ЕС временно замрази санкциите срещу Беларус

ЕС реши да замрази за 4 месеца санкциите срещу Беларус, но може във всеки момент да ги поднови.

Обратно в новината

Коментари - ЕС временно замрази санкциите срещу Беларус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС,катастрофира с тези санкции и продължава да плаши с тях!!!Плаши,но кой ги слуша???САЩ,няма да помогнат на ЕС да излезе от кризата,дори ще се опита да се спаси за наша сметка!!!

След доклада, че изборите не са демократични и че са манипулирани?! И че участието в изборите е било неравноправно по отношение на възможностите на опозицията?! Еваларката на ЕС!!! Направо изтрепаха рибата!!! Погнусяващо е.

САЩ не иска ли в Сирия свободни и честни избори?

И каква стана тя ?! Лукашенко за разлика от Башар Асад е един виден демократ, а?! Как тъй промениха отношението си към него? Нали беше ПОСЛЕДНИЯ ДИКТАТОР в Европа?! Да ама народът си го избира с 82-83% ! Уж европейските наблюдатели признават изборите за демократични, хем САЩ пак си имат техните претенции?! Сигурно с малкото свобода на словото и печата в Беларус могат да засегнат държавните интереси на САЩ?! Сигурно факта, че в Минск не е имало "цветна революция" не им дава покой?! Ми да им предложат приемане в НАТО!

хихихихи ! Лукашчей Безсмертний пак им показа средния ! браво на мустакатия ! майдауните пак пишкат сярна киселима ! так держать , Александр Георгиевич !

не ми е ясно какво коментира статията -- "оценени до голяма степен като демократични" казва друго, а не "Изборите бяха произведени "по възможно най-прозрачния и спокоен начин", каза пред журналисти френският държавен секретар по европейските въпроси Арлем Дезир на срещата на външните министри от ЕС в Люксембург.", излиза, че дир ни обяснява някаква друга позиция...ааа по-нататък виждам, "Държавният департамент на САЩ вчера приветстваа мирното протичане на президентските избори в Беларус на 11 октомври, но изрази разочарование, че Минск не е изпълнил международните си ангажименти по отношение на свободата и равнопоставеността за тези избори"...забравих че българските журналисти и политици не ходят и в тоалетната без разрешение от американското посолство.

раша остава толкова самотна.. Китай, Беларус, Куба, Ирак... скоро и Сирия... сам самички са полуприматите от тайгата вече.

Ти да не живееш вече на Марс? Там може и да е така, но на Земята е малко по-различно!

Знаеш ли например, че в 70-80 държави хомосексуализма е престъпление, а в 7-8 се наказва със смърт. А това са неща пропагандирани от ЕС и САЩ. Как така в примерно над 1/3 от страните се води за престъпление? Да ги демократизират ли? ;)

Аман от порнография...

Да се чуди човек как френският дипломат е признал избори с резултат 83.49% в една недемократична, според реформаторите в България, държава. На "демократите" им е невъзможно да възприемат такова национално одобрение на един "автократ.

А бе ,на Западните агресори ,кой дава право да налагат санкции на други страни без причина ...просто ,защото управлението в тези страни отказва да им се кланя ?? -това може да се прави само с гласуване в ООН !

...Държавният департамент на САЩ вчера приветстваа мирното протичане на президентските избори в Беларус на 11 октомври, но изрази разочарование, че Минск не е изпълнил международните си ангажименти по отношение на свободата и равнопоставеността за тези избори, предаде Франс прес, цитирана от БТА... Да се разбира :САЩ бесни ,че тяхната марионетка не е спечелила ,за да могат да изкупят активите на страната без пари ,да окупират територията и да правят каквото си искат!

И каква стана тя ?! Лукашенко за разлика от Башар Асад е един виден демократ, а?! Как тъй промениха отношението си към него? Нали беше ПОСЛЕДНИЯ ДИКТАТОР в Европа?! Да ама народът си го избира с 82-83% ! Уж европейските наблюдатели признават изборите за демократични, хем САЩ пак си имат техните претенции?! Сигурно с малкото свобода на словото и печата в Беларус могат да засегнат държавните интереси на САЩ?! Сигурно факта, че в Минск не е имало "цветна революция" не им дава покой?! Ми да им предложат приемане в НАТО!!! Бих казал- след последните избори в Беларус ЕС отново показа "висок морал и принципност" по отношение на доскорошния "последен диктатор"!!!! Ей, не слизат от "другия тротоар" тия европолитици бе?! А обикновените беларуси направо ме кефят!!!

Отдавна и вече все по-открито ЕС показва пълно пренебрежение към избора на народите на проведени демократични избори, налага диктат над държавите в и извън съюза. Това е империалистическата политика на САЩ и техните сателити- западните европейски държави /включително и България/ и следва да се разобличи и заклейми!

Особени времена настанаха. Днес всеки може да стане приятел на Америка и ЕС, стига да може да бъде използван срещу руснаците. За толкова кратко време се разтопиха ледовете с Ал Кайда, Куба стана желан другар, сега Лукашенко. Да беше жив Чавес, да види какви приятелски кръгове се заформят. Ще дойде време, когато американски президент ще посреща сърдечно северно корейски ръководител. Ех, какви времена настанаха. Каква любов, каква задруга.

НАТО се занимава със Сирия и Украйна, а ЕС с Беларус и Сирия. От което следва, че двата съюза имат различни цели от обявените при създаването си.

Кой е по- добър в подкрепата на диктатори- ЕС или Путин?

путин винаги е по по по най ! защо се съмняваш в него ?

имам една сделка, трябва бързо да стане, после връщайте санкциите

Е защо тоя път не издържаха и клекнаха пред един явно пожизнен диктатор? Даже преди Путин Лукашенко беше обявен за последния диктатор в Европа. А сега клекнаха пред него! Наложили забрана за пътуване на държавни функционери, замесени в изчезването на хора от опозицията ли? А главния виновник за това - Лукашенко защо няма забрана? Със сигурност той не само е замесен, а вероятно той лично е наредил те да "изчезнат", или да си го кажем направо - да бъдат убити! Един от недостатъците на демократичните държавни режими на управление е точно в това, че в някои случаи лесно се огъват пред диктаторсите режими. Или просто не им пука. Важното е те да си живеят добре. Жалко.

и къде точно има демокрация?

Защо си мислиш, ако може да мислиш, че в държави като САЩ, Англия не изчезват хора, неудобни на властта? Може да гледаш десетки американски филми на тази тема. Вече ме е яд на себеси, че ти обяснявам очевадни неща, защото ще продължиш да пишеш небивалици. Жалко е.

хубаво е че се ограмотяваш от филмите ! малко е инфантилно , но върши работа в началото .

Пиши официално запитване до ЕК, да отговорят на демократичното ти възмущение!

Народа на Беларус избра кой да го управлява и не желае л ....ри като Обама и Меркел да се бъркат във вътрешните им работи . Скоро ще трябва да работят по решаването на собствените си проблеми , ако разбира се ,още са на власт !

се наср*аха от яд. Лукашенко е избран за пети маднадат с 80%. Точно тези 80% им вадят очите и им предизвикват диария. Не е възможно в "демократичните" общества такъв резултат. Как може тези смотани беларусци да обичат президента си? Как може да няма опозиция. Срам и позор - опозиционерската кандидатска със смешните 4.5%. Ах какви сълзи лее сега Запада. Не може да завладее още един източноевропейски пазар а НАТО да стъпи на границата с Русия и да унищожи тиранина Путин.

тъпите американци могат ли и те да не се обадят - колко прозрачни и демократични са изборите във Саудитска Арабия - най-големия им съюзник в Близкия Изток след Израел? а Европа що не си гледа собствените работи? има огромни проблеми с корупцията, морала, зависимостта от Щатите и неспособност за решаване на собствените си остри проблеми като интеграцията на бежанците

"той ( нерегистриран ) 13.10.2015 08:44 ситният маниак загуби украина , после казахстан , сега и беларус му се изплъзва !" И кой е загубил? Путин ли? Да,ама не. САЩ били разочаровани от Беларус. Като ,че ли някой тях ги пита. Беларус ,Русия и Казахстан си остава в един съюз. А иначе ЕС маха санкциите за да могат стоките им да влизат в Русия през Беларус. Защото колкото и да не им се иска губят един голям пазар. Дрънкането на глупости от политиците е едно търговията е друго. Лукашенко да не е станал голям демократ изведнъж е петия си мандат. Не . Но хората видяха какво стана в Украйна и не искат да стане същото в Беларус.

казахстан забрани руският в държавните учреждения , училищата и университетите ! задължително изучаване на англииски ! намали броят на руснаците под 4 % ! заменя кирилицата с латиница ! сега беларус поема по пътя без големият беден вечно воюващ руски брат

може да смени кирилицата с латиницата. Кирилицата е много над латиницата.

"САЩ разочаровани...", май са разочаровани, че не могат да я разбият като много други държави, включително и България... да им насадят "демокрация", която да разбие и икономика, и култура, и образование, армия ... всичко, а Америка да гледа отстрани и да се подиграва.

Белорус напоследък дръпна много напред и ЕС не могат да го понесат и искат да я сринат.

За пазара на белорусите западът тихичко си замълчава за тиранията на Лукашенко. Те знаят, че западните стоки проникват в Русия през Беларус и го оставят да прави, каквото си знае. Явно и самите белоруси са доволни от съществуването на бащицата и деловите му отношения. Какво толкова! Всички искахме малко насипни супи, панталончета и одеколончета, но никой не се е съгласявал да гледа цял живот хората на Тодор Живков отново да ни убеждават в добруването на народа и Западът да си затваря очите за това. Смешници! Бях написал една друга много по- хранителна дума, но очевидно се е сторила прекалено калорична за модераторите, за които не във всички случаи приемането пер орално на белтъчини, протеини, малко витамини по неособено популярен начин е обществено приемливо и оправдано. При други култури, това е истинско проявление на всеотдайната обич. Направете справка в индийския епос, моля!

За свирка ли става въпрос?

Той човекът получи каквото му трябваше.

Наакашвили е готов да поеме властта в Белорусия, в случай, че белоруският народ пожелае "демокрация".

Обаче белорусите са образовани , имат интернет и много добре знаят какво е "демокрация" и какво и е мезето . Та си нямат никакъв мерак .

DIDA

Беларус - поредния пример за това, че който не играе по свирката на САЩ и Мерлел, се наказва. Същото стана преди 4 години и със Сирия, когато Башар Асад бе обявен за диктатор.

ситният маниак загуби украина , после казахстан , сега и беларус му се изплъзва !

Нещо много си се объркало , нещастно създание ! Президентът на САЩ - мистър Барак Обама - нито е "маниак" , нито е "ситен" !

не е де ! не съм се объркал!

"стъпка към прекратяване на продължителната изолация на . . . Лукашенко, който беше преизбран за пети мандат" Дали 'Батька' Лукашенко е решил да направи своята перестройка ?! Не вярвам, докато му дават да цица (редовни милиардни заеми) от попресъхналата руска бъчва. Но браво, че използва заложения в конституцията неутралитет (хъм. . .) за да продължава да отказва руски военни бази.

цица на баба Меркел Фердже хабиб ли?:) Там цицат много бежанци-джихадисти:) Или Краварника с дебилните говеда дето хвърлят милиарди да въоражават ИДИЛ и Ал Кйда..ама си трепат свойте негра и оставят народа да мре пред болниците а?:)

Няма бази, защото има договор за помощ, както беше в България едно време. В Беларус явно нещата са наред. За разлика от Украйна с новите приятели.

има нещо. Цяла Европа тича и пада на колене пред иранския аятолах, сега се мазнят на Лукашенко, същия който обявиха за ''последния диктатор в Европа'' и го поставиха в международна изолация. Хленчат и за спиране на санкциите срещу Русия, въпреки че самата Русия няма никакво намерение да спира своите санкции срещу наглата европейска олигархия. Обама пък бясно съкращава армията и дори се мъчи да изтърже някакви центове от Куба... Действат трескаво, прибързано, нагло и агресивно. Изглежда това са последните издихания на тази античовешка и корумпирана система.

няма да се учудя ако накрая изтичат и при Асад - ако има някоя концесиика там.

Ама нали Асад точно за това е лош - не ще да даде Сирия на концесия за 5% на уолстрийтските жидове .

Орънжейното ембарго оставало! Че те и да го вдигнат пазара е комфорно зает от руското оръжие. А както се видя то е далеч по-модерно и по-качествено. След украйна, Беларус знае много добре какво следва след сприятеляване с ес и ще се пази с цената на всичко. Та фащ няма какво да реват - нпошниците там ще ги бесят с главата на горе. Ес се разду като огоромен балон и сега просто ще изгърми!

Лукашенко , баба Меркел те харесва . Е не е кой знае какво , но все пак е нещо. За Оландчо няма да споменавам щот е срамно. Ей западните лицемери , колкото и да се пробвате тук няма да ви минат номерата , при Лукашенко имам пред вид , а вие си ровете , ровете . Всъщност само с това си се занимавате.

"САЩ разочаровани от Беларус" Майдана там не става , а ? Ами сега ? Пустият му мустакат диктатор ! :-D

абе ко им се мазните на тия белоруси бе ? бързо една революция им спонсорирайте и да се демократизират ...