И Сенатът на САЩ гласува санкциите срещу Русия, Иран и КНДР

Сенатът на САЩ одобри законопроекта, който предвижда засилване на едностранните американски санкции срещу Русия, Иран и КНДР, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - И Сенатът на САЩ гласува санкциите срещу Русия, Иран и КНДР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кво става Путев съжалявал за тъпия ход-хакерски атаки по време на изборите в САЩ. Атаки може всеки но срещу каква полза. Види се ГОЛЯМ ПАСИВ със сгромолясване -финал на ик. положение в Русия и ще се разбере скоро. Хайди Путе на партер те туриха. Що ти са оръжията ,се га ще се види за ограбване на Русия или за зцащита на Русия. Страхлив е късия и тримата къси!!!!!!!!!!!!!!!!

тия пидали искат се да е по техния аршин баси наглите темерути! След тях и трева не никне изсмукват ресурса и .... пустиня.

Комунизмът и малоумната руска политика си отиват икономически.Путин,Ким и Асад ще фалират и нищо не може да ги спаси.Путин трябва да вдигне данъците от 13 на 20%,да съкращава преди изборите 2018г

здрасти отиваси твоят наи голем куми които вчера се изказа така че и нормален може данего развере ама човека е пътник с билет за отвъдното и какво мъ пука важното е да се направи това което никога нема да стане т.е .всички енергиини запаси на руските да станат американски !!!!!!!!!!!!!!малко саго ударили с пуската ракет трявалое да го гъмнат този в въздоха !!!!!!!!!!!!!

Да им имам на тези "правовата държава". Предполагаема намеса - реални санкции. Предполагаема химическа атака - реални томахавки. Предполагаема руска заплаха - реални военни бази. Предполагаеми оръжия в Ирак - реално съсипване на държавата. Няма доказателства, няма документи, няма факти, няма космоснимки. И за какво плащат на ФБР, ЦРУ, НАСА и още 10-на тайни служби, като не могат вече 10 г. едно доказателство да представят !?

и Магнитски е жив и здрав и всичко в Русия е красиво и прекрасно.. Доказателствата са представени където трябва и никой освен Тръмп не ги оспорва.

имаше подобна правова държава дето и се мръщиш, то богатствата и щяха да донесат на народа далеч повече от 2 оправени града, 100 милиардера, 4% бюрократична шуробаджанашка 'средна класа' о повсеместни мизерия и упадък навсякъде.

Вижте-още от ПСВ -САЩ провеждат т.нар. "Политика на изолационизъм"--на прост език,Европа е далече и войни и кризи да стават нас няма да ни засегне.Не ме интересува Русия.Ние сме в ЕС--кого наказва Конгреса на САЩ-"Шел" и други подобни фирми,които купуват втечнен газ от САЩ.Покрай тези фирми нали има работни места в Европа--ще настане криза,която неминуемо ще се отрази върху България.Не ме радва примерно и върнатите поршета--ами нали това ще се отрази и върху примерно дотациите за България.Всичко е като скачени съдове.От всички най-важен е Българския народ--той да не пострада.

мутрьо дали така мисли или който даде повече...

Не зная какво мисли нито Президента ,нито Министър-председателя на България,но съм сигурен,че и те са притеснени и объркани и си задават въпроса--"Как ще се отрази това на България?"

санкции до дпука.Сега поредните забраняват на русия да внася кравешки лайна от гетото.Това беше и последният останал продукт на талибаните от ФАЩ.Уморети ги тия руснаци от смях най накрая.

Ахахаха, я се скрий, руски трол! Кочината ти русийката жива да я оплачеш, и санкции не й трябват, тя така или иначе е на доизживяване.

И сега най-забавната новина: Републиканците в Конгреса на САЩ изискват разследване на Хилъри Клинтън, Джеймс Коми и Лорета Линч ЗА ВРЪЗКИ С РУСИЯ!!! Остана ли някой изобщо в САЩ, без подозрения че е агент на Путин :)

Направо се изпоядоха тези хора ! Да ти е жал да ги гледаш ! А каква беше Америка - могъща, авторитетна, демократична ! Няма я вече ! Разочарование !

.. и продължава да е, ако ти е трудно да забележиш. С руското ограничено крепостно мислене всякакви политически конфликти и борби на идеи означават задължително разпад и разруха, а идеала е желязната ръка и бетонна стабилност. Така в СССР потриваха злорадо ръце и през 60те по време хипитата, и през 70те с нефтената криза и рецесията, и през 80те..ах да, знаем как свърши всичко..

Тук някои питат, как ще ни се отрази всичко това - ами много зле ще ни се отрази. С тях на практика заставят ЕС да се "самоубие" икономически. Ние - обикновените хора в България и ЕС при всички случаи ще понесем рязко поскъпвне на цените с всички последици. В случая не е важен формалният повод, заради който са приети санкциите. Те са израз на протекционистка политика (MAGA, America First) и осигуряване на икономическо превъзходство на САЩ в световен мащаб за десетилетия напред. Целта им е простичка: изтласкване на конкуренти от пазара и осигуряване на пазар на собствените стоки. С политически средства да се ограничи до голяма степен вноса на руски и ирански, а по съвместителство и азербаджански природен газ в ЕС, или поне цената му да се вдигне и да стане съпоставима с тази на втечнения природен газ от САЩ. Реално, цените на всичко, което е свързано с енергетиката ще скочат - т.е. следва тотално поскъпване във всички сфери. Това ще донесе и допълнителен бонус на икономиката на САЩ - цените на европейските стоки ще станат по-високи и неизгодни за купувачите от тези на САЩ.

В действителност ние живеем във един въображаем диспут в този сайт.Идете на улицата и попитайте хората--никой не се интересува нито от САЩ,нито от Русия---А от утре има ли възможност хляба да стане-1,50-2,00лв.Това ги интересува.Прав ли съм?

Вие сте лицемерни тролове!Коминтърите ви ви издават! Икономическа война между ЕС и САЩ няма!Ако има недоразумания те се изглаждат с преговори и договори които се спазват след подписването!Русия се явявя агресор който завладява чуждо теротжрио погазвайки подписани договори по които е гарант! Това означава,че на Москва те може до се вярва!Още повече,че кръвопролитията в Донбас и заканите на Путин за ,,освобождаване"на руски малцинства във Прибалтика потвърждават решимосто му да не спазва международните договори и норми!

Все още никой в този сайт не съм обиждал-под нивото ми е.Моята баба Меркел замълча,ще замълча и аз.Българите имаме поговорка-"По умния премълчава".Но не ви прави чест за обидата.

Какво ще става,ще става.Аз винаги първо мисля първо за България.Въпросът от който се интересува българския народ е простичък--"Тези санкции ще се отразят ли на икономиката на ЕС и България? Ще се вдигнат ли цените на стоките?--никой няма да ви попита защо,какви и как ще станат санкциите,а ще се отрази ли върху хляба на народа.Аз не мога да отговоря на този въпрос--само ще чета коментарите ви.

Колко са жалки американците. Най-агресивната военно държава в света ще санкционира за военна агресия. И това ако не е лицемерие.

Крим, Украйна, Кавказ, Алепо...

ХАХАХАХАХА какво крим украйна алепо и кавказ бе нещастник пръв твоя господар си завря мръсните ръчички! кой раздаваше чайчета и бисквитки на кървавия майдан, кой беше обявил обществена поръчка за база в севастопол кой се снима с главатарите на идил?

хайде, хайде! Крим и Сирия сами си поканиха защитниците, не знам какво точно имаш предвид под "Кавказ", а Украйна стана жертва на амбициите на ЕС и САЩ. Да не изброяваме агресиите на санкциониращата страна, че няма да стигне една страница.

Му туриха конски букаи,май?!

Съвсем естествено за много високото ниво на некомпетентност на което се е озовал Путин случайно, да го прави объркан. Вчерашните му думи са на разколебан и объркан, беззащитен човек. Относно руският отговор на новите санкции той говори пожелателно и мечтателно в бъдеще време. Прилича на безпомощно малко кученце което джафка старателно от страх.

кон боб яде ли. Санкции до дупка! Докато колабира изгнилия капитализъм!

Дира ми изтриха репликата към дебила 1970. Явно истината много дразни дирниците.

Няма вечни империи и всички маниакални опити за господство над целия свят от един богоизбран лидер или една богоизбрана нация са завършвали трагично. Само че американците няма как да го знаят, защото нито имат исторически опит, нито се интересуват от световната история. Няма да го доживем, но колелото на историята се върти....

Император Путин I-ви и Султан Ердоган? Ще се сбият двамата кой да командва света.

Не се прави на шантав, а прочети поне какво е станало с любимия на сатанинските съединени щати Рим. Ако не можеш да четеш попитай ще ти обяснят.

мозък/". То само в Русия има титан,в другите страни по света сякаш няма и то в огромни количеста- Австралия,Нова Зенландия,Южна Африка и съседните им африкански държави.САЩ купуват от Русия титанови профили в големи количества защото е изгодно и за двете страни.Ако САЩ се откажат да внасят титанови профили от Русия,тя на кого ще изнася и най-вече в такива размери.На САЩ им е по изгодно да купуват готови профили на приемливи цени,вместо с оскъпяване,чрез внос на суровини и организиране на местно производство на тези специални титанови сплави.

Сега понеже на много хора тук не им е ясно, че икономическата войната се води между САЩ и ЕС ще поясня с цифри: За 2015г. руският изнас за САЩ е само 2.8 процента от всичкия износ на РФ, а вноса оттам 6.8 процента от всичкия внос в РФ. За ЕС съответно 48.2 процента износ и 38.4 процента внос. Т.е. за САЩ руснаците изнасят по-малко отколкото внасят, а за ЕС е обратното, изнасят повече, отколкото внасят благодарение най-вече на нефта и газа. Продължаваме нататък. Взаимния товарооборот САЩ ЕС за 2016г. е в размер на 687 млрд. дол. При това износът от САЩ в ЕС е бил 270,33 млрд. дол., а вносът 416,67 млрд. дол. Т.е. активното салдо на ЕС в търговията със САЩ възлиза на 146,34 млрд. дол. От 2000г. насам салдото в торговията между ЕС-САЩ е неизменно в полза на Европа, почти никогда не е падало под 100 млрд. дол. Именно това, не се харесва на Тръмп, и затова той счита, че Европа обира Америка. За справки: в 2016 г. "дупката" в торговския баланс на САЩ (отрицателното салдо, т.е. по-големия внос, отколкото износ) възлиза на 734,31 млрд. дол. Около половината, от които се пада на търговията с КНР (347,04 млрд. дол.), а ЕС е на второ място. Ето тази нерадостна за САЩ картинка се опитват да коригират от Вашингтон! Ако успеят ще е за сметка на ЕС и КНР, затова и Тръмп е така настъпателен в думите и действията си спрямо тях, а не толкова спрямо РФ. Помните ли думите му към Меркел, че Германия, т.е. ЕС дължат на САЩ милиарди долари????

Търговското салдо на САЩ е отрицателно от 1976 до днес.

Много съм остроумен,много съм остроумен.Чугунената ми глава се зачерви до червено.

Тия съвсем изперкаха. Задника на света се взема за пъпа на света.

да чуя какви санкции може да наложат Русия на САЩ?

Спира износа на леке жени, само тежки ще изнася!!!

Износа на масивни титанови профили без които няма самолетостроене, за космоса няма да пиша.

Тъпи са мненията на форумните соросоиди,но още по-тъпо е че тия тъпи мнения НЕ СЕ ТРИЯТ ТУК.

Руският президент Владимир Путин заплаши с ответни мерки! Трето денонощие в Кремъл трескаво умуват, какъм американски импорт да забранят в отговор на американските санкции. Гадното е, че всичко оттам е просто жизнено необходимо, айфони, автомобили, самолети, яхти, яйца за люпене на бройлери, сперма за заплождане на свинете, сортови семена за селското стопанство! Направо да се побъркаш! Да си продадеш вилите в Америка и да забраниш на децата си да учат в елитни краварски университети също не става! Просто ужас!

Просто трябва да разгледат възможността освен за назначаването на президент да почнат да определят и кой да е в сената, щото явно си го могат

Достатъчно е Русия да спре да приема долари като разплащателно средство, и стойността на долара ще се срине! Между другото, би ли ми показал айфон, произведен в САЩ?! Те отдавна вече се произвеждат в Китай, и китайците си ги считат за свой износ!

Че то всичко, което се произвежда в Китай е американско, и в Русия също!

Ами да спре.

Какви автомобили и самолети бръщолевиш?!?Автомобилите им са предимно корейски,японски и немски!Самолетите са си изцяло техни!Айфони и яхти - ха ха ха!Жизнено необходимо и то от тях!За другите глупости пък хич не ми се коментира!

Другарю-товарищ!

Сега пак ще разрешат пиенето в почивните дни и побоят над близки роднини.

Така както вървят нещата руската Дума ще гласува контра санкции срещу Сената търпеливо!

Много ли е смешно, САЩ вкарват санкции, некакви образи започват да нареждат как на РФ ще им се скапе всичко. Що се интересувате кво става там, попивайте демокрация и ГМО от САЩ и се радвайте!

Руският президент Владимир Путин заплаши с ответни мерки, кото спре доставките на газ, нефт, банани, портокали и картофи за САЩ! Тогава на краварите белким им дойде акълот!

ще спре доставката на Наташки за САЩ и циркаджии за Лас Вегас.

Уж санкциите правят по-силна и по-велика Русия, а сега всичкия мурзилски тролетариат е хвърлен на амбразурата, да квичи срещу САЩ. Много интересно.

Ти на това свободен пазар ли му викаш а?

Териториалната цялост на страните трябва да се зачита от всички. Иначе този свят е обречен. Сега е обречен само палавника, който реши да потъпче международните закони.

Не, той е демократ, да се има предвид че такива като него предърнаха тази дума в боклук. Кажим му соросче и не го обиждай повече.

Русия цъфти. Някои областни управи дори вързаха плод вече. За да плащат заплати заложиха на банки държавната собственост.

Тримата дежурни гъзоядци на щатите да започнат да събират помощи, че скоро ще са нужни на техните любимци!

Скоро. Колко да е скоро?

Скоро, много скоро, след около 100 години, когато Тръмп спре парите от Козя и Шорош! Тогава ще ги видим краварите кво шъ праят!

В рамките на това десетилетие. Ако някой се нуждае от помощ, всеки би помогнал, но американците са наглеци и поставят въпроса, че те искат още да плюскат, а гъзищата им в автомобилно покривало не могат да се хванат.

Яд ли те е нещо? Болка изпитваш ли? Спокойно всичко е наред. Русия е велика, Путин е бок, СССР е утопия, Ти си идио...

Пол Кристи високопоставен служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) и изпълнителен директор на "Института за глобални перспективи" на Колумбийския университет в беседа състояла се в редакцията на немския седмичник "Европейски икономически вестник" в град Бремен тази година : Държавният дълг от 17 трилиона долара виси като дамоклев меч над американската икономика и може да доведе до глобална криза . . Възможността да си погасиш дълговете, без да падне стандарта на собственото ти население, може да се осъществи за чужда сметка, колкото и цинично да звучи това. Трябва да се намери някой, с чиято помощ Америка би могла да реши финансовите си проблеми.За да се справят с дълговете, на САЩ им трябват нови пазари, които по мащаба си да бъдат съпоставими с американските. Единственият такъв пазар е европейският. Следователно трябва да се намери начин, който ще доведе до пълното отваряне на европейският пазар към САЩ. За целта икономиката на Европа трябва да бъде преориентирана към още по-тясно сътрудничество със САЩ. По същество, иде реч двете икономики буквално да се слеят в една, като взаимно се допълват. Следователно трябва да се създаде такава ситуация в Европа, при която европейците сами да се откажат от енергийното сътрудничество с Русия и с други доставчици на енергоносители и да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители". Водещ : Но това няма да е изгодно за Европа . П.Кристи: Вярно, но как иначе може по мирен път да се разрешат финансово-икономическите проблеми на САЩ . Мирното разрешаване на проблемите ще изисква усилие от всички участници, а Европа сама се постави в трудно положение, обвързвайки икономиката си с енергодоставки от проблемни региони след Втората световна война и сега Европа трябва да участва във възстановяването на американската икономика в знак на благодарност към САЩ за продължилото десетилетия процъфтяване. САЩ винаги са помагали на Европа, ние съдействахме за възраждането на Европа.

След световната победа на руския милиционеризъм, изчезнаха дефицитите. Вече не се чакаше ред за Лада, за телевизор, за хладилник или друга дефицитна стока. На всеки бе позволено да поживее в световно известен сибирски курорт като ривиерата на Колима. Бояришник и брезови кори се потекоха по улиците. Прочутото - Като няма хляб да ядат пасти се превърна в като няма хляб да се задоволят с петрол и газ.

На мен ми се струва, че Светът скоро ще гласува свои Санкции. Гнусни американски терористи...

Мечтата на Путя и българските мурзилчета.ЕС и Русия да се обединят и наложат санкции на САЩ,а европейските държави да търгуват единственно с Русия и съответно руснаците да разпределят баницата.

Северен Поток 2 -хахаха .Защо газът за западна Европа да минава през България ,Турция или Гърция?а още по нелепо звучи да бъде внасян от САЩ в цистерни.Америка забравят че са бивша колония на Европа и номерата им приложими в Азия тук няма да минат .

Русофилите станаха първи защитници на ЕС!!! Защо така бе, Господа комунисти??? нали в Европа живеят сама хора, които вие презирате??? Да не би нещо бензиностанцията да я закъса а??? сега вариантите пред Мамашистан са два: 1,Изтегля окупационните си войски от Крим и си прибира мекеретата от Източна Украйна, за да паднат санкциите. 2. Сваля цените та продаваните ресурси до толкава, че за Европа да е по- изгодно да загуби пазарите на САЩ, но да купува ресурси от Русия!!! Джуджи сам трябва да избере. Крайният редултат и при двата варианта е жестоко намаляване на приходите в хазната!!!

Много глупости си написал, все едно си ходил до задокеанското посолство.

са все едно поставен под карантина руските мужицик сеещи огромна зараза и заразяващи всеки който се доближи до тях.

Със санкциите срещу Русия постепенно,постепенно ще научат рашките принудително да развиват местна промишленност от различни сфери на стопанската икономика,да влязат като пълноценен,коректен и компетентен търговски партньор в световната търговия,а не само да дрънчан оръжие и да изнасят нефт и газ и да гледат към земите за анексиране на чуждите съседни държави.Ха дано след десет години санкции Русия да заприлича на бяла държава,а не сега да си мери малката п---а със световните колоси и в търговия,и в производство.

честно казано между Русия и САЩ няма чак толкова големи разлики в профила на икономиките им. Индустрията е предимно добив на полезни изкопаеми и оръжия. Разбира се американците водят в сферата на услугите - най-вече финансови.

Те руснаците и да не правят нещо ще го направят, само не ми е ясно кога бабето ще почне да търчи с консерви газ от говедарника до вкъщи че да се сгрее малко?

Това което искате да стане Русия е невъзможно. На Русия й липсва инфраструктура на икономически развита страна. Когато цената на горивата бе добра и бяха събрали някой долар, вместо да правят инфраструктура и да реформират икономиката си, за да се превърнат от суровинен придатък в развита икономически и технологично страна, милиционерите завзели властта в Кремъл взеха да си въобразяват, че се въоражават.

Води се жестока икономическа война за оцеляването на САЩ. Дисбалансите в търговията между САЩ и ЕС са огромни и не са в полза на Вашингтон, с тези мерки оттам се мъчат да обърнат ситуацията в своя полза за сметка на Европа. Ако успеят загива ЕС, което е от полза за всички ни, ако не успеят загиват САЩ, което пак е от полза за всички ни! :)

Точно така. Капитализмът загнива окончателно и загива. Най-демократичната и миролюбива страна, страната носителка на световния прогрес остава победител и прави парад на победата. А като се събудите изпотени с пръски кал и много слама по гърба?

А ти как ги виждаш нещата от обора дето няма а и няма да има чаршафи?

Санкциите не засягали Русия. Тогава защо е този неистов вой против санкциите? Санкциите помагали на Русия. Тогава Русия да поиска официално от САЩ повече санкции.

Вой няма. Ще има такъв от ЕС.

защо тогава Путин мрънкаше вчера като ученичка, с двойка в бележника?

Ще. Любимата думичка на червените тролчета която ни препраща към неопределено бъдеще за събитие което я се случи я не се случи. И как менторски и убедително се употребява това -ЩЕ

Толкова е семпло, че повече не може да бъде. Санкциите са за - ВОЕННА НАМЕСА. да се махнат пияните милиционери от Крим, Украйна и Сирия където нямат никаква работа и т.н да не продължавам дългия списък на престъпленията им. Махнат ли се никой няма да ги санкционира.

По-точно, санкциите са за Германия, които използват енергийните ресурси на Русия и са двигателя на ЕС. Останалото са глупости. Русия си има търговски партньори и тия санкции от САЩ и ЕС НЕ И ВЛИЯЯТ НЕГАТИВНО.

Русия вдигна общонародни тържеств апрез 2016 когато само за един ден успя да покрие 33% от покупките на гас на ЕС. За един единствен ден.

Санкциите засягат всички проекти за диверсификация на коридорите и източниците на природен газ за ЕС, като остават единствено съществуващите и доставяният с кораби от САЩ втечнен природен газ. Санкциите спират разработването на находищата Шах Дениз в Азербейджан и Зохр в Египет. Със санкциите става невъзможно изграждането на газопровод от Левиатан, Израел, до Европа.

Единствената цел на тези санкции е протекция на американски компании и енергийни доставчици. За какво и е на Европа евтин газ по тръби когато чичо Сам може да и доставя скъп газ с кораби?

пълна забрана на добива и продажбата на шистов газ на територията на целия ЕС. Нека нашите скъпи представители в евро-парламента да внесат предложението.

ще я пиете тази газ

Както предишните, така и тези санкции са насочени основно към ЕС и в частност към еврото. Нека изкуфелите бюрократи да продължават да режат клона върху който са седнали. Ясно е, че и този "съюз" се клати, като предишните два в които бяхме включени.

Санкции за "предполагаема намеса" ????????!!!!!!!! Тия луди ли са?! Цитат: "Санкциите срещу Русия са наказание за предполагаемата й намеса в президентската кампания в САЩ през 2016 г. и за военна агресия."