Русия прекъсва преговорите за ”Турски поток”

Дмитрий Медведев подписа постановлението, с което санкциите срещу Турция встъпват в сила. Русия спира преговорите за "Турски поток" и строежа на АЕЦ "Аккую".

Обратно в новината

Коментари - Русия прекъсва преговорите за ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вовката Кабаев е най-добрият когато стане дума за спиране на пАтоци...

Доста червени пари изгоряха покрай тези патароци . Сега тръбите можете да си ги натоварите обратно на гемийте и да си ги сложите отзад..на задното стъкло. Руския АЕЦ в Турция също беше руска инвестиция и там се заровиха едни рубли дето пак ще дойдат от колхозниците. Русия уверено крачи по пътя на Северна Кореа но всеки народ си заслужава управниците.....Крим наш.

Газ не ни трябва! Премиера каза в предишния мандат: -" България ще стане най-големия производител на газ в Европа." Е, от китайския зрял фасул, падна малко КПД-то, но пак не е за подценяване!

Руснаците са страхливци, за това че не смеят да спрат газа за Турция. Те са лицемери и не им стиска.

БОРИСОВ ДА НЕ СПИ,АМИ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ СИТУАЦИЯТА И ДА ПОПРАВИ ГРЕШКАТА СИ!!!

Абе боклук русофил, Борисов не е взел решението, а Европейската комисия. Защото бяха нарушени редица закони за СВОБОДНА конкуренция и изпълнението бе възложено на мафиотски фирми. Чети първо преди да се изсереш неподготвен.

Русофил

СТИГА БЕ МАЗОХИСТИ!!!БЪЛГАРИЯ ГУБИ САМО!!!ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ПРОДАЖНИ???

И потокът отново става български! Няма как, Господ е българин.

Ердоган направи подарък на България, такъв за какъвто беше невъзможно да се мечтае. И не един, а цели три подаръка, които само завършен идиот, само враг на българския народ няма да приеме! На първо място, туризма. Тази година в България бе отбелязан спад с 30 %.България сега има уникалния шанс да привлече поне 50% от тези руски туристи, които почиваха в Турция.Още един подарък Възможността за връщане на Южен поток и обезпечаването на своята страна с евтина газ, гражданите на която нелегално крадат дърва от гората за да се отопляват, принудени от високите цени на ток и природен газ. И третият подарък е това, че РосАтом преустановява изграждането на АЕЦ Аккуя в Турция, а значи е много възможно да се възобнови проекта Белене.

през Украйна-2,7$ за 1000куб.метра за 100км. ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ЗА РУСКИЯ ГАЗ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ около -1,3$ за 1000куб.метра за 100км.

Шило

Че питай си управниците, що са подписали такъв договор. Какво има да се коментира тук? И въобще, какво се коментира нещо, което нас не ни е касаело никога? Виж, за хъб или ЮП- да.

защото сте на заплата при Путин. Но нас българите това ни касае и аз търся отговор!!!!!!!

някакъв измислен поток с който Русия рекетира който ѝ падне. А нашите червенофилчета ама много искат да сме напълно, без остатък зависими енергийно от Путягата. До сега сме така, дайте поне малко да се отърсим от него. Хъб ли, що ли - не може да ни третира като негови роби, да плащаме най-скъпия газ и ни плюе в сурата, а ние - роса роси.

България си има собствен газ, румънците откриха само на километри от границняма.И от Аец нужда нямамеу-потрблението ни намалява и не запълва мощностите в пъти , а със саниране, енргоспесъяващи технологиии и при темпа на миграция дори съществуващите мощности са предостатъчни.Турците ще си вземат от азерите. А руснаците явно са зле с парите и не могат да изпълнят никви турски и южни потоци, а имат и проекти за сибирски и севрни , но ще разчитат на чужди пари. Грозното беше че трябваше да си влошат отношенията с турците с кървав инцидент, а не да признаят , че пари няма.

единственно с южен поток бг. може да стане фактор на геополитическата карта.без него,оставаме като,пустиня с магистрала за капалачерсчия.....

В България много лъжи се изговориха за това колко бил лош този Южен Поток. Аз и дума не вярвам, като гледам как Германия драпа за Северен2, а и даже Бойко каза, че не е чел договора. Просто американците не ни дават да го строим, защото отпада Онзи Поток в Украйна , който го купи сина на зам, американския президент, Хънтър Байдън след Преврата. Жертват интересите на цяла България, за да печели синчето на Байдън

Ееей , вие от НПО-шката Америка за България до вчера бяхте русофоби,американофили, днес вече сте туркофили. И никога Българофили. От тази организацийка постоянно играете срещу интересите на родината си, за нечии чужди интереси. Е как не ви е срам да си изработвате паричките работейки за такава гнусна организация бе, каква майка вие раждала вас ?!!??

Шило

дрън, дрън. Тока, освен да ти свети, може да бъде и стока за износ. А сега, особено като няма да строят в Турция, смятай какъв пазар е.

"Турция търсела друг източник на газ... т.е. Иракски". Абе да не плямпат много- той газа още в земята и те вече му приготвят ръбите... колко години ще минат до тогава, а и ако не спрат да подкрепят ИД турците скоро няма да се осъществи плана им.....

сега е време за южен поток и белене с руски инвеститор..,хи...

За Белене не съм запознат, но за Южен Поток съм абсолютно сигурен, че е жизнено важен за България. Само, че американците Няма да ни позволят да го построим, защото не се интересуват грам от нашите интереси, а от техните , понеже нашия ще е конкурентен на заграбения от тях в Украйна. Ами те за това са богата нация ! Няма да оставят дрипльовци като нас да печелят, а те да лапат мухите. Нали някой не си е помислил, че тези са ни приятели.

h 1

Хитро би било Турция сама да спре по най-бързия начин да купува газ от Рашките... много ще ги заболи и те се пазят от тази работа ... Това ще покаже на Рашките къде зимуват раците ... и то --> много ефективно !!! АЕЦ ще им построят янките или японците ... и то без проблем !

На думи е много лесно. С делата е по-различно.

не ми е ясно какво означава рашки и какво общо има с Русия.

Шило

И кво ще правят пък турците без газ? Туй да не е да се откажеш от комшийката?

Другаря путлер да бяга да целува рьцете на Бате Бойко, та дано вьзстанови Южния Паток..... :-) :-) И дано да слуша, че лесно ще му спреме пьтя на газта кьм Европа..... :-). Който се е хванал с турците, не е прокопсал, путлер го разбра по трудния начин..... :-)

С две думи-путлерастите да го ду!

Щом турция не иска да скъса с тероризма со кротце со благо ЩЕ ИМА КЮТЕК. Само пещерен човек може да си помисли, че Русия на този етап ще спре доставките на газ. турция без газ не може и по този начин си плаща на Русия. Ако си стигне до гореща фаза то първото нещо ще е спиране на газа за турция, но тогава надали ще има такъв обект като турция. А соросоидните фондации тепърва ще ги гонят от държавите които ще се освободят от САЩ. Казах!

Една мурзилка казала. Все едно един кон да пръдне. Ефект никакъв. Няма кой да се върже на глупотевините ви. Само хабите парите на господарите си от кремъл...

Турция е втория нагледен урок за България (след Украйна) през последните години как Русия най-арогатно използва за политически цели енергийна зависимост на търговските й партнори

турция и украйна продължават да си получават газта, стига да я плащат. А как е САЩ и ЕС? България затвори ли 2 напълно работещи блока на АЕЦ-а си само и само за кефа на европейците? И нали заради европейските цели българия прие безумни цени на ВЕИ, което може да доведе до масирани фалити в енергосистемата? САЩ купиха ли на безценица български ТЕЦове с гаранция от държавата за изкупуване на тока на рекордно високи цени? С какво точно са по-добри от руснаците?

България затвори общо 4-ри работещи блока, за да могат французите да направят АЕЦ в Румъния.

Ако България имаше истински политици, щеше да се възползва от създалата се ситуация. Но управляващите са назначени отвън еничари.

Еййййй русофилите ква стана тя? До вчера пеехте песни, колко са готини турците, щото щели да строят централи и тръбопроводи (руски), а сега ДРЪЖКИ! ХА ХАААА ХА ХА ХА.

Вярно, така беше! Що ли се укротиха пияниците?

Ще ме скъсат от смях тия путиноиди.Тия тръби на дъното на Черно море,какво ще ги правят? Путьо ,преди една година ,ни обвини нас за спирането на ЮП(спрян от ЕС)от Турция.Сега и турците са враг. Путьо получи яки шамари от всякъде,сега го навряха в ъгъла и го наведоха.Каквото и да дрънка пропагандата.Това е истината.

h 1

с тръби е пълно, дори задръстено и на пристанище Варна .... и докога ще стоят там ??? никой не е наясно засега ...

Аве ФИЛИПОК МЪРЛЕВИЯ тебе та скъсаха да те шибат па ти се радваш, по тъп TIRаджи ЧАЛГАДЖИ от теб не съм виждал.!. Е баба ти Меркел те приканва освен висящите на врата ти бежанци да подкрепиш с ПАРИЧКИ и Турция, ама отде да ги вземеш кат нема курсов за Европата.!. };-)))

Vladimir Borisov

Я кажи за евронивата, кенефите и кофите за боклук! Нали това ти е репертоарчето! ]}});;:{}}{[[))((""

Нашите папуняци в София да не се ослушват ами да предложат на Русия да започне Южния поток. Братушките с радост ще съгласят. По-евтин гас за България. Транзитни доходи от $400 млн, много работни места и добре платени за дълго време. Стига са били изтривалката на Джон Маккейн и др. екстремисти войнолюбци.

Що ръсиш глупости.

bira_more

Доходи за олигарсите. Какво ме интересуват нашите олигарси? Келипира от ЮП ще бъде само и единствено независимост на доставките от Украина. Друг келипир няма, няма и да има. А недостатъци бол. Ще пламнат майдани из страната, а и руското присъствие ще се засили твърде много. Но, така или иначе - едва ли ЮП може да бъде съживен.

стига с тази фалшива дума - "бра....шки"

Ей сега е момента да се намърдаме между шамарите! За целта е нужно Волен да пусне в пощенската кутия на Цецка Цачева съмнителен пакет и докато жандармерия, конна полиция и сапьори блокират центъра на София и се чудят да взривяват ли пакета или не, той да нахлуе в Турското посолство и да поиска от посланика им да ни изплатят 15-те милиарда долара за изтреблението и гоненията срещу тракийските българи през 1913г.

Тия за какви проекти говрят. Сривът и липста на долари са стигнали дотам, че Роснефт иска заем пари от ЦСКА. Етествено в рашко всичко обслужва имиджа на бащицата, който не може да няма пари и затова не казват няма пари, ами се правят провокации по границите загива пилот и има нов враг , виновен за провала на проекта. Цялата тази низост и пропаганда в заради Бащицата, който превръща Русия все повече от държава в затворено и забито от света имение за собствена уптреба.А нефта и газа стават китайски, роснефт дължи и сега 100 милирда на Китай и е в дългова криза без изход и пак оттам ще моли докато стане тяхна.

Яхо що не духаш супата Ти си бил голям простак !!!

алфа олигофрена ти напоследък получаваш ли си дажбата от супер простака сидер ага или доган ви спря дотациите

Ама как може някой да пише такива истини за Путин?Това разбира се е лъжа.Само опорните точки спуснати от Путин са вярни.

Турция в лицето на Ердоган, разбира само от сила, иначе турците са добри и работливи хора, но за тези по върховете, никаква милост

Със самия Бог ли си пишем. О, подателю на милост, нека всичко бъде по твоята твоволя и по волята на Отца Путина Вседаржателя! И още молим се за лечение твоей болести о Бесах?

Цитирам COCO: Господи, ще излезем ли някога от омагьосаната циркова арена на която се въртят бивши червени шофьори, слуги, телохранители, а кремълската ръка плющи с камшика и дава сигнал за поредния номер?

Абе, какво се репчите за тръби и реактори, когато изкуфялата меркелица нареди България да плаща за кефа на Турция? Кво си мерите ракетите, самолетите и цевите, а не видите как горанов и митов ще ви орежат бюджета за лекарства и детски градини, за да има Турция да си харчи с кеф?

Това ли успя да измислиш с малкото си мозък бе мурзилке?????

Какво ти е виновна Турция, че си овца и търпиш всякакви гаври?

Малииии руснаците са издумкали нефтена база на ид!

Радвам се и от все БЪЛГАРСКО СЪРЦЕ съм с РУСИЯ и се моля за нея да ПОБЕДИ и ОТСРАМИ православието в сегашното ЗЛОДЕЙСКО СОРОСОИДНО и ХИЩНИЧЕСКО време!!!Русия е СПАСЯВАЛА славянството и християнството и пак на НЕЯ се крепи надеждата на православните народи като българския,който за жалост точно СЕГА е подложен на най-усилено претопяване и обезбългаряване.Русия ЗНАЕ, че ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ са с нея,макар и официално да гърми гласът на турско-еврогейски твари по върховете на властта и жалките зомбирани или платени малоумници.КРЪВТА вода НЕ става и докато сме БЪЛГАРИ ще сме с РУСИЯ, а не с османските изроди и еврогейската помия!!!

кои са тия "истински българи"бе главчо? Ти ,Болния и солоташака Чукалов,ли?

И аз мисля така пък нямам нищо общо с никоя партия.

Истинските БЪЛГАРИ са БЪЛГАРИ,защото носят БЪЛГАРСКОТО в сърцето си,дори и когато в почти половината от българската история са били във византийско и по-късно във пет века ТУРСКО робство.За истинските БЪЛГАРИ БЪЛГАРИЯ е ЦЕННА като собствения им живот и в историческото време те са се жертвали в нейно име и голямата народностна маса НИКОГА, НИКОГА НЕ е подменяла БЪЛГАРСКОТО си самосъзнание нито във вековете на византийското, нито през 5-вековното ТУРСКО РОБСТВО!!!Такива сме и сегашните ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ,които до последен дъх ще си останем БЪЛГАРИ, а не еврогейци,модни изроди или плашлив зомбиран слугинаж на чужди сатрапи и сили!!!Само така БЪЛГАРИЯ ще пребъде и ще изпълним дълга си пред кръвното родство с бъдещите БЪЛГАРСКИ поколения на СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!!!

Браво ! Толкова прочувствени думи не бях чувал от последния доклад на др. Тодор Живков. Направо се разплаках от умиление. Само дето си забравил да споменеш - хитлеристи, фашисти, нацисти и ....

Путин и Ердоганя напърдяха грънците за АКУЮ. Значи и проекта срещу Резово отива във вечните ловни полета. Или продължават да купуват от НЕК или се съгласяват с нашите условия за ВЕЦ на Тунджа- а именно целият комплекс да е на българска територия, което ще рече, че трябва да отстъпят територия на България в района на Одрин. Сега е момента да ги натиснем и за плажа в Резово. Рязаните за една вечер са преградили устието на реката преди да доиде международната комисия за очертаване на границите.

Здрявейте кацапи и москали, тролите ли козели?

Бах мааму,що така? И тоя Паток пресъхна.Северен Паток 2 също няма да го има въпреки "подписа" на баш-рубладжията Ба'т Боко(твърдата ръка). Ба'т Боко за пореден път стана за смях.Как се не наяде тоя вреден смешник.Всички подписаха "против"Северен Паток-2 ,дори Ципрас и Орбан, защото не е изгоден за държавите които имат транзит,само тоя жалък,некадърен,тъп и елементарен рубладжия -милиционер(който иначе е "десен") се обяви -за. Пленена държава сме...

Шило

И като са писали, кво?

няма да има северен Паток 2 - това.

Шило

Както казаха повечето- никой не ни е питал. И вместо да изпадаш в истерия- бохчата, баклавата, Калотина или Капитан Андреево. Имаш избор. България трябва да е истински независима държава, а не да бъде държава на такива като теб! А сега си пусни песента "Кукла" на Атлас и се замисли. Ако има с какво.

Хм, а га се гушкаха Ердоган и Путин, размятаха се патоци, Путята плю по България от Турция, то бяха едни дитирамби, едни фанфари, ум да ти зайде. А ако Путята е знаел по онова време за "бизнеса" на семейството на Ердоган с ИД, но си е траел, това моментално го прави мълчалив съучастник.

Шило

Е, в крайна сметка се убеди, че не си заслужава. По-добре късно, отколкото никога. Нали така? Че ако се разчита на едни други, може би щеше да се говори за този бизнес само под сурдинка.

То и англия нема вечни врагове и вечни приятели а има вечни интереси! Виж това за булгаристанско и тиквите дето управляват не се отнася!

Ми нали част от паричките през Турция отиваха при неговото приятелче "православния" Кадиров. За да не му създава проблеми.

A САЩ не знаят ли за нефтения бизнес на Ердоган, а Франция (je suis Paris) не знае ли? А не казват и дума до ден днешен, те не са ли съучастници? А, сетих се - те са авторите на ''проекта'' ИД.

Вече започвам да се досещам, какъв е замисълът на руснаците най вече, а на американците е ясен на много хора и държави какъв е той сега и в бъдеще. Когато те е заобиколила гладна глутница, и искат парчета от теб, какво трябва да правиш...., но е още рано да се пише по тоя въпрос. Нека НАТО, Турция, , Аглия, САЩ да си трупат войски, оръжия около границите на Русия1! /Китай2?!/, да прекъсват връзки с нея по замислени козни, но.... Фен съм само на духовното, но.... След .....години нищо чудно, някои да са пред Кремъл, ама дали, ще бъдат поканени вътре не се знае. Та, какво има да става, ще стане, но в момента, не е момента да се пише за бъдещето, че някои при всички случаи, ще се опитат да го изменят. Още отсега много им се иска, и то наготово, но уви нямат сили и средства да го направят, и най вече умствен управленчески капацитет, който все още им липсва.... Ще изживеят, някои това, което трябва да се изживее, и то почти без корекции, за да стане ясно на някои управници, че когато няма духовност и хармония с всичко около нас, ще има кръв, страдания, и надежда за един по добър живот за всички на планетата ни. Промени предстоят, и който е умен, и мъдър те, ще се случат с много по малко страдания, а който не, ще го отнесе много.... Плодължавайте с имперски, колониални, и неоколониални методи, и резултатът ще е плачевен за много държави, а лошото в случая е, че управниците ни от ЕС се оказаха не най умните, а за мъдри въобще та затова се сещайте какво ни чака и то не само нас, а и тези след нас и по.....

снова ведите переговоры с турками. как не было вас стыдно прекратит переговоров с болгаров? какие всущности ваши интересы?

Тази година туристите без две дестинации, допълнителни забрани. Дано само с това да се разминат нещата и другата година да е по приятелски настроена, а не обратно.

как може да сме толкова смотани. Как само коментираме "големите", как им гледаме в кан4етта. Това е направо ... смешно. Гадното е 4е тука в малка Бъгария още има "ицрут" и те ни " атакйам тавокат ет еч" ...

Шило

Щото аз не искам да сме в какъвто и да е съюз. И хич не ме кефи от това, че след като се оттървахме от СИВ и ВД, сега сме в други съюзи. Същата работа- пак ни дърпат конците. Ама щом ти харесва...

Еврофекал!!! Това че някакви продажни говна ни продадоха на еврогейовете не значи че народа го иска!! Чиба куче!! Чиба Кончите!!

Шило

Ей, ало, гонещия, я по - полека...Като толкова много ти харесва в ЕС и НАТО- ей къде е Калотина.

Пък братята хамериканци все неканени идват, а после не можеш ги изгони. В германия и япония седят "на гости" 70 години вече... :(

любители на рублата в Сибир:)

на вурста на кончита..В Гейропа!! При негрире и джихадистите! Да чистят еврокенефите!! А истинските българи ще си живеят в България:)

Шило

Ще останете само индоевропейците и ердогановата колона. А, и шепа НПО-шници, които сте лютия червен пипер, както казва вашия пророк Местан. Всъщност, може и това да е целта.

Ке падне таз задокеанска кочина Краваристан..След първия църен президент!!! КЕ ПАДНЕ!!!!!

Бабината ти трънкина!

Но баба Ванга е БАБА ВАНГА!!! КЕ ПАДНЕ КРАВАРИСТАН!! КЕ ПАДНЕ!!

Те руснаците дори нямат самолет , който да се доближава до F22 Raptor, иначе страшни самолети имали, майтап голям са!

за къв чемер им е това джилезо, нали го докарват откъм бройка на пилотите

че те нямат самолет ДЕФЕКТОНОСЕЦ КАТО Ф-22 НАЛИ?:) Да истина е :) Руснаците нямат толкова бъгав и скапан самолет като Ф-22..Имат много по добрия Т-50:) Това не ти е краварската кофа Ф-22 на който стелт боята му пада при лек дъждец:) И на който в крилете и фюзелажа му намериха микропукнатини..А ако пилота лети над 5000 метра се задушава..Заради неизправната въздушна система :))

Шило

Дее Ф 22 та да го видим? Толкова ли е невидим, че и резултатите от използването му са невидими?

Ми йес, бе! Йес тъ вери мач! Ми не знаеш ли, че он, сръбинот им го бутна стелт-от? С едно "допотопно" руско джепане.

Шило

Що бе, и ти беше канен в Чехословакия, в Унгария не знам да сме ходили, отбихме се до Полша...

Хана си призна какво търси в интернет :)

тролове пъпчиви протестърски , не се занимавайте с Русия Доста над ограничения ви умствен капацитет е Отивайте в статия за бежанците И коментирайте , как тантето Меркел искат всички да палщаме солидарно рекет на Турция Или за това не ви се плаща , така ли да го разбирам ?

Шило

Я кажи сега- Русия фалира ли , фалирва ли, и ще фалира ли?

Гледах видеоклипа доказващ злодеяната на Ердоган и неговия бизнес с ИДИЛ!! Кога ще си подава оставката а?

Шило

Когато г-н Искандер и г-жа Булава почукат на вратата му.