Коментари - ЕС се въздържа от крайни мерки срещу Русия (снимки) | Днес.dir.bg

ЕС се въздържа от крайни мерки срещу Русия (снимки)

ЕС наложи замразяване на авоари и забрани за пътуване на още 12 руснаци и кримчани, но се въздържа от налагане на икономически санкции.

Обратно в новината

Коментари - ЕС се въздържа от крайни мерки срещу Русия (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

никои не е и не може да спре руся това е дарява изстрадала правото да налага условя

Тоест. Крим си е ваш, ама да внимавате от тук нататък!

не точна ама то всеки чува това което му се иска ...нали знаеш че надеждата умира последна.

Лошо! А аз си мислех да взема една пръчка и да участвам в напердашването на Русия ! Така ме сърбяха ръцете, значи! Да се съобразяват те с 3/4 от население! Нямат Правооооо! Международни хулигани са това, така да знаете!

Ша съ въздража...кво друго може да направи!? И аз така се въздаржам да не скоча на Анджелина Жоли :)

Въпросът следва да бъде поставен така: Трябва ли да намалим нашата енергийна зависимост от Русия, ако получаваме от нея газ на добра цена? При положение, че ПО-ДОБРА АЛТЕРНАТИВА ЛИПСВА, за чий ... трябва да се стремим да намаляваме енергийната си зависимост от Русия, ако купуването на газ от нея ни устройва?!? Само защото ЕС го е казал? Ами това е малоумно!!!

Защото върви "налагане на нов световен ред", т.е. завладяване от янките и техните хора в "Европа" на тези територии от планетата, които досега не са били завладени от тях. Все едно да питаш сикаджия защо да те "пази" като никой не те заплашва. Ами той те заплашва, трябва да снасяш на него, за да не го прави. Така и "световните полицаи", шефовете на света - западняците - "пазят" всички, отдалечени на хиляди километри от тях държави - от "заплахи" на братски народи и добри бизнес-партньори, от "зависимости", от каквото счетат за нужно да те "пазят". Нов световен ред - техният.

Трябва да имаш възможност да пазаруваш от няколко доставчика, така че никой да не те изнудват.

Топ !

Жената пита кои са тия други доставчици, стига си сплетничил, в тоя сайт си оповръщал половината теми.

Естествено. Никой не обича да го изнудват. Въпросът е има ли по-добри алтернативи, които да са екологично безопасни, евтини и да не ни заробят към някой друг?

Сега си отговорете защо и кой се опита да пробута тихомълком преди някой друг ден някакви си поправки в закона за природните богатства, според които да паднат пречките пред проучването за шистов газ и да не подлежат на никаква отговорност пред закона извършващите такива и причинените с такива проучвания вреди на здравето на хората и околната среда. Всичко е синхронизирано. Обяснете си сега КОЙ Е ИМАЛ ПОЛЗА ДА ПРИЧИНИ ТАЗИ "КРИЗА" С РУСИЯ И ДА Я ПРИНУЖДАВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА?! СЛУЧАЙНО ЛИ СЕ СЪЗДАДЕ "ПРЕТЕКСТ" ЗА "НЕОБХОДИМОТО" НИ НАБУТВАНЕ В ЛАПИТЕ НА "ВЕЛИКОЗАПАДНА" ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ ЗА ДАС - УЖ ДА СЕ ИЗБЕГНЕЛА РУСКА ТАКАВА.

Тия, като не успяха да ни насилят да си дадем Добруджа за шистовия им газ, както и като не считат, че политиците ни са отворили дупетата си достатъчно широко за американските им реактори и "недостатъчно" сме се отказали от собствената си енергетика за сметка на "великозападна" зависимост, са решили по заобиколния път: уж че Русия "ги е принудила" да принуждават нас да им клякаме в тяхна (западноевропейска) зависимост, за да неутрализирали "руската ни такава". Наблудавйте политиците ни. Пак ли ще клечат и лижат според западни инструкции. Защо да не си гледаме добрия бизнес с Руската ДЪРЖАВА? Държава, не с руски частници, още по-малко - със западните такива.

НЕ НА ИЗКУПУВАНЕТО НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ОТ ЧУЖДЕНЦИ! РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС, СЛЕД КАТО НЕ НИ ДАДОХА ДА НАПРАВИМ ТАКЪВ ЗА ВЛИЗАНЕТО ТАМ, А НИ НАБУТАХА НАСИЛА, за да "канализират" усвояването на завладяната ни от тях територия след Студената им война срещу бившата ни социална държава.

Питай два милиона и пестотин хиляди Българи от Канада, САЩ, Европа, Австралия, Нова Зеландия дал искат да скъсаме с Цивилизования Запад и да с върнем салфецкия концлагер, с телените мрежи, с доносите, със забраната за излизане в чужбина, да учат в Западни Колежи и Университети, които забрани разбира се няма да важат за промоскалската лакейска номенклатура,...

Тези все едно няма да се върнат тука. Не е ли по-важно тук живеещите какво искат и мислят?

много ти е инфантилна пропагандата; приличаш на черна станция от 70-те; огледай се малко - хората вече не са тези наивници, които будалкахте тогава

Не зная колко милиона са извън България, но който е обърнал гръб на Родината си, няма право на мнение. Да си дава мнението там, където живее.

Едва ли истинскиат Иречек е бил толкова тъп ,колкото си ти.

КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАПЛАХИ?!?! ЧЕ ВСЕ ПАК ЩЕ НИ ИЗКУПЯТ ЗЕМЯТА ЗА МРЪСОТИИТЕ НА САЩ И "ШИСТОВИЯ" ИМ ГАЗ?!?! ТОВА СИ Е ПОРЕДНАТА ЗАПЛАХА ЗА ДОУНИЩОЖАВАНЕ НА СТРАНАТА НИ: Лидерите на ЕС възложиха на ЕК да разработи до юни план за действие за намаляване на енергийната зависимост на общността от Русия "и особено на най-силно енергийно зависимите държави". не на шистовия газ и мераците "великите" западни сили да присвоят и земята ни! Сега с такива "аргументи" ще ни набутват и американски реактори и всякакви други американски тъпотии - за да "намалявали" "зависимостта ни" о т Русия?! И защо - за да оправдаят набутването ни под зависимостта на янките и другите западняци, които ги обслужват? Как сме зависими от Русия като само правим бизнес с нея (с Руската ДЪРЖАВА)? и КАК ЩЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ЯНКИТЕ, КОГАТО ТЕ ИСКАТ ДА КУПУВАТ Добруджа, за да я инжектират и цепят с изкуствените си земетресения - нещо, което самите американци не позволяват повече в страната си и затова "бизнесмените" им от този сектор търсят "африкански" страни за завладяване и употреба, за каквато смятат нашата?

Имал съм възможноста да общувам с таджикистанци от Северен Авганистан и то Съветски Таджикистан. Едните са били английска колония, а другите руска. Познайте каква огромвна разлика имаше в развитието им. "Империята на злото" Русия направи тия хора граждани на 21 век. А другите си останаха такива, каквито са били.

Ходил съм три пъти в Душанбе да внедрявам софтуер в Таджикската Академия на науките. Водили са ме на високопланинските Памирски езера. Разглеждал съм Нурецката ВЕЦ. Стигал съм до границата на петте държиви. Във всяко таджикско ведомство има поне един москалски гаулайтер, който коли и беси, а таджиките му се кланят кат роби. През май 1990 заварих и религиозните сблъсъци и сражения. Всичко туй е ставало пред очите ми. Системно лъжеш във форума, възхваляващ москалското робо-феодално общество и лееш омраза и негативизъм към Западната Цивилизация, която за сега е връх в историята на човечествота.

върви си да погледнеш високо научни комплекси като коллайдер, или германски ускорителни системи, за да разбереш кой дава идеи и кой реалнои работи там, кретен такъв.

и самият себе си!!! Като чете постовете ти човек може само да ти се чуди по кое време, къде и в качеството на какъв ли не си бил! Добре се вживяваш в ролята си на главен герой в това което пишеш и ни го представяш за изживяно лично от теб, като с това надминаваш и носителите на всякакви световни призове за актьорско майсторство!

а, 85-те сметки в западни банки на Тимошенко ще замразят ли ?? Напротив - ще ги напълнят, като им направи още някоя и друга услуга играейки по свирката им ..

Русия трябва да й ги замрази като ответни санкции, крайно време е.

Ако европейските ви ценности са да подкрепяте ФАШИСТИТЕ-УБИИЦИ на мирно протестиращи беззащитни граждани, Пикая на вашите ценности. Те нямат нищо общо с БОГА! Мръсни бюрократи, продали сте душите си на ДЯВОЛА! Ще има видов ден! Помнете БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! Всеки ще бъде съден според делата си!!!

Прав си. Още в началото Путин каза, че това е война между доброто и злото.

И Путин е Доброто ?! (ли държите да Ни внушите)

Аз съм за присъединяването на цялата Украйна към Русия! Не ни трябват в Европейския съюз руските пиандета от източна Украйна и ФАШИСТИТЕ от западна! Да ги взима Путин да си троши главата с тях! Не щем още ГОТОВАНЦИ на европейската трапеза!!!

това ли са новите опорни точки по плашенето на населението в българия

Империята на злото и ужаса Русия трябва да бъде смазана на всяка цена! Човечеството ще бъде винаги в опасност, докато Русия не бъде премахната от картата на света! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Ако Русия е това, което казваш, то тази империя непременно ще бъде заменена от подобна на нея, но в крайна сметка по-лоша. Исторически доказано е. Добронамерен съвет - внимавай какво си пожелаваш.

едно московско княжество като източник на зло ще е достатъчно приемливо "Американските компании за банкови карти Виза и Мастъркард спряха да обслужват клиенти на няколко руски банки, след като САЩ въведоха нови санкции срещу Русия, предаде AFP. В свое прессъобщение банка Россия, която е сред санкционираните от Вашингтон компании, обяви, че без предупреждение двете групи са спрели да изпълняват плащанията на нейните клиенти. Засегнати са още клиентите на Собинбанк и SMP, като те ще могат да теглят пари само от банкомати, които са собственост на тези банки. Освен това, хората не могат да извършват картови плащания." "EU signs agreement with Ukraine"

Е, гати болното зомби! Колко ти плащат?

В Израел $2000 месечно, ако по 5 часа на седмица гимназисти и студенти пишат по форуми, за това си признават.

Щом веднъж си се оставил да си жертва на някой, значи това са ти възможностите! Просто ще си жертва, но на друг! Все някой на някого е виновен и никой не си признае, че толкова е собствения му умствен капацитет!

Такива санкции още не са измислени, няма и да бъдат май. Америка и "Великите сили" в ЕС предизвикват на чужди територии с последователното си двулично поведение и двойни стандарти в политиката единствено човешки трагедии и икономически катастрофи. Навсякъде, без изключение. Путин е невинен младенец пред тях.

Усиленото зомбиране на човешкия ресурс!? през последните двадесетина години, ако се съди по голяма част от коментарите и ако те са на различни лица,явно дава забележителен резултат по посока на маймунско изтъпяване и папагалстване на официалната демоКРАДска теза.Така коментират хора,които не познават историческата предистория на сегашното положение в Крим и факта, че Русия е водила войни за него и населениието му е руско, а това е много по-силен аргумент отколкото формалното административно в рамките на СССР поставяне на Крим към Украйна.Русия НЕ ВИЗАМА чужда територия и население,нито го разорява и колонизира както правят американските и подчинените им "демократизатори".Русия си взима в своето лоно СВОИТЕ и те даже за слепите и глухите е ясно,че са й дълбоко благодарни за това!

"ВРЪЗКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ Е МНОГО СИЛНА И ЗДРАВА" ВАНГА Връзка между братя. Единия винаги е по-голям. Стават и караници, но винаги ще си останат братя. КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА!

така е, като истински братя - брат брата убива за единия синур на нивата. колко българи са изтрепали тези така наречени братя....

Все ми се струва че тази 'братщина' - Е Крайно Време да стане Равнопоставено и Равноотговорно Взаимно-Изгодно Партниране, Колега !

До тук 3 на 0 за Русия срещу САЩ-ЕС. 1-0 Крим прави референдум 2-0 Русия признава референдума и приема Крим в Руската федерация 3-0 ЕС не налага икономически санкции Мисля, че мача ще стане с баскетболен резултат в полза на Русия

да не стане и следното русия казва че ще освобождава всички които пишат на НЕЙНАТА азбука доставя зелени човечета в софия правят референдум-дум-дум (за който не гласува по правилния начин) русия приема указ за приемане на българска федеративна реСпублика всички които искат да си купят кола в новата республика имат избор - да купят жигула на старо или да чакат 45 години за опел на старо. земляка е много щастлив защото жена му вече не мрънка заради новата кола на съседа а и е онождана редовно от някой чеченец

пич..събуди се!това беше преди 25 години бе!не се ли изтърка тази плоча?

Азбуката НЕ Е НЕЙНА, България им я дава през Х век..... Аман от тъпунгери в тези форуми....

Има нещо уродливо в съвременната политика. Такова лицемерие и демагогия никога не е имало. Да не говорим за двойните стандарти, които се прилага винаги без изключение. Това не са политици а поставени мижитурки, с цел да вредят на европейските държави и в полза на америка. Не е случайно че главните представители на ЕС нямат много мъжки характеристики. Това обяснява липсата на адекватни самостоятелни и принципни решения и като цяло педерунгелската политика. Ако не ви е станало още ясно демокрацията е мит. Куха фасада, зад която стоят корпоративни интереси.

А наш Бойко, горкия, ще върти гз кат калайджия ! Днес, под-крепя тос утре пък ,под-крепя друг? За ТАШАК говорим, нека дя е ясно, той това си знае ! И при мен , това така е ? Едно баба знае, едно си бае ! :-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.х.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-: Чухте една гостенка на Студио бТТВ"Трътките"

Руснаците със задоволство посрещат тези поименни санкции,защото ги възприемат като номинации за наградите Оскар. Даже цялата Дума /450 депутата/ са помолили Обамович да ги включи в тези престижни списъци...

То си е признание за вярност и работа за Родината. Добре идея е да им направят благодарствена плоча с точните имена и звания, за да помнят поколенията и да се гордеят с дедите си! :)

ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ НА СЪЗДАВАНЕТО НА ЕС Е КРАЖБАТА И ПОРОБВАНЕТО НА НАРОДИТЕ ... ... ОТ ДНЕС БИБИСИ ЛОНДОН ... БРАЗИЛИЯ ЗАПОЧНА РАЗСЛЕДВАНЕ НА КАРТЕЛ ВКЛЮЧВАЩ ГЕРМАНСКАТА СИМЕНС И ФРЕНСКАТА АЛСТОМ И ОЩЕ 13 ЕС КОМПАНИИ ... ФИКСИРАЛИ ЦЕНИТЕ НА МЕТРО И ЖП ЛИНИИТЕ В БРАЗИЛИЯ ... ПО ПРОЕКТИ ЗА 4.5 МИЛИАРДА ДОЛАРА :)))

Демократите такива работи не правят, това са си чисти комунистически методи. Ти сигурен ли си, че тия немски и френски компании не са комунистически?

А в България кога ще се започне дело срещу монополиста газпром, който ни продава газта на цена по-висока от всички останали държави? Ако това не е злоупотреба с монопол здраве му кажи.

Проблема на Европа (ЕС) е късогледството и привидната незаинтересованост от това какво върши САЩ на територията на Европа! А през последните години тази "държава" (мафиотски, еврейски, сатанински клан) се отнася с новите "демокрации" в Европа както се отнасяше през миналия век с държавите от Южна и Латинска Америка - свалят демократично избрани правителства и на тяхно място поставят марионетки с психически отклонения, често главорези (Пиночет), но верни на САЩ. Докато мазните дебелогъзести триполови индивиди обитаващи ЕП и ЕК не кажат "БАСТА" на сатанинските действия на мафиотския евреиски клан от Вашингтон, Европа и европейските граждани ще бъдат под чехъла на тези АНТИЧОВЕЦИ и вечно над ЕВРОПА ще тегне призрака на ФАШИЗМА и ВОЙНАТА! ПС: Забелязахте ли как след като САЩ насочи своето внимание към Европа и Близкия Изток, нещата в Южна и Латинска Америка се уталожиха!

Не дай си боже тия да ни спасяват!

ЕС постепенно се превръща в антиславянска, антируска и ултрареакционна оргаизация на империалисти, крадци и грабители. ЕС загуби бързо своята прогресивна насоченост, опря се на тъмни типове и видимо болни мозъци, на американските евреи и на криминални типове. ЕС замести Третия Райх и ще свърши като него. Българските лидери трябва да си дават сметка какво ги чака и да не се поддават на истериите на фашистите.

,,обикновен,, нацизъм!!! с ,,благословията,, на създателят му,,- ,,световният ционизъм,,!!! доколкото за ,,високите,, технологии!!! ,,високотехнологичният талибан,, си остава ,,талибан,,!!! ако културата на една нация се мери само с технологиите , човекът става ,,робот,,!!! по скоро ,,роб,, на технологиите!!!

Западно-европейците винаги са били такива.

УЖАС!!!Нанесен е смъртоносен удар в сърцето на Русия с тези нечовешки санкции!

Австрия и Италия се отказаха от санкции, Испания, Дания, Холандия, Белгия и още куп други си трайкат Британците заявиха, че ще искат най-мощния комплекс от мерки срещу Русия да се съкраттят продажбите на оръжие и зависимостта от руски енергийни източници. За което другите си траят единствена Великобритания не зависи от руски газ, та може да се репчи за чужда сметка. Франция взе да приказва за въртолетоносачите Мистрал, но така внимавайки някой да не я чуе. А те си знаят своето вечните интереси Съюзниците се сменят

Айде стига бе. Не може да бъде.

Комфорта поражда зависимости. Колкото повече пари притежаваш, толкова по-зависим ставаш, а отговорностите ти в този комерсиален свят растат. Ти притежаваш пари, но и те те притежават. В природата всичко е свързано. Има постоянен двустранен енергиен обмен. Илюзия е, че само можеш да вземаш. Това което вземаш ти се отнема по друг начин. В този смисъл комфорта, който Европа си изгради през годините е тяхната най-голяма слабост. Те имат какво да губят, това поражда страх и стават меки и отстъпчиви пред своите протвници. От друга страна тези, които нямат толкова за губене, действат агресивно и завладяват позиции. Колкото повече притежаваш, толкова страха и параноята да не изтървеш от контрол нещата растат. Страстта към материалните ценности, те прави зависим. Защо гръмна скандала със Снойдън? Защото службите слухтят като никога досега. От какво се страхуват началниците им? От изтърване нещата от контрол разбира се. Ердоган защо забранява туитър? От страх да не загуби илюзорния си контрол. Защото контрола е илюзия. В природата той е вграден във фундаменталните закони. И само толкова.

Основно Задължение на всяка Воистине-Държава е да осигури Спокойствие и Просперитет на Данъкоплатците-си. ... Намирам че Сумите отделяни за Службите - Биха могли да се оренасочат за По-Ефективно реализиране на това.

И какво излиза, всички европейски политици са русофили :))))

И агенти на КГБ! :-))))

Мани ги, мръсни комуняги! Да се надигнем и да ги изметем! Ще сложим Роско и двама-трима поляци, да ник е мирна главата.

руснаците заради лилипута

Колкото и да желае да го направи и да се сили ЕС никога не може да наложи икономически санкции на Русия, защото те веднага ще рефлектират върху икономиката на страните от ЕС. Сегашното състояние на нещата е в резултат на сключената и подписаната през 1970 г. "сделка на века газ тръби" между СССР и ФРГ за доставка в СССР на тръби с голям диаметър и друго оборудване за строителството на газопровода в Западна Европа и заплащане на доставените тръби и оборудване чрез доставката на газ от газовите находища в Западен Сибир. Тази най-голяма за цялата до тогавашна и по-сетнешна история сделка в съветско-германските (руско-германските) и съветско европейските (руско европейските) отношения бе не само чисто политически и икономически акт, а предполагаше взаимно изгодно сътрудничество в продължение на много десетилетия и имаше за цел избягване на евентуална бъдеща военната конфронтация чрез дългосрочното взаимно обвързване на тогава блоково противостоящите си страни. Ето това е резултатът който самите страни от ЕС признават и не могат никога да пренебрегнат: "Лидерите на ЕС възложиха на ЕК да разработи до юни план за действие за намаляване на енергийната зависимост на общността от Русия "и особено на най-силно енергийно зависимите държави". "В момента доставките от Русия покриват около 60% от нуждите на ЕС от нефт и газ (на България - 90%)."

Но може да наложи културни, технологични и всякакви други такива, които ще спомогнат Русия да изостане още повече.

Нима членуващите в БРИКС Китай и Индия са технологично изостанали, а Бразилия и РЮА са икономически слаби поради "недостиг на суровинни ресурси" ?! Културата на всеки един народ се твори от самият него и при сегашното развитие на международните комуникации "културно ембарго" е немислимо.

Българи, радвайте се. Скоро няма да сте най-бедната държава в ЕС

Да спаднат...колко да спаднат. Колкото и да е, все ще е недостъпно за обикновен мияч на чинии като теб.

ЕС не наложи икономически санкции срещу Русия ------------------------------------------ разума в ес започва да надделява ------------------------------------------ ес показва че разполага с предпазни механизми при вземане на решения ------------------------------------------- а това си е добре , откъдето и да го погледнеш ------------------------------------------ сега руснаците са на ход в дипломатически план

Да. ... Ех, да вземат И да Завалят Совалките ЗА Срещата у Нас !

ти като някой ментор ли им се изявяваш.... нареждаш подсказваш даваш определения също като пияндетата през соца, които всяка вечер заспиваха по пейките пред блоковете

ходи да къркаш някъде

Абе пичове, къде са Иречек и хан Тукту? Много ми липсват:-)))

Прибрани са за спешна терапия в американското посолство. Преливат им сълзи и сополи... и не само. :-))))

Верно ли? :-))) Аз бях чул, че са се записали доброволци в УПА, да дават отрор на руските варварски пълчища, а то кво било....

Или те тресе носталгия по миналото или нещо си изперкал драги, май ! Ама ти наистина ли си ходил на манифестации, защото аз ги "шунтирах" и играех на топчета с другите ашлаци, за което ядях бой от отеца ми, наклеветен от учителката, а пък червената ми връзка я прибираха почти през ден за "добро" поведение и пак ядях бой , но си мисля, че яденето на бой ме направи човек и сега мозъка ми е чист и необременен, каквото и да означава това.

Аааа - то връзката си бе ценно нещо, Колега ! (, било за маска на устата кат кое-боец, било за завързване около главата кат индианец...:-)

Смешните русофилистици да се запознаят с фактите и как руснаците досега безкруполно ги ограбваха: Украйна е държавата, която има най-големи находища на титан. Украйна е изключително богата на полезни изкопаеми (притежава около 5 % от световните запаси). Тя разполага с най-големите запаси на манганова и титанова руда в света. Големи са и залежите на другите руди на цветните метали, а по запаси на желязна руда (Кривой рог и Керч) е на 3-о място в света. Страната е много богата на висококачествени черни въглища (Донецкия басейн). Огромните залежи на въглища осигуряват запаси за още 300 години. Добиват се въглища, нефт и природен газ, желязна, манганова и руди на цветни метали. Металургията заема водещо място в промишлеността. В ОНД делът на Украйна в добива на желязна руда е 50%, манган - 75% (пето място в света, 32% от световния добив, или около 50 млн. тона годишно), 44% от производството на кокс, 43% от добива на чугун, 36% от стоманата, 35% от проката на ОНД. Една трета от общия украински износ се пада на черните метали и железните сплави. В областта на цветната металургия Украйна практически е монополист в производството на титан. Годишно се добиват и над 1 млн.тона алуминиев концентрат. Металургията дава 20% от общия обем на промишленото производство. В отрасъла са заети 420.000 души или 7.4% от трудоспособното население

И всичко е в ръцете на руски олигарси :D

Браво !

АВТОРА НА ГУЛАГ Е КАЗАЛ ОЩЕ 1998 КАКВО ЩЕ СТАНЕ В УКРАЙНА - А ТОЙ Е ЖИВЯЛ И ВСАЩ И ЗНАЕ !!! Александр Солженицын: Украинские власти подыгрывают услужливо американской цели - ослабить Россию KP

Споменатите от теб региони са с преобладаващо рускоезично и определящо се като руско население, чието отделяне от страната предстои. Пита се, след като това се случи с какво ще се препитават превратаджиите от Майдан?

То е ясно за какво е борбата, лошото е, че сега вместо руските олигарси, страната ще я ограбват западните магнати, а народа пак ще си живее в калта и ще си пасе тревичка, както подобава на стадо овце.

Няма да стане без национализация, зашото вече всички заводи , изброени по-горе са приватизирани отдавна.

Ако махнем първото изречение, което звучи политически си прав ! Аз съм имал бизнес с Никополския феросплавен завод, Днепроспецсталь и Лебединския ГОК и знам кои си пълнеха джобовете там и това бяха както руснаци така и украинци, но това е бизнеса, както и си спомням ,че в една командировка до Ташкент повече от половината в хотела говореха английски - това е бизнеса. За бизнеса няма граници и който не го е разбрал е за негова сметка.

НОВАСТИ ФРОМ РАША 1. ЧЕЧЕНСКИЯ БИЗНЕСМЕН РУСЛАН БАЙСАРОВ ЩЕ СТРОИ КУРОРТЕН КОМПЛЕКС В КРИМ ЗА 180 МИЛИОНА ДОЛАРА :) 2. ШЕФА НА РУСКАТА ДУМА НАРИШКИН ОТНОСНО САНКЦИИТЕ ПРИПОМНИ БАСНЯТА НА КРИЛОВ Ай, Моська! Знать, она сильна, что лает на Слона БУЛОНКАТА ЗНАЕ ЧЕ ПЛАШИ СЛОН :)))

Чеченците са най-големите руски патриоти :D

3. РУСИЯ ПРЕДВИЖДА ДА ИЗГОНИ ТАЯ ГОДИНА 1.5 МИЛИОНА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ И ДА ПРИЕМЕ НА ТЯХНО МЯСТО БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА .... НЯКОЙ ПИТАШЕ : ЗАЩО НИКОЙ НЕ ИМИГРИРА В РУСИЯ? Глава Федеральной миграционной службы России Константин Ромодановский лично провел рейд против нелегалов в Москве. Под раздачу попал ресторан Чайхона, что напротив Московской соборной мечети на улице Щепкина. Там из 20 рабочих 19 выходцев из Средней Азии трудились, не имея разрешений и без постановки на миграционный учет. Готовили в полной антисанитарии: над продуктами - вешалки с верхней одеждой, у плиты - обувь, на полу - разделочные доски...

В Русия има над 10 милиона регистрирани емигранта. Тук повечето са писатели, не са читатели.

Не знам, вярно ли е, но ето какво заглавие срещнах в руския сайт svpressa : ru "Киев объявил всеобщую конфискацию". Ако е вярно, кои са комунистите?

Конфискация на какво? На оръжия ли?

Пише всеобща.

етап 1 от кризата завърши ------------------------------------ етап 2 - украйна се лута - започва абе украйнците освен на визи се надяваха и на пари - само дето благотворителността не е присъща на европа ... дълго лутане ще е

Глупако, тази обица на ухото е само за такива дребни риби като нашата държава. Аз като гледам как са се стреснали инвеститорите, онзи ден в Япония рекорден брой инвестиции между Русия и Япония. Той Путин от тази ситуация направи пари, изтегли си 100 милд. от обликациите на САЩ, а Вие си лайте тука по форумите. Абе той и Вашингтон и Брюксел сложи в джоба си, ние тука ще му даваме оценки...

ДИР-а е може би най-популярния български информационен сайт. Какво стана с референдума в Италия, кога ще получим новини за него?

И КВО НЕ Е ПО ТЕМАТА БЕ СВИРАЧИ ? РУСКИЯ ЗАМ.МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ДНЕС ЗАЯВИ В МОСКВА ЧЕ РУСИЯ ГОТВИ ОГЛЕДАЛНИ САНКЦИИ ПО ОТНОЧЕНИЕ НА ПОЛИТИЦИ, КОМПАНИИ И ФИРМИ ОТ САЩ И ЕС ..... ????/ /////

Това го писаха вече, но виж потока от американски политици и граждани хукнали да посещават необятната салфецка страна, която все още е забранена зона и може се движиш само по определени коридори и то под конвой на вътрешни войски. Очудвам се на хора кат теб, дет не са стъпвали в салфецкия саюс, нямат представи ни от история, ни от настояще, ни от живота на обикновените хора, прочели нещо тук-там в Нета и фалят ли, фалят ? Кротни малко, питай, има хора дет познават москалията от а до я, и от я до а.

И аз се "очудвам" на неграмотността ти, която контрастира с дълбоките ти познания за СССР... или може би двете са свързани? Все пак защо не провериш на кое място е Ситибанк в Русия, така или иначе нямаш работа...

поредната глупост. когато Айнщайн е коментирал глупоста сигурно е имал предвид русия - безгранична, пуста и проста....

това ,,евреиска,, пословица ли е???

Перфектна Визия, Колега ! (, ама - ха кажете в какво часово време работите ! ...че то каде 10 отива :-)

Бе, банздеровците и усташите нали щеха да взривяват .трабъта. за Запада?! И тва им е кьор фишек!

Момчета, популяризирайте позицията на Австрия!! На нашите клоуни и смешници е известна!

Коментари - ЕС се въздържа от крайни мерки срещу Русия (снимки) | Днес.dir.bg

ЕС се въздържа от крайни мерки срещу Русия (снимки)

ЕС наложи замразяване на авоари и забрани за пътуване на още 12 руснаци и кримчани, но се въздържа от налагане на икономически санкции.

Обратно в новината

Коментари - ЕС се въздържа от крайни мерки срещу Русия (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

никои не е и не може да спре руся това е дарява изстрадала правото да налага условя

Тоест. Крим си е ваш, ама да внимавате от тук нататък!

не точна ама то всеки чува това което му се иска ...нали знаеш че надеждата умира последна.

Лошо! А аз си мислех да взема една пръчка и да участвам в напердашването на Русия ! Така ме сърбяха ръцете, значи! Да се съобразяват те с 3/4 от население! Нямат Правооооо! Международни хулигани са това, така да знаете!

Ша съ въздража...кво друго може да направи!? И аз така се въздаржам да не скоча на Анджелина Жоли :)

Въпросът следва да бъде поставен така: Трябва ли да намалим нашата енергийна зависимост от Русия, ако получаваме от нея газ на добра цена? При положение, че ПО-ДОБРА АЛТЕРНАТИВА ЛИПСВА, за чий ... трябва да се стремим да намаляваме енергийната си зависимост от Русия, ако купуването на газ от нея ни устройва?!? Само защото ЕС го е казал? Ами това е малоумно!!!

Защото върви "налагане на нов световен ред", т.е. завладяване от янките и техните хора в "Европа" на тези територии от планетата, които досега не са били завладени от тях. Все едно да питаш сикаджия защо да те "пази" като никой не те заплашва. Ами той те заплашва, трябва да снасяш на него, за да не го прави. Така и "световните полицаи", шефовете на света - западняците - "пазят" всички, отдалечени на хиляди километри от тях държави - от "заплахи" на братски народи и добри бизнес-партньори, от "зависимости", от каквото счетат за нужно да те "пазят". Нов световен ред - техният.

Трябва да имаш възможност да пазаруваш от няколко доставчика, така че никой да не те изнудват.

Топ !

Жената пита кои са тия други доставчици, стига си сплетничил, в тоя сайт си оповръщал половината теми.

Естествено. Никой не обича да го изнудват. Въпросът е има ли по-добри алтернативи, които да са екологично безопасни, евтини и да не ни заробят към някой друг?

Сега си отговорете защо и кой се опита да пробута тихомълком преди някой друг ден някакви си поправки в закона за природните богатства, според които да паднат пречките пред проучването за шистов газ и да не подлежат на никаква отговорност пред закона извършващите такива и причинените с такива проучвания вреди на здравето на хората и околната среда. Всичко е синхронизирано. Обяснете си сега КОЙ Е ИМАЛ ПОЛЗА ДА ПРИЧИНИ ТАЗИ "КРИЗА" С РУСИЯ И ДА Я ПРИНУЖДАВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА?! СЛУЧАЙНО ЛИ СЕ СЪЗДАДЕ "ПРЕТЕКСТ" ЗА "НЕОБХОДИМОТО" НИ НАБУТВАНЕ В ЛАПИТЕ НА "ВЕЛИКОЗАПАДНА" ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ ЗА ДАС - УЖ ДА СЕ ИЗБЕГНЕЛА РУСКА ТАКАВА.

Тия, като не успяха да ни насилят да си дадем Добруджа за шистовия им газ, както и като не считат, че политиците ни са отворили дупетата си достатъчно широко за американските им реактори и "недостатъчно" сме се отказали от собствената си енергетика за сметка на "великозападна" зависимост, са решили по заобиколния път: уж че Русия "ги е принудила" да принуждават нас да им клякаме в тяхна (западноевропейска) зависимост, за да неутрализирали "руската ни такава". Наблудавйте политиците ни. Пак ли ще клечат и лижат според западни инструкции. Защо да не си гледаме добрия бизнес с Руската ДЪРЖАВА? Държава, не с руски частници, още по-малко - със западните такива.

НЕ НА ИЗКУПУВАНЕТО НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ОТ ЧУЖДЕНЦИ! РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС, СЛЕД КАТО НЕ НИ ДАДОХА ДА НАПРАВИМ ТАКЪВ ЗА ВЛИЗАНЕТО ТАМ, А НИ НАБУТАХА НАСИЛА, за да "канализират" усвояването на завладяната ни от тях територия след Студената им война срещу бившата ни социална държава.

Питай два милиона и пестотин хиляди Българи от Канада, САЩ, Европа, Австралия, Нова Зеландия дал искат да скъсаме с Цивилизования Запад и да с върнем салфецкия концлагер, с телените мрежи, с доносите, със забраната за излизане в чужбина, да учат в Западни Колежи и Университети, които забрани разбира се няма да важат за промоскалската лакейска номенклатура,...

Тези все едно няма да се върнат тука. Не е ли по-важно тук живеещите какво искат и мислят?

много ти е инфантилна пропагандата; приличаш на черна станция от 70-те; огледай се малко - хората вече не са тези наивници, които будалкахте тогава

Не зная колко милиона са извън България, но който е обърнал гръб на Родината си, няма право на мнение. Да си дава мнението там, където живее.

Едва ли истинскиат Иречек е бил толкова тъп ,колкото си ти.

КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАПЛАХИ?!?! ЧЕ ВСЕ ПАК ЩЕ НИ ИЗКУПЯТ ЗЕМЯТА ЗА МРЪСОТИИТЕ НА САЩ И "ШИСТОВИЯ" ИМ ГАЗ?!?! ТОВА СИ Е ПОРЕДНАТА ЗАПЛАХА ЗА ДОУНИЩОЖАВАНЕ НА СТРАНАТА НИ: Лидерите на ЕС възложиха на ЕК да разработи до юни план за действие за намаляване на енергийната зависимост на общността от Русия "и особено на най-силно енергийно зависимите държави". не на шистовия газ и мераците "великите" западни сили да присвоят и земята ни! Сега с такива "аргументи" ще ни набутват и американски реактори и всякакви други американски тъпотии - за да "намалявали" "зависимостта ни" о т Русия?! И защо - за да оправдаят набутването ни под зависимостта на янките и другите западняци, които ги обслужват? Как сме зависими от Русия като само правим бизнес с нея (с Руската ДЪРЖАВА)? и КАК ЩЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ЯНКИТЕ, КОГАТО ТЕ ИСКАТ ДА КУПУВАТ Добруджа, за да я инжектират и цепят с изкуствените си земетресения - нещо, което самите американци не позволяват повече в страната си и затова "бизнесмените" им от този сектор търсят "африкански" страни за завладяване и употреба, за каквато смятат нашата?

Имал съм възможноста да общувам с таджикистанци от Северен Авганистан и то Съветски Таджикистан. Едните са били английска колония, а другите руска. Познайте каква огромвна разлика имаше в развитието им. "Империята на злото" Русия направи тия хора граждани на 21 век. А другите си останаха такива, каквито са били.

Ходил съм три пъти в Душанбе да внедрявам софтуер в Таджикската Академия на науките. Водили са ме на високопланинските Памирски езера. Разглеждал съм Нурецката ВЕЦ. Стигал съм до границата на петте държиви. Във всяко таджикско ведомство има поне един москалски гаулайтер, който коли и беси, а таджиките му се кланят кат роби. През май 1990 заварих и религиозните сблъсъци и сражения. Всичко туй е ставало пред очите ми. Системно лъжеш във форума, възхваляващ москалското робо-феодално общество и лееш омраза и негативизъм към Западната Цивилизация, която за сега е връх в историята на човечествота.

върви си да погледнеш високо научни комплекси като коллайдер, или германски ускорителни системи, за да разбереш кой дава идеи и кой реалнои работи там, кретен такъв.

и самият себе си!!! Като чете постовете ти човек може само да ти се чуди по кое време, къде и в качеството на какъв ли не си бил! Добре се вживяваш в ролята си на главен герой в това което пишеш и ни го представяш за изживяно лично от теб, като с това надминаваш и носителите на всякакви световни призове за актьорско майсторство!

а, 85-те сметки в западни банки на Тимошенко ще замразят ли ?? Напротив - ще ги напълнят, като им направи още някоя и друга услуга играейки по свирката им ..

Русия трябва да й ги замрази като ответни санкции, крайно време е.

Ако европейските ви ценности са да подкрепяте ФАШИСТИТЕ-УБИИЦИ на мирно протестиращи беззащитни граждани, Пикая на вашите ценности. Те нямат нищо общо с БОГА! Мръсни бюрократи, продали сте душите си на ДЯВОЛА! Ще има видов ден! Помнете БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! Всеки ще бъде съден според делата си!!!

Прав си. Още в началото Путин каза, че това е война между доброто и злото.

И Путин е Доброто ?! (ли държите да Ни внушите)

Аз съм за присъединяването на цялата Украйна към Русия! Не ни трябват в Европейския съюз руските пиандета от източна Украйна и ФАШИСТИТЕ от западна! Да ги взима Путин да си троши главата с тях! Не щем още ГОТОВАНЦИ на европейската трапеза!!!

това ли са новите опорни точки по плашенето на населението в българия

Империята на злото и ужаса Русия трябва да бъде смазана на всяка цена! Човечеството ще бъде винаги в опасност, докато Русия не бъде премахната от картата на света! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Ако Русия е това, което казваш, то тази империя непременно ще бъде заменена от подобна на нея, но в крайна сметка по-лоша. Исторически доказано е. Добронамерен съвет - внимавай какво си пожелаваш.

едно московско княжество като източник на зло ще е достатъчно приемливо "Американските компании за банкови карти Виза и Мастъркард спряха да обслужват клиенти на няколко руски банки, след като САЩ въведоха нови санкции срещу Русия, предаде AFP. В свое прессъобщение банка Россия, която е сред санкционираните от Вашингтон компании, обяви, че без предупреждение двете групи са спрели да изпълняват плащанията на нейните клиенти. Засегнати са още клиентите на Собинбанк и SMP, като те ще могат да теглят пари само от банкомати, които са собственост на тези банки. Освен това, хората не могат да извършват картови плащания." "EU signs agreement with Ukraine"

Е, гати болното зомби! Колко ти плащат?

В Израел $2000 месечно, ако по 5 часа на седмица гимназисти и студенти пишат по форуми, за това си признават.

Щом веднъж си се оставил да си жертва на някой, значи това са ти възможностите! Просто ще си жертва, но на друг! Все някой на някого е виновен и никой не си признае, че толкова е собствения му умствен капацитет!

Такива санкции още не са измислени, няма и да бъдат май. Америка и "Великите сили" в ЕС предизвикват на чужди територии с последователното си двулично поведение и двойни стандарти в политиката единствено човешки трагедии и икономически катастрофи. Навсякъде, без изключение. Путин е невинен младенец пред тях.

Усиленото зомбиране на човешкия ресурс!? през последните двадесетина години, ако се съди по голяма част от коментарите и ако те са на различни лица,явно дава забележителен резултат по посока на маймунско изтъпяване и папагалстване на официалната демоКРАДска теза.Така коментират хора,които не познават историческата предистория на сегашното положение в Крим и факта, че Русия е водила войни за него и населениието му е руско, а това е много по-силен аргумент отколкото формалното административно в рамките на СССР поставяне на Крим към Украйна.Русия НЕ ВИЗАМА чужда територия и население,нито го разорява и колонизира както правят американските и подчинените им "демократизатори".Русия си взима в своето лоно СВОИТЕ и те даже за слепите и глухите е ясно,че са й дълбоко благодарни за това!

"ВРЪЗКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ Е МНОГО СИЛНА И ЗДРАВА" ВАНГА Връзка между братя. Единия винаги е по-голям. Стават и караници, но винаги ще си останат братя. КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА!

така е, като истински братя - брат брата убива за единия синур на нивата. колко българи са изтрепали тези така наречени братя....

Все ми се струва че тази 'братщина' - Е Крайно Време да стане Равнопоставено и Равноотговорно Взаимно-Изгодно Партниране, Колега !

До тук 3 на 0 за Русия срещу САЩ-ЕС. 1-0 Крим прави референдум 2-0 Русия признава референдума и приема Крим в Руската федерация 3-0 ЕС не налага икономически санкции Мисля, че мача ще стане с баскетболен резултат в полза на Русия

да не стане и следното русия казва че ще освобождава всички които пишат на НЕЙНАТА азбука доставя зелени човечета в софия правят референдум-дум-дум (за който не гласува по правилния начин) русия приема указ за приемане на българска федеративна реСпублика всички които искат да си купят кола в новата республика имат избор - да купят жигула на старо или да чакат 45 години за опел на старо. земляка е много щастлив защото жена му вече не мрънка заради новата кола на съседа а и е онождана редовно от някой чеченец

пич..събуди се!това беше преди 25 години бе!не се ли изтърка тази плоча?

Азбуката НЕ Е НЕЙНА, България им я дава през Х век..... Аман от тъпунгери в тези форуми....

Има нещо уродливо в съвременната политика. Такова лицемерие и демагогия никога не е имало. Да не говорим за двойните стандарти, които се прилага винаги без изключение. Това не са политици а поставени мижитурки, с цел да вредят на европейските държави и в полза на америка. Не е случайно че главните представители на ЕС нямат много мъжки характеристики. Това обяснява липсата на адекватни самостоятелни и принципни решения и като цяло педерунгелската политика. Ако не ви е станало още ясно демокрацията е мит. Куха фасада, зад която стоят корпоративни интереси.

А наш Бойко, горкия, ще върти гз кат калайджия ! Днес, под-крепя тос утре пък ,под-крепя друг? За ТАШАК говорим, нека дя е ясно, той това си знае ! И при мен , това така е ? Едно баба знае, едно си бае ! :-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.х.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-: Чухте една гостенка на Студио бТТВ"Трътките"

Руснаците със задоволство посрещат тези поименни санкции,защото ги възприемат като номинации за наградите Оскар. Даже цялата Дума /450 депутата/ са помолили Обамович да ги включи в тези престижни списъци...

То си е признание за вярност и работа за Родината. Добре идея е да им направят благодарствена плоча с точните имена и звания, за да помнят поколенията и да се гордеят с дедите си! :)

ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ НА СЪЗДАВАНЕТО НА ЕС Е КРАЖБАТА И ПОРОБВАНЕТО НА НАРОДИТЕ ... ... ОТ ДНЕС БИБИСИ ЛОНДОН ... БРАЗИЛИЯ ЗАПОЧНА РАЗСЛЕДВАНЕ НА КАРТЕЛ ВКЛЮЧВАЩ ГЕРМАНСКАТА СИМЕНС И ФРЕНСКАТА АЛСТОМ И ОЩЕ 13 ЕС КОМПАНИИ ... ФИКСИРАЛИ ЦЕНИТЕ НА МЕТРО И ЖП ЛИНИИТЕ В БРАЗИЛИЯ ... ПО ПРОЕКТИ ЗА 4.5 МИЛИАРДА ДОЛАРА :)))

Демократите такива работи не правят, това са си чисти комунистически методи. Ти сигурен ли си, че тия немски и френски компании не са комунистически?

А в България кога ще се започне дело срещу монополиста газпром, който ни продава газта на цена по-висока от всички останали държави? Ако това не е злоупотреба с монопол здраве му кажи.

Проблема на Европа (ЕС) е късогледството и привидната незаинтересованост от това какво върши САЩ на територията на Европа! А през последните години тази "държава" (мафиотски, еврейски, сатанински клан) се отнася с новите "демокрации" в Европа както се отнасяше през миналия век с държавите от Южна и Латинска Америка - свалят демократично избрани правителства и на тяхно място поставят марионетки с психически отклонения, често главорези (Пиночет), но верни на САЩ. Докато мазните дебелогъзести триполови индивиди обитаващи ЕП и ЕК не кажат "БАСТА" на сатанинските действия на мафиотския евреиски клан от Вашингтон, Европа и европейските граждани ще бъдат под чехъла на тези АНТИЧОВЕЦИ и вечно над ЕВРОПА ще тегне призрака на ФАШИЗМА и ВОЙНАТА! ПС: Забелязахте ли как след като САЩ насочи своето внимание към Европа и Близкия Изток, нещата в Южна и Латинска Америка се уталожиха!

Не дай си боже тия да ни спасяват!

ЕС постепенно се превръща в антиславянска, антируска и ултрареакционна оргаизация на империалисти, крадци и грабители. ЕС загуби бързо своята прогресивна насоченост, опря се на тъмни типове и видимо болни мозъци, на американските евреи и на криминални типове. ЕС замести Третия Райх и ще свърши като него. Българските лидери трябва да си дават сметка какво ги чака и да не се поддават на истериите на фашистите.

,,обикновен,, нацизъм!!! с ,,благословията,, на създателят му,,- ,,световният ционизъм,,!!! доколкото за ,,високите,, технологии!!! ,,високотехнологичният талибан,, си остава ,,талибан,,!!! ако културата на една нация се мери само с технологиите , човекът става ,,робот,,!!! по скоро ,,роб,, на технологиите!!!

Западно-европейците винаги са били такива.

УЖАС!!!Нанесен е смъртоносен удар в сърцето на Русия с тези нечовешки санкции!

Австрия и Италия се отказаха от санкции, Испания, Дания, Холандия, Белгия и още куп други си трайкат Британците заявиха, че ще искат най-мощния комплекс от мерки срещу Русия да се съкраттят продажбите на оръжие и зависимостта от руски енергийни източници. За което другите си траят единствена Великобритания не зависи от руски газ, та може да се репчи за чужда сметка. Франция взе да приказва за въртолетоносачите Мистрал, но така внимавайки някой да не я чуе. А те си знаят своето вечните интереси Съюзниците се сменят

Айде стига бе. Не може да бъде.

Комфорта поражда зависимости. Колкото повече пари притежаваш, толкова по-зависим ставаш, а отговорностите ти в този комерсиален свят растат. Ти притежаваш пари, но и те те притежават. В природата всичко е свързано. Има постоянен двустранен енергиен обмен. Илюзия е, че само можеш да вземаш. Това което вземаш ти се отнема по друг начин. В този смисъл комфорта, който Европа си изгради през годините е тяхната най-голяма слабост. Те имат какво да губят, това поражда страх и стават меки и отстъпчиви пред своите протвници. От друга страна тези, които нямат толкова за губене, действат агресивно и завладяват позиции. Колкото повече притежаваш, толкова страха и параноята да не изтървеш от контрол нещата растат. Страстта към материалните ценности, те прави зависим. Защо гръмна скандала със Снойдън? Защото службите слухтят като никога досега. От какво се страхуват началниците им? От изтърване нещата от контрол разбира се. Ердоган защо забранява туитър? От страх да не загуби илюзорния си контрол. Защото контрола е илюзия. В природата той е вграден във фундаменталните закони. И само толкова.

Основно Задължение на всяка Воистине-Държава е да осигури Спокойствие и Просперитет на Данъкоплатците-си. ... Намирам че Сумите отделяни за Службите - Биха могли да се оренасочат за По-Ефективно реализиране на това.

И какво излиза, всички европейски политици са русофили :))))

И агенти на КГБ! :-))))

Мани ги, мръсни комуняги! Да се надигнем и да ги изметем! Ще сложим Роско и двама-трима поляци, да ник е мирна главата.

руснаците заради лилипута

Колкото и да желае да го направи и да се сили ЕС никога не може да наложи икономически санкции на Русия, защото те веднага ще рефлектират върху икономиката на страните от ЕС. Сегашното състояние на нещата е в резултат на сключената и подписаната през 1970 г. "сделка на века газ тръби" между СССР и ФРГ за доставка в СССР на тръби с голям диаметър и друго оборудване за строителството на газопровода в Западна Европа и заплащане на доставените тръби и оборудване чрез доставката на газ от газовите находища в Западен Сибир. Тази най-голяма за цялата до тогавашна и по-сетнешна история сделка в съветско-германските (руско-германските) и съветско европейските (руско европейските) отношения бе не само чисто политически и икономически акт, а предполагаше взаимно изгодно сътрудничество в продължение на много десетилетия и имаше за цел избягване на евентуална бъдеща военната конфронтация чрез дългосрочното взаимно обвързване на тогава блоково противостоящите си страни. Ето това е резултатът който самите страни от ЕС признават и не могат никога да пренебрегнат: "Лидерите на ЕС възложиха на ЕК да разработи до юни план за действие за намаляване на енергийната зависимост на общността от Русия "и особено на най-силно енергийно зависимите държави". "В момента доставките от Русия покриват около 60% от нуждите на ЕС от нефт и газ (на България - 90%)."

Но може да наложи културни, технологични и всякакви други такива, които ще спомогнат Русия да изостане още повече.

Нима членуващите в БРИКС Китай и Индия са технологично изостанали, а Бразилия и РЮА са икономически слаби поради "недостиг на суровинни ресурси" ?! Културата на всеки един народ се твори от самият него и при сегашното развитие на международните комуникации "културно ембарго" е немислимо.

Българи, радвайте се. Скоро няма да сте най-бедната държава в ЕС

Да спаднат...колко да спаднат. Колкото и да е, все ще е недостъпно за обикновен мияч на чинии като теб.

ЕС не наложи икономически санкции срещу Русия ------------------------------------------ разума в ес започва да надделява ------------------------------------------ ес показва че разполага с предпазни механизми при вземане на решения ------------------------------------------- а това си е добре , откъдето и да го погледнеш ------------------------------------------ сега руснаците са на ход в дипломатически план

Да. ... Ех, да вземат И да Завалят Совалките ЗА Срещата у Нас !

ти като някой ментор ли им се изявяваш.... нареждаш подсказваш даваш определения също като пияндетата през соца, които всяка вечер заспиваха по пейките пред блоковете

ходи да къркаш някъде

Абе пичове, къде са Иречек и хан Тукту? Много ми липсват:-)))

Прибрани са за спешна терапия в американското посолство. Преливат им сълзи и сополи... и не само. :-))))

Верно ли? :-))) Аз бях чул, че са се записали доброволци в УПА, да дават отрор на руските варварски пълчища, а то кво било....

Или те тресе носталгия по миналото или нещо си изперкал драги, май ! Ама ти наистина ли си ходил на манифестации, защото аз ги "шунтирах" и играех на топчета с другите ашлаци, за което ядях бой от отеца ми, наклеветен от учителката, а пък червената ми връзка я прибираха почти през ден за "добро" поведение и пак ядях бой , но си мисля, че яденето на бой ме направи човек и сега мозъка ми е чист и необременен, каквото и да означава това.

Аааа - то връзката си бе ценно нещо, Колега ! (, било за маска на устата кат кое-боец, било за завързване около главата кат индианец...:-)

Смешните русофилистици да се запознаят с фактите и как руснаците досега безкруполно ги ограбваха: Украйна е държавата, която има най-големи находища на титан. Украйна е изключително богата на полезни изкопаеми (притежава около 5 % от световните запаси). Тя разполага с най-големите запаси на манганова и титанова руда в света. Големи са и залежите на другите руди на цветните метали, а по запаси на желязна руда (Кривой рог и Керч) е на 3-о място в света. Страната е много богата на висококачествени черни въглища (Донецкия басейн). Огромните залежи на въглища осигуряват запаси за още 300 години. Добиват се въглища, нефт и природен газ, желязна, манганова и руди на цветни метали. Металургията заема водещо място в промишлеността. В ОНД делът на Украйна в добива на желязна руда е 50%, манган - 75% (пето място в света, 32% от световния добив, или около 50 млн. тона годишно), 44% от производството на кокс, 43% от добива на чугун, 36% от стоманата, 35% от проката на ОНД. Една трета от общия украински износ се пада на черните метали и железните сплави. В областта на цветната металургия Украйна практически е монополист в производството на титан. Годишно се добиват и над 1 млн.тона алуминиев концентрат. Металургията дава 20% от общия обем на промишленото производство. В отрасъла са заети 420.000 души или 7.4% от трудоспособното население

И всичко е в ръцете на руски олигарси :D

Браво !

АВТОРА НА ГУЛАГ Е КАЗАЛ ОЩЕ 1998 КАКВО ЩЕ СТАНЕ В УКРАЙНА - А ТОЙ Е ЖИВЯЛ И ВСАЩ И ЗНАЕ !!! Александр Солженицын: Украинские власти подыгрывают услужливо американской цели - ослабить Россию KP

Споменатите от теб региони са с преобладаващо рускоезично и определящо се като руско население, чието отделяне от страната предстои. Пита се, след като това се случи с какво ще се препитават превратаджиите от Майдан?

То е ясно за какво е борбата, лошото е, че сега вместо руските олигарси, страната ще я ограбват западните магнати, а народа пак ще си живее в калта и ще си пасе тревичка, както подобава на стадо овце.

Няма да стане без национализация, зашото вече всички заводи , изброени по-горе са приватизирани отдавна.

Ако махнем първото изречение, което звучи политически си прав ! Аз съм имал бизнес с Никополския феросплавен завод, Днепроспецсталь и Лебединския ГОК и знам кои си пълнеха джобовете там и това бяха както руснаци така и украинци, но това е бизнеса, както и си спомням ,че в една командировка до Ташкент повече от половината в хотела говореха английски - това е бизнеса. За бизнеса няма граници и който не го е разбрал е за негова сметка.

НОВАСТИ ФРОМ РАША 1. ЧЕЧЕНСКИЯ БИЗНЕСМЕН РУСЛАН БАЙСАРОВ ЩЕ СТРОИ КУРОРТЕН КОМПЛЕКС В КРИМ ЗА 180 МИЛИОНА ДОЛАРА :) 2. ШЕФА НА РУСКАТА ДУМА НАРИШКИН ОТНОСНО САНКЦИИТЕ ПРИПОМНИ БАСНЯТА НА КРИЛОВ Ай, Моська! Знать, она сильна, что лает на Слона БУЛОНКАТА ЗНАЕ ЧЕ ПЛАШИ СЛОН :)))

Чеченците са най-големите руски патриоти :D

3. РУСИЯ ПРЕДВИЖДА ДА ИЗГОНИ ТАЯ ГОДИНА 1.5 МИЛИОНА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ И ДА ПРИЕМЕ НА ТЯХНО МЯСТО БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА .... НЯКОЙ ПИТАШЕ : ЗАЩО НИКОЙ НЕ ИМИГРИРА В РУСИЯ? Глава Федеральной миграционной службы России Константин Ромодановский лично провел рейд против нелегалов в Москве. Под раздачу попал ресторан Чайхона, что напротив Московской соборной мечети на улице Щепкина. Там из 20 рабочих 19 выходцев из Средней Азии трудились, не имея разрешений и без постановки на миграционный учет. Готовили в полной антисанитарии: над продуктами - вешалки с верхней одеждой, у плиты - обувь, на полу - разделочные доски...

В Русия има над 10 милиона регистрирани емигранта. Тук повечето са писатели, не са читатели.

Не знам, вярно ли е, но ето какво заглавие срещнах в руския сайт svpressa : ru "Киев объявил всеобщую конфискацию". Ако е вярно, кои са комунистите?

Конфискация на какво? На оръжия ли?

Пише всеобща.

етап 1 от кризата завърши ------------------------------------ етап 2 - украйна се лута - започва абе украйнците освен на визи се надяваха и на пари - само дето благотворителността не е присъща на европа ... дълго лутане ще е

Глупако, тази обица на ухото е само за такива дребни риби като нашата държава. Аз като гледам как са се стреснали инвеститорите, онзи ден в Япония рекорден брой инвестиции между Русия и Япония. Той Путин от тази ситуация направи пари, изтегли си 100 милд. от обликациите на САЩ, а Вие си лайте тука по форумите. Абе той и Вашингтон и Брюксел сложи в джоба си, ние тука ще му даваме оценки...

ДИР-а е може би най-популярния български информационен сайт. Какво стана с референдума в Италия, кога ще получим новини за него?

И КВО НЕ Е ПО ТЕМАТА БЕ СВИРАЧИ ? РУСКИЯ ЗАМ.МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ДНЕС ЗАЯВИ В МОСКВА ЧЕ РУСИЯ ГОТВИ ОГЛЕДАЛНИ САНКЦИИ ПО ОТНОЧЕНИЕ НА ПОЛИТИЦИ, КОМПАНИИ И ФИРМИ ОТ САЩ И ЕС ..... ????/ /////

Това го писаха вече, но виж потока от американски политици и граждани хукнали да посещават необятната салфецка страна, която все още е забранена зона и може се движиш само по определени коридори и то под конвой на вътрешни войски. Очудвам се на хора кат теб, дет не са стъпвали в салфецкия саюс, нямат представи ни от история, ни от настояще, ни от живота на обикновените хора, прочели нещо тук-там в Нета и фалят ли, фалят ? Кротни малко, питай, има хора дет познават москалията от а до я, и от я до а.

И аз се "очудвам" на неграмотността ти, която контрастира с дълбоките ти познания за СССР... или може би двете са свързани? Все пак защо не провериш на кое място е Ситибанк в Русия, така или иначе нямаш работа...

поредната глупост. когато Айнщайн е коментирал глупоста сигурно е имал предвид русия - безгранична, пуста и проста....

това ,,евреиска,, пословица ли е???

Перфектна Визия, Колега ! (, ама - ха кажете в какво часово време работите ! ...че то каде 10 отива :-)

Бе, банздеровците и усташите нали щеха да взривяват .трабъта. за Запада?! И тва им е кьор фишек!

Момчета, популяризирайте позицията на Австрия!! На нашите клоуни и смешници е известна!