САЩ заловиха ключов член на "Ислямска държава" в Сирия

За Абу Халил ал-Фадани се смята, че "има връзки с цялата мрежа на ИД в региона"

Обратно в новината

Коментари - САЩ заловиха ключов член на "Ислямска държава" в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това у Сирия е нещо като руснаците у Украйна ли? Шот това на УСА като окупатори.....

СМЕХ!

САЩ разполагат с около 900 военнослужещи в Сирия, които имат за цел да СЪдействат на остатъците от групировката "Ислямска държава", която до 2019 г. контролираше голяма част от територията на Сирия, отбелязва АП.

В Сирия има около 9 000 американски военнослужещи.

ИДИЛ, Алкаида всички тези така наречени терористични организации са създадени на 100% от англосаксонците, за да обслужват техните интереси в тези райони. Трябва да си пълен идиот за да вярваш на американски писания.

Интересно, че в Сирия терористи от ал кайда и ислямска държава има (и то в изобилие!) само в окупираните от чужди държави (САЩ, Турция и Израел) сирийски територии! В контролираната от сирийското правителство територия ислямистите или са избити, или са заврени в миши дупки, и не смеят да гъкнат! Така че ако САЩ наистина искат да се борят с ислямистите, просто трябва да се изтеглят от Сирия, и да оставят сирийците да си довършат работата! Между другото, къде са санкциите срещу САЩ (или Турция и Израел), затова, че окупират незаконно части от суверенната държава Сирия?!

Да бе нали трябва си оправдаят окупацията на нефтените залежи там...

Вие си ги пускате , вие си ги залавяте ;)

Кефи ме как САЩ зачита суверенето право на други държави. Те за тва Русия, Китай и други ще правят същото...нали трябва да се поддържава на великият американски модел ;-)

Заловили са дедовия! Това е просто оправдание за незаконното им окупиране на 1/3 от странаата. Нещо за кражбата на петрола на Сирия и износа му към притежаваните от западни компании рафинерии в независимата и демократична Ирак?