Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време

Обратно в новината

Коментари - Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствената директива с уведомителен режим. Но няма кой да мисли. Тъпанари! Едно астрономическо време не могат да запазят, само крадат държавата. Но идват избори, ще видят тогава, като никой не им гласува!

За всички глупости гледаме към Русия, но че тавариш Путин не прие да има часова смяна това не го виждаме. Как можахме да съберем всички простотии от запада и изтока и да ги концентрираме в България?

Само и единствено нанася вреди, и то много сериозни. Това, че младите хора лесно го преживяват не остава без последици, но е мъчително да вдигаш малките деца на училище и те да заспиват по седалките. И не само за тях, за всички е така. Нарушаването на биологичния часовник е опасно, много по-зле от пушенето, напримир.

Абсолютно точно. Преминахме към лятно време на 11.03. Децата имаха една седмица пролетна ваканция(за адаптациа може би). Въпреки това вчера и днес сутринта се движеха из къщата сато сомнамбули.

смяната на чàсовото време е хубаво нещо. това è някакви не можели да се адаптират и трябва да с а контра. децата им били патрави ходели като нам какви си ами да си вдигнат задниците от компютрите и да си лягат навреме ..един ден щели да станат с 1 час по рано голяма работа...ами и с 1 час по късно ще е тъмно. много по важно е светлата час на деня да бъде използвана ползотворно а не да се мъкнат по тъмно вечер.. и както се каЗВА К*р ЗА миндилите с адапционни хленчения!

Картинката много добре описва ленивият и умствено изостанал селски дебил.

А ти си "работливият и гениален" трол - 24 часа безкрайно тролене.

И ти си от дебилите, щом не си в състояние да правиш разлика между хората.

Като гледам, лятното време е настъпило основно в главата на психоложката. Останалите ще си работим от 9 до 6 по офисите :) и ще си мечтаем да сме навън и да напъпваме и разцъфваме...

откога и ти започна разбиращ от часово време дайте тогава за всеки новородил се джендар да сменяме часовото време както поиска ,един свестен няма

лятното време не е за лентяй, търтей, плужеци, протестъри и др.

Римски императори си изписал бре бай Юрдане. Ма верно, те са си търтеИ и лентяИ

"Усмивката от напъпилите листа на дърветата, цъфналите цветя, по-топлите дни ни стимулират " и всички алергични аплодират тези златни думи... ))))))))

Това, което пишат разни глупендери тук е просто смехотворно. Лятно часово време се използва и в Австралия, и в Южна Америка, да не говорим за Северна Америка. Държави като Малайзия и Турция използват единствено лятно часово време, т.е. не се връщат към астрономическо време. Има случаи, в които смяната на времето влияе на хората с хронични заболявания, но цалостно погледнато ползите са много повече от негативите. И говорим не само за икономически ползи. Човек трябва да чете повече, за да направи информирано решение. За съжаление, обаче, в момента сме свидетели на революция на лумпените в цял свят, във всички направления. Няма да се учудя, ако скоро теорията за плоската планета Земя стане мейнстрийм.

'..поне една седмица адаптация' е само ограничение на интервала отдолу... реално периодът на адаптация е около два месеца.

Грешка, написъл съм 2 вместо 4,явно още от сега ми влияе зле новината

Тогава да отменят работата на смени,пъруванията .и екскурзийте в други часови зони

Голяма простотия е тази смяна на часовото време! Биоритмите не се сменят - те си остават и от това човек се чувства замаян, потиснат, вечер не може да заспи по-рано, сутрин не може да стане по-рано ... Насилваме си организма и се мъчим, неизвестно от какво гъзолизничество на управниците ни! Цяла Азия и Африка, Австралия и Нова Зеландия не сменят часово време - и са си добре, не се занимават с глупости! Ако на някого му е лесно и приятно да се буди по-рано, когато грее слънце - може да стане и да си върши нещо вкъщи, гимнастика да прави, каквото иска да върши - то си е негова работа! Но да накараш всички да станат по-рано и да се бухнат в адския транспорт, където има и будни, и полу-заспали, и нервни, и нахални, и всякакви - и те се смесват, изнервят се още повече, на работата вече пристигаш скапан и ти трябват още час - час и половина да дойдеш на себе си и да вършиш нещо продуктивно ... А кой ти ги дава тия часове? Никой ...

Ей не я отмениха тази гадост!Лошия Путин отърва руснаците от нея но в ЕС още не са се родили такива герои.Тази статия цели да ни посипе с малко обезболяваща пропаганда но от това няма да ни стане по -радостно в понеделник защото никакво слънце няма да ни огрее и разсъни когато трябва да ставаме за работа в 3 часа вместо в 2 .Ако се мъкнеш на работа след 9часа сигурно пак е голям зор но едва ли е толкова .Не ни стигат останалите гадости които. трябва да търпим ,че и тази гавра с организма ни

ИЗМИСЛИЛИ СА ГО ОНИЯ ГАДОВЕ АНГЛИЧАНИТЕ- А ДРУГИТЕ ГАДОВЕ,ДЕТО ГЛАВИТЕ ИМ СА ПЪЛНИ С ЛАЙНА,ГО ПРИЕМАТ...НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ИЗВЪН КОЧИНАТА ЕС ВЕЧЕ НЕ СИ СМЕНЯТ ВРЕМЕТО...НО НИЕ СМЕ ГЪЗОДАВЦИ...

еврео-джендърите от ЕП и ЕК се вълнуват само кого да натиснат за джендър-конвенцията си, и не им остава време за нещо полезно

Няма страшно, ще ходим на психолог. И те деца хранят!

Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ......Всичко в природата е съобразено,НО СЛЧНОСТТА НАДДЕЛЯВА.

за това седнали да реват! Не разбирам какъв е проблема - все едно почваш работа един час по-рано или по-късно. Просто ставаш по-рано или по-късно. Винаги по едно и също време ли си лягаш и ставаш? Примерно един учител понякога започва от 7.30, на другия ден започва от 11 ч. и т.н.

този на снимката е сладур..това в офиса ли е?

Афтър екшън - сетисфекшън

разбира се,че добре смяната,внушение е ,че не се спи и др.-имаме по-дълъг ден и е много приятно....

Шест месеца е адаптацията от никому ненужната смяна ! Направиха се толкова проучвания, че тази смяна е вредна и нездравословна, но на кой му пука ??????

Платени проучвания забалъци като теб! Слънчевата светлина е полезна за човек и със смяната имаш цял час повече всеки ден! И е смешно да се говори за адаптация . Ако пътуваш до САЩ или Австралия по твоите приказки излиза, че ще ти трябват години за адаптация, щом една смяна от 1 час те убива за 6 месеца. Иди на доктор, нещо друго ти е проблем и вече си закъснял!

стига пишете глупости 1 час - 1 ден най много аман от глупости

Ахам един ден глупости!!! На мен ми трябва поне 1 месец докато свикна!

Изобщо не е полезна смяната и то два пъти в годината! На мен ми трябва един месец да свикна с новия час сутрин ставам недоспал и неотпочинал. Другото ако си свикнал с един час долу умниците който коментират че било хубаво да се сменя часа да ми обяснят как се ляга с един час по рано ако не може да заспиш толкова рано и как се става с един час по рано? Аз на работа имам почивка в 12 часа тогава обядвам ай ми кажете как да настроя организма си да яде в 11 и да огладнявам в 11????

Трябва да сте по гъвкав. Аз ям по различно време всеки ден, понякога веднъж дневно, понякога два пъти. През работно време не се храня, защото убива желанието за работа. Работата ми е свързана с различен режим на лягане и ставане, почти всеки ден и досега не съм се скапал.