САЩ затвориха небето над Южна Каролина и свалиха китайския шпионски балон (видео)

Пекин отрече да извършва шпионаж и посочи, че става въпрос за "аеростат", предназначен за граждански, метеорологични и други научни цели

Обратно в новината

Коментари - САЩ затвориха небето над Южна Каролина и свалиха китайския шпионски балон (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В случая САЩ са прави да свалят китайския балон в собственото си въздушно пространство. Даже твърде дълго го търпяха.

това че луната се вижда и от тяхна територия я прави собственост на сащ ? купи си парцел , ако искаш и аз ще ти продам един

Боже, колко г.л.у.п.а.ц.и са писали коментари тук!

Хахаха смеххххх

Балон - $100 Оборудване към него - $1000 Ракета, с която е свален и загуби от затварянето на въздушното пространство - $750 000 Безценно!

Е бати балона голям майтап Свалили го с ракета Голямо шоу че то едно лапе с прашка от Бусманци мое да го спука...

До вчера - не можели да го свалят, днес - що го свалили. Ами има поне 10 държави със самолети, които летят над 60,000 фт - да почнат да ги пускат да летят на кой където му скимне ли? Ако е бил с мирни цели - да поискат разрешение за чуждо въздушно пространство, ако не - дава фира.

Иванов, балонът е неуправляем. Кога да искат разрешение? А истерията е раздута от журналисти. Не мисля, че американците са толкова тъпи.

Не са много тъпи американците, някои се усещат и не се хващат на правителствените манипулации, а колкото до балона не са само журналята, те раздухват каквото им спусне правителството. В случая Блинкън реши да не посещава Китай и си намери повод с балонната уж провокация.

А ти от ватенка ако чакаш логика и разум има да чакаш ! А в дира са и от тия калните ватенки

Още един път сме свидетели на неотменимата решимост на стожера на демокрацията да отблъсне всяко нападение срещу своята територия. За пореден път видяхме високите технологии и мощта на оръжията които само арсеналът на демокрацията може да произведе.

повечето хамериканци и ез друго са скарани с географията и не се сещат че междъ сащ и китай е тихия а не атлантическия океан.... щом са го свалили над атлантика, начи той е прелетял през целите щати и вече е заснимал и предал квото е трябвало и от там нататък няма значение..... голяма фикня че свалили един балон с изтребител

Бах мааму краварите свалили балон с няколко изстребителя

Браво! Голяма военна победа!

без дори и да забележат, руснаците ще ги затрият от света тези американски боклуци!

ай стига бе, верно ли.....тея като че ли откриха Америка!

голямата държава са уплаши от един нищо и никакъв балон и закри небето?? Явно стрх лозе пази.

Ха, чудя се дали не съм се върнал в 1800 година! Шпионж с балон е това е сензация!

Това е начина да се превземе Америка. Евтини балони (следващите няма да са бяли, а с маскировъчна боя) и да могат да пускат евтини дробчета играчки. Като почнат да пукат с патриоти дрончетата ще си удрят своите градове, как-то го правят техните послушници урките. А и балони могат да пукат ако ги видят, то балони за 10000 с ракети за 10 милиона си е на сметка.

Ф 22 е май модерния самолет в САЩ и НАТО. Ф 22 без проблем свали китайския балон с който Китай нападна САЩ, и това беше първата военна победа на ф 22 в историята на самолета. Първата победа на САЩ срещу Китай но ще има и много други.

ама вчера как русоробите се плюнчеха и викаха , че САЩ не можели да свалят един балон щото летял нависоко. 1/ те САЩ имат успешно сваляне на стари сателити на над 250 км височина (на ниска орбита) със анти-балистична ракета , че тоя балон ли...... 2/ че то изтребители могат да стигнат тая височина - 18 км 3/ зорлем това го направиха новина , голяма драма , голямо чудо...един балон. Трябваше още над Аляска да го приключат

Така и така е бил на заминаване, можели са и да го оставят :) Какви военни бази имат в океана?

Какво бихте направили ако съседски дрон виси над вашата къща и прави снимки?

Пентагона излезе на брифинг и казаха че сателитите могат да получат повече информация от един балон. А сега ти със селската логика ни обясни как китайците нямат сателити.

Ама как, разбира се, че не шпионорат! Кой би могъл да си го помисли, хи-хи-хи :)

В жестокия бой с шпионина бяха загубени три изтребителя и 12 пилоти и помощен персонал.

Чувствителни краваре. Затворили небето. А вие, като шпионирате цял свят бе боклуци.

Тихо, ватник! Че запсиват и и може някой да ти види скъсаните гащи и цървули!

Случайно балона минавал на ракетните силози, нали? Случайно се отдалечил на хиляди километри от курса си.

Ама разбира се, че е случайно :)))) вЕрвайте ми :)))

Сматай щом ти знаеш че имало там силози, колко са тайни. Ама вие сте наистина малоумни. Казаха ядрени мощности не силози. Или новимарите в кравариланд са се объркали.

балона пълен с комунистически вируси и путчи въшки се е изсипал на сушата

Щерев, ти си разпознаваем от километри идиот. и да не си пишеш ника, пак ще те разпознаят всички.

Китай напада с балони, сащ, са вцепенени!

Аз балон съм най-опасен, от зли китайци сътворен, над Америка летя свободно и с*ра си нощ и ден. Не се плаша от радари на диваците кравари. Бомба можех да им пусна на пасмината гнусна. Но Аз добро съм комунде, летя и меря ветрове.

бай Драгой?! Руски блини папка той.

Не можели един балон да свалят! Това бяха реакциите ви в този сайт преди ден, два. Сега обаче американците лоши, китайците добрите. Интересно защо балона не летя на девето-изток към братска Рассия? Въздушното пространство е държавен суверенитет. Помните нали как Турция не си поплю навремето да свали руски изтребител над своя територия. Рашките как биха действали с подобен летящ обект??

Китай излезе с изключително остра реакция за свалянето на балона. Обещаха огледални мерки. Сега, ако решат , че някой самолет има формата на балон и го свалят ....

Къде са Сюлайман Пуси, Плевню, Иво Минжев и другите стипендианти на козяк за да заклеймят по медиите лошия китайски балон който тревожи демократичната общност?

Къде ли….

Айде аман от краварски тъпотии. За да стигне до САЩ балона е прелетял 7000 км. и то не по права линия. Като се има предвид, че е неуправляем и зависи от въздушните течения, как биха могли да го пратят точно над някаква велика база в Монтана. Абсолютни глупости.

Тъп си и ще ти говоря бавно... От къде си наясно, от къде точно е пуснат балона? Китайците ще усетят тупалката...

Баце като ти слушам изказа не се съмнявам кий е тъп и прост.

Поредния тъп копейник: .....като ти "СЛУШАМ" изказа.... Муахахахааааа

Ще му отговориш бавно, щото мислиш бавно.

...но качествено за разлика от тъпите копейки ...

Китай е много назад с материала след като използва балони още. Китай вярно, че няма шпионски сателитен да разбере какво става ...

Лоши Китайци " шпионират" с балончета бедни, своболюбиви, най демократични пиндосчета. някой лев да дадем на демократите ???

Към двамата професори в поста ми по -долу. Когато човек е стигнал нивото на собствената си некомпетентност той почва да отрича исторически факти, дори прочетеното не им припомня Смирненски "-...гръм ШРАПНЕЛ подир ШРАПНЕЛ". Тогава и К.Е. ЦИОЛКОВСКИ не е бил "открил ракетите" През седемдесетте дори мините за минохвъргачки са имали устройство за взривяване не само фугасно и осколъчно, но и взривяване във въздуха -на разстояние и височина. За подобно устройство касае и поста ми за неконтролиран обект. И още нещо на 02.07.1947 година до Розуел, Ню Мексико пада нещо. Военните казват РАЗУЗНАВАТЕЛЕН БАЛОН УФОЛОЗИТЕ -НЛО. Днес се говори за научен аеростат -утре ще се говори, че е било НЛО. Подобно на продължаващите спорове за ФАУ 1 и ФАУ 2 и дори след 80 години все още се споменават с полуотворена уста през зъби. Да, за да се спазват международните нори, би следвало този "научен аеростат" да се самоунищожи преди да навлезе над Канада или САЩ

Балона е Китайски, но дали наистина е шпионски предстои да се разбере. ДИР- а обаче вече са сглобили останките му и са наясно, че е предназначен за шпионаж... Emotional damage....!!!

Хубаво. Свалили са метеорологичния балон. Вълна от облекчение заля демократичният свят. Нищо, че тази демокрация, вече се описва, като "кафява". За съжаление, младите не знаят, на какво е символ този цвят и какви беди са идвали с него.

Как метеорологичен, бре... ДИР- казват, че е шпионски...Виж заглавието... ДИР- а знаят по- добре от всички....

Всяка научна автоматична система във въздуха има самоунищожение. А въздушното пространство е неприкосновено за държавата под него. Лесно се предотвратява такава ситуация, одвен ако се надяваш да не заснемеш нещо в суматохата. Опораката ви вчера беше, американците не могат да го засекат, не могат да го свалят.. сега свалили метеорологичен балон.. ми ако има камери надолу и са с резолюция за такава дистанция.. ми то и стратосверните бомбардировачи са метеорологични самолети. Матрьошки мили.

Сега праста ято зерави, ходи спионира кравари.

САЩ затвориха небето над Южна Каролина и свалиха китайския ШПИОНСКИ балон :) ШПИОНСКИ или МЕТЕРЕОЛОГИЧЕН?! Байдън: "Успешно го свалихме и искам да поздравя нашите авиатори, които го направиха":))) БАЙ ДЪН-а вдигнал ИЗТРЕБИТЕЛ - Ф-22, за МЕТЕРЕОЛОГИЧЕН балон. :) Китайците направиха КОСМИЧЕСКАТА американска нация ЛУДА. А Блинкън-а дори ОТЛОЖИ ВИЗИТАТА си в Китай :)))

Тия идин болт ни моат зглубят, чи някуй да исканещй ут тях. Ко американско си купейти от магазина Нищо НИЩУ.

Не че нещо, ама руснаците са много по-грамотни от теб. Най-четящата нация в света...

Навремето краварете(ФАЩ),чрез Сереуто ,МИ-6 и МОСАД взривиха кулите-близнаци,за да намерят враг,в лицето на Ирак,Либия,Сирия,Югославия и други проспериращи държави,които да нападнат и окрадат.После шпионите "намериха" биологическо оръжие и сринаха до земята подредената иракска държава,като окрадоха де що можаха. После "убиха" и "изхвърлиха" тялото на техния възпитаник Усама Бен Ладен не къде да е,а в океана.И знаете ли защо!?За да не се размирише лъжата им,че е убит. А знаете ли защо китайския балон е потопен в океана? Защото на "лъжата краката са къси", краварете сто процента мътят и за искат нещо гнусно и подло срещу Китай и тиражират тази " демократична" ,краварска лъжа за шпионски балон .

Убава работа ама военна, удариха го с ракета баш където не трябваше вместо да спукат балона. От останките ще разберат сега предназначението дръжки.

Балонът доближи, влезе, излезе от американското въздушно пространство и бе свален чак след това. Американците се издъниха свирепо с този балон. Че и засне сума ти стратегически обекти.

Тия не ги знам какво ще правят когато долетят летящите перални на Путин

"Великите сили" като дават независимост слагат и по едно тяхно островче за да боцкат оттам "независимите" държави За справка: Тайван, Македония, Калининград, Куба, Приднестровието ... Но пък великите сили не обичат да ги боцкат, щото са мн велики - изклали са безброй туземци по света, взривили са ен на брой атомни бомби и вече потриват с ръчички за нови роби - китайците надигат главичка, ама пък украинците са почти готови

Тука има 1 козяшки трол, който пак е на смяна и троли до умопомрачение. Страда от сериозно разстройство на личността и даже е лежал в психиатрия през 2008г. През януари 2009г. по маршрута София-варна отвлича автобус с 37 пътници близо до Севлиево и ги държи за заложници за 11 часа. Троли нон-стоп в целия Интернет и е известен като A.T.I.L.A. но истинското му име е Мирослав Блажев. Много агресивен и склонен към насилие. Има раздвоение на личността. Регистриран е в психодиспансерите на България или казано накратко - има жълта книжка. По сайтове и форуми сам си пише и сам си отговаря. Болен човек.

Посветени шушукат,че Атила е заченат от анадолски мабафин- тираджия на автомагистралата,близо до Ботевград ,а самия Атила си лакира ноктите и вечерно време излиза на разходки облечен с фуста и на токчета. Искам да шибам катила Атила.Дай координатите му,ако ги знаеш.

Хайде сега -вятъра, Ел Ниньо, въртенето на земята балона ей така почнал да се държи неадекватно ... Още в началото на миналият век са ползвали взривяването на снаряди на определено разстояние и височина. Като научен "балон" вероятно с него се поддържа и известна комуникация, което пък от своя страна означава че собственика винаги може да унищожи летателното средство заради евентуални дипломатически, политически и военни проблеми. Това като онези хлапета дето тате им подарил дрон, а те с него гледат в банята на кака Тодорка

ОКАЗА СЕ ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА СТУДЕНАТА ВОЙНА .... ..... И САЩ И СССР СА ИМАЛИ САМО ПО 2 СПЕЦИАЛНИ САМОЛЕТА ЗА БОРБА С БАЛОНИ ..... СЪВРЕМЕННИТЕ РАКЕТИ БЕ ГИ ХВАЩАТ .... АМЕРИКАНЦИТЕ 3 ДНИ МОДЕРНИЗИРАХА ГЛАВАТА НА РАКЕТАТА КОЯТО СВАЛИ БАЛОНА, И ЗАТОВА НЕ ГО СВАЛЯХА :)) .... И МАЙСТОРИТЕ ДЕТО НАСТРОИХА РАКЕТАТА СА ОТ SKUNK WORKS

Памперса на БидонЯ е бил взривен и лайна са полетяли по цяла каралайна ... американска мечта .

Причината за свалянето на китайския балон от американците е била съмнението, че балона е бил пълен с райски газ. След спукване то му доказателствата са се разсеяли в атмосферата.

Три дена за да запалят една 22-ка, 35-цата не може се качи толкова, тежат и тухлите ... Така или иначе са похарчили 255 пъти повече за да го свалят това балонче! ... Сега ще похарчат още някой и друг милион за да съберат парчетата и да видят какво са им приготвили дръпнатите ... Ще имат работа за години напред НаркУманцитИ!

Символично а!? Хамерикания свалила метеорологичен балон!? А в същото време Китай сваля хамериканския балон...надуван от кухата печатница

Голямо постижение - САЩ свалили китайски метеорологичен балон ... Сега в Холивуд ще правят филм за този американски героизъм, а Байдън щял да получи Оскар и Нобелова награда за мир. Може и Златната топка да му присъдят, но Меси щял да се расърди