САЩ нямат оръжие за Украйна, опразват складове в чужбина

„За да доставят обещаното оръжие на Киев, те ще посегнат на запасите си, държани в складове в Израел и Южна Корея. Просто Америка и Европа не са подготвени за конвенционална война от такъв мащаб”, твърди експерт

Обратно в новината

Коментари - САЩ нямат оръжие за Украйна, опразват складове в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да почнат и те като руснаците да крадат чипове от стари перални и миялни. Вижте с крадени чипове руснаците напредват вече 1 година.

Как да няма? Със средствата отпуснати по този план са били подпомогнати основно държавите претърпели поражение след ВСВ , чиито икономики са разорени , а те първа следва да изплащат репарации. Между другото България също е имала право да вземе част от тези пари и е могла да ги вземе , но СССР са принудили нашите политици да не го правят.

Ама как така?? Нали на руснаците още преди няколко месеца им свършваха ракетите???

затова пък нашата страна не спира да произвежда, оръжията не убиват хора, хората убиват хора

Абсолмтни глупости. Оръжейният бизнес е най-мощен. Измина 1 година и не били се настроили. Такъв келепир когато има кой да плаща няма как да се изтърве. По-скоро е разчистване на старото. Всъщност това е смисълът на войната, създаване на нови оръжия.

Добре че е добра.. тук блядовете се чешат един друг по коремите и се успокояват как всичко е точно за Раша и как дългоочакваната победа над нещото нар колективен запад е съвсем близо... Надежди говежди, мъж.. да ми ядете ..уя! Трябва да сте много наивни ако сте си мислели , че САЩ са бездействали докато аниматорите в са си правили проекти за ракети, танкове и тн. За разлика от вас, блядовете, колите сте силни само на приказки и сказки, американците действат, а не говорят. Ако се отърсите малко от желанията и емоциите си ще осъзнаете, че мача е свирен вече, друг е въпроса и че беше организиран от САЩ, както и другите мачове в азиатското първенство. На този свят винаги ще е така- кварталните пияници ще правят мелето докато тарикатите си пият кафето.

Господин псевдо разбирач тук смея да твърдя си изключително дезинформиран. Катюшите са направени да се монтират на специялизирани камиони Урал със заключване на окачването защото без него при стрелба камиона се обръща. Така че седни си обратно на тоалетната чиния и не се напъвай много че ше пръснеш вената на челото. Ааааа и да не забравя минусчето което ти сложих на мнението си го набии дълбоко в разработения задник

чакай малко... идеята на реактивните системи е да има минимално действие върху носещата конструкция, което в крайна сметка опростява, олекотява и увеличава дълговечността на системата. в момента ракетни установки се инсталират на прости джипки като хъмви-тата на американците, които със сигурност нищо не им се бара по окачването. Що за чудо са сътворили съветските умове дето иска заключващо се окачване? Което само по себе си го има по камионите дето събират боклук....

Глупости. Оръжия имат боу защото производството на оръжия тук във САЩ се повишило десеторно от началото на войната. Имаше информация която казваше как за последните 2 години са произведени повече отъжия отколкото за предишните 10. Цялата работа е че ролята на Оркрайна в плана им е вече изпълнена а и полза вече няма защото няма възвръщаемост. Отделен е въпроса че и тук хората започнаха да се усещат и да задават въпроси

американците въвлечени във войната ..., значи стоят си мирно и тихо щатите и изведнъж подлите руснаци ги въвличат

3 - 4 месеца след началото на войната почнаха да се пускат разни подобни анализи как на Русия и свършвали ракетите. Това се оказа фейк. Сега пък от няколко месеца взеха да се пускат противоположните анализи как на САЩ им свършвали боеприпасите, които изпращат за Украйна. Смятам, че това също ще излезе фейк. Хич не ми се вярва общите запаси на държавите от НАТО да не могат да покрият тези нужди. Просто ще влачат боеприпаси от Азия, Европа, ако трябва и от Австралия и пак ще има. Що се отнася до руските наличности - там също няма да има проблем. В Беларус, Северна Корея и Иран има достатъчно запаси. А съм сигурен, че при нужда могат да вземат и от някои други държави. Така че за съжаление тази война скоро няма да приключи. А подобни анализи служат само за да предизвикват псевдо сензации по медиите. Е разбира се наливат гориво и в пропагандата от двете страни и емоции в троловете по форумите.

не е фейк... В момента се бомбардира с остатъците и ако руснаците са решили наистина да правят нова офанзива ще изчерпят всички количества, които са им останали. От там нататък дали ще ползват и запаса за "черни дни" си е тяхна работа. Но интензитета на бомбардировките и особено тяхната точност е силно намаляла в сравнение с преди година. А не е като да нямат цели.

Европа плаща и пак ще плати. Щото го играят пудели опс.. съюзници

Илитерат си ми ти... Илитерат....... Я вземи да прочетеш за плана "Маршал"! Там ще видиш, че3 САЩ е помагал не само на Европа, ами и голяма част от оръжията на СССР са били американски. И понеже си дебела глава, да те светна, че ВСИЧКИ катюши от първия модел, пуснати от СССР срещу хитлеристите са били монтирани на американски камиони... Но ти си илитерат. Няма да прочетеш нищо. Ще ми цъкнеш първосигнално минуса и ще блаженстваш в простотата си!

Това какво общо има с факта, че ЕС плаща за войната на САЩ срещу Русия, дървени ми философе?

Тъпако, нищо не ти е ясно за плана Маршал, но anyway!... Запомни само един факт - САЩ никога на никой не са помагали даром. За САЩ важи единственото правило за собствена изгода и световна хегемония. Те винаги са воювали приоритетно и до колкото могат с чужди ръце. Типично. А това, че ЕС вече официално е американска колония, не се и оспорва от самите европедалски лидери!

Планът Маршал обшваща "помощ" за възстановяване на Западна Европа след ВСВ. Няма нищо общо с СССР и Източния Блок.

Безплатен обяд няма никъде по света, особено пък да го получиш точно от САЩ. САЩ трябваше да помогнат за възстановяването на Западна Европа, подчертавам Западна, по 3 много важни причини, които касаеха пряко САЩ. 1. Западна Европа трябваше да е бързо и напълно възстановена физически (инфраструктура) и икономически за да противостои на създадения след ВСВ в Европа Източен блок от държави с комунистическо управление начело с СССР. 2. Възстановяването на Западна Европа помага и за икономическото развитие на САЩ, тъй като американски фирми участват във възстановяването и това им помага самите те да израснат икономически след няколкото години война през които обичайно икономическата активност е много по-слаба. 3. Възстановяването на Западна Европа връща на предвоенните нива и надгражда още нагоре разорените икономики на западно-европейските държави и ги прави равностойни и платежоспособни партньори на САЩ. Все пак на САЩ са им нужни силни и равностойни икономически партньори с които да търгуват, да развиват наука и технологии, да имат достатъчно средства, които да налеят в структурите на НАТО и т.н. ПС: Между другото преди началото на ВСВ и малко след началото САЩ са търгували и с фашистка Германия. Интересът клати феса, както се казва. Но това е една друга тема.

Какво общо има плана Маршал с Ленд- лиза (заем-наем)?

SirBob

"Ако САЩ вече няма да могат да подкрепят военно Украйна в същите обеми, както през 2022 и 2023 година, тогава тежестта ще се пренася все повече към Европа, допълва експертът по въпросите на отбраната." Ето къде е ключът към бараката. САЩ постепенно почват с уговорките защо и как няма да подпомагат активно Украйна. Вече анонсираха, че танкове ще има чак догодина, стана ясно, че и изтребители няма да се дават. Все повече става ясно, че Украйна беше просто употребена във войната на САЩ срещу Русия. Това е ясно вече и на децата. Лошото е, че Европа ще плати сметката, както при двете световни войни преди това.

Сащ ръчкат далечния изток. Готвят патаклама с Китай. Накрая трябва да изядат як бой да се кротнат и света да си отдъхне.

Поръчкова статия ... Малко общо с истината, но ако това е така, то "демократична" и бореща се за свободния свят Русия ще излезе, че е най-милитаризираната страна в света. Диалектика, брато ...

България демократична ли е? Народа ли управлява - цялото народно събрание е подкрепено от 30% от имащите право на глас. Партиите събират от 5 до 20 % от тази една трета. С две думи никой не ги иска но те са там и управляват. И чужди интереси защитават

Преди около месец френски военен в момент на откровение спомена, че при такава интензивност на бойвите действия, каквато руснаците показаха при Бахмут и Соледар, Френската република има ресурс за 4 дни. По повод всякаквите експертни, неекспертни и откровено тролски мнения - сетете се, че отпреди десетилетия американските военни потвърдха, че Русия не може да бъде победена на бойното поле. Това американзите тестваха и в Корея, и във Виетнам, а в Сирия се потвърдиха тези им изводи. Иначе досега американците да бяха нападнали. Действителността е много, ама много различна от компютърните игри. дори само заради факта, че термина "стратегия" има различни значения в реални конфликти и при игрите :):):) Факта дали и кога да започне дадена война се потвърждава от военните, не от политиците!!! Когато всички осъзнаят това, писането и говоренето на идиотизми на тема "война и бойни действия". Случаят с Украйна обаче не е така!!! Общественото мнение не печели войните. Те се печелят от 40-50 годишни мъже на бойното поле. С много труд, пот и кръв, а не с репортажи по Си Ен Ен. Пример - Ирак. И последно - според мен /и не само/ основна вина за ставащото в Украйна има Сталин. Ако си беше свършил работата 1945г., на Русия сега нямаше да се налага внуците да вършат работата на дядовците. А това руските военни го осъзнаха. Политическият и икономически им елит в момента го осъзнават. вторите - по доста болезнен и скъпоструващ начин.

... на тема "война и бойни действия" значително ще намалее.

Добре, съгласен съм . Нека просто забравим 2 войни които свършиха наскоро в Ирак и Афганистан, където се водеха военни действия основно с конвенционални уръжия и дронове. Колко пък да са им свършили патроните! Нека си стисним ръцете и да се обединим, че не е лоши да сме полезни идиоти.

Слава Украини, бе. (да не се объркате нещо)

Украинската армия има два компонента: 1 оръжие - доставките му клонят към безкрайност 2 кадрови военни - тези са на свършване и няма мераклии да вървят да умират за кефа на US-establishment . Така че войната може да се проточи но Русия ще победи, няма как американска Украина да остане в този формат.

Тия сериозно ли говорят!? Нещо се разминават разни твърденията.

...някой,някъде,нещо...казал...стара приказка като ....една 100 и кусур годишна партийка от позитанко20...единственото вярно нещо ...е че оръжия има ....!!!

Съюзниците да платят на оръжейния бизнес на САЩ

Украински военен щаб, намиращ се на територията на Угледар, е бил унищожен с високоточен удар, при който е използван боеприпасът "Краснопол", съобщават световните издания. Точното място за нанасяне на удара е определено чрез проникване в сателитната интернет мрежа Starlink, за да се определи точното местоположение на терминала, който се оказва разположен точно в щаба на украинската армия, откъдето са контролирани украинските войски в Угледар.

Само дето помощта за Украйна последните 6 месеца е следствие на ново приузведени оръжия. Пример Франция- произведоха нови леки танкове и сега пращат старите в Украйна Пример САЩ - USAI от където идват оръжията са поръчки към Boeing и Northrop Grumman. Украйнците се следят, щото цяла есен нямаше доставки, докато потръгне ВПК на пълни обороти. Ама сега войната е западния ВПК срещу ВПК на Русия. А някак ВПК на Германия, Великобритания, Франция, САЩ и куп малки европейски държави е 5-6 пъти по-голям от руския. Трябва да добавим и Турция, щото те изнасят оръжия за Украйна както са си приятели с Путин. Байрактар спечели огромни поръчки от цял свят след като света видя какво правят дробовете в Украйна.

Много грешите.

На Раша и свършиха мунициите преди 2 месеца. Интересна правописна грешка. Не Раша, а САШ. И вместо Европа да произвежда бонби не е ли по добре да произввжда нещо полезно? Слънчеви панели, храни...

Аз само едно нещо не мога да разбера....добре, ще изпратим всички оръжия на света за да победим врага (или по-скоро да го отблъснем). И после какво ??? Ще имаме една срината до основи държава, а 2/3 от населението ще го няма. И после какво правим ?? Украинците не са германци, които си построиха държавата наново след две войни, и то световни. Какво целят тези хора ?? Каква му е играта на Зеленски, защо оставя да разрушават държавата му и да избиват населението и ????

Играта му е да смърка като прахосмукачка и да краде. Не знам само защо си мисли че Янките ще го оставят жив?

Че не мисли. Изобщо.

Никой не го интересува за хората.Важно е войната да не спира.Зеленские най-глупавия президент в света.Ако беше дете в първи клас щеше да се усети,че използват народа му за унищожение или отслабване на Русия,но той не се усеща.

Ти си от най-тъпите, дето не са на ясно, че Зеленски е наясно и не му дреме за "украинците".

Ясно бе, че след няколко години застой на пазара за продукцията на Военно-Промишления Комплекс на САЩ, поради затихване на военните действия в Ирак, Сирия, Афганистан, Либия, Еритрея и т.н., трябваше да се напери нов пазар за реализация на вече произведените оръжия. А как иначе - давате ли си сметка какво ще стане с над 6 млн американци, работещи в този Комплекс, ако утре им кажат "край на производството" и ги изпратят на улицата... Ясна е картинката, нали??? Така че, Украйна им е дюшеш и ще продължава още дълго, за да има реализация на военния продукт...

Франция и Австралия ще се заемат с производството на снаряди за Украйна Страните са сключили многомилионно споразумение. Франция и Австралия се договориха за производството и доставката на 155-мм снаряди за Украйна за подкрепа във войната срещу Русия. На 30 януари френското министерство на отбраната потвърди подписването на съвместен договор с Италия за закупуване на до 700 ракети за зенитно-ракетни системи SAMP-T.

Да, де ама някой трябва да плаща, а май желаещите все повече намаляват.

Да де, ама в статията се казва, че става дума за проект за производството на няколко хиляди снаряда на стойност няколко милиона долара. Това за договора между Франция и Австралия. Това количество е нищожно пред вид интензивността на бойните действия. Такава бройка снаряди се изразходват от Украйна за няколко дни. Ето и копие на част от статията по-долу: "Франция и Австралия са се споразумели да си сътрудничат за производството на "няколко хиляди" 155-милиметрови снаряда за Украйна, съобщи френският министър на отбраната Себастиан Льокорню, предаде Ройтерс."

Статийкане случайна. Абе тези глупости наистина ли искат да минат.. Тоя експерт да си пусне произволен материал от Ютуб или където и да е.. в Сащ е блъскано със складове и локации с полета от бронетехника и складове с боеприпаси. Говорим за държава със сръх производство главно на военна техника и оръжия. Проблем е юридическата част за такъв износ. А и е логично да заменят резерв в други държави с нови машини и боеприпаси. А текушите окомплектовани и от тип който е за износ да се даде на Украйна. Статията не знам какво цели, ама е глупост.

Дай материал от ютуб.

И каква стана тя, за Украйна има и самолети, и ракети, а нашите Еф-ки, дето си ги платихме бая отдавна, не се очертава да ги получим някога! Да вземем да обявим война на Русия ли, белким ни върже...

напротив, времето незабележимо си минава. вече произвеждат първите самолети от тази модификация, които са за Бахрейн. след тях сме ние и словакия. Още 2 пъти избори и ще дойдат, ти не се косИ

Да погледнем и другата страна на въпросатези боеприпаси имат срок на годност.защо да не бъдат заменени с нови,а наличните ,чиято годност изтича да бъдат изпратени в Украйна?А пък и оръжейните компании по цял свят това искатповече производство ,повече пари,със тяхна помощ нови разработки и отново производство и пари!

Освен срок на съхранение след изтичане на срока трябва да бъдат утилизирани, т. е. разснаряжени, разглобени и рециклирани. Това е рисков и скъп процес.

Идва момента в който ще излезнат на яве лъжите на западната пропаганда! Удряй Вова по укро- фашистите !

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Искам да покажеш нещо от изброеното, ама американско или английско. Досега съм видял само едно нещо, на което пишеше Made in USA и то беше кленов сироп.

Нещо си си объркал. Има и комбайни и трактори и влакове. Това, че ти не знаеш и си мислиш, че хамърските са дъ бест е твоя грешка.

Че пишеш глупости. Дори обучението на офицерите относно Сармат се започва с очила за виртуална реалност и на огромни събрани екрани. Военните си произвеждат процесори и ИС аналози още от времето на сериите 8086, 80286. Произвеждат се в Зеленоград, както и Елбрус, ако знаеш какво е. Стой си в миналото. Русия отдавна не е там и спря да дава даром.

В къщи от хиляди предмети имам само един произведен в Англия - една ютия купена в Лондон през 1990 г. Американско нямам нищо, освен от време на време шам фъстък и бадеми.

Глобалната логистика не е възможна за разбиране от един експерт по всичкология. Както правилно е отбелязал конвенционалните боеприпаси се изчерпват, но се използват отпаднали от въоръжение оръжейни системи. Заменят се с нови по-високотехнологични. Тази война дава възможност тези неща да се ползват по прякото им предназначение, носейки конкретно предимство на едната страна в конфликта. Това е процес, подлежащ на предвиждане и организиране, в което е смисълът на логистичната наука. Планирано се изпразват складовете, които са по-близо до конфликта и съответно определят по-къс срок на доставка на по-малки партии. След края на тази война количествата стари конвенционални оръжия няма да се възстановява до предвоенните нива, а ще се заменят с нови. Това е процесът, който наблюдаваме, и той няма нищо общо с паниката и аварийността.

Нали доскоро лъжехте като цигани,че Русия всеки момент ще остане без оръжие,а сега какво се получава?След като НАТО и САЩ поизчерпят финансовите и оръжейните си ресурси,щат не щат, ще оставят Усрайна сама да се оправя срещу РУСИЯ, и тогава ще настъпи часът на ЛЪВА ОТ МОСКВА.Ако наистина 100000 руснаци са били убити във войната срещу Усрайна,ако съм аз на мястото на Путин ще затрия до крак всичко украинско,ако ще и да са десетки милиони.

Колко си зле с психиката. Върви се прегледай бе човек, опасен си за обществото

Не си ли чувал - има човек/украинец/ има проблем,няма човек - няма проблем.Още Римляните са го проверили срещу картагенците,при това с небивал УСПЕХ.

Оръжие ще има, украинци няма да има.

Така е. Допреди чичко Ленин не е имало нито Украйна, нито украинци и след чичко Путин пак няма да има!

Когато хората учеха в час ти риташе топка. Сега те си живеят живота, а ти тръцкаш по сайтовете за жълти копейки.

То и боеспособни украинци баш не останаха, кой е наред...

Страшно е да си го помисля.

Запомнете едно!Америка се интересува само от това да дере пари от глупаци!Това се получава и сега!

случи на Америка през последните 30 години. Направо неузнаваеми. Дженсър идрологии, хомосекзуализъм, наркомания, странниндв8жения като Me too, BLM и тн. Мразят ги в Латинска америка, Африка, Арабският свят а врче и в Европа.

Живял ли си в Щатите преди 30 години, за да можеш да сравниш?

Фенерче и свети.

"дежурен кравопитек", това звучи гордо

Звучи тъпо, но това не пречи на тъпите да се гордеят.

Просто САЩ си върви към извънредни правителствени правомощия, за да опита елита да поограби пенсионните фондове и каквото може, че с този лихвен процент от ФЕД - правителството не може дори лихвите да смогне да плаща. Няма друг начин освен да се палят войни и да се търсят “външни врагове”.

няма гаранции за победа. На американска страна са САМО западните подставени правителства (не и населението) . Остамалият свят не ще и да ги чува.

Спрете да дрънкате небивалици. Войната ще продължи до президентските избори в САЩ. Украйна е губеща във всеки случай.

НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ В САЩ СА МНОГО ПРИТЕСНЕНИ , ЧЕ ЗА ДА ЗАПАЗИ НА ВЛАСТ НАТАНЯХУ ЩЕ НАПАДНЕ ИРАН .. ТОЙ СНОЩИ ПРИЗНА ЧЕ ИЗРАЕЛ Е АТАКУВАЛ ИРАН С ДРОНОВЕ ... И АКО ИРАН ОТВЪРНЕ , И УКРАЙНА И БЛИЗКИЯ ИЗТОК ЩЕ ИМ ДОЙДЕ МНОГО .... :))

Биби Натаняху взе властта на избори без да напада Иран. Преди това в губил властта пак на избори и пак без връзка с Иран. Това е демократична страна, в която властта не се взима и запазва чрез война.

слава усраине слава кокаине

Оставете ги като нарани яица

а за къф бяс требе изобщо да се дават оръжия на бандеровците?? а да се наричат помощи е просто жалка подигравка

Заглавието на статията - “твърди експерт” Експерта от дирника ли е?

Никой не забелязва наложилата се анонимност на публикациите в интернет - в случая - Автор:DW - но име няма? Може да бъде всеки. Това позволява разпространяването на всякакви новини безнаказано без клетият читател да забележи! Разпалва се омраза, ненавист, войни....... Крайно време е да се изписват имената на авторите и всеки да носи отговорност за написаното. В случая се говори отново и отново за оръжия, въоръжаване и избиване на хора - в името на какво? За да забогатеят едни, които и сега не знаят колко "книжки" имат и с тях "владеят света" и са недосегаеми. Забравят, че има някой и над тях Хладилни вагони пълни с трупове се намират в Украйна, близки не знаят нищо за техните деца, синове - за това някой да пише? И в Русия да са? Ами ако това са вашите деца, синове или близки, тогава? Замисляте ли се?

ми то има лесно бе , русоробе. Русские пашли нахуй и готово :))) к'во ти е криво НАТО и Запада не мога да разбера ? Те ли накараха Путин и кликата му да почнат тая агресия срещу Украйна. В Европа през 21-ви век ! Ама очакваха алкашите "Киев за 3 дни" , а ето го - мина година........ся ще си сърбат попарата (борша) Няма к'во да се замисляме ние , ние сме си в НАТО и ЕС и сме си ОК. Върви във пРоссия да ги плашиш със мобилизация , тука НЯМА ДА ИМА. О,забравих , там мобилизацията не е заплаха, а реалност. И милионите млади руснаци дето си биха камшика от блатната кочина показа на Путин к'во им е мнението. Също както през 89-та като отвориха границите - "гласуваха със краката си". Следващата стъпка сещаш ли се к'ва е ? Разпад !

Еколозите какво казват по въпроса?

Тая мина от снимката 100% е пръснала кофите на няколко руски чмобика.

Свършено е със зеления наркоман

Да не му спряха линийките

Не падайте духом, другари комунисти и русофили!

КОЗЯШКИТЕ ТРОЛ-ПЕДАЛИ СА СЕ ВЪЗБУДИЛИ АНАЛНО. ЗНАЧИ НАДНИЦАТА ДНЕС Е ДВОЙНО.

Руски говна, сега ще ви унищожим напълно

Дрисльо само пробвай. Ще наториш усрайна, третополов педал.