US военни самолети и морски пехотинци на помощ в Непал

Самолети на американската армия започнаха да превозват спасители и хуманитарна помощ за отдалечените райони на Непал. На място действат и 100 морски пехотинци.

Обратно в новината

Коментари - US военни самолети и морски пехотинци на помощ в Непал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднъж Непал казва че няма нужда от чужда помощ....после се изръсват 100 морски пехотинци....нещо не мога да вдяна....или те няма да си ходят, само ще ги сменят....отказаха руски самолети че били много тежки......мирише ми на клин м/у Китай и Индия.

Американците носят ли бомби като помощ? И ще ги пускат ли направо от въздуха - както направиха това в Ирак и Либия ... А чехльо, няма ли да прати и единственият ни вертолет да помага? Щом американците вече са там ... и ние трябва да засвидетелстваме единство - не с непалците, а с американците, нали г-н. президент?

ЛУМПИ! Лошите САЩ изпратиха части от армията си на помощ на Непал, а "Еврогейския" съюз отпусна до сега 40 000 000 евро! А я ти кажи, колко "солдати" изпрати Путлер и колко тона рубли? Няма какво да изпрати, понеже Путлер е зает с окупацията на Украйна!

Въртолета остава, но ще брати най боеспособната ни единица, банята с теляци. Само да не стане някое недоразумение, не знам как непалците възприемат евроатлантическите ценности

край на спасителните операции. Къв го играят "мариините" сега в Непал?

TIREX

чий го дирят :"морски пехотинци на помощ в Непал"? за къф чеп са там??

Русия прекара до сега няколко тежкотоварни самолети с помощи, хора и храни но нашите "независими" медии не смеят и да го споменат даже! Сега за новия "брат" - вече може! Гледайте чужди медии ако искате да сте информирани обективно!

...А А З С НЕТЪРПЕНИЕ ПЪК ОЧАКВАМ ДА ВИДЯ КАКЪВ ТИП"ДЕМОКРАЦИЯ" ЩЕ СЕ НАЛОЖИ В НЕПАЛ..... САЩ САМО ЧАКАТ ДА СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРА ИЛИ ОТСЛАБИ ЕДНА СТРАНА И ПОЧВАТ....ДА "ПОМАГАТ".

Аллоо..тъпанарино скакалец,кой според тебе е по подготвен от армията за ситуация с толкова бедстващите...

с помощта е много добре измислено, особено, след като Непал обяви край на спасителната операция и защо точно военни са там? В Африка пратиха военни срещу вирус, тук пращат военни заради разрушения и бездомни.

Ами вероятно по същата причина, по която се включиха във ВСВ, когато победителят вече беше ясен...

Dakajesh che voennite deistvia v Tihia okean njamat znachenie bi bilo izopachanvane na istoriyata

Имат и пращат ,понеже са най- богати и най- добри.

ох, спрете всичко и се поклонете, "спасителите" са дошли ! и цяла статия посветена на тях, добре че дойдоха "тю сейф дъ мда фък дей, я", нищо че сума ти страни пратиха помощи, спасителни отряди и техники, от самото начало на трагедията в непал.

САЩ имат в бюджета си заделена сума от стотици милиони , за такива случаи. Независимо дали пострадалите им са симпатични или не. Руснаците колко имат ? Освен пак да пуснат някоя мазна лъжа за ХАРП, друго от тях не може да се очаква.

руснаците отдавна са там с помощите си и със специализирани екипи.

Руските военни самолети няма как да влязат защото са всичките в Украйна

хе-хе-хе-хе

Освен повечето, които са на перманентен ремонт :-)))

...тези, подарени на РБ, нали?

....РУСНАЦИТЕ ПЪРВИ ИЗПРАТИХА ПОМОЩ....НЕПОДГОТВЕН/А СТЕ....АМИ НЕКА БГ ИЗПРАТИ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА САЩ, ПОМОЩИ....(((((((((((((((((((((

дори и ако искаш да се пошегуваш трябваше да кажеш че се готвят за парада на 9 май. А така много е плоска шегата ти и повтаряш тъпизмите си.

личи си че сме американска колония - руснаците тихичко без много приказки и фанфари от първия ден са там, десетки самолети с храни и спасителна техника донесоха, над 100 професионални спасители от МЧС са там и работят денонощно, но нашите медии само американците отразиха подобаващо то какво ли да се чуди човек - 4 безплатни бази даваме на американците, президентът ни озвучава техните изявления, по радиото само американска, мъничко българска и рядко някаква друга музика

Никой не може да стигне КНДР в носенето на помощи към пострадалите.

Така е, придават една завършеност на картината:)

нервна реакция от недоучилия про-руски контингент. Става дума за V22 Osprey който е наистина с уникални възможности. След 20-30 години може и подобен руски да видите :)

Възможно е - въпрос на целесъобразност и желание. А кога ще видим американския аналог на (все още) съветския Ан-225 "Мрия"? За 27 години в щатите даже не са и започнали да конструират такова чудо! Не ти ли се струва, че всеки произвежда само това, което му върши работа или се продава добре?

Konstantin

И колко такива Ан 225 са произвели, продали и им вършат работа...

като си решил да паднеш до хвалби с чуждестранни постижения - нещо да споделиш за американски аналог на Ми-26? дори американците го наемаха от руснаците няколко пъти да си вършат работата

Еййй Китайците се скъсаха да им помагат

Да не би и там да са открили петрол или шистов газ, на който омиротворетелите от САЩ да искат да сложат ръка, както навсякъде другаде по св2та?!?!?

Янкоте укасняха с пиара си, то мина повече от седмица те сега чак са се натуткали А веднага след земетресението на следващия ден руснаците с въртолети без никой нищо да знае дойдоха да помагат - без да парадират , без паради и интервюта както хамериканците се фукат

С оглед на коментарите в този форум у мен възниква следния въпрос:Дали ако борис трети "цар на БГ" не беше чак тоолкова вмирисан женски полов орган и беше унищожил комунистическите твари,днес света нямаше да е много по-добър?

Оценка 2,00. Много тъпо и евтинко, брат. Като през 1993 г. - комунистите са виновни за всичко! Ти в кой век живееш?

Докато има русия ше има комунизъм.Другото име на комунизма е русия-съветска русия.Единственото място на земята където той съществува не наложен от вън,е русия.Защото там има хранителна среда за него.А тази хранителна среда са самите руснаци....Май трябва да спра щото мога да стигна доста далеч

Ювиги Путила Миротворецо, де са ти 'вежливите човечета' да помагат и те, нал сте 'велика сила' ?? :-) Или са заети да ремонтират ръждите за парада на 9-ти :-D

Пак осрахте темата с вашия Путин, не ви излиза от главите. То неслучайно най големите подлоги на СССР преди 89-та, днес се изкарват най-върли русофоби.

БългАриец

Не 'нашия', а вашия, 'братушка' :-)

Ти следиш кой какво кому е дал? Как са сметките, излизат ли? И друго - ако не знаеш, цял свят помага чрез ООН. Има организирана световна донорска акция. А затова, че твоите авери са решили да изпъкнат пак като свински тестиси в рядка кал и нашите "медии" са го яко отразили, това си е твой проблем. Между другото непалските власти вече обявиха, че не искат повече помощници. Те, за разлика от нас са велик народ и ще се справят. Бог да им е на помощ!

молодцьi , ето така се пише заглавие

Ако американците са планирали да останат в Непал, то ще ядат як бой.Виетнам ще им се стори детска градина, защото непалците са индийските чеченци.Балканджии!

са направо трогателни..

"... непалците са индийските чеченци." :)))))))))))))

Невероятно, съвсем са ви изпилили мозъците, момчета! Пише се за помощи за Непал, вие пак за САЩ и Русия. Всъщност, ако Щатите ще бъзикат някого в Непал, това не е Русия, а Китай или Индия. Гледайте картата, все пак.

Да не се окаже че тайно са доставяли оръжие после и случайно са го изгубили както в Йемен?

Министър Лавров- краварски военни самолети !!! :-) Почвай да виеш като върколак, че са заплаха за Евразийщината, ей го, тъкмо е и пълнолуние :-D :-D

, Ха Ха Яко те е набол казашкият !!!

БългАриец

Вие тук сте казашките невести, щот пари да ви платят вече едва ли има :-)))

САЩ имат опит в такива операции след втората световна война. Спасяването на Берлин от глад, където КГБ са искали да приложат опита си от Украйна за организация на гладна смърт. а и правителството на Непал не е много адекватно. Майонезата е малотрайна, но консервите от риба тон могат да се консумират веднага и след две години.

Избири си клон, въженце, стол и се самообеси простако тъп! САЩ окрадоха Германия, вкл. вонни специалисти, атомна бомба, та и леки автомобили... Вмирисаният и алкохолизиран каубой какво може да направи? Да изтреби туземците в САЩ,Канада,Австралия и пр. Да ги ограби и част да затвори в концентразционен лагер/резерват/. Марш в юса кенефа Фъшкийски

Пародия

Малиии толкова е окрадоха че сега икономиката и носи цяла европа на гърба си....... Марш у Бутугичак

Дали измежду комунистите има почтени хора.Сигурация НЕ.Не всеки непочтен е комунист но всеки комунист е непочтен .На тези творения на природата много им се иска да са нещо.Но при това разминаване на желания и реалност те сигурно се чувстват много зле.Прочее това добре и зле са качества присъщи на морални същества.Докато за тези без морал това са непознати неща.

Сега ако надградят и Еверест с 2-3 сантиметра, вече ги признавам.

Те са по изравняването. За толкова им стига акъла.

Войските на световното правителство в сянка вече са там.

За да пазят новият ред и местните шушумиги, които са назначени от него.

Браво на тези американци бе! Трогнаха ме!

Тези помощи да се разпределят справедливо, защото предишните дни се оказа, че хора са помагали с пари, но тези средства не стигат до реално пострадалите от разрушените сгради...също като при нас след наводненията.

Вмирисан и алкохолизиран каубой току-така не влиза.Има нещо много яко за пригепсване. КАЪДЕТО ВЛЕЗЕ КОКА-КОЛА ТАМ ТРЕВА НЕ НИКНА. ПЪРВО КОКА И ВТОРО КОЛА

Дали измежду комунистите има почтени хора.Изглежда че не.Не всеки непочтен е комунист но всеки комунист е непочтен .На тези творения на природата много им се иска да са нещо.Но при това разминаване на желания и реалност те сигурно се чувстват много зле.Прочее това добре и зле са качества присъщи на морални същества.Докато за тези без морал това са непознати неща.

После никой не може да изгони тези терористи.

Може ли такова малоумно заглавие за тази новина. Праща се помощ на пострадалите, какво значение има с какви самолети е? Все едно някой болен русофил е писал... Аз предлагам по-добро заглавие: "Русия не изпрати хуманитарна помощ в Непал" - еднакво информативна е колкото вашата... нямам думи

Като има новина за американски военни операции, всички коментари са за "американската агресия", колко лош е Обама, и как Сорос ще ни изкупи органите. Като стане въпрос колко помощи пращат - глас в пустиня.

помощите са нещо относително. Колко струват на Украйна бисквитките на Майдана. Все идва момент, в който ти представят сметката.

може да е информативна, но невярна. Русия също изпрати помощи със самолети.

А дали са били военни самолетите или аерофлот е препратил нокои от гражданската авиация..

И колко помощи пращат?40000 тона заразена царевица.А,кетчуп и майонеза.Може би.

а, защо, имаше новина и за руски военен самолет... помагат всички, само ние не успяхме да се доредим

@Dir

Сега вече причините за заметресението са ясни - основание аз американските военни да получат трайно присъствие в Непал със стратегическото разположение между Китай и Индия! Без съмнение със съдействието на Непалски високопоставени служители.

Пак чичо Сам ще спасява положението. В Непал трябва фундаментална помощ, не са хуманитарна.

Ами да. Що да не обявят, че Ламата има атомна бомба под дюшека и да им врътнат една демократизираща война? Като в Ирак, Либия, Сирия и други.

Манипулатори. Главното не са воените самолет, а помощта на САЩ за Непал. Ама нали трябва да свикваме с такива военн самолет да си литкат къде си искат.