Сблъсък между автобус с над 40 румънски туристи и БМВ във Велико Търново

При удара автобусът скъсал мантинелата и се забил в острова между платната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако BMW-истите си бяха преглътнали егото, сега нямаше да четем тази "новина"... Истината е, че рядко само единия водач е виновен...

Съмнявам се някой умишлено да си причини толкова неволи. Момчетата най- вероятно са нямали време да реагират

3евзек

Времето е стигнало само да стабилизират задницата от дрифта.

Така съм намразил пътуването вече... Преди тръгване за прованса дежурно инструктирам къде са нотариалните актове, паролите и останалите документи, щото не е съвсем ясно дали и в какъв вид ще се върна. Категорично избягвам да пътувам около и в почивните дни, щото тогава зверилникът е един порядък по-голям. Точно вчера два пъти минах през тая плетеница в Търново, хем ми е за пореден път. На едното кръгово съм се подредил в най-лявата лента, щото такава е маркировката за тези към София, които са за втория изход. До мен от дясно - такси. Тръгваме си ние и вътре в кръговото таксито ме натисна и влезе в моята лента, все едно не бях там. Ако не бях ударил спирачките, катастрофата беше готова, защото мина направо пред мен. Оказа се, че таксито е с ловешка регистрация и го кара жена, която явно изобщо не ме е видяла, независимо че моята кола е два пъти по-голяма, и бяхме изравнени още от навлизането в кръговото. По пътя имаше пресни "паметници" със снимки на келеши и келешки, а в ремонтираните участъци, новата мантинела вече на доста места беше нагъната на спагети. На едно място върху средите мантинели имаше сложена гума и вътре моторджийска каска. Явно ТИРовете и автобусите не бяха много, но караха като изтървани. Само за един ТИР исках да спра да го питам дали не му е нещо лошо - В подходящите участъци даваше десен мигач и намаляше, за да могат лесно да го изпреварват колите от колоната, а в един от джобовете до пътя отби, за да пропусне всички. Гледах го в задното огледало дали просто не е спрял, но не беше, защото се включи след колоната. Такова поведение и отношение не съм виждал от сума време. Докъде сме изпаднали, да гледам като на събитие нормална и колегиална постъпка.

Хващам бас, че тира е бил с българска регистрация, а не с румънска или турска.

Печелиш баса - беше СВ.

Дааа,в Търново,Ловеч и Плевен "шофьорите" са като събирани от кол и въже!Пътният възел в Търново наистина е за хора с 2 висши и една доктурантура - който го е мисли и който го е одбрил е не за бой,а за ПОБОЙ!

Може пък проектанта да се е явявал /и да е спечелил/ на конкурс за най-сложнен пътен възел! Или пък да му е поръчано от школите за кандидат шофьори... искам да те скъсам на изпита- оправи се в кръстовището! Не искам- не минавай от там! И те така !

на тоя пътен възел, няма различима маркировка. това е доста сложно съоръжение с много изходи и вливания. Ненормално е да няма маркировка.

в Румъния са като писенца, не смеят 5 км да превишава... нам им.съдират задника с тежки глоби. А тук..., странно защо не ги спират, на Дунав мост могат спокойно да ги санкционират и докато не си платят нарушението, ще чакат там...

Schilo

Не става- ако не се лъжа , Върховния административен съд отмени таз възможност. Щот погазвала човешки права. На свободно придвижване.

Точно така, плащането на глоби от чужденци е пожелание на ГКПП. За това карат, както си искат... гастербайтери, румънци, турци и всякакви други преминаващи. В Гърция ни свалят номерата и в затвор ще ни вкарат за една глоба, там не се нарушават човешки права, но тука сме по католици от папата.

Това го кажи на гръцките власти !

Румънци и наши млади гъзари мушмороци в БМВ... Класика... едните и другите са с над 80% участие в катастрофи у нас...

Schilo

а бе и Трабант да си, като ти отнемат предимството е все тая.

Трабантът няма как да ти се появи СЛЕД като си се огледал за коли на които да даваш предимство.

Schilo

Ако си се огледал!

Досега не бях виждал румънски автобус с надпис MURAT. Това че туристите са румънци не значи че и автобусът е такъв. А дори и туристическата агенция да е румънска няма пречки да наеме турски автобус.

Преди три дена минахме там с кола..не е истина кал някой е проектирал подобен път и още по- неясно кой и защо го е одобрил. Ние имахме късмет, че минахме извън натовареното време

Schilo

Дай друг вариант, на толкова малко място, да се направи така, че да нямат допирни точки пътищата за различните посоки? А те са много! Напротив, добър е. Признавам, и на мен ми се е случвало да се разсея и да объркам някоя посока, но след километър-два си обръщам и се връщам. Къде е драмата?

Светът е пълен с подобни тесни места. Това не е оправдание. Най- малкото нещо, което могат да направят е ясна маркировка, сигнализация с табели. Хубаво е, че на Вас Ви се е разминало с връщане, както виждате не всеки има този късмет. При изрядни пътища, подобни инциденти са минимални

Тези Румънци са напаст . Докога ще ни трепят по пътя и Държавата ще се прави че не вижда проблем . Нямат никакъв респект към Полиция, Държавност. Какво остава към обикновенните хора . Нагли и безотговорни да си стоят в Мангалия.

Държавата се опита да направи нещо по въпроса, но нали ни нарушиха правото на свободно придвижване и сега няма как да озапти чуждите джигити.

Нищо не е опитала държавата. Как в България пристигат глобите от целия ЕС? И нашия НАП ги събира на общо основание. ... ама Ушев трябва да напише читав документ, той такива работи не умее. Умее да иска правомощия.

Влизайки от юг (Хаинбоаз) в посока север (Русе) движението е само направо и е с предимство пред всички останали. Така като чета, шофьорът на автобуса е объркал и е хванал посока центъра. После нарушавайки всички правила, се е опитал да хване за Русе. Проблемът е, че мястото позволява и съм виждал много коли да го правят. А че съоръжението е криво и предразполага към грешки, също е факт!

Schilo

Малко по-нагоре, над автогара "Юг" има къде да обърне, ама май сте прав, че се е направил на тарикат.

А че румънците са най-наглите шофьори, поне на българска територия, изобщо няма да коментирам!

Schilo

В Турция и Гърция са примерни, като малки момиченца.

Най вероятно автобуса е виновен, а и просто не сте виждали как преминават турските автобуси през България, и по точно как се карат. 140 км/ч е съвсем нормална скорост за тях навсякъде, дори и през мястото на катастрофата - южния пътен възел на Велико Търново обикновено се движат с около 100 км/ч. Шофьорите им много добре знаят, че не могат да бъдат глобени за почти нищо в България, комо ли за превишена скорост, изпреварват навсякъде, дори и в завой.

Защо не могат да ги глобяват? Защо при сериозно нарушение не ги спират на пътя, вземат им книжката и докато не си платят, да не си я получават? Я вижте в Гърция как е.

Защото някой трябва да свърши за пет пари работа! Както разбрахме дори глобите от електронните винетки ги обработват разни лелки РЪЧНО! Ако вземем та направим една нормална електронна и автоматизирана система за глобите и плащанията, ще трябва да изгони маса народ от администрацията, а на определени хора не им изнася!

Защото сме голяма демокрация и при нас е нарушаване на правото на свободно придвижване.

Ти да четеш можеш ли? Автобусът е РУМЪНСКИ

Попътувай малко в Гърция, Германия, Холандия, Швейцария. Там глобяват всички за всичко. И ако не си платиш още там, веднага, глобата ти пристига в БГ и няма лабаво. Та пак ще попитам, защо само ние сме така?

От какво следва, че е румънски?

Schilo

Само турците да са!!!!! Вчера се нагледах и на румънци и на украинци.

РУМЪНЕЦ ШОФЬОР НЕМА!!!!

Южният пътен възел в Търново е предизвикателство за всеки, който не е минавал от там. Както всичко в България - проектът е лошо направен, изпълнението също, липсва маркировка. Всичко е правено не за да върши работа и за хората, а за да се отчете дейност.

Същото се отнася и за двете кръгови движения при влизане от София.

Ами научете се да карате бе. Редовно виждам коли от провинцията, шофьорите на които, не зная как се минава през кръгово

Schilo

Що да е труден? Има достатъчно табели и знаци за указване и на посоките и на предимството. Да, възможно е да объркаш посоката, ама кво от това? Обръщаш и хващаш правилната. Просто шофьорите не гледат.

Schilo

На калпаш шофьор, маркировката му пречи!

БМВ произвеждат коли за идиоти, или поне в БГ масово ги карат само такива.

Трима младежи и БМВ, няма как автобусът да е виновен! Просто е антивъзможно! :))))))

Ако автобусът не беше румънски, със сигурност! Но сега се двоумя...