Русия ще наложи санкции на Турция

Владимир Путин обсъди с Дмитрий Медведев ситуацията със сваления руски военен самолет и възложи да се въведат допълнителни санкции спрямо Турция.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще наложи санкции на Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По глупаво изкасване не съм чел от времето на комунизма.В русия всички са увредени от водката.

Видяла жабата,че вола налага санкции и тя решила...Плаши гаргите Путин.Той няма икономика.Става все по изолиран в света.България ще спечели от глупостта му

ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ВИДЯ РУСКИТЕ САНКЦИИ!ДА ЧУЯ ЧЕ БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ СА ЗАТВОТЕНИ ЗА РУСИЯ

БВП на Русия е 1000 милиарда долара, а на Турция е 800 милиарда. Как държава само с 20% по-голям БВП може да наложи успешни санкции е много неясно.

Турските контра санкции няма да засегнат толкова силно Русия колкото Руските санкции. Факта, че отказват да предоставят данни за 24ката разкрива греха им. Дано България извлече малко ползи от това.

а хората ще продължават да ходят в турция , и ще продължават да не стъпват в русия !

Нямам думи за руската военна глупост! Прехваленото им ПЗРК С- 400! Изтъпаниха във Сирия само две установки със по 4 ракети във тръбите им! Общо 8 ракети!!! Или със две думи ,ако някой им подаде 8 фалшиви цели да речем 8 томахоука без взривни устройства наведнъж то руските прехвалени оръжия, после ще останат празни тръби във рамките на поне два часа нужни им за презареждане! Време напълно достатъчно за унищожаването им!

С-400 не е ПЗРК а ЗРК. И това, че са показали две машини не означава, че са само две. Също не е ясно колко ракети има в тръба. Ако са от малките високо маневрени са по 4 в тръба. Така комплекса води 72 цели и води огън по 36.

Благодаря за отговора! Така съм по спокоен! За да не се повтори отново гафът със руската генералска некадърност ,които изоставиха сам бомбардировач,без съпровод от изтребители! Дано да хвърчат и там глави,щото страх ме хваща от руската началническа немърливост!

Кой мислиш че ще показва по телевизията на чуждите разузнания истинското положение и колко системи са разтоварили ...или чакаш пълен репортаж?и ракетите се презареждат за 15 минути -четирите....много повърхностно мислиш или си трол!

и украина затвори небето си за руски самолети !

както пише Комсомольская правда : "...И Босфор (длина 30 км.), и Дарданеллы (длина 65 км.) полностью принадлежат Турции..." Сирия ще се окаже недостижима по море ако почне кампания.

Американското финансово министерство наложи нови санкции на лица, свързани с режима на сирийския президент Башар Асад. Сред тях са руският бизнесмен Кирсан Илюмжинов и АКБ "Руски финансов алианс", в която според изданието Банки.ру той притежава 19.03% от акциите. Санкциониран е и председателят на Управителния съвет на банката - сириецът Мудалал Мтанюс Хури. Илюмжинов е по-известен като президент на Световната шахматна федерация (Fédération Internationale des Échecs FIDE) и като бивш президент на република Калмикия. В съобщението се посочва, че той е включен във връзка с вече намиращия се под санкции управител на Централната банка на Сирия Адиб Маялех, както и с един от неговите подчинени Батул Раид, заподозрени, че незаконно доставят оръжие в страната. Председателят на управителния съвет на банката Мудалал Хури е съдействал на сирийското правителство и централна банка, а освен това е представлявал свързани с режима на президента Асад бизнеси в Русия. Хури притежава или контролира пет от санкционираните фирми - освен банката, това са кипърските Ezegoo, Hudsotrade и Primax, както и базираната в Белиз Kremsont. Сред другите санкционирани е Жорж Хасуани, който е действал като посредник, когато сирийската власт е купувала петрол от "Ислямска държава". Наказана е и сирийската фирма HESCO, с която Хасуани е "свързан" и която работи в регионите, контролирани от ислямистите. Хасуани е в списъка на ЕС за санкционираните лица от март 2015 . В американския списък от сряда е също гражданинът на Кипър Никос Николау, който е подпомагал Хури и свързаните с него компании. Зам.-външният министър на Русия Сергей Рябков заяви, че Вашингтон трябва спре с "геополитическите игри", съобщи агенция "Ройтерс". "Очевидно е, че това е нов и сложен момент в отношенията ни", каза той.

почнат да те бият с твоите приоми. Ето какво казва Дугин : ".. Сбивают нас вооруженные силы другой страны, которых в Сирию никто не приглашал, но которые действительно там присутствуют..." А какво търсят отпускарите н източна Украйна??..

Който не се е бил с руснаците,той не ги е бил.

Русия ще наложела била санкции на Турция. Мяу, мяу, мяу е тяхното руско съскане, типично като притисната котка в ъгъла. Цял свят им наложиха санкции заради Крим. Икономиката и на Русия, е пред тотален разпад. Рублата постоянно се срива. И сега тези техни санкции на руснаците, към турската държава, са от безпомощност, че не могат по друг начин да си отмъстят, за сваленият им самолет, в турското въздушно пространство. И сега буквално си извършват, ритуалното самоубийство, с тези техни, смехотворни санкции. Защото почти единствени, турците търгуваха със затъващата икономика на Русия. Наливайки пари, буквално в бездънна, руска каца. Но за руснака е най-важното. Да се покаже че е победител, дори и да губи. Това за него е въпрос на чест. Гладен, гол и бос ще ходи руснака. Но самочувствието трябва да му бъде имперско, и на победител. Турция не губи! а дори печели в случаят. За това да налагат санкции като искат, те губят, а не Турция. Защото Турция, си има не малко, търговски пазари по света, че да ги мисли сега руснаците. Вярно. Макар и проблемен, руският пазар си е руски пазар. Но важен е принципа, а не нагаждането, и подмазването. Все пак, Турция не е България, да се продава на руснаците за жалки, жълти стотинки, понеже няма други пазари, освен руският, и арабският

"...Защото почти единствени, турците търгуваха със затъващата икономика на Русия. Наливайки пари, буквално в бездънна, руска каца. .." Това е абсолютно вярно! Не случайно турските бизнесмени от висшата им класа почти през ден пътуваха с частните си самолети до турция. СЕГА обаче- от половин година, нещо охладняха отношенията между руснаци и турци. Трябва да видим каква полза може ние да извлечем от това положение. И ДА- ЛИЧНО МЕН МНОГО МЕ ПРИТЕСНЯВАШЕ ВРЕМЕТО, ПРЕЗ КОЕТО РУСНАЦИТЕ И ТУРЦИТЕ БЯХА КАТО ДУПЕ И ГАЩИ! Имаше твърде голямо икономическо сближаване, а от него до политическото по-близко сближаване крачката е много минимална. Добре, че нещата поеха в друга посока..

анонимен

до турция. - т.е.- до русия- москва и петербург- грешката е моя...

"...Все пак, Турция не е България, да се продава на руснаците за жалки, жълти стотинки, понеже няма други пазари, освен руският, и арабският.." Не- бъркате- БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ ПРОДАВАМЕ НА РУСНАЦИТЕ! Ако сте турчин- променете точно това в отношението си към българите, и тогава ще можем отново да комуникираме нормално. За сега вашият турски държавен интерес и нашият български държавен интерес, доста се разминават!

Абе тъп българино...ни сме заинтересовани от това ....да дръпне повече туризма ни!Да построим южен поток в България и още многооо.Но такива като теб защитават поробителите и тава показва колко си кух....като прецедента!

Спряхме южен поток, спираме турски поток, и започваме корейски поток, хак да ви е.

поток спря. Те са мъдри, няма износ от бензиностанцията, няма денги, няма внос - логично

Препоръчвам на Путин да се съюзи с нашето правителство и да започнат съвместни икономически дейности с Лукарски и Б.Б. за ръзвъждане на кучета.

Дираците са големи нацисти! Не са националисти, защото националиста обича народа и държавата, а са чисти фашисти и поклонници на мракобесници и мерзавци като Ленин, Сталин, Хитлер, Брежнев, Путин и пр. Пускат фашистките коментари на славяните от България и Русия, но спират обективни и научно обосновани коментари! Русия е ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО в света! Руснаците създадоха ИД чрез БААС в Ирак и Сирия. БААС още е на власт в Сирия. БААС означава социалистическата партия на арабите!!! Малко акъл трябва за да се разберат нещата! Руснаците избиват бунтовниците, а не представителите на клона на БААС!!!

ха ха ха,поредните "санкции-контрасанкции" Накрая мурзилите ще останат на водка и картошки. Проектите за Аеца и Т.паток са за 30 млрд. Турция купува газ за 10 от Русия за млрд.годишно. Кой ще загуби повече??? За разлика от Русия,Турция изнася и за ЕС и за Изтока и има реална икономика.А туркият туризъм така или иначе е достатъчно конкурентно.

Мда а пък днес сирия подписала с някакви си руснаци да им разработели находищата на петрол и газ. Та кой е губещият е малко спорно . а турчолятя може да си ядът доматите . само погледни с тази процъфтяваща икономика борсовите индекси за турция .

ми те руските находища ги разработват западни компании бе ! иначе руснаците още с ръчни помпи ще вадят нефт ! щяли да разработват в сирия ! коя сирия !?

Абе тъп българино...ни сме заинтересовани от това ....да дръпне повече туризма ни!Да построим южен поток в България и още многооо.Но такива като теб защитават поробителите и тава показва колко си кух....като прецедента!

Седни си на задника с този Южен паток, забрави. "Перушина чок, юрдек йок", както много сполучливо някой написа преди дни.

Путин: -Получихме нож в гърба! -Не беше нож! казал Ердоган и се изчервил. -Не беше в гърба! казал Путин и се изчервил.

Баси....искандерите изпопадаха от смех...доматени санкции....

Дръж се НАТО, почва зарзаватното ембарго. А сега както е сезона на туршията и киселото зеле, не ми се мисли!

link "Руската авиация е нанесла няколко масирани удара в района на турско-сирийската граница. В резултат на безпрецедентни по своята мощ и продължителност въздушни удари в района на Байербукджак и други СИРИЙСКИ райони са унищожени няколко автоколони с нефт, движещи се към Турция, а също така и части от регулярната турска армия, намираща се на територията на Сирия БЕЗ МАНДАТ НА ООН, които са охранявали транспортираната нефт." "По наша оценка загубите на турската регулярна армия, воюваща на страната на ИД, са около 500 човека. Инфраструктурата на приграничната зона, която активно използват Исламската Държава и турската регулярна армия, която ги подпомага е напълно разрушена. "Ако президентът Ердоган е искал със свалянето на самолета да игнорира действията на Русия в този район, той направи точно обратното и доведе до абсолютно обратен ефект. Няма да се учудим ако съвсем скоро границата ще се контролира от войските на Асад и "златната жила" на Турция на почти безплатен петрол ще секне." "Трябва да отбележим, че интенсивността на ударите на Русия по цялата линия на турско-сирийската граница, контролирана от терористите от 24 ноември е нараснала многократно, когато се появи колона или няколко единици товарни коли рактните удари се нанасят веднага."

Какво ме занимаваш с тези глупости,гледай България да върви напред,а глупаците да се бият

Ами да някои новини като не изнасят на някои хора и стават глупости хахаха

Едва ли някой тук пише със съображения какво точно те занимава теб.

Какъвто и да е плевнелиев- гей, третополово и т.н. ТОЙ Е ЗАКОННИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА Р. БЪЛГАРИЯ И ЕДИН ПЪРШИВ РУСКИ ДЕПУТАТ НЯМА ПРАВОТО ДА ОБИЖДА ТАКА В ДЪРЖАВНАТА РУСКА ДУМА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ! ИЛИ РУСИЯ/ ТУРЦИЯ, ЩЕ СЕ НАУЧАТ НА РАВНОПОСТАВЕНИ ОТНОШЕНИЯ С Р. БЪЛГАРИЯ, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ НИЕ СМЕ МАЛЪК НАРОД И МАЛКА ДЪРЖАВА, ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ОТ СТЕЧЕНИЯТА НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ДА НИ МОЛЯТ НА КОЛЕНЕ И ТОГАВА НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ДА ДИКТУВАМЕ ПОЛОЖЕНИЕТО!

Един ден, като отимаш деца, ще разбереш, че има моменти, когато от сърце се налага да ги наречеш келешчета.

Какъвто и да е плевнелиев- гей, третополово и т.н. ТОЙ Е ЗАКОННИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА Р. БЪЛГАРИЯ но той трябва да говори с доводи и доказателства ,а не да говори като ОМЪЖЕН президент.

анонимен

Българите можем помежду си да си говорим, каквото си искаме, за нашите политици- ТОВА Е НАШЕ ПРАВО, но ЧУЖДЕНЦИТЕ НЯМАТ ТОВА ПРАВО! Това е положението!

Ето - за това изявление на жириновски , очаквам ИЗВИНЕНИЕ от путлер- Жириновски: Българите трябва да пълзят в краката на Русия 12:12 14 октомври 2014 България Българите трябва да ни пълзят в краката... Плевнелиев е негодник и лакей на ЦРУ и българите трябва да го изгонят". Това заяви лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски, който се включи в официализираната от руското външно министерство кампания срещу българския държавен глава и служебното правителство. m.mediapool.bg/r_225952

Колкото до това, че Плевнелиев е лакей и грантополучател от САЩ и агент на ЦРУ - мисля няма разумен човек, който да го отрече

3. Цена на доставка на руски природен газ по газопровода южен поток САМО ЗА БЪЛГАРИЯ- 50 $ за 1000 куб.м. руски газ 4. Подписване на договор за СТОЙНОСТТА НА ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ ЗА БЪЛГАРИЯ След тези 4 точки путлер и газпром ще бъдат СМАЧКАНИ- така, както се опитаха да МАЧКАТ НАД 10 ГОДИНИ, НАС, БЪЛГАРИТЕ , С РУСКИЯ ГАЗОВ МОНОПОЛ И С ОГРОМНИТЕ ЦЕНИ ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ! :)

С цел възобновяване на проекта южен поток от Р. България, очаквам от путлер- акционер в газпром с 5%, следното: 1. ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ за руската политическа негативна и очерняща България кампания и ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, за който жириновски каза, че трябвало да целува краката на руснаците 2. Приемане на третия енергиен пакет на ЕС за газопровода южен потол- т.е. тръбите на газопровода са запълнени 50% с руски газ, а останалите 50%- с ЧУЖД природен газ + възможност за реверс- обратно движение на газът.

Ще ги скъсаме от утешаване рускините това лято по нашето Черноморие,като не искат Турция и когато простите им мъже воюват за Путин

Браво брато -турците ги научиха как изглежда 20доларовата банкнота! Време е да научат че има и 10долара ,а и по-малко!:))) Всъщност не е ли време за репарации?

Ъхъ ще скъсаш рускиня!!!!!да ти е здрав езика!!!!!!!!!!!!!

в сирия, турция ще изкара доста печалби от строителство..

Сега руските тролове си умират от яд:D

"...Проектът за газопровод "Турски поток" и строителството на АЕЦ "Аккую" в Турция попадат в списъка на инвестиционните проекти, които могат да бъдат замразени или отменени.." ЙЕС, ЙЕС, ЙЕС! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! НЯМА ДА ИМА ТУРСКИ ПОТОК И ГАЗПРОМ ЩЕ КЛЕКНЕ НА БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ИСКА РЕНЕСАНС НА ЮЖЕН ПОТОК И ЩЕ ПРИЕМЕ ДЕЙСТВИЕТО НА 3ТИЯ ЕНЕРГИЕН ПАКЕТ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! КОЙТО БЪЛГАРИТЕ ПРЕНЕБРЕГВА И МРАЗИ, ТЪПКАНО МУ СЕ ВРЪЩА!

Част от руските санкции ще са забрана на руските кораби да минават през Босфора и Дарданелите с цел да не се плащат такси на турците. Сиреч действия от типа: "Ще си смажем та*аците, та да види комшията какво е да има за съсед урод"

България само Ще спечели от такива санкции.Ще си оправим държавата.Глупаците нека се бият.

кото и да става по света, тук се по зле е.

А днес по ВВС направиха Турция на мармалад. Съобщиха, че Русиия е унищожила няколко колони с петрол, пазени от 500 военни от регулярната турска армия, намираща се в Сирия без мандат от ООН. Инфраструктурата е напълно разрушена, и според ВВС Ердоган губи "златната жила" на безплатен петрол. Намерето го има го на сайта на ВВС.

още едно доказателство че запада ще плъзне турците ердоган стана жертва на собствената си грандомащина да прави нова ислямска империя в съседство с европа което расбира се никои няма да му позволи

Ами ще направи,само че в нея ще трябва да приеме и Кюрдистан,който руснаците и Асад ще му оформят на границата.Но първо да "изорат" терена както те си знаят,че начисто да се гради.

какво направи ердоган? нищо, благодарение на путин показа истинското лице на турция ...айде , както казва путин, не е моя работа да прощавам , за това си има господ ...

На Турция и е през ятагана ! Чака да и дадат зелен светофар янките и :НО проблем! Сефте ли води война с рашките ! И слава на бога, така пще се отървем от двете змии дето ни пиха кръвчицата 600тодини!

Този селски лаф за змиите си го използвайте на ст.Народна армия.Сега кажи и за какво Турция е водила война 1877-78 година и с кого,за да разделим годините по змии.Не е за вярване че християни,освободени от робство хора слагат на едно ниво освобидител и поробител.И какво идкаш да кажеш,че едно и също е било. Слушай дрисльо,може да е имало комунизъм но сме били държава и имаме история за този период с добри и лоши дни.От 1393 година до 1978 година нямяме нито държава нито история - нищо.

1878 година

ИМАМЕ ДЪРЖАВА НА ДВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТА. Давате ли си сметка какво искате. И друго - социалистическата икономика БЕШЕ В 30-ТЕ НАЙ РАЗВИТИ ИКОНОМИКИ НА СВЕТА. Така, че по полека с плюенето! Освен това много от суровините, технологиите и успехите са подпомагани от СССР, не от Турция.

Ердоган си говори, а руснаците продължават да прочистват границата между Сирия и Турция. Скоро навлизат чеченците да я охраняват. Ердоган ще си остане с гръмките изказвания. Турската лира се срива. Народа му ще търгува злато за краставици и домати.

Рублата се срина отдавна, чеченците бяха избити в Украйна. Путлер ше си остане само с приказките и по границата няма да пипне. Щото Ердоган ще оправи отзад!!

magit@abv.bg

Ердоган сега ще бъде оправян със Су-30СМ, а чеченците ще оправят жените му.

турците бяха изиграни от янките и си го набутаха голям ес разбираи франция германия и хамериканците нямат никакъв интерес да вземат страната на турция в конфликта и с русия по ред глобални причини изявленията от америка вчера доказват това а французите не се славят като туркофили по скоро обратното така че колкото и да не им се иска на турците да го чуват набутаха си автогол

Малоумника Ердоган доказа шизофренията с изявлението, че Асад спонсорирал ИД.

шегаджия е !

руснаците са много мекушав народ , ето англичаните само поради съмнения за свален над уокърби пътнически самолет затриха кадафито барабар с цяла либия - милиони избити , американците зарад двете кули затриха две държави - ирак и афганистан като убиха бин ладен и садам хюсеин , пък тия още му умуват на ердогана кви санкции да му наложели , е за това никой не ги уважава и всички се ебават с тях

Още един малоумник... кога беше свален самолета, кога свалиха Кадафи и кой?-Франция!

Тука не позна. първо-"Локърби"-с твое позволение. Второ,зад англичаните винаги знаеш кой стои. Инак те сега с едни имигранти се не мож оправят. Трето-руснаците не бият и не нападат никого. Но ако не си исторически късоглед ще забележиш,че много се докачат,когато някой започне леееко да ги бъзика. И отвреме навреме се пресягат за голямата тояга. И после все някой скимти и ближе рани...

Ами ако Турция въведе санкции срещу Русия?? Тогава Путя ще го закърши. Първо да отменят строителството на атомната централа с четири реактора. Русатом ще го духа!!

Това направиха руснаците. Нали те инвестират проектите бе галфон. Който плаща поръчва музиката.

Ха ха ха, и какво руснаците ще подарят на турците една атомна централа ,така ли бе?? Ти си луд!! Разбира се, че турците си плащат едни десетки милиарди.

Тебе това кво ти бърка в /тиит/! Пак ще го правят китайците а не Уестингхаус.

Турция не може сама да вземе такова решение. Големият брат Америка го е продиктувал! От край време има само две свръх сили. Русия и Америка, всички останали са пионки в ръцете им!

Пука и на Турция за Русия!!Каква сила е Русия бе?? Китай е сила, САЩ е сила. Ама Русия??

magit@abv.bg

Не виждаш ли каква сила е? Сринаха Сирия-отрочетата на САЩ, сега ще сринат и Турция.

айде нападайте ги де , кво ги чишкате тия амуджи , или чакате утре пак да ни сбият някой самолет ти коварни същества

Русия и САЩ имат геополитичски интереси в Сирия, докато при турчолята те са направо вътрешни проблеми. Турция има население от 75 милиона, от които 12, 13 милиона са кюрди (които са ираноезични и много различни от турците като манталитет) и около 10, 11 милиона турци алевити (алевитите са шиитска секта). А това прави близо 1/3 малцинствено население ( етнически и религиозно) в самата Турция. Така, че при положение, че в съседната им Сирия се води война и от една страна на тази война са други кюрди и друга шиитска секта тази на алауитите (Ассад и армията му) които са много близки до турските алевити, как си го представяте точно Турция да ги подкрепи във войната им с ИДИЛ? Затова и Турция помага на ИДИЛ, пропуска техни бойци през територията им, да не говорим пък за петрола. Защото турчолята умират от страх да не би в Сирия да се създаде кюрдка държава и после гледай кво става, защото те ще са следващите!

Нещо си в грешка с разсъжденията. Ако турция не иска в Сирия да се създаде Кюрдска държава, най-лесния начин е да подкрепи Асад.

Да допълня-кюрдите са около 20млн. Те отдавна се борят с Турция за създаване на Кюрдистан на територията на Ирак,Сирия и Турция. Териториите включват богатите нефтени полета на Мосул и Киркук/днешен Ирак./ Та тези територии Турция отдавна счита за свои... И сега е удобният момент всячески да ги експлоатира.

не е така курдите са 40 милионен народ и като е започнало щеси направят своя даржaва така требва да бъде

"Въвеждането на засилен контрол върху доставките на различни товари на границата с Русия може в бъдеще да блокира търговията на Турция с Русия, заяви днес председателят на Асоциацията на превозвачите на товари на Турция Четин Нухоглу" Интересно. Турците плашат ли Русия, какво ли...? Все повече изплува въпросът: Знаят ли турците на кой свят се намират!? Нещо май са се взели прекалено на сериозно. Мислят се за световен фактор! От високо като се пада повече боли.

последните седмици само руснаци падат от възсуха...ха.ха за турци не съм чувал...ха..ха

той един падна за жалост.

Хора, спрете се, стига сте мразили или обичали Русия без причина, България умира!

дребни балкански народи... дребни душици... големи страхливци... големи предатели и продажници... родени слуги за стотинки...а..

Май така ви се иска на вас от Юруш и в което ви убеждава перхидроленият фюрер.

От цялата работа, както винаги, ще си изпатят обикновените руснаци. Задниците им съвсем ще хванат паяжина.

баба ти като не е яла портокали, да не би да е имала паяжина???? Руснаците няма да умрат без турските трикотажи и плодове.

Какво може да направи една ефка16 ......... ле ле.....

Въпюос на време е ЕС да сложи мита на турските стоки и да поиска европейските да влизат там безмитно Поне Гърция ще настоява А ако на на Турция не и харесва може да продава буклуците си в Америка

Май е дошло време Ердоган да не пуска руски кораби през Босфора..ха.ха. Намерили кой да плашат.

той не може да не ги пуска, но може да им спукат задниците от проверки на входа и на изхода от/за Черно море, а това не е малко!

От толкова много хибридна война, започвам на моменти да мисля, че джихадистите са по - голямо зло от комунистите.

На кантар е работата..И едните взривяват църкви, и другите-също.При убийства от засада, също има равенство..Комунистите водят при мумифицирането, обаче..Даже и джихадистите не са чак такива извратеняци

двете организации са големи зла:)

Джихадистите са само чавдарчета, в сравнение с комунистите.:)

Ето така се става джихадист.

Зад Турция има кой да застане и да и помогне при санкции. За Русия не знам. Не и останаха много приятели.

Зад Русия не е необходимо някой да застава!

Föderation der Balkanvölker -------------------- еи сега да си направим федерацията на балканите и да изместим турция...да

дребни балкански народи... дребни душици... големи страхливци... големи предатели и продажници... родени слуги за стотинки...а..

Искандерите нещо не се смеят напоследък, заровили са се в земята, вият на умряло и се кръстят.

Русия много отдавна тябваше да спре да тъпче джобовете на мангафите с долари и евро! Тъкмо Те са "сикандери" не искандери, ако ме разбирате :)