САЩ поставиха България и Беларус под наблюдение заради онлайн пиратството

САЩ добавиха България към списъка за наблюдение за спазване на интелектуалното право

Обратно в новината

Коментари - САЩ поставиха България и Беларус под наблюдение заради онлайн пиратството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В смисъл там може да се пиратства? Удължава се и обявеното миналата година спиране на прегледа на украинските практики в областта на защитата на интелектуалната собственост, поради нашествието на Русия в южната ѝ съседка

Поставяме сащ под наблюдение поради прекомерен брой затворници (22 % от световата затворническа популация при по-малко от 4 % от световното население), заради организиране на терористични акции и терористични операции, заради увреждане здравето на поне 6.2 млн деца "лекувайки" ги включително с амфетамини срещу фантомния Синдром на хиперактивността (при положение ,че биват системно тровени още с детските млека и пластмасовите шишенца) и за още хиляди престъпления срещу Човечеството

Добре, не стига, че грабат златото на България и народа живее в мизерия сега и тва да спрат. Е нека се опитат аз пари не давам.

Който теглил - теглил! Демокрацията дойде!

Америка и Великобритания са мърша и затова скоро ще бъдат онищожени. Видеим са края на помярите ще свършат като Украйна голям кеф

Итова акое държава дати казват какво да правиш. Имаме политици копелдаци за трепане. От както България е в НАТО ние вече не сме даржава а провинция на престъпниците

Ако имаш бизнес то неможе да търгуваш със секи освен ако разрешат помярите от сащ. То тогава кои са терористите самите американски маимуни. Затова трябва да бъдат онищожени

Ебати ташака. "Демократична и европейска България" тръгнала по пътя на демокрацията и еврогейските ценности на една скамейка с Беларус.

БЪЛГАРИЯ е поставена под наблюдение от страна на Сащ заради изгонването на американския посланник от София - Херо Мустафата за шпионска дейност, както и връчването му от Българска страна на решението за закриване на 4-те американските бази в България, считано от 01.03.2024. Датата е избрана неслучайно поради факта че тогава се навършват 20 г. от членуването на България в съюза на Войната(Нато) и правото й по давност да напусне този прекалено войнствен вече съюз.

Жандармите на света!

Еха , не знам колко повече може да се наведем и пак не сме много приятели с педалфеста . Може като отговор да подменим уйндоуса в публичната администрация с линукс за начало да речем или пък да въведем закон за чуждите агенти - копи пейст от техния :)

Украинските онлайн сайтове за филми ще са в списъка?!

САЩ редовно ни вкарват в списък след тотални кражби. За изкуствен интелект има български патент в САЩ, който те нарушават с чат жпт. Ама ето и ние крадем. Само дето ние правим щети за милиони, а те за трилиони.

Най вероятно списъкът е правен от някой, който се е мъчил да си спомни коя държава точно трябвало да впише и за да не сбърка указанията вписал и двете.

Да не ни слагат под наблюдение, а да се кчат от нас. « т. Н пиратсво» изискаа много гънки в мозъка, което американците нямат! Затова купуват мозъци отвън!

Още колко глоби трябва да наложи ЕС на американски софтуерни компании за неплащане на данъци и незаконно събиране на лични данни на граждани на ЕС?

Все повече ми се издигат в очите!

я да ми го цункат.

САЩ по-добре да сложат под наблюдение банките си, че гърмят една след друга.

Я ги пък тея нагледци. Абонирах се да Netflix и Disney+ и какво гледам нямат локализация за България, но таксата е като в другите държави, за които има преводи. Веднага се отписах. И 20 списъка да пускат, аз пари за нелокализирано съдържание не давам!

САЩ да си гледат работата! Шест милионното население, ако им сърба от попарата, значи много са го закъсали. Пиратствам и ще пиратствам, по една много проста причина. Невероятно много заглавия не могат да се намерят вече или просто още ги няма. Така че, майна?а ви!

Ще се следи за пиратстването на фирми, не на потребители, те и да свслят няколко терабайта информация, това е нищо... Важното тук е фирмите да са изрядни и да ползват легализиран софтуер... Важното е и да се притиснат някой сайтове да не разпространяват най новите софтуери, музика и игри и филми напълно свободно, за да не блокират печалбите на съответните създатели. Порното не е лицензирано, това няма да го спират и преследват, стига да е над 18+. Та ще се наложи да се използват по стари програми, за да не се унищожава бизнеса, новите ще ги трият, същото се отнася за музика, филми, игри..

Това няма как да стане поради много проста причина. Веднъж духът изспусне ли се от бутилката, това е. Не може да се спре, щото файлове могат да се разпространяват и без централен хъб. А разработчиците на софтуер вместо да реват и да се оплакват, да си правят програмите SaaS. И се приключва с пиратски копия, лицензи и прочее щуротии. Хем и облачните услуги ще печелят.

Иха. А ние ще ги наблюдаваме ли заради безплатните бази?! Я да порасъждаваме: Твърди се, че пиратството в България е 70%. Докато в дъжави, като например Германия, е 35%. Така на пръв поглед сме пирати по-големи от другите. Но като обърнем процентите, спрямо населението на всяка държава, ползващо компютри, то ние се нанасяме в пъти в другите държави! Така че много поздрави!

Списъци няма да им помогнат, спиране на сървъри също, отдавна имаме решение на всичко това и то си върви от ден едно на създаването му. Викат му ДаркТорент облачен тракер, и дарк торент облачен клиент, посветените в ИТ знаят, ламерите и юзерите не, но това не променя факта, че всички краварско ще продължим да го ползваме без пари, да го прехвърляме от Дарк към уеб облаци за да е достъпно за всички, ако не им харесва на тези дето имат безплатни бази в БГ, на тези наглеци които ни гепиха всичко с безпрецедентни концесии и налагане на воля, на тези които правят филмовата си продукция само, за да вкарат в нея видно и подсъзнателно негатично програмиране и други влияния, на тези им пожелаваме ДГД от всички вещи гурута в ИТ, хакинга и кракинга.

Да бяхте гласували против американските изнудвачи. Сега го... гледайте черния Путин в нетфликс на лгбт тема

САЩ направиха Интернет... И най- големите компютърни пирати са в САЩ.... САЩ е както в филмите за Дивия Запад... Трябва да има ВОЙНА в САЩ и да ИЗГОНЯТ всички негри, араби и китайци...

тук става вОпрос Za филми на Холивуд ...Нетфликс и прочие ..кво ше крадат / пиратсъват янките от Холивуд .“?!.. същото важи и Za муZиката ..американскаъа муZика ..никой не слуша ..китайска ..руска или ЮАРска муZика ...Zа софтуера е същата работа ..майкрософт влага милиарди ...андроид мандроид ...това са си американски неща ..нищо не крадат от света ..кво да откраднат примерно от москва ..която не може да направи една пералня ..да не говорим Za смартфони или интелектуална собственност ..не виждаш ли че всички високотехнологични неща имат Zaпадни наименования ..Zaщото те са ги съZдали ..думата интернет нема как да е китайнет :) .смартфон ..нема как да е Московфон ...и т.н.т.

гоогле нямат нищо тяхно освен "великия" им Алгоритъм, в който има скрити десет малки негърчета. Андроид-приватизиран Линукс, разработката им - приватизиран отворен код, хостинг с чужди бази данни етц.

то сичко е made in china ве, ти луд ли си? Що ползвали виндовс - ами щото има, тези оризоядци много бързо ще си направят тяхна ако им трябва. Що купували боинг. Ами спри да им го продаваш и ще си произведат техни. Нема незаменими ора. Да се радват, че имат клиенти, но както се правят на интересни, скоро ще видят кон боб яде ли.

трябва да си благодарен на оризоядците че облякоха и убуха цяла Африка. А Сунак даже отказа да се извини за колонизацията и робството. Ама тоя път няма да им се размине.

Баси станал си майстор на с ясната на езика за да пишеш знака на Зоро И не не си готин Просто си малоумен

Добрютро

Къде се бута САЩ да ни проверява бе!? Какви сте ни? Членството в НАТО как ни задължава да се подчиняваме на службите ви?

Пиндосите ни дължат платени F-16,и на слагат в една бразда с Белорусия

Много хора свалят програми от нета, учат се на тях и след това, ако им хареса продукта си купуват последната версия.. Принципно фирмите да му мислят за пиратските програми, обикновените потребители не се преследват от закона. Лошото е, че в България конкуренцията ти праща бухалката на прокуратурата и МВР за да ти съсипе бизнеса, като онея ти изземват техниката уж за експертизи и докато се бавят умишлено с експертизите ти фалират фирмата...

Няма как обикновения гражданин да изследва кое в интернет е под авторско право и кое не е. От друга страна който има проблем с продукта да си намери начин да си го пази, а не да го пуска в интернет. Това по-скоро прилича на система за натиск и рекет.

САЩ крадат всичко каквото докопат от цял свят, а се заяли с българите, че гледат филми и слушат музика безплатно. Крадеца вика: Дръжте крадеца!

тук става вОпрос Za филми на Холивуд ...Нетфликс и прочие ..кво ше крадат янките от Холивуд .“?!.. същото важи и Za муZиката ..американскаъа муZика ..никой не слуша ..китайска ..руска или ЮАРска муZика ...Zа софтуера е същата работа ..майкрософт влага милиарди ...андроид мандроид ...това са си американски неща ..нищо не крадат от света ..кво да откраднат примерно от москва ..която не може да направи една пералня ..да не говорим Za смартфони или интелектуална собственност ..не виждаш ли че всички високотехнологични неща имат Zaпадни наименования ..Zaщото те са ги съZдали ..думата интернет нема как да е китайнет :) .смартфон ..нема как да е Московфон ...и т.н.т.

Много ми се иска Америка да забрани на музикантите си да продават музиката си на останалата част от света.... музикантите им ще бъдат очаровани :D

Такива измилени права като авторското, накрая винаги стигат до противоречие с други по-основни човешки права. Този чл. 172 а, ал. 2, не знам дали го цитират дословно, но по-тъпо и неясно нещо не съм чел. Явно целта е да си го тълкуват както им е удобно. Иначе сегашните cloud-ове реално са едни торенти, peer-to-peer. Като например: pastry/tapestry, chord, BitTorrent, Kademlia, др. Като последната, и всъщност най-добрата е направена от българин(Petar Maymounkov), така че ФАЩ трябва да ни благодарят, вместо да квичат, че някой им гледал тъпите филми.

САЩ да си гледат бригадирското движение, че летос ми се ходи на бригада там

Добре, че преведоха iOS на български миналата година, че iPhone, iPad и т.н да могат да отговарят на стандартите

По-скоро е операция за подслушване.

Влизайте през Яндекс !!! Всичко ще е точно !

пиратството е синоним на свобода. Пасивната печалба от интелектуална собственост е рентиерство, т.е. мързел. Който иска да печели от интелектуална собственост, да предоставя услуга, не продукт. Печалбата от продукт работи на съвсем различен принцип и не разчита на опазване на интелектуалната собственост.

Тези не са в ред ! Отново доказаха , че ги в хванала склерозата като президента им !

Тези май искат да спрат порното на милиони българи бре?

Те тия седем държави са с над половината население на планетата. хохохохохох

Фащ стават и лягат с идеята за България. Иначе всичко им е наред ( е, малко се избиват всекидневно , преди обяд , но това е нормално ) ;) . Важното е Бг да се наблюдава. Какво вълнение .

Под особено наблюдение са сайтовете бълващи пиратско съдържание и техните собственици, не и потребителите, това сте пропуснали да кажете! Законът също няма да преследва потребителите, а създателите и собственици на такива сайтове. Ако бяха тръгнали срещу потребителите то ще падне цялата държава, защото най големите потребители са в държавната администрация, особено в самото МВР... Тогава трябва да останем без служби... В България благодарение на пиратството обаче има много компютърни специалисти от всякаква област, ако нямаше пиратство, то сега щяхме да сме едно тотално и изостанало гето.

Много компании съвсем умишлено си пускат пиратски версии на продуктите в торент сайтовете, за да може хората да се учат на тях. Това е маркетингова стратегия - трупат клиентска база от специалисти.

learn by doing

Има няколко (не повече) отлични VPN-и, напълно защитени от посегателства и бъркане. Със сигурност - Mullvad. А САЩ да си ............. ..................

хайде пак се дърпат конците на куклите

Защо си играят да сформират правителство, като така или иначе се прави, каквото от посолството им наредят?

Определено ПП има принос...Но,! Донесението е от ДБ.... Актуално!!!

ХАХАХАХАХАХА. Навремето България имаше едно най-силните Научно-технически разузнавания. Бяхме ги побъркали Щатите с "пиратстването си". Нямаше да има Правец и български компютри и сума ти други неща, полезни за индустрията ни :) Затова след 10 ноември 1989х. първата работа на ЦРУ беше да отидат при Луканов и да му "заповядат" да закрие НТР. :))))

Имала България. Хайде стига сте сънували

Сънуваме ?! А да повтаряме едни и същи грешки будни ?!

Вярно е. В края на 80-те България беше само едно ниво на технология зад Запада (което е примерно 2-2.5 години). При всички дивотии на режима и относително ниска технологична дисциплина в заводите. Ако това беше използвано разукмно при прехода, картината щеше да е съвсем друга. Но ни унищожиха умишлено. Дано им се върне, възможно най-гадно.

Бойко само да хване властта и ще погне и читанка и замунда заедно. И то докато обслужва американския консул. Ще им спретне акция - банкянска продажна отрепка в атака.

Победа! България и Беларус са в един и същ списък.

Военен и икономически съюз с РФ ли долавям, че искаш? По принцип е възможно, но неутралитет на странатат трябва да се запази. Иначе рискуваш голяма изолация като част от РФ поради факта, че езиково е различна ситуацията. Беларус са славянски племента говорещи руски. Ние не сме славяни.

Какви сме ние бе юрдек

Прабългарите според китайските летописи са хуни. Едно от най-войнствените племена по границата им. Или Волска България. Не сме славяни драги. Избийси го. Имаме гени разбира се, защото на балканите който не е минал не е оставил гени, но....Езиците са напълно различни (прабългарския и руския.) Не са диалект.

Ти си сигурно русофил - няма лошо, но не сме един народ с тях. Аз харесвам и поддържам сегашното им правителство и политика, но там е имало доста да не кажа лоши управления. Така, че неутралитет на БГ с тесни връзки с тях е приемливо.

Я си взимай дрогата редовно ,че със тия бръщолевеници ще ти се смеят много:)