САЩ против Съвета на ООН по правата на човека

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп разглежда възможността за излизане от Съвета на ООН по правата на човека.

Обратно в новината

Коментари - САЩ против Съвета на ООН по правата на човека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя Кристалина го каза в прав текст - ООН е корумпирана и фалшива организация. Офертата на Кристалина беше да се бори срещу корупцията и умишлената неефективност на ООН. Не я одобриха. Нали се сещаме защо? Защото от там се цоцат милиарди! Наивници смятаха Бокова за много подходяща. Тази, за която ревизиращата агенция на ЮНЕСКО казва, че е назначавала лица, току-що осъдени за корупция! Не одобрявам Тръмп, но някои о позициите му са така ясни, че представляват положителни щрихи сред простотиите му.

И как ще стане тази работа Саудитска Арабия е главния съюзник на ФАЩ в арабския регион и един от главните кредитори на ФАЩ след Китай. Или пак си предават съюзниците /като Саддам Хюсеин например - сами организираха нападението на Ирак с фалшиви доказателства, Турция - опит за преврат/. Още ли ще се намери кой да им вярва след поредното предателство

Няма да напусне Тръмп този съвет.Това е блъф.Иначе ще изгуби правото на вето.

Не звучи добре. ООН и човешките права са социални достижения, които трябва да се уважават, пазят и развиват. Ако има проблеми (а то винаги ще има), те трябва да се решават, а не да се губят достижения на цивилизацията.

ООН е корупционно достижение.

цялото да го закрият, вредно е

Явно посланието на Тръмп е по-някакъв начин да направиме съюз с евреите в България. Да се махнеме от съюза-И аз го мразя много. Искаме обаче и от тяхна страна да не ни надъхват срещу Русия-НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ. Така може !!!

ще спрат грантовете за защита на човешките пардон циганските права от измислените от Сорос "правозащитни организации"!

търсят камериерки , готвачи и секретари (компютерна грамотност , Word , Excel, Access) . Китайски или английски език .

В Сауд.Арабия има присъда "пребиване с камъни"! Тръмп се оказва истински, нищо общо с "меркелизираната" европейска върхушка и слава богу, че се появи от Нищото...

симо

Стабилно НЕЩО стои зад него.И то съвсем не е Русия...Мислиш ли , че НИЩО може да пребори глобалната върхушка??

Значи в този смисъл сатанистите ще бъдат изненадани. Супер.

/не в учебниците/ , ще констатира ча историята е безпощадна. Да не разглеждам всичко, , поне най познатите Филип Македонски са го убили, Нерон също, Мария Антоанет също, В борбата за власт няма прошка , за Катерина Велика е убит мъжът и. Хоникер, Живков, Чаушеску , Садат Х., Кадафи, и пр. Историята е опасна работа. Но истината е така - който работи може да направи грешка, грешки не правят линтяите Тези които нищо на правят. Така е!

има , има , щом след прошка се намира стара грошка !

Доколкото знам Живков не е убит. Търпяха му простотиите 30 години.

Ми, щото бяха лИнтяи... ;-)

И КОЙТО НЕ МУ СЕ НАГЪЗИ, - НАРУШАВА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА!!! :) И ГО ЕМВАТ АМНЕСТИ И ОСТАНАЛИТЕ ИЗРОДИ ОТ НПО!!!

Аман ! ...- аз-сиромахът ли да Ви дам адреса/тлф-му у Бостън, та да мирясате ?

дървосекач ти му лускаш бастуна.

PEYTSCH подмии с и сливата и си вдигни гащичките.

четем че под кодове име Джибути ДНРКитай и САЩ развиват един мега джойнт-венчър , който по мащаб даже е с по-голям спектър откакто киперския джойнт-венчър межди Руската Федерация и Кралство Велико Британия . След завършването , по план 2021 година , проект Джибути ще представлява най-голямата база за морски , както и по сушата, маневри в района на Аденския и Таджуренския залив . Ключовия проект Джибути , макар че частично секретно , подчертава новата насоченост на външна политика под управление на новото ръководство в Съединените Щати

Обхват ? ... Цел(и) ? ... Финансиране от ? ... Участващи Конкретно ? (ако ммможе де ;-)

има много информации , не само тук и там едни новинички . само че не в тоз печат. иначе биха кандидатствали за работа , заплатите макар в местна валута , били добри и високи . редят се като на време стройтелните войска в доброто старото .

Минимум всеки ден по 40 свинета , или 15 крави , плюс 1000 зелки ? Ако там се отваря един дюнер , ще му потрябва поне 20 отделни тезги , както е 50 шишове всекидневно . а най много се спечели от питията , 100 кафемашни (селфвендери) , пак толкоз хладилни витрини за сокове , газирано , бири . а развлечението ? само киберпостранство или чист плът ?

това би било една цяла морска курортна база , като в Бургас например . кой им подържа компютерния хардвеер ? а за крешове , има ли специалисти на място ?

без подкрепа на местните фараон не се става . вушителна новина , но колкото е смущаваща, толкова е измислена .

Ммм...абе Може И да са попозасилени цитатите, но общовзето Е така.

Човешките права, се ползват, като инструмент против държавното устройство. Няма държава няма проблем имаме аморфна маса от хора която е лесна , за модулиране и експлоатация.

Е да, ама Тук става въпрос за Глобално, Колега...

Американците и британците се усетиха в Европа се води неравна битка на Мултикорпоративното статукво със Националните и патриотични пориви засега с превес на брюкселско-берлинското блато.

НиеВсичкиЗаедно ли, Колега ? (какво Правим) - Елементарно ! - Двустъпковата. ..а след Успеха-й у Нас - И Глобално.

Ако Тръмп го е казал това за Саудитска Арабия Браво!!! С.Арабия е развъдник на терористи... просто имат петрол...

терористи е азиатски варваристан, прочети "Дезинформация" на Йон Пачепа, та белким се ограмотиш що е правил андропов в саботажа си на свободния свят.

Най-големия развъдник на терористи е Хамеристан, тая коака на педокрацията , където всеки ден пускат обучени терористи от Гуантанамо и трепят негри посред бял ден!

Тръмп има право за С. Арабия. Забравил е да спомене и Раша, където са крепостни селяни и феотдалния строй е на мода с векове.

Дискретно : - Саудите - СА парекселанс С Америка - ДнешенКремъл - Ще е КрайниятРезултат.

Тиииит тиииит тиииит!

Дъртио, как па всички оттатък гьола ставате в неделя в 3:00- 5:00 сабале? Дали не сте си по нашенските села и се правите на оборотни?

Май Там е След 6 ам... - ами ако Си пие кафето Колегата С Джъстин, Колега ?

Тука е 6:15 в момента ве цървул. Аз да не съм социалист-ленятй да спа до обед.

...и Да оставим 'чуденето', т.е. да Изкажем : А. в Управлението (И на Този съвет... И на ООН ... И на Всички Уважавани Глобални Структури ) - Е бъкано със столотоплещи нищоправач(К)и - а И има Целеви зулумаджии(ки) Б. какъв ПоДобър начин ЗА Действия Срещу Неадекватности+Неефективности в Такъв мащаб ?!

И кое е Невярно, Колега(и) ?!

Какво друго може да се очаква от агент на Путин освен погазване на човешките права

Много е трудно да вземем отношение - кой го прави, защо го прави, има ли основания, до какво ще доведе това. Но нещо се случва, значи ще има промяна. Може да е за добро ! Защото виждаме, че с човешките права не е наред - хем не се спазват, хем се използват за яростни пропагандни акции, една нация срещу друга.

Всъщност това е един отличен и христоматиен пример как лъжата и лицемерието, изведени като институционална практика и норма дори и в големи и важни институции и международни организации КОСТВАТ ДИРЕКТНО БЕЗУМНО СКЪПО КОСТВАТ БУКВАЛНО ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ И СЪДБИ МНОГО ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ И СЪДБИ! Също и съпътстващото ги безраличие и безхаберие, некадърност, алчност, корупция и извеждане на лични и котерийни интереси над тези на обществото и хората, които същите тези институции са призвани да защитават и представляват! Именно това ловко изплзва Тръмп, за да оглави вълната на огромното човешко недоволство, но въпросът е И НАКЪДЕ СЕ ОПИТВА ДА Я ПРЕНАСОЧИ И ПОВЕДЕ, И ЗАЩО И С КАКВИ ЦЕЛИ, като оставим настрана публично декларираните!

виж КОЙ е государствен секретарин, бивш шеф на ексон мобайл, смазани от дългосрочната програма на Президента Обама за постепенно намаляване потреблението на въглеводороди и замяната с нови източници и технологии.

симо

По - точно виж кой е Стив Банън.

В ООН влизала и СА.Има една статия"Танцът на чудовищита в Близкият изток-интервю със сириец",български учен-там е казано.ИД пълно копие на законите, наложени в Саудитска Арабия: пребивания с камъни, ампутиране на крака и ръце, обезглавявания. Шериат. Уахабизъм. Салафизъм. Все Ислямски държавоидеологии, чиято родина е Саудитска Арабия и когато те излязат извън рамките на страната им, ще се получат групировки.Боко Харам действа в Нигерия и съседните държави, Ал Шабаб в Сомалия, Ансар ал-Шариа в Тунис и Либия и т.н. За тях вина няма Сирия, а Саудитска Арабия и Катар. Това са страните, които имат глобални амбиции, ала единственото, което могат да предложат, е петрол и ултраконсервативен ислямизъм. Те обаче могат да яхнат и да убедят всички мюсюлмани, че те са техни покровители.

Твоят постинг е "right on the money", може би най-добрият постинг тук. Не съм чел въпросната статия и благодаря за информацията, непременно ще я потърся да я прочета, но това, което пишеш е същото, което съм напомнял още преди време. Твърде много и очевидни са дори и външните белези, за да не се забележи огромното сходство между ИД и Саудитска Арабия в Сирия! Между другото пак да напомня, че прословутата война в Ирак на Буш, която той започна С ИЗЦЯЛО ЛЪЖЛИВИ ПУБЛИЧНИ ДОВОДИ И АРГУМЕНТИ, които след това той сам призна, макар и неохотно, след години и под сурдинка, че са такива (лъжливи, лъжа) ВСЪЩНОСТ БЕ ЗАПОЧНАТА ПОД МНОГО СИЛНИЯ НАТИСК НА Саудитска Арабия и Катар, на кралските им семейства, с които фамилията Буш има и поддържа много дълги и близки връзки и БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ, както и с четвъртата по богатство фамилия в Саудитска Арабия (след кралската) - тази на ... Осама Бил Ладен, и 19 от 23-та атентатори на 11 септември бяха от ... Саудитска Арабия!!! ТОВА НЕ СА ИЗМИСЛИЦИ, ХИПОТЕЗИ И СПЕКУЛАЦИИ, ТОВА СА ФАКТИТЕ!!!

Cъвета на оон го създадоха еврогеиските маимуни.Cъщите тези маимуни вкараха и саудитска арабия вътре.Tова са европеиските права,убиеца вика дружте убиеца.

Ами да излязат, а Русия да седне на Председателското място, щото там с правата всичко е наред !!

Хохот .

Не е необходимо да ходим до щатите, достатъчно е да видим какво става у нас. Тука е точно сегашният щатски модел. Престъпникът има права, но не и законопослушният гражданин

Еми Гранд ?! ..Емилия Гранде ?!

ами, да, трябва да се сложи край на лицемерието. съвет по правата на човека с представители в него на Саудитска Арабия. що за безумие?тоя съвет не прави друго освен глупости - като това да трие сол на челото на Израел - нищо че това е единствената истински демократична държава в Бл. изток... То като цяло ООН е една неефективна, напудрена, претенциозна и мега олевяла говорилня.

Да, Саудитска Арабия категорично няма място в Съвета на ООН по правата на човека, докато там тези същите права (и жените също са хора, между другото, щом не е срам и резил да си припомняме тези елементарни истини през 21 век) най-грубо, демонстративно и редовно се погазват пред очите на целия свят. Само този факт, сам по себе си говори, че нещо много, ама много не е в ред с ООН и съветите му, и отново да напомня: Между петрола и богатство, колкото и много да са те, И ПРАВАТА НА ЧОВЕКА НЯМА ПРАКА ВРЪЗКА, КАКТО СА ДЕФИНИРАНИ КАТО ПОНЯТИЯ, и ако има, то тя е по-скоро НЕ ПРАВА, А ОБРАТНА, ИНВЕРСИРАНА, тоест колкото по-беден е един човек ,толкова по-малко ПРАВО на реален избор и свобода как да живее има! В тааи връзка когато става въпрос за богати като ресурси, като бързо ликвидни и конвертитруеми търсени ресурси държава, като Саудитска Арабия, Катар, Русия ИМАТ ГОЛЕМИ ГРУПИ ОТ ХОРА, КОИТО СА БЕДСТВАЩИ И/ИЛИ С НАРУШАВАНИ РЕДОВНО ЕЛЕМЕНТАРНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА, това наистина е абсурд и недопустимо! Особено ако организации, които са призвани и претендират да решават точно такива и тези проблеми редовно си затварят очите и ги игнорират и омаловажават! В това отношение, И САМО В ТОВА ОТНОШЕНИЕ, по отношение на Саудитска Арабия Тръмп е прав!

Саудитска Арабия в съвета на ООН по правата на човека където състемно се пребиват жени с камъни и национален спорт им е рязането на глави?!! Е тия от ООН счупиха тъпомера.

Абе то Звтят - Явно го поподхвана....;-)

хурарум,глъм блъм

Аз

Мухахаха... Кой, кой, КОЙ сложи плюс на ТОВА?!?!

Едва-ли Вие. ....ама Големите - Вероятно.

Още веднъж - това, че някой (или някои) не правят нещо по най-добрия или по правилен начин съвсем не означава, че този проблем няма решение и не може да бъде решен или омаловажава самия проблем! Една работа обикновено може да се направи по най-добрият начин и той е един единствен, но може да се провали (компроментира) по сто, вкл. и умишлено, или от некадърност и безхаберие, или просто защото онези, които са се заели и претендират, или са избрани да го правят имат други приоритети... И истинности въпрос е не кои са стоте начина, по които работата НЕ може да стане (по добър или най-добър начин), а ОНЗИ ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЧИН, ПО КОЙТО ТЯ МОЖЕ ДА СТАНЕ! Така и с ООН, а и с други големи и важни международни организации! А, и друго - провалът или неефективността на ООН и евентуалното "обръщане на палачинката" не означава непременно "лавинообразно нарастващи процеси на възраждане на националните интереси", едното не е алтернатива непременно на другото. Разбирам мокрите сънища на някои, но целите и задачите на ООН ще останат дори и ако приемем, че хипотетично тя дори и изчезне напълно! Мисля, че не е много сложно да го вденеш. Впрочем ти изобщо наясно ли си кои и какви са те, като те гледам какви си ги изтропал?

Аз

Общо взето е така. Обаче когато от 70 години (нека се вгледаме само в следвоенните проблеми) се правят опити едни и същи проблеми да бъдат решени с едни и същи методи и резултатът всеки път е напълно обратен на желания, да се продължава по същия път е форма на екстремен дебилизъм. Макар че е малко вероятно световните лидери да са чак толкоз тъпи. Много по-вероятно е целите им да са съвсем различни от тези, които ни представят и които ние си мислим, че са. Тогава, обаче, тъпите сме ние, че още им вярваме. На всеки 10 секунди по света едно дете умира от глад. Тези 10 секунди се менят, наистина - били са и 15, и 20, а са били и 3 секунди в различни моменти. Това, което не се мени, са милиардите за милиардерите. Ерго... сичките му оунета имат съвсем други цели от описаните в уставите им.

"Макар че е малко вероятно световните лидери да са чак толкоз тъпи. Много по-вероятно е целите им да са съвсем различни от тези, които ни представят и които ние си мислим, че са. Тогава, обаче, тъпите сме ние, че още им вярваме. На всеки 10 секунди по света едно дете умира от глад..." ====================== Ами това е! Ти го каза! Остана ли наистина поне един разумен човек на тази планета наистина, в това време на небивал информационен бук, койот да не го е разбрал?

да реши каквито и да са въпроси по защитата правата на човека , но за сметка на това ползваща твърде големи финансови и човешки ресурси структура на ООН, чиито главен донор са САЩ. Напуснат ли САЩ "палачинката ще се обърне" и по целия свят ще последват лавинообразно нарастващи процеси на възраждане на националните интереси и върховенство на националните закони над всички международни актове в защита правата и основните свободи на бежанците и мигрантите!!!

сега европИдалите че ореват орталъка

Най-после някой в тая страна осъзна, че ФАЩ нямат работа в Съвета по правата на човека. То не бяха разрушени държави, милиони убити, отвлечени и завлечени в Гуантанамо и затвори на ЦРУ, взривени сватби, погребения, болници, училища...

Едно е вярно - Тръмп е мноооого далече от правата на човека, демокрацията и свободата.

Тръмп е направо чук-тупаница хаха ,не минава и ден без нещо да не се случи.Браво . Ако продължава така няма да имам нищо против да си подкрепя и Израел. Последната изобщо не ни пречи а е като някаква ...с-на на фона на Саудитска арабелия и останалите ислямисти.

Докато Тръмп е президент, така ще е, няма да минава и ден без да излъчи някаква новина и да клати и тресе "торбата с мишките". Както писах още преди време... Накрая ще се види когато теглим чертата каква е равносметката, и тя ще е категорична и показателна, но по-прозорливите могат да разберат и сега за какво точно става дума. Той се мята от едно issue (проблем) на друго. Теорията на организирания хаос!

Ще ти кажа примерно,че проблема в Елин Пелин можеше да бъде решен и без намесата на адвоката. Българите сме приемали бежанци ,но такива нормални хора като това сем. от Сирия. ХАОСА кой го създаде ако не ЕС.Милиони талибани пълзят окло нас ,през нас и навсякъде.Българите се плашат с основание.

на света се създават от по-малко от 15% от световната популация, останалата е просто неексплоатируема, защото разходите за нейната издръжка са по-големи от туй що те създават, т.е. те са един баласт, паразитиращ на труда на ефективните и призвеждащ само екскременти и трябва им се забрани да гласуват и въобще да участват в обществения живот. Изборът на главанака тромп е абсолютно доказателство за вредата от непроизводителната популация.

Това е глупава и примитивна теория и теза, най-малкото защото много от "богатствата на света" (да използвам товята терминология) не се създават непременно от човека, а са в и от природата, да вземем например неограниченото количество от енергия в природата - светлинна, от вятъра, течащата вода,..., петрола и природния газ. И може много да се спори кой има право да сложи ръка над тях и кой не и дали критерий за това е дали някой е "експлотируем" или не, или правото на по-силния (както е в дивата природа) и оръжието например...В природата има хармония и баланс и тя не е основана непременно на "експлотируемост" или полезност и разходи. Няма да те питам какво според теб да се прави с "неефективните" и "неексплотируемите" от хората, които според теб представляват само ненужни разходи, защото разговорът може да стане наистина много "ъгли", тоест грозен и расистки. Впрочем миновала ли ти е през акъла, че ако доразвием теорията ти, може да се окаже, че и ти си от групата ако не на "неексплотируемите", то на ... недостатъчно "експлотируемите" сред човеците, защото не вярвам да се заблуждаваш, че си най-великият и най-добрият в професията си, тоест че и ти си от ненужните, от гледна точка на по-"експлотируемите"? И кой и къде според теб и глупавата ти теория слага чертата? Кой определя това? А иначе мнението ти за Тръмп се доближава до моето... Така и в математиката понякога натрупването на няколко грешки може да доведе и до верно решение (отговор) :)

акъллиите правят устройства, за да го направят използваемо и колкото по-съвършени са устройствата, толкова по-ефективно се взима от природа. Не съм човеконенавистник, дори напротив, но се ужасявам когато гламаваците разрушават туй що е създавано дълги години от умните и трудолюбивите. Не е възможно да се обясни на главанака, че работи срещу себе си, но той е комплексиран и самият факт че може да разруши нещо го прави значим в собствените си очи.

Ако на теб ти се роди дете, и то - недай боже - е инвалид, тоест "неексплотируемо" по твоята теория, или майка ти или баща ти се разболеят от тежка и нелечима да кажем болест, и те станат "неексплотируеми", те ненужни ли са? Ти, по твоята собствена теория, какво предлагаш и ще направиш с тези "неексплотируеми"? И защо толкова често има някои, които не виждат по-далеч от пъпа си, но много държат да се правят на велики и да дават акъл на другите? Като - за съжаление - и Доналд Тръмп, сегашният президент на САЩ. И не разбирате ли - привържениците на човекоомразни и човеконенвистничестки ПО НЯКАКВИ, ПО ВСЯКАКВИ ПРИЗНАЦИ И КРИТЕРИИ теории и тези, че сте много уязвими, компроментирани и елементарни за оборване с вечния ви патологичен скрит (според вас) стремеж винаги да намерите някого или повод да си премерите пи.ките? Колкото и "деликатно" да се опитвате да ги защитавате и прокарвате?

Аз

ООН... Една добра идея, тотално осрана от бюрократите и глобалистите... ЕС... Една добра идея, тотално осрана от бюрократите и глобалистите... Време е да закриваме кенефите. Време е за нови идеи, но... без бюрократи и глобалисти, защото ТЕ са проблема.

Комунизма също е една добра идея осрана и компрометирана от болшевиките! ООН е добра идея където разни съветски и руски политици си мерят простотията,злобата и чурките! Европейският Съюз е един много силен политически и икономически съюз на който разни диктатори довели страната си пред пропаст се мъчат да наложат своето реваншистко виждане на бивша велика сила! Спасение за милиони български граждани от българоруските посткомунистически ,,работодатели"и ,,доброжелатели"! Според много бивши военно и обикновени простаци ЕС е лош за България защото е лош за путинова Русия!

Аз

Бла, бла, бла... Се едно слушам некой партиен секретар. Най-вероятно е точно така.

Ама тия ще вземат да поумнеят...

Прекрасно решение!!!! Очакваме в България да забранят антибългарският Хелзински Комитет.

Да искаш да чакаш, да можеш да чакаш...

Ама толкова ли не разбрахте, чее това не е запдана организация, а чисто българска. Оригиналният "Хелзинкския комитет за правата на човека" е закрит преди доста години. Тези нямат нищо общо с него. Те са точно като българската агенция Галъп, която няма нищо общо с истинския Галъп.

Свърши хубавото време за соросчетата! Сега са на мода тръмповчетата!

Света вече не е същия...дай Боже по добър да е!

Тръмп е истинско чудо. Доста умен и почтен се оказа.

Аз

Ся... Айде да не прекаляваме. Колко е почтен не се знае. За умен... там е съвсем друга боза... Но... понякога на света е нужна някоя откачалка, на която да не ѝ пука, че ще разруши това, което си плаче вече за разрушаване. Щото иначе умните много мислят. Имаше една приказка - за Циндил Пиндил и Джаста Праста. Джаста Праста ни трябва сега.

Почтен е, защото си спазва обещанията.

Че е откачалка е абсолютно сигурно. Само да седи далече от едно "специално" куфарче.

ЦИНДИЛ-ПИНДИЛ ЗАД ДУВАРА, ДЖАСТА-ПРАСТА НА ХОРОТО!!!

Нема лабаво вече!

от петролните транснационали само една единствена важна задача, да паднат санкциите срещу путлеристан и да вдигне цените на петрола, за да рестартират замразените петролни проекти на ексон мобайл в рашистка арктика и сахалин.

Аз

Мухахаха... Ще има да чакат Ексон Мобайл за проекти на Сахалин и из руската акватория.

а на коренната туземна популация.

"Политико" продължава да налива масло в огъня, а за отплата получава недопускане до пресконференциите в Белият дом. Както се казва: пито-платено.

Дали смятате за нормално да не се допускат журналисти па пресконференциите? Утре ще остане само "Фокс нюз" и жълтата преса. Всъщност те са най-подходящи за Дъмпи.

ООН е една застаряваща пенсионерска организация на богати пенсионери с големи пенсии !

САЩ обмислят да напуснат Съвета на ООН по правата на човека, въпреки че лицемерно се представят за най-големия защитник на правата на човека.

Тръмп продължава да следва това което обеща на изборите! Поне не е лъжец като Обама! Саудитска арабия са терористи с петрол и мангизи!

Тръмп е патологичен лъжец. Всичко което изрича днес, може да промени утре, ако му изнася.

Зионистите трябва да почнат да правят нови планове. Браво ТРЪМП!