Сблъсък на автобус с туристи и камион на пътя Русе-Бяла, десет души пострадаха (снимки)

Ранените пътници са транспортирани с три линейки към болницата в крайдунавския град, жена е в тежко състояние

Обратно в новината

Коментари - Сблъсък на автобус с туристи и камион на пътя Русе-Бяла, десет души пострадаха (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В една ,,БЯЛА територия" този така наречен ПО МИЛОСТ -път- мноого отдавна да е Пораснал до МАГИСТРАЛА .. Шоп: Най мразим да мислим.

Дира направете 2 допълнителни рубрики: Пътя Русе - Бяла и Турски камиони. Това са двете основни причини за катастрофите в Б-я.

В конкретния случай е още по-лошо съчетание - освен състоянието на пътя и турския шофьор на тир, трябва да добавим и румънския шофьор на автобус, който вероятно има заслуга за инцидента.

На този път е и разклона за Пиргово .Представете си натоварен главен европейски път и отбивка като ...нямам думи, просто ужасяващо .Герб управляват там навсякъде ...

И румънците и турците карат като откачени в България, защото знаят, че няма кой да ги санкционира.

ЕВАЛА , Брато----Точно в ДЕСЕТКАТА .

88888

Така се случва, когато едни чужденци считат видимо ТЕСНИЯТ път, за национална бг магистрала...Толкова ли нямат очи тези шофьори и не виждат, че пътят Е ТЕСЕН и за изпреварване, и за разминаване, и че трябва да бъдат внимателни на макс, а не да карат така, все едно са на АМ Тракия в някоя права отсечка с що-годе добър асфалт...

dimka

Така се случва, когато едни хора, вместо ремонти правят пачки!

Добреде, токлова жертви през годините и не можаха да направят поне друга организация на движението след като не искат да отделят пари да оправят пътя. Правят еднопосочен трафика и край с мъката.

Има и по-добър вариант-- Поне 2 метра БЕТОННА стена по осевата линия по целия път .

Турците хич ги няма като шофьори, затова у нас трябва да се вземат някои мерки - турски камиони да се шофират от наши шофьори през наша територия или турците да изкарват опреснителен курс у нас.

То да са само турските шофьори! А нашите комплексари и румънските диванета да не са цвете за мирисане?

Турските камиони отдавна трябваше да започнат да ги товарят на влакове още на границата и да ги разтоварват извън България.

Тук е момента да припомним на аудиторията кой спря проекта за разширението на пътя. Имаше и готови пари, по сметка. Най -накрая се беше намерил един еднокнижник да се сети и за този път. Даже и парите беше осигурил, но се вдигна едно юмруче, довтасаха едни служебни слуги и проекта беше спрян. По-интересното е, че за парите нищо не се чу. Те просто изчезнаха. Та така, покрай Радко Пиратко Президентина. Прокопсахме покрай него,а? Колко хубаво стана от как си развя юмрука.

Нищо, по-важно е, че оня престъпник Тагаренко, ще купува автобуси за армията ни.

За вашата армия няма да купува автобуси.

Тези милиарди трябваше да отидат за инфраструктура, за благоденствие и развитие на България а не да пълним джобовете на шепа американски олигарси за ненужно оръжие.

алоо апитата и меверейците .. отворете си очите и ушите най-после не само ръчичките .. хората се избиват на тоя участък вземете мерки и направете нещо по въпроса нехранимайковци такива

Камионите,особено турските,влизат на скорост в завоите по този път. При излизането им задницата им щръква в ляво и понеже пътя е тесен, влиза в насрещното.

а защо е тесен този натоварен път? Хората имат аутобани от 50 години, ние една магистрала я строим 30 години. Тоя път София.Бяла колко човешки живота е погубил?

Пътят е тесен, защото шопите на там не ходят. Ако имаше някакво хубаво курортче в русенско, пет магистрали щяха да направят. Но уви там минават само камиони и чуждестранни автобуси.

От както Радев и Харвардите завзеха властта, всичко по пътищата спря . Да питаме Радев защо служебните спряха проекта за разширяване на този път (Русе-Търново) с начало 2021.!,? Досега можеше да е готово. Проекта е по цялото трасе да са три ленти

Я виж какъв широк булевард Южна дъга построи Боко… и пак питай.

Пътя изобщо не е тесен, но е морално остарял и супер натоварен.

Територия на вродена умствена изостаналост = територия на разруха и гибел.

Ало тъпака новината е за България а не за родината ти Рассия.

пътищата ни били лоши, а...? Е за това ли кaрате кат' за последно бре? При ограничение 90 км/ч, там, както и почти в цяла България, се кара с поне 120 км/ч. А пропо, пътищата ни са от времето на гадният созиализъм, от времето на бай ви Тошо. За 34 години на свобода и демокрация в условията на див капитализъм, евроатлантическите миндилчета НИЩО не направиха. Само рушат, продават и подаряват, ама пътищата били лоши, и поради таз причина ще караме яку над максимално позволената скорост и няма да ебаваме никакви знаци, както и Закона за движение по пътищата.

Ми как да има хубав път там, като там крадливите шопчета не ходите? Магистралки си правите само от София до Сърбия, Гърция, Турция и морето, да ходите на почивки. Пък че през русенско минава огромен поток от камиони и чуждестранни автобуси ви боли червейчето. Колкото бай ви Тошо направи магистрала там толкова и вие построихте. Ма иначе Европа и демокрацията са ви виновни. Миризливи шопски сополи...

в грешка си. В София не останаха софиянци, идват от прованса и стават столичани. Софиянците емигрираха още 90 те.От моя випуск 2/3 сме по света...Русе от 185 000 през 1985 е 125000 сега

Аз не казах софиянци, а шопи. Нали знаеш, че шопско е област, а не само Софето... И още нещо. Провинции има в империите. Не съм чул София да е столица на софийската империя, та да наричаш нас останалите прованса...

В 90те постоянно пътувах по този път. Тировете там карат като луди, особено турските. Никой,никога не се съобразявал с тежкото трасе. Веднъж,за да избегнем сблъсък с турски тир спукахме 2 гуми едновременно. По принцип пътя е много тесен и не е ясно защо турските тирове секат всеки завой и задницата им влиза в насрещното.

Пътят, точно в този участък, който е само с по едно платно в посока на движение е по-широк от трите ленти на магистрала Тракия! Пътят не е тесен!

Една хубава новина няма ли днес

Румънец и турчин. Какво повече да коментираме? Вижте по пътя към гърция Румънските гъзари и по пътя за Капъкуле турските. Да хванеш единия да удариш другия...

Бях сигурен, че камионът е турски. Не знам, как карат в Европа, но в България тези са най-опасните шофьори!

На кантар са с румънците

Така беше докато не започна СВО и тук не се напълни с дрогирани укри. На кръговото на Бяла, паралелно с моста на Кольо Фичето, за 1 седмица имаше 2 обърнати цистерни! укрите бият и турците и румънците!

Имах си хас да не цъфне руският тролей и да не изкара украинците виновни...

А един мой приятел вместо "има си хас" беше изпаднал в още по-голямо заблуждение от теб и казваше "имах си аз".

Без коментар Там е по зле и от зимбабве

Представям си КАТ-аджии и ДАИ-джии колко шофьори са рекетирали на този път Русе -Бяла.

Тесни са ни пътищата ли, що ли ...

Туристите ако не се претрепят в Българско, няма къде да се претрепят.

Причините за инцидента са никаквите глоби.

Всички неприятелски на Русия държави ще плащат висока цена, заради това, че финансират нацисткия режим в Украйна. Народите на тези държави, също ще страдат, защото те са си избрали сатанистки марионетки за управници.

Добре, че си Дон, а не българин. Определено дебилизма има граници, но при тебе няма. Определено.

Тоя път трябва да го затворят веднъж завинаги

Шило

Що?

Щото сме идиоти

Шило

И затова са виновни пътищата? Че то, по тази логика не трябва да остане нито един път в България.

Що? Караш с колкото ти позволява пътя и в ограничението, ако караш в нивата няма да минеш със 120, ще минеш бавно. Тук е същото.

По принцип , когато румънците се прибират пътуват към Русе , а не към Бяла....

туристите са гърци и Гърция все още е на юг от Русе

Докога?!

Въпрос на време е ДПС да реши Делиормана и Кърджалийско да станат автономии на Турция. Те сега решават всичко в държавата.

И по тази ли важна за България тема путинистите взимат "отношение", винаги с хули към всичко, което е българско. Сега управляващите не било просто "крадци", а и "фашистки". А някой да се е позаинтересувал, че вече се строи скоростният (побдве ленти във всяка една посока) между Русе и В. Търново?! Кои сега са "фашистите"?!

Шило

Къде видя хули и как определи, какви са пишещите?

И кога партиен нацистки другарю ще стане този велик път Русе - Търново? Какво им пречеше 30 години да го направят? Сигурно Путин и руската пропаганда са виновни, че крадат?

Това трябва да е поне скоростен път с 4 ленти. Пътят е от международно значение. Именно заради турските и румънските тирове. Но нали местните административни селяндури са си свикнали нищо да не правят. Защо трябва да се напрягат, заплите вървят? Да не се оправдават управляващите фашисти от по-високо нивно. Но нали трябва да крадат, защо им е път. Дреме им за хората.

Шило

Пътят е част от републиканската пътна мрежа. Не е работа на общините, а на МРРБ и Министерство на транспорта.

Може и да им обърнат внимание. Те и това не правят. Нямат оправдание. И пътят не е добър, много е тесен, два тира или автобуса могат и да не се разминат.

Шило

Това е работа на АПИ. Имат подразделения навсякъде. Общините да си оправят общинските пътища. А АПИ да не си бъркат по дупките. И най-вече, нека шофьорите да карат внимателно. Кой знае, как са "изправили" завоя. Я несъобразена скорост, я саммонадеяност, някаква. В крайна сметка, водачите си имат задължения. Всеки ден от там минават десетки автобуси и камиони. И не се "закачат". Да, хубаво е да се разшири пътя, да има повече ленти за движение в двете посоки, ама всичко да се прехвърля на пътната инфраструктура, е неправилно.

Пак РУСЕ-БЯЛА Трябва да се направи нещо в този участък. Този е един от най-травматичните пътни участъка в цялата страна. Редовно има катастрофи. Преди Кресненското дефиле беше така, сложиха разделители между двете летни и вече втора или трета година няма тежки ПТП-та там И тук трябва да се намери решение! Няма начин да няма. Може да забави леко преминаването на някои коли, но все пак са само 50км. Би трябвало да може да се обезопаси?

АКо имаше бетонна мантинела по средата, нямаше да се "закачат" двете МПС.

ама трябва да е поне два и пееесе висока, щот "специалисти" по пътищата бол.

Шило

Пътят си е хубав, но задкормилните устройства ги няма никакви. Толкова ли не си знаят габаритите в случая?

За тоя път вече трябва отделна рубрика в дира. Там всеки ден се трепе някой. Заради муджахидини шофьори.

Сигурно са някакви пенсионерки връщащи се от корвалък.

си ощетен, ама много. И все за това си мислиш. Намери някой да те олаби, белким ти мина, а.

Русе Бяла, всяка година смърт по Русе Бяла. Едно и също в Ориенталския нужник, всеки ден, всяка година.

100% са били без колани !

За миналата година в страната са станали 6970 пътни произшествия, при които животите си са загуббили 521 души, а над 9000 са били ранени. Сравнено с 2022 г., когато са загинали 531 души, жертвите са били с десет по-малко през 2023 г. Горното казва всичко. На сайта на МВР има статистика на жертвите при автопроизшествия по години. Преди да стане готова магистрала Тракия, годишно загиваха между 1200 и 1300 човека. Сега 521.

"През 2022 г. по пътищата на страната са регистрирани 6 609 тежки пътнотранспортни произшествия, вследствие на които са загинали 531 лица и са ранени 8 422 души. " Видно е, че тежките катастрофи са повече от миналата година, както и ранените. Вероятно по случайност жертвите са с 10 по-малко.

Освен това според методологията на НСИ "Загинал при ПТП е всеки човек, който в резултат на произшествието е убит на място или е починал в резултат на нанесените травми 30 дни след произшествието" Така че до края на януари току-виж излезе, че тази година жертвите са повече от миналата.

Убийте вестоносеца!

Оправете го този път, управляващи фашисти крадци. Що народ загина там.

Пътят е ПЕРФЕКТЕН! Просто там карат предимно дрогирани убийци, небългари.

Има ли мантинела по средата?

Като не го знаеш, какво блееш?

чета за трупове и затова питам, какви мерки е взел собственика на пътя за да предотврати това.

Шило

На калпав шофьор, пътя му е виновен.

Чета, вика, за трупове... ами функционално неграмотно псе си. В тази новина няма, повтарям за малоумниците като теб, Н-Я-М-А Т-Р-У-П-О-В-Е! И слава на Бога, че няма!

Пътищата на Тулупа, взимат повече жертви от това което обявява наркомана от Киев след атака от руснаците по въздуха! Крадливият от Банкя да започва да се оправдава.

са руска рулетка за пътуващите по суша Шенгено-Булгаристанци