Сблъсъци пред ДКЕВР заради поскъпването на водата

Омбудсманът Мая Манолова обяви новите, по-високи цени за несправедливи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инфлацията е осезаема и е над 20% само за тази година, а догодина направо ще е потрес. Но както по времето на комунизма се отчитат нулеви стойности на инфлацията и почти толкова за безработицата при положение, че над 2 милиона българи се скитат немили недраги по света да си търсят работа и препитание.

Каква социална поносимост търсите, това, като принцип, умря преди 30 години.Сега принципа е който не може да плаща, да си гледа работата.Майчето много добре го знае и танцува върху кокалите на обикновените хорица.

Напълно ни влудяват тия некадърници от ГЕРБ.

Водата ми е най-ниският от режийните разходи. Пренебрежимо малко в сравнение с отоплението и тока. По-малко от всяко едно от интернета, телевизията, мобилните ни телефони. По-високите цени на така наречения промишлен ток ще ни се отразят по-лошо на джоба от увеличението на водата. Но на тях им се радваме, защото прякото плащане го правят изедниците капиталисти.

Така е, ама някои нямат и 10 лева ,но плащат месечно 50 за ИПХОНЕ щото са гъзари,

ти е регулатор на свободен пазар при наличие на конкуренция... а да то няма конкуренция на енергийния пазар в БГ.

Във Варна глупаците написаха бележки кога ще дойдат за засичат водата. До тук добре, стандартна процедура. Обаче не дойдоха и о изненада написали от нормалните показания само 1/3. След 10 дена о ужас енергото същата тактика 3 пъти по-малко от показанията на електромерите. Е това ако не е картелно споразумение между доставчици на различни услуги здраве му кажи. Това няма как да стане без декрет от високите порти. Ама тоя съвсем за канарчета ни взеха намалят уж разходите до Нова година за да може народа да плюска, ама аз януари и февруари ще ходя на ски и пари за изравнителни сметки през тези месеци не се полагат.

На който му е скъпа водата, да ходи на село и да си изкопае кладенец. Водата ще му е без пари. Никой не му е длъжен.

пък на мене ми се вижда, че някой тъче на няколко стана. Инкасатор и при едните и при другите...

За всеки кладенец се плаща, тролче нещастно!

Чудесно. Тогава да заминава за Германия. Там парите летят във въздуха. Който е накадърен да ги хване, го бият и го наказват да работи питерски трол!

Когато започнете да ни пордавате жива вода,от вашите собствени дворове тогава ще изпълнявате заповедите на Световната банка и Кристалина Георгиева да ни увеличавате цената на нашата собствена бг вода.

переш.....ще ти нисък разхода на вода. Една се хвалише преди време,че тя и мъжа и се къпят един път седмично. То за това градския транспорт смърди на леш..и на гадни дрехи. Затова се разнасят и болести от ниска хигиена.

Над 60 % са загубите на питейна вода у БГ поради некачествени мрежи на ВИК операторите. И така е от години. Единствените " мерки" са увеличаване цените на водата за коректните платци. Ей, това " водните" мениджъри са бетер онзи меринджей...;)

аз сам ще се цаня за трол

Скъпи българи, нали за това протестирахте, триста и кусур дни, а медиите отразяваха добросъвестно - бели рояли, свободата на барикадата, героинята Деси пред страшната полиция, къде е тя сега, между другото. Искахте ГЕРБ, високи цени, имигранти, ниски доходи, всяко министерство с бонуси по-високи от общите коледни добавки на всички пенсионери, махане на паветата в София и превръщането ѝ в жълтеникав ориенталски бит-пазар.

Измамници , престъпници ,некадърници , убийци , не получаваме такива доходи да грабите от нас с пълни шепи. Мафия.

Водата не е скъпа ,защото държавата я продава по 2 или 3 стотинки . Скъпи са ни всички концесионери , които я позлатяват за да стане 3 , 4 или 5 лева .

За Софийска вода кражбата е продажба и всичко плащаме ние. Водата в София е по-скъпа от водата в Израел, а заплатата на шефа й е дестки пъти над средната за страната и то в едно дружество чиито цени са НАЛОЖЕНИ от КЕВР. ...и протестират само няколко десетки човека пред КЕВР?! Заслужаваме си го!

Водата не е скъпа. Разходите са ви много. А за заплатата на шефа, ами тя фирмата е частна бе. Какво те интересува колко взема директора и?

Да им имам протеста на другарите...

Защо някаква чужда фирма ще ни продава нашата собствена вода, че и ще иска увеличение?

У нас инфлацията е колкото в Еврозоната, защото сме във валутен борд. Чрез вдигането на цените регулирани от държавата - ток, вода, газ, нафта и т.н. правителството отчита икономически растеж, а на практика ви е чист грабеж. Цените на монополистите не са контролирани, а налагани от държавата. След покупките на ЧЕЗ от “Гинка”, ТЕЦ Варна от Доган и Мариците от депутата Му Пеевски, къде мислите е най-добрата инвестиция за действащ политик?

ДОКАТО НЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ВСИЧКИ КОНЦЕСИОНЕРИ,КАКТО В БОЛИВИЯ НАПРИМЕР,СЛЕД ВСЕНАРОДНО ВЪСТАНИЕ И НЕ БЪДАТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИ ОСНОВНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ,НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА! ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ ЗА ПОРОБВАНЕТО ВИ! ДРУГОТО СА ХРАНИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА!!! ЛЪЖАТ,ВИ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН ТЕЗИ,ЗА КОИТО ТОВА Е ИЗТОЧНИК НА НЕПРЕСТАННИ ПЕЧАЛБИ!!! ТОВА Е Т.Н.СОЦИАЛНО ПОНОСИМА ЦЕНА,С КОЯТО ВИ ПРОБВАТ ДОКОГА ЩЕ ИЗДЪРЖИТЕ!

Всички В и к дружества трябва да са общински фирми и да се управляват от съответната община . Така един няма да плаща за друг и цените на водата ще бъдат реални.

Предлагаме от 1 януари един акциз от 100 лв. , плюс ДДС , за всеки който все още диша в България .

Водата трябва да е под контрола на държавата. А също големите енергийни централи, основният транспорт и почистването на снега и на отпадъците в големите градове. Минимална администрация в тези институции и максимален контрол над частните подизпълнители.

по старо му - ДКЕВР, по ново му (от безброй години) - КЕВР (само за информация)

У нас инфлацията е колкото в Еврозоната, защото сме във валутен борд. Чрез вдигането на цените регулирани от държавата - ток, вода, газ, нафта и т.н. правителството отчита икономически растеж, а на практика ви е чист грабеж. Цените на монополистите не са контролирани, а налагани от държавата. След покупките на ЧЕЗ от “Гинка”, ТЕЦ Варна от Доган и Мариците от депутата Му Пеевски, къде мислите е най-добрата инвестиция за действащ политик?

Политизиран и задръстен трол не вдеващ какво става в България.Заради такива жалки същества безродници дебили като 14:34:19 , българите има да страдаме дълго време .

и като отвориш лексикона на МВР, лицата на всеки протест са едни и същи. Заработват хората. Деца хранят.

Майчето - министър председател !!!

Интересува ме естествено, защото няма ПАЗАР, а цените се НАЛАГАТ от държавата и тези цени включват шестцифрената месечна заплата, както на шефа на Софийска вода, така и на всички чиновници в ЧЕЗ, по правило деца и роднини на политици.

Какво регулира КЕВР, ако не регулира разходите за заплати?! И как може да увеличават всичко с по 15% на година, а инфлацията в еврозоната да е 2%?!

Ами интересува ме разбира се, тая заплата от къде идва - от цената на водата.

какво?

гледам днес по една телевизия (Руска) как в Пепублика Дегестан хората са му намерили цаката с кризата. Там цели села ползват ГАЗ без да плащат. Как ? дупка в газопровода гумен маркуч до дома и после Газ на аванта а ние глупаците тука плащаме като попове тъ и ни друсат с по 30% всяка година :) Гледай ся ква ефтиния! В Република Дегестан стотици декари оражерий с домати, оранжериите отоплявани на газ без пари и стоката с 100% печалба. Ето тфа си е далавера! Тука в Булгаристаня има подобно явление по циганските гета ама по отношение на тока. Народа който плаща държавата го друса яко а манго като не плаща му е все тая колко е цената на киловат. Подобна ще е историята и с водата. Вие плащайте 3 кинта на кубик вода а манго ще се къде целогодишно на аванта. Ето ви що водата е скъпа..просто някой е намерил цаката във ВИК както в ЕРП-тата да цвъка загубите през увеличение на цената. Народна му работа...Балкански Циганлък!

Искаме управници със сърце и акъл ,които милеят за хората !!! Аман от шибеци .. ... "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме . " Б.Б.

и ще се интересувам от всичко!

Драги овчици, още дълго време ще ви стрижат и доят, а пък вие си блейте и преживяйте !!

Безплатно... топете сняг и пийте вода на воля... къпане на лято...

щом не протестира цяла България значи всичко е точно...... аз на правителството съм му дал срок за който може да оправи държавата до 1ви февруари :D после се чупя от БГ.... прекалено много дарения ме задължават да правя на мутрите..... 1 специалист по малко -

Ми то водата стана три (3), (ТРИ)!!! кинта за кубик ... А водата е това нещо, което пада от небето при дъжд :) Ами не ми трябва Мая Манолова или който и да е друг дебил, за да се сетя, че ме скубат със сметката...

А какви са сега ВиК дружествата?

Ще дариш ли пет километра тръби на ВиК? И ще ти дават водата по 3 ст кубика.

Няма да даря тръби, защото те си ги наследиха от бай Тошо. После не ги поддържаха, а сега искат 3 (ТРИ!!!) кинта за кубик вода, която аз мога да си набавя от близкия извор (селянин съм). иииии... както казах - забелязал съм, че водата е това нещо, което вали от небето :) Не знам дали ти дебиле си го забелязал ?

Това го правят при всяко вдигане на цените.После го плащаш по високата цена.

То дъждовната вода е абсолютно безплатна. В реките също е безплатна. Спри да пускаш вода от крана в банята, няма да имаш никакъв разход и ще забогатееш.

За 20 години скубане, вече сигурно всеки от нас е "дарил" по 5 километра тръби на ВиК. Само дето вместо в инвестиции, тези нашите "дарения", директно отиват отиват в нечии джобове. АМАН! Всички комунални услуги трябва да са държавни или общински!

Да, вместо да си оправим кочинката, по-лесно е да отидем на друга копанка. Само дето там сме им обслужващ персонал, 2-ро качество хора и това никога няма да се промени.