Сапьори отнесоха авиобомбата, ще я унищожат на полигон

Евакуираните хора от сградите около Военна академия вече са по домовете си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ще унищожават този артефакт, символ на миротворческата дейност на братската американска/британска армия. Да им го върнат, че да го изложат в някой музей, та цял свят да види как воюват от високо и от далеко, ръсейки над главите на цивилни граждани 250 килограмови бомби. Е, тая се оказала хуманна, че освен дето е конвенционални, даже не се е взривила.

От природно бедствие държават се възстановява за 1 или 2 години. От загубена война за 5 до 10 години. От комунизъм - поне 50 години.

Ти от кое се възстановяваш?

Редно беше бомбата да се увие във вестник и да се изпрати на имейла на Килърито в САЩ.

Ама дядо ти е викал "хайл хитлер", а другарче. След 9-ти само се е пребоядисал и станал партиен член.

Как не се метнах на дядо си бояджията? Да си фрасна сега една боя за изотзад. Нали соросоидче?

Хахаха, генерали, министри, началници напълниха гащите от една ръждясала бомба изпратена от братската велика британия ...

а как са налели толку бетон около нея? Кой знае колко време са го мислели за парче старо желязо и как мангалите не са го отмъкнали да го дадат за скрап

Това е подарък от "съюзниците" ни англо-американци ,донесъл ни демократични ценности.Нашите наведени управници не откриха ли някъде паметник на летците -убийци.Тия същите сега са ни съюзници?Никакви съюзници не са.Те са ОКУПАТУРИ.

ПТС

Подобна бомба беше открита преди около 55 г. при строителството на кооперацията на ъгъла на ул. Оборище и бул. Ситняково /тогава още не беше булевард, а може би не беше и улица/. Този район е бомбардиран заради Военното училище / не е било академия/, а са живеели и много военни със семействата си.

Беше си улица , със същата ширина ,както е сега,даже имаше и останал жп коловоз до "Батальона" - така се казваше на военните сгради , където сега е МОЛ-а, а името беше друго , сега не се сещам как беше

Христо Кабакчиев

А иначе бомбардировките над София спират така..... Властите молят комунистите да помогнат (задкулисие) - те да помолят Г.Димитров - той да помоли Сталин. Сталин звъни на Рузвелт - Рузвелт звъни на българоненавистника Чърчил и всичко свършва. Самоче резултата е- България 45 години в лапичките на комунистическите управници в Москва........

Малко парче от отговора - защо на референдума за народна република се е получил резултат от 99.97% или нещо такова . От всичките десетки хиляди такива 200 килограмови прасета хвърлени на София , Враца и Дупница са увредени само две обществени (държавни) сгради , всички останали са хвърляни над главите на мирно население и то в такива часове , като напр. в петък сутрин над женския пазар , или бедняшки квартали с изселници от македонските земи- хора едва сколасали с упоритост и трудолюбие да започнат живота си наново в столицата. Кога ще намерят и от тези бомби-играчки - избухвали са в любопитните ръце на дечица... Мислите ли , че джентълменски глави са измислили тези бомби ? Та мисля, че е по-добре да я обезвредят и сложат във военния музей с честна обяснителна табелка - все пак историята трябва да се помни...

Лъжеш и то нагло, по коминтерновски! С тия бомби-играчки съм те засичал много пъти тук да лъжеш и мажеш. Никога, повтарям НИКОГА не е имало подобно нещо! Това са методи на ДС от 50-те години на 20 век за пропаганда и настройване на простия народ срещу Запада. Не работи обаче...доказано е:)

Да я върнат на американците. Те ще си я оправят.

Ако бомбата беше руска, щяха да напишат и модел и сериен номер. Но тъй като е от съюзниците ни в НАТО, които са трепели мирното ни население - премълчава се каква е бомбата.

Добрич, ти наистина си оставаш едно от най-тъпите парчета в този форум:) Бомбата НЕ Е от съюзниците ни в НАТО, а от нашите противници във ВСВ. Ако кухата ти тиква не помни, поонова време България е съюзник на Германия и поради това е бомбардирана от Съюзниците - а те са Англия, САЩ и Русия! Сега са ни съюзници в НАТО и слава на бога!

Много трезва мисъл. Спомни си я като се плюнчиш как Русия била нападнала Добружда през първата световна.

Бомбата е подарена на София по времето на Втората световна война, но не ни казват кой е дарителят. Кой бомбардира България и защо? Мълчат, медиите мълчат. Същите, които дариха и Сърбия с бомби с обеднен уран и сега в България има бум на ракови заболявания.

Да дадат бомбичката на българските русофили , да си правят паради с нея - нали това им харесва... Вече виждам гамбестите им ,лица със спукани от менте алкохол капиляри , усмихнати и доволни на парад !

А не, бомбата си е американска, да си я вземат американофилите и останалата соросоидска пасмина!

Ебахти и експертите заееее*иии :Д И сам мога да се досетя от кога е бомбата, не ми трябва да съм експерт, кой я е, и колко пъти е бомбардирана София? Хммм? Кой е искал да сади картофи в София? Кой е мятал играчки-бомби? Не ми казвайте, аз си знам! : )))

тая бомба трябваше да я откарат до паметника на ония, дето са я пуснали и да я монтират отгоре му....

10000000000000000000000+

Да я бяха закарали в Парламента или на Козяк при собствениците и. Там може да имаме късмет да донесе поне едно добро нещо. Иначе тия бомби са донесли само ужас, смърт и разрушения в София и някои провинциални градове. Тия които бомбардират цивилни граждани и обекти не знам как се наричат. Май терористи им викаха. Ама тия дето имат смелост и им е останала поне капка чест, те могат да го кажат, другите ги маНи !

Какво какво ... Абе я разкажи за Грозни , като толко знаеш а? кАЖИ ДЕ ?

Не си чук, а си слепец с очи. Как да се определи разстрелът от нападателите на безпомощни и ранени български летци излезли от боя какъвто е случаят с разстреляния във въздуха от тях поручик Иван Бонев и още по-нечовешкото преследване по улиците и разстрели на българското население с бордовите картечници от снижилите се максимално американски изтребители на един малък град като Дупница на 4 януари 1944 г., когато загиват 80 души!

КГБ

Грозни ли, ами София в сравнение с Грозни е като помийна яма.

Бате, пак ни прецакаа..

Бомбата е пусната от тези на които издигнаха паметник в Американскот поосолство....

Съюзник на Германия.., с перце ли да ви галят?

Съюзник ама не сме пратили войници никъде, да не говорим, че или съюзник или втората Полша. И трето но не на последно място - единствено германия предлага компенсаций на територията която СИ Е наша и е взета след втората Балканска война! Така, че, чичко чалма ходи си легни малко и удари една молитва браток : )

бомбардират мирно население, вместо да ударят жп транспорта на Германската военна машина... хиляди нямаше да стигнат до лагерите, ако вместо да пращат насам тия бомбардировачи, бяха им задали да ударят цели, които има смисъл... но всички знаят - хамериканците никога не им е дремело за цивилните жертви - колкото повече - толкова по добре

Ми можеше санкции да ни наложат...

Иииии става дума за МИРНО население все пак... Помисли прди да се изкажеш неподгптвен!

Чалмичке, офертата от тогавашния ни съюзник е била много по-сполучлива за вас отколкото това което получавате и продължава да получавате от победителите........

А пък амерканците на поразия пращат на тато Дони в Белия дом барут , да събира, да има и да може да удари Русия!?

Влачете я у НС та да ни просветне пред очите най после

Съобщение от Джи Пи Груп: След като бащицата на нацията мести блатни кокичета, щъркелчета и костенурчета, беше време да измести и нещо наистина голямо и опасно...Още си чакаме 14-те милиона, дето ни ги задържахте.. или продължаваме да намираме бомби...

Вражеска англо-американска бомба,хвърлена върху мирни граждани,живеещи на десетки хиляди километра от тези демократи.

А в Сърбия какво правеха главно бизонаджиите..?!

Дир, нещо не е наред с вашия сайт- като отворя някоя статия и искам да се върна на главната страница е невъзможно. Трябва да напусна сайта и отново да влизам в него.

Влизай пак.

Като секса ! Влизаш и излизаш !

Е малко и на военните да им излезе работа:) Не само къркане по цял ден. Предполагам се чувстват важни и полезни от разнообразието. Утре пък ще взривяват - кеф майка!

Ако мислиш, че е голяма забава заповядай в МО търсят хора!

Кузьмин Валентин Юрьевич родился в 1959 году в г.Звенигороде . В 1976 году он начал работать к качестве ученика механика. С 1977 года он работал регулировщиком в объединении 'Машиностроитель' Министерства радиопромышленности СССР. В 1983 году он окончил Политехнический институт по специальности конструирование и производство радиоэлектронной аппаратуры. В 1985 году он назначен начальником конструкторского бюро. В 1988 году он назначен начальником Гибких автоматизированных производств и АСУТП. В 1990 году организовал фирму 'СКВТ', которая специализируется в автоматизированных противопожарных системах. Признан 'Инженером года'. В 2009 году он награжден Дипломом 'Инженер года' Форума промышленников и предпринимателей «Сделано в России». Кузьмин Валентин Юрьевич полностью посвятил себя организации работы в области обеспечения безопасности объектов, производственной и коммерческой деятельности в России и за ее пределами.

Да си я взимат Американците обратно ...

Кузьмин Валентин Юрьевич родился в 1959 году в г.Звенигороде . В 1976 году он начал работать к качестве ученика механика. С 1977 года он работал регулировщиком в объединении 'Машиностроитель' Министерства радиопромышленности СССР. В 1983 году он окончил Политехнический институт по специальности конструирование и производство радиоэлектронной аппаратуры. В 1985 году он назначен начальником конструкторского бюро. В 1988 году он назначен начальником Гибких автоматизированных производств и АСУТП. В 1990 году организовал фирму 'СКВТ', которая специализируется в автоматизированных противопожарных системах. Признан 'Инженером года'. В 2009 году он награжден Дипломом 'Инженер года' Форума промышленников и предпринимателей «Сделано в России». Кузьмин Валентин Юрьевич полностью посвятил себя организации работы в области обеспечения безопасности объектов, производственной и коммерческой деятельности в России и за ее пределами.

Карай към полигона на Ново село ! Българите се изтеглят на безопасно разстояние , зомбитата , дето ни се натресоха се разполагат подходящо в непосредствена близост . И БУМММММ !!!!

на бомбата има надпис: Return to USA!

Карайте я в Козяк за утилизация. Който я е пускал да си я оправя.....

Сега е времето историк да излезе по националната телевизия и да каже защо тази бомба е там, кой и с каква цел и я е пуснал. Цивилни граждани ли е имало там или военно поделение?

Аз предлагам в Народното Събрание, по време на заседание ... Полигоните са далеч..

Имаш в предвид, находката да бъде извозена в Нар. Събрание, при народните избранници! И то когато имат парламентарен контрол!, зада са се събрали всичките! И там да бъде обезвредена, через свободна контрулирана детонация! Правилно ли съм разбрал ? Ако е така Аз те подкрепям напълно!

Точно, съвсем правилно си ме разбрал! Благодаря, за съвсем уместните поправки и изяснения.

Благодаря на братята англичани и американци.Напомнят ми какво е истинското им отношение към мен и страната ми.

Полигона да е в Американското или Английското посолство...............

Браво на сапьорите.

Браво, браво ама циганите тези бомби ги обезвреждат с брадвата и хайде на вторични.