САЩ предупредиха Буркина Фасо за рисковете от съюз с Русия

Представител на Икономическата общност на западноафриканските държави изрази задоволство от срещата с новия военен лидер на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия се сдоби с нов ключов съюзник. Буркина Фасо. След др. Мадуро и разни други мадурковци, Путьо и путьовците постигнаха нов забележителен успех. То проблема си е основно за Буркина Фасо. Щото където е стъпил смрадливия руски ботуш следват глад и репресии. Еле пък в Африка. Пък ако Путьо иска да хрантути още мангадари, прав му път. Тя Русия така и така ще фалира ....

Ако се. Те затова Французите газ пикаят от загубата на колониите си Мали и Буркина Фасао… От едните точеха уран за ядрените си централи от другите злато и какво ли не…. Що не ги оставите на мира кат са пропаднали а?!….

"Страните, в които беше разположена групата (Вагнер), се оказват отслабени и по-слабо защитени, видяхме това в няколко случая само в Африка", заяви говорител на Държавния департамент на САЩ пред медиите. Смешното е, че африканските страни са точно на противоположното мнение - те смятат, че бойците на Вагнер ги защитават по-добре и от френския контингент (който се принуди да се евакуира от Мали), и от Държавния Департамент на САЩ. Как Държавния Департамент на САЩ е "видял" точно обратното, на онова, което виждат сражаващите се със ислямисти и сепаратисти африкански страни, е една от дълбоките мистерии на американската външна политика.

Тези нещастници къде ли не се набъркаха.

Някой ще обясни ли къде САЩ са раазписали що е то демокрация и демократично правителство, че съвсем се излагат напоследък. ЕС не коментирас с техните ценности дето също ги няма никъде що е туй евроатлантически ценности.

Ето ти американското виждане. Сталин: "Господин Рузвелт, аз си мислих, че демокрацията е власт на народа, а то се оказва, че е власт на американския народ". Само с една корекция - ам. народ замени с ам. корпорации.

За какви се мислят тия кравари си гледат живота на кредит в открадната та от белите територия кретеми

Това го четох в шлякания русофистиличен сайт "поглед инфо", преди 10 дни, някаква по-нова русопедерастка пропаганда няма ли?

Долната Америка пак показа сатанинската си същност- плашат, правят атентати, мръсотии всякакви.... Това е "прогресивната" Америка- изродена и озверена, защото си отива, но иска да си отиде като я запомнят всички с най-гнусното и най-лошото, което може да роди човешкия мозък. На африканците не им пука- те и без това винаги са живели лошо, а светлината, която им е донесла помоща на Русия явно не се забравя току така и затова и се държат като истински признателен народ. Долу гнусната американска сган.

точно тези, които имат войски по всички континенти, за да се защитават своя вариант на "демокрация" намериха кусура. Някой някъде по света да им е търсил военното присъствие (освен Украйна) ?

Ооо бъркаш ….има много други ….и когато си най силната икономика и военна сила е нормално да имаш бази по света или Русия на тяхно място би нямала …айде по сериозно

ㅤ

Не "когато си най-силната икономика", а "заради което си най-силната икономика".

Вагнер са се впуснали в колонизация - Запада се изтегли от Африка но новия колонизатор защото вече е установил процъфтяване в Русия изнася ценностите си и най вече оръжията и активизира процеса по преврати и въоръжени борби като въоръжава всякакви паравоенни …..повече /не/стабилност от Русияс любов ,повече смърт но щом е От Русия е добре бухахахах

САЩ са най-въоръженият субект в света. Произвеждат 10 пъти и повече колкото Русия. Те в момента скачат навсякъде с оръжие. Време е светът да си каже думата. Това не е добрият начин нито за американския народ. Това е инструмент само за изпълнение на мръсните цели на много посредствени, ниско интелигентни хора без никакъв творчески потенциал. Връщат ни в тъмните векове, когато физическата сила е била единствен аргумент, в комбинация с елментарни интриги между лидерстващите вождове. Това е регрес на човечеството.

Ти американския народ не го мисли. Все някак ще се оправят. Мисли за руския народ. Дето бяга от Марушка Русь като дявол от тамян. А пък още повече мисли за тия дето остават в прегръдките на Путьо. Що се отнася до оръжието, да САЩ произвеждат много. И продават много. Защото правят добри и качествени системи, които се търсят в цал свят. То се знае, руските оръжия са най добрите. Само дето никой освен Русия и Венецуела на др. Мадуро не го знае. И затова не се търсят. А не че са скапани.

Какви и кои точно са сащ, че да дават наклон на независими държави с кого да и с кого да не поддържат отношения???

По-гладни ли ще останат? Или досега някой друг нещо направи за тях?

Житото договорирано за Африка в Истанбул ,замина от Украйна за Европа

Е каквото и да приказваме, оръжията на Русия вършат работа за режимите в Африка.

Следващият, който ще направи военен преврат ще е с чин сержант. Хахахахаха.

Внимавайте да не дойдем да ви данесем ДЕМОКРАЦИЯ както ръв другите африкански държави

Е Африка ще си остане Африка. Няма скоро да има подем там. Ама защо ли ни пука. Нека путинистите да ходят там на "свобода". А, и в Северна Корея също - друг голям съюзник на Путин. Все горди, независими и много проспериращи държави.

Африка е прмер за това какво очаква всеки народ, който е под диктовкта и управленито на западноевропейскте държави - нищета... Ние в момента го изжвяваме, след още 30 години ще сме по-зле и от африканците.

То нали под диктовката на западно азиатската цъфнахме та вързахме...

Световният "демократичен" жандарм предупреждава и после прави война срещу населението и.

Тя войната срещу населението я правят неговите си военни. Но това си е типично за африканците.

Gugnelid

Изглеждаш наивен, но може и да си глупав!

САЩ негодуват?... Ами, добре, значи всичко се нарежда за Буркина Фасо.

Затова: Чемадан>>Вакзал>>братска праваславна Буркина Фасо Нема нужда да страдаш в загниваща Гейропа..

Запада винаги е бил скверна цивилизация на търговци на опиум, роботърговци, плантатори, колонизатори, пирати, продавачи на индулгенции, ловци на вещици, лихвари, инквизитори, спонсорирани на фашизма, подпалвачи на войни, спекуланти и прочее гмеж И един ден Русия ще се разправи с всички тях веднъж и завинаги!

все пак е цивилизация, а изтокът си беше и си остава диващина.

Имат ушанките. А този на мотора с руското знаме, просто кърти!

Gugnelid

Сигурен съм, че кърти - на майка ти трътката най-напред :)

На времето Клинтън дойде на церемонията по стъпване в длъжност на Нелсон Мандела. На церемонията бяха поканени Ясер Арафат а също и Фидел Кастро. Клинтън се опита да заплаши че не може да е приятел с арабите и кубинците от една страна и САЩ от друга. Мандела понеже беше разумен човек му отговори: Ние сме приятели с тези които искат да ни бъдат приятели. Тези които не искат не можем да ги накараме насила да са ни приятели. Клинтън не можа да отговори нищо. Та това по повод приятеллите на САЩ.

И тия ли ги освободиха от турско робство?

от френско робство ги освободиха, затова французите толкова ги боли.

ПИПО

Тия и още много други африкански държави бяха колнии на Франция до 1960 г. Бяха роби и им исмукваха богатствата. Сега са полуроби (като нас) пак под френско влияние бяха до сега, но "демократично". Коварен е Запада и долен.

Краварите искат целият свят да им се подчинява-няма как да стане!.

А пък Франция с нейния легион, какви ги вършеше... На Хагския Трибунал ще му трябват десет години да систематизира нарушенията му, а след това още десет, да дигне обвинение

Който е ходил до африканска Нигерия-най-бързо увеличаващата населението държава с що-годе приличен стандарт за континента, знае как янките и техните протежета управляват ... Сега някой ще се намери да ми напомни за ЮАР, който още крета между САЩ, Великобритания и Русия ... но там американците вклиниха криминални черни да тероризарат белите дълготрайно и обезличиха няколко десетки градчета ... Затова Африка залага на Китай land grabing и Русия. Русия практически с военно надмощие налага модел на разпределение на доходите с акцент на достъпни или еднакви за всички правила на пазар ... в крайна сметка Китай и Русия считат Африка като равностоен партньор, не им заповядват... учат ги, как да са суверени САЩ , особено при Байден , удари дъното)))))

САЩ. са казали, че този преврат е грозен, щото е руски и не е красив като преврата на САЩ

Съюз може да има само със САЩ всички други са ЗАБРАНЕНИ !!!

""Страните, в които беше разположена групата (Вагнер), се оказват отслабени и по-слабо защитени, видяхме това в няколко случая само в Африка", заяви говорител на Държавния департамент на САЩ пред медиите." Смях! Смях! Страните, в които има разположени сили на САЩ са пример за сигурност и стабилност! Да оставим България, ама я вижте Ирак, Либия, Сирия, Афганистан... А, те избягаха от Афганистан, след като го стабилизираха достатъчно!

Gugnelid

Като ми пееш, Пенке-ле! От Русия дали са предупреждавали Индонезия, Иран, Саудитска Арабия, Венецуела, Гватемала, Еквадор, Панама и т.н.?

Браво на Куркино Фасо ! Ето те са с Русия , а ние се отказахме от Русия ! САЩ и еврейското лоби на Държавния Департамент иска да командват Целия Свят , но Владимир Путин не дава !

хаха руснаците почнаха с американските номера с преврати, кеф, те затва краварите реват толкова

В отговор, Буркина Фасо предупреди САЩ за рисковете от конфронтация с Китай за Тайван и с Русия за Украйна и ги посъветва да си намерят по адекватен президент.