САЩ не виждат индикации, че Русия се готви да използва ядрени оръжия

Британският министър на отбраната Бен Уолъс пък нарече Владимир Путин - "злодей от пантомима"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже знам руския манталитет съм 99% сигурен че в доста руски посолства по света, нейде в мазето има по едно весело куфарче - за използване в краен случай. С голям червен бутон "Запусти"

_stankow

Само едно е куфарчето и то се носи от специален офицер, който придружава президента ден и нощ. Така е във всички ядрени страни - САЩ, Русия, Китай и т.н. Посолството не може да вземе решение за нанасяне на удар. Само президентът и трябват още двама да го потвърдят - представител на военните и на съдебната власт.

"Същевременно британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че започнатата от Русия война в Украйна е била сигнал за събуждане за страните от НАТО, карайки ги да осъзнаят, че армията им трябва да бъде по-добра и да инвестират повече в отбраната, съобщи Асошиейтед прес." Айде бе;) 3 Юни, 2018 "Близо 2050 единици бойна техника, включително много танкове, бяха предвижени от Германия към Полша по пътищата на страната. Операцията на НАТО цели подсилване на фланга на алианса в близо до Русия." 22 Юни, 2018 "Полша връща на въоръжение танковете Т-72. В момента в полската армия на въоръжение са танкове РТ-91 Twardy, Leopard 2A5 и Leopard 2A4. Според полските експерти връщането на танковете е свързано с повишаването на числеността на армията."

Що да не връща Т-72? Ти колко танка си купи напоследък? Дали са пари хората, могат да ги ползват. И не, тези Т72 не са съветските Т72. Леееко са модернизирани. И освен това се поинтересувай какъв точно танк е PT-91

Много сложни задачи му задаваш. Маймунския му мозък е научен на copy-paste от това, което тенденциозно му е спуснато от руските сайтове. Копира, пуска и получава бананче за добре свършената работа. А къде ще си срожи бананчето... е това е друга работа ;)

Вие двамцата май въобще не вдявате,а?! Англичанинът твърди че Путин е стреснал НАТО... само че цитираните от мен статии доказват че НАТО е стреснало Путин и доказват че Путин наистина е имало защо да се страхува от НАТО-)

-> Хихи Айде върни малко часовника. Цитираш събития от 2018. Русия нападна Грузия през 2008, и Украйна през 2014 - две съседни страни. За Сирия не говорим, там е по-различно. Цитираните събития недвусмислено казват че Русия няма да се съобразява с независимите си съседи. При това положение е нормално НАТО като колективен орган на отбрана да засили отбраната си. И тая засилка беше смешна тогава, в сравнение с мащабите на това което се достави в Украйна и което тепърва предстои да се достави по ленд-лийза, влязъл в сила от 01.10.2022 г. Пак казвам - Русия е агресор, това че била предизвикана са глупости. Пак връщаме - с какво я предизвика Грузия през 2008-ма, освен заявката че ще е по-независима от Москва? КОЙ разреши на Русия да решава вместо други народи? УТРЕ Русия ще реши че може и нас да нападне (пък не е като да не се е случвало, при това няколко пъти).

Е, като сме тръгнали да си спомняме.... Обучените от НАТОвски инструктори отбрани военни подразделения от Грузия и Украйна, след зачотното им учение проведено от НАТО в Грузия, съвместно атакуваха Южна Осетия;) А да, мнението на Евросъюза по случая е че Грузия е започнала военните действия през лятото на 2008 г.... Този извод се съдържа в доклада на ЕС за причините, довели до конфликта между Русия и Грузия през август 2008, изготвен от швейцарския дипломат Хайди Талявини, се основава на проучванията на 30 европейски военни експерти, специалисти по право и историци. Заместникръководителят на екипа Уве Шрам - посланик на Германия в Грузия от 2001 до 2006 г. – заявява,че са получили съдействие от всички страни и безпрепятствен достъп до властите, жертвите и свързаните с конфликта места. Та значи или ти не си европеец или много лъготиш-)

Нещо линк към цитирания доклад? Южна Осетия е в състава на Грузия, да не забравяме. И съм 100% сигурен че към територията на Руската Федерация не е изстрелян нито един куршум от грузинската армия. Отделно, Грузия е независима държава. Ще си обучава военните където и както поиска. Или не смятате така?

Ахахаха..Индикации очаквали от Нато.Те нека да се ровичкат още ,пък хич няма да усетят когато острова измезне.Да не дава господ разбира се! Малоумните западняци да се молят Путин да е на власт че тези след него които могат да дойдат няма да са търпеливи като него !Жириновски много хубаво им го каза.Мир на душата му!

Много ли ви се иска острова да изчезне? А осъзнавате ли глобалните последици от това? Дори една мегатонна бомба да бъде взривена на острова и никой да не отвърне на удара, наясно ли сте какво означава не само за България, а и за планетата? Само една бомба?

Аве шушляк.Ти четеш ли внимателно какво съм написъл или вместо сиво имаш кафяво в тиквата си!

-> Хитър Петър Е щом си фен на Жириновски няма нужда да се обясняваме кой какво има в главата... Добре че го откобзониха, след 7-та ваксина :)

Какви индикации може да издава атомна бомба в куфарче?

Я пак...?! хахахахахахахахахахахаах лумпени насрани и изпростели......

Ако смятате че няма тактическо ядрено оръжие с размер на куфарче значи отговаряте на използваното от вас описание.

Русия и Путин никога не са говорили за използване на Ядрено Оръжия ! Британската Премиерка Тес каза в прав текст че ако се наложи ще употреби Ядрено Оръжие , а всички Мисирки преписват на Путин ! Как ще употреби като е близо България и новите присъединени Републики , само луд може да говори за употреба на ядрено или мръсни бомби и той сега употребява Балтйски Чай -Водка +Кокаин !

Я оди да си гледаш доматите и не се мъчи да разсъждаваш много байчиното...

Индикация. Ще бъде мълниеносно и трагично за тъпите джендъри!!

Ама гледам вече бойните лазери са взели да използват

Запада в лицето на Франция и Германия имат най-голяма вина за войната в Украйна. Същите не си мръднаха пръста за да очовечат украинските националисти. На руснаците не им остана нищо друго освен да се оправят сами. Всеки на тяхно място щеше да постъпи така!

Гарантите Франция и Германия, да поясня.

Нали се сещаш, че тези гаранти са имали украинците за подчовеци и въобще не им е пукало за тях.

Да, много врагове има Русия. Най-големия е заседнал в Крелъл.

Какви индикации очакват ? Да им пратят СВС ли

За разлика от орките, американците имат модерни сателити.

Обаче пък видяхме как САЩ използваха такива в Югославия с кеф!

Атомно оръжие в Югославия? НАТО им пусна 3 самолета и всичко приключи. Между другото ти да не защитаваш Югославия и Милошевич? Ако си поне на 5% българин някои исторически и др. факти трябва да са ти ясни. Ясно е че русофилщината затъмнява съзнанието ама чак пък толкова...

Хърватите на Франьо Туджман и джангатайците от цял сват се опитаха да избият сърбите в Босна и Херцеговина и Свободан ги защити. Веднъж номерът мина, с Путин обаче удариха на камък като се опитаха да приложат същия номер. Мишената на САШ беше Югославия, по някое време може и България да стане. Ако се засилим ....

Слободан се опита да прекрои границите на републиките при разпада на Югославия. Защо трябва на нас българите да ни дреме за великосръбските амбиции?

Ей така сме паднали под турско. Праща василевса пратеници при Шишман за помощ срещу турците, и отговорът е не му дреме. Идват турците в Родопите, тамошните боляри пращат хабер на царя за помощ и оня им вика да се оправят. Идват в Тракия, царят праща хабер на Добротица и на брат си във Видин за армия и го пращат на майната му, е нататък е ясно, обсада на крепости заради липса на армия и ... нищо

Не само това! Като са видяли дебелия по време на Априлското възстание, някои от участиците му са щели да ликвидират по-богатите си събратя, за да им откраднат парите и да си откупят живота пред башибозука. Справка защитниците на Брациговската крепост!

Хубави байки. Кой ни нападна след Съединението, султана или сръбския крал?

Уместен въпрос - на практика сърбите, подтиквани от австрийците, които не искат друга голяма държава на Балканите. Великобритания също не иска за да си пази Средиземно море. Какво мислите се е променило от тогава осве великите сили, от които САЩ очевидно също не иска силна държава на Балканите. То всъщност тя никъде не иска силна и независима държава. Апропо султанът е искал да нападне България за да възстанови статуквото но е спрян от руснаците, които успяват да обърнат въпроса на финансов и го уреждат при независимостта като изхвърлят Турция от финансовите отношения

"САЩ не виждат индикации, че Русия се готви да използва ядрени оръжия" Това означава, че САЩ също няма да правят ядрени провокации, щото са пределно наясно с пораженията от Посейдона ! Ето това е възпиращия ефект от ядреното оръжие. Затова Северна Корея, Иран и Турция не бива да разполагат с такова, понеже натискът върху САЩ ще стане много голям !

Посейдона може да си го завреш отзад

Какво общо има НАТО с Украйна та се ангажира с тази държава? С Мали и френските войски в нея защо не се ангажира?

Защото ако го нямаше НАТО сега щеше да бършеш обувките на някой диктатор.

Явно са ме блокирали Ха ха ха ха

Едва ли, като путинист и твърд комунист. А и е ясно сайта каква идеология изповядва.

Те САЩ индикациите би трябвало да ги усетят, не да ги виждат.... Крайно време е тези световни паразити да получат един подарък.

Марш в магадан или пхенян, недоносче!

Като ви дойде - ще повярвате, долни подстрекатели на войни!

Никой народ няма нужда от роби и наведени глави! Ако искаш мир се готви за война!

Айде сега изброй колко съседни държави са нападнали САЩ и са им "анексирали" територии с претенците че там живеят американци? За да е правилно нека броим периода след 1917-та.

Работете другари, да всеем паника у врага, да снизим морала му. Това коя точка от наръчника на КГБ беше? Жалки нещастници и да лаете и да не, Русия е тръгнала към залеза.

Лапай Бахура,третополов.

САЩ не виждат индикации, че Русия се готви да използва ядрени оръжия СРЕЩУ САЩ...

да хвърчи най-много вата ?! За колко часа е насрочено учението "преплуване на река без въоръжение и бойна техника" ?

Подводницата намериха ли я?

До тук 2 минуса. Явно не са...

Еййй, чак сега стоплих - “Белгород” тръгна да шава из моретата и “абе ай’ся - няма се бием - нека сме приятели” :-).

я не

Сега нямоло индикации ,демек да сме спокойни ,Зеленски пък отменил указите на Путин.Въобще НАТО Що да се притеснява? Щом Зеленски е казал значи !

като ги е страх

Теб не те ли е страх от ядрена зима? Смелчага.

Да бъдеш руснак означава не само да бъдеш подготвен за ядрена война, но и да имаш определени планове за по-късно.

Както каза Путин, плановете са за Рая. Сигурно щото ома директна връзка с бог.

Дреме ми на уя за мнението на островитяните и ФАЩ!

Някои не могат да вдянат. Или Русия ще победи, или ще има ядрена война! Трети вариант не е предвиден.

Маймуна с граната в ръка.

Ами единствени които са ползвали ядрени бомби във война с единствена цел да изтребят мирно население са САЩ. И то след края на Втората световна с една единствена цел да сплашат СССР.

Е ти по добре им знаеш целите. Има договор за неразпространение на ядреното оръжие, по който Русия е страна. Той забранява на страните първи да го използват. Макар че Русия и подписани договори....

Той Зеленски е наредил да не се използват ядрени бомби!

Затова пък чухме наскоро сирени......

Ако Запада и Америка обявят награда от $100 милиона за кратуната на кремълския злодей, придворните му шутове ще се избият кой пръв да я свали. Чеченския главорез кадиров ще е сред първите

Мечтай си.

На 13 години си?

Родилият негър от Козяк срещу центове коментира милиони Боклук Сър Джон

Че са прости, прости са но не са тъпи! Много добре знаят, че ако го направят, ще приключат курса на другия ден!

Кво ще стане на другия ден? Му ха ха ха :)

В Рая, според Путин.

Ама вие сериозно ли мислите , че някоя от старите държави които някога са имали ядрено оръжие днес имат специалисти които могат да го задействат. Ами то там са кодове, пароли, технологии процедури, чертежи. А бе те по същото можеха да ходят на Луната сега не могат нали виждате. Ако някоя държава може да направи някоя поразия е я Северна Корея, я Иран. Защото там се упражняват. Обаче, да ви обясня, че знанията на човек са много странно нещо някой работи се забравят и в същото време имаме достъп до нови технологии.

Ако…са ходили на Луната - ключовата дума е “if”…;-).

В случая аз залагам на думата дори да са ходили. Обаче изцяло съм с теб относно човеци на Луната

Е нали уж щеше “неминуемо” да използва, защото “търпи тежки загуби” - с’я обърквам се - коя подред лъжа е това?! (синхронизирайте си лъжите поне :-).

Е, не търпи ли? Вж. военната карта!

търпи само на военната карта на наркомана зеленски

Еми сигурно търпи - но САЩ си сменят по-често stance отколкото човек си сменя гащите - или нищо не знаят или просто се лъже на поразия :-).

е на блядските военкори, преди да са бегали.

абе пендел ,загубите на Русия са 110 000 квадратни ,километраприсаединени към Русия земи и от 8-10 милиона присъединени към Русия население от усрайна

по каква причина са бегали от Херсон? Че там вече не остана къде да "изравняват" фронта.

КОГАТО ,МЕДИЯ ВЗИМА ПАРИ от "С О Р О С О Й Д Н И" ГРАНТОВЕ и ЧУЖДИ НПО-ТА НЯМА КАК, ДА БЪДЕ ОБЕКТИВНА и ПРОФЕСИОНАЛНА. РАБОТИ "САМО" ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ТОЗИ КОЙТО, ПЛАЩА.

А които взамат бляддки рубли са ОК?

Защото и ядрените им ракети са като танковете им - метални гробници от времето на Хрушчов и Брежнев.

Абе тия мисирки колко пари взимат да публикуват пропаганда и бълвочи?

Явно достатъчно, щом го правят от години. Дир-а са си подлоги, това вече е очевадно.

Май напоследък излизав все повече непреки (но пък много) доказателства,че Русия и САЩ (поне отчасти) съгласувано играят,за да затрият Западна Европа, като Украйна е само част от играта. А за възпиращата сила на руското ядрено оръжие нвмс какво да говорим...

Китай къде се намира на това шахматно поле?

Е как напоследък от 2014г. Пентагона нищо не е казал по въпроса.

Интересно ми е.....какви са индикациите, че не се готви да използва ядрени оръжия.

Дори и един ядрен боеприпас да мръдне от склада, американците ще го знаят преди ватниците да са го натоварили.

За американците не знам, но тук на Дир-а всички знаят :)

Знаят всичко “американците” - даже не разбраха как се смъкнаха два небостъргача в Ню Йорк…

Нека кажем и за най-голямата и мощна атомна подводница в света – Белгород и къде е тя в момента. Подводницата К-329 или „Белгород“ се смята за прототип на нова концепция за водене на война, която Русия разработва в условията на напрежение със САЩ. Русия, която не разполага с големи самолетоносачи или крайцери, които да се конкурират с ВМС на САЩ, се е съсредоточила върху усъвършенстването на подводниците. "Белгород" постъпи на въоръжение в руския флот на 8 юли 2022 г. Всъщност това е най-дългата подводница в света - дълга е 184 м и широка 15 м, а теглото и е 30 хил. тона. Тя може да се движи под вода със скорост от около 60 километра в час и е способна да остане под вода около 120 дни, без да се налага да се издига на повърхността. А витлата ѝ се смятат за иновативни, тъй като са проектирани да не бъдат засичани от сонари. Дължината на подводницата не е въпрос на преследване на рекорди, а на носене на първите в света ядрени „стелт“ торпеда и оборудване за събиране на разузнавателна информация. Но най-зловещата мисия на "Белгород" са шестте дрона "Посейдон", известни като "Оръжието на Апокалипсиса". Ракетното торпедо "Посейдон", известно и под кодовото име "Статус-6", е с ядрени глави до 100 мегатона. "Посейдон" е ядрено оръжие на мегаторпедо с далекобойност 10,000 км, скорост от 185 km/h, способно да се придвижва на дълбочина до 1000 метра. Тези ядрени бойни глави са толкова мощни, че имат способността да провокират радиоактивно цунами с височина на вълните до 500 м. Със секретните данни, с които разполага ВВС, ядреното торпедо "Посейдон" е разработено с целта "да унищожи най-важните икономически крайморски градове по света, създавайки район с висока радиоактивна замърсеност, превръщайки на практика тези градове в безполезни в продължение на дълго време". Според военни експерти това оръжие ще принуди съюзниците от НАТО да преразгледат концепцията за планиране на военноморските сили на Алианса. След течовете по газопровода "Северен поток" в Балтийско море, днес подводницата „Белгород“ се намира в Бискайският залив, но целта ѝ не са европейските брегове, а източното американско крайбрежие. "Посейдон" не е предназначен за атака, а по-скоро за оръжие, което предупреждава за ужасно възмездие. Руското суперторпедо се разглежда в йерархията като оръжие за вторичен удар. Неговата основна задача е силно психологическо въздействие върху потенциалния враг, тъй като в случай на нападение срещу Русия може да последва неудържим ядрен апокалипсис с невероятни последствия. Пускайки торпедото на дълбочина от 6-7 км на изток от бреговете на САЩ в Атлантическия океан, при задействането му ще бъдат поразени бреговете от Нова Скотия до Флорида и ще загинат 160 млн. души. Какво и остава на Америка тогава? Един Холивуд, царевичните ниви в Айова, тютюневите полета в Тенеси и памучните плантации в Алабама. Заради възпиращият им ефект, Русия планира да построи 32 такива устройства. Ето затова НЯМА да има ядрена война!

Ти добре ли си?

Докторе, недей чети само медицинска литература!

блядско фимче. На 6-7 км дълбочина щели да го пуснат?!

Да, да, на 6-7 км, за да бъде цунами вълната МАКСИМАЛНА !

Еее дедо, надърви ли се сега? :D

Сичкото трол спи

ㅤ

Посейдон дебне...

с Курск, и там някакво много иновативно торпедо пробваха.

поне на анимация направили ли са го?

Това да не са ти янките с холивудското студио за кацането на Луната !!!