САЩ отказват да преговарят за изтегляне от Ирак

Ще бъде трудно за предвожданата от Съединените щати коалиция срещу "Ислямска държава" да продължи борбата без американско присъствие, смятат във Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така малко да споделя 100% истина по темата имам колеги от почти всички арабски страни:сирийци афганистанци либийци иракчани ливанци иранци те по единично са ми споделяли че така наречените миротворци американци стоят единствено и само на кладенците с неф и газ и нищо повече не правят пазят чуждото богатство от собствениците им за това са там да крадат и целия свят гледат и си траят като п-ки вместо да се намеси целия свят и да изгони окупаторите.Също така са ми казвали че преди да ги окупират са имали всички основни продукти от даржавата безплатно брашно ориз захар олио каквото се сетите безплатно и за 4-5$ пълен резервоар с гориво независимо дали е 50л или 100л цената е на резервоар до горе това е а сега умират от глад бедните и недоимък като в България затова са се пръснали по Европа за да оцелеят а не да превземат Европа така че манипулаторите да спрат да лъжат защото никой не им вярва на лъжите освен плиткоумните.Та мислете преди да пишете глупости без да си имате представа за какво иде реч а не да си съчинявате изводи от колониалната пропаганда на Америка и Израел.

Както се казва, след нас и потоп.

Дебилните факани говедарски платени козацки подлоги да вземе да обяснят сега следното: Когато една страна има войски в друга страна.. и тази така наречената съюзна страна бъде приизована от правителството на страната домакин да изведе свойте чуждите войски, които да напусната суверенната чужда територия.... а те не го направят..как се нарича това? Познай от три пъти! Първи опит-ОКУПАЦИЯ!!..Втори опит-ОКУПАЦИЯ! И трети опит -ОКУПАЦИЯ!

Може би гостуване на неканени гости.

Хахахахахахахахаха

С искане за компенсации за престоя си далеч от дома.

Сега да уточним кой каза, че е победил ИД/даеш, кой каза, че ще си прибира аскера у дома/САЩ, кой каза, че само помага не е ли Тръмп и американската дипломация?!? Сега като ги молят иракчаните да се омитат от държавата им що дири американския войник там? Всички оправдания и доводи са смехотворни и несъстоятелни , бай Дончо и ЦРУ секретаря му третират иранци, афганистанци, сирийци, либийци за новите индианци, създават им "резервати" за местни и територии с икономически интереси за американски компании и предприемачи. Много интересна идея за "демократизиране и освобождение" на региона, в същото време и справяне с американската икономика и растежа и

Обяснявам това, което журнашлюхите не нзаят, а и да го знаят, няма да го обяснят: 1. Първо - забелязвате ли разликата между заглавието на статията, текста на Ройтерс и Франс Прес (които отдавна са социлаистически медии) и превода на оргинала ""На този етап всяка американска делегация, която отиде в Ирак, няма да обсъжда изтегляне на американските войски от страната."? 2. Има резолюция или как там е правилно да се нарече на иракския парламент, който в момента посредством иракските шиити, които са мнозинство, е практически говорител на иранските аятоласи. Само че, тъйа кто не е одобрена, оформена и подписана, както им предвижда конституцията (а и няма как да бъде одобрена и подписана, тъй като спикера, т.е. председателя на парламента, е сунит) и просто едно голо имитиране на дейност. Точно както Демократите в Щатите, които в момента се управляват ит Хиларита и подобни корумпирани и алчни личности, побързаха да подготеят резлюция, която да подкрепи Иран, и която резолюция нямаше да има никаква юридическа сила (само че докато се натуткат, Иран взе, че отстъпи).

Царят е гол! Царят е гол! Ето това дами и господа вече се нарича ОКУПАЦИЯ! Става ясно на всички, че американците са там не заради иракския народ, не заради демократичните ценности, а заради златото на Садам, което изгребваха с камиони и петрола на Ирак!

Браво на Тръмпи! Възхищавам му се! Човека в прав текст каза майната и на измислената краварска педокрацията, вкоято могат да вярват само козацките и другите платени подлоги и балъци! Кой му дреме какво мислят иракчаните тоетс иракския народ или другите страни, за това най малко им дреме на кравите! Най-важен е петрола, и другите ресурси които краварника тъй нагло граби от окупираните от него страни! Така че привет на привет на най-наглата грабителска окупация на Ирак!

САЩ щели да се борят с терористичната организация ИДИЛ в Ирак... Ама наби я бяхте вече победили като убихте Ал Багдади. Или излъгахте, че сте победили? ИДИЛ същи искали да убеят Солеймани. Ами да, нали са рожба на САЩ и значи имат едни и същи врагове. Като онзи лаф: враговете на моите приятели са и мои врагове. А че САЩ и ИДИЛ са приятели, това го знаем отдавна. Още от 2016 г., когато Тръмп каза, че ИДИЛ са рожба на Килъри Клинтън и Обама. Жалко, че сега вече Тръмп го забрави...

Квои излиза ? Че САЩ се борят срещу ИДИЛ като отстраняват враговете на ИДИЛ като иранския генерал Солеймани.

Американците защитават техните си хора и те им благодарят!

Те ги гонят от там ама краварска му работа искали да ''преговарят'' което на нормален език е заплаха поредна и агресия до дупка...Те на тази американска '' демокрация'' реално се казва че е терористична окупация ...

Както искаш го наричай.Имаше война с победител и победен,това е. И ако сега се изтеглят американците шиити и сунити ще се изтрепят, а отделно и кюрдите не искат да ги командва никой от другите.Ще настане голям хаос и нищо друго.

Ти сериозно ли?

Тръмп щял да наложи санкции на Ирак, заради изявеното желание на иракчаните американците да ходят на майната си.

Това не се ли нарича окупация? Когато дадена държава е разположила свои военни на територията ти, без да го искаш. ЕС вече такива неща ли защитава? Къде е ООН?

Това си е жив геноцид, грабеж и унищожение на една от най-древните държави.

Обаче, референдумът в Крим бил "анексия", раиш ли.

Те това са агресорите настанили се в чужда територия и не искат да я напуснат въпреки че ги гонят, ама после ще ревът че ги обстрелвали.. Народите там са тези дето решават как и с кого да се борят срещу спонсорираните от сащ идилци.. Краварите за това не искат да напускат защото няма как да спонсорират учениците си да всяват раздори в страните.

Това е съвременната империя. Като в Междузвездни войни. Само че не владее планети в галактика а държави на Земята. Политиката на САЩ се покрива напълно с Империята от филма.

какво могат да измислят, освен да отразят собствената си действителност... "Аватар" пък отразява това, което са направили с индианците...

"Наглите", ряпа да ядат.

Ще им се на иранските аятоласи да няма кой да им пречи да разпалват войни и да избиват различните от тях,но ще продължават да бъдат наказвани и да си живеят в средновековието

вероятно разбираш тия, които са дошли да им вземат петрола - с добра дума, с пистолет, или и с двете...

Ще им се и на иранците, и на иракчаните, и на сирийците, и на афганистанците... и на германците, и на българите... и на всички нормални по света и у нас, краварите да си отиват в америка и да си пасат кравите.

Идват тука да дърпат нашите крави, пък техните са хванали негрите да им ги пасат...

ООН-то да си влезе в ролята ! Всяко военно присъствие в чужда страна без нейното съгласие се нарича агресия !

ООН отдавна е мъртво. Само група добре платени бюрократи топлят столовете

ООН (ОН) е мъртва организация още по рождение. Създадена е веднага след ПСВ и идеята е била с нейна помощ да се предотвратяват войните. Но нищо такова не се случва. На практика са една група нищо не вършещи, празнодумни чиновници. Отдавна трябваше да се разтури тази говорилня.

"Ислямска държава" - ДАЕШ приветства смъртта на иранския генерал Касем Солеймани, ръководител на елитните сили Кудс. В изявление те описват смъртта на генерала като акт на божествена намеса, която облагодетелства джихадистите, но не споменават САЩ, съобщава БиБиСи. Но комент!

Абсолютни окупатори! Какво дирят там още? Хим. оръжия няма. Идил казаха, че са я победили, сами без чужда помощ. Хайде стига са експортирали демокрация. Да започнат да я прилагат у дома си тази демокрация!

Резултат: САЩ=ИДИЛ

Тези може да са всякакви но поне се опитват да добият независимост! Ние безропотно се подчиняваме1 Ту на един,ту на друг господар!

на московския си господар и не сте Ние !Българските граждани на Еврорейският съюз и НАТО

едно референдумченце? не го правят, защото хич няма да хареса на кукловодите ви...

Израел -> САЩ -> Тромпета -> Козяк -> боко -> менторът ти -> ти

че САЩ са в Ирак САМО защото се предполагаше, че Саддам има химическо оръжие...

че Израел пък имат атомни бомби на корем.

Петрола от Ирак заминава за Израел ко искате Дончо претставлиавя израе

САЩ убиха Сюлеймани който се сражаваше с ИД. ИД празнува.Сег как имат нахалството да ми говорят, че се борят с ислямска държава?

САЩ и коалиция разбиха и унищожиха по голямата част от бойците на ,,ислямска държава”! Бълнуванията на руската върхушка и руската пропаганда само доказват колко....неадекватни хора стоят начело на Русия

Скопие е един мюсюлмански град ако се съди по броя на минаретата там

Дам, прикритата окупация вече се превръща в открита окупация на Ирак.

Да беше мор, да беше чума... А, то американска демонокрация ни удари.

Мазохисти някакви са хамериканските войничета......трепят ги, и те си седят там и си чакат реда! Но изборът си е техен - не е на т.н президент доналд...

Зомбирани са, че воюват за "свобода, демокрация, права на човека и срещу тероризма по света и у нас". От малки са израснали с филми за рАмбо и бОнд. Не знаят на кой свят са.

,,трепят ги” американските войничета от време на време от засада,но и да падне някой американски войник или да бъде ранен то той и роднините ву са осигурени,а нещастните руски ,,войничета” ги ровят в неозначени гробове по най затънтените и труднодостъпни краища на Русшя

В родината им глад, тяхната американска мечта е в ирак. А кредитите в родината трябва да се плащат, банките не прощават. И най голямото кощунство е , когато убият някого и го погребват с почести и реч над гроба, че е защитавал родината. Ще защити родината ако се вдигне и свали от власт мръсните продавачи на смърт.

Окупатори!

В България ще стане същото.Ще ни газят 500-600 години....

Няма да ни газят толкова. Така както върви, след петдесетина години България като държава я отпиши.

Какви 600 години бе, трябва да прекараш просто един цял ден навънка докато пръскат тежки метали самолетите отгоре и до утре ще си с инфаркт, вие така и не разбрахте че ви избиват в момента

Това се нарича окупация, както и да го погледнеш. Сега иракчани да се насадят в САЩ, да си присвоят нефтени кладенци, да си изградят затвори и да откажат да се махнат с оправданието, че се борят с наркотрафиканти/дилъри. И светът да е напълно ок.

бахти наглите те ги гонят като нежелани и те казват НЯМА си ходим има още за крадене? И после Путин им виновен? Те и затова ги обичат араби и перси всяка вечер им ще имправят заря с ракети! Много им се радват!

Дори Хитлер е преговарял с марионетното правителство във Виши. Американците третират Ирак като индианска резервация но с нефт.

Хитлер, ряпа да яде.

че на кравопитеците все по-ясно им лъсват нечистите намерения и вече прозрачната и за бебетата логика... Така че на феновете им е необходимо все по-дълбоко ниво на дебилизъм, за да им останат верни...

Да де, ама не е сигурно, че Вселената е безкрайна.

Къде са сега "защитниците на демокрацията" да кажат че ФАЩ не са едни чисти агресори и крадци на петрол?

"Ислямска държава" междувременно изрази задоволството си от убийството на иранския генерал Касем Солеймани. В статията на "Ислямска държава" се казва, че нейните бойци с години са се опитвали да убият Касем Солеймани и лидера на подкрепяните от Техеран иракски милиции Абу Махди ал Мухандис, но "Бог им отне живота с ръцете на техните съюзници".

Значи САЩ и ИДИЛ са имали общ враг, което означава чеса и партньори.

Ем, а дубрутру. Ама сега го напиши с главни букви. На срички. За баш дебилите. Онея "демократичните". Примерно така: ИД - ПРОКСИ НА САЩ - ПРОКСИ НА ИЗРАЕЛ

Натова му се вика окупатор. Трябва да оробваме и ние да ги изгоним и ще ни се отворят очите.

Сценарият е "защита правата и свободите на демократичните роми в България от агресията на българските расисти, националисти и руски шпиони".

Допуснал си правописна грешка, но се е получила много интересна игра на думи... "НАТОва му се вика окупатор." :) :) :)

Е щом ислямистите от ИДИЛ приветстват убийството на този генерал нещо увисват благородните американски мотиви. Май същия е бил в Ирак да планува удари срещу ислямистите, което по "незнайни" причини пряко засяга американците.

Иран - кандидатът за собствено атомно оръжие ,призна неволната си грешка за свалянето на украинския самолет. Четете световните агенции а не ДИР.

Останете да си драскате. Приятен ден.

Има два начина за изтегляне от Ирак. Единият е да си отидат по живо по зраво и без да дигат много шум. Другият е да започнат да се връщат в закрити ковчези. Накрая пак ще си отидат , но по трудния начин. Ако в Щатите си въобръзяват, че снайпериста Джуба не е оставил ученици много се лъжат. Пък и има кой да снабди тези снайперисти с модерни пушки "Сумрак". Този, който не знае кокво е снайпер "Сумрак" на фирмата Лобаев спавка в Интернет.

Ариецът е пенсионер, но по акъл е новобранец плямпащ за снайперски пушки.

От 4 км ще убиеш някого само ако е заспал или мъртво пиян...

ООН или някой друг ... нещо да кажете .... суверенна страна не може да изгони чуцда армия от територията си ..... скапани кравари, ще дойде видов ден.

Руските крадльовци се намърдаха в Крим, Грузия , Молдова и Чечня, а доскоро се бяха разположили и в цяла източна Европа. Няма такива нахалници и мизерници едновременно. Ако не е Америка, тия ще плячкосат целия свят, а нямат и тоалетни, горките

Прости Господи на глупака.Той няма собствен ум.

Няма друга държава като ФАЩ с толкова войски и бази в чужбина

ПроЗт си много. Ти нямаш туалетна

1 час назад, источник: Коммерсантъ Иран признал, что случайно сбил украинский Boeing Иранские власти признали, что их военные непреднамеренно сбили самолет Boeing 737 «Международных авиалиний Украины», сообщает Reuters со ссылкой на государственное телевидение. Судно потерпело крушение в Тегеране 8 января, погибли 176 человек.

САЩ СА МАША НА ЦИОНИСТИТИ И ПРАВЯТ ВСИЧКО ЗА ДА СЕ УСТАНОВИ НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД! Вижте карта на Израел от 60-те и сега!

Това е, след като иракчаните са помогнали на американците и при убийството на иранеца, при което са убити и 5 иракчани между впрочем, и са ги уведомили за атаките срещу базите им. И в Либия Кадафи беше убит от либийци, дори си бяха направили клип, а самият убиец после е бил отвлечен от привържениците на Кадафи, измъчван по същия начин и оставен полужив, за да разкаже преди самата си смърт какво му се е случило и от кого.

Терористичните американски щати са създали почти всяка терористична организация по света.Мръсен тумор на планетата.

Тия умници, които непрекъснато искат да докарат американските сили да ни помагат срещу Русия, да укрепват армията ни, да вземат да се огледат наоколо и да спрат да действат в тази посока. Няма нито един случай, когато америкамни са влязли някъде и нещо хубаво се е случило - само разруха, смърт и дълги конфликти. А нашите малоумници им дадоха плановеее на АЕЦ. Американците са способни да унищожат централата и да хвърлят вината на Русия. Има съмнения за украинския самолет паднал в Иран, че е точно такава провокация. Преди години, имайки схемата на съоръжението за изпомпване на водата под Сахара *строежът бе на американска фирма, която даде плановете), взривиха ключови места от либийската система, за да не може съоръжението да работи никога повече. и не им мигна окото, че оставят хора без вода. Не би им мигнало окото и от авария в нашия АЕЦ. нито от това колко хора ще измрат от радиация. Ще се кикотят гнусно в далечната си страна и пак руснаците ще са виновни. Престъпно към държавата е да се докарват чужди сили да ни управляват, които и да са те и особено опасно е ако са на САЩ. Случаят с отказа им да напуснат Ирак е поредното доказателство за добрите им намерения.

България е в смъртната им хватка , аз всеки ден се чудя дали ще е последния за нашата предадена от боклуци за пари родина....Това с отказа за изтегляне от Ирак е знак за предстоящ гигантски военен/химически/ биологически/ електромагнитен и не дай си ядрен конфликт с иран, които няма да си дадат петрола, а обещаха още ответни удари скандирайки смърт за хамерика

Няма нито един случай, когато някой е влязал в чужда държава за да помогне. Всеки иска да вземе и да се възползва. Само ние и политиците ни не го разбираме и умираме да роболепничим. Просто отчайващо

Това е все едно да го оставиш Бойко без охрана и оръжие и после да влезеш и да се разположиш у имението му въоръжен до зъби да го "пазиш" през нощта...Нали след месец в най- добрия случай ще спи навънка Бойко, ако въобще се събуди след охраняването му през нощта...това е принципа на пазенето на България от фащ и дано Бойко го разбира и да потърси помощ преди да е станало късно

Първоначално Тръмп искаше да се оттегли. Дори вчера предложи НАТО да се разшири в близкия изток, за да не са толкова ангажирани САЩ с региона. След убийството на Сулеймани това би значело връщане на ислямска държава, бежанци и нов удар по Европа. Вероятно са решили, че е прекалено...

А кой създаде Ислямска държава?

Россия.

САЩ разбира се , кой друг.

Бяга Форест! Бягай!!! За да не свършиш на парчета с вътрешности по земята като твойта дружка негъра Бъба!

Драги, вгледай се по-внимаъелно - ИД е създадена от САЩ. Те не се борят с нея. В сирия и Ирак са заради петрола.

На това му се казва ОКУПАЦИЯ в чист вид.

САЩ, Израел, ИД и Саудитска Арабия е едно и също.