Българи се включиха в спасителните акции в Ягодина

През цялата изминала нощ продължиха спасителните операции в съседна Сърбия. Българите, изпратени за помощ, се включиха в акциите в Ягодина*.

Обратно в новината

Коментари - Българи се включиха в спасителните акции в Ягодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До редактора, забравил си нещо съществено: "76 руски спасители работят в района на град Обреновец, където нивото на водата достига 3 м. Те са отишли там по искане на сръбските власти. Също така, от Москва за Сърбия се готвят да излетят 2 самолета "Ил-76". Те ще докарат допълнителна група от спасители, специална техника и предмети от първа необходимост."

Тук е ЕС и се говори само за помощта от страни от ЕС. Ако искаш да се говори и за Русия, Занзибар и пр., отиди да живееш там.

простак, хората са тръгнали да помагат, като рискуват и собствения си живот! за добротата, съпричасността и човечността няма държава, няма националност, няма граници, както се вижда от коментара ти, няма граници и за простотията и злобата....

Прост си като Кончита Вурст, европеецо! Ти ходи да живееш в Гейропа, там ти е мястото, ние сме българи, последна дупка на европейския кавал!

браво на хората тръгнали да помагат на бедстващите ! само журналиста писал статията, прави много лошо впечатление, като тенденциозно изпуска да спомене русия в списъка на страни, притекли се на помощ на сърбите.

Само един хотел в Ниш се яви на призива на правителството на Сърбия за безплатно настаняване на спасителите от България и Русия

да се помага и по вече хора и техника да отидат.с вас сме братя срби.молим бог да пази и помага.

link

Изпратете още хора и техника... Ситуацията не е никак добра.

Случайно ли автора на статията не споменава,че и Русия помага на Сърбия в това бедствие?

Трите коментара на Влад са изтрити от дира именно защото се цитираше руски сайт за помощта на руснаците за Сърбия.

Българското правителство в частност МВнР да се сезират и организират кратка процедура за кандидатстване на пострадали от наводненията. Всички без място за живеене, да заповядат. Но нали трябва да се започне от някъде. Ние хубаво си говорим, но всичко зависи от държавата и общините. Аз имам два имота големи в центъра на София, без това се мърдосвам да ги дам под наем, нямам нищо против да ги услужа за временно ползване докато се оправят хората. Бас ловя, че и много други могат да помогнат, ама на кой да го кажем?

Имам на село голяма къща която пустее. Бих им я подарил даже, защото черните хиени само се ослушват да вдигнат нещо, мамичката им малцинствена дееба. От Сърбите лошо не съм видял, макар че се носи някаква легенда, че ни мразели и какво ли не. Ходил съм много пъти в Сърбия, понеже сме на 80 километра от границата и са много дружелюбни.

удвоете помощта за Сърбия!!!

Плевньо да не се спотайва.

Хубаво е да се подкрепяме. Ще опитам да се включа и аз.

Това се казва добро съседство! Помощ за хората, а не натовски бомби. Целият славянски народ се обедини около нещастието. А не само руснаците.

трябва да се удвои помоща за сърбите - като гледам за 48 часа няма да мине бедствието.

благодаран сам на наса православна братия балгари!такива моменти сте се спомнат винаги. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

горане, драго ми же сто оценужете то. видим и на сажту рц-а да же упоменуто за наси спасиоци са пумпе и цамце. я волим србия и посебно београд и ми же бас теско кад гледам слике пуно вода. верижем да ви прузите све могуце, а и уз помоц саседских земаля то це бити ресено максимално крацем сроковима уз манже зртве. поздрав из софиже. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бог да е с вас, Горане!

Ето на тези останали без дом и средства хора трябва истински да помогнем кой с каквото и както може, та дори и временно да ги приютим в домовете си, защото те отново ще се завърнат по родните си места, а човешкото ни отношение към тях ще се помни завинаги и ще е основа за близки взаимоотношения!