Младежи: Строгите санкции няма да ни откажат от гонките

Участници в незаконните гонки твърдят, че строгите санкции няма да ги откажат от високите скорости. Решението на проблема виждат в построяването на писта.

Обратно в новината

Коментари - Младежи: Строгите санкции няма да ни откажат от гонките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа, щом граждани желаят да имат писти, на които да се надбягват, нека: - основат и регистрират своя организация, управляваща, надзираваща и отговорна за дейността им и последствията й; - тя да закупи земя от съгласните с дейността й собственици на място, одобрено от гражданите на съответната община; - тя строи писти при спазени държавни стандарти; - да наема охрана; - да застрахова членовете си за особено опасна спортна дейност; - да поеме отговорност (и застрахователна) за ранени и убити зрители); - да осигурява допустими нива на шум, запрашеност, огазяване и всякакво замърсявана на околната среда, а и според съгласието на гражданите в съответната община; - състезателите да бъдат допускани до участие при наличие на документи, удостоверяващи пълнолетие, здраве - включително психическо, правоспособност за управление не само на превозни средства, а и на състезателни - т.е. състезателните им права. Държавно и общинско съдействие извън законното и одобреното от гражданите да им се отказва.

Не се спряхте да хулите и да си давате идеите за справяне с проблема... В София има достатъчно изоставени места, на които асфалтът е приемлив няма трафик нито случайни хора. Регулирането на тези места не би следвало да е ресурсоемко. Съгласен съм, че има малоумни самоубийци, ни да речем, че има и нормално мислещи, които искат да се състезават.

Затвор за наглите-шофьори убийци!

Не съм съгласен с пари от мои данъци да се строи писта за безумци, да се възстановява повряедена от тях инфраструктура или да бъдат лекувани безплатно. Ако пострада случаен човек при гонка, участниците в нея да бъдат съдени за умишлено убийство или за опит за умишлено убиъство в рамките на организирана престъпна група. Освен това, някой може да си го "има в кръвта" отстрелването със снайпер на бързо каращи шофьори - по тази логика, всички трябва да сме съгласни...

Като криминализират деянието, то участниците в гонки сами ще се спрат, влизайки зад решетките.

Писта с парите от моите данъци не съм съгласен да се строи. Да им взимат колите и книжките. Всяка вечер минавам по бул. Царица Йоанна и бул. Тодор Александров, където ставам свидетел на поредната гонка. През 2-3 вечери заварвам и смачкани коли...

Малоумници, вие си се самоубивайте и избивайте помежду си колкото искате, но не затривайте невинните!!!

Според мен проблемът с "гонките", не е свързан само с рисковете, които те представляват за участниците в тях и останалите. Най-често тези гонки се провеждат през нощта по големите булеварди, покрай които има много жилищни сгради и шумът, който се вдига е непоносим. Аз живея на повече от 300 м. от бул. България и нощем през лятото не може да се спи на отворен прозорец. Повечето автомобили и мотоциклети, които се състезават нарочно не са шумообезопасени, ревът от двигателите се отразява от сградите и се наслагва. Всички тези неудобства трябва да бъдат поемани от хиляди граждани, за да могат тези "търсачи на силни" усещания да задоволяват желаните от тях удоволствия. По техните мнения излиза, че това е задължение на обществото, да им построи писта или да карат както сега. Тези хора изобщо не ги притеснява, неудобството, което създават на останалите. Не знам дали подобно поведение следва да се криминализира, но в никакъв случай не следва да се толерира. Може би достатъчни биха били материални санкции като високи глоби и спиране от движение за продължителен срок на превозните средства, с които се осъществяват гонките.

за санкции при форсиране на двигателите на МПС...

ААА трябва да се пробва може пък да се откажат!

А аз като бивш военен с няколко мисии зад граница мога ли да си взема ловната карабина и да пострелям по тези нагли педерасчета??? Щото и моето е голям тръпка и ми действа леко като наркотик. За разлика от тези дрисльовци обаче, ще убивам само тях, а не беззащитни цивилни.

и мен и да ме осъдят, пак ще убивам

е елементарно - след като се организират от мрежите, няма как полицията да не може да ги излови поне частично. После една година пробация, в която ДА СИ СТРОЯТ САМИ пистата. Другите, които не са изловени, могат от солидарност да се включат доброволно :))). Аз категорично възразявам да се дават от моите и вашите пари за кефа на някакви нагли парчета. Има си правила и всеки член на обществото трябва да ги спазва, а не обратното - да се чудим как да задоволим гейове, участници в гонки, цигани, бежанци и изобщо каквито и малцинства да се сетите.

sawo

Тези строги закони няма да се самоналожат. В предвид, че и сегашните закони не се прилагат, какво остава за по-строги ? Това просто ще увеличи корупцията. Трябват камери - хиляди камери. Така е по света, така е и по Европа. Само у нас отчитат дейност и си правят вятър на устите да говорят глупости.

И да им построят писта,пак ще продължат да карат по старому по улиците.Тези бързаци се различават от пилотите,които по правило спазват пътните правила.

Той и Пол Уокър беше звезда в Бързи и яростни... Накрая си повярва че е "бърз и яростен" и си остави кокалите под едно дърво в Санта Кларита, САЩ... Давайте!!! Мрете геройски! Ма поне внимавайте да не взимате с вас и хора, на които им се живее!!!

Нека да се даде на тези мемоиди възможност да си построят писта. Да си направят една фондация Мемоиди умиращи на пистата, да съберат пари за изграждане на писта, да я изградят и да се трепят там след попълване на декларация, че са малоумни мемоиди.

Добре, да си направят проакт по ЕС програмите или някои други фондове и да си издействат писта. В крайна сметка гладиаторските битки явно сега са на пътя. Да ги преместят на писта като Колизеума. Що пречат на хората, които ползват улиците и магистралите за движение, а не за адреналин.

Писта им се приискало... Санкциите няма да ви откажат ли? А престой в затвора дали ще ви откаже, а? Яко бъркане в джоба и колата на трупчета за някоя година може пък да ви откажат. Дрисльовци!

от акъла.

Ако някой направи подобно публично изявлвние за не спазване на закона, би трябвало вднага да бъде арестуван и вкаран в затвора! Не виждам разлика от това, ако някой заяви публично, че закона няма да го спре да убива млади, дългокоси, брюнетки, освен ако държавата не му построи стрелбище и обекти за убиване!!! Писти за състезания и гонки има в цяла Европа.Винаги сме твърдяли, че България е част от Европа...така, че всеки може да отиде , да си плати и да се ...трепе където иска. Не е необходимо да му строят нищо! Единствено трябва да спазва закона!

Кой каквото е възпитал, ей това ще жънем всички! Къде са им родителите и какво са правили през годините, че не са ги научили, колко ценно нещо е живота и как трябва да се внимава и преценява!

нека да протестират. това е идеален момент да се направи индентификация кои са тези хора и да могат по бързо да се въдворят. това с глобите няма да мине трябва конфискация и затвор за такива глупаци

Нов закон за трансплантациите. Има нужда от органи, но в повечето случаи трябва да се иска съгласие на близките. Ако на тези джигити не им е мил живота, могат поне да спасят някой.

Съгласен! Освен това редлагам на определеното им място да се организира болнично заведение приспособено да взема трупен материал от спиди -ненормалниците и, да го съхранява по всички правила и да снабдяват нуждаещите се хора !

Ясно е че няма да се откажат, докато не се пребият. Затова, намерете им някакви стари пътища ли, казарми ли ще са, където да карат на воля без да застрашават околните.

Да им "намерят", ама кой ще плаща за поддръжка и ред други нужди? КАТ, прокуратура, следствие, все взимащи заплати и ревящи за още, да си изпълнят функциите! И да не ми обясняват, че не могат да заловят идиотчетата!

Да си плащат идиотчетата!! Защо държавата да плаща ? Утре ще се появят коментаири, че държавата е съучастник и подстрекател-помагач, при самоубийствата на тези ненормалници! Гонките били освобождаване на адреналин? Защо не го освобождават този адреналин в училище или при работа?

То и в затвора ще имат адреналин колкото си искат.... като ги напънат там.... Да ги вкарват по-бързо на топло, друг изход няма

Май е дошло време за малко диктатура !

Не малко даже. Че съвсем се разпасахме.

Щом имат нужда от адреналин ,да ги хвърлят от виадукта на Витиня с ластици.Хем адреналин ще имат достатъчно , хем останалите като видят нааканите гащи на "героите" може и да поумнеят набързо.

Ей това най го обичам: "Да се построи писта" КОЙ ЩЕ ТИ СТРОИ ПИСТА, БЕ МИНДИЛ? От хиляда човека в София десетина могат да си позволят да платят масрафа да покарат на писта. Останалите се цедят с жълтите стинки в джоба (пресен пример - S класа за 120 хилки а не може да си плати паркинга за 15 лева) И "състезателите" и родителите им са за бой и обществено полезен труд.

Да се въведат задължителни психотестове за всички водачи на МПС.

Маймуните явно са неспособни да впрегнат бързата си и яростна енергия в нещо градивно. Нека се трепят колкото си щат, но нямат право да излагат на опасност живота на останалите! Всеки ден загиват хора по пътищата.

без вода не искат ли? Явно родителската дебилност у тях е на висота. Обществото добре се "отчита" пред родителите им, за да имат подобни МПС, да тормозят хората нощем и да отмарят денем.

"В кръвта ми е да убивам и е по-силно от мен, съжалявам нищо не мога да направя. Ще протестирам ако трябва, но няма да спра!" Взимайте им книжките на всички! Да ходят да потренират малко в залите.

Снощи един с ГОУФ 3 изпобута стълба пред 6 районно. Още си седи там

Как това доказва, че е уличен състезател, а не обикновен малоумник с купена книжка? Защо закона не почне да разследва защо се дават книжки на хора дори без основно образование? Защо няма опреснителни изпити за всички шофьори? Знаете ли колко "нормални" шофьори не знаят елементарни правила за движение?

Уличните състезатели са с купени книжки или без такива. Иначе свичко знам , шофьор съм от 1991 г.

Това са потенциални убийци. Всеки ги е срещал по пътищата - изпреварват без видимост, завоите ги взимат на две гуми, отчаяни, комплесирани пишлемета. Убиват хора и бягат. Това са хора с нисък интелект, слабо образовани и разполагащи с много пари от мама и тате, продали нивите си по крайбрежието.

Не мога да разбера как разни пикльовци и сельовци на по 18-25 години си позволяват да говорят по този начин. От десетки години не съм казал една добра дума за комунизма, но точно в момента ми липсват някои неща от едно време като строгата дисциплина, налагана с наказания и Трудово възпитателните училища (ТВУ-та). Заради беззаконието, корупцията и селяните във властта и бизнеса децата ми учат по 2 западни езика и вече знаят, че тук животът няма да стане по-добър в близките 50 години - народът е изключително прост, а по-начетените се спасяват на запад.

едно време беше за плебса. Виж, Владко на татко не можеха също да го спрат по околовръстното и си имаше кошарка - резиденция Бояна. Сегашните са достойни потомци на "успели" другари.

Аз съм ЗА писта край София. Познавам доста хора които обичат високите скорости, които ходят до Серес в Гърция или до "Дракона" в Калояново, само и само да покарат малко в истински условия с необходимите предпазни мерки. Не е ли по добре нашите деца (които искат да го правят и вие не можете да ги спрете) да отидат и да се състезават в едни по сигурни условия, отколкото да се пускат по улиците. Да състезанията на писти се плащат и това ще е начин да се събират пари за издръжката и. В Хон Конг като е криминализирано участието в гонки да не би да са спряли? Прочетете и ще разберете. За много млади хора това е начина да си дигат адреналина и да се себеизтъкват и със санкции няма да ги спрете. Защото и в момента има санкции но няма кой да ги налага. Ако сте достатъчно запознати - всяка промяна на конструкцията на автомобила (ходова част двигател и т.н.) трябва да е регистрирана и приета от сервизи оторизирани от държавата да извършват технотест. В противен случай автомобила може да се спре от движение. Полицията има правото по свое усмотрение да спре автомобил от движение на който видимо има изменение в конструкцията. Айде сега кажете на колко от тези "Улични състезатели" колите са спрени от движение и кой е виновен за НЕ налагането на закона? И кой ще гарантира, че тези промени които сега се обсъждат ще почнат да се налагат? СИСТЕМАТА не работи и не си върши задъженията за които ние като данъкоплатци плащаме. АКО ще и доживотен затвор да направят санкцията ако няма кой да я налага е все тая, остава си само написана на хартия с добри намерения.

Много си изписал, но по-добре говедата да се трепят, още по-добре да се трепят на писта след като си платят. Нима мислиш, че говедата не карат по същия начин и при обикновено шофиране?

Защо ли да ти отговарям, като вече имаш мнение. За да стане дискусия трябва и двете страни да са мислещи, а не предубедени.

3евзек

В Серес се плаща и за инструктори. Както е в учебната кола.

Пишеш бизнесплан, мотивационно писмо, кандидатстваш за кредит, строиш писта, събираш такси! Мислиш ли, че ще се справиш? Мислиш ли, че някой с мозък ще ти даде един лев кредит за писта при условие, че входната такса ще е минимум 100 евро на час. Колко "фенове" ще събереш на пистата седмично - 4 или 5? Никой не им е длъжен на идиотите, освен полицаите да ги арестуват, а прокурорите да ги вкарат в затвора.

Прав си...системата не работи, но не тази за законите, а онази за ...домашното възпитание!!! Защото писти в София има, но там кацат ...самолети и никой пилот не каца на магистралата защото така му е по-удобно и има повече адриналин!

Ами да честни пари! В тази държава може да се изкарват пари- без да разчиташ на родители, без да си лягаш с който трябва, просто да бачкаш и да знаеш какво искаш. но трябва да се работи, не да живееш с мисълта, че в чужбина те чакат теб с отворени с обиятия, за да имаш пари.Масово около мен са така, работят и имат нормален живот, не говоря за богати, а за нормална средна класа. все пак дупе знае 2 и 200

За съжаление родителите на тези джигити са прости и нехаят за децата си. Там е генезиса.

Като поседят в затвора и ги поопънат - друга песен ще запеят!

Ако високата скорост я имаш до живот, то може да я имаш и в затвора.

Адреналинови наркоманчета,плод на новото време. Спомнете си как се спомина бързият и яростен Пол Уокър, селянчета смотани с колите на мама и тати.

да си съберат пари, да си купят терен, да си построят писта, не сме длъжни ние да им плащаме за писта щото били наркомани и скоростите им били наркотика

А като плащаш с твоите пари на полицията за да налага закона, защо не го правят и защо си траеш като мишка? И сега има десетки начина да спрат гонките но не го правят. Защо? И защо до сега си траеше а не си търсиш правата пред полицията? Не са виновни младежите, те просто се носят по течението, виновна е системата която не налага закона.

Какво значи "не са виновни младежите"? Има книжка, значи е пълнолетен и носи пълна ОТГОВОРНОСТ за постъпките си. Егати логиката, честно!

Няма да ви откажат защото не са адекватно и достатъчно строги. Малоумници такива

Па да кажат къде ще се бригат довечера и да одим да им разлеем малко масло. Баси дрифто ще си направат ... после има да ги събират от канавки и дръве. Боклуци!

Абе я да им конфискуват колите , пък да видим дали няма да спрат . Пистите в САЩ не са държавни , а таксите за ползването им са доста големи, не знам келешите в Бг как ще се навият да плащат толкова много, че да покрият парите за построяване на писта

В Америка има трасета и закони във всеки ЩАТ. У Нас има пустеещи земи. Строй Бойко и тразсета , а не прасета около себе си .....

трасетата обаче се плащат.

Каквото и да правим, като са решили гонкаджиите да се трепят - едва ли ще ги спрем. Господ да ги пази.

... "Отказването от високите скорости няма как да стане. Или го имаш в себе си или го нямаш. Това е нещо, което ти е до живот... за съжаление, често... до края на чужд... живот!

... и на 4-ти километър.

Господ да НИ пази, колега. Господ да ни пази...

каква писта, какви 5лв,....ще им омръзне много бързо. Нали трябва да се покажат в града пред повече хор, нали трябва някой да ги забележи, че иначе не могат да избият комплекси дребните душици.

Ами хвашат някой гонкаджия, дават му строителна количка с чакъл и ако се движи по бавно от 50 км.ч. няма да яде. Може и да забравят за бързи скорости.