САЩ са изпратили в Украйна военна помощ за $36 милиарда, готвят и нова за контраофанзивата

В пакета влизат ракети Hydra-70, боеприпаси за "ХАЙМАРС", за гаубици, за минохвъргачки и за противотанкови гранатомети – те ще бъдат изтеглени от запасите на Пентагона, за да може по-бързо да достигнат до фронта

Обратно в новината

Коментари - САЩ са изпратили в Украйна военна помощ за $36 милиарда, готвят и нова за контраофанзивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво.. само бой по руските орки

Не вярвам в светлите и безкористни цели на САЩ. Питам се ТЕ ли воюват в Украйна? Целия ПЕНТАГОН следи с над 50 спътника руснаците, имат специален военен щаб в Украйна, военни специалисти и анализатори, които и в момента чертаят плана за бъдещата така наречена офанзива на украинакста армия. Всъщност, отдавна руснците воючват с Великобритания и САЩ. Дроновете над Крим се управляват от Тях, Взривовете в Краснодарската област са тяхно дело, дроновете на Крем ъл може и да са от техни агенти влезли на руска територия. Вярвам, че руснаците са яки хора, но дали ще издърбат финансово и военно на тия две англосаксонки държави и германските фашисти.

Всички англосакси са измамници и крадци Скоро ще го усетите ама ще бъде късно

Аз съм добре , преди да се интегрираме със Запада преди 20г , жилището ми струваше 20 хиляди долара , сега е е повече 200 хиляди долара , на дядо ми земите струват 20 пъти повече, заплатата ми е 7 пъти по-висока. Преди чаках на опашки за визи , сега си пътувам все едно отивам на вилата и то на почивка, не да работя.

поклонник, пречупен в кръста от атланто-еврогейската религиозна секта, разпространяваща фалшиви ценности и вярвания в светлото консумативно бъдеще. Яж, пий, весели се и пътувай - това е живота! Кредото на тази религиозна католическа педофилска секта.

Точно така и цените на стоките са ти по - високи отпреди 20 години.

Ще ги похарчат милиардите, У пак ще питат за още!

Питам се само колко време една мечка може да търпи да я дърпат за опашката? За сега само ръмжи, но скоро ще покаже и зъби. В една песен се пее: и кто силнее медведи или волки, когда завоют можеш сам определит.... Дано не се наложи да определяме. Изпращаме оръжия на Украйна, пращаме материали за терористични действия правим глупости, трудно ще ни го простят. Време е да слезем на земята. Политици: ОПОМНЕТЕ СЕ! става късно за разкайване.

Мечката ви е доста проскубана и беззъба... вече трети ден...

Meчка, брат.... това е всичко друго, но не и мечка, драги ми смехурко.

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2 Проруските идиоти Тънат в лайна Живеят в лайна Вярват в лайна В главите си Имат лайна Яжте лайна Лайнари

САЩ са безогледни подпалвачи на войни и конфликти по целия свят

Войната е за да се наложиш, всеки иска да наложи нещо. Сега двете страни използват лагери на съюзници, като на война това става с всички средства. И двете страни са могъщи сили, Евразия и съюзници (Китай, Русия, БРИКС, северна Корея, Иран, Сирия, голяма част от южна Америка. Със силни страни като, все по независима икономика и ресурси, развитие на независима банкова система, както и трансферни аналози на SWIFT, (МИР, CIPS, асиметрични хиперзвукови оръжия), като ядрен планер Авангард (27 пъти скорост на звука, около 30000 километра в час, скрит в гореща плазма като метеорит и невидим на радарите), също подводници с ядрени дронове по 200 тона Посейдон, създаващи радиоактивно цунами с височина 500 метра с обхват 500 километра от сушата, запечатващо с радиация бреговете. Цел на съюза - многополюсен свят с по-разпределени ресурси. Срещу Сащ и съюзници: Европа, Англия, Япония, Южна Корея, Австралия, Канада, със силни страни като: частните организации владеещи банковата и корпоративна световна системи, които са със специален световен статут и засекретени кодекси и собственици, като ФЕД на САЩ - (12 резервни банки на банките в САЩ, собственост на банки членки и организации в САЩ и по света), които са конфиденциални и неизвестни като брой и лица частни собственици, които създават долари на печатна преса за останалите банки в САЩ, които са около 4500); БМР - банка за международни разчети, всъщност е комуникационният и трансферен център за взимане на решения за всички централни банки на държавите по света, взаимодейства тясно с ФЕД. Това е само мозъка, не разполага със своя собственост и (не плаща данъци, като ФЕД.) Поддържа своя трансферна система на BIS, чрез която държавите обменят милиарди и активи. И последният могъщ и управляващ държави, икономики и армии инструмент е SWIFT - частната и с неизвестни собственици и кодекс система, чрез която извършват трансферите си около 11000 банки по света и без която са аутсайдери и извън системата на централните и резервни банки, тоест - невалидни. Тя също взаимодейства с всички изброени, но се занимава с дребни суми, като милиони и милиарди, но не и трилиони. Генерира приходи от такси, поддържа собственост и генерира печалби. Тези частни институции обаче се нуждаят от ресурси и продукти с добавена стойност от тях, за да си напечатат на преса и въведат на компютър разписки за тях (пари), обаче сега ресурсите са ограничени от Евразия и остава само да се вземат с натиск и принуда, с война. Те всички, за които не е изключено собствениците да са един и същ кръг омерта, не искат колосалната им хегемония да бъде предизвикана от Евразия, което сега се случва с Русия, Китай и Иран. Цел на съюза - котрол на всички ресурси без разпределение.

контраофанзивата - две напред, след това три назад - пак някой нов бахмут... Те така за 3-4 години до кременчук

да не свършат парите

Светът се развива - понеже янките и въобще западняците не искат да мрат по фронтовете, вече бедните държави ще се бият за сметка на богатите, а богатите само ще плащат. Както винаги е било, но във вътрешно-национален мащаб. Все пак не е ясно какво мислят китайците по въпроса. Готови ли са да мрат. Не мисля, че вървим към ядрена катастрофа.

Абе, помощ, помощ, колко да е помощ ленд/лийз!? Те тогава и нашите Ф-ки са помощ от САЩ и то голяма, понеже са предплатени на 100%!

Добре, че краварите не участват в конфликта.

САЩ запалиха и подклаждат войната в Украйна, но сметката ще плати бедния и отчаян украински народ.

Лицемер гнусен. Кой нападна Украйна, бе?

Причините бе, негодник! Майдан нещо, убийци на руски граждани, Севастопол натовска база!

е, поне да е ясно, кой с кого воюва...

Хидра-70 - това е ракета от 50 години на миналият век

"Светът е на ръба на ядрена катастрофа до голяма степен поради неуспеха на западните политически лидери да бъдат откровени за причините за ескалиращите глобални конфликти. Безмилостният западен разказ, че Западът е благороден, докато Русия и Китай са зли, е глуповат и изключително опасен"

В Щатите някои хора няма какво да ядат, но Байдън налива парите на данъкоплатците в тази бездънна кофа - Украйна! Защо??? Само за да навреди на Путин и Русия!!!

Да пращай на много загубят Одеса и още територия тия кретени

Ъъъъ... а руснаците са като Емеляненко, мълчат и бият.

До Украйна ще стигнат само 36 милиона. Другите са надут балон.

Какво следва когато свършат украинците?

С трилионите дето наливат там могат си наемат една цяла ИДИЛ

Предполагам са тия 500000 снаряда дето уж им ги дадоха под наем от Корея че фащ при вършиха със своите :)

Браво и ние им ядем отровите....

Укротъпаци: Кой воюва срещу Русия?! "Славната" украинска армия или целият "демократичен" свят!

Това са около 4 процента от военния бюджет на САЩ и около 0,1 процент от брутния им вътрешен продукт. Само на САЩ - въобще не говорим нито за НАТО, нито за колективния Запад. А кремълските лилипути продължават да пеят как воюват с омразния Запад.

Дали не са се договорили?

Когато си завършен лакей на заплата , треперене пишеш тия глупости за еди какви си проценти ,но каквото и да пишеш си един слуга ,страхливец и наведен лакей ,който се радва на потупвяне по рамото и със слугинският си мозък и гейското си съществуване не се сеща ,че светът е все по близо до ядрен апокалипсис ,които някой се надяват да бъде само в Европа ,...

Мама им да еба, подпалиха война сред Европа и ебаха майката на ЕС и Русия.

На ЕС да. На Русия не ;)

Путин да им ги "върне" тези $36 милиарда под формата на Посейдони и Сармати!

Пийни ракийката и мирясай.

СЛАВА Росии

Старата военна помощ малко изгоре тия дни. Трябва нова

Слава нацистка Украйна

Тия много лъжат Пратили били А колко са откраднати????

ИЗПРАЛИ, а не "изпратили". И всичко се изяснява !

На времето САЩ помогнаха на СССР с около 200 милиарда приравнено в сегашни пари. САЩ са винаги срещу фашистите и помагат да бъдат победени. А руснаците очевидно нищо нито са запомнили нито са научили от страданията и жертвите на предците си.

Русороби на влака и за русия кво само ревете. Имат дават вас кво ви бърка

Ами бърка ни, не искаме да плащаме за американската агресия и да се убиват хора.

В нета са достъпни интервюта и с Бил Клинтън и Леонид Кучма и Виктор Янукович : през 1996г Украйна се “съгласява” под двоен натиск от страна на Русия и САЩ да се раздели “доброволно” и безвъзмездно с намиращите се на нейна територия ЯДРЕНИ оръжия .Оръжията отиват в Русия с/у ангажимент и “гаранция” от страна на Русия НИКОГА и по никакъв повод да НЕ НАПАДА Украйна !!! Това е историческата истина и сега е добре някой да си я спомни . Самия Бил Клинтън признава “заслугата си” за това вмешателство и печалния днешен резултат .

Нцъ. Будапещенският меморандум (1994г) изразява намеренията на Русия да запази териториалната цялост на Украйна срещу гаранции че Великобритания и САЩ няма да се наместват икономически в Украйна (чл.3) с цел да придобият предимство. Задължени са (чл.5) да провеждат консултации с Русия, при нарушения. САЩ не питаха Русия за разрешение да проведат преврат в Украйна с цел да и ограбят богатствата и затова Русия от 2014 няма задължения по меморандума, който не е договор. Същевременно чл.1 задължава Украйна да е безядрена държава.

Знаеш ли какво е меморандум и дали носи някакви задължение за страните по него?

Украйна е поредната държава разрушена от американската агресия по света.

Наглоста на ватните агресори е ненадмината по света.

Дай пример, къде?

И това няма да помогне на укрорайха!!!

Нали се сещате , че всички тези помощи ще се плащат ... с лихвите ! Това е бизнеса на Сащ търгуват с човешки души . Ти умирай , децата ти ще плащат ако останат живи .

зеленски е издал заповед всички бременни украинки на фронта като жив щит

Всеки долар вложен за трепане на подивели руски фашистки мъстии ще се изплати стократно

Промит мозък си или ти плащат

Не се знае кой е той Педал ли Роспия ли Или извънземно????

ОБИКНОВЕНО ЗОМБИ СЪМ!

250 години история след най-големият геноцид с индианците, 100 войни, 2 атомни бомби при приключила война и има хора, които се радват на тая кървава сбирщина от сатани! Светът щеше да е много по-хубав без сащ!!!

И още по хубав без русия!

Малко са, още трябва. Руският солдат трябва да мре.

НЯКОЙ ОБЯСНИЛ ЛИ ВИ ЯСНО И ЛОГИЧНО ЗАЩО УКРАЙНА Е ТОЛКОВА ВАЖНА ЗА ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ, ЗАЩО СЕ ЖЕРТВА ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПЛЕБС В ИМЕТО НА УКРАЙНА?! КАК ЕДНА СТРАНА СИМВОЛ НА БРУТАЛНА КОРУПЦИЯ, ИЗВРАЩЕНИЯ И МОРАЛНО РАЗЛОЖЕНИЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНА?

Обратното е, Украйна изобщо не е важна, за това и американците и еваха ма.ата.

От снимките отново се убеждаваме в "хуманността" на "миротвореца" обвиняем в Хага. Не пожелавам дори и напутинистите да бъдат "освобождавани" от техния фюрер. Затова свободният свят вярва в успеха на контраофанзивата, като я подпомага активно.

А сега погледни и снимките от дома на профсъюзите в Одеса от 2май 2014, за да видиш какви ,,хуманисти" са укронацистите.

Бегай, лъжец.

Ниищо не са 36 милиарда долара и няколкостотин хиляди умрели укронацисти. За 50 милиарда долара горбачов продаде СССР. говедарите се надяват с тазии скромна сума да разцепят руската федерация, но няма да им се получи, в Русия управляват хора, които са преживели и разпада и въздигането на държавата, така че на говедарите ще им излезе през носа този път.

Не са нищо 30 млрд. Хич не е малко. Поне още толкова Украйна е получила и от ЕС. По важното бебче това са високотехнологични оръжия. С които Русия никога не е разполагала. И няма да разполага. Когато воюваш слъкове и стреми срещу пушки съдбата ти е ясна. Индианците в Америка. Честито на Руските мекерета.

На времето САЩ помогнаха на СССР с около 200 милиарда приравнено в сегашни пари. САЩ са винаги срещу фашистите и помагат да бъдат победени. А руснаците очевидно нищо нито са запомнили нито са научили от страданията и жертвите на предците си.

Не се изказвай неподготвен и не прави смешни сметки към днешна дата, палячо, всичко е платено, това не е било помощ, а търговия, сащ живеят от война.

През ВСВ Америка подкрепя и Сталин, и Хитлер, в резултат на което германци и руснаци се избиват взаимно, Европа е в руини, а американците излизат най големия победител от войната, колонизират половин Европа.

В същото време Федералния резерв повиши лихвите до рекордни нива, САЩ пред финансов колапс, ОЛИГОФРЕНИ!

Войната в Украйна между ФАЩ и Русия ще продължи до последния украинец.

Който се е противопоставил на икономическата мощ на САЩ добронбебе видял. Преди 30 години съсипаха Сссъ, сега ще унищожат Русия като фактор в световната политика. Русия ще фалира. По сценария на СССР. И ще се разпадне. А Путьо и путьовците около него ще бъдат съдени като военнопрестъпници. По сценария на нацистка Германия. Щото Путьо действа точно като Хитлер. И ще свърши като Хитлер.

Американската агресия по света няма край.

А руската агресия. В Украйна е само последния епизод. Тъпите руски ватници не се усещат че действат точно като Хитлер. И ще бъдат съдени. Путьо и путьовците около него ще бъдат съдени като военнопрестъпници. По нацисткия сценарий. Самият Путьо даже си има заповед за арест като военнопрестъпник.

Хахахаха, смешник

Глобално затопляне, ел.батерии и ел.коли, зелена енергия… 36 млрд долара военна помощ

Айде да се започва това контранастъпление, че вече не мога да понасям. Постоянно пишат кой какво и колко бил дал. Вече няколко месеца. Аз съм си малко тъп и затова сигурно си мисля, че ако готвиш нещо такова, колкото по-малко патъркаш, толкова по-добре.