САЩ и Русия в сблъсък за стартиралата революция в Куба

Хавана обвини Америка в провокиране на социални вълнения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

интересно защо се стигна до тук. благодарение на санкциите на САЩ. когато САЩ ти кажат кой трябва да те управлява то ти трябва да слушаш. ако не слушаш ти налагат санкции и икономически блокади. ако си малка страна и нямаш "гръб" те бомбардират демократично - Либия, Ирак, Сирия, Афганистан. ако имаш някакъв гръб ти налагат икономически санкции и забраняват на другите държави да работят с теб - Иран. Северна Корея, Венесуела, Куба. САЩ не се интересуват от кубинците. те се интересуват единствено там да няма руско присъствие. това че умират хората от глад за САЩ няма значение.

КУБА SI ЯНКИ NO !!! Да не се появът пак ракетитите както през 1961 г. Но този път без ,, макети ,, и много по мощни !!!

Хамериканските "революциенери" да бъдат публично екзекутирани, на място, където миризмата им докато гният за назидание няма да пречи на нормалните хора, но да бъдат давани разлагащите се травестити по медиите, за да може имбецила Бъйдън и хамериканските терористи да си късат задниците от бяс.

Много средновековна ти е злобата бе, вата - тя затуй и кочината ве е на средновековно дередже.

Ходил съм в Куба два пъти. Прекрасна държава, но вярно е че хората живеят много бедно. Трябват там реформи, но без помощта на евреите от САЩ или Русия.

Българите подкрепяме позицията на САЩ

Били сме в Куба през 2018. Мизерията извън историческия център на Хавана е огромна. Народът там наистина страда и всичко се руши. Истината е , че единствено оцеляват заради стотиците милиони долари преводи до близките, направени от кубинските имигранти в САЩ. Ако наистина искат живота им да се промени, трябва да продължат с протестите. Свободата да избираш е право на всеки човек !

Ами определено не само съм пътувал, но обикновено и отсядам сред мвстни, така разбираш повече и научаваш повече от престой в хотела, но едно разбрах в Куба, Хаити, Ямайка, че са бедни, но щастливи въпреки американската и смрадливата англо-саксонска демокрация. Разбирам и защо е този гняв в Куба породен отвън чрез финансови стимули на определени прослойки чрез НПО-та и хуманитарни агенцийки и църквата из островите. Ходил съм и в Маями където почти всяка втора лека жена е от Карибите и Централна Америка,....и в Тексас ходих и там много пък от Централна Америка и то само лачени, нелаченото е по лагери за бежанци и по крайните квартали, а супер лачените и обработени са в частни имения, в които също бях и видях, видях как парите са всичко отвъд голямата вода, та видях и пътувах ама какво от това, факт е че са сбъркали демокрация с демагогия и да аз за мен САЩ имат пръст в Куба, след позорното бягство от Афганистан където оставиха още по зле и от Руснаците или в Африка в Мали елате да видите какво оставиха франсетата ....Айде със здраве и пътуваме сега в Южна Америка ...

Как пък през Сирия пропусна да минеш наскоро, бе пътуващия? Що тъй свенливо не споменаваш руснаците какво оставиха там - опукаха арсенала си от залежали съветски бомби и сега когато трябват $200-300 милиарда за реконструкция страмежливо се ослушват. А че в Куба 'щастието' вече преля няма никакво съмнение - протестират освен всичко друго и за здравеопазване (дето уж беше гордостта на режима). Питейната вода е лукс - казаха ли ти как си пречистват водата обикновените кубинци? С рибки(!) в кофи и метални контейнери на покрива. Нагостиха ли те с пилешки крака и др местни 'деликатеси'? Поетичната справедливост е че копоите и милиционерски мутри които Куба услужливо изпрати да помагат на режима във Венецуела ще си получат заслуженото у дома.

Който е бил в Куба знае как живеят, в каква чистота и лукс. Който е бил там си досеща защо протестират.

За да разберете истината какъв е живота в Куба прочетете книгата "ИЗГУБЕНИЯТ РАЙ"

Чул съм впечатления от хора които са били там - и по време на 'развития социализъм' през 80те, и съвсем наскоро.

"Няма освободители, народите се освобождават сами" - Ернесто Че Гевара "Ако трепериш от възмущение при всяка несправедливост по света, тогава си мой другар" - Ернесто Че Гевара

"Капиталистът си мисли, че също се труди. В действителност обаче неговия "труд" се свежда до това да ограбва труда на трудещите се" - Fidel Castro "Изправете се и те ще паднат. Тези, които са ви яхнали и ви експлоатират" - Fidel Castro "Какво точно работите, Ваше светейшество" - въпрос на Фидел Кастро към папа Бенедикт XVI при посещението му в Куба през март 2012г. VIVA LA REVOLUCION!

КАТО СИ УБИЛ БОГА ЗАРАДИ МАЙМУНИТЕ, ЩЕ СЕДИШ ДА ГИ НАПРАВИШ ЧОВЕЦИ, А НЕ ДА МИ ТЕ САМОУБИВАТ БОЛИВИЙСКИТЕ ПРИМАТИ!

МЕМОРИАЛА И ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ НА ДЕЗЕРТЬОРА - ЕЛ ПЕДЕРАНТЕ, ДА СЕ СРУШАТ!

Чак пък революция. Има ли кадър на който се виждат хиляда човека? И защо на снимката носят американски знамена? И защо на давани протести в САЩ, хората там са по-зле облечени от в Куба, Венецуела, Северна Корея и така нататък? Просто САЩ си изтеглиха войски от Афганистан и им трябва нова цел.

Путин да беше призовавал американците да си извоюват свободата при щурма на Капитолия. Дали клакьорите на САЩ нямаше да се насерат от крясъци ?

Куба беше съсипана от Кастро и неговите привърженици.Народа в страната го обрекоха на глад и мизерия,докато самите управници не са се лишили от нищо,но ако някой надигне глава го вкарват в затвора.Лошото е,че въпреки,че Кастро не е жив вече,тежкия живот продължава.Унищожиха тази хубава страна.

Знаеш ли колко западняци ходят в Куба на почивка и така нататък? Разни екскурзии с кораби и така нататък. Сигурно имат пъти повече туристи от България, идващи от Германия и така нататък.

Да,за туристите Куба е страхотна дестинация.Голяма евтиния,проститутки на всеки ъгъл може да си намериш за 5 долара,но повечето хора от тях са били деца на лекари,инженери,банкери,които са се принудили да си продават телата за да си купят храна или лекарства за близките си.

И така нататък, ти явно всичко знаеш и така нататък...

Това пък от къде го измисли. Немските пенсионери с немалка пенсия, си правят редовно екскурзии. Разни баби и дядовци. Ти ми говориш да ходят там за проституки.

За да разберете истината какъв е живота в Куба прочетете книгата "ИЗГУБЕНИЯТ РАЙ"

Няма да рухне, докато има кои да го защитават, нали чувам как квичат отрепките в Маями за военна интервенция и палежи, ама няма кой да ги чуе

Хората не са без мозъци и без очи . Този ИДИОТСКИ И АНТИ ЧОВЕШКИ СТРОЙ рухна на всякъде ще рухне и там.

...и всички цъфнаха и вързаха !

Сега педалите умирате от кеф - може да се ебете навсякъде и педофилствате с протекция на държавата !

А бе Вие ходил ли сте някога на училище и кой Ви е учил да пишете "на всякъде" разделено, вместо грамотното "навсякъде"? И що не поискате от Козяк и по някой лев за ограмотяване?

Позната история. После и тези ще се превърнат в копие на България и ще внасят кубинския ром и пури от САЩ. Ще работят на ангария на новите си господари и ще мизерстват още повече. Там дето се намеси САЩ, само мизерия и глд за народа. Като в България.

Вярно е! Я вижте Япония и Южна Корея - глад и мизерия! Докато там където се намеси Русия си е направо рай - Куба и Венецуела..

... Ирак,Либия,Виетнам,Афганистан, Бангладеш...

Преди революцията животът в Куба е бил прекрасен.Магазините са били пълни с всичко,но после настъпва глад и мизерия.

Заради блокадата на САЩ. Преди това Куба е била колония на САЩ. Жестоко експлоатиран народ и ресурси. Точно както България сега.

Нали и в България риваха така след 10 ноември. И какво ?- колко глад, мизерия, разруха, безработица от тогава. Неопровержим показател - -30% население спрямо тогава. А в Куба САЩ ще отворят пак огромен публичен дом, както е било преди Революцията...

Имало е публични домове,а сега на всяка улица се предлагат жените за шепа центове за да оцелеят.

Е, сега кака вики Нюланд трудно би попаднала в Хавана.

Те и на Батката правят Ривалюция, ама не върви нещо?!

пускайте ги към америка, хем гласиве за демократите (не че вече им трябват наистина, нали си имат Гласуване по Пощата), хем по-малко проблеми

има недоволни от който и да е режим. През 1980 имаше протести, окупация на посолства с искане за убежище и т.н. Фидел реши да пусне всички, които не искат да живеят в Куба. Кубинската диаспора във Флорида изпрати стотици лодки да отнесе недоволните към Щатите.Всеки кубинец можеше да напусне страната И какво- няколкостотин хиляди се изнесоха, милиони останаха, защитавайки Революцията.

Хората не напуснаха страната си,защото това е тяхната страна и не желаеха да са имигранти.Животът им беше хубав до революцията.След това се унищожи образованието,медицината.Имало е молове когато у нас не сме и чували за такова нещо.

....МОЛ-овете ли са ти еталона за еволюция?!

Руското трол се втурнало да защитава режима :) очевадно не са стъпвали в Куба да видят мизерията и беднотията. Но е въпрос на още малко време да се вдигнат и да ги наврат в кучи гъз. Задайте си въпроса - защо кубинци емигрират в Щатите а не американци в Куба :) И също си задайте въпроса защо отрочето на Курни отиде да учи и работи в Щатите а не в Масква :)

За къв чеп рИвеш за кубинците бе, ТЪПир??Що не рИвеш за българите как живеят??Живеят сигурно в още по-голяма бедност и мизерия и от кубинците! Ти ЕПМ кирлива!

като не им харесва на кубинците режима в Куба, ще ги пусне всичките на свобода, но само към Венецуела.

Байдън загуби Украйна

Ами свобода искат - искат хляб, ток и мобилен интернет. Островът е изолиран от САЩ, това ясно. Ама защо не помагат руснаците или китайците. Американците са ясни, въобще не ги коментирам. Имам толкова критики към тях, но нищо няма да се промени. Аз много отдавна съм ви казал - най-хубавото място за живот на тази планета е Европа - свобода и социализъм в едно. Никъде няма такава култура, социални придобивки и в същото време икономика - пари. Затова всички ни мразят. И затова е този напън отвякъде. А европеецът вече така се е отпуснал, че не вижда как му стягат примката и от Запад и от Изток.

Съгласен. Само дето за Европа вече в минало време... Днес Европа е едно мулти култи гето...не ми се говори, че ми е много болно.... Предадохме добрата, стара Европа !!!

Кя тази стара Европа. Тази пълна с колонии ли? С колко европееца си говорил. От 20 години живея в Германия. Срещал съм повече "мулти култи" в университетите както ги наричаш отколкото ти българи. Ма ги разбираш нещата повече от мене. Евала... Старата Евопа каква била. Дето се изнесе в Америка и прибра златото и диамантите на Африка и Азия. За нея ли говориш?

Като си толкова расист - що не мразиш азиатците бе? Що все хвалиш дръпнатите очи от Китай и Русия? Или какво? За тебе Русия свършва до Мосвка... нищо че дори там са 1/7 мюслита. Или не знаеш, че на 14 млн "руснаци" са 2 млн чалми в Москва. А това че са над 35млн в цяла Русия... ма не... разбира се. само расист към "черните" и то ако може американците... нищо че точно ЕВРОПЕЙЦИТЕ НАСЕЛВАТ АМЕРИКА И ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗАКАРВАТ РОБИ НА ТАМ. ЕРОПЕЙЦИТЕ ЗАКРВАТ стотици хиляди китайци там да строят железници. Американците не са дошли от АМЕРИКАНИЯ, а от ЕВРОПА. Ама да... добрата стара Еропа. Смешник.

Да не говорим за фактите, че "Най-добрите умират млади" е англо-саксонско-еврейска поговорка, която струва много повече от 450 евро на месец, защото е валидна с векове. Бро, златото си е качило цената със седем пъти за 20 години, а ти си мислиш, че 450 евро все още са някакви пари! Това е нищо, дзеро, ниенте, ферщеен? Това е само по-добре от нищо!

И горд ли си сега от Германия ? Педалскоро знаме навсякъде, даже го вдигат на пилона в училищата (на дъщеря ми) ? Тълпи чернилки в центровете на големите градове, ходят след момичетата и подвикват мръсотии ?

Има и по-добри места от Европа!

всеки си има приоритети, но в западна европа има да го кажем ред, а не свобода, двете неща общо взето не могат да виреят под един покрив. изкарваш си боклука в точно определен ден, нямаш право на пералня в апартамента, нямаш право на това нямаш право на онова, а короната окончателно свали маските.

Дръжте се кубинци, не се продавайте на американските империалисти, свободата е безценна.

На диктаторите комунисти все някой друг им е виновен. Обикновенно външния враг. Абе, кръвопийци кого заблуждавате? Вижте собствените си народи как мизерстват и искат да живеят свободни. Не разбраха ли диктаторите, че в основата на човешката душа е порива за равноправие и свобода!

Бро, много хора мизерстват навсякъде, в САЩ, Великобритания и дори в Германия и Китай! Кой сте Вие да определяте къде мизерстването е по-леко? Аз мога, защото имам опит и съм пътувал много, и определено твърдя, че мнозинството кубинци са по-добре от мнозинството индийци, примерно.

Я кажи на кой континент е Германия. Що говориш глупости? Мизерстващите в Германия получават 450 евро и дом ако се подписват месечно. Параходчия виждащ нелегалните гастарбайтери си явно. Ела поживей 3-4 години тука. После плямпай. Много видял бе... От каютата

И какво са 450 евра на месец в Германия? Има бездомни и наркомани в Германия, нещо, което в Куба го нямаше. Можете ли да създадете семейство с такъв доход, ако не сте индиец?

да ти кажали какви? ами такива. нарича се Hartz 4 и са точно толкова колкото ти казвам. и това когато НЕ РАБОТИШ. Какво нямало в Куба? Наркомани? Абе явно си ходил само по корабите. 100% параходчия. Хабер си нямаш за какво става дума Имам 2ма колеги индиици. Няма как на 1.4 млр население да няма зле. Няма. Ама щото САМИ си го правят. НЕ им го прави НЯКОЙ ДИКТАТОР. Щото се множат като зайци - негови думи, не мои.

Неригистриран, всеки тъпак не знае какво има докато не го загуби! Искате ли да върнете Куба на Бъгси Сийгал и Майер Лански? Не познавате и полвината на яйцето, а сте тръгнали да дефинирате кое е първо, яйцето или кокошкота!

хората искат свобода. човешко е.

Те и украинците я искаха...

Ами те са свободни, не са роби като нас.

#КОЙ# е свободен в Куба? Там Държавна сигурност бди за свободата само на диктаторите като мачка подтиска и вкарва в затвора инакомислещите!

Са свободни ?

Поредната цветна революция, предизвикана от британците и ЦРУ. Който има да пати, ще си пати.

където е стъпвал британец и американец след това нищо хубаво не се е случило на хората .... факти 1 ... всички колонии на британците .. до една са от бедни, по-бедни дори близо 70 години по-късно ... факт 2 ... всички войни на демократизиране на САЩ ... от проспериращи държави стават бананови републики с марионетки.

+ 100000000000000000000000000000

Нещо си се объркал! Там където е стъпил англичанин има ред, орфанизация и просперитет! А там където е стъпил руски ботуш има само кръв, мизерия и корупция.

Виждаме какъв ред цари в баш столицата на британския ботуш, Лондонстан, където ги колят всеки ден. Той собствената си държава превърна в опасно гето с разпасани банди пакистански мангали, тръгнал да оправя другите...хахаха Малък Пакистан е вече там.

Ти явно не си бил навън от село! Братле, кажи ми коя страна е добре след американци и англичани? Знаеш ли какъв беше живота във Венецуела преди американските санкции? Можеш само да мечтаеш! Бях в Куба преди 30 години, бях там и 2018, всеки с който съм разговарял казва АКО ДРУГИТЕ НИ ОСТАВЯТ НА МИРА, НИЕ КАТО НАРОД ЩЕ СМЕ ДОБРЕ! Хвалиш Европа, кажи какво има в Европа? Нефт, газ, природни изкопаеми? НИЩО НЕ ОСТАНА! Американците са в България, защо?, да не мислиш че им пука за теб? Те са в България, само защото имат келепир, злато, мед,....., какво ще стане ако ги изгоним от България, тогава вече няма да сме ДЕМОКРАЦИЯ, тогава този който има топките да го направи, ще е ДИКТАТОР! Извинявай братле, ама е хубаво да се събудиш. Ако се вдигнат санкциите, не само Куба и Венецуела ще са добре, за Русия да не говорим! Лошото е че американци и англичани са свикнали да ограбват, изгониш ли ги, жална ти майка!

И поредната съсипана държава с развит туризъм, високо ниво на медицина и здравеопазване, профилактика и отлично образование. Световно известният кубински коняк и най добрите пури в света COHIBA. Спокойна държава, сигурна държава. Никаква престъпност. Един прекрасен карибски оазис. Хората са много сърдечни, мили, дружелюбни, усмихнати, спокойни, весели...В съседните държави е опасно и доста рисковано: напр. Салвадор, Ямайка, Мексико дори.... Не ми се мисли какво ще остане от Куба след "демократизацията" й. И в каква демократична кочина ще я превърнат американските дебили: Афганистан, Либия, Украйна, Хаити....

И Настрадин ходжа не хранил магарето си, и то взело, че умряло! Внимайте следващият път какъв стандарт предлагате на населението(робите) си! Защото кочината почти навсякъде е същата, и си личи кой я прави.

А съм съгласен, но освен британец и американец трябва да сложиш и руснак и китаец, а също и японец и французин ако трябва да бъдеш обективен. Не мисля, че и холандците, португалците и немците са оставили рай дето са минали. И затова има едно много просто обяснение - не се е чуло и видяло някой да дава мило и драго да развива колонията си - всеки си смуче благата и си ги прибира в Имперската столица. Така е и така ще бъде.

Паднат ли кубинските комуняги от власт, край с Боливия и съветските Мъдуровци там. И ще започнат едни БРАЗИЛСКИ ВЪЛНИ от Хабаровск до Минск....независимо "изборите през септември за ОБНУЛЯВАНЕТО на Путя". Не Обнуляване а ЗАНУЛЯВАТЕ на режима на Путя и Лукашеско ще настане. Ну посмори, ну и красота.....всё таки Доналд Трамп сделал того процеса!

Най-големият и най-беден карибски остров ! Нормално , цоциализма не прощава !

Нищо подобно. Хаити е хем демократизирана, хем потресаващо бедна... А сега и Куба ще превърнат в Хаити. Досега в Куба беше спокойно и сигурно, хората щастливи и усмихнати...

Виж къде в световните класации: https://www.languagecourse.net/university-guru/bg/universitetite--puerto-rico#uni-7255-section се намират университетите на съседната на Куба, американска Територия Пуерто Рико!!! Лично познавам индийското момиче, дъщеря на Създателя на Баркода, която отиде да учи от Чикаго в Пуерто Рико. В един от най-престижните колежи на Света. А кубинците са изключително умни, трудолюбиви и интелигентни. Нямащи нищо общо с черната измет в Хаити.

С отлично здравеопазване и образование, каквото например у нас няма. Пък сме демократизирани.

Естествено, че днес кубинците нямат нищо общо с хаитяните. Но причината за това е доброто им образование и системата. След евентуалната обаче "демократизация" едва ли нещата ще останат същите. Има няколко десетки примери вече на разбити държави с върлуващи банди, кражби, ежедневен терор, побоища, наркотици, хаос, анархия....Нали и Хаити я демократизираха. Днес там не можеш да влезеш без специално наета въоръжена охрана, щото жив няма да излезеш. Така, че никой не ти сравнява кубинците с хаитяните днес, но утре ти ли ще гарантираш тая сигурност и спокойствие, което има днес в комунистическа Куба ?

сороските скотове драскащи за две стотинки на пост,дотука ви доведе сащисаната налагаща се демокрация

Избърши си пяната от устата и приеми , че нещата са НЕОБРАТИМИ! Аааа извинявай! Май не е пяна!

Обобщавам и си лягам: Руските подлоги квичите за Куба .....щото Америка им наложила ембарго.....Нали така! От друга страна за вас Русия е най-велика, най-силна, най.развита, най-богата, най-мощтна и т.н.!!!! Еми какъв ви е проблема? Нека Русия наложи ембарго на Америка!

Какво е ембаргото? Какво и спират?

Порови 2-3 мин в интернет и ще разбереш, нали си спец по това.

Няма значение! Да не ми пишат минуси, а да ми обяснят защо ВЕЛИКА Русия не може да налага ембарго??????

Кажи ги бе. Стига ме праща да гоня Михаля. Кажи. Нали ги тролиш.

Имат ли поне средна заплата от 22 долара като в Сирия или са 9 като във Венецуела. С приятели като Русия, врагове не ти трябват.

А колко са заплатите в "демократизираните" Ирак и Афганистан? Колко бяха в Либия през 2010-та (преди инвазията на НАТО) и колко са сега?!

2 мин в гоогъл Ирак 2,050,000 IQD около 1600 долара. Доволен или пак недоначесън? За другото... Имаш гоогъл.

Да бе, за това ЕС се напълни с богати иракски туристи.

Още 2 мин Афганистан 77 188 тяхна вслута или 970 долара.

И аз се чудя защо ЕС се напълни с богати афганистански туристи, а те идвали за да си харчат парите тук.

Едно си тролчо знае еьно си бае. Дали па не са африкански. Я пак? Я сега отвори карта и намери 2те държави де са.

Средната заплата в Ирак е нормална: около 1600. Та в едно предприятие със 100 работници един получава 150 хиляди, а останалите по 100. Общо 160000, та средно 1600. Има и друг проблем. Половината нямат никаква заплата. Но те не влизат в средното за заплатите. Та тези с по 100 и тези с нищо все ги натиска нещо да пътешестват.

Аре пак измишльотини на хора които си търсят някой да излъжат. Едно е статистика. Друго е твоята стъкмистика.

Аз бях там. В Хавана, на разстояние не повече от 50 метра от Капитолия, т.е. от самия център има такава мизерия, каквато няма във Факултето и Столипиново. А хората са общителни, лъчезарни и добри. Един мой познат, кубинец, докато седяхме в един малък паладар в района на Чйнатаун в Хавана обобщи ситуцаията "Ние тук живеем като в концлагер". Тези хора там не заслужават да живеят така.

На която и малка държава по света да наложат санкции, каквито са наложени на Куба и Венецуела (типично по мафиотски: забраните се отнасят за всички и който си позволи да търгува с тези държави също подлежи на санкции) хората ще живеят така, както живеят тези в тези държави. По този начин просто хората биват изключени от световната икономика и обречени на бедност. Само искам да допълня, че в съседните държави, в които изобщо няма комунизъм - Гватемала, Салвадор, Хондурас, огромни части от Мексико - хората не живеят по-добре... В цяла Латинска Америка - с изключение частично на Коста Рика, Чили, Уругвай, части от големите държеви Мексико, Бразилия, Аржентина - мизерията е потресаваща...

Кажи ми 2 санкции на САЩ стещу Куба. Две. Що говориш на ишлеме?

Влезни в сайта на Държавния департамент на САЩ, има специална секция "Cuba Sanctions", при това доста обемиста...

Американският президент Доналд Тръмп обяви днес нови санкции, свързани с Куба, които предвиждат да бъде забранено на американци да отсядат в имоти, притежавани от кубинското правителство, а също да се забрани вноса на кубински пури и алкохол, предаде Ройтерс. Това е само малка част от санкциите, последните.

Бил си ти в Латинска Америка и много ти знае глупавата глава. Защото аз съм бил във Венецуела преди Чавес и това беше процъфтяваща и богата държава с 3000 долара средна заплата. После дойде Чавес, почна да национализира и венецуелците обедняха неимоверно. Санкциите от страна на САЩ срещу режима на Чавес и сега Мадуро бяха наложени, когато Венецуела беше вече фалирала.

С какво се друсаш бе капут, 3000дара средна заплата във Венецуела, хахаха.

Не ме карай да влизъм никъде. Попитах те въпрос по които така усърдно тролиш. ДВЕ. НЕ ГОНЯ И НЕ ТЪРСЯ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ НЕЩА.

Не ми се занимава с глупак, който не знае дори къде се намира на картата Венецуела. От 1996 година съм живял във Венецуела. Няма какво да ти обяснявам. Ти поне един ден живял ли си в държава от Латинска Америка или само на глобуса си ги виждал?

Даже и на глобуса не съм ги виждал, левчо.

Глада е по силен и от тока , путиниските кроки сълзи няма да нахранят кубинците.

Не мога да разбера путинофилите що за кретени са че плачат на чужд гроб. Като е толкова хубаво там взимайте чемоданите и в Куба, може и в России, няма разлика. И там крякайте гладни Венсеремос колкото си искате. Няма русски съюзници където да се живее нормально.

Интересно хора, които са виждали Русия само по новините на CNN и получават информацията си основно от медиите на олигарха Иво Прокопиев, говорят от позицията на огромни капацитети...

За твое сведение съм бил в Русия.

Много им пречи пустия комунизъм на американците. От край време много искат да унищожават комунистите, само че нещо се задавиха с китайците....

Нещастник! САЩ развиха Китай за да има недостиг на СУРОВИНИ!!!! Оставям те да помислиш ЗАЩО!!!!

И какво са направили САЩ срещу Куба? Не им пускат лодките с бежанци ли? Ауууу... Лоши американци.

САЩ говорят за демокрация, а не за застреляната жена в Капитолия,а не за над 300 политически затворници от същия ден които са задържани без присъда? За един от задържаните излезе информация,че е бил пребит в затвора вследствие на което е ослепял,но либерастите на Байдън дори отказват да му разрешат да се лекува.Та същите тия измекяри призовават за демокрация в Куба.

Даааа! Лумпените в САЩ като чупят и вилнеят са ПОЛИТИЧЕСКИ затворници, а Башар Асад в Сирия като бомбардира жени и деца от собствения си народ е борец за демокрация! Ти си пълен ИДИОТ1

Реването е големо! Още едно БРАТЧЕ от комунистическото котило се отделя! И май е безвъзвратно като слушам квиченето на наще руски подлоги! Абе руснаците що не разположат пак ракети там та да налапат на Байдан кавала?

Америка постоянно реве ...някъде.

при рашаните !

Добре е да си гледаш в своята паничка.

В мемоарите на Дейвид Рокфелер има интересен разговор между него и Хрушчов. И там пише, че Куба сама си е приела комунизма.

И тези ще се одрискат под диктата на Америка! ...Ще видим...работа за мен.

Американците винаги са загрижени за неща, които не ги интересуват изобщо. Сега много искат да помогнат на Куба ама нямат желание...

Ами махнете ембаргото за да спрат икономическите репресиии бре нагли свине такива.

Цяла Южна Америка е заден двор и боклучарник на сащ. Много им е изгодно на каубойте да държат в мизерия латиносите. Кубинците поне имат добро здравеопазване и образование, урвърдено повече от 60 години след революцията. Промяната, която искат е в погрешна посока - тя ще ги направи нещо като Колумбия или Хондурас т.е. ще лъскат обувките на мазните и лигави американски задници.

Лицемерието на говедарите е безкрайна величина! От 1962 г. са стиснали Куба в икономическо ембарго и сега с цялата си наглост обявяват за виновни управниците, а пък глупаците от ес им припяват ... Няма такав идиотщина! Докато Империята на злото - САЩ съществува, мир на планетата Земя няма да има! САЩ е туморът, който трябва да изчезне за да заживеят нормално хората по света!

Даааа! Само ,че дето са влезли САЩ и Англичаните пак ги искат, а дето стъпи руския вмирисан ботуш ги мразят и мъртвите! Ако не си спомняш, виж източна Европа!

Така ли, я питай в Афганистан , Виетнам, Сирия, Югославия и т.н.

КГБ ! А да питаме - Украйна, Полша, Румъния, Унгария, Чехословакия, Източна Германия, Литва, Латвия, Естония, Грузия, Молдова, БЪЛГАРИЯ, Чечня, Дагестан, Казахстан, Тюркменистан, Киргистан, Ингушетия, Крим, Сирия, Афганистан, Либия, Етиопия и т.н.