САЩ може да се превърнат в нов епицентър на заразата: какво ще направи президентът

Тръмп може да реши да плати цената да отвори икономиката и страната си насред пандемията от коронавируса

Обратно в новината

Коментари - САЩ може да се превърнат в нов епицентър на заразата: какво ще направи президентът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

veche vsichki zaboleli po sveta sa ot korona virus vsichki drugi bolesti izcheznaha ili se prerodiha v nego

Какво е епицентър? На зараза?

В Америка 50 000 заразени , в Рашата 400-500 ! Някой чувал ли е руски политик или олигарх да е заразен !? Няма и да чуете - всички са ваксинирани още преди да пламне епидемията в Китай !

Абе само руснаци ли сънуваш? Явно много лошо са те уважили някъде. По твоята логика ние сме по-виновни щото имаме само 200 болни. А най-виновен ще е далай лама. Там няма и 10 болни.

Е нали Русия в в световна изолация, затова !

Руснаците пуснаха вируса сега ни гледат сеира...Ами след толкова ЕМБАРГО ембарго ембарго допинк ембарго какво можеше да се очаква

Че нали руснаците са изостанали в 19-ти век, как ще измислят такъв вирус, дето може да умори половината свят?

майтап бе деси ! бравУс !

ama desi ,otkude si ?

не ми пука за американците,те колко народ избиха по земята.Мислите ли,че на тях импука за нас българите.

Сега е време Тръмп да наложи санкции на вируса и да му блокира активите.

И да му прати няколко ф-ки 35

Пак на САЩ ще чакат всички за лекарства и ваксини.. включително и 'анало-говнетите'.

Сериозно?? САЩ- държавата, където всеки трети е здравно неосигурен!И от тях ще чакаме ваксина??

САМО ТРИ НЕЩА И ЧОВЕЧЕСТВОТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СПАСЕНО. ЗАЩО Първо - държавите и нациите трябва да си отидат, ако ИСКАМЕ светът да оцелее. Едно човечество е достатъчно, няма нужда от САЩ, Русия, Англия, Германия, България и т.н. Второ - религиите трябва да си отидат. Една религиозност е достатъчна: истина, любов, автентичност, прямота, която няма нужда от никакви имена, просто една религиозност, едно качество, а НЕ нещо организирано, а не организации, йерархии и бюрокрация. В момента, в който се появи някаква организация (държава, религия), идва и насилието, защото ще се появят други организации, които да са в конфликт с първата. Имаме нужда от свят на личности, а не на организации, йерархии и бюрокрация. Трето - учените (науката), които ТРЯБВА изцяло да са посветени на един по-добър живот, на повече живот, на повече интелигентност и повече творчество, а не както досега, учените да са принудени от своите "собствени" лидери - религиозни, политически и социални, те да създават още войни, оръжия, епидемии, манипулации, организации, йерархии и бюрокрация, учените (науката) не трябва да бъдат разрушителни за останалите хора. Ако тези три неща са ВЪЗМОЖНИ, цялото човечество МОЖЕ да бъде спасено, да не бъде РАЗРУШЕНО от своите "собствени" лидери - религиозни, политически и социални.

Някой игнорира реалността.... "Първо - държавите и нациите трябва да си отидат" - закони и ред и собственост са ограничителни понятия... Кой ще ти гарантира имота или ресурсите на земята за твоите братя и сестри? Историята е пълна с народи които са изчезнали... "Второ - религиите трябва да си отидат." - Исляма трябва да изчезне.. "Имаме нужда от свят на личности, а не на организации, йерархии и бюрокрация." - да бре а личностите не се противопоставят, защото не им са различни мненията мисленето или идеиите... Ляв-Либерален-Джендър-Глобалист си ти..

САМО ТРИ НЕЩА, АКО ТЕ СА ВЪЗМОЖНИ, ТОГАВА ИМА БЪДЕЩЕ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО Ако тези три неща са ВЪЗМОЖНИ, цялото човечество МОЖЕ да бъде спасено, да не бъде РАЗРУШЕНО

Ние просто предупреждаваме нашите приятели от САЩ и не само там, това е ВСИЧКО.

Само ако Путин застане начело на световното правителство!

Абсолютен луд, глобалист и едновременно с това марксист! Напараво тороче на псевдо световния ред! Аве ти защо не се захванеш на някаква работа ми блещиш глупости по форумитеве? Правителства и религии щял да маха - ХАХАХАХХАХАХААХ

“АКО” тези три неща са “Възможни” ?!? Е, успокой се : НЕ СА ВЪЗМОЖНИ !!! Поради най-прости био-генетични Закони ( действащи на планетста Земя!) !!!

освен , че доста ти хлопа , ти си готов - узрял за комунизма (руския социализъм) бе .. всеки да работаи колкото може и да получава колкото му трябва ... все още има един такъв рай... мисля , че се казваше Северна Корея....

Г-н Тръмп изглежда се мисли за лекар, демонстрира експертна оценка на вирусолог. До сега се изявяваше само като дилър на оръжие.

Жълтите са новите негри

"китайският" вирус е добре дошъл за Тръмп. Сега ще има с какво да оправдае кризата в икономиката. Ако нямаше епидемия - щеше да загуби изборите. Сега е сигурно, че ще ги спечели, дори борсите да се сринат още.

Точно обратното.

България - 7 млн. население - 218 заразени Русия - 140 млн. население - 495 заразени САЩ - 310 млн. население - 46 000 заразени

България е пуснала гадинката, браво ... Холмс.

ИСТИНАТА

кого наричаш "гадинката"? Този дето всеки ден се хвали по телевизията, че е много велик, най-великия, най-загрижения за народа и т.н.?! И все БСП му виновни!

Дай да си говорим след месец. Родната ти нещастна и бедна Русия, с глупав крепостен народ, няма изобщо да и е лесно...

Едно малко вирусче, една голяма империя... sic transit gloria mundi Чудя се какво ще стане като това малко вирусче стигне ония големи кораби дето возят самолети...

То в жалкото ти животче друго не остана..

Там 90 годишни няма!

ne se chudi za korabcheto ,a se pochudi zashto nyama zarazeni voenni ot vsyakakuv rang.

Нещо джихадите заглъхнаха... Домашното насилие и джендърите също... Мулти-култи, кучкарите, БХК нещо свиха знамената... МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН, ЕЙ!

Закона за социалните услуги си е приет, и се усвояват милиончета от Холандия.

Ле ле колко експерти по финаси и икономика И то на Щатите... Луди ли сте, светлинни години са пред нас и колкото и да пострада икономиката им ,нитро ще им е за първи път,нито ще заживеят като нас.Ама това хора,които имат сърп и чук в сърцето никога не могат да си го представят дори.Намерили кого да оплакват.

Май не виждаш гредата в окото си.Тръмпи иска отпускане на 1 трилион и още не могат да се споразумеят.Американската икономика навлиза в криза и това са фактите,а твоето принципа на шопа.Нема такова чудо

Ти кво имаш у дома си да пише мейд ин ю ес ей ??? Икономиката е в комунистически Китай!

Не бъркай евтино производство с икономика! Мнооого са различни нещата!!!

УЧЕНИТЕ И ПРОРОЦИТЕ НИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ Много пророци предупреждават за началото на голям глад и епидемии във всички региони на света, и началото на глобални тектонски катаклизми. От глад и епидемии ще умрат над петдесет на сто от населението на земята. Само ти си представи, ако петдесет процента от хората умрат, в каква позиция си ти, за да оцелееш. В много близко време, всеки втори човек на земята ще умре от глад и епидемии. Телата на мъртвите никой няма да пренася към гробището или някъде другаде. Телата на мъртвите ще останат там където ги е настигнала смъртта, те се разлагат на улицата пред прозорците ви, или дори в дома ви. Целият свят се превръща в едно огромно гробище, от което се отделя непрекъснато смъртоносна смрад. Много пророци предупреждават за началото на особено огромно бедствие за цялото човечество, даже и НАСА открито предупреждава за това - липсата на чиста питейна вода. След глобалните тектонски катаклизми, обширни райони на нашата планета са залети със солена вода, подпочвените източници на вода спират и изчезват, водата от реки и сладководни езера е вече замърсена, водоснабдяването на градовете е унищожено. Ако без храна човек може да живее "дълго" време - деветдесет дена, то без вода - само в продължение на девет дена.

Те нямат никаква социална политика, всичко е парица-царица. Ако нямаш хартийки си труп... Милиони ще фирясат там!

Вируса не прави разлика кой,кой е.Дай боже всички по света да се излекуват.Сега не е време за политиканстване,а взаимопомощ.И Китай дава пример.С лекарства,маски и какво ли не.

Тръмп трябва да въведе италианските мерки бързо, иначе може да стане както казваш.

най-строгите мерки ВЕДНАГА! После си няма и смисъл от тях...

И всичките 360 000 000 милиона американци да се заразят,най много да умрат 20 000,всички други ще го изкарат тоя вирус! Затова няма нужда Америка да си затваря икономиката,ако не ще рискува да умори стотици пъти повече хора! Така трябваше да стане и в Европа,коронавирусът е по малко опасен от грипа и не може да направи толкова големи бели,ама пуста паника ще ни докара голяма икономическа катастрофа,от която ще умрат стотици пъти повече хора!

Тръмпи направо да те вземе да му управляваш кризисния щаб.То света ти се оказа най-подготвен.Смях в зцалата.

Не знам как ги смяташ но ако е същата смъртност като в Италия ще са 32000000,ако е като в Китай ще са 12000000.Ако това стане ще има война.Но не локална а световна.

Това е болестта която ще съсипе пенсионерското поколение над 60 години. Които физически оцелеят ще осъзнаят че спестяванията им не струват нищо. В америка вложенията в акции и бонове се обезценяват в момента. Постиженията на медицината да удължи живота ще бъдат изтрити с един замах от една настинка на стероиди. Човек и добре дда живее умира. Въпроса е дали ще умре щастлив или много разочарован и ограбен.

спираме им визите и проблема е решен!

"Ню Йорк таймс" - левичарски политкоректен парцал

По-скоро е рупор на номенклатурата на "демократическата" партия и (част от) финансовия капитал се опитват да се представят за "прогресивни".

Полша не са пуснали днес чебурашките да прелетят над тях?

това вероятно ти е осмислило деня! БРАВО!

Който пръв набере смелост да вдигне блокадата, ще излезе много по-силен от другите след края кризата. У нас, разбира се, ще преобладава малодушието и дребнотемието. След една година, като няма какво да ядат, искам пак да ги питат онея дето се кефят на гологлавия пагон, дали го подкрепят. Тогава вече ще е ясно, че това което се предприе с тази блокада, е фатална грешка

Тя целта е банките да поробят държавите, не да няма какво да се яде сега. Т.е. храна ще има, за идните месеци!

Демократите блокираха мерките на Тръмп, действат като нашите червеногушки, власт на всяка цена....

Задайте си въпроса: "Кой има интерес от поевтиняване на валутите? " и лесно ще си отговорите, кой е в дъното на новата криза. Жокер: някой който има да плаща мноооого пари.

Втори жокер: някой който все бута да стане военен конфликт за да събори цената на петрола. Той вируса му дойде направо като дюшеш. Защото блокира почти всички икономики по света.

1

А бе от цялата работа разбрах, че ще напечатат още едни 2 трилиона долара! Европейската банка още един трилион, японската не разбрах колко, останалите дето са в "кошницата" и мат право да печатат още колко??? С две думи става единствено въпрос за изкуственото спасяване на невероятния капитализъм, дето май само отива към тотален крах, че и ние с него.

Печатането на парите е в кърпа вързано. Но това е планирано за да се постигне обезценяването им. Ако банките в световен мащаб се усетят овреме нещата ще се овладеят, но сценария напомня този от 2008-2009 .

ЗАЩО ДНЕС ПОЛИТИЦИТЕ И УЧЕНИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Можем ли да сложим днешните учени в една и съща категория с политиците. В известен смисъл, да. Представителният политик е човек, чието единствено желание е да има власт. Следователно, в тази категория може да бъде всеки човек, който има желание за власт над нещо външно, над човешки същества или материали обекти, няма значение. Представителният политик се бори да получи власт над хората, ученият се бори да получи власт над материята, но желанието е едно и също и умът е един и същ. Така че, в известен смисъл, те са една и съща категория. Представителната политика поробва живи хора, следователно е по-насилствена. Учените се опитват да завладеят материята, това не е насилствено търсене, но науката е станала толкова сложна, че вече е невъзможно един учен да работи сам. Учените имат нужда от голяма подкрепа от политиците. Техните научни проекти са толкова скъпи, че само правителствата на най-богатите държави могат да си ги позволят. Така учените неволно са попаднали под пълната и безусловна власт на представителните политици. Днес ученият работи като роб на тях. Ученият работи и прави открития, но няма контрол върху откритията си. Контролът е в ръцете на политиците. Те решават в коя посока ще работи ученият, в противен случай няма да подкрепят финансово никакъв друг проект, а единственият проект на представителните политици е войната. Така хиляди учени с огромна интелигентност, талант и гений са станали просто роби на политическия механизъм, който експлоатира тяхната интелигентност в полза на войната и смъртта. Ти винаги помни, че пълната лъжа е по-добра от половинчатата истина. Пълната лъжа скоро ще бъде разкрита. Половинчатата истина е много опасна, защото в нея все пак има нещо вярно. Това може да държи хората в мрак стотици години наред. Ученият трябва да осъзнае, че сега осигурява на представителните политиците саморазрушителни оръжия и технологии. Трябва да осъзнае, че сега работи против човечеството, против новото човечество, против своите собствени деца. Ученият сее семената на смъртта за всички. Време е учените да се научат да правят разлика, да различават кое помага на живота и кое го разрушава. Само заради своите заплати и комфорт, те не бива да продължават като роби и биороботи, да работят за войната и разрушението - това е нечуван прецедент. Айнщайн бил толкова шокиран, че преди смъртта му, когато някой го попитал дали в следващия си живот би бил отново физик, той казал: „Никога! Ако отново се родя, бих предпочел да бъда водопроводчик, но не и физик. Това ми бе достатъчно. Ден след ден работих, за да създам атомните оръжия. Те бяха направени за спешни случаи, но веднага след като ги направих, аз вече нямах власт над тях. Направих оръжията, но щом ги довърших, политиците ги взеха изцяло в свои ръце. А аз дори не получих отговор на писмото си. Умирам като един от най-разочарованите хора на тази земя.“

аре стига сте си измисляли фалшиви истории за умрели хора които не можете да докажете. Ако нямаше учени - нямаше да има ни струг, ни компютър, ни ток у дома ти, ни лампа, ни хладилник. Нито щеше да има комбайн, нито каквито и да се двигатели за други превозни средства. Трябва да те накарам един ден да отделяш зърното от сламата да разбереш какво значи да няма един комбайн. На тъпака все умните са му виновни. Или се приспособяваш или умираш. И преди е било така и така ще бъде. Проблема ви е че глупаците не знаете как да се справите с проблемите и за това все някой друг ви е виновен и не виждате по-далече от причнинно-следствената връзка - типично за нисшите амеби.

Троле, моля пиши по темата, а не за тролските си неща, може ли...

Много точно казано! Поздравявам Ви. Аз се отказах да се занимавам с наука по тази причина - откритието ми щеше да попадне в зли човеци, именно властиимащите-капиталисти-сатанисти, и да бъдат използвани за империалистически войни и разработване на оръжия за тях. Преди десетина години се опитах да подготвя света за ставащото днес - бъдещето се оказа много ужасно, но никой не ми повярва - десет години бяха изгубени, но не по моя вина. Всичко съм описал надълго и нашироко - какво видях в бъдещето, много отдавна. Знаете ли, възхищавам се на вирусите, които водят война с нас - те са единни и не мислят за нищо друго освен за своето оцеляване, а човеците мислят не за оцеляването си, а за лъжи, далавери, измами, искат да са господари над роби, които да са такива завинаги... Този свят ме отвращава и не се боря за него, да върви по дяволите... Боря се за моя свят, който ще дойде, когато този свят отиде в забвение...

Реплика към коментар на FREEDOM за политиците и учените - нещо не се появява, където го писах.

Пии си хапччетата бе човек.

Изтривайте гои този! Луд човек който само всява паника!

Не се плашете. Дойде време отново да останат само индианци на континента. Въпрос на време.

Егати лудницата - само слагаш пречка пред въртенето на пари и САЩ повече от 2 трилиона назад. Според оптимистите веднага след изолацията ще има голям ръст, така наречената V крива, но на мен не ми се вярва. Хората ще оценят какво е да имаш спестявания и ще харчат по-малко.

Наглите американци вкараха света в неспирно войни и искаха само да седят и да грабят от страни.... Крайно време е да се размърдат малко. хайде сега да видим колко са конкурентни на Китай??? Смях в залата май...... Никога на България амриканец не е помагал- те само са грабили и опосквали всичко, за да могат те да живеят като царе- това е американското разбиране на ДЕМОКРАЦИЯТА, т.е. другите кучетата да ги ядат, а пък нашите тъпи лакдеи се насраха да им се мазнят за по някой и друг долар. Смешни ни направиха!!!!

Забрави финала с "победа Атака " :)

Смешникът си ти.Китай работи за Щатите и за богатия западен свят ,а не обратното. И сравнение на стандартите на живот на обикновените хора от тези държави изобщо не може да се прави.Затова и китайците емигрират ,макар и трудно,а не обратното. Факти,които се виждат с просто око,а не с фанатични брътвежи.

Само за две седмици 46000 болни! Тръмп се пени, но вируса ще го постави на колене. Ще удължат мерките, нямат друг избор.

330 милиона и 100 хиляди да станат болните, все тая...И 2 милиона да станат ...! Тръмпо може и да се окаже прав, че ще е по-добре да прежалят наколко десетки хиляди "жертви" но да не съсипят икономиката! Лошото е, че действителният процент на смъртност така и не е ясен колко точно е ?! Пък и ако тоя вирус мутира към по-лошо, съвсем ще я втасаме!

Мерките ще бъдат удължени. И в края на крайща процента на заболелите ще бъде по-малко от повечето страни в Европейския съюз. От тези данни много са в Ню Йорк. Там е много трудно да се прави карантина. Първият случай беше в Чикаго. Там все още не е зле въпраки че града има повече хора от цяла Българиа. Просто е по-разпръснато. Америка ще се порави много по-лесно от други страни. Влючително и Китай. Ако някой мисли че в Китай е свършило приемам облози.

Като гледам плюсовете и минусите облога трява да е в моя полза 2 на 7. Ако среброкосите комсомолци не си дават парите на Черепа а се обзоложим ще забогатея много бързо. Хехе, че ви носим китки в бакърената фабрика товарищи.

Американците пуснаха вируса в Китай,но той като бумеранг се върна при тях ! Който на друг гроб копае,сам попада в него !

Тъп си, защо някой ще прави гадории на работната си сила? Кой ще му произвежда стоките и върши услугите? Кой? Нали си инспектор, айде напиши си домашното.

Той е прав да тъ е......Не си заслужава коментар глупоста ти.

Чебурашките сега и за юани ли почнаха да работят или от Масква идва директивата?

А защо пък да не са го пуснали руснаците?Навсякъде ври и кипи,само при тях под 1000 болни.Е,така си твърдят де,макар никой да не им вярва. Хайде стига теории на конспирацията.

че вирусът е пуснат от САЩ но като гледам чия икономика тръгва напред вече се съмнявам, Съмнявам се и дали китайците скриха истината за заразени и починали и дали не манипулираха запада!

ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДНО Едно единствено служебно правителство за целия свят, защо. Това означава, че повече няма да има войни. Това означава, че няма да се налага да държим милиони хора в армиите без никаква полза, войниците функционират почти като затворници. Но те могат да станат продуктивни, да бъдат полезни. Ако тези хора се влеят обратно в човечеството, това ще означава край на бедността. В момента, седемдесет процента от националните приходи на всяка държава отиват в армията, а останалата част от страната живее с тридесет процента. Ако армиите изчезнат, седемдесет процента от приходите на всяка страна ще бъдат налични. Не е нужно да има бедност и епидемии, не е нужно да има никакви просяци и толкова много болни хора. От една страна, ние създаваме огромни армии, а от друга убиваме хората чрез глад и епидемии, а тези армии не правят нищо. Те са просто професионални убийци, професионални престъпници, обучени престъпници. Ние ги обучаваме как да убиват. Говорим за хуманност, за цивилизация, а все още седемдесет процента от нашите приходи отиват за убиване. Едно световно служебно правителство означава огромна промяна, революция. Цялата земя ще има полза от това. Ако има само едно световно правителство, то може да бъде само служебно. Сега правителствата не са служебни, те имат истинска власт като президентът на държавата или министър-председателят на държавата, но в едно служебно правителство нещата ще бъдат различни. Сега, например, имате началник на пощата, той е служебно лице, без власт, той има работа, задължения, но няма власт. Няма нужда от власт. Човекът, който ръководи вашите железници - каква власт има той. Той има служебни задължения. Науката сега е в състояние, ако не е ангажирана с войни и със създаването на повече (количество и качество) оръжия, да създаде толкова много храна, че повече хора да могат да живеят щастливо на земята, отколкото сега. Милиарди и милиарди хора могат да живеят в радост, без глад, без епидемии, без страдание и болести. Но науката трябва да бъде освободена от робството на държавите, които насилват своите учени да създават повече оръжия и разрушителни технологии. Учените функционират почти като затворници. Ако човечеството не стане едно цяло, подгответе се да изчезнете от тази планета. Има интелигентни хора, които биха искали да оцелеят, които искат тази красива планета да стане още по-красива, това човечество да стане още по-интелигентно, но човечеството като цяло дори не знае за опасността, която наближава с всеки изминал миг.

Войни може и да няма, но революции по няколко годишно.

Ленъм брадърс - втора част. Как така вируса покоси основните икономически съперници на САЩ?

Е Русия не е ли?

Вирусът си е китайски, както кирилицата си е българска. Защо трябва да се отрича истината. Втората световна война от къде тръгва.

Има спор за това колко Кирилицата е българска. Питай не само Македонците, ами и Руснаците... а има теория и че Гърците са я поръчали на Кирил и Методи за да я използват като инструмент за асимилирането ни.

Ама разбира се! Все държави, които казват безпорната истина.

Аан от галфони. В5ие на училище ходили ли сте? Глаголицата на Кирил е написана за Великоморавия. Кирилицата е написан н Охрид. В общи линии да показвате неграмотноста си.

Кирил и Методи са съставили глаголицата, а кирилицата е дело на техния ученик Климент Охридски.

Кирилицата случайнико! Не глаголицата!

Броят на минусите и плюсовете доказва колко "българи с временни карти прибъития" пишат в този сайт.Или просто тролчета.

Защото не е истина

Да в Ню Йорк сме на път да надминем Италиа. Неприятно ама повечето от нас ще го преживеем. Естествен подбор. От много години не сме имали подобно събитие и много хора започнаха да страдат от мания за величие. Такива събития ни карат да си намерим местото. На върха на хранителната верига но все пак част от нея и понякога ставаме храна за други членове - вирусите в този конкретен случай.

че в картата на CSSE, в която се отразяват случаите на Ковид19 по света , САЩ дават броя на заболелите и броя на умрелите в отделните щати, но никъде не се отразява или споменава за оздравял американец от вируса ! Същото е и за Канада, и там няма оздравели!

Средното време за оздравяване е 21 дни. Максималното отчетено от китайците е 39 дни с вируса. После имаш поне още 20 дни да си възстановиш белите дробове напълно.

Е то трябва доста време. Без нарочно тестване, се хващат случаите, които са тежки, а те се възстановяват със седмици.... Италия вчера или днес изписаха "нулевия пациент", този, който се счита, че е донесъл заразата....

Не нулевия, а първия официално отчетен, който не знае от къде го е хванал и не е ходил в чужбина. След изследване на гененома на техния щам са установили, че е пренесен от скиори германци и е влязал през скикурортите в северната част на страната. Това го четох по разни италиански медии на английски.

Италия обявява 7 400 оздравели при 65 хиляди заразени ...САЩ гонят вече 50 хиляди и нито един оздравял !

Има оздравели ама са малко и съотношението ще уплаши много хора. Има някакви данни Ню Йорк: 157 са си отишли и никой не се е оправил още защото заразате е от скоро. Ако бях политик и аз щях да им кажа да не го публикуват. За света е 16 427 умрели и 100 797 оправили се. Китайците посто не ни казаха колко е зле.

Тръмпета е доказан глупендър много преди да тръгне вируса....

Тръмп с тоалетна хартия на устата !