Съветът по сигурността обсъди евентуално предсрочно прекратяване на дерогацията за руския петрол

Представени са доклади на министерства и секретни служби; решенията ще бъдат взети на следващо заседание на Съвета и предложени на Министерския съвет

Обратно в новината

Коментари - Съветът по сигурността обсъди евентуално предсрочно прекратяване на дерогацията за руския петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демократична България и олигарсите около тях очакват добри постъпления в средносрочен план от цялата тази история.

Щом петрола е руски, значи е най-хубавия и най-евтин на света. Има си хас да е нещо друго! Точно както преди по комунистическо време, тогава имаше един лозунг „Съветските болни са най-здравите болни на света“. Не подлежи на съмнение, моля ви се! Но има много хора, които не виждат очевидното, а само това което е в болните им мозъци... Информация има само за това на каква цена се доставя петрола в бургаската рафинерия. А някой прави ли си труда да разбере после след рафинерията на какви цени се предлагат горивата от самия Лукойл? А някой дали е забелязал цените в бензиностанциите на Лукойл? Доста са високи от години спрямо останалите!

Ние сме малка страна и неминуемо зависим доста от големите. Поне сега се намираме в такъв исторически период, че може да изберем от кой. След всичко което ни се случи през комунизма, и след всичко което се случва сега между Русия и Украйна – не мерси, повече без Русия, на каквато и да е цена! Предпочитам „братския руски народ“ да е по-далече! Господ да пази от такива „братя“! А и както се видя с газа, никакъв апокалипсис не се случи. Газ си има в изобилие, на прилични цени. Но определено не е лесно да се откъснеш от мечешката прегръдка на „брат си“, когато той има поддръжници в страната ни.

Забравихте за избиването на руско говорящите в донбас , погрома на културния дом в одеа през 2014 г, и прди това и тръгнахте да съдите нявинният.С ЕДНА ДУМА БИЯТ СЕ братя ( един народ ) И НЕ Е НАША РАБИТА ДА ВЗЕМАМЕ СРАНА!

Много русороби в този сайт бе! Върши!

Предатели! Трябва да им вземем мярка за шапка.....

Да се простреляш в крака..

Дерогацията, рогация ли следва? Мисирките да уточнят!

30 ноември 2022 г. "Сенатът попита бъдещия посланик на САЩ в България как ще намали зависимостта от руския петрол" ........... Посланика прие присърце питането на Сената и сложи като приоритет да затвори рафинерията на България за руски петрол. Има ли смисъл да се пита: кой дава право на посланик на чужда държава да затваря или отваря каквото и да било на България, тоест нещо което НЕ ГИ КАСАЕ по никакъв начин. Какво им пука на Сената - България какъв петрол ще ползва - руски, арабски, марсиански?! .......... И да, прави са колегите по-долу, че ДЕРОГАЦИЯТА е да БЪРЗАШ да вземеш ЕВТИНИЯ петрол на народа, което ЕС, ЕС, ЕС ни е разрешило до 2024 г. Питаме защо се бърза? Според коментари под статията в Гласове.ком за договор за газ между Унгария и Турция "нашите искат да свалят цената на Нефтохим, защото ам инвеститор иска да купи Нефтохим"! .... Какво е това братя българи, Америка за/срещу България след 30 години пълно "благополучие" и "възход" в образование, бедност, здравеопазване, армия?!

30 ноември 2022 г. "Сенатът попита бъдещия посланик на САЩ в България как ще намали зависимостта от руския петрол" https://www.svobodnaevropa.bg/a/32155258.html Сенаторът Крис ван Холън обаче го попита за отношенията на България с руската компания "Лукойл". Демократът каза, че има реален проблем с ангажиментите, поети към ЕС, да не се използва руски петрол. ? И се поинтересува какво ще направи Мъртън, "за да намали тази зависимост на България" и как ще се отрази на петролното ембарго, ако страната продължи да го позволява. Страните членки наложиха ембарго над вноса на руски петрол като санкция заради войната срещу Украйна. Мярката влиза в сила от 5 декември за суровия петрол и от 5 февруари за преработения петрол." и т.н.

Какъв е смисълът, нали тая дерогация ще изтече догодина? Пред кого се натягаме толкова? Имаме ли вече алтернативен доставчик? На какви цени? От дерогация да не стане излагация? Или пак едни комисионни се въртят?

Не всичко е пари! Трябва да се покаже на долните бушмени, че на парни машини ще минем, ама няма за тях аванта! Ще си запалим къщата, за са им изгори плевнята! Трябва да им покажем истинското си отношение към тях - омраза! Омраза безкрайна и нерационална!

Майната му на ококорения мазохистичен народец! Кът не им харесва ,ае друм на запад! Тук да останат са милите нам,обгрижвани и дондуркани римляни и укропитеци!

България има полза от деругацията, По евтино гориво за българският народ! Все пак ЕС я е дал на България! Ако иска, може да не го ползва Защо е нужно прекратяване на деругацията??

Тез дето решават, Не са от българският народ, Не ги тревожи цената на горивата в България! Тогава българският народ трябва да пректати правото на сегашния МС, като ги освободи, та да не взимат неизгодни решения за джоба на българина!

също така е сигнал за Доги да си изнася феса от там.

щом има новина за просия, всичкото трол от подмосковиет се активира. вие не спите ли бре в масква?? не само пристанището ще си върнем, ами до година, две може и някое парче от задунайска България да си вземем.

Нас Русия и Украйна не ни интересуват, А обикновените граждани на България! Те искат ниски цени на горивата в България!

Тези олигофрени,сами си ритат стола!

Вече спокойно можем да ги кръстим Съвета по Несигурност на България!

Преведете ми на български какво означава "прекратяване на дерогация" . От чужбина, някои термини, нови, не ми са ясни. Благодаря!

България сама щяла да си прекрати правото да купува евтин Петрол! МС предпочитали скъпият, че на народа български, щяло повече да му хареса!

Не МС, за цяла България е по-добре! Късаме с Русия - империята на злото! Тебяхнага търговия върви със заплахи, шантаж ракетен. Благодарим на такъв бизнес!

Защо бомбиха куп държави БЕЗ никаква причина? Къде са хим оръжията в Сирия, Къде е ядреното в Ирак, къде е "диктатурата" в Либия, къде е "геноцида" в Сърбия Ай сиктир и на първосигналните индивиди.

ТРябват ПРОТЕСТИ и туй правителство да подава ОСТАВКА.... Вместо подкрепят Русия, тия подкрепят оня ИЗМАМНИК- Израелски ШПИОНИН- Зеленски !!! Нашите управници в парламента май са решили да ОТКРАДНАТ няколко МИЛИАРДА лева - танкове и Бронетранспортьори и да ги ПОДАРЯТ на оня крадец- евреин- Зеленски в Украйна . Украйна е вътрешен проблем за Русия, както краят на София е част от България. А краят на Пловдив е СЪЩО част от България. Тия от ""Да БЪлгария "" ако са взели властта, САМО за да вземат някакви ПОДКУПИ от Украйна, за да им подарят българските оръжия, нека си подадат ОСТАВКАТА.. Оня Евреин Зеленски е също като ОМО Илинден... Евреина иска да КРАДЕ от Историята на Руснаците и от земята им, а ......... ОМО Илинден иска да КРАДЕ от Българската история и от българската земя... При войната на Руснаците, България може или да ПОДКРЕПИ РУсия или да е НЕУТРАЛНА... Ако ИМА ИЗбори НЕ знам кой ще гласува за тия МОШЕНИЦИ !!!

Май тоя кабинет освен да прекрати, събори, подари на укрите, друго няма намерение да свърщи.

Някакво разумно обяснение, ще си запаля плевнята, та да изгори на Вуте къщата, от едно Посолство даже не са ми го казали, ама сигурно шА ма забележат......

Тя къщата ти гори от 30 години почти. Сигурно наема ти е по висок от това дето го плаща Лукойл за Росенец.

Така да знаете, Аз сьм пидираст и сьм Мноооооо проз

И аз, и аз

Естествено побъркан ЛГБТ ТРОЛ!!!

Предсрочно да се прекрати мандата на Резил-ента Румен Радев- лице, активно работещо против интересите на България вече 8 години

И кое по-точно, Съвсем от злоба прецакване българите. Те да си траят и да плащат, айде стига раздава общата баница, счупихте всички рекорди по безгръбначие.

мяаза на седенка след "инструктаж" на Козяк

Възможностите при ликвидация на рафинерията са внос от Турция, Украйна, Гърция и Румъния. В Турция и Украйна бензина е даже по-евтин, в Румъния и Гърция е по-скъп, което значи в най-лошия сценарий изравняване на цените с гръцкия пазар или даже увеличаване на цените на бензина в България и Гърция, от което би трябвало да намажат турците ако не ги удари някоя еврорегулация през ръцете. До рафинерията друг петрол освен руски трудно ще стигне(ще го спрат още в Средиземно море, преди да мине Егейско и турските проливи), Украйна и Румъния също имат някакъв добив между другото като алтернативни опции

места, за хранениците на държавата са нищо. Техните заплатки са гарантирани от правилният избор на бюлетин..

Тия неща с петрола не ги разбирам. Аз зареждам на ЕКО, 100 октана /такива предписаният на шибания производител, а и карам малко/. Та се надам да е гръцко, ама знам ли. А бачкаторите от рафинерията и семействата им - не са ми братчеди за ги мисля. Ако не им изнася - знаят къде е НС. Все ми тая. Ако щат да ги опухат - да ги опухат. Бензин ще си имам. А за каквото друго трябва петрол /много неща/ да го мислят търговци и политици.

Да, горивата по две, цените по три, следвайки славната българска традиция, електричеството по две, битовите сметки по две, заплатата ти същата, че и шефът ти ще почне да мърмори, че си некадърник. Ама няма да ползваме руски петрол и освен това ти бензин пак ще си имаш стига да кола де и да не ти я конфискува полицията. Пълни чукундури!

Историята ни,паметници,цени на бензин,дизел,електроенергия.... За да хрантутим милион римляяни и над 10000 укропски паразита!

Незабавна оставка на козяшките марионетки !

Пригответе се за 4лв горива...

5 лв и ако има.

Друго си е Тиквата и Кирчо и Кокорчо... И добиче на евронивата Немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или овчари в Гърция... За жените - слугини в същата тази Гърция, гледачки на изкукали немски бабишкери а по хубавичките на витрините в Амстердам... Явно и европейците на толкова те оценяват...Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел...Европа си има евротаджики...

Продажни американски мекерета, сами ще си прецакат еврозоната. Сега пак горивата ще скочат и оттам ще литне инфлацията. Евала Харвард

Айде още едно руско мекере - във всички европейски държави горивата и тока са по--скъпи, стига си влачил на аванта, Ганьо! За победата в Украйна срещу рашибозука трябва да се плаща

И аз ли да им плащам на тия, дето ходят с вдигнати ръце по фашистки и си татуират SS ??? Плащай им ти, колко си превел вече на Зеля и хунтата? Хапваш ли редовно шоколадец Рошен? ДПМ дебили такива!

4.40 лв дизел 4.85 бензин да ви честито

И

Всичко що е такова да се махне. Що само "Лукойл"? Оная свинщина АЕЦ Козлодуй. От соца е. Пък утре да гръмне и ни загроби? Затваряй! Дунав мост? Ба си! Рашъните го искаха. Събаряй! Даже преди МОЧА и Альоша. Всичко построено през соца да се махне. Това жп, шосета, язовири, ВЕЦ, ТЕЦ. Да ги няма. почваме на чисто. И всички пенсионери да се избият. Деба и дъртите комуняги. На чисто. Ако ви звучи идиотско, ми има защо, но много го мислят. та да се прави. После ще го мислим.

Искате продължение на тъй наречената масова приватизация и разрушаване и останалите държавни предприятия при което държавния бюджет загуби отначало 30 милиарда лева а сега ще загуби още защото всичко заграбиха олигарсите разрушена беше икономиката /примишленост и селско стопанство/ и затова сме на това дередже сега последно място в ЕС по доход на глава от населението.

сарказъм познато ли ти е като понятие. Ясно, че това е грозен черен хумор. Дано някой политик не го прочете, че ще стане реалност.

Някой до сега не ли ви е казал да отидите на преглед при психиатър.

Предсрочно прекратяване на дерогацията за руския петрол, преди да се предвиди друг източник означава споране вноса на руския петрол и спиране на НХК Бургас и страната да остане без горива, тъй като алтернативният път за суров не руски петрол нефтопровода Бургас-Александруполис още не е построен а Турция е забранила преминаване на танкери през Босфора поради опасноста за Истамбул. Явно е че нашите управляващи не мислят с главите си и изпълняват чужди указания.

Колко трябва да си се продал и да си слуга на чужди посолства, че само за да се подмазниш на същите, на които го поемаш навсякъде, се отказват от името на държавата от нещо, което е изгодно за държавата и ни спасява от брутална криза на наличност и на цена. Заслужавате само разходки в хората и прелитащи колоездачи в камуфлажи. Ебахти продажните боклуци. И не, не ми пука за Русия и никога не съм гласувал за руска партия. Големите да се оправят, затова са големи.

гората*

КОЙ Е РАЗРЕШИЛ НА СВИНЕТЕ ОТ ДАНС ДА ПОДСЛУШВАТ ПАРКА БЕ! МАЙКА ВИ БЪЛГАРСКА ДА ЕВА СВИНСКА! ЕЙ СВИНИ БЪЛГАРСКИ! ЩЕ ВИ ИЗКОЛЯ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!

Теб пък кой ти даде думата, козоеб гнусен. Налягай си вмирисаните парцали.

Знаеш ли защо българите не отиват да живеят в Русия, а по Европа, Щатите и т.н.? Защото трябваше да живеят в Родината си, при приятели и сред природа, но такива изкуствено крадливи тикви,като теб ги изгониха от Родината им! Така,че не питай кой къде отива, а кой къде го изпраща!

България е световен шампион : Нито един русороб, не е заминал ,да ЖИВЕЕ В РУСИЯ !!! Това е за ГИНЕС.. 2 милиона Българи, живеят в Европа ,САЩ, Канада и Австралия !!!! А .........найс ......

И тези с малко акъл се връщат вече. Защото видяха че не е като на филм там

Друго си е Тиквата и Кирчо и Кокорчо... И добиче на евронивата Немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или овчари в Гърция... За жените - слугини в същата тази Гърция, гледачки на изкукали немски бабишкери а по хубавичките на витрините в Амстердам... Явно и европейците на толкова те оценяват...Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел...Европа си има евротаджики...

Краварски подлоги!

ТРЕТИ МАРТ НЕ Е БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК , БЕ МОМЧЕ .....КОЙТО ГО КАЗВА , НЕ Е БЪЛГАРИН ,!!!

По-добре обсъждайте предсрочното прекратяване на своя мандат!

ЗНАЕШ ЛИ ,КОЕ Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ??? ЧЕ МОНЕТАТА СЛЕД,КАТО СЕ ЗАВЪРТЯ СЛЕД ПАДАНЕТО НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА ...................................... В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ СЕ ВЪРТИ БЛАГОДАРЯ НА БОГА И НА ШЕПАТА ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЧЕ МОНЕТАТА ВСЕ ОЩЕ СЕ ЛАКАТУШИ ДАНО ИМА ПОДЕМ ОТ НАКЛОН,ТЕЧЕНИЕ ИЛИ ПОПЪТЕН ВЯТЪР ЗА ДА СЕ ЗАВЪРТИ С ПЪЛНА СИЛА И... БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Като не щете да се откажете от трети март, ще ви направим горивата европейски - по три, ама ойро. Киро и Бочко нямат против, държим ги.

Съвсем нормално е да се отнемат личните карти на русосифилистиците.. На платените от РУСКОТО посолство ,ще бъде определен срок от един месец ,да напуснатБългария !!!! На отчет към службите са - 2550 българи - изменници ,,тролове и хора в различни Институции ..

И ти ли си БОКЛУК козяшки като мене?

И аз и аз

Това е фашизъм, да те светна. Не всички другомислещи са чужди агенти, хората виждат истината и си казват. Нали това е демокрацията и това искаме. Ако не ти понася чуждото мнение и си готов да наказваш за него, ти си фашист или пребоядисан комсомолец!

Неваляшки те се смахнаха само ги вижте как тролят,не им се разбира нищо

И ти ли си БОКЛУК козяшки като мене?

И аз

Не само Лукойл ,а всички руски сви.не ,които се намират на територията на България ,тро.ловете на Копейкин ,руските агенти в службата и Институциите.... Всички ,да бъдат изметени, за да бъдем нормална държава..

Така е брат, да се махат, бензина и дизела да си станат пет лева, та и аз да ида на море.

Забрави да кажеш че си педераст.

Да Забравих Така да знаете, Аз сьм пидираст и сьм Мноооооо проз

Гьлтач?

Просто прозд пидираст

Явно имаш мноого наивна представа за ставащото в България. Хубаво, гониш едни 500-1000 руснака които имат имоти за лятото.. Махаш Лукойл, който между другото плащаше такса спокойствие на всички, повтарям ВСИЧКИ правителства.. И после какво? Тецовете ти Американски. Мафията ти която държи държавата българска. Мутрите които ти трошат бъдещето български. Простаците на власт - български. БХК които обгрижват плавата на едно силно работливо малцинство западни. Веригите магазини продаващи по-скъпо у нас спрямо западните си клонове не са руски.. Западни фирми по време на приватизацията купиха конкуренцията си за стотинки и я фалираха.. До тук 30г нищо! А ти смяташ че с едно изгонване на Лукойл и нещата ще спрат.. Няма уважаеми! Батака ще навлезем с пълна сила. И в момента може да се вкарва бензин, готов от Иран за 0.90лв литъра - не се прави. Може от Унгария, Чехия, Словения.. Спокойно по идеята за анти монопол може да се направи..но не става. Защо ве пиле? Защо Лукойл имат бензиностанции в щатите ама нито ги национализиран нито палят... Има начини за справяне с проблема, а не първосигнални дебилни излияния... А сега си помисли, ако можеш, че над 30 000 туристи с паспорти гласуват в България на изборите и се прибират в Турция. ДПС държат една голяма половина от родината да не може да говори на български, а Ердо има най-голямата армия и въоражение в европа. Та дали Путин ще ни нападне (хипотетично) щото видиш ли има 1000 руснака и някой издълбал буквите на един паметник, или.натовският ни партньор може да реши да увеличи европейската си част.. е друга работа. Като не искаш монопол, пък бил той руски, намираш няколко алтернативи, сключваш с тях договори и тогава наритваш наглеца. От Лукойл горивото излиза на ниска цена, но акциза е висок и тия по веригата също като зеленчуковите тържища са много! Такива са и при лекарствата и енергетиката. Половината депутати имат посреднически фирми, а за обществените поръчки да не говорим.... Ама щом руснаците ти пречат..

Клането не спира и няма да спре още няколко месеца, докато и най- малоумният украинец ЗАЦЕПИ кво геноцидно клане на славяни си спретнаха англо-американците и тяхните слабоумни пионки в Полша и Прибалтика. Текат реки от украинска кръв, а украинската армия не може да дори да достигне до ПЪРВАТА от ПЕТТЕ защитни линии на руснаците. КЛАНЕ. Украинците мрат без дори да видят руснак. Танкови гробища на всеки километър. Купчини разкъсани човешки останки по полетата. Бледите 200 годишни вампири потриват ръце доволно. Впрочем за тях и поляците са руснаци. Повечето не правят разлика между полски и руски език. Смятайте за БЪЛГАРИЯ КАКВО СА ЗАМИСЛИЛИ.

Една забележка само. Не ги наричайте англо-американци. Не са такива. Само езика е английски, и донякъде сменените им имена.

Мурзилките съвсем откачиха и пишат само тъпотии,ходете си в расия там е евтино ,нас българите не ни мислете

Българино, събуди се! Време е да изметем тази продажна хунта!

Трябва всички да са тотално изтрещели, за да вършат такива безумия в угода на отвъдокенските си началници и в ущърб на целокупния български народ!

Българи, време е да ги изметем! Тази инсталирана от посолството хунта, има единствената цел да ни вкара във война. Да направи от България това, което направиха с Украйна. Два братски народа да се мразят и да се избиват. Никога срещу братска Русия - нашата освободителка!

В българия две трети от работещите не могат да си плащат сметките пенсионерите на прага на глада едва оцеляващи а нашите тъпи управници ще плащат сметките на европейските некъдърници. Стига чашата преля. Докога ще търпим този геноцид?

Как това ще намали цените по бензиностанциите?

АБСУРДНО Е ДАЖЕ И ДА СИ ГО ПОМИСЛИШ

Тогава защо го правят. Българите какво печелят? Тези за кого работят?

За посолството

Мурзилажа е в амок,не знаят на кой свят са

Ще те видим ти на кой свят си, като седиш беден и с празни джобове на бензиноколонката и гледаш цената на бензина от 9 лв литъра, кретен

Къде е девет лева на литър бре , мурзилка ....ще стане най- много 3лева, и кво днес заредих на 2.76..тия ли 20 стотинки ще ме съборят.тъпа мурзилка

Пълен идиот, БУКЛУКО козяшки