Коментари - Учени: Яжте картофи само два пъти седмично | Днес.dir.bg

Учени: Яжте картофи само два пъти седмично

Сегашните препоръки за здравословно хранене са грешни, защото рискови за сърцето не са млечните продукти и месото, а картофите и зърнените храни, твърдят учени.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Яжте картофи само два пъти седмично | Днес.dir.bg

Коментари

След като сте толкова голям противник не месото сигурно сте с извадени кучешки зъби!?

Глупости на таркалета! Имах високо кръвно, наливах се с хапчета, докато един ден не си направих тест за толерантонст към храни. Спрях млечните продукти, и кръвното за 2 седмици се нормализира и спрях хапчетата. Но все пак, кашкавал млека сирена ми бяха основната храна.

Купувайте консерви. Войната ще започне скоро

"Като рискова учените определят консумацията на картофи ТРИ ПЪТИ седмично" ... Уфф ... Слава Богу, че не ям картофи 3 пъти седмично! Аз ям картофи 5 пъти седмично.

Глупости, картофите са една от най безобидните храни ако не се прекалява с тях разбира се. Влизат в състава на почти всички диети. Какви меса и шоколади рекламират тези изроди? Какви са продуктите от разпада на месото? Аминокиселини, които създават кисела среда в организма, а тя е много благоприятна за генезиса на всякакви болести. А колко токсичен продукт е месото защо не кажат? Има ли на практика откъде да си набави човек чисто и прясно месо за консумация освен ако не го произвежда? Няма. А тоя прехвален шоколад е абсолютно вредна храна. Какво голяма количество въглехидрати съдържа само, захароза за чието усвояване трябва да се впрегнат и затормозят всички вътрешни органи и особено черният дроб. Ако човек е дори средноинтелигентен ще разбере, че това са пълни глупости. Напротив. Вегетарианците са известни с доброто си здраве и дълголетие точно защото не консумират този токсичен продукт месото. Колкото повече се ограничи консумацията на месо толкова по-добре за здравето. Стига с тези поръчкови глупости на учените.

Ти явно не си от средно интелигентнте щом незнаеш какво представлява нишестето и че в картофа се съдържа предимно него. Хайде сега прочети кое е по важно за организма протеина или нишастето и се върни пак да те изпитаме.

Какво ще ме изпитваш бе пън, ти прочете ли какво съм писал за месото? Ти хабер нямаш от химия ясно ли ти е кратуно тъпа? Ограмоти се малко преди да пишеш тука. Месото си е отрова и такава ще си бъде, месото, не нишестето. Нищо няма да ти стане ако употребяваш картофи умерено и то печени или задушени, не пържени /пърженето ги прави висококалорични/.

Месото, печено, отличава човека от животното, помага за мозъчната дейност и както се твърди в статията за дълголетието. Няма данни вегетарианците да живеят по-дълго от другите хора, това са си твои фантазии. Известно е, че за живота на човека са необходими и трите вещества - въглехидрати, мазнини и протеини.

Вегетарианството е най-голямата тъпня, която може да си причини здрав човек. Това е особен вид психическо заболяване, което за съжаление СЗО прикрива също като хомосексуализма. Вегетарианците са болни и непълноценни хора с драматично нарушен хормонален баланс - нормално е да се очаква, че имат по-кратък и непълноценен живот.

Чудя се как са живяли в средновековна европа. Картофите, доматите, чушките, боба, царевицата са от америка. Ориза и повечето плодове са от азия. Богатите са яли месо. По крайбрежието са яли риба. Простолюдието е жулило лук, чесън и варено жито или хляб. За овчарите е имало и мляко и сирене.

И са живели под 40 г средно. Късметлиите са доживявали 40 г. Дълголетниците в редки случаи до 80 г.

- Как е най-полезно да се приемат картофите - варени, печени пържени, задушени? - В чували, направо от вагона!

Учени: Яжте картофи само два пъти седмично;голямата консумация на картофи(без значение какви:пържени,варени или печени) води до рак и прочие(през лятото го чух по радиото). Ям цял живот,или всеки ден или през ден картофи и нямам проблем със здравето. "защото рискови за сърцето не са млечните продукти и месото, а картофите и зърнените храни" Чудно как не са посъветвали тези учени да се пие по един аспирин всеки път след порцията картофи,за подобряване на сърдечните функции. :D

Учени: Яжте картофи само два пъти седмично АБЕ , ТОВА ДА НЕ Е РЕКЛАМА НА МЕСАРСКИЯТ БИЗНЕС.

loyola

и на шоколадовия..

За това аз НЕ ям кренвирши

09.05.1945г. , бомбардировките над Хирошимa и Нагазаки 06 и 08.08.1945г. На това се казва геноцид - убийство на стотици хиляди невинни мирни граждани и жестоки последици от радиациятa впоследствие. А, сега ако си в състояние, извaди зомбирaнaтa си крaтунa от миризливия си задник и погледни на нещата, такова каквито са.

Цяла година бобец, сиренце, хлебец и лучец. Агне на Гьоргьов ден, пиле на Петров ден и прасето със суджуците от Коледа до март. И ходене, ходене, ходене. До 100 години и повече.

Професор Байкова какво изохка по въпроса. Защото през деведесете години, ни се караше, че ядеме масло а не маргарин. Никакви мазнини, за да сте здрави, така говореше. Колко ли народ, който и се връзваше си е отшъл е така на бързо. Кой е тоя хомо сапиенс, който може без мазнини. Откакто свят светува, първите човеци са били ловци, не земеделци.

Днес ще си направя салатка от еко домати, краставички и лук. Ще си сваря еко деликатесни картофки. И ще си опържа едно златно яйчице - защото е от щастлива кокошка, свободно тичаща из двора и кълвяща еко храна. Ще полея всичко това обилно с кипърски зехтин, студено пресован и каменна сол. И няма да учасивам в изследванията на дофтурите да не им развалям статистиката.

Т`ва с тая статия и с чешките , учени да ви кажем колеги , си е пълна простотия . Ама вие не се коркайте , яжте си квото ви се яде , па друго квото дойде .

Господииии........! Бих ги избил с Калашник всичките тия измислени учени-дървени философи! През половин година, си сменят мнението на 180 градуса! Това не било полезно...онова не било полезно!!! А ГМО боклуците, дето Краварника побутва на Европа полезни ли са, а?!

И проф. Д-р, доцент Донка Байкова. Тая като я видя и почвам да повръщам. Тая същата, оня Мермерски, тая Емилова, това са пълни идиоти, които непрекъснато ни ги пробутват по телевизиите. Един от тия тримата няма нищо общо със здравословното хранене.

Махнете думите "учени" и "картофи" от заглавието и ще получите истинската рецепта за здравословен живот :)

Точно така - по-малко ядене. Ние ядем твърде много поради стрес и поради неистински продукти, които не засищат, а понякога и възбуждат желание за ядене.

.... че не трябва да се вярва на всичко, което се пише!!!!

92-ра година ми казаха, че ако не се лекувам, да пия хапове и да спазвам диета, максимум ще живея до 25-26 години. Никога не съм спазвал диета и ям каквото ми се яде без да се ограничавам от нищо. Хапове не пия и на лекар не ходя от тогава. Вече съм на 37 без 3 меца. Явно съм прехвърлил лимита на живота си. Дреме ми на дедовия изследванията на глупаците. Пък и организма ми не смята, че вредни храни. Явно не е чел тази тъпа статия та затова картофите не го тровят.

По едно кръвно изследване все пак пускай на година. При мене, когато ям само месо, както в диетите на Дюкан, след един месец, кръвните ми показатели са супер. Всяка година за един месец махам изцяло въглехидратите. Тогава ср чувствам прекрасно. Иначе като си ям всичко което ми се яде, колото и разходки да правя през деня, защото работата ми е свързана с ходене, пълнея и то бързо.

То затуй Картофът се беше ориентирал към бял прах - той може да се консумира ежедневно!

Това си е почти забрана да ядем картофи...В скоро време ще ни забранят и да серем...

искат само химически салами и пилета да ядем, за да трупат печалби, "БИЗНЕСМЕНИТЕ" Гарантирано от...........

...... от Цецка???

Престанах да вярвам в такива твърдения отдавна. Като дете майка ми ме тъпчеше със спанак, защото бил много важен за здравето, а аз го ненавиждах. После се оказа, че изобщо не е толкова полезен, колкото се смяташе. Явно това се отнася за всякакви бомбастични диети и "умни" съвети за храненето. Яжте от всичко, но без да прекалявате.

Спанакът си е полезен и то доста, просто няма тези супер количества желязо, които му бяха преписали. Иначе си е чудесна и полезна храна.

Копривата и тя има много жИУезо. Ама язе рупам направо винкело. Моята баба даже не знае що и т'ва спанак, но ядеше коприва и живя до само 86 години (първа почина). Другата ми баба и двамата ми дядовци изкараха до над 90. Ама и те не са й чували за спанак.

Ако се вярва на новината, ирландците щяха да изпукат отдавна! Вместо това, те взеха, че дигнаха паметник на картофите..

Що не ми ядете картофите, м? Ще ми казва някакъв украинец, с фамилия КавалЧук, какво и кога да ям. Тия неандерталци да не са същите, които искат да забраняват най-хубавия и вкусен домат на света (български розов биволско сърци)? Я се застреляни, глупаци глупави.

Срещнали се Нане и Вуте, заприказвали се и Нане пита Вуте кaкво работи. - Научен работник - вика Вуте. - Е кво е тва научен работник - пита Нане. - Глей са, правим разни опите и докоментираме и протоколираме. Та значи фанем една стоножка, откинем й единио крак и речем "Оди ма!". Она оди. И ниа пишем у протоколо - "она оди". После откинем още един крак, пак и речем "А оди ма!". Она па оди и ниа пишем у протоколо "она па оди". И така доде й откинем сите крака. Викаме й "А оди ма!", а она ни мръда, ни шава. И ниа пишем у протоколо "она оглуше" ....

То убаво, че е било стоножка и не сте фанале Стоножко , върху него а си прайте опитите!?... като "объркате " средния крак!..Оле, мале!

Азе си лапкам две малки картофчета и повече пъти седмично!!!? Дее тоо кеф, баба, да мой секи божи ден??!

Тези учени, които периодически си променят мнението на 180 градуса трябва да бъдат отучени да правят това, бой с тояги на голо е добро средство.

То затова баа Вуна е обективна и напълно отрича техните твърдения! Това са учени ...недоучени!

Картофите са по произход от Южна Америка. Те не са традиционни за тук. Постепенно са навлезли, както и домати, чушки и други. В началото са се тровели дори с картофи, като не знаели как да ги чистят. До мярка е. Бадемите например съдържат цианкалий. Както и разни семки, като в ябълки, кайсии и други. В общи линии човек трябва да яде разнообразно.

Така е !!! Първоначално са пасли отгоре , докато потънало "едно копитце"!?!?

Това за калиевия цианид е уникална простотия! Имаш ли идея как се образува това съединение? Практически е невъзможно по естествен път в хранителен продукт да има цианид без значение дали е калиев, натриев или друг.

са посегнали генетично на картофите. Ама поне в Европата, след няколко фала, се предполага, че не са ГМО. Инак и от соята и от царевицата и от пшеницата, вече повсеместно не можеш да намериш не ГМО, нищо че на опаковките не пише. Който се справи, справи! Мутациите са неизбежни, естествения отбор насърчава някои мутации все пак, така че няма място за притеснение!

За храните - ясно. Опасни са. За виното - не съвсем. Не разбрах обаче мнението на "достолепните учени" за ракията. Гроздовата например. И нейните посестрими.

И в отговор цитирам проф. Мърморски (от едно Шоу): "За да нямате проблеми с картофите, яжте ги на картофена салата. И пийте ракия. От хладилника!" (шега с уважение към проф. Мермерски)

Айде...пак се започна. Тея изкараха всичко че е вредно за последните 20г. Не яжте месо, картофи, не дишайте често...ала бала и глупости на търкалета. Човека е хрупал подобия на картофа, жулил е само месо и плодове в продължения на стотици хиляди години...ако не и милиони! Ама ше каже некой тогава са били органик :-) а сега не са. Еми, може и да не са. Такъв е света в които живеем. Кат не ви харесва, на село и там ше си отглеждате органични картофи и квото искате....ама не искате, нали? Предпочитаме да висим по големите градове и да се тъпчем с евтини кебапчета на промиция от супермаркета, да жулим бургери и да цъкаме колко е нездравослвоно докато четем такива работи по мобилните си телефони :-)

рак глупости за полезни и вредни храни!!! Първо - Всичко е в дозата и второ, различните хора и народи по различен начин преработват храните. Тоест няма универсални правила кое е вредно и кое полезно.

ПУСНАХА БОМБИТЕ НАД ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ, ТА СПАСИХА РУСНАЦИТЕ !!! ИНАЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ТАКА Я БЯХА ПОДКАРАЛИ НА КАРТОФИ И ВОДКА (ОТ КАРТОФИ), ЧЕ ЩЯХА ДА ПОГИНАТ, БЕЗ ДА ДОЧАКАТ ПОБЕДАТА

Автора, на всяка такава статия, е добре да се замисли,духът ли владее материята или обратното!Ако смята че материята важна,значи става въпрос за уста и гъз.Евентуално и желания вързани с гореспоменатото!Аре наздраве!

Яжте - не, не яжте, вредно е. Секс? - не неправете секс, вредно е. Тези храни са вредни - не, не са вредни, онези там са вредни, и т.н.

КУпете си килограм какаови зърна и не се занимавайте с скъпите боклуци в магазините

Вие ще казвате кой какво да яде. Само гмо картофите не трябва да се ядат.

Учени установиха, че киселите краставички са смъртно опасни. От всички които са яли през 1908 година никой не е жив.

И ако все пак някой е останал жив, то поради яденето на кисели краставички са му окапали всичките зъби, почти е ослепял и почти е оглушал. Освен това краставичките са са му докарали артрит и какви ли не други болести.

Естествено ,че са умрели като са яли кисели краставици без да пият ракия.

Нея година е имало проблем с краставичките като цяло, защото дори тези които са ги яли пресни имат вече не са между живите.

"Цитрусовите плодове, ВИНОТО, ядките, маслините и зеленчуците - традиционни компоненти на средиземноморската диета, също предпазват сърцето. " Подкрепям с две ръце!!! Е заради онова написано с главни букви им прощавам всички други глупости, които са написали.

Туй не яж, онуй е вредно... И какво - да се мъча 100 години да се храня все едно съм болен, за да умра здрав. Няма вредни храни, има вредни количества.

Това е ултимативният стил на списанието "Men's Health". Там по същия начин като от последна инстанция се излага задължително твърдение, което при повече проучване се оказва невярно твърдение. Както в тази статия. Твърдението, че въглехидратите са вредни е напълно неточно, но смее да стъпва на тезата, че човекът е живял милиони години без въглехидратите. В същото време се премълчава, че човекът е живеел около 25 години... в продължение на хиляди години. Продължителността на човешкия живот се е увеличила именно с приобщаването на въглехидратите и е много възможно хората да намерят нова заместваща храна, която да осигури енергия за организма и нормално протичане на всяка една химическа реакция. Подобни твърдения са и антиреклама на картофите с цел продажба на други зеленчуци, а в сезона на картофите и зелките това е немислимо. Мозъкът се храни най- добре с глюкоза, мед, захар, а те се преобразуват в мазнини. Мозъкът има постоянна нужда от захариди, които съвременната наука отрича. Е, картофите са вредни, а ряпата да не би да е по- малко вредна? А морковите? Не е много точна тази статия.

Всеки си прави свободни съчинения

Картофи,боб,леща и праз е утвърдена за българите държавна диета!

Ето, че има сериозно основание да им отнемем и картофите!

Ако има кой да плати, някакви учени от някъде, ще докажат, че въобще самата храна е вредна. Продължителноста на живота и здравето се влияят от комплекс причини и храненето е само една от тях. Попитали Аполон, каква е тайната за да стане човек съвършен като него. Той отговорил - няма никаква тайна. Просто бях умерен във всичко. Сега ви препоръчам една подходяща за темата музикална импресия. Убеден съм, че всички обичат ягоди. Същото се отнася и до тангото. Тогава изслушайте най хубавата танго в живота си. Така се казва " Танго ала фрагола". Ако пък случайно сте по емоционални, може и да си го изтанцувате. Като мен, например. Казват че танците удължават живота. Но това, че го правят по приятен е по сигурно.

Грешиш с първото си предположение, Синьоре! "Ако има, кой да плати", има, има, Синьоре, ама много кофти. С радост биха ни забранили яденето, ама разбират, че то е необходимо зло. Без ядене ще умрем и няма да има откъде да си съберат бюджета. Това е единственото, което ги спира.

Даам! И аз го потвърждавам и препоръчвам да замените картофите и тестените изделия с неща като: сьомга, черен хайвер, суши, бразилски телешки стек, морски дарове от Испания, швейцарски черен шоколад, френски и холандски сирена, италианско прошуто, филенца (може и български, но само от 60 лв килото и нагоре), черен тайландски ориз... такива неща. А и да не забравя - пийте умерено и то само подбран фенски вина и уиски (поне 50-годишно обаче)! Вода - само Евиан! Идиоти.

80% от българите пушат, т.е. смело гледат смъртта (рак, инфаркт) в очите, а тия 'гейропейци' за хранене са се загрижили..

Рискова е само липсата на ладно пиво и пържени картофи. Всичко друго е шушу-мушу журналистика.

Ям свинско с картофи 2пъти седмично и съм ок.)

Свинското ви предпазва от вредните картофи ;))

Ъхъ...че само с картофи не се издържа.

Учените от това изследване биха казали... "ЗАСЕГА"...

Коментари - Учени: Яжте картофи само два пъти седмично | Днес.dir.bg

Учени: Яжте картофи само два пъти седмично

Сегашните препоръки за здравословно хранене са грешни, защото рискови за сърцето не са млечните продукти и месото, а картофите и зърнените храни, твърдят учени.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Яжте картофи само два пъти седмично | Днес.dir.bg

Коментари

След като сте толкова голям противник не месото сигурно сте с извадени кучешки зъби!?

Глупости на таркалета! Имах високо кръвно, наливах се с хапчета, докато един ден не си направих тест за толерантонст към храни. Спрях млечните продукти, и кръвното за 2 седмици се нормализира и спрях хапчетата. Но все пак, кашкавал млека сирена ми бяха основната храна.

Купувайте консерви. Войната ще започне скоро

"Като рискова учените определят консумацията на картофи ТРИ ПЪТИ седмично" ... Уфф ... Слава Богу, че не ям картофи 3 пъти седмично! Аз ям картофи 5 пъти седмично.

Глупости, картофите са една от най безобидните храни ако не се прекалява с тях разбира се. Влизат в състава на почти всички диети. Какви меса и шоколади рекламират тези изроди? Какви са продуктите от разпада на месото? Аминокиселини, които създават кисела среда в организма, а тя е много благоприятна за генезиса на всякакви болести. А колко токсичен продукт е месото защо не кажат? Има ли на практика откъде да си набави човек чисто и прясно месо за консумация освен ако не го произвежда? Няма. А тоя прехвален шоколад е абсолютно вредна храна. Какво голяма количество въглехидрати съдържа само, захароза за чието усвояване трябва да се впрегнат и затормозят всички вътрешни органи и особено черният дроб. Ако човек е дори средноинтелигентен ще разбере, че това са пълни глупости. Напротив. Вегетарианците са известни с доброто си здраве и дълголетие точно защото не консумират този токсичен продукт месото. Колкото повече се ограничи консумацията на месо толкова по-добре за здравето. Стига с тези поръчкови глупости на учените.

Ти явно не си от средно интелигентнте щом незнаеш какво представлява нишестето и че в картофа се съдържа предимно него. Хайде сега прочети кое е по важно за организма протеина или нишастето и се върни пак да те изпитаме.

Какво ще ме изпитваш бе пън, ти прочете ли какво съм писал за месото? Ти хабер нямаш от химия ясно ли ти е кратуно тъпа? Ограмоти се малко преди да пишеш тука. Месото си е отрова и такава ще си бъде, месото, не нишестето. Нищо няма да ти стане ако употребяваш картофи умерено и то печени или задушени, не пържени /пърженето ги прави висококалорични/.

Месото, печено, отличава човека от животното, помага за мозъчната дейност и както се твърди в статията за дълголетието. Няма данни вегетарианците да живеят по-дълго от другите хора, това са си твои фантазии. Известно е, че за живота на човека са необходими и трите вещества - въглехидрати, мазнини и протеини.

Вегетарианството е най-голямата тъпня, която може да си причини здрав човек. Това е особен вид психическо заболяване, което за съжаление СЗО прикрива също като хомосексуализма. Вегетарианците са болни и непълноценни хора с драматично нарушен хормонален баланс - нормално е да се очаква, че имат по-кратък и непълноценен живот.

Чудя се как са живяли в средновековна европа. Картофите, доматите, чушките, боба, царевицата са от америка. Ориза и повечето плодове са от азия. Богатите са яли месо. По крайбрежието са яли риба. Простолюдието е жулило лук, чесън и варено жито или хляб. За овчарите е имало и мляко и сирене.

И са живели под 40 г средно. Късметлиите са доживявали 40 г. Дълголетниците в редки случаи до 80 г.

- Как е най-полезно да се приемат картофите - варени, печени пържени, задушени? - В чували, направо от вагона!

Учени: Яжте картофи само два пъти седмично;голямата консумация на картофи(без значение какви:пържени,варени или печени) води до рак и прочие(през лятото го чух по радиото). Ям цял живот,или всеки ден или през ден картофи и нямам проблем със здравето. "защото рискови за сърцето не са млечните продукти и месото, а картофите и зърнените храни" Чудно как не са посъветвали тези учени да се пие по един аспирин всеки път след порцията картофи,за подобряване на сърдечните функции. :D

Учени: Яжте картофи само два пъти седмично АБЕ , ТОВА ДА НЕ Е РЕКЛАМА НА МЕСАРСКИЯТ БИЗНЕС.

loyola

и на шоколадовия..

За това аз НЕ ям кренвирши

09.05.1945г. , бомбардировките над Хирошимa и Нагазаки 06 и 08.08.1945г. На това се казва геноцид - убийство на стотици хиляди невинни мирни граждани и жестоки последици от радиациятa впоследствие. А, сега ако си в състояние, извaди зомбирaнaтa си крaтунa от миризливия си задник и погледни на нещата, такова каквито са.

Цяла година бобец, сиренце, хлебец и лучец. Агне на Гьоргьов ден, пиле на Петров ден и прасето със суджуците от Коледа до март. И ходене, ходене, ходене. До 100 години и повече.

Професор Байкова какво изохка по въпроса. Защото през деведесете години, ни се караше, че ядеме масло а не маргарин. Никакви мазнини, за да сте здрави, така говореше. Колко ли народ, който и се връзваше си е отшъл е така на бързо. Кой е тоя хомо сапиенс, който може без мазнини. Откакто свят светува, първите човеци са били ловци, не земеделци.

Днес ще си направя салатка от еко домати, краставички и лук. Ще си сваря еко деликатесни картофки. И ще си опържа едно златно яйчице - защото е от щастлива кокошка, свободно тичаща из двора и кълвяща еко храна. Ще полея всичко това обилно с кипърски зехтин, студено пресован и каменна сол. И няма да учасивам в изследванията на дофтурите да не им развалям статистиката.

Т`ва с тая статия и с чешките , учени да ви кажем колеги , си е пълна простотия . Ама вие не се коркайте , яжте си квото ви се яде , па друго квото дойде .

Господииии........! Бих ги избил с Калашник всичките тия измислени учени-дървени философи! През половин година, си сменят мнението на 180 градуса! Това не било полезно...онова не било полезно!!! А ГМО боклуците, дето Краварника побутва на Европа полезни ли са, а?!

И проф. Д-р, доцент Донка Байкова. Тая като я видя и почвам да повръщам. Тая същата, оня Мермерски, тая Емилова, това са пълни идиоти, които непрекъснато ни ги пробутват по телевизиите. Един от тия тримата няма нищо общо със здравословното хранене.

Махнете думите "учени" и "картофи" от заглавието и ще получите истинската рецепта за здравословен живот :)

Точно така - по-малко ядене. Ние ядем твърде много поради стрес и поради неистински продукти, които не засищат, а понякога и възбуждат желание за ядене.

.... че не трябва да се вярва на всичко, което се пише!!!!

92-ра година ми казаха, че ако не се лекувам, да пия хапове и да спазвам диета, максимум ще живея до 25-26 години. Никога не съм спазвал диета и ям каквото ми се яде без да се ограничавам от нищо. Хапове не пия и на лекар не ходя от тогава. Вече съм на 37 без 3 меца. Явно съм прехвърлил лимита на живота си. Дреме ми на дедовия изследванията на глупаците. Пък и организма ми не смята, че вредни храни. Явно не е чел тази тъпа статия та затова картофите не го тровят.

По едно кръвно изследване все пак пускай на година. При мене, когато ям само месо, както в диетите на Дюкан, след един месец, кръвните ми показатели са супер. Всяка година за един месец махам изцяло въглехидратите. Тогава ср чувствам прекрасно. Иначе като си ям всичко което ми се яде, колото и разходки да правя през деня, защото работата ми е свързана с ходене, пълнея и то бързо.

То затуй Картофът се беше ориентирал към бял прах - той може да се консумира ежедневно!

Това си е почти забрана да ядем картофи...В скоро време ще ни забранят и да серем...

искат само химически салами и пилета да ядем, за да трупат печалби, "БИЗНЕСМЕНИТЕ" Гарантирано от...........

...... от Цецка???

Престанах да вярвам в такива твърдения отдавна. Като дете майка ми ме тъпчеше със спанак, защото бил много важен за здравето, а аз го ненавиждах. После се оказа, че изобщо не е толкова полезен, колкото се смяташе. Явно това се отнася за всякакви бомбастични диети и "умни" съвети за храненето. Яжте от всичко, но без да прекалявате.

Спанакът си е полезен и то доста, просто няма тези супер количества желязо, които му бяха преписали. Иначе си е чудесна и полезна храна.

Копривата и тя има много жИУезо. Ама язе рупам направо винкело. Моята баба даже не знае що и т'ва спанак, но ядеше коприва и живя до само 86 години (първа почина). Другата ми баба и двамата ми дядовци изкараха до над 90. Ама и те не са й чували за спанак.

Ако се вярва на новината, ирландците щяха да изпукат отдавна! Вместо това, те взеха, че дигнаха паметник на картофите..

Що не ми ядете картофите, м? Ще ми казва някакъв украинец, с фамилия КавалЧук, какво и кога да ям. Тия неандерталци да не са същите, които искат да забраняват най-хубавия и вкусен домат на света (български розов биволско сърци)? Я се застреляни, глупаци глупави.

Срещнали се Нане и Вуте, заприказвали се и Нане пита Вуте кaкво работи. - Научен работник - вика Вуте. - Е кво е тва научен работник - пита Нане. - Глей са, правим разни опите и докоментираме и протоколираме. Та значи фанем една стоножка, откинем й единио крак и речем "Оди ма!". Она оди. И ниа пишем у протоколо - "она оди". После откинем още един крак, пак и речем "А оди ма!". Она па оди и ниа пишем у протоколо "она па оди". И така доде й откинем сите крака. Викаме й "А оди ма!", а она ни мръда, ни шава. И ниа пишем у протоколо "она оглуше" ....

То убаво, че е било стоножка и не сте фанале Стоножко , върху него а си прайте опитите!?... като "объркате " средния крак!..Оле, мале!

Азе си лапкам две малки картофчета и повече пъти седмично!!!? Дее тоо кеф, баба, да мой секи божи ден??!

Тези учени, които периодически си променят мнението на 180 градуса трябва да бъдат отучени да правят това, бой с тояги на голо е добро средство.

То затова баа Вуна е обективна и напълно отрича техните твърдения! Това са учени ...недоучени!

Картофите са по произход от Южна Америка. Те не са традиционни за тук. Постепенно са навлезли, както и домати, чушки и други. В началото са се тровели дори с картофи, като не знаели как да ги чистят. До мярка е. Бадемите например съдържат цианкалий. Както и разни семки, като в ябълки, кайсии и други. В общи линии човек трябва да яде разнообразно.

Така е !!! Първоначално са пасли отгоре , докато потънало "едно копитце"!?!?

Това за калиевия цианид е уникална простотия! Имаш ли идея как се образува това съединение? Практически е невъзможно по естествен път в хранителен продукт да има цианид без значение дали е калиев, натриев или друг.

са посегнали генетично на картофите. Ама поне в Европата, след няколко фала, се предполага, че не са ГМО. Инак и от соята и от царевицата и от пшеницата, вече повсеместно не можеш да намериш не ГМО, нищо че на опаковките не пише. Който се справи, справи! Мутациите са неизбежни, естествения отбор насърчава някои мутации все пак, така че няма място за притеснение!

За храните - ясно. Опасни са. За виното - не съвсем. Не разбрах обаче мнението на "достолепните учени" за ракията. Гроздовата например. И нейните посестрими.

И в отговор цитирам проф. Мърморски (от едно Шоу): "За да нямате проблеми с картофите, яжте ги на картофена салата. И пийте ракия. От хладилника!" (шега с уважение към проф. Мермерски)

Айде...пак се започна. Тея изкараха всичко че е вредно за последните 20г. Не яжте месо, картофи, не дишайте често...ала бала и глупости на търкалета. Човека е хрупал подобия на картофа, жулил е само месо и плодове в продължения на стотици хиляди години...ако не и милиони! Ама ше каже некой тогава са били органик :-) а сега не са. Еми, може и да не са. Такъв е света в които живеем. Кат не ви харесва, на село и там ше си отглеждате органични картофи и квото искате....ама не искате, нали? Предпочитаме да висим по големите градове и да се тъпчем с евтини кебапчета на промиция от супермаркета, да жулим бургери и да цъкаме колко е нездравослвоно докато четем такива работи по мобилните си телефони :-)

рак глупости за полезни и вредни храни!!! Първо - Всичко е в дозата и второ, различните хора и народи по различен начин преработват храните. Тоест няма универсални правила кое е вредно и кое полезно.

ПУСНАХА БОМБИТЕ НАД ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ, ТА СПАСИХА РУСНАЦИТЕ !!! ИНАЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ТАКА Я БЯХА ПОДКАРАЛИ НА КАРТОФИ И ВОДКА (ОТ КАРТОФИ), ЧЕ ЩЯХА ДА ПОГИНАТ, БЕЗ ДА ДОЧАКАТ ПОБЕДАТА

Автора, на всяка такава статия, е добре да се замисли,духът ли владее материята или обратното!Ако смята че материята важна,значи става въпрос за уста и гъз.Евентуално и желания вързани с гореспоменатото!Аре наздраве!

Яжте - не, не яжте, вредно е. Секс? - не неправете секс, вредно е. Тези храни са вредни - не, не са вредни, онези там са вредни, и т.н.

КУпете си килограм какаови зърна и не се занимавайте с скъпите боклуци в магазините

Вие ще казвате кой какво да яде. Само гмо картофите не трябва да се ядат.

Учени установиха, че киселите краставички са смъртно опасни. От всички които са яли през 1908 година никой не е жив.

И ако все пак някой е останал жив, то поради яденето на кисели краставички са му окапали всичките зъби, почти е ослепял и почти е оглушал. Освен това краставичките са са му докарали артрит и какви ли не други болести.

Естествено ,че са умрели като са яли кисели краставици без да пият ракия.

Нея година е имало проблем с краставичките като цяло, защото дори тези които са ги яли пресни имат вече не са между живите.

"Цитрусовите плодове, ВИНОТО, ядките, маслините и зеленчуците - традиционни компоненти на средиземноморската диета, също предпазват сърцето. " Подкрепям с две ръце!!! Е заради онова написано с главни букви им прощавам всички други глупости, които са написали.

Туй не яж, онуй е вредно... И какво - да се мъча 100 години да се храня все едно съм болен, за да умра здрав. Няма вредни храни, има вредни количества.

Това е ултимативният стил на списанието "Men's Health". Там по същия начин като от последна инстанция се излага задължително твърдение, което при повече проучване се оказва невярно твърдение. Както в тази статия. Твърдението, че въглехидратите са вредни е напълно неточно, но смее да стъпва на тезата, че човекът е живял милиони години без въглехидратите. В същото време се премълчава, че човекът е живеел около 25 години... в продължение на хиляди години. Продължителността на човешкия живот се е увеличила именно с приобщаването на въглехидратите и е много възможно хората да намерят нова заместваща храна, която да осигури енергия за организма и нормално протичане на всяка една химическа реакция. Подобни твърдения са и антиреклама на картофите с цел продажба на други зеленчуци, а в сезона на картофите и зелките това е немислимо. Мозъкът се храни най- добре с глюкоза, мед, захар, а те се преобразуват в мазнини. Мозъкът има постоянна нужда от захариди, които съвременната наука отрича. Е, картофите са вредни, а ряпата да не би да е по- малко вредна? А морковите? Не е много точна тази статия.

Всеки си прави свободни съчинения

Картофи,боб,леща и праз е утвърдена за българите държавна диета!

Ето, че има сериозно основание да им отнемем и картофите!

Ако има кой да плати, някакви учени от някъде, ще докажат, че въобще самата храна е вредна. Продължителноста на живота и здравето се влияят от комплекс причини и храненето е само една от тях. Попитали Аполон, каква е тайната за да стане човек съвършен като него. Той отговорил - няма никаква тайна. Просто бях умерен във всичко. Сега ви препоръчам една подходяща за темата музикална импресия. Убеден съм, че всички обичат ягоди. Същото се отнася и до тангото. Тогава изслушайте най хубавата танго в живота си. Така се казва " Танго ала фрагола". Ако пък случайно сте по емоционални, може и да си го изтанцувате. Като мен, например. Казват че танците удължават живота. Но това, че го правят по приятен е по сигурно.

Грешиш с първото си предположение, Синьоре! "Ако има, кой да плати", има, има, Синьоре, ама много кофти. С радост биха ни забранили яденето, ама разбират, че то е необходимо зло. Без ядене ще умрем и няма да има откъде да си съберат бюджета. Това е единственото, което ги спира.

Даам! И аз го потвърждавам и препоръчвам да замените картофите и тестените изделия с неща като: сьомга, черен хайвер, суши, бразилски телешки стек, морски дарове от Испания, швейцарски черен шоколад, френски и холандски сирена, италианско прошуто, филенца (може и български, но само от 60 лв килото и нагоре), черен тайландски ориз... такива неща. А и да не забравя - пийте умерено и то само подбран фенски вина и уиски (поне 50-годишно обаче)! Вода - само Евиан! Идиоти.

80% от българите пушат, т.е. смело гледат смъртта (рак, инфаркт) в очите, а тия 'гейропейци' за хранене са се загрижили..

Рискова е само липсата на ладно пиво и пържени картофи. Всичко друго е шушу-мушу журналистика.

Ям свинско с картофи 2пъти седмично и съм ок.)

Свинското ви предпазва от вредните картофи ;))

Ъхъ...че само с картофи не се издържа.

Учените от това изследване биха казали... "ЗАСЕГА"...