САЩ и ЕС ще наложат нови санкции на Русия

Барак Обама предупреди, че САЩ ще наложат нови санкции срещу Русия. ЕС също ще разшири своите мерки, но няма да налага икономически. Китай е против санкции.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и ЕС ще наложат нови санкции на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости!

Барако не гледай Украйна а пази Аляска че белите мечки идват.

С тези санкции ми приличат на глутница пудели, които подскачат около голяма мечка и се скъсват от лай, като междувременно внимават да са на безопасна дистания от нея.

Униформи и оръжие се купуват лесно, по интереса и срещу кого действат ще ги познаете!

Също така САЩ и ЕС могат да пръднат на ка на Путин. Ако и това не помогне единственото, което им остава е да седнат на ка на Путин и да се завъртят в избрана от тях посока или възвратно постъпателни движения.

тази идея не е нито нова, нито авангардна. Съкровенна мечта на родните комундета. Които до болка си обичат руско-стъветската пасмина и яростно мразят всичко западно и американско. Е, освен автомобилите, компютрите, мобилните телефони и какво ли още не. Зали защото в Русия не са кадър да произведат един свестен автомобил, компютър, телефон или кавото и да било високо-технологично изделие. Дали защото според родните комундета "Любовта към Рсия е висш израз на патриотизъм". А може би най-тивиалното - червената пасмина винаги си е получавала заповедите от Москва. И за взривяването на църкви (като Св. Крал, днешната св. Неделя) и затова да се обръщат към Хитлер с "другарю" и да защитават с телата си паметника на съветската армия -окупаторка. Комундетата болезнено искат да са като Путин. И правят всичко да приличат на него. Но резултатът е че те си приличат на най-обикновени путьовци. Накои от тях няй-чростните почитатели на Путин искат да са железни чекисти. Като Путин (той е офицер от КГБ, славния наследник на ЧК и НКВД). Но и тук резултатът е жалък - комундетата изглеждат като най-обикновени чекиджии. Ръкоблудци и мастурбатори, верни последователи на библейския Онан. А тази работа със сядането на мека мебел и завъртането около оста не толкова проста, другари. Че утре ще дойде някой като Президент Рейгън да замести Негъра-президент и тогава в Русия ще видят кон боб яде ли.

Незнам... Путин им показа моркова и им каза да го гризнат или да им го даде

Не Русия и не Путин са причината за това, което избухна на киевския майдан. Ситуацията преобърнаха САЩ и Западна Европа, заявил Клаус. Бившият президент на Чехия вижда решението на украинската криза единствено в отказ от каквато и да било намеса отвън в работите на Украйна. Сега само гражданите на Украйна трябва да решат как ще живеят по-нататък, смята политикът. Цялото: link

Барката събира материял за новия си частен университет, дето ще го открива 2017 на свое име, бог знае с какви пари, защото не със заплатата си.

Интересно колеги, вие дето сте ЗА санкции, не сте ли същите дето ревахте за поисканото от ЕРП 8% увеличение цената на тока? Замислете се при санкции от страна на Русия колко % ще е увеличението на газта и бензина, чиито цени се формират на свободния пазар, а не се определят от БСП, както е при тока.

ЕС да си опичат акъла, кого и за какво подкрепят. Пействам Никълъс Дейвис: ".....участието на САЩ в преврата на ген. Сухарто в Индонезия през 1965 година бе останал в тайна, макар че там бяха загинали почти толкова хора. Едва след много години американски представители признаха причастността си към масовите убийства, извършени от ген. Сухарто. Ще мине известно време и подобни представители ще започнат да се хвалят открито и с ролята си в Украйна. Но както обяснява Харълд Пинтър, САЩ винаги предпочитат "конфликтите с ниска интензивност", отказвайки се от нахлуване и окупация. ЦРУ спецчастите използват марионетки и тайни операции за свалянето на правителства и смазването на движения, които са предизвикателство за ненаситната американска жажда за световно господство. Превратът е развръзката на такива операции, а когато методите на "ниска интензивност" не дават резултат, съответната държава се подлага на пряка военна агресия от страна на САЩ...."

Шило

Реални санкции виждам при спиране на Син поток, на Северен поток, на транзитите през Украйна. По този начин ще бъде ударен Газпром, който действително има голяма роля в икономиката на Русия. Също така реална санкция виждам в отказ от търговия на ЕС със стомана, и други метали. Друга- прекратяване на съвместните космически програми- МКС, програмата "Коперник" и т.н. Пък след това Русия може да се окаже в затруднено положение. Ама някой вижда ли нещо от тези санкции? Някой вярва ли, че и една трета от тях ще бъдат наложени? Защото за мен е по-вероятно да се намери живот на Марс.

Имаше една такава книга на Том Кланси: Операция, Червена Буря. Накратко там на СССР терористи му взривиха нефта и икономиката колабира. Като резултат СССР събира последните си резерви и ей ти Съветски танкове на Рейн. Все пак после братски прегръдки изток-запад и: абе що не казахте, щяхме да помогнем, диалога решава всичко а не шашмите под масата...

Сладур, нали ако нещо от споменатите от тебе се осъществи, +40% на цената на тока, газта и бензина ще ти се стори розов сън...

И СИ МИСЛЯ КОЛКО ГЪВКАВА ФАМИЛИЯ ИМА ,КОЯТО НИКОГА НЕ ПИКАЕ СРЕЩУ ВЯТЪРА.БАЩА МУ ВЪРЛ КОМУНИСТ-ТОЙ ВЪРЛ НАТОВЕЦ.ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА МУ СЕ ИЗХРАЧИ В ЛИЦЕТО.ВАДИ КЪРПИЧКАТА ,БЪРШЕ И Е КАТО НОВ

Също така помни и една "странна" война на англичани и французи в помощ на един техен съюзник, та да не си правят украинците илюзии.

Уважаеми хане, това "пействам" по темата. Ако мислите, че тук е мястото за тема "превратите в България" публикувайте мнение или информация. Приятен ден!

Суровинните деспотии са неустойчиви образования и лесно се срутват кат кула от карти.

Успя да ми припомниш за моето образование: Бях мажоретка. Много ми напомняш на мен самата през този не толкова отдавнашен период и чак ми се прииска да те потретирам като суровинен деспот и да ти посвиря, докато свирката ти пусне бяло. Фор фри, разбира се.

Пействам Никълъс Дейвис: "....Историята показва, че около половината от американските преврати се провалят и успехът им никога не е гарантиран. Но американци не загиват при провалените преврати, американците не изпадат и в бедствено положение. За насилието, хаосът, бедността и нестабилността винаги се разплаща народът на държавата, взета на мушка. Американските превратаджийски лидери като Нюланд и Пайът често получават, ако не първото, то второто или третото парче от баницата, като се издигат по служебната стълба в Държавния департамент или ЦРУ. Пряката военна намеса в Украйна никога не е присъствала в плановете, но самият преврат може да дестабилизира Украйна и да я потопи в икономически хаос, пораждайки разкол на страната или конфликт с Русия. Това ще създаде нови и непредсказуеми условия, в които интервенцията на НАТО може да стане напълно реална....."

Хайде ЕС, затваряйте крана на Северен Поток. Това се казва санкция, кво ми дънкате глупости само!?

Пействам Никълъс Дейвис: ".......Но неутралната и дори проруска позиция на украинските военни превърна украинската армия в нецелесъобразен инструмент за осъществяването на антируския преврат. Затова Нюланд и Пайът въведоха в Украйна важно нововъведение, използвайки неонацистката партия "Свобода" и "Десен сектор" като ударна сила за отприщване на насилието и завземането на властта. За целта трябваше да бъде създаден неудобен и смътен съюз на "Свобода" и "Десен сектор" с прозападните опозиционни партии "Баткившчина" и УДАР, които на парламентарните избори през 2012 г. получиха общо 40% от гласовете...."

Много правилно, пълна чистка на промоскалските фатмаци и милиционери, напълно нови патриотични армия и полиция с помощта на НАТО.

Добре де... По край тези думи.... не ти ли минава мисълта, че така може да се изказва само един боклук?

Защо постоянно прокламирате за замяната на една чужда за България система с друга, още по-чужда такава?

Я пак какви глупости дрънкат тия...Санкцията трябва да е за евреи и американци...Мястото на едните е в континента Северна Америка, на другите Азия. А какво правят тия боклуци в Черно море и териториите около него??? Воюва им се, че от това се печели повечко а те са алчни...В Украйна лудуват дрогирани американски терористи и избиват мирното население с цел дестабилизация. Войските на Русия са си на собствената си граница, а не в америка или Азия. И кой е агресора, който се намира на териториите на суверенни държави да избива местното население. Май не съм прочела руски военни части да са разположени по границата на усарите или жидовете. Крадецът вика, дръжте крадеца. Санкциите трябв да са за световните терористи сащ и израел. Ще си го получат накрая, много ги търпяхме...

Малко са им торнадата на сатанистите.Трябва и Йелоустоун да изригне и да им еВе мръсната еврейска майка.

През WW2 USA флотата захранва със суровини и материали антихитлеристките армии по цел свет, от Европа и Африка та чак до Далечния Изток, и ако некой смета, че едни въглеводороди ще ни се опънат ? Криви са ви сметките, жалки москалски лакейчета.

Хайде де... Те и по-добри от американските такнове не е имало... Много хубаво са горели... Стига писа глупости

През 2 СВ руската армия осигуряваше комфорт на англичаните и американците при воденето на бойни действия, че иначе лошо.Щото историята помни Ромел с няколколко недоокомплектовани дивизии, хроничнен недостатък на гориво и "сериозни" съюзници като италианците какво ги направи англчаните.Също така помни и при Нормандия пак почиващи недоокомплектовани дивизии и хитлерюнгенд за малко не им объркаха работа.

Стига глупости човече. усарската армия е жалка сбирщина от дрогирани отрепки , които не могат да си намерят място в обществото, абсолютни социопати и за да не стрелят безразборно из училища и детски градини всеки ден ги изпращат из другите страни. И понеже нямат куража да направят нещо срещу Русия пробват да пратят някой друг да им вади горещите картофи от огъня. Жалка работа...

ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ИЗБРАН НАРОД ЩЕ СЕ НАСЕРЕ ОТ ЗЛОБА ЧЕ ИМА ОЩЕ ПО ЗЕМЯТА НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ ,КОИТО НЕ ИСКАТ ДА МУ ЛЕГНАТ.ТЕ НЕ СА КУРВЕТИНИ КАТО БЪЛГАРИЯ И КАТО ТЕБЕ

"Санкциите не са в интерес на никого", заяви Цин." Напротив. Санкцийте са в полза на Китай, преди всичко и в полза на САЩ. Китай ще получи нов икономически импулс - евтин газ, сигурен газ, поръчки за електроника, военно-техническо сътрудничество с Русия. Военен алианс с Русия. САЩ ще доведат ЕС до фалит, като България ще бъде от първите жертви на икономическите санкции. Нови съкращения в държавния и частния сектор, домино от фалити, победа на Атака... Само идиотите не виждат по-далече от носа си.

Още санкции ! С Путин, ако не играеш твърдо, ще те прекара! Примери досега - много.

Барак Обама се докара до дередже чрез блъфиране, до "технически фалит", т. е. по клипове. При сегашното "раздаване" на картите със залог Украйна... ще му изуят шортите ... и ще трябва да се скрие на някое дърво в Кения.

От 2009г. USA са най-големият световен производител на газ (конвенционален+шистов), а от 2015г. стават Номер Едно производител на петрол и това без да е разработена Аляска !!! Правителство, за сега не позволява износа на сурови въглеводороди, но падне ли забраната...

"Бай Иречек ти консерва ли си или либерал, май май си консерва"Бай ганьо,бай Ганьо да знае колко си бил прав!!!!!!!!!!!!!

Остава и тръба да пуснат, че да ни излиза по-изгодно в Европа!

pmotikov@abv.bg

Това означава, че намаляват вноса, тъпако, и се освобождават големи количества въглеводороди, както става сега с катарския газ, нещастнико, спотовите цени са паднали със 150 USD=

Аляска,южните щати,както и цялата им територия е крадена,калъф такъв!

Абе ти нормален ли си?САЩ е може би най-големият вносител за въглеводороди.Кво ми пука какво произвежда ,като не е достатъчно и внася се налага да внася!

Путин, хайде и ти играй по "дипломацията " на САЩ. Пред цял свят заявихте, че взаимно ще се спасявате. Казаха ти: "удар по "Газпром" със сигурност ще разтресе руската икономика". Помагай и връткай кранчето.

Я к'ви съюзници има в лицето на управниците от БГ-то!!! Барака, ако се позабави още от БГ-то сами ще ги въведат санкциите!

Гламавите рашофильофчета могат ли обяснат що толкоз се пънат москалистанците за тоа южен паток, та и за благодетели се представят ? Абе да земат да я остават теа еврогейове да загинат от студ и глад, к'во ги е грижа пусинско-кагебишката шайка ?

А мъ и т'ва мо'и дъ стани...!!! :::)))

За да заобиколят Укрите и да врътнат крана при тях!

Докато умните умувят, лудите /хруснаците/ ще си лудуууууват !!!!

Сауди Арабия, Малайзия и Индонезия отварят кранчетата и мужиците до 1-2 години изпадат в поредния фалит. Саудитите са готови, но искат в замяна последното поколение US оръжия.

Рейган я игра тази игра. Резултата всички го помним от 89та. Обаче сега Саудитците са много напред и САЩ не е убеден, че иска да играе пак с тях. Въпросът е докога. Ако Путин продължава да се прави на Брежнев, запада няма да има друг вариант, освен да ги запрати в нова криза като през 90те. Всъщност на Путин това му е добре известно, въпросът е дали му пука. Целта му е да се задържи на власт.

Ти нещо пряка връзка с принц Бандар бин Султан ли държиш?

САЩ може да налага каквито си иска санкции, защото е в другия край на света. А Европа да внимава, че ще го отнесе именно тя, както през 2-та Световна война, особено Източна Европа. Лошото е, че България отново застава на страната на губещия...

Източна Европа след 45та се оказа на губещата страна - забрави ли?

- Защо само в САЩ няма преврати? - Защото няма посолство на САЩ.

Нема Путиновци, Там не виреят тия

Туземните гламави рашофильофчета дет сметат, че москалия е голем икономически партньор на чинизия и чинизия щела да умре без уникалните мужикистански суровини да се ограмотят - Годишен търговски оборот на Китай в US DOLLARS: ЕС(500млрд), USA(500млрд), Япония(350млрд), Хонконг(320млрд), Южна Корея(280млрд), Тайван(180млрд), Австралия(180млрд), Малайзия(100млрд),..., мужикистан(88млрд),...

Господине, разбрай, че ще ходите ското на Найагра Фолс и се повозете на корабчето под водопада, но не забравяйте да си вземете синия дъждобран, който раздават при разходката, той ще ви е нужен по нататък впредвид плювните, които понасяте и ви очакват и в бъдеще, също така !

Никой не казва какви санкции ще въведе Русия. Спомням си, че руснаците ясно казаха, че ще има огледални санкции. Това, че досега няма такива, може да означава само две неща: сащ само вдигат врява, без реални намерения срещу руската икономика или руснаците подготвят нещо голямо. Най-вероятно се изчаква момента, в който руският отговор да е в някаква степен реципрочен, за да няма обвинения в прекомерен отговор, а това ще доведе до мащабна икономическа война. До колко ще издържи в такъв случай ЕС? Една верига е толкова силна, колкото е най-слабата брънка в нея. Ние сме тази брънка.

Бих казал, че в описаната от теб "верига" икономиката на ЕС е най-здравото звено.

Или най-вероятния вариант. Руснаците нямат опция за санкции без да станат смешни. Какво ще направят: ще забранят на някой да пътува да Русия? Та кой иска да пътува в Русия и защо му е... Ще забранят да се изнасят електронни компоненти от Русия за останалата част от света??? Русия не произвежда нищо интересно или значимо. А и кой би я послушал? Северна Корея? Дори и те не биха ...

Хаха, хубавото на този ник е, че незнаеш какво означава :) Ако провериш в нета, ще разбереш защо днес господарите няма да ти платят :))

И какви санкции може да наложи Русия? С БВП колкото на Италия, какво ли може да направи Русия?

Да, предполагам, че ще се учи в учебниците по икономика, нещо като Давид и Голиат, според вас?

Китай би трябвало да са наясно , че ще бъдат следвата страна подчинена на западния империализъм не само икономически , но и политически. Предполагам добре помнят как им излетяха инвестициите в Либия ; какви процеси текат в мюсюлманките им райони ; запознати са и с промените във военните планове на САЩ - акцент на Азиатско - Тихоокенския район насочени към Бангладеш " естествено" , така , че добре трябва да си правят сметката.

Явно пишеш по презумпция и не познаваш манталитета и поведението на китайците, които дълги години, да не кажа векове "ручаха " жабетата на империализма и съм сигурен, че са измислили лекарството за превенция !

мдааам... горките жълтури в незавидна позиция са... хич не държат една треата от дълга на сащ ...хич не са най големия консуматор на петрол ... сещаш ли накъде бия ? Утре Руснаците казват - ок можете да плащате петрола и газта в Уани или дори евро ... какво става ? познах от три пъти ... куде отива долара и каква му е стойността - а и от там стойността на САЩ ... да видим тогава дали ниастина няма да се стигне на ядрен холокост и пак познай кой ще стреля пръв ...

pmotikov@abv.bg

Най-големият потребител на петрол са USA, USA,..., USA,...

Те са държава на 5000 години. Западният империализъм е на 150 години и вече се задъхва. Демокрацията няма бъдеще в един пренаселен свят, просто няма вече нов континент с малко индианци за избиване.

Във връзка с пренаселението в много западни институти се разработват планове /тип неомалтусианство/ Една от последните идеи е 3 типа държави: елитни, обслужващи и гета За сега на нас ни е отредено на обслужващи, още не сме в гетата.

Мдаам това се очертава да стане поредният Американски фарс. Щеси да налагат санкций на Русия защото има различно мнение от тяхното ?!? Смях ще накажат 17 човека ?!? Тука е момента да се разплачим, защото в Русия вече плачат / от смях /. Следващият тъп комента санкций в ОТБРАНИТЕЛНАТА промишленност. Сиреч няма да им продават видео камери за управляемите ракети защото те друго не внасят.

Шило

Ще си ги доставят от Китай. Че и американците не е сигурно дали ги правят в САЩ , или са Made in China.

всъщност разчитат на много и различни електронни компоненти за военно-промишления си комплекс. Американците не са толкова глупави. Наясно са, че руснаците изостават последните години сериозно в технологично отношение и подобна санкция само още повече, ще подчертае разликата в нивото. Едно от основните им пера в бюджета, след газа и преноса на нефт са парите дошли от продажба на оръжие. Ембарго на компоненти и суровини, ще забави и без това изостаналото технологично развитие на братушките.

Мислиш ли, че ще наложатзабрана на Китай да им продава електронника?

Към ДИР-ниците : А също така покрихте и президента-марионетка, който много попържни отнесе днес заради тъпото си и махленско изказване !

Ето малко информация, за руската военна електроника от 2012-та: Руската отбранителна електроника е с до 12 години след чуждестранните аналози, каза Заместник министър-председателят Димитрий Рогозин. Производството на електроника в Русия е в много малък мащаб и е на загуба и не може да съществува без правителствена подкрепа. Russias defense electronics are up to 12 years behind foreign analogs, Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin said on Monday. The technical level of electronics used in the development and manufacture of military hardware and equipmentis five to 12 years behind that in other countries, he said.

Може да не ви се нрави, но е от руски сайт и от руски министър.

Сега сме 2014. Сигурен ли си, че нямат вече сериозна правителствена подкрепа?

След въвеждането на санкции и с подкрепа на правителство ще ги наваксат тези 12 години за няма и 2.

Ихаааа.... :D Компютрите са като компотите! На есен берем круши и затваряме буркани - компютри! Айде сега малко по-сериозно. Ако Путин спре да се занимава с глупости и започне да инвестира всички пари от газа, след 30-40 години Русия може и да настигне САЩ в микроелектрониката.

Тъй ето "назад"са, ама за колко ли време/ЧАСОВЕ или ПО-скоро минути/ще ги настигне една "САТАНА"ако си чувал за такава аааааааааааааааааа!!1

Да -електрониката им е слабичка,но ракетните им двигатели са добри.И американците ги купуват!

е и ние гледаме американски филми,знаеме как избивате своите ,та какво остава за другите народи а бонго африкански нали си ислямист по душа?ама и тия европеиски измекяри добре се наплускаха за сметка за народите от европа.

Позицията на България е неясна! Както винаги ние не знаем какво да говорим и за това сме втора ръка в Европа!

Тръбата за пренос на газ към Европа се стеснява право пропорционално на разширяването на санкциите.

Шило

Оборима е, тъй като нормалния икономически живот в Европа си продължава.

Предстои да видим.

Серозна работа, сега какво ще правят горките руснаци, при положение, че основните купувачи на руско оръжие са страните от Азия, Африка и Латинска Америка, но не и САЩ, даже и да спестят някой компонент, тия няма даже и да разберат.

Също към ДИР-ниците : Къде покрихте най-голямата новина днес , че Китай застава зад Русия или някой ви "разпореди" да я изтриете и си отговорете дали това не манипулация и двоен стандарт !