Задържан в Сърбия медик: Беше показна акция

„Това беше показна акция”. Така един от българските медици,задържани при хуманитарна инициатива в Босилеград, коментира 5-часовия си престой в сръбската полиция

Обратно в новината

Коментари - Задържан в Сърбия медик: Беше показна акция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та какъв се явява колегата Сугарев????????????

що е сърбе - на върбе!

че с подобно отношение са направо за ЕС. Партизански номера.

Кога това? Преди 25 години беше. Сега е масова мизерия извън Белград и Нови Сад. Тези сами се закараха.

Тази софийска докторка защо не прави хуманитарна акция в провинцията? В редица малки градове и села няма болници и лекари,а има и много бг без здравни осигуровки.

Това е политическа провокация на сърбежите, но дано лекарите са имали разрешение! В България обират парите на пациентите разни частни клиники със забранени процедури и "лечения" в Европа. Лекарските дипломи извън ЕС не се признават и нямат право на практика. Същото реципрочно е и в страните извън ЕС в Европа и Северна Америка

Кор за сърбетата !

Изпращането на трима лекари да преглеждат в една необорудвана за целта стая в културния център в Босилеград е непрофесионално и е нищо повече от несръчна провокация. Подобни инициативи няма да решат проблема с липсата на качествено медицинско обслужване в района. Ако искаха реално да помогнат трябваше да поставят въпроса на високо официално ниво и съвсем легално да бъде изградена българска болница, поликлиника или медицински център, спазвайки законите.

В този случай, македонските власти са реагирали точно, както биха го направили българските - тъпо, безсмислено, но пък за сметка на това агресивно. "Great minds think alike!"

Толкова си кух, че чак кънтеше. Сърбия и Македония са различни губернии. Но в посолството не ви ги обясняват тези неща.

jingiby

Ще бъда кратък. Обръщам се специално към сърбоманите на форума: "Сърбе на върбе"...

Чупиш тъпомера, пич!

Да не са те чегарили сърбите,че ги мразиш толкова?

А ти свирки защо им правиш?

Защо бяха нужни тези демонстрации? Нима в нашите села хората получават адекватна медицинска помощ? Защо не тръгнаха да мерят кръвното на възрастните хора по забутаните ни села, където няма транспорт, аптеки, лекари и нашите пенсионери едва преживяват с мижавите си пенсии. Какъв ли вой ще настане, ако турски лекари решат да мерят кръвното и да пишат рецепти на мюсюлмани в нашите села? Тази пиар акция е, за да се вдига рейтинга на"патриотите" и чешене на езиците на нашите журналята.

що не кажеш нещо за ходжите дето щъкат из Родопите............ама като гледам дече си от Београд

Сърбите не са стока,но стандарта им е по висок от нашия и преди и сега,въпреки че не са в ЕС и НАТО ,а може би ,точно за това

Абсолютна лъжа

Глей ся, 1. Не мисля че е честен човек, който обявява гладна стачка, която прекратява, когато стане "опасна за здравето". Щото това се нарича диета, а не гладна стачка. При дрОгара Едвин те не са една и две, като не броим откровено забавните "щафетни гладни стачки". 2. За мое искрено съжаление (съчувствам на всеки в това положение), Сугарев е диабетик, а ако не знаеш някои неща за диабетиците, да ти спомена, че някои от симптомите са напрегнатост, необяснима раздразнителност, силна летаргия или объркване, болният изглежда и се държи като неадекватен... 3. Политическите му пристрастия не ме вълнуват, но не считам, че толкова политически ангажиран и болен човек може да бъде консул - т.е. дипломат.

Ако истинския патрЕот ламти за части от Сърбия, Турция, Гърция, защо не Румъния и цела Македония - предпочитам да хващам терминаля ... Българите си живеят в България и това трябва да е пределно ясно. Останалите са граждани на съответните държави - реципрочно така е и у нас, ако не се лъжа ...

значи викаш -заебете де що е българско,а пък нато ще ни пази кърджалийско дето си го смятат за турско,в резултат на дългогодишната целенасочена турска пропаганда . -айде друм,безроднико!Бегай на терминала.Я за Сърбия,я за Турция.......де ти е кеф

Човека ти го каза. Българското е в България. Защо БГ, нашата родина е толкова зле,че бг бягат от нея? Не ме интересуват бг, граждани на чужди държави. Българите са вдигнали семействата си и са си дошли в Бг след ПСВ . Моят дядо например. Който е останал в чуждите държави е чужд гражданин.

На кого му хрумна тази примитивна провокация !? Как така линейка ще отиде на чужда територия и ще преглежда чужди граждани !?!! Че Сърбия е суверенна страна, не е окупирана като България ? В България може - да дойдат чужди граничари да и' "пазят" границата, да дойдат чужди танкове, да я "пазят" от Русия, да дойдат чужди изтребители, да и' "пазят небето", да излъчват чужди медии, да "пазят" свободата на словото. Но по международните закони в суверенните страни такива неща не стават, абсолютно са недопустими. Сега всички се убедиха. А който го е организирал - трябва да бъде шамаросан яко и публично.

Я помисли да не си Станковски.

stan_posta@

Отношението към едно събитие не би следвало да зависи от националността на изразяващият го. А вие не мислите ли така ? Или "ти права си, когато съгрешиш дори" ? Да, ама г-жа външната министърка Захариева (или Цукерман, кой я знае) яко е объркала нещата. Много е съгрешила. Да видим как ще се оправя сега.

Ако педесет човека в Босилеград онзи ден бяха решили да отидат на врачка щеше ли да има арест на врачката? Що за странна идея, да се сравнява лекарка със танк? На кой в Сърбия му пречи, че петдесет човека са решили да се прегледат при български лекари? Има ли закон в Сърбия по който чуждестранни лекари нямат право да практикуват в страната? Най-вероятно не, защото иначе нямаше да ги пуснат без обвинение.

Именно Сърбия, а не Македония.

Ми що не отидат на акция в Либия - и там тачат българската мед. помощ ...

Браво на докторите! А иначе - не знаех, че Едвин Сугарев е консул в Ниш. Ей, няма отърване от тоя!

На нас русофилите от Москва ни изкендзаха опорна точка, че Сърбия е права всеки път и да заставаме винаги на нейна страна срещу българите, не зависимо за какво става на въпрос - това е славянството.Това е комунисъм. Това е русофилство.

"Underground" Емир Костурица!

Единствените ,които могат да решат проблема са Българската армия,а не националните предатели еврогейци.

няма я отдавна !

и в родолюбието двоен стандарт. За сънародниците ни в Украйна,в Македония страдате..за тия в Западните покрайнини-НЕ! Вашта обич е конюктюрна....ядовете с македонците ги дължим на сърбите.

"българските медици" са добре известни по света !!!

"Там ни чакаха около 50-има души от българската общност, които се нуждаеха от квалифицирана медицинска помощ. В Западните покрайнини те явно нямат достъп до такава Такааа. Прегледът свършва, идва времето за рецептата. Какво ще напишат в нея? Лекарства каквито има в България, или каквито има в Сърбия? А нашите доктори откъде да знаят в Аптеките в Сърбия какво се предлага? А коя сръбска аптека ще приеме да изпълнява българска рецепта? Някой задавал ли си е тези въпроси, преди показно да изпрати нашите доктори там?

Абе тъпак, лекарствата се произвеждат от големи европейски фирми и са известни на всеки лекар по света, те не са сръбски или български а ги има навсякъде в Европа.А и рецептите се пишат на латински, език, който всеки лекар по света познава. О, колко си прос...

LeGrandTulup

Мале, мале! Опитай в някоя европейска страна да си купиш от аптеката нещо различно от дъвка и презерватив без надлежно издадена рецепта от доктор, не от Лапландия, а от същата страна. После - всяка страна си произвежда и свои лекарства със свои си наименувания.

Хора, на руснаците и е много мъка и страдание за любимата СССР.Ама и сърбите ревът и страдат за Югославия. Зная и и съчувства за големия залък ,ама какво да се прави времена, времена ,трябва да се преглътне залъка, а като е по-малък е по лесно.

Колкото и да се хвърляте на амбразурата, сръбски драскачи, на никой в ЕС и САЩ не му пука какво пише в български форум. Решено е - ще ви унижават още много. Просто сами си го просите. Без значение колко беззащитни български лекари сте арестували в българския град Босилеград.

Да,показна акция е,защото показа,че има държава,която не позволява всеки,който има малко свободно време,да се прави на лекар на нейна територия.Правила има не само в Европа,и те очевидно се спазват.

Ти имаш ли малко свободно време да ми врътнеш една бърза, безроднико презрян!

Истината е една: със Сърбия никога няма да бъдем приятели. Поради тяхната народо-психология. те така и не осъзнаха какво им се случи през последните 150 години: ламтяха за чуждо /българско/ и изгубиха изконно тяхното /Рашка и Косово/. От лакомия откраднаха Нишко, Тимошко и Западните покрайнини, барабар с Вардарска Македония. Където нямаше и един сърбин в началото на 19-ти век. Изконно сръбските земи в Босна и Черна гора ги изгубиха безвъзвратно. Сега нито Македония, нито Косово са техни. Предстои отделянето на Санджак и Войводина. Те, ако бяха "братя" щяха да ни върнат Западните покрайнини. Да не би на румънците да им е било леко да върнат Южна Добруджа. Но го направиха, защото историческата истина е, че там никога не е имало власи. Та, така. Нищо хубаво не чака Сърбия с настоящия им президент, който е пребоядисал се ултра-националист. И си мисли, че със селски хитрини ще му минат номерата. Американците и ЕС не а прости, виждат кой какъв е. За 20 руски танка и няколко стари изтребителя ще си плащат от скъпо прескъпо сърбите.

Аз

Румънците не са добър пример, защото румънският етнос и румънският език са изкуствено създадени в средата на 19ти век. Преди това никой не се е наричал румънец. А след Освобождението Ниш е бил толкова Български град, че е бил вариант за столица на България и никой не го е оспорвал, включително и в Сърбия. Легендарната красавица Зона Замфирова от романа на Стефан Сремац, по който имаше и филм с... аааааах... несравнимата Катерина Радивойевич в главната роля, си е била чиста Българка. Сърбите даже се чудиха на какъв почти неразбираем за тях език се говори във филма. Обаче ние загубихме тези земи и не са сърбите виновни за това. Както загубихме и Северна Добруджа, и Македония, и Тракия... И днес, за съжаление, трябва да приемем, че... да, тези земи са били Български, но трябва да се откажем от тях, защото алтернативата е по-ужасна.

Малко послъгваш. Нишко и Тимошко са ни взети, без някой да пита българските политици. За Македония и Западните покрайнини - да, има огромна вина Фердинанд, но истината е, че Македония е била изгубена наполовина още преди да пукне първата пушка в Междусъюзническата война - имало е тайно гръцко-сръбско споразумение зад гърба на българския им съюзник. Така, че в основата на нашите патила са сръбският ламтеж към български земи, руската протекция и некадърните ни политици. Но политиците ни имат около 30% вина.

Аз

Като човек с опит - сръбската полиция има манталитет на училищен хулиган - заяжда се с по-слабите. А сърбите гледат на България като на слаба държава, и за съжаление - с основание.

Какви са тия гнусни българофоби и сърбофили, изпълзели рано сутрин да стискат тук, отровна паплач...

Аз вчера писах как накрая ние ще изядем унижението. У нас се носи наказателна отговорност ако упражняваш лекарска професия без разрешение на властта. Как си го мислят някои да правят това в чужда държава без разрешение? Според мен това е провокация, която вреди на българската държава. Ако нашите не искаха да провокират, а да помогнат щяха организират на хората рейсове и в България да ги прегледат и лекуват. Нали схващате, че от конфликти печелят враговете на ЕС, особено на България. Те биха искали да се скараме със сърбите, па ако може и оръжие да ни продадат ако се сбием. Много е възможно зад тази акция да застанат хора близки до Кремъл.

Показна акция бяха и тези "прегледи". Като че ли у нас са се свършили пациентите,нуждаещи се от преглед.

За такива като теб е поговорката: Много гледали - малко разбрали.

А на докторката сънародницете и в България имат ли адекватно медицинско обслужване?:)

Дано Сугарев обяви пак поредната си гладна стачака, че едно щатско мекере по-малко да има на този свят ...

Аз

Да-дааа... Тоя издържа по година и половина без да яде, бе...

ПРЕДИ ДА ПЛЮЕТЕ И МРАЗИТЕ СЪРБИТЕ ПО ИНЕРЦИЯ, СЕ ЗАМИСЛЕТЕ КАК БИ РЕАГИРАЛА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА АКО ТУРСКИ, СРЪБСКИ, РУМЪНСКИ ... ЛЕКАРИ ДОЙДАТ В БЪЛГАРИЯ И ЗАПОЧНАТ ДА ПРАКТИКУВАТ БЕЗ АКРЕДИТАЦИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА? ЗА ТОВА ЗНАЙТЕ - БАЙ ГАНЬО НЕ ВИНАГИ Е ПРАВ И СЪСЕДИТЕ НЕ ВИНАГИ СА ЛОШИТЕ

Те, това е, нация от чуждопоклонници. Само българите липсват. Заплатаджии към чуждите посолства.

Ганьо, Ганьо, с тази си ГРАНДОМАНИЯ и ЧУВСТВО ЗА ВЕЛИЧИЕ къде сте тръгнали за Европата или СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА и се развивайте нормално като бяла държава или продължавате ДА СЕ ВЕЛИЧЕЕТЕ си стойте в Ориента!

Барем в заглавието да няма правописни грешки?! ЗаЗържан?!