Фидел обвини САЩ в изтезания на затворници

Бившият кубински лидер Фидел Кастро критикува САЩ за отношението им към петима кубински агенти, задържани в щатски затвори преди повече от десетилетие за шпионаж.

Обратно в новината

Коментари - Фидел обвини САЩ в изтезания на затворници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С напредването на кризата, която междувпрочем постоянно набеждават за изчезваща, все по-силно се изпарява лустрото на американския Биг Брадър.

Ха-ха Бигбрадъра си е made in Bulgaria:)

Не си запознат с това понятие. В САЩ поб биг брадър се разбира ЦРУ. И доста преди появата му като понятие за телевизионна дъвка.

Абе как може чак толкова да ти е промит мозъка? Или нямаш такъв? Кастро стегна острова в клещи, не друг! Остров на Свободата - умирам от смях! Голяма свобода, няма що! Затова кубинците бягат от острова със салове от бидони, туби и прочее подръчни материали, от свободата бягат! Соци, социии.....

Кастро го стегна острова по следния начин: На 1 май 1961 г. Фидел Кастро обявява народно-демократичния характер на кубинската революция. Започва национализация. Въвеждат се социално-ориентирани реформи: гарантирано право на труд, безплатно образование и здравеопазване, преференциални заеми при закупуване на земя, платен отпуск при болест и др. Под ръководството на Ернесто Че Гевара се правят първите стъпки за създаване на промишленост в тази бедна карибска страна. От състрадание към онеправдания кубински народ вероятно, още от самото начало, САЩ се опитват да освободят Острова на Свободата по следния начин: Правителството на САЩ налага пълна икономическа блокада на "Острова на свободата" и финансира кубинската опозиция на територията на САЩ. През 1961 г. опитът на диверсионна група от 1400 наемници, въоръжени от САЩ с цел да свали от власт Фидел Кастро в "Залива на свинете" завършва с провал. Не се сбъдва замисълът на ЦРУ чрез прехвърлянето на латино-американски наемници на кубинска територия, водени от американски съветници, да се създаде ръководено от САЩ "съпротивително движение", което впоследствие да поиска военна намеса от Вашингтон за сваляне на Фидел Кастро. Този случай е в основата на "Карибската криза", поставила на карта мира на планетата. Президентът на САЩ Кенеди, под въздействието на внушителната военно-морска армада на СССР до кубинските брегове, респектиран от опасността да предизвика иии-та световна война, се отказва от намеренията си за военен метеж на острова. Подобен сценарий беше разигран и в Панама, където с пряка военна намеса беше ликвидирана народно-демократичната власт на тази страна, заменена от определени във Вашингтон хора.

Въпреки 50г ембарго , Фидел направи едно от най-добрите здравни и образувателни системи ,кубинците живеят едни от най-продължителните животи , а стегнацията е породена от алчноста и жаждата да си върнат ""островчето"" терористите на САЩ ! Корпоративната марионетка Рейгън даже е приютявал истински терористи - взривявали самолет и хотели за за спре наплива на туристи в Куба 9 още живеят свободни в САЩ !!! Помните ли думите на военнопрестъпника Буш :- Който приютява терористи..... е терорист (((((((((((((((

А бе човече ти трябва да ходиш да се лекуваш,положението ти наистина и сериозно.

Hали имаше една поговорка? "присмял се хърбел на щърбел:::"? Bсе пак не е склеротичен и помни....

Тоя нали не е с всичкия си,и сега изтърси поредната простотия!Както казва един друг наглец-български комунист ,дете на един от мъчителите на България и българите:"Тоя да не е паднал от луната?!"

Ха-ха, ами че то цяла Куба е един огромен затвор. Както и в другите затвори и там обитателите не могат да излизат, има цензура на входящата и изходящата информация, хранят ги редовно, но само с най-необходимото, не могат да притежават лична собственост в повече от определеното от управата, следят им всяка крачка, дисциплината е като в казармата.

....не сме виждали, но видяхме американските в Абу Гариб и Гуантанамо и чухме достоверни разкази за други зандани на САЩ за изтезания на заподозрени в Източна Европа!!!

а ти виждал ли си кубинските затвори :) било то и на картинка

Kрадеца вика дръжте крадеца при него няма затворници той риректно ги трепе!

А ти не изтезаваш ли хората на Куба половин век,бе садист?!!Дърт психопат-комуняга!

Нима Фидел стяга половин век острова на Свободата в клещите на икономическото Ембарго? Май друг е садиста :)

Какво ембарго, бе Соци? Светът не се свършва с Америка. Има повече от 200 други страни с които кубинците могат да търгуват! Ако имат с какво да си платят, де...

Ти какво по-точно си преживял от режима на Кастро? Достатъчно наивен ли си да се подлъжеш на американската пропаганда, която подари така наречената демокрация в Източна Европа? Ако си просто блееща овца, няма да мога да споря с теб!

тя е "миеща" овца, една от многото там иначе тук ат доде е биг бос в селото си ))))......и няма нишо общо с миеща мечка))))

Напълно прав е човекът. А какво пък става в Гуантанамо, на кубинска територия всички знаят!

За обективно мнение би следвало да поканят Кастро да види и нашите, че и други затвори, за да има база за сравнение.