Тръмп не наложи санкции на Иран. Засега...

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще удължи замразяването на санкциите срещу Иран за последен път.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп не наложи санкции на Иран. Засега... | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Врътваме кранчето на Иран. Намаля световния добив на петрол. Цената му се повишава. Автоматично американският долар пада( защото са скачени съдове с цената на петрола). Американската стока става атрактивна и икономиката на САЩ тръгва нагоре. Чичо Доналд потрива доволно ръце.

Путин си отдъхва.Високата цена на петрола връзва бюджета му. Доналд го заплашва с пръст за намерението му да продаде ракети на Турция.Путин прави знак "спокойно" и сделката с ракетите остава в миналото. Гаранцията е затегнатото кранче на Иран.

Санкции, в които не участва Китай са вятър работа. Западът вече загуби този инструмент за натиск.

сега не са готови за военни действия нужни са им 120 дни за да стиковат нужната армия, пари и стратегия за да нанесат реалния си военен удар .Ако Иран си мисли че ще и се размине заравяйки глава в пясъка ще се превърне в поредната арабска разрушена държава.

Първо не е арабска и второ тия са ентите мераклии да я разрушат а тя все оцелява... мда...

Иран има китайски С300. Има и собствени такива. Може би има и руски. Следователно американската авиация няма да смее да припари натам. САЩ ще трябва да действа с пехота. Ама САЩ пехотинци нямат! Използваха ИДИЛ, мислиха после да ги изпратят в Иран, но те горкичките загинаха.

Иранското ядрено споразумение от 2015 г. беше подписано от САЩ. То НЕ СЕ НАРУШАВА от страна на Иран !! Дори Великобритания, Франция, Германия и ЕС отправиха общ призив към САЩ да не го развалят едностранно. Какво обаче значи за САЩ някакво си нарушаване на договори ....

Точно това е проблема за такива с неадекватни представи за скромните си и съвсем ограничени възможности като Доналд Тръмп и съветниците му, които си мислят че както Либия или Сирия преди, така и Иран сега след като е действал според споразуменията, то вече би трябвало напълно да се е саморазоръжил и да е лесна плячка. Едно от обясненията за поведението на Тръмп би могло да е това, че още не е проумял, че относно отмяната на международните санкции срещу Иран, щатите нямат никакво отношение. Решението за отмяната бе взето от страни от международната общност, за ограничаване на стремително растящите им загуби и след това наложено на Тел Авив и съответно Вашингтон, който всъщност никога не са прекратявал собствените си санкции срещу Иран, но се присъедини към процеса на отмяна на напълно необосновано наложените международни такива, за да може да го изврати колкото се може повече. Така че заплахите за нови санкции предимно означават кандърдисване, молене, просене, заплашване, дори в стил 'лудата Хейли' на политици по цял свят, да пожертват икономическите интереси на страните си, за да зарадват Биби Нетаняху.

+++++++++

Нали кофти да налагаш санкциите на ядрена държава :) Нека да помисли човек....