САЩ заплашиха със санкции западните фирми, инвестирали в руски газопровод

"Северен поток 2" ще подкопае цялостната енергийна сигурност и стабилност на Европа, според САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гаргите по дереците на германия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЕВРОПА да си направи армия и да разчисти военните бази в Европа за нейните си войски. Кравите в обора, ако не им изнасят цените

си тролят каквото си поискат.Но факт е че това откъде ще минава поток или тръба или къде ще се строи е АЕЦ или каквото и да етам решава ПУТИН , а другите първо лаят ,после целува тръка.

Мужикът разбира само от сопа.

Ми айде, що чакаш.

ама досега сопите са само върху ЕС и Тромпета.

Schilo

Накратко- щатите набиват канчетата на палетата си. Да видим, дали наистина Германия е независима държава и защитава своите интереси, или е една фасада на слугинското поведение

Нали си наясно, че Германия изобщо не се интересува от въпросите на едно добричлийско шило?

Абе не знам дали не се интересува, ама ще й гледаме сеира до некой и друг месец. Ако позволи грубото вмешателство на окупанта й - няма да построи Северен поток 2 и зимъска ще яде Лебь и зъби. То ще си покаже, ама все ми се струва, че май че кледне пред трътчо.

Само така, защото най-активни в санкциите са Холандия и Германия, холандски фирми строили моста в Крим, а Германия ще строи "Севере поток" 2 , за да държи 80% от руския газ и да го преразпределя в Европа.

И защо холандски фирми? Братушките толкова ли не можаха да си го построят сами? Бравос.

факт!напълно сами си го пОсториаха за 18 месеца най дългият мост в Европа над морски участъкНикави холандски индийски имарсиански фирмви не са участвали.Вярно е че имаше на откривенот немска инженерна фирма ава тя питаше как е посторено такова технологично нещо за 18 месеца,щото автогарата в Берлин -"Вили бранд" я строели вече 13 години и стигнала космическа цена.

Русия си живееше с парите от петрола и газа и не си даваше зор за нищо, но санкциите я принудиха да развие собствено производство, да отглежда пшеница, зеленчуци, животни, да сее овощни градини. От това пострадаха най-много Турция и Полша, поляците държаха квотите за износ в Русия на пилета, яйца, гъби, домати, ябълки, сега ги продават у нас през Македония.

тогава защо не смените трола,, който дрънка глупости? не ,че е един де, задачата е доста мащабна в тоя смисъл.

холандски фирми строили кримският мост.БУУАХАХАХАХА -НЕ БИЛИ ХОЛАНДСКИ НАй МИ БИЛИ МАРСИАНКИ.Абе откъде ви намират такива дисиденти от работническо милиционерско дело.

Нищо ново. Рейгън налага санкции и на западните фирми, които през 80-те са работели със СССР за газопровода Дружба. Причината? Подкрепата на СССР за "недемократичното" правителство на Ярузелски в Полша. Докато в същото време ЦРУ тихомълком вършее из Полша и пръска долари за Солидарност. Причини винаги се намират.

И кой е добрият в случая?

По-умно бе да попиташ КОЙ е лошият в случая. Ще подскажа, този, който налага санкции с една ръка, а с другата бъзика поляците и им разбива държавата чрез "Солидарност" - докараха ги тогава до просешка тояга. Нали им пращахме помощи с кашони, така беха закъсали като Марко на Марсово полье.

Проблемите в света днес са директно следствие от проблемите в света вчера. И тези проблеми са били източник на добри доходи и добро обществено положение само за някои определени хора. Например, за троловете-съветофили тук . И за техните семейства. С което не искам да кажа, че неуважаемият г-н Т. е прав. Напротив.

сащ са типични рекитьори. Или ми плащащ да те пазя или ядеш бухалката.

Schilo

И още нещо- компаниите са частни, плащат данъци. Въпрос на правителствата е да ги разпределят. така че, Тръмп да не плямпа много. Дори щатите да дават пари, те не ги дават на Шел, ОМВ, БАСФ и т.н. А компаниите, какво ще си правят парите и къде ще ги влагат си е тяхна работа. Наглостта на янките надмина всякакви граници

Schilo

Това, не е ли намеса в бизнес делата на чужди компании? Не е ли в разрез с правилата на бизнеса?

отиде ви поточеца, ще има съкращения на тролове, буджета секва хахахахахха

Schilo

Ех, как си личите тези, дето на това чакате....

Не можах да разбера, защо трябва газопроводите да минават през Украйна, за да лапат украинците, да крадат от транзита, и всички да бъдат рекетирани от тях, когато нещо не им харесва- за справка две газови кризи след спиране на транзита от тях към Европа и нас?! На това отгоре не плащат за потребения газ с години. И какво прави синът на Джо Байдън в управлението на украинската газова компания от преди Майдана още?! Сигурно е най-умния в света, че няма друг?! И защо трябва да се купува скъп газ от САЩ, за да има сигурност? Всички войни и бежанци са благодарение на САЩ-Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, Сирия и др.?! Ние ги плащаме накрая - тероризъм, милиони бежанци. В САЩ не са приели бежанци. Докато имаше Кадафи нямаше бежанци от Африка. А бе какво става със Северен Кипър? Санкции за Турция?! Бомбардиране на Турция нещо? А за собствената територия Косово на Сърбия какво се случи-бомби с обеднен уран?! Всички мълчите! Мишоци и предатели!

Не можеш да го разбереш, защото не ти изнася.

Както виждаш, съм го разбрал мишок. И задавам правилните риторични за съжаление въпроси. А нямам спомен някога да съм сбъркал за това. Ясно?!

Това, че нямаш спомен за грешките си, съвсем не означава, че не си ги правил. Може би просто искаш за забравиш за тях. Ясно?

Човека изброи факти, ти не каза НИЩО. Ако майка ти имаше дръжка едно лайно по-малко на света щеше да има.

Русия ли е виновна , че ЕС се мъкнеше и ходеше по гайдата на САЩ ?

Да.

Американската наглост няма край. Дори и да са прави, избърат би трябвало да остане за еврохейските държави, които уж са суверенни.

Рашките продават газ на швабите за $172 за 1000 кубика с гарантирана доставка. Ами нека Дончо да пусне една тръба през Атлантика и да предложи газ по $150 примерно. Тогава ще има пазар да американския газ, закупен от Русия и никакви проблеми.

Американците се оплакват че давали пари за оръжия а Европа не. Нека да поставим въпроса обаче по друг начин .САЩ имат най -много оръжия и не са застрашени военно от никого. Европа иска да развива търговски отношения с Русия а Русия това го иска отдавна. Тогава вместо ние да даваме повече пари за оръжия нека САЩ да спрат да се превъоръжават. Ама как да стане след като Тръмп е представител на военното лоби. ЕТО КАК ЛЪСВА АМЕРИКАНСКАТА ГНУСНА ЛЪЖА. тЕ НЕ ПРАВЯТ ОРЪЖИЯ ЗА ДА НИ ПАЗЯТ А ЗАЩОТО ТОВА Е ТЕХНИЯ БИЗНЕС И НЯМА ЛИ ПОЛИТИК КОЙТО ДА ИМ ГО КАЖЕ В ОЧИТЕ.

А стига бе, ние още помним как изпепелявахте Вашингтон със Сатани, Булави и не знам какво още, та подводници около бреговете на САЩ размятахте, а съвсем скоро, през март, Путята пусна ракета с ядрен двигател, която още се рее във въздуха над Флорида.

Schilo

Ми да си пазят държавата от тяхната територия. Що ще правят други държави заложници на тяхната политика?

Те тия в НАТО , вече ще са придатък към американския оръжеен бизнес!Не че ще продават , само да купуват!

Понеже тръмп пак се изцепи как Сащ харчели пари да пазят Европа от Русия, пък европейците търгували с руснаците ... та кога американските фирми спират бизнеса си в Русия?

Ако газта в ЕС поскъпне, благодарение на САЩ, ЕС ще се срине икономически до страните от третия свят ...

ако ЕС се срине до нивото на страните от третият свят евентуално ще спрат потоците от икономически бежанци - всички националистически движения ще се успокоят и изчезнат от само себе си. Според мен - това е добре!

Тръмп е забравил в кой свят живее. С дебелашки изказвания трудно ще постигне нещо. Какво предлага Тръмп ? Европа да купува американски шистов газ, превозван с кораби, който е 3 пъти по скъп от руското синьо гориво. Балтийските държавици и Полша вече го направиха частично и резултатът е плачевен за тях. Борисов също предвижда да вкарва американски втечнен газ от Гърция по една от неговите диферсификации ....

Не съм чул някога ЕС да е застанал зад България за ЮП, така че дреме ми за немците.

Едни се опитват да направят от ЕС, военен съюз.Други пък се мъчат от военния съюз НАТО ,да направят икономически съюз.

САЩ да не се мислят за господари на света? Да налагат санкции на две други държави, които правят бизнес помежду си? Явно това е бил винаги начина за правене на бизнес в САЩ. Подтискване на конкуренцията.

"потискане" се пише бе, комсомола..

Майко мила! Я бегом в училище да учиш български език

А също и "поскачане", "пописване", "похвърляне" и т.н.? А, чакай, някой навреме е измъкнал химикалката от ръцете на неграмотния списувач на речника, та е ограничил щетите.

нали пазарна икономика, нали пазарни принципи, какви са тия заплахи .....

Има логика, признавам.

tonk11

Къде е логиката? Кога за последно /кога въобще/ фащ са защитили НАТО с оръжие?

Ако съм един прокурор ще вкарват руските тролове в затвора за шпионаж и колаборационизъм

Ама не си!;)))))) ...само едно говедо СИ!:))))))

Не съм,,,,,, прокурор е агент на руската партия дпс. Ама за сега. Да не мислите че цацата е вечна ?

А защо не в лагера Белене ?

най обикновен пенсиониран тракторист от някое бивше ТКЗС, т.е. днешен евроатлантик с телешки възтогр към оглозгания и талибански запад.Няма спасение

И какво се оказа сега, че големия враг на европа всъщност е неговия уж най-голям приятел САЩ!?? И че русия не е баш толкова лоша! Американците всячески се опитват да скарат европа и русия с някви измислени новичоци и свирчоци, но няма да им се получи!

в исторически план Европа има проблеми с Русия много преди САЩ да съществуват. Моментният проблем между САЩ и Европа е, че руснаците успяха да им хакнат последните избори на американците и им насадиха про-руски президент.

Европа е имала проблеми с Русия защото се пробвала да я завалдее. Първо Наполеон после Хитлер. И двата опита които са били наистина Европа срещу Русия завършват безславано . И двата пъти Руснаците отива до сърцето на Европа (Париж и Берлин) и никога не ограбват тези земи. Всеки 100 години Европа се пробва да завладее Русия и след жамари се кротва за 100 години . Сега ако се пробва защото разширяването на НАТО е това обграждане на Русия и опит да се атакува без да има шанс да отвърне.

какво ще кажем за ФБР, които хакнаха Клинтън? Май някой пропусна войната между ФБР и ЦРУ и в резултат избора на Тръмп. Иначе е вярно че американските служби са зле и всеки руснак, ако рече, може да ги хакне.

Дните на сащ са вече преброени.

Аз дните на САЩ ги броя от началото на 50-те, та до днес.

Аз пък чакам Русия да фалира, 0т 2014 все чакам

аз също. Останаха малко нали?!

до ЗКПЧ-то с вонящите зелени чорапи Аз също. Останаха малко нали?!

Кой разцепи и УНИЩОЖИ ЕС ?

АНГЛИЯ и САЩ !

и двете с подмолна руска подкрепа и помощ.

Американците спасиха Европа от съветската зараза преди 70 години, сега пак трябва да го направят.

Хахаха, заблудени говеда винаги предизвикват смях за интелигентните хора.

Тогава , защо Германия и Франция роптаят , против САЩ ?

доктора не ти ли е дал хапчето тя суттрин.Спесаната Европа днес изглежда като оглозган ислямски халифат а спасителите САЩ- куцо пиле на кредит .

американците са спонсорирали Хитлер.

Нали ''уж'' и според теб , Русия не била фактор и била много слаба , а сега о'леле !

там е работата, че нищо не са спасили... Нещо повече - момента самите те боледуват от болшевизъм.

Навремето европейци са заселили американския континент, сега заселниците управляват тези от които са произлезли. Там е бил дивият запад, сега връщат модела в Европа и не само ….. но така са започвали войните... Ние напред към мир и просперитет ли вървим или назад към въоръжения и война. От свръх въоръжение на Хитлер е започнала ВСВ, сега нов нацист от оттатък океана май се е "родил"???

путя се увлече да помага на нацисти и помогна и на тръмп :D

Европа спря южен поток за да построи северен и да ни продава реверсиран руски газ,сега с техните камъни по техните глави!Д.Тръмп много хубаво ги изигра или ще повишат разходите за отбрана-купувайки от ВПК на САЩ или им спират кранчето на газта чрез натиск на компании участващи в проекта от най-големите до най-дребните дето са лавки,за сандвичи,методът е ефективен- така успя за 18 мес да смачка Венецуелската PDVSA-най-голямата петролна компания в Южна Америка. Няма само ние да страдаме,или ще Играят както каже Бай Тръмп или да изравят германо-съветцките речници от времето на ГДР!

че Тръмп може да уплаши Буркина Фасо не значи че няма да продължат да му се смеят другите.Такъв ефект направи в гетото САЩ, че откакто наложи мита инфлацията там е вече 11% , а скритата безработица стига 22,5 % /не тая по телевизият/, а търговският му дефицит вместо да намалее, стигна близо 1 трилион долара годишно спрямо света.ЗАЩО,ЗАЩОТО САЩ НИЩО НЕПРОИЗВЕЖДАТ САМО НАДУВАТ БАЛОНИ И ЧЕРВЕНИ БУЗИ.

Господарите на света заплашват...

Докогато бабаита на света спре да анексира.

САЩ ли ! Не става, то си е в кръвта им. Да завладяват все нови и нови територии унищожавайки местното население!

Посегнаха на най-скъпото на путлерчето... Потока :D

Най- скъпото на Путин е Русия, но ти като безродник не си в състояние да го разбереш.

руснаци, за да ни пука за Русия. На нас ни пука за България.

най-скъпото на Путин са парите в знайни и незнайни офшорки. Русия и другите неща са само средства към постигане на целта да се чувства като цар. Такива са всички руски управници от 11 век до ден днешен.

точно е посегнал защото след северен поток 1 всички страни по трасето дадоха разрешитени и за северн 2 той вече се строи.А САЩ зимата внасяха комперисан газ от Русия, щото техният шистов го е имало само по телевизията.

Прав е Тръмп !

За интересите на САЩ е прав , но за побратимите от ЕС не е . САЩ и АНГЛИЯ си търгуват с Русия , а в същото време заповядат на ЕС за санкции с/у Русия . Демек , САЩ и АНГЛИЯ изместиха ЕС от търговският руски пазар и заеха тяхното място , същото както запада направи и с България , като накараха България да НЕ търгува с Русия защото били комунистическа държава , СЛЕД КОЕТО СЪЩИТЕ ЗАЕХА МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ В РУСКИЯТ ПАЗАР .

Доню до кога ще се занимава с тов аикономическо джудже русия ?

Докато Русия трябва да се занимава с този олигофрен зад океана. Ще го чуем какви ще ги дъвче на срещата с Путин.

ма как назначи най големия човек на планетата - президента на най-великата и демократична държава !!!

Тръмп: Те пълнят джочбовете на Русия, а не нашите! ;) Крайно време е да се наложат санкции и ембарго на САЩ и то от ЕС държавите или направо от всички. Да се разбарет в ООН, без да е официално решение там, заради правото на вето от САЩ.

Да виждаш на някой от ЕУ-ЕС да му стиска да го направи?

Руски тролове, търсете си работа истинска че както е тръгнало путя скоро няма да има пари да ви храни. Остава и да намаля партийната субсидия и БСП няма да има пари да ви храни :)

18000 работни места в България са свободни, но...няма желаещи за робуване. По добре се пропагандира сороидната политика с....клавиатурата. Жалки сте.

По лесно е да разяждаш родината сеейки лъжи отколкото да работиш нали ? Знаеш ли кой е Кирияк Стефчов .........

Вече почти 30 години вие соросоидите разяждате всичко- родина, народ, държава и всичко което ви поръчат пребоядисаните. Те ви се смеят на глупостта, а вие все още за една американска дъвка се продавате. Толкоз по въпроса.

тази сутрин пи ли си хапчетата

Каква стана тя , ще се лее кръв

съм 100% съгласен с Тръмп.

Точно какви санкции ще има за евреите от шел

всеки има право да е идиот, ама някои злоупотребяват с правата си…

примерно, да е карал насила хората да забравят за родния си език? или да е колел и палел живи хора? За един преател питам, от Крим.

На фона на последните събития, Обединена Европа и РФ е възможен и желан проект. НО този проект има един потенциален саморазрушителен недостатък- назначенията тип Янукович. Ако руснаците биха могли да гарантират качество на "материала" , светът е техен. Ще могат ли?

Отивай си в украинският сайт- тука е български.

Щом името е проблем, можеш да го смениш с който си искаш друг не-кадър-ник

Мурзилки , липсва ли ви Хилъри !? Много му се радвахте на Тръмпьо , че нали прилича на Джуджьо , ама сега обърнахте палачинката .

нато отива към разпад ! Светът е в търговска война от доскорошни съюзници - ЕС и САЩ ! Путин знае кого да назначи, ха ха ха

Тъпо е на един американски тъпанар да се подчини Европа и ние сме в тази Европа. Тоя куку сънува войни и от военна гледна точка иска да управлява- подчинява и икономическото развитие на света на една държава . Докога Европа ще раболепничи на ФАЩ???

Българско Тръмп Общество рулзз :D

Абе навремето Руснаците трябваше да спрат до Полша и да оставят намира SSовците. Таман Краварите бяха направили десант във Франция и се правеха на войници в Италия. Какво ли щеше да им се случи?

немският и японският езици щяха да са официални в Америка!

германските подводници бяха до бреговете на ФАЩ и те бяха на мушката.Фау закъсня малко, защото германците се заиграха със СССР

Щеше да има Виетнам втора серия. Без холивудски спец ефекти.

Колониите са затова - за да ги цоцаме. Ще плащат, или под ножа.

аз по принцип не обичам теории на конспирациите, но подозирам, че републиканците доволно потриват ръце. На популист като Тръмп трудно рейтингът му ще падне под някакъв минимум. От друга страна кандидатът на демократите, който поеме президентството 2021-ва ще е принуден да направи такива неща, че да върне престижа на САЩ пред света и да оправи кашите на клоуна, че лесно ще бъде мобилизирано американското войнство да му вземат главата дори предсрочно.. тогава дори МакКейн ще стане избираем, нищо, че го тресе деменцията. Не, че ми е работа, но ако бях на мястото на демократите на изборите за президент след 2 години бих кандидатирал транс-джендър гей мюсюлманка с мексикански корени, за да е сигурно, че няма да спечели и Тръмп ще бъде принуден да изпие горчивата чаша докрай.

има логика, но демократите са по-зле и от БСП като вътрешна дисциплина - видя как слушкаха, докато килъри направи на две стотикни единствения достоен кандидат - сандърс. що-годе достоен... защото той се подчини на партийната дисциплина и де-факто сложи килъри да издъни изборите.

"Вчера американският президент Доналд Тръмп порица Германия, че иска разширяване на газопровода "Северен поток" и плаща милиарди за руски газ, докато САЩ плащат милиарди за защитата на Европа от Русия." Не Русия е заплаха за Европа а самите САЩ. Американските политици и управници, не желаят независима и обединена Европа, това ще ги съсипе тотално. С Китай, някак си могат да се преборят но с обединена Европа и Русия, не. Това би бил техния край на световно господство.

Тази сутрин по норв. радио кореспондента от тази среща каза, че това е лъжа от страна на Трумп.