Коментари - САЩ започна нова операция в Афганистан | dnes.dir.bg
назад

САЩ започна нова операция в Афганистан

Американските и афганистанските войски са започнали поредното настъпление в южната част на Афганистан, съобщи Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - САЩ започна нова операция в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Историята не познава случай на победа над Афганистан.

Моля не бъркайте понятието "аз" и "историята"

Щом руснаците не можаха да победят Авганистан, то изключено е САЩ да успеят. Войната в Авганистан ще е безкрайна. Тя ще се води докато на земята има мюсюлмани, а това ще бъде винаги. Единственото решение, което ще успокои за известно време мюсюлманите е ако се създаде палесдтинска държава, но евреите само приказват и нямат сериозно намерение да се създаде съседна тям палестинска държава.

Американците по принцип си свършиха работата там. Целта на войната беше да се разбие гнездото на АлКайда на територията на тази държава и да бъде свалено талибанското правителство, което им даваше убежище. Оттогава насам целта е да се изгради нормална държава, която да не позволява в бъдеще от нейна територия да се разпространява тероризъм, срещу което се води партизанска война от свалените талибани.

Много наивно изказване приятел! Сигурно още вярваш в Торбалан защото на това ниво е плашенето с Осама :))

Какво значи това нещо "Американците по принцип си свършиха работата там"???Много се впечатлих от фразата ти "... целта е да се изгради НОРМАЛНА държава, която ..." Що ще рече това нормална държава в място , където де факто никога не е имало НИКАКВА държава? И в чие разбиране НОРМАЛНА? В американското? В твоето? Или в разбирането на многобройните народи, населяващи териториалното образование, носещо името Афганистан? И има ли някой идея, какво ще стане с това образование две седмици, след като на САЩ и сателитите им и писне да дават безмислени човешки и материални жертви!?!

Първо се научи да пишеш правилно и тогава давай акъли.

Баси майката при демократичните избори в Афганистан Карзай си печели с голяма предмина а па се протести се бунтовници да се чудиш от де набират хора тея антиправителствени сили като американската марионетка си печели изборите с големи мнозинства доста странно

Я веднага да си сътворят някой "терористичен акт" на територията на САЩ или Европа за да си намерят причина за оставане в Афганистан!

Тъпо изказване! Те могат да си стоят колкото си искат без причина!

Еми могат, като няма кой да им се противопостави!

Това е операция "Отчаяние". Колкото по-скоро празноглавите шефове на пентагона осъзнаят, че нямат сили за повече и се изтеглят , толкова по-малко жертви и напразно хвърлени средства от американския данъкоплатец. Лошото е че вече е твърде късно и всякакви отчаяни ходове не биха спечелили умовете на тревомислещите хора по света.

квой туй тревомшслещи?????

Все пак не забравяй че истинската причина за войната не е актьорът от Холивуд - Осама бин Ладен, а контрола на ЦРУ върху хероина (на който от край време са основен доставчик), както и заради природните им богатства. И докато там се бият за свободата си, ние тук им ги подарихме - като взехме заеми, които няма да можем да върнем и им подарихме компаниите си а после и земите си и всичко останало.

Ти от резидента на ЦРУ ли си купуваш дрогата, бе нещастник? Прегледай и вчерашните новини и ще разбереш за международните търгове, които предстоят за разработка на находищата за полезни изкопаеми, в случая на желязна руда. Аман от "компетнтни " неграмотници.