Санкциите срещу Русия навлизат в нова фаза - икономическа

Европейските санкции срещу Русия се очаква днес вече да включат и икономически мерки. Русия ще загуби от санкциите десетки милиарди евро. Европа - също.

Обратно в новината

Коментари - Санкциите срещу Русия навлизат в нова фаза - икономическа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе защо путя не наложи санкции на Запада заради Косово ? Да не би защото никой не го бръсне за слива ?!

Меркелица е УСА агент и ... не е била подслушвана , а просто се е свързвала да слуша...указанията!?

ха таварищи,сега ли ви светна кои командва параде, бе?е що трябваше путио рашистански толкова простотии да насътвори,че и тои да проумее кои е шефа на света?е,сега ще разбере по трудния начин,че които каквото сам си направи,друг не може да му го направи,винаги съм мислела,че руснаците са изключително първосигнални и примитивни хора,обаче то де факто се оказаха,че били заоблени до вдлъбване!кво да праиш,генетично изродена и деформирана нация

Беж в УСА-то да им миеш чиниите!

Чадо с това коментар си направо за zoo-то (нищо лично, съдим по това което си сътворила). Тъй като съм доста по-голрям от теб и съм видял и бил общо взето навсякъде, трябва "отговороно" да ти заявим, че и до днес (имайки предвид последните 70 год.) природонаселението в бившата соц. общност е много по-малко промито, и много по-обективно разсъждаващо от вашего брата , отвъд голямата вода. Впрочем няма място да се убеждаваме увещаваме, а ще мви приложим името на едно клипче в ютюб, което би трябвало да ви "вкара в картинката". А и не може да не отбележим, че с това нещо дето го имате в бялата къща , просто трябва само да мълчите и да ходите с наведени очи. Ето линкът в ютюб: Is Malaysian Air MH17 the MH370 Twin From Israel?

В икономиката става зле и ..затова даваме на нашите хора от Изтока това -онова от обоза - да оцелеят срещу главорезите на Киефф!!?

Да живее СССР!!! По всите Земни кълбета!

.. За нас е същетвено, че Швейцария на Балканите тръняса и гнояса!!?

май повече искаме руска задунайска губерния на Балканите...

пиздин реши да се прави на мъж,еи сега го навряха в миша дупка.наи-лошото е ,че тои си е направил милиардите не му пука,ще го оберат простате рашънци-ама като им е толкова мозъка да го подкрепят,нека им,сега ще ги питаме къде се.ат гладните.а честито им старо ссср барабар с мизерията,глада и изолацията от останалия цивилизован свят!

Няма връщане за старото СССР. За съжаление нашите медии не ин информират за реалностите в бившите соц страни. Там се гради капитализъм, доста по-различен от българския и няма желаещи да се връщат в соца.

аз съм го написала ясно,ще се върнат бързо към мизерията на ссср,няма нужда да ме репликираш.а капитализъм там няма, има олигархо-мутренска диктатура от наи-примитивен вид начело с вожда кинта и дваисе които коли и беси в рашистан,панимал?руснаците ще си платят дивотиите през носа в следващата година две,чака ги изолация и неописуема мизерия без достъпа до световните финансови пазари,откъдето се финансираха досега.да разберат,че парите в света се печатат само от една страна,те си знаят коя,и която държи и ножа и хляба. а путио да го научи! GOD BLESS THE USA!

а в много голяма степен и в Блгария, няма особена разлика между социализма и уж-капитализма. Просто същият тип хора, които прислугваха на върхушката ка то партийна, "икономическа", "правораздавателна", "индустриална", "селскостопанска", "научна", "културна" и т.н. номенклатура, сега са богатите и управляващите държавата и отраслите. Разликата е, че борците срещу капитализма се изживяват като капиталисти (но пак назначени), а борците рещу "опиума за народа" се представят за вярващи и православни... Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!

Така е!!! Носталгията по соца се наблюдава само в БГ. от бившите соц.страни:(

В дългосрочен план големият губещ са гражданите на ЕС. Русия ще съумее да сведе до минимум загубите и да навакса с далновидно премерени печеливши ходове. Никой не бива да забравя, че руснаците не са денегенерати и милеят за възхода на Русия.

За последните 250 години Русия е била във възход самокогато е била партньор и/или съюзник на Запада. Петър Първи, ВСВ и началото на този век. Защо не влизат в час руснаците, че мястото им е в ЕС, а не в БРИКС?

руските/съветски дългосрочни планове! Поне петилетни...

Няма значение, че снайперистите на майдана се оказаха от страната на новата украинска хунта. Няма значение, че новите украински власти изгориха живи десетки мирни граждани в Одеса. Няма значение, че украинските ВВС свалиха малайзиския боинг с 300 пътници. Няма никакво значение, че едно фашизирано правителство бомбардира и избива мирното население на собствената си страна. Няма значение, че налагайки санкции на Русия и Европа ще изгуби милиарди. Важно е само да се изпълняват поръчките на Американците и Англичаните. Контрола над газовите потоци от Русия за Европа са твърде лаком залък за да не си струва да бъдат убити няколко десетки а защо не и стотици хиляди хора. А и този контрол е само поредната стъпка към тоталното притискане на Русия и смазване на православния свят.

е предназначена за малко по-различна (няма да уточнявам за да не го сметнете за обидно) аудитория.

Заради Крим кръв пикаят и американците, и евробоклуците! Но, иде зима! И тя няма да е топла като предишната. Пък и новите републики в Украйна яко се опънаха на хунтата. А и от провокацията със самолета също няма да излее търсеният от пиндосите заяк! Изобщо, като не им стиска със сила, вдигат патардия около някакви санкции, които ще рефлектират върху техните икономики. Русия си произвежда достатъчно въоръжения, зърно и горива. А за другото може и да почака. Само трябва да разгони НПО-тата!

Интересно, защо не изчакат Холандия да оповести резултатите от черните кутии на падналия самолет. Украинците побързаха да кажат, че руснаците са виновни.Но защо Холандците ги отрязаха и казаха, че не биха казали това преди 1.08. Може би чакат инструктаж ат САЩ или искат да кажат истината от експертизата в Англия. Интересно, че и те не искат да кажат резултатите, които вече са факт, но май не удуволетворяват приятелите отатък океана.

Иииии....колко сте тъпи. Русия бълха ги ухапала а Европа колко много ще загуби....може ли сам да си забиваш ножа а и хамериканеца ти нашепва в ухото, така с един куршум два заека. Накисва Русия и прецаква Европа. Признавам им на хамериканците знаят как да го направят.

ще засегнат ЕС в размер на 0,3% за 2014 г. и 0,4% за 2015 г. от БВП. За Русия процентите твърдо ще са двуцифрено число!

И откъде имаш тази информация за двуцифреното число на Русия? Но това не е важно. Освен преките загуби има и едни косвени и едни мултиплицирани загуби, които интересно защо никой май не се наема да изчисли. Това първо, второ досега санкциите са само в едната посока. Хайде сега помисли какво ще се случи, когато и Русия отговори, а това неизбежно ще стане. Изобщо проблема за ЕС е мнооооого по-голям защото икономика се прави от 4 неща: технологии, мениджмънт, човешки ресурс и природен ресурс. И докато първите 3 ресурса се набавят сравнително лесно/а човешки, Русия си има предостатъчно/, то природните ресурси или ги имаш или ги нямаш...или ги завладяваш. И този който ги няма и най-големия технократ, умник, демократ да е, накрая е в поза партер. И сега пак помисли/много мислене ти се събра/, дали ЕС може да завладее Русия или някой друг/ама то други няма щото там крадат САЩ/ за да им открадне ресурсите? И кой ще плаче в крайна сметка?

Много ми е интересно какво ли ще стане с Европа, ако "Путлер" спре крачето.Особено през зимата!Само тази санкцийка ще е достатъчна.

Какво излиза, че големият печеливш от санкциите е САЩ! Ами значи това са единствените, които правилно са си подредили нещата в ситуацията или добре са планирали нещата...

Извинете,не разбрах,Роосгаз и Рооснефт,в списъка ли са ?И ако,не са защо?

В ЕС е пълно с маргинали! Като гледам и от БГ какви отидоха!

НЕ МОЖЕ 21 ВЕК ДА СЕ ОСТАВИ ЕДНА СТРАНА НА ПИЯНИЦИТЕ ДА ЗАГРАБВА И УБИВА ДРУГИ НАРОДИ !

Явно може - както виждаш, краварите го правят. А педалите от ЕС, вместо да ги сритат по кокалчетата, им пригласят в хор с такива дебили като теб.

ЦЪРВЕНО

И аз съм на това мнение. За това САЩ трябва да бъде заличена от лицето на земята.

"Русия ще загуби от санкциите десетки милиарди евро. Европа - също. " И на финала кой остана и ще си отложи фалита за пореден път?

Съществуването на ес вече е безсмислено, от опонент на сащ, съюзът се превърна в подлога на сащ, а замисълът му беше точно обратното, да се противопоставя на американците. Сега есесовците ще си забият сами плесницата, а сащ ще потъркват радостно ръце отстрани. Печеливши от цялата ситуация са сащ. :)) Да видим дали Меркел е толкова глупава, че сама да си ритне стола.

Днес какато никога до сега прогресивното човечество застава като единно срещу варварите от азия. Това единство е абсолютно необходимо за да се наложи вечен мир на земята и защита на демокрацията, пазрната икономика, свободното съревнование между ундивидите и корпорациите за постигането на едно светло бъдеще в което ще можем да консумираме необезпокаявани

Изпий си хапчетата, премери си температурата и си полегни. По-големи тъпотии отдавна не бях чел. По-зле си от комсомолски активист от края на 80-те години, "светло бъдеще"... Ужас !!! :)))

ако сте усетили отчаяната ирония в коментара, едва ли щяхте да поставяте минуси!

Меркелица е вербувана от службите на САЩ още в младежките й години! така че за нея грижа недей бра!

,,Санкциите" на САЩ и ЕС само укрепват идеологическата база и разширяват властовите ресурси на Руския Президент. Руският народ никога не е бил толкова сплотен и консолидиран в подкрепа на властта в Москва. Истинските санкции са за ЕС.

Хахахаа, не знам какво за вас е 'сплотен и консолидиран' народ, но като гледам на какво се съгласяват млади руснаци само и само да дойдат в Западна Европа,.... Не ми изглеждат много мотивирани да останат в родината си и да градят бъдещето с Путин :)))

Много ми е интересно това! Ще развиете ли темата?

Ох, защо ли не се радвам, че ЕС налага санкции на Русия? Това ще доведе на първо място до загуби за Европейски компании които търгуват с Русия. А по-страшното е, че украинците и руснаците още по-настървено ще се стремят да напуснат страните си и да дойдат в цивилизована Европа... А като дойдат ще са хуманитарни бежанци, т.е. въпреки че сами си направиха война, ние ще ги храним и подслоняваме. С две думи, обикновеният европеец ще плаща

ЧУК

Скрънзите зад океана ще преведат към седем милиона бдолара на порошенко за да продължи войната срещу цивилните хора!

Ха-ха ... Смешка ... 7 милиона ... Само от фонда на Кадиров ще отделят 7.5 милиона долара за Донбас ... Американски смешници ...

ЧУК

Опълчението пак направило от стотици нацисти -трупове близо до Луганск! Пишат имената на убитите в мрежата,за да не ги чакат близките им напразно.

ЧУК

В тази връзка пък ,мобилизацията се проваля напълно!Хората не искат да умират заради интересите на порошенко и сащ!Вместо светът да осъди демолишъните за намесата им в войната в украйна,се мръщтят на руснаците!

Държавите по света трябва спешно да се обединят и строго да санкционират лидерите на САЩ, Великобритания, Германия, Италия и Франция заради издигането на нова желязна завеса, брутална намеса във вътрешните работи, нарушаване на суверенитета на независими държави и за разпалване и разпространение на радикален ислям. Когато нещата се успокоят и премине опасността от война, държавите да се погрижат за границите и сигурността си! А който има претенции към Русия да си ги отстоява по дипломатичен път!

анексира територии на независима държава (за чиито суверинетет и териториална цялост е гарант!?) и то с военни средства по бандитски начин. Нормално е нормалните държави да не го допуснат! Историята със завладяването на Австрия, Чехословакия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Бесарабия, Северна Буковина, по-голямата част от Франция и т.н. в края на 30-те и начлото на 40-те години на миналия век е много поучителна и не бива да се повтаря!

А за КОСОВО какво ще ни обадиш! Там даже и референдум нямаше!!!!

Така е, трябва да се поучаваме от историята. Сега сме 21 век. Опасността е от активизиране на джихадисти и ислямски тероризъм с помощта на американски и западни лидери. Местни етнически и религиозни сблъсъци са на въоръжение като ново средство за водене на война с цел "контролиран хаос". Тази ситуация няма отношение към връщането на анексираните територии от Русия, нито има отношение към независимостта на България. Виждаме, че днес лидерите и на Запада и на Русия гледат на страната ни като на свободна и евтина територия. Дори често я пропускат при изброяване на държавите на Балканите. По този въпрос, какво казва поуката на историята?

"Русия е анексира територии на независима държава и то с военни средства по бандитски начин" по времето на Руско-турската война 1878г. Коя е анексираната територия и да се върне ли сега!

big_uncle@dir.bg

Хайде да прочетеш малко история. Посочи къде се намира Украйна на картата - но Украйна от 1900 година. И погледни на австрийските и английските карти от същото време какво пише на Крим. След това можеш да продължиш с тъпите си коментари. Впрочем не ти ли е интересно защо хохлите бутнаха паметника на създателя на държавата им - Владимир Илич Ленин? Годината е 1917...

Абе, кога Украйна била суверенна държава? А Крим винаги е бил руски.

Е, защо само заради украинската криза? Да санкционират със задна дата и заради кризата в Югославия и етническото напрежение в Македония! Заради кризата в Египет, Либия, Сирия, Ирак! Ми в Турция също липсва демокрация по вина на Русия. За халифата на джихадистите, също! А за политическата, икономическата и демографската криза у нас да не говорим! Както и за възрастовите кризи на лидерите на Великобритания, Германия, Италия, САЩ и Франция, също да санкционират Русия! В Триполи се сбили ислямистки групировки. Ако санкционират Русия, те ще се помирят.

поговорката гласи (кои копае гроб другиму сам пада в него)така са и политиците дръзнали да слушат плантатора с неговите глупости!!!!!!!!!!!санкциите започнаха ;> запрет на всичко животинско и растително от полша .украина,ще послеват испания португалия и т.н и маи нема да добре за еврогеиовете а????дупе дание яко каква стегнация ще бъде!!!!!!!!!!!!!!а руснаците си имат продоволствен склад в лицето на белорусия!!!!!!!1

Агите не са в ЕС и нещо след номаерата които им спретнаха сащисаните хич и не мислят да се заиграват с тях срещу Русия и бая ще се офъйдосат

Nikolai Vasilev

прав си колега те турците са много доволни когато пристигнат тези от сибир с дебелите пoртнманета и поръчват стока за 100.200 хил. евро!!!!!!!!!!!!това поне съм го видял с очите си!!!!!!!!!

Поговорката може и да е вярна. Но запада определено знае как да се справи с Русия. По същия начин Рейгън се справи със СССР. Путин скоро ще бъде изгонен с камъни от Кремъл. Глада винаги е бил по-силен от страха.

Nikolai Vasilev

стига с този реигън и сталин днес е съвсем друго ама съвсем!!!!!!!!!!!!!!!

ЧУК

Руската армия ще я видите в Киев ,веднага щом се установи вината за падналият самолет!След това санкции и да има ще има и одобрение от Нидерландия-канада,малайзия и другите държави загубили пасажери в трагедията! С една дума Русия ще раздаде възмездие на виновниците!

Наместо рашъните да се заврът в миша дупка и да си траят за това масово убйство което направиха с тяхното оръжие, те ще се напъват да раздават правосъдие. Точно това което ама най неумеят. Правосъдие ще раздават само привържениците на Евроатлантическите ценности, а доказани такива в района са Украйна

Ма си и Проз, Баце, еша си нямаш! Ма дано поумнееш, ма надали!

възмездие на себе си? Че това кога е било?

Че няма да оставиме Ръшата да си прави карти както си иска?!

Ръшата си прави картите около себе си!!!? А хамериканците са хукнали по сите континенти на цялото Земно Кълбе!?

Питали радиото с кого граничи Русия Радиото уточнили сега или по принцип. Питащите уточнили по принцип Радиото отговорило: По принцип с когото си поискат

С война или без война - Баба Европа твърдо е решила да си направи пустиня- по-голяма от Сахарата!?

И как точно ще стане това? Нали не намекваш, че миролюбивите руснаци ще мятат бомби по Европа? ;) п.п. Ако все пак с и толкова глупав, че да го мислиш, имам въпрос. Европа и САЩ, какво ще правят? Ще им влезнат в положение за "грешката" или ще отговорят? :))

Санкции ли? А епидемията от "син език" по животните? Дългата ръка на Москва! Москва има най-съвършенното бактериологично оръжие!Няма да се учудя ако другия месец пламне и чума по свинете! Вече го изпробваха в Грузия! Санкции ли, санкции? Сега ще видите сега кон боб яде ли!

Така е !! "Сините" само мълчахме и ...езиците ни фанаха бактерии! Сега ще се прехвърлят по всички!!!?

Междувременно кибер беркут блокира сайта на украинския президент, и публикува документи разкриващи чудовищни загуби на техника и жива сила на украинската армия. Това в слагаческите медии и дир-а няма да го прочетете, просто опитайте да отворите сайта на потрошенко и ще се уверите сами.

ЧУК

Загубите на нацистите са към 14 хиляди убити ранени и дезертирали! А сегашната мобилизация е просто отайваща!Хората не искат да мрат заради сащ и порошенко!

Япония спира вноса на стоки от Крим!! Интересно какви??

Как ,бее?! Те в Крима само суши вадят!!

Наталия Поклонская е олицитворение на японският идеал за красива жена, така,че все пак има ко

Ой, ама тия пидали ще ме уморят от смях! До сега санкциите им бяха въздух под налягането, а от сега санкциите им ще бъдат минус 40-50 млрд. за тях! На следващата среща на БРИКС ще договорим хуманитарна помощ за ЕС, но първо ще помогнем на Донбас

Нас не догонят... Только скажи Дальше нас двое Только огни Аэродрома Мы убежим Нас не догонят Дальше от них Дальше от дома Ночь-проводник Спрячь наши тени За облака За облаками Нас не найдут Нас не изменят Им не достать Звезды руками

дрън дрън ярина санкция една вчера изтапани нагал спекулатор на народу мнение медиатор на екрана най-отпреде и преведе: санкциите са най добри путин гуз че го боли щото струват му милярд а на нази три нищо нека го боли Умни глисти се смеят чисто: "санкция голяма, за путината мама" В също време Аз дочух че на КГБ агента рус приятел верен споделил че за санкциите време няма !готви! !се! !война! !голяма!. Луди ли сме питам Аз да приемем този фарс бедняк да коли брат бедняка зарад санкции ми политически на богатски - икономически.

Поезията не Ви е сила. Ако имате мнение по въпроса, по-добре в проза.

но скоро и това няма да има значение, информацията така или иначе е предадена: В Европа ще има война!

Лудошкуш Шорош, май 1984.

Че досега какви бяха санкциите - военни ли?

Най сетне прогресивното човечество прозря,че азиятските варвари разбират единствено от езика на силата. Евроатлантическите ценности трябва да бъдат поставени над мимолетната финансова изгода в името на пълната победа на свободата, демокрацията, пзарното общество и потребителите

пак ли се завърна отрепко!!! Ккаво пак ще цъкаш центчета а?:) И пак под друг ник!!!

Дали не либсва някой от пациентите

Направи си преглед. Здравето преди всичко.

И на шепа корпорации. Честито, виждам, че вече сам си избираш кочинката, което си е прогрес, разбира се :)))

Русия ще загуби от санкциите десетки милиарди евро. Европа - също. .......ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ .......КОЙ ПАК Е 1

то се знае кой 1 а и кой голям глупак...

Моментът не е назрял, ребята. Такова е международното положение, че трябва да чакаме Путин първо да действа. Затова търпете! Когато Русия разположи ракети в Калининград, тогава всеки ще трябва да направи своя избор... Пък ще видим кой кого!

А ние, уважаеми б.к. не си ли мислехме същото? Как ще потекат реки от мед и масло и само ще клечим на брега и ще гребем с ведра! Но за съжаление, това не се случи, но не се случи и дори най-дребното очакване - ние се озовахме в задния двор на ЕС и на нас гледат като на навлеци и просяци. Не става дума за никакво равнопоставяне, а за подчертано неравенство. Виновни са нашите политици, чиято единствена цел в живота е да се нагушат къде с български, къде с европейски пари и оттук нататък я камилата, я камиларя! Сега и Великият вожд като се изтъпани пак на министър-председателския пост, жална ни майка. Защото тъпият българин пак ще го избере! За съжаление! А то пък като има за кого човек да гласува....

Няма ли и нашите подлизурковци да се "присъединят" към иконом. санкции срещу Русия? Лесно е - спираш руснаците да идват на почивка у нас, принуждаваш ги да продадат имотите си, фирми, като Лукойл да фалират и да останат няколко хиляди без работа и всичко ще е ... ОК, нали!? А хамереканските туристи "лесно" ще заемат нишата оставена от руснаците, пък и току виж имоти започнали да купуват, а и някой и друг самолет да произвеждат в България... Щото са ни "големи приятели"!?

Еееей голям зор да сложат ракети в задния двор на Русия. Ама няма да стане :D

Руснаците ще си наредят ракети в Куба! Право под черния негърския задник на Обонго краля на джунглата!1

Историята е хубаво да се знае, защото иначе се повтаря, при това в гротексен вариант!

минах на леб и сол - обявих санции на хранителните магазини

След като ВТБ бъде блокирана това значи че ФК"Левски" ще остане на сухо и Батков от къде ще цица?

че "Левски" го харизаха на руснаците още преди 20-на години. Но още по-жалко е, че руснаците са сложили ръка не само на спортни, но и на почти всички икономически, правни и политически субекти...

Що американците не слагат ръка на спортните обекти у нас, а все руснаци? Що никой не убеди напр. спонсорите на Ливърпул да преосмислят инвестицията си, да се оттеглят от Англия и да налеят няколко стотин милиона в наш футболен клуб например... То е лесно на думи американците да са ни "приятели", но друго е май на дела!?

Ами на мача в неделя на фанелките им нямаше ВТБ, така че вече са ги отсвирили. Но няма общо със санкции и тем подобни - още май месец, когато обясняваха, че видиш ли май са поизбързали със събаранято на трибуната беше ясен вятъра.

в русия ще ядат пушки вместо чушки .

Това ми звучи като - асфалт не се яде :)

ама ще се наливат с нафта на богато! ще тракат, като дизели сутрин при -40С. Рускините обаче ще си ядат ягоди в Холандия.

Тази година Русия ще събере 100 000 000 тона (100 милиона тона!!!) зърно ... Мислете преди да пишете ...

си искат хората!! Щот за разлика от теб цървул не струващ пукната стотинка......Пушките струват доста!! Милиарди!!! И руснаците ги продават по целия свят хахахахаха!!!

Защо криете коминтарите на хората?Писна ми от тези санкции-то не бяха икономически,то не бяха политически!Не разбрахте ли ,че никакави санкции няма да има срещу Русия.Ала -бала.Не им стиска на запада и на САЩ да приложат санкции,защото така са обвързани с Русия,че и те ще пострадат.Затова журналистите спрете да се раздрасквате с тия санкции,защото станахте досадни

какви санкции бе! прочетете в блиц, заглавия от днес, "Украински щурмоваци атакуваха автобус с бежанци, разстреляха 3-годишно дете", "Украински военни удариха дом за възрастни хора в Луганск", реве ми се от мъка, горките хорица, къде сте бе мръсни лицемери от евросъюза, къде са всички хуманитарни организации???къде сте бе лицемери, къде е оная овца с кифлите?????

от надежден източник черпаш информация ;))) я кажи, какво пише в бюлетина на пусито?

що не си гледаш работата бе глупак!от теб ли да черпя инфо???явно другите медии мълчат, като да не казвам какво...аман от долни манипулатори и сметкаджии, не ми се хили, не ме интерисуват простащините на "мъртви души" из пишещи анонимно през нета, аз не мога да стоя безучастно когато умират в мирно време невинни хора, имали пари на света да оправдаят това?????

Совинформбюро съобщава, както се заявява, "неопровержими данни": " от 22 юни до 21 ноември германската армия на съветско-германския фронт изгуби убити, ранени и пленници около 6 000 000 души, над 15 000 танка, почти 13 000 самолета и 19 000 оръдия". Според правдивата информация от руската държава - Червената армия е спечелила войната още в края на ноември 1941 г.! Дори победата е значително преизпълнена, защото цитираните числа значително надвишават цялата мощ на германската армия. Та очевидно руските "информационни" традиции са непоклатими!...

кви ч1-ви години бе, сега е 201ч, време на всякакви информационни методи и комуникации, не ми излизайте с тия номера, дано ти плащат и на тоя кайзер созе, защото не мога да повярвам, че може да има, дори и двама душевни инвалиди в тоя форум, които да не почустват поне малко състрадание, става дума за убити пенсионери в старчески дом, и дете в автобус, бежанци, хорята бягат от ужаса бе, .....(самоцензурирам се, защото не искам да си изпускам нервите с платени дезионформатори).