САЩ изтеглят инвестициите си в руски компании

Министерството на финансите на САЩ задължи американските инвеститори до 7 май да продадат акциите си от попадналите под санкции вчера руски компании.

Обратно в новината

Коментари - САЩ изтеглят инвестициите си в руски компании | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е и ,,,,,какво значи това за обикновенния руснак абсолутно нищо така че преместил си го в другия но определено положението ще става все по тежко икономически .

А от Ново село кога ще се изнасят неразбрах?

Западналите фашистки наркомани дори и Калашников фалшифицират. В Аляска няма ток, в Калифорния 2 млн са без вода. Най-много убийства в света, най-много наркомани. Тия нищо не произвеждат освен извращения. Какво си купихте пиндоско от магазина?Нищо. Затова ЕС може да вдига митата им само на..... бърбарана(?!?). 2 млн спат по тротоарите на ФАЩ, в Гейса навън по тъмно ги е страх да излязат.

JMM®

Продажнико, не петни името на Българите !!!

САЩ се изтеглят от тези компании ,идва Руската държжава и Национализира тези Печаливши компании, а печалбата остава в държавата. Та по голям подарък за Русия никой скоро не е правил ! Тръмп наистина може да е избран с помоща на Русия.

ХА-ХА-ХА Тези компании са си руски с миноритарни американски дялове.

До соросоидните помиярчета по-долу, усещате,че ше има майтап на голо, козяшката ви копаня светва празна и малко мазна, виждате, че грантовете спират и сороските тролове умират!

JMM®

Психически не си добре, нали ...

при нас си тече, а при вас?

Такова наритване на рушки жопи е нямало и по времето на се серето им ;)

Изказване на тъп каруцар. За тъпаци като теб ругатните са аргумент. А дали някой ще реве за фалшивите пари на тръмпа.

JMM®

Защо виеш на умряло ?! Нали "Тръмп наш" ???

Западналите фашистки наркомани дори и Калашников фалшифицират. В Аляска няма ток, в Калифорния 2 млн са без вода. Най-много убийства в света, най-много наркомани. Тия нищо не произвеждат освен извращения. Какво си купихте пиндоско от магазина?Нищо. Затова ЕС може да вдига митата им само на..... бърбарана(?!?). 2 млн спат по тротоарите на ФАЩ, в Гейса навън по тъмно ги е страх да излязат.

Браво!САЩ и Русия удариха шамар на мафията.12 фирми ще понесат санкции и нашенските им слуги ревнаха кански...

Боже направи така,че да се се махнат и от мариците.Страшна далавера ще е за нас.

Тъй се продавало на сила. Тия гадове искат да ги мерят с друг аршин. Чуждите пари прилапани, тяхните дялове продадени.

Време е този тумор наречен САЩ веднъж за винаги да бъде заличен от лицето на земята.

Защо, ето добри новини. Гадните империалисти постепенно изтеглят мръсните си долари от чистите като планинска роса руски компании. Остава да го приложат за всички останали и да върнат ресто на Масква. имигрантите. После границите се затварят и ах какъв кеф. Ушанките ще си живеят спокойно в благоденствие, а ние ще се мъчим в западния свят.

защо бе, руски? На тебе лично какво са ти направили американците? Ей ги даже си събират партакейшите от Русия и дим да ги няма.

Големият Бял Баща да нарита азиатската кочина раССия! Тръмп е великан!

То не е трудно да се отгатнат следващите ходове на руснаците. Ще продават природния газ и петрола само за рубли както беше по времето на СССР. Ще възтановят смъртното наказание за шпионаж, а също така и легловата база в Сибир за неолиберални буклуци. Ще ликвидират всички остатъци от неолиберализъм и други подобни глупости. А забравих да кажа , че за пропаганда на трети пол може и в затвора да влезе некой неолиберал смотан.

Ще започнете война заради милиардите на няколко руски мошеника инвестирани в САЩ!? Ми много сте зле ....

Те са мошенници а американците не са така ли? Кой им дава право да определят кой е мошенник и кой не е? Ми руснаците моментално ще конфискуват собствеността на всички западни фирми в Русия. На война като на война. Щом няма правила те се създават в движение

И ще заживеят в кочина както по времето на СССР

САЩ мъстят на Русия дето не им позволи да стъпят на Кримския полуостров и да го превърнат в заплануван вече букет от военни бази, насочени срещу нея.

Базата на САЩ в Крим вече се строи ! Да ! До Одеса ;) Ботоксът може само да посмърча ;)

Одеса е на 200 км западно от Крим, "географе".

и тези демократи и миролубци ако не се готвят за воина...

Само не разбрах какво са думите миролУбци и воИна, иначе другите две думи ги знам.

мухахааа , краварите вън!

Изглежда като ватниците вън

най лошото е,че краварите са тези който не признаха местното население и му показаха червен картон (уж де ) и от тогава до сега не се сменя сивото им вещиство в главите им . Нация която има много менеджери който пренасят израходван материал в големи огнени пещи и почти всичи са това ниво на развитие.Дано нещо да разбрахте каквото пиша - а директно какви са ме трият

Иване, много си неграмотен бе, иване коЙто

тука 5 дебила от козак осиряат форума с това че са незаменяеми !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Аз например давам реални данни и ми пишат минуси. Не съм трол, русофил съм ама да ми говорят колко е велика Русия, как некадърника Жуков утрепал към 2 милиона руснаци само при Сталинград за да плени 300 000 германеца, а САЩ и Англия заедно нямат толкова жертви за цялата война, как Русия има 27 Нобелови награди , срещу 326 за САЩ, Русия реално няма система за ранно откриване на балистични ракети, има някаква за хвашане на ракети в последните минути само, С-400 се издъни, Русия няма технологии - има само 30 хил патента годишно срещу 500 хиляди за САЩ и т.н. Това са данни- има ги в нета. Хала на руснаците не е по-добър от нашия. А Путин заплашва света докато Китай го раборти откъм Сибир яко. Само чака Китай демографския колапс в Русия, който ще дойде, както вече дойде у нас и ще видите какво става в Сибирия. Сега и изтегляне на инвестиции. Стойте та гледайте.

Приятелю, ако напишеш че баба ти е мъжка може и да ти повярваме защото няма как да проверим, но да пишеш откровени лъжи за исторически факти които се знаят от всеки средно интелигентен човек е глупаво.

Тези тъпи кравари не разбраха ли най-сетне, че след всички несгоди, които е принудена да търпи, Русия винаги е ставала по-силна. Така ще стане и сега. Пример - продължаващите вече четири години санкции от страна на САЩ, Канада и ЕС.

Ми радвай се бе глупако, ще си продадеш рублите на сметка!

В Русия нещата не вървят. Икономика зле. 10 процента психоболни доказано. Наркомани - много повече на глава от населението отколкото в ЕС, алкохолизъм. Ама Путин разработва хиперзвукови ракети за да напада света. Русия няма надеждна система за откриване на ракети и е незащитена , а С-400 се издъни в Сирия. Русия няма спътници за прихващане на ракети - тези от соца вече не работят. Системата им за прихващане на ракети е лоша - сработва само за последните минути от полета на ракетата - твърде късно. Имат мисля само 8 локационни станции. САЩ имат мисля 12 мисля бяха сухопътни и 12 корабни плюс още 12 корабни, които се изграждат. Путин заплашва света, защото не го уважавали - ами стани част от този свят и ще теуважават. Лошо за руснаците. Въобще не е ясен хала на хората там. Не вярвам на пропагандата на Путин. Изтегляне на инвестиции от Русия е лоша работа. Не бива да се допуска.

Ти изобщо бил ли си в Русия, или така си пишеш=наизуст? Прочел тук и там/чул-недочул. София, в сравнение с Москва и Питер е като гадно турско село, тънещо в мрак.

аман от Путинска пропаганда. Каква сила бе. Виждат, че отиват на зле, виждат как е на запад, бягат и те като нас на запад. Каква сила бе? Русия е пред демографски колапс, просто са по-назад от нас. Нямат технологии. Русия има 30 хил. патента годишно, Германия 180 хиляди, а САЩ 500 хиляди. Русия има 27 нобелови награди, САЩ имат 326. Стига сте се заблуждавали, стига глупости. Русия е в дълбока криза както и ние. Психоболни, наркомани, убийства, алкохолизъм - те са сред водещите нации по тези показатели. Не знам кого заблуждавате с простотиите си. Сталин , комунизма и Втората Световна Война просто ги разсипаха и агонията продължава. Виж победена Германия и виж победителя Русия. Виж ги. БВП 4,4 трилиона долара Германия, 1,2 Русия, към 18 САЩ. Аман от наивници и тъпунгери. Виж истината. Гледай България не питай за Русия. Ние поне цоцаме еврокелипир.

Прочетохте ли данните? Верни са. Минуси от дебили, които нищо не хващат ама от нищо приемам с удоволствие - добре е да разчовъркаш нечий заспал мозък. Спрямо размерите и населението си днес Русия може да се хвали само с природни богатства. Нищо друго. За съжаление.

Цоцаш на ба`т ти Бойко кура!Тъпак нефелен!

Тези т.н. инвестиции са от времето на пияндето Елцин, сега им затварят кранчето, не можаха да се доберат до нефта,газа,златото и диамантите. У нас няма страшно- няма амер.инвестиции,само една за писоари и бидета в Севлиево,амер.централи не са инвестиция а смукани огромни печалби,че ина Иван костов колко са дали....?

Кой гони на Русия богатствата бе? САЩ имат БВП 18 трилиона долара към 1.2 за Русия. 15 пъти повече и без руските ресурси. Стига сте си вярвали сами на глупостите.

Не каза колко са задълженията на САЩ и колко на Русия, и как точно американците си рещават тоя проблем, включително и за наша сметка.

Хората дето си нямат понятие от икономика винаги се хващат за тоя БВП, а той съвсем не е най-важния показател за развитието на една икономика. Икономиката на една държава която примерно има сто единици БВП, но седемдесет процента от този БВП е в резултат на търговия и услуги е по слаба от икономиката на държава която има примерно петдесет единици БВП, но седемдесет процента от него за в резултат на реално производство. Както знаете американското общество е общество на консуматори и голяма част от БВП идва от обслужващата сфера. Като добавиш и огромната задлъжнялост ще разбереш че САЩ са просто един колос на глинени крака. Крепи ги само статуквото, и военната мощ с която диктуват интересите си на останалия свят. / Обяснено най-профански /

Хахахаха, фесовета са се събрали пак и плюят по Русия.

Фесовете ли ? Ако не се тепаме с казаците - въртим ълъш-вериша.

Американската ли?

Скоро и в България ще се случи това. Американските централи ще ги продадат в най-скоро време на фирми от региона.

Това действие на американското правителство дискредитира доста сериозно т.н.пазарна икономика, митовете за свободен пазар и т.н.Както се вижда няма такова животно като свободен пазар. Има държавна политика,наречена свободен пазар.Тази политика копира разделението в природата между хищниците и техните жертви.Не са пропуснати даже капаните,които хищниците в природата залагат,за да примамят жертвите си.Хищниците в природата са жестоки,но човекът е още по-жесток,когато стане дума за пари и сладък живот.Този механизъм досега е действал успешно от както има човешка история,а призивите,че човекът е разумно същество изхождат от хора,чиито възгледи не се приемат.Вижда се ясно вече каква измама са правото и международно право.Струва ми се че ние ,ухилени предизвикателно гледаме в бездната.Но както казва Ницше - "когато гледаш бездната ,тя също те гледа"

Пазарната икономика отдавна не е чиста пазарна. Пазарът много отдавна има държавни регулации!

Не мога да те разбера... занимаваш се с живота на бозайниците и фауната в америка или с икономика, по ми се чини, че въпроси свързани с финанси са част от икономиката.

Ще ги изтеглят ами. Щото им е ясно, че братушките изобщо няма да се церемонят с тях и ако се наложи, ще национализират всичко. Шубето е голям страх, ама тоя път сами си го натресоха.

Ще дойде време,когато такова нищожно същество като теб,ще го пратим в Белене,да троши камъни. Колкото до Путин,ти си въшка,която скача въху великан.Мнооого бързичко ще направиш- пук.....Минала въшка на гербаджийска издръжка....

"Търговска война между изтока и запада", "Войната на морала срещу парите", "Битката на титаните", както и да го наречете все ще е вярно. Важно е какво ще се случи? - Ами ... ще видим, не че не се е случвало. Но едно е сигурно - накрая ще остане само един. Аз лично не бих заложил на $, Вие правете каквото сметнете за добре.

Пази си доларите!Гробарите няма да ги откажат!

Имам скътани 384 долара,за черни дни.Да ги продавам ли или да си ги държа,като основен капитал?

На дерипаска му останаха някакви си келяви 4 милиарда, жив да го оплачеш.

Изтеглянето на инвестициите е едно а фалирането е съвсем друга тема. Позволявам си да се включа по темата още веднъж , защото много народ се е зомбирал напоследък и освен злъчни коментари и апокалиптични картини , спуснати от шефовете не могат да измътят. Преди години нашата държава имаше държавен резерв, който освен злато по закон включваше всичко необходимо за населението за две години.Сега всичко това е мит, повечето е разграбено или се води на хартия. Една от страните , която е запазила този стандарт е Русия. И в това няма нищо чудно хората просто си имат едно на ум. Преди години когато бурята, потопи Ню Орлеан хората изпаднаха в крайно бедстващо положение. Американците имаха пари, но нямаха какво да занесат.Събираха помощи от супермаркетите на другите градове , Единствената реално помогнала тогава държава беше Русия. Колкото и невероятно да звучи но по заповед на президента веднага беше заделена и изпратена с товарни самолети храна, вода, палатки, одеала . Та хората ядоха Руска тушонка иначе слушаха словоизлеянието на собствения си президент.Пиша още един път , не ги мислете Руснаците. Те ще се справят с положението, Не се радвайте а се молете, защото в лошо, помощ може да дойде само от там.

Който е получил "помощ" от руснаците хубаво не е видял. Колкото си по-далеч от тях - толкова по-добре.

Явно си от хората , които не обичат да мислят , а само понапишат колко са лоши някои, и да си заслужат тридесетте сребърника. Всяка помощ е добре дошла за този който има нужда от нея , дори да е от враг. Или си Украинец , или си много тъп.

ма ти вярно ли говориш, че бедният руснак е помогнал на богатия американец? Дал си на късо

Джагал , Русия е била Слаба , но никога бедна. Даже по време на ВСВ си е платила всичката помощ пристигнала от Америка, Това е факт.

Странно, и в това решение на Тръмп се вижда дългата ръка на Кремъл. Наказват олигарси, които изнасят капитали от Русия и не връщат нищо там обратно.

Униколно и зашеметяващо си прав. Преди няколко дена Песков каза: В Русия нема олигарси. Верно, вече нема да има. Но все пак ще ида да питам дедо Симо, той е спициалист по далаверите.

Айдеее, за едно денонощие дерипаска олекна с 1 милиард долара! Но нищо, ще получи помощ от 1 милиард рубли и доживотно присъствие в русия.

Първо замразяват парите на руснаците защото ако тези пари се изтеглат от американската икономика нищо няма да остане. А това че се изтеглят от руски компании е добре- по- малко лъжливи пари в Русия- по- реален напредък. И така скоро юана ще е валиден.

Юана казвахте, че ще е валиден още миналата седмица, когато Китай пусне фючърсите. Ама китайците пък взеха, че ги пуснаха пак в нищо не струващите капиталистически долари и се отложи малко това с юана. Как го виждате вие, кога ще да е? Аз се чудя, защо пък Русия не пусне петролни фючърси в рубли и да направи рублата световна валута? Сигурно защото рублите не струват нищо, нали?

Аз съм русофил и подкрепям санкциите на Америка срещу евреите Ротенберг, Дерипаска и други като тях, които обират руския народ и го докараха до просешка тояга, да пие препарати за баня и одеклон, защото даже за водка нямат пари.

Путин премахна акциза върху водката.

сега и тези, които не пият ще станат алкаши.

Тъпите говеда отново правтят простотии. Американски компании закупиха чилийски и аржентински и инвестират в Русия. Никой не може да се откаже от природните богатства на Русия. А тилът на Америка са надутите балонни с нищо непокрити доларчета. На това се вижда вече краят.

Ти си разпутен от Путин и не викай толкова.Ще свикнеш. Той е малък но голям го вади

ОТ ДИРА ПО СМЕШНИ СЕЛЯНИ НЯМА!

Това е краят на престъпната Кремълска банда .До няколко месеца в Русия ще има празненства и руснаците ще разберат, каква чума им донесе управлението на Путин !

Хахаха, сега вече и руските олигарси ще намразят САЩ.

Златния стандарт отпадна не само от финансовата сфера.2+2=4 само в учебниците, нещо, като възрастова адаптация на текста, предпазна мярка за детската психика.

Санкции до дупка , докато подлото човече Путин бъде изпратен до живот в Сибир и Русия отново да стане велика ...

До твойта дупка ли а? До там е сигнал резаната ерДогановска тръба от турския пАток, та то е опрела у сливиците!хахахв

Като ги знам какви инвеститори са... До сега не съм видял някой да е прокопсал от алъш вериш с англосаксонец...Те искат все тяхното магаре да е мъжко!

Ако не беше темата "Скрипал", основна тема оставаше повлияването на Брекзита и президентските избори в САЩ от английска фирма и оневиняване на руснаците от англичаните. Щеше да е любопитно да видим реакцията на американците и на гражданското общество в Англия.

С тия санкции на частни компании САЩ всъщност извършват недотам скрита национализация,нещо,което също с такива лозунгарски мотиви са вършели навремето комунистическите режими

Май си доста тъп и нямаш понятие от национализация, щом санкциите ти се привиждат като такава

Само ако можеше да осъзнаеш колко си тъп!

Лошо ги сполятя мужиците с превземането на властта от Путин. Човек с късо лошо мислене. Всичките му ходове се оказват КЪСИ като него. Ето поредното доказателство,че намесата в изборите в САЩ е също КЪС ход. Санкции след санкции,които няма как да ги спре намесата им. Защото в САЩ системата не е диктатура като в Русия. Конгреса прие мерки,които никой не може близките десетилетия да ги отмени и се изпълняват. Това скапва руската ик. и Русия. "Вола рие на гърба му пада"

,,. От десетилетия американския Федерален резерв (който е частна еврейска банка, а не държавна институция) печата долари в огромни количества без покритие. Курсът на долара се поддържа изкуствено от десетилетия с неикономически (с чисто политически) средства. - Допреди 2-3 години реалното покритие (стойност) на 1 долар беше ... 4 цента, според независими анализи. Днес покритието му е още по-малко. Към този обезценен долар е обвързана цялата финансова система на евро-американския свят. - По-рано банките си прехвърляха обезценени хартийки без покритие. - Днес парите в тази евро-американска система дори нямат материален носител - вече не са и книжни банкноти. Днес те са виртуални цифри в електронната система на банките. Дали по този начин Европейската банка и Федералния резерв не могат да раздадат на банките не 100 млрд. евро и 24 млрд. долара, а и ... 10 пъти повече? На една сватба един циганин обещал на младоженците каруца с кон, каквато изобщо нямал... Реални пари ли се разиграват между банките? Всеки да си отговори сам. С днешната криза всъщност се обяснява закономерното изчерпване на ресурса на спекулативната еврейска икономика на евро-американския свят и фиктивната й финансова система. Този срив се засилва от конкуренцията на независимите икономики по-света, които работят на реални начала. Това стои всъщност зад днешната криза и не е необходимо човек да е финансист, за да го види...,,???.

Кой лъже и представя фактите половинчато и изопачено, за да защитава тъпите си опорни точки: Само суха информация: Федералният резерв (на английски: Federal Reserve System, Federal Reserve; неформално Fed, на български: 'Фед') е централната банкова система на САЩ, основната институция, която определя паричната политика на Съединените американски щати. Федералният резерв е създаден с приемането на закона за Федералния резерв от Конгреса на САЩ на 23 декември 1913 г. и ратифициран от президента Удроу Уилсън. Той представлява сложна система, включваща елементи с частно и държавно участие, и като институция е независим от американското правителство. Федералният резерв отчита дейността си пред Конгреса на САЩ и се контролира от него чрез седемчленен Управителен Съвет, членовете на който се предлагат от Президента и се утвърждават с гласуване на Сената. Федералният резерв има право да емитира американския долар. Годишните приходи от системата на Федералния Резерв се внасят в Държавната хазна на САЩ, след покриване на разходите на банките-партньори и заплащане на 6% дивиденти на акционерите.

В който лагер да отидем, почва цирка.

Прави ми странно впечатление, че на аргоментирани коментари, за дейсвията на САЩ се отговаря с лозунги, които са втръснали на хората, защото им се повтарят последните 30 години. Проявете малко креативност господа

С такъв матрял разполагат - изкукуригали АБПФК, пенсионирани ЗКПЧ-та със зелени чорапи и дрогирани с марксизъм-ленинизъм-путинизъм кретени от младежкото БСП.

Всъщност такива като теб имах предвид. Факта че не си го разбрал е показателен. А поста ти е подпис на съгласие под коментара ми.

Стигнах до аргОООООООООментирани и спрях ???

Проблема е че нямате спирачки за съжаление

...до ха ха....при американците няма нищо аргументирано !...само нападки i кухи обвиненiя...!!!...зa тях важното е да не останат без враг !!!...на Aмерика и трябва постоянен враг и ако може и воина...в противен случаи те не могат да саществуват !!!...наи- измислената и куха дарjaва в света !!!...дарjaва изградена варху убииства ,кражби ,лажи ,манипулации, лицемерие, претендираща за световен лидер ?!??...и за страна на демокрацiята ?!??...

не се грижете за русские! китай е там! ще станат провинция на китай, ще ги научат да работят, ще ги хранят! лошото е, че пиячка няма да има!

няма да има и плячка, както са свикнали да процедират русские. Жмичките ще им турят чатал на врата.

Ти да не мислиш че китайците са тъпи като теб? Те са си заплюли западното крайбрежие на САЩ и Канада, вече са го купили на 50%. Каквото им трябва като ресурс ще си го купят от руснаците, от американците ще вземат нови територии за разселване, което вече са почнали. 30% от населението вече е китайско по въпросните земи.

Абе кой полуидиот ви измисля опорните точки?

ооох, жива си!!! вчера публикуваха новината, че 6 000 патици са умъртвени, и аз ..ми как изкарах до сега, сърцето ми щеше да спре! добре че тебе са те пропуснали, голяма бяла птицо!

Ясно що Германия си изтегли златния резерв от САЩ. Ще се окаже изведнъж че са антиджендър настроени и ще им го конфискуват

И камъкът (САЩ) да удари яйцето (Русия), и яйцето да удари камъка - резултатът е един и същ.