US санкции, ако купиш МиГ, Су, калашници, C-400

Русия има огромни възможности да отговори силно и болезнено на новите американски санкции, заявява политологът Михаил Делягин пред "Независимия газета".

Обратно в новината

Коментари - US санкции, ако купиш МиГ, Су, калашници, C-400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две са страните в света, които купуват всичкото злато на международните пазари. За какво ли им е? Сигурно за да си правят украшения от него... Или не е за това? А няколко други страни искат да си вземат обратно златните резерви, които са на депозит в Щатите. Естествено, никой няма и намерение да им ги върне. А пазарът на волфрам, който е близък по параметри (относително тегло) със златото, е вдигнал цените на волфрама няколко пъти. И го изкупуват американците, незнайно защо. Аз мисля, че няма нищо случайно в международната финансова политика, а Вие как мислите?

Русия има огромни възможности да отговори силно и болезнено на новите американски санкции , но не отговаря , пусти страх за трилиончетата в Щатските банки .

Шило

Трябва да си пълен идиот, за да държиш парите си там. А отдавна резервите не са кешове някакви. Като цяло, поредното приказване на тема санкции. И досега имаше. Спряха ли турците? саудитите? Не. Едните купуват С 400, другите- различни видове въоръжение за над 3 млрд. Янките просто искат по този начин да си разширят пазара. Ама накъде?

кво праим при заварено положение - аиде заменете ни самолетите за ваша сметка с американски!!!

от кога чакаха да се случи нещо подобно лаиняните кравари ,,, честито ....получи им се , не се знае за колко дълго

Нищо не им се е получило. Повечето руски ковпании и досега бяха в този списък. И? Търгуват си със С 300 и С 400, в момента си преоборудват армията с по-нови системи, предоставят на Сърбите МиГ 29, сключиха договор със СА за поне 3 млрд долара. Въобще, жълтурко се е жлътнал вече от отчаяние. Затова са и тези тъпи ходове- знак на отчаяние

Хахахах, Ердо ще върне ли С 400?

Кой би си купил руско оръжие освен ако няма друг избор ?!

Правилно. Изборът е оръжие или играчките на янките. Наистина няма избор. Особено, след като е доказан факт, че самите американци са захвърляли новите М16 и са ползвали 20 годишни АК 47. Още от първите, слезли от поточните линии.

Тези, които са по-големи на възраст добре знаят и би трябвало да помнят, че за да могат да живеят (т. е. да живее техния ВПК) те винаги трябва да имат враг - реален или измислен!!! Мирът за САЩ е крайно неприемлив - иначе, бизнеса с оръжие спира, ще трябва да спре и печатницата на долара.....Лоша работа!!! Спомнете си когато Саддам воюваше с Иран и купуваше оръжие от САЩ как беше добър, нямаше "хим. оръжия" и т. н. Когато спря да купува от тях оръжие и се опита да продава нефт за Евро, а не за долари как изведнъж се превърна в злодей.... Те така, прави чичо Сам....не се чудете, а мислете с главите си и си обяснавайте това, което става по света и най-вече в обединена кравария и нейната подлога UK.

Ако някой ми каже или ме наказва, затова че си купувам хляб от бай Спиро буфера, а аз съм потомствен Ботевист, ЩЕ МУ КАЖА ДУХАЙ СУПАТА СЕЛЯКО!!! ХЛЯБА СИ Е ХЛЯБ, ФУТБОЛА СИ Е ФУТБОЛ!!!!!! ЩОМ ХЛЯБА НА БУФЕРА МИ ХАРЕСВА, ЩЕ СИ ГО КУПУВАМ!!!!!

Голям праз, като не могат да ползват долара!! Ми ще ползват Евро или Юани тогава! :-) Дали пък това няма да е началото на края на долара!!!???

Да бе да, най-нормално еда почнат да ползват.... рублата! Ха сега де.... ти не се сети.

Чета коментарите и ми се ще да задам един въпрос на Хан Тукту-колко ти плащат, мекеренце жалко и продажно?!

Санкциите са заради кражбата на Крим. Даже и Блядките знаят, че са си ги заслужили ;)

Кражбата на Крим я направи Хрушчов през 1954 година!!!!!! А иначе всеки може да каже, че заради високото съдържание на сероводород във ФАЩ е нужно да им зашием аналите!!!!!!!!!!!!!......но е смешно:))))))

Никой не може да казва кой какво и откъде да си купи!!!!!! Дори да е миризлив кравар, НЯМА ТОВА ПРАВО!!!!

Май има простаци, които смятат, че някой е длъжен да слуша господарите си!!! НЕ, ГОСПОДА ПРОСТАЦИ!!!! КОГАТО ИДЕТЕ НА ПАЗАРА СИ КУПУВАТЕ ДОМАТИ СПОРЕД ЖЕЛАНИЕТО!!!!! НЕ ТУРСКИ, ИСПАНСКИ , МАКЕДОНСКИ ИЛИ ГРЪЦКИ!!!!!!!!!! ТАКА Е И С РАКЕТИТЕ!!!!! ДРУГОТО Е НАГЛОСТ НЕЗЕМНА И ДУМАТА "ПРОСТАЦИ" Е МНОГО МЕКА!!!!!!!!!!!! ТЕЗИ КОИТО ПОСТАВЯТ МИНУСИ НА ИЗКОННОТО ПРАВО ДА СИ КУПУВАШ ТОВА КОЕТО ТИ Е НУЖНО СА МЕКО КАЗАНО ИДИОТИ ИЛИ ПСИХИЧЕСКИ БОЛНИ!!!!!!!! АКО ТЯХ ГИ НАКАРАШ ДА СИ КУПУВАТ МИРИЗЛИВА , МУХЛЯСАЛА АМЕРИКАНСКА ЦАРЕВИЦА, ЩЕ ОРЕВАТ ОРТАЛЪКА, НО ЩОМ ИМ ПЛАЩАТ, МОЖЕ И ИНАЧЕ!!!!:)

САЩ и Русия не са толкова силни колкото се опитват да се изкарат .Светът ги търпи защото създават технологии но вече и двете държави са в застой и това няма да им бъде простено .

Връща Крим и не папа сушки матушката , иначе през февруари ще им гепят и трилиончетата !

А бе "Ведомостите" нещо не са съвсем прави. Намалее ли търговията със зелените книжки на книжния тигър зад океяна му е спукана работата. Колкото до системата за транзакции, вече активно се работи за алтернативни.

Да , да , торф срещу чай , и сол за брадва

я не обиждай Боко и приближените му, простако.

Ердоган ще си го премести от единия крачол в другия, а Си Дзи Пин замалко толкова се стреснал, че за момент забравил и после много се смял като си спомнил че комунистическата му държава държи целият космически дълг на САЩ. Смях.

със свободното движение на хора, стоки, пари, капитали? Какво става с лоялната конкуренция, или ще действаме на принципа - или ке ми даеш или ке те е..м?

Е,то първо БОГ ви наказва,ПУТИН след това.>>>>>>не президент а държавен департамент ще си назначи.

Разбира се ТОВА е ВЪРХЪТ на ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА......НА ИМПЕРИЯТА.....Водейки се от постулата преди 2500 години на Атина,,,СИЛНИЯТ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА///СЛАБИЯТ ТЪРПИ КОЛКОТО ТРЯБВА,,....

Вероятно, само поради тази причина все още не съм си купил нито 1 МИГ, нито СУ, а за С-400 или 500 аз пък пари нямам. С парите за "Калашник" ще се справя, но пък не го искам... О, не- добро си е оръжието, само дето на мен ми писна да го влача по родните баири, още преди 35 години. В тази връзка, мен няма да санкционират! Да му мислят шведите, които май си въобразяват, че всичко в живота и смъртта е безплатна "шведска маса", защото следващите ще да са те. Неутрални били? И кво от тва? :) Аз казах,хау!

ще секне вноса на чемодани май

Ако купя от Русия презервативи и спирали,ще има ли санкции?

Няма да бъдеш санкциониран,но така ще те надупя(и то без презерватив),че очите ти ще се изцъклят!

Авиоиндустрията на САЩ закупува 60% от титана за самолетите си и ракетите от Русия. При Ербъс нещата са аналогични.

Титан , нефт,г"з всичко продават рашките на идеологическия противник - иначе голодомор....

фюзелажите на новите модели пътнически самолети се правят от композитни материали. от титан не знам какво се прави,ама не е много като обем

Русия разбра чак сега опасноста от поредните американски санкции, че вече те могат да засегнат не само руски организации и физически лица, но и партньорите им в цял свят. Явно Путин си е представял, че санкциите ще са ден до пладне, а те не само не отшумяват, но и се засилват. Навремето Рейгън с подобни санкции отвя цялата социалистическа система, и Русия излезе с посинено око от "студената война".

посинено око? Те не само им посиниха, ами им разпраха... ааа, как се казваше долната част на гърба, тази под кръста?

добре, че не зависи от теб, тоя реактор, дето го взехме за АЕЦ Белене ни стига

Ако зависеше от мен, бих купил за България 2 ескадрили Су, 2 ескадрили МиГ и 1 дивизия С 400.Е те тогава да идва който иска, да видим как точно ще стане:) Как може американците да санкционират някого, ако реши да си купи най-добрия в света изстребител-прихващач, а именно Су???

Se taia

Ако ползваш рубли, никой не те спира, само дето на Путя му трябват доларе и еуро ;) Та това са прословутите санкции...

Ш ви сцепат гъза казано на прост език. Кой се е зафанал със САЩ добро не е видел а,ма те на къса памает един разпаднат СССР не им стига.

Кретеновски, това да не ти е продажника Горбачов, Путин ще ги направи сами да си говорят тия американски отрепки.

звучиш отчаяно :)

Руснаците да направят конта санкции ,който търгува със САЩ русия да не търгува да видим руснаците колко са силни.

Да им пикая на хамериканцитя на "свободния пазар на пазарен принцип". Явно не важи:) Мен ако ми харесва Калашников или Су, Америка ще ме санкционира, ако си купя? Тия наистина се вземат много насериозно!

Сериозни са. Докато не стане като със СеСерето , няма да спрат.

Както казвал великият Ленин - "Другари, това е сериозно и е за дълго"!

Газ гза блядовете , да си ядат миговете и сушките

Нищо лично и съвсем беззлобно да питам; защо никой не иска в Русия, дори и мигрантите също не искат в Русия, то никой не ги иска в Европа, но те жертват живота си за да отидат на запад! Защо синове и дъщери на управниците на Русия като се започне от Путин през Лавров и ...и... и - учат и сега работят и жовеят в САЩ? Защо авоарите на тези демократични управници и богаташи са в американски и западноевропейски банки? Нищо лично, питам само.

Ами защото вероятно при няма на властта, тези пари ще бъдат иззети в нечия полза. Няма само бяло и само черно! Разберете го! В едно САЩ за най-добри, в друго по-добри, в трето добри и т.н. Адекватно и Русия е така. Защо се занимавате в тях? Надали от вас зависи те какво ще кажат и правят :) Гледайте си вашите гащи, че дупката им расте, гледайте си паничката, че и се вижда дъното, гледайте си жените, че май съседите ви ги чукат ... Айде всеки да гледа него си, а!?

Съгласен! НЕ с цел елементарно заяждане, а в опит да науча нещо от Вас моля, напишете ни в какво сега е добра Русия?

Като гледам Симеон Дянков и шефа на предизборния щаб на Тръмп нямат нищо против да работят в и за Русия!!! Въпроса е на кого Русия ще даде да работи с нея!

Да бе да, всички виждаме и знаем, че на границата в източна Украйна с Русия, чакат над 10 хил. мигранти от САЩ, Германия, Англия, Швейцария и ... и ... да получат руски работни визи! А ти изпи ли си хъапчето?

Бате аз в Русия неща! Там бият. И в България неща и там бият ама в Русия бият по-лошо. Аз искам в цивилизована държава, където разбират от нуждите ми. Да мога да си изнасилвам деца безнаказано, щото това си ни е културна особеност. Да ми дават кинти да не бачкам и да ми се навеждат свенливо като размахвам лозунги за аллах или търся дупка да се облекча....

За колко по-безумни и налудничави цели хората са залагали и губили не само взичко, което имат, но и живота си! Илюзия е, че човека е логично и рационално същество! В поведението си хората се водят по-често от ирационални импулси, при това са лесно манипулируеми и се поддават на внушения. Ако питате германците какво са търсили дядовците им преди 70 години в Сибир и чия родина са защитавали пред Сталинград едва ли ще получите рационален отговор. Ако бяхме толкова разумни, историята ни нямаше да е изпъстрена с толкова много демагогия, безумни и никому ненужни войни, погрешни решения, гонения и геноцид...

Санкциите са заради кражбата на Крим Блядките откраднаха Крим и САЩ им набиват канчетата Какво е неясно тук?

Не е така! Санкциите са защото САЩ са империалисти, милитаристи и либерали! А...да и имат 160 и не знам колко си военни бази по целия свят!

Значи тия крава са тарторите в света! Те командват, така ли? И са нагли! И са невинни? И са миротвроци? И са ...!? Айде бе!? Някой някога беше предсказал, че скоро щели да потъват техните градове. До кога да чакаме? Дали не е защото Планетата Земя не може да издържи на наглостта, безпардонността, многоличието на тези лакоми и диви същества?

има да чакате, а през това време изчезна руската империя и после ссср.

Да живее демокрацията и свободният пазар! Да живеят човешките права, правото на самоопределение, правото на сътрудничество, обмен, конкуренция...правото на съществувание! Лицемерието и ехидността са безгранични, право на достойно съществуване имат само тези, които са си присвоили ролята на световни законотворци, полицаи и палачи 3в1! Ако вярвах в религии, щях да кажа, че дяволът си е намерил уютно местенце в главите на днешния западен елит, но понеже не вярвам, ще кажа, че те далновидно показват на целия свят, до какви висини може да стигне човешката лошотия. Вече нищо не може да ме възмути!

ама путеф, как забрани храните на руснаците... това е свобода на избор... Даже санкционира сайтове с испански хамон в русия.. и на картинка нямат право да го гледат. Затова и канибализмът се завръща в тайгата.

Важат ли санкциите за ловното оръжие на Ижмаш, което е евтино и надеждно?

Методите на слабака са винаги подли и подмолни. При цялото дуене, американците си остават сбирщина от несретници с комплекси и като такива ще изчезнат от човешката история.

abasador

американска, му работа, без вина виновен и ме сложиха в черният списък. Лек ден.

На Путин въобще не му пука за санкциите, затова под такива статии не се намират мурзилки, платени тролове да цвилят.

Американците, като са сигурни в качеството на тяхното оръжие, защо се борят с руснаците на пазара за оръжие с политически, непазарни средства ? Нали уж конкуренция, глобализация, свободен пазар ? И още не са спрели платежните системи на Турция ... Те на Русия не смеят да спрат платежните системи, та на съюзника си ...

Връщат крим и продават на корем ....дотогава торф и людоедство !

Ти да видиш! Краварите вече приемат СОБСТВЕНИ ЗАКОНИ, които са валидни на "територията" на цялото Земно кълбо!... До къде ли могат да стигнат в наглостта си и претенцията си за Световно господство?!... Абе, както казват руснаците: "Ще поживеем и ще видим"...;-)

ще поживуркаме (не поживеем) до 50-60 години и ще видим. На повечето - не им остава много..

А свинарите в Москва лъска дедовия на Путин

...абе я Си я зАври ЗнаетеКъде фъкината мадаВиУаша, тов. Многоименясников !

Каква демокрация, каква свобода щом ФАЩ казват на всеки къде да слага часовника и ако не е техен, трябва да се превърнеш в тяхен роб...

Катъра, като усети края, рита най-много.

Който и да е катъра, руснаците ще са вечните магарета..

като няма да се купува руско оръжие, дали пък руснаците няма да се принудят да го ИЗПОЛЗВАТ???

Колкото повече го използват толкова повече глад във високодуховната и миролюбива РФ. Справка Донбас и Сирия.

Стига бълва простотии! Далеч по знаещи анализатори си го признават, че от санкциите полза няма. И по страшното е, че нито в Европа, нито в Америка знаят какво да правят след тях. Т.е. то е просто и го знаят, ама така не им се иска, че са в състояние да се самоубият преди това.

Значи скоро да очакваме и санкции срещу всеки който не купува американски стоки , на исканата от тях цена ( като тецовете ) . А впрочем какво произвеждат американците ?

Войни!

ами примерно ти пишеш на компютър, с операционна система и после ползваш интернет. Всичко това идва от САЩ. И много други неща, ама първо трябва това да осмислиш!

Няма какво да осмисля. На САЩ е монополът. Всичко и всички могат без САЩ. За интернет са помогнали и швейцарците. За компютъра да не говорим, камо ли за ОС...

Да ама прасето Каракачанов отново наля 70 милиона във РСК МИГ и получихме двигатели които са или стари или ремонтирани или бракувани!Всички отговорни лица мънкат и отбягват да кажат истината!

Кой казваш ги платил ??? Значи стават 140 - със платените от борисов2 -70 . Я като се върнеш от училище - провери за какво иде реч и тогава пиши .

Та от кого следва да се закупят двигатели за МиГ-овете? Ако те питат теб ще кажеш от Сорос. Ама снизаният дъртак не разполага с такива!

Тия се оказаха по тъпи отколкото ги смятах.Руснаците две неща правят-оръжие и водка.Другото не им се отдава.А кетчупените прасета не могат да убодат кучето с пръст в задника.

Толкова са им добри военните самолети (граждански вече нямат), че винаги са изоставали технологично от западните между 10 и 20 години. Примери безброй...

А дали е така ... от козяк ще ти кажат .

не правят хубава водка руснаците. Единственото качествено нещо, което произвеждат руснаците са - рускини.

Спирайте им полетите на американците в космоса, ще гледат небето от Земята. Като се научат да правят двигатели тогава да летят.

Нали Пенковски им продаде формулата за ракетното гориво. Образовай св.

Докато вие лелеете за матьошката с рублите, ние нямаме право да изнасяме зеленчуци за Русия, защото сме санкционирани от Русия.

И защо е така ?

Дали сме санкционирани от Русия не знам, но знам, че сме единствените в ЕС, които изпълняват санкции наложени от ЕС. Другите си намират вратички...

И къде в това се вижда прилагане на Международното право? Не купувайте от РУСИЯ, САЩ ще ви глоби, новият СВЕТОВЕН РЕД с Император САЩ?

Ясно се вижда как американците отстъпват позиции на международната сцена и всячески се мъчат да си ги върнат. Благодарение на президента на света Владимир Путин, Русия си върна мястото на световна сила номер1, а ние пак отиваме към национална катастрофа.

Абе въздухари , кой ви брои за сила бе ...Горно Волта с ракети ?! Сега като ви свият 1 - 2 трилиона долара дето ги криете по офшорките , сами ще оглозгате великия къс император

Така де - все пак права иман само американците ( ... у нас и циганите - но разликата явно е само в името ) ,