Новите санкции на ЕС засягат пет водещи руски банки

Европейският съюз въвежда санкции срещу пет руски банки - Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Внешекономбанк и Руската земеделска банка (Росселхозбанк).

Обратно в новината

Коментари - Новите санкции на ЕС засягат пет водещи руски банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PS: STOP НА ФАШИЗМА! Да погледнем Гражданската война в Украйна, през шокиращото публично изявление (направено на руски език по един от каналите на държавната телевизия на Украйна) на украинският журналист Богдан Буткевич от "Український тиждень" (Украинска седмица ) - https://link* : Донбасс это не просто депрессивный регион. Там дикое количество ненужных людей. () Я абсолютно осознанно об этом говорю. В Донецкой области примерно 4 миллиона жителей. И не менее полутора миллионов лишних. () Нам не надо понимать Донбасс. Нам надо понимать украинский национальный интерес. А Донбасс нужно использовать как ресурс. () В отношении Донбасса: я не знаю рецепта, как это сделать быстро. Однако наиглавнейшее, что нужно сделать: есть люди, которых необходимо просто убит.

В Германия съветват Путин да слезе от дървото на земята.

Целият текст е да слезе от дървото и да не ръчка маймуната с кола. Не е коректно да цитираш само което ти изнася

Кога ще махнем онова грозно нещо наречено паметник нанчервената армия? Как е възможно паметник на окупатор?

окупираха войските на Трети украински фронт

Добре де, нали Путин си го местеше от единия крачол в другия по повод санкциите, сега защо ревете?

Аз баш разплакани Путин и поддръжници не съм видяла, но за сълзи и сополи става въпрос в реакцията на гръцките производители на плодове и зеленчуци, за която рпочетох току що в дир-а. И там за едни милиарди се говори. Впрочем като най-печени радетели на европейските ценности, явно от цяла Европа само ние не търгуваме с Русия, ама това е друга тема...

Като най-вярна (16-та) република, ние предимно внасяме от Русия.

В москва и другите големи градове вече е обявен пълен бойкот на макдоналците на американските филми и музика както и на стоки за бита от европа и това скоро ще нанесе голями загуби на западната икономика.

Тц, тц, тц... живи да ги оплачеш тия западняци...

А Вие, уважаеми, явно сте обявили пълен бойкот на правописа!

Санкциите на ЕС срещу тези руски банки са смехотворни. Годината е 2014-та и Светът е едно глобано малко селце. На практика единственият губещ е ЕС, защото в Азия банките с удоволствие ще дадат достъп до пазарите си на руските банки, при това при по-добри условия. В последните 10 години тече ожесточена борба кой да спечели руските банки - Европа или Азия. САЩ подари победата на Азия.

Ако азиатските банки предлагаха по-добри условия, чизмарите отдавна да са ориентирани, но са комплексирани, че са азиатска популация и се се пънат да се правят на европейци, но не става, най-добре е да оставят Европа на мира и да си стоят в азия.

Обикновено се смея на вашите коментари и оценявам иронията, която влагате в тях. В случая не откривам ирония и не мога да се съглася с коментара. Колегата Иречек ясно се е изразил защо. Дето се казва, взе ми думите от устата.

Аз да попитам след като ЕС следват политиката на САЩ, като глава без муха, то на нас кой ще ни плати загубите? И през СИВ такива изродщини не е имало!

става въпрос. Колко пари влизат в България от т.нар. еврофондове? Колко пари внасят годишно, българите работещи в Европа? Колко млади българи получиха качествено образование в европейските университети? Сега е наш ред, да покажем принадлежим ли към Европа или не.

Тъпо изказване, да не са получили образование за без пари? Платили са мама и тате, с тукашната заплата! И със заеми. А детенце там е харчило и може би там е останало, така че комай направо са си на далавера страни като Англия, където образованието си е чист бизнес.

А колко внася годишно България в касата на ЕС? Колко са пропуснатите ползи от липсата на вносни и транзитни такси на стоки от другите страни на ЕС за и през България? Колко е струвало на България образованието на тези 2,5 милиона българи, работещи извън страната? Колко струва всичко това, което пожертвахме, за да влезем в ЕС: част от суверинитета си, два работещи ядрени реактора, забрана за държавна протекция на български стоки,... ?

КРАДЦИТЕ КОИТО НИ УБЕЖДАВАХА ЧЕ СА БЕДНИ ,---ИЗЛИЗАТ НА СВЕТЛО...

След като вече на няколко пъти Николай Бареков се оплака, че животът му е застрашен, днес той разкри пореден опит да се посегне на личността му отровили го с тъмна материя. Това е в пъти по-лошо от намесата в аурата ми чрез тъмна енергия, с която се преборих преди около седмица. Вредата, причинена от тъмната материя, не може да се неутрализира със станиолена шапка, каквато използвах досега изхленчи Бареков, докато натъркваше знаменца на България без цензура с чесън, за да не им е уроки на подкрепящите го. Засега главният заподозрян за престъплението е банкерът Цветан Василев, за когото се твърди, че е обърнал трите изчезнали от КаТеБанка милиарда в тъмна материя, за да ги занесе във Виена без никой реално да може да ги види.

Не ми е много ясно и се чудя в тази ситуация и с това ембарго върху внос и износ на въоръжение и оборудване, какво ще правим ние, като всички самолети са ни руски МИГ И СУ. И така е не само в България. И като прибавим и информацията от преди около месец за умишлено предизвикване на полети- руски самолет изтребител , лети близо до въздушното пространство на Украйна, Румъния и България и в резултат на това се вдигат във въздуха под тревога 6 самолета.

УЖАС! акционер в пирамидата, която ограби държавата да е засегнат от санкциите срещу най-самозабравилия се диктатор в нашето време! като се има предвид каква държава е бълхария,вероятно държавата ще го компенсира

Добрутро!Сега ли се сетихте да ни информирате!! Новината ви е превтасала от оня ден.

Изритаха сибирската ВТБ капитал от пазара на Европа. Правилно, нека сибиряните да ходят да правят бизнес отвъд Урал. Там им е мястото.

А твоето място е точно там където се намираш - кенефчето: мнение на Европа е това, щеш не щеш. Факт е.

ЕДИН ИНТЕРЕСЕН ЦИТАТ: Утвърждавайки в юридическа форма договорката на посланиците за затягане на мерките във връзка с анексирането на Крим, министрите от ЕС приеха вчера ограничителни мерки за търговията и инвестициите, свързани с шест сектора: инфраструктурни проекти в транспорта, телекомуникациите и енергетиката и във връзка с добива на петрол, газ и минерали. ЗАПИТВАНЕ: НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ КЪДЕ БЯХА ПУБЛИКУВАНИ МЕРКИТЕ СРЕЩУ ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО ПОДКРЕПИХА РЕФЕРЕНДУМА НА КОСОВО ЗА НЕЗАВИСИМОСТ, Т.Е. ЗА СЪЩИЯ МЕХАНИЗЪМ, КОЙТО ЖИТЕЛИТЕ НА КРИМ ИЗПОЛЗВАХА ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ СВОЯТА РУСИЯ, ОТ КОЯТО ТЪПАКА Н.С. ХРУЩЬОВ ГИ ОТКЪСНА НАПЪЛНО БЕЗПАРДОННО, ТАКА КАКТО ПРАВЕШЕ ЗЛИЯ ГЕНИЙ ЙОСИФ СТАЛИН? КРИМ САМ СЕ ЗАВЪРНА КЪМ СВОЯТА РУСИЯ, КОЛУ СА НУЖНИ ТЕЗИ САНКЦИИ?

Защо добрия Путин не ги санкционира??? Ха хахах а!

Не си в час с обстановката май ?Путин ги санкционира. Полша вече изпищя.Била подложена на "политически натиск".Пък той си е чисто икономически. После идва ред на Холандия и Гемания. А Украйна как е подпряна ти е бедна фантазията ))))

Глей са, мекотело! В Крим чужди войски организираха псевдореферендум и не за независимост, а за присъединяване към Русия. В Крим малко над 50% са руснаци, а в косдово 100% са косовски албанци. Ама не виждам да са се присъединили към Албания, нито Албания да праща банди на територията на Сърбия и да стрела от своя територия по Сърбия. Не видях албанците да блокират Сръбския флот и да отвличат командния състав, "анексирайки" и корабите. В Косово Сърбите избиваха и заравяха в масови гробове десетки хиляди цивилни. Същото каквото правят в по-малки мащаби руските терористи с украинското население. И най-вече в Косово лидерите си бяха Косовари, а тези в Украйна са руснки агенти и чужденци.

Пропогандни глупости!

чул си нещо ама нищо не знаеш. не си гледал новини ,коментари и предавания на сръбските телевизии , само от SNN не става .

не се хаби, руските балалаики никога не можеш да ги убедиш

Платени руски антибългарчета, а вие засегнати ли сте вече от санкциите? Намаляхи рублите или Кутев още не ви е резнал? Да знаете, че скоро и вашия ред идва и тогава пак глад и мизерия ви чака.

Uragan

Антибългари в България са само русофобите. Тоест чалгаджиите и паплачта с турско самосъзнание.

Аз предлагам, руснаците да продават газа само в рубли. Ще видите как ще си дигне стойността.

За нула време ще се срине цената на рублата и за 1 евро ще се купуват над 10 000 рубли. Една държава не си определя сама цената на валутата....

Още един "експерт-икономист"! Никой не твърди, че една страна определя сама стойността на валутата си. Пазарът я определя. Затова, ако Русия започне да продава суровини в рубли, рублата ще се търси повече - ще е нужна на страните, които искат да купят ресурсите. Когато рублата се търси повече, цената ѝ ще се вдигне. Доколко обаче това е изгодно за Русия и особено за богатите руснаци, чиито авоари са в долари и евро, а плащат заплати в рубли, това е друг въпрос.

Че тя борсата на Русия и рублата вече се сринаха, макар, ако се намеси в износа на петрол Иран, цената на нефта силно ще падне от там на природния газ и Русия ще изпадне в икономически колапс, една от санкциите е спиране износа на високи технологии за добив на нефт.....

Защо на позитано, или там където се намирате, не ви ограмотяват на икономически теми? Русия има нужда от много неща, който не може да си купи с рубли. Ето защо Русия има нужда от приток на твърда валута. Точно това е и целта на санкциите, да се намали прихода в долари и евра . Ако Русия започне да продава срещу Рубли, сам се закопава.

банковата система в момента е гръбнакът на западния политико-икономически модел, при това банковата система отдавна е наднационална и надкорпоративна, подобно на тумурно образование през последните десетилетия тя претърпява хипер развитие и от обслужваща система се превръща в управляваща система, та в този смисъл няма нищо лошо в налагане на санкции срещу отделни нейни звена, като цяло системата губи, т.е. туморът се стопява и се дава шанс за подобряване на обществения модел, който оказва се не е много добър

че скоро няма да ядеш пица ли? Оооо... милия ми той...

подлоги, не спират да бълват помия. скоро ще спри пицата, другари талибани.

Богдан Буткевич бил лош, а на Жириновски и Волен им се радвате, макар че разлика в приказките им няма. Еле пък да не говорим за Рамзан Кадиров, който не само приказва, ами е и военнопрестъпник.

Е ми щом е така БНБ да не се тутка и да отваря сметката с гарантираните депозити. Тя нали за такива случаи е направена. Част от парите които съм вложил отиват като застраховка. Ето почвайте да изплащате застраховките по влоговете. Колкото по бързо тлкова по добре за застрахователната система. Ако се туткате никой няма да вярва в застраховането на коли, къщи, банки и други подобни финансови тука има тука нема.

123edr324

а Дянков да ти върне 10 процента данък лихва нещеш ли ?

Ти пък!? Тази банка нямаше такъв данък. Тя беше специална.

Данъкът върху лихвите още си го има.

ФАЩ запалиха Украйна, за да обявят война на Русия.

Рашистите на Путлер нападнаха вероломно чужда държава и разпалиха война срещу гарантите за териториалната и цялост САЩ и ЕС.

Имаме отрицателен баланс по внос и износ с Русия от 8 млрд,,и то главно от газ и нефт направете си вие сметка драги комуноиди кой губи,руснаците или останалия свят

а ква газ кви 5 лева ве. Изгоряхме от горещини. Цяла Бг с изпран асфалт и тротоари, а маркучите за газ празни. Между другото и цяла Канада е така имат тръби до къщите ама няма газ в тях.

Един изстрел по невнимание - цял живот страдание! Русия е най - богатата държава на природни ресурси, но народът й е беден, благодарение на малоумните им вождове.

Бедният руски народ си позволява неща, които богатите западняци не си позволяват, да не говорим за "богатия " български народ.

Позволяватси да пият на работното си място, с коетосе изчерпват предимствата на живота в Россия.

Крайцере,това за възможностите на богатите граждани на Новосибирск,Астрахан,Архангелск,Комсомолск на Амур,Хабаровск,Самара,Томск,Омск къде го видя??На живо на устието на река Кама,на изворите на Волга или по поречието на река Лена? И ли се бъркаш с руските богаташи(служебно назначени за такива) които живеят във Флорида,Колорадо,Южна Франция и Средна Италия??Та те са само 0.1% от руснаците.!!!

ако това беше вярно, рублата щеше да е наи голямата световна валута, изисква се много зор и глупост наи богатата дарява на природни ресурси , с що годе добра наука да имат толкова слаба валута - това означава само едно - лошо управление в продалжение на много години и разбира се другите са им виновни

VIPER

Евала на Швейцария.Малка държава са , но си пазят неутралитет и не се пришиват , нито към едните , нито към другите.Затова от цял свят си тикат парите там

Ти Швейцарци с тая крива, долна и продажна пасмина ли сравняваш?

VIPER

С кого съм сравнил Швейцария

Швейцария е победилия световен ционизъм. Швейцария е еврейска държава, не е неутрална, има силна армия и винаги охраната на Ватикана е била от швейцарски войници. Задкулисието в действие. Имаш очи, гледаш, но не разбираш какво става.

ех... колко пъти да ти обясня че си простa тиква.... Швейцария е заложник на банките си. И ако се намеси в каквото и да е - всички едновременно ще си изтеглят парите (и руснаци, и американци и германци и който още се сетиш) и швейцарците умират на секундата. За това ще си траят ако ще Путкин да почне да избива невинни бебета с голи ръце, а не в самолети. Немога да рабера как може човек да изазва такива мнения като тебе когато крака му не е стъпвал на метър извън Българската граница освен да отиде да види семеиството си в Анадола.

Многоточие, истината ли те дразни, да такава е и като ярка светлина заслепява живеещите в мрак.

Путин е агресор, също като гринговците от УСА. Само че, има една малка разлика. Янките го правят в полза на народа си, а кагебейското жуже работи за няколкото руски олигарха.

Това опорни точки ли са? Между другото,да си представим,че двата кораба се строяха в България , а не във Франция.Дали щеше да има изключения?

Мисля ,че санкциите ще се отразят само положително на Русия.От тях ще спечели и Китай и още няколко страни от Третия свят.Губещите са европейските държави и САЩ.Ние разбира се сме начело на губещите и хората които мислят и са достатъчно добре информирани го знаят.Пълеен абсурд е да си разваляме отношения създавани с години и то между народите ни заради презокеански интереси които нищо добро не могат да ни донесат.Не съм против обикновените американци а против политиката на техните монополи и управляваща класа.Европейците също са заложници и дори тези които живеят добре са заплашени от глобалната политика .

Благодаря за плюсовете .Радвам се ,че зомбираните българи са много по-малко от патриотите и това е само тук а в страната ни са още много ,много повече.

EC да се молят Путин да не превърти и да не започне и той със санкции ,че тогава майка им жална на кухия ЕС.

бе той да не почне да залесява с букове и тополи, че тогава жална им рода до девето коляно

Едно нещо им признавам на комунистите... Настъпваш един и всички скачат да го защитават.. настъпиха руските олигарски и дежурните драскачи веднага списват колко лоша била Америката и как Бъгария ще пострада от Великия Руски пазар.. Великия руски пазар и руски инвестиции в БГ са като призрак.. Всеки говори за тях , но иикой не гго е виждал. Сякаш някой е спрял БГ производителя да произвежда , спедира , договаря и фактурира в Руската Федерация.. Някои го правят , браво за това , но комуниста всъщност говори за пазари и инвестиции а иска друго.. Иска студенти и войници да му бачкат принудително, държавата да му продава в СССР, а тоя да пие мастика за 12 стотинки във ведомственото барче Така комуниста разбира труда и руските инвестиции..

Наистина мисълта ти е много "остра" като на чук де...Господ да ти прости за липсата на интелекн...!!!

Hе само си лаик, но и неграмотник!

По търговски стокообмен на България с други държави,Лусия заема първо място и при това с 10 пъти повече отколкото със САЩ.Въпросните санкции почти не засягат САЩ, голямите европейски държави ще се оправят някак си,но на такива като нас и други страни от източна Европа и прибалтика блюдолизци ще им се види нанагорно. От западна Европа едва ли ще купят украинските консерви,млечни продукти и бънбони,които Русия забрани вноса от Украйна?Това е валидно и за други тяхно стоки,които се изнасяха предимно за Русия-тоест и украинците ще го закъсат още повече

И защо си мислиш, че ще гътнат руската икономика, ограничавайки достъпа на 3 банки до капиталовите пазари? И то най-вече да не могат да емитират облигации, да си продават акциите и други фин. инструменти с падеж над 90 дни? Като как ще гътнат Сбербанк, например, която е 50% държавна с тези рестрикции? По-крути мерки няма да предприемат, защото европейската икономика също е зависима от Русия, каквото и да си говорим. По убеждения съм много далеч от русофилията, но по професия съм финансист.

Като си финасист си чувал за КТБ, вероятно? Ами понапрегни си мозъчето и можеш да схванеш какво може да се случи с тези банки и на бързо да станат 100% държавни. Явно си доста слаб икономист, което никак не е добре, ако работиш в тази сфера и не толкова за теб, колкото за организацията за която работиш.

Айде още веднъж прочети написаното и си напрегни мозъчните клетки, доколкото ги имаш. А КТБ не знам какво го намесваш, като там ВТБ има 9.9%, на което му се вика миноритарен акциноер. И ВТБ да фалира, пак нищо няма да се случи, защото те са си внесли капитала към момента на придобиването на акциите. Ограниченията касаят емитирането на дългови инструменти на европейския капиталов пазар и не могат да листват акции на трите руски банки, пак там. Което не означава, че не могат да си ги емитират на местния пазар, нито че не могат да си продадат акциите в КТБ.

VIPER

Русия в момента удря износа на малките държави от ЕС.Те няма как да компенсират загубата на пазар и ще претърпят значителни икономически щети.Естествено ще се наредят на опашка за компенсации от Брюксел.А касичката на ЕС не е бездънна.Тепърва ще става интересно

направете секция азиатски финанси

ЕС и САЩ се оляха съвсем! Какво общо имат тези банки със ситуацията в Украйна. Ясно е че Запада използва Украйна като претекст за да удари много добре развиващата се и много конкурентна руска икономика, което показва колко са отчаяни и нещастни!

Ще ми кажеш ли точно с какво е конкурентна руската икономика. Кораби , самолети, автомобили, компютри , компютърни програми, ако не са технологии вкарани от запада сигурно и газта няма да могат да си изваждат от земята. Изкуствено поддържана държава и икономика на цената на полезни изкопаеми и маниаклани амбиции за властващо положение

Ех, Русия какви ракети, бомби и АК произвежда!!! А, народа да яде ракети, бомби и АК.

И сега какво стане Дянков изгоре, няма да може да ходи в Америка при децата си, защото е в ръководството на БТБ, хайде честито възмездие !!!!!!!!!!

Мерките не засягат персонала на посочените банки. Единствено ограничават да не могат да пускат емисиите си на европейския капиталов пазар и да не си търгуват там акциите, нищо повече. А да злорадстваш, че някой човек няма да може да се види с децата си, дори и от противниковата партия, е нездравословно.

Сега е момента да се види, народ или мърша. По-добре студена зима, отколкото Руска губерня.

VIPER

Викаш , голи и боси ще ходим , ама ще натрием носа на Русия.. Прекалено малки сме за да се правим на интересни.И ако почнем да губим , ще поискаме ли компенсация от ЕС ?

Много моля журналистите, написали статията, да споделят каква е основната им идея? ВТБ има рестрикции за достъп до капиталови пазари, което по какъв начин влияе върху това, че са акционер (и то миноритарен)? Дори да фалира ВТБ, което е малковероятно, предвид че е от най-големите банки в Русия, какво отражение ще даде един фалирал акционер върху една умишлено фалирана банка? Акционерите са отговорни до размера на капитала си, толкоз.

Отново Русия ще загуби стотици милиарди, а народа ще тъне в мизерия. Един безспирен кръговрат от 1917 г. насам.

VIPER

Да видим.... Санкциите са направени така , че да не засягат договори със задна дата. А почти всички договори на Русия с партньорите им са дългосрочни , т.е. ще се изпълняват още години. От което следва , че търговията ще си продължи както досега По-голямата част от тези договори са с фирми от Германия , Франция и Англия. А малките клакьори , като Полша , прибалтийските страни , България сега почват да усещат ответната реакция

Виждам много съфорумници, силно загрижении за Русия! Явно за България не им дреме ....

VIPER

Като гледам май трябва да се загрижим за санкциониращите държави , между които е и България хахах

Загрижени сме за България, защото сме близо и защото България само ще загуби от ситуацията. Загрижени сме и за Украйна, защото се избиват на общо основание. Росия ще се оправи, няма какво да я мислим, ама ние как ще се оправим е въпросът.

VIPER

Санкциите още не са почнали да действат и Полша вече е ревнала за компенсации.Що така бе , нали сте курназ!Искате санкции , ама ако може да не ви засегнат.Няма такъв филм! Русия удря точно там къде най-боли.Поляците , украинците и други вече го усещат.

Вижте интервюто на Богдан Буткевич в тубата и ще разберете какво мислят западноукраинците за Донбас. Това отношение не е от шест месеца насам, а от както Украйна е държава. После не се чудете защо се случват тези събития.

Е добре де, защо не искате да проявим солидарност с Полша и Германия? Само на думи ли сме солидарни? Искаме общоевропейска цена на газта, при положение, че Германия плаща по-ефтино, защото е инвеститор, а не искате да поемете тежестта на санкциите?

След като забрани вноса на хранителни продукти: млечни, месни, плодове и зеленчуци, риба и рибни консерви, вина и спиртни напитки, цигари и така нататък от Молдова, Полша, Грузия и Украйна, тези дни Русия ще въведе същата забрана и за българските продукти!

Като се има предвид, кой са собствениците на фирмите търгуващи с Русия. Май не е лошо нЕкой мутраци да фалират.