Коалицията срещу Либия се разколеба

Италия предупреди, че ще преразгледа използването на базите си от коалиционните сили за нанасяне на удари срещу Либия, ако мисията не мине под командването на НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Коалицията срещу Либия се разколеба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

20 милиона! Като е започнал да преувеличава поне да го прави качествено!

То си е твоя работа дали ще плачеш или не, но англичаните че са клоуни е ясно на всеки нормален човек. За французите не мога да кажа същото, освен за президента им.

Вмешательство западных стран в дела Ливии оценил бывший посол в Ливии, ведущий научный сотрудник Центра арабских исследований Института востоковедения РАН Алексей Подцероб. .... На причины начала ливийских событий у А.Подцероба имеется свой взгляд: "Я не хочу никого обвинять. Да, внутренние причины, но давайте сопоставим несколько фактов. Когда М.Каддафи пошел на уступки перед Западом, на то, чтобы выплатить по 100 млн долларов семьям жертв теракта над Локерби, когда был взорван самолет компании PanAmerican, и взрыва в западноберлинском кабаре Lа Belle. Когда он вернул кое-какие концессии американским и западным нефтяным монополиям, когда он отказался от разработки программ оружия массового поражения, от него ждут следующего хода - приватизации национальной нефтяной корпорации. Это огромная государственная компания, которая контролирует большую часть добычи нефти. Приватизации и выставления на торги, чтобы ее купили западные монополии. Но М.Каддафи от этого отказался. Это первый момент. Второй момент, он заявил, что пересмотрит соглашение о концессиях и что западные компании будут получать не более 20% добываемой нефти. Сейчас они получают от 20% до 52%. Наши сырьевые компании, которые там работают, получают 10,5% и считают, что это нормально. Третий момент. М.Каддафи вынудил французскую нефтяную компанию Total выплатить 500 млн долларов компенсации. За что, я сразу скажу, не знаю, видимо, какие-то причины были. Четвертый момент. Он предпочел по поставкам специмущества Россию Франции. Разве не достаточно причин, чтобы М.Каддафи стал плохим парнем?" - анализирует ситуацию востоковед.

Т.е. западняците не са доволни от дяловия процент от нефтените компании и искат пълна приватизация, без участие на националната нефтена компания на Либия. Естествено, че всеки, който е на мястото на Кадафи ще се дърпа. Чудя се бунтовниците, дали знаят това? Те имат своите причини да се бунтуват, но западът ще ги изиграе лошо, като замени демокрацията с повсеместна приватизация и либерализация. Тогава ще могат да ходят по улицата по къс ръкав, но това ще им излезе много скъпо.

еи голям рев пада от бг талибаните за тоя урод кадафито !? няма значение чте либиискя народ се бори против тиранята за талибан-булгарстан? тоя изрод мина през трупове за да остане на власт и дерибеиства с копелетата си но е лубим герои за чалгарите андрешковски!?

франсетата ако верно са утрепали син на кадафи да очакват бомбени атентати в париж ... ...не го ли утрепат и него лошо им се пише...тоя е луд колко си иска

Яко да Ви е дупе

Поредната гадост......!!!!

Жириновский предложил лишить Обаму Нобелевской премии

Лауреата на нобелова награда за мир така мирно се разписа че...

Голямата политика не е за прости глави!Противници на усмиряването на пръдльото Кадаиф,не се напъвайте!

И ти ли си от МЪРШОЯДИТЕ?

Голямата политика започна. Голямото избиване - също. На ход са клоуните. После, ще видим.

Медведев или е голям страхливец или изключително хитър политик! Не блокира резолюцията на Съвета за сигурност от страх или по други пртичини - да остави "съюзниците" да се изпокарат. В замяна на това Путин днес беше много остър. Изобщо, голямата световна рулетка...

Играят си на доброто ченге и на лошото ченге...

Абасралис/ обосралис / ...Что такое они наделали без меня ??? Сейчас что будет , а ...Пашли бляд на х.уй ...!!! Пършивци !!!

...ГАДНА ПРОСТУТИЯ Е ВОИНАТА....страдат и умират обикновенни и бедняци нормални душици ....КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ПОЛИТИЧЕСКАТА ПУМИЯ НА ВЕЛИКИТЕ И БОГАТИ ДЪРЖАВИ.........разтегаха локуми и ни обеждаваха....ХУМАНИТАРНА ОПЕРАЦИЯ....

Пиши по-грамотно, бе серсем!

САЩ не са толкова виновни, те с включиха заради тия двамата клоуни Саркози и Дейвид Камаръм. Единия ще падне след изборите във Франция а другия не може да се оправи с безработица и социални проблеми в кралството и трябва да се правят на велики.

Aбсолютно си прав!

Разбира се, че случващото се е АГРЕСИЯ. АГРЕСОРЪТ е САЩ и МЪРШОЯДИТЕ;....Канада, Франция,Италия,Дания,Англия, Норвегия, Катар

Хахаха. Пак се насраха хамериканците и пикливите им съюзници и сега ще трябва безславно да се оттегляд под подигравателния поглед на целия свят!

Всички "велики" сили са се загубили тотално разумът и разсъдъка!? п.с. Какво значение има как се казвам - Петър Тодоров или Павел Димитров? Кой го интересува някакво си име?

Лешоядите от Нато май нещо не се разбраха.....ами всеки говори на различен език и има различни апетити.

Аха-и 'що точно САЩ ше намалятт участието си ?! Те свършиха своето,нали-имат си война за бензин ! Айде сега "партньорите" да го отнесат !

САЩ,Канада, Франция,Италия,Дания,Англия щели да предават работата в ръцете на НАТО!?!Интересно в НАТО кои държави са-сигурно България и Румъния?

Най важните са Румъния и България, защото само те разполагат със цигани коритари, които могат да произведат десантните средства. В едно корито могат да се натоварят един български и един влашки командос.

а може ли на коритата да натоварим самите цигани и да ги пратим при братята им в Либия?

Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН безусловно е непълноценна и вредна. Тя разрешава нахлуването в суверенна страна". Познайте кой е АГРЕСОРЪТ?

Не е агресия и няма да бъде. Проблема е , че както винаги американците се бутат да вземат ръководна позиция и нещата боксуват заради тях. Този път без да дават нито самолети, нито пари. Хем не искат да свалят Кадафи, хем лицемерничат пред света, че са против него. А Турция иска да качи ислямистко правителство в Бенгази. Прав е Соркози, лоша е славата на Америка в Близкия изток. Днес слушах БиБиСи един от опозицията- Искаме конституция с разделение на властите и европейска ( нямали били до сега конституция ,някаква измислена от Кадафи- дамахирия).Искали нефта си обратно от американците, не искали да го дават на никой. - Дано французите поемат ръководството, че лошо се пише на хората там. Кадафи е дал заповед на войниците си да стрелят на место. Не четеш ли бе, че днес в Мисрата от войските на Кадафи са загинали 40, ранени 300, стреля ли са в цивилни , 11 убити цивилни между тях 3 деца. Кадафи патологичен случай на психопат.

А в Ирак по едно време убитите бяха 2 млн. После не знам, може и повече да са станали. Те тия цифри някакси нямат свойството да намаляват...

Точно така! Опозицията им е изработена във Франция.6 милиона либийци има там, Франция бая е хвърлила пари да ги образова и обучава. Знаят какво да искат и как да си строят демократична държава. Повече от българите. Българите до сега не знаят, че бедите на техния преход донесе Липовата конституция 1990 г ,но още не знаят каква нова конституция да искат.

Цяла статия са ти написали хората, че американците не искат ръководна роля, но никой не я взима. Лилипута Саркози само подскача. Защо французите не си свършат сами работата след като тоя отваря най-голямата уста?

Това замяза на притчата за орела, ракът и щуката...Само още хомяк й липсва! А могат да решат въпроса за половин час, ако се напънат. Междувременно, ненормалникът ще избие още поне няколко хиляди свои съграждани.......

Приятелче, клоунът Саркози ще избие много повече либийски граждани. Не се съмнявай в това.

До сега колко ли са невинните жертви?

Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН безусловно е непълноценна и вредна. Тя разрешава нахлуването в суверенна страна. Това напомня на средновековен призив за кръстоносни походи, каза Путин.

Може да ме нарекат гнусен комуняга, ама това, което е казал, ми звучи доста вярно.

пише се "точно", в тая страна говорим български

Какво става бе? Нали вчера НАТО се събираха и нещо май не се разбраха, защото Турция се дърпа. И кво праим сега? Брей тия неоколониални интереси нямат покой. Ей джужето коплексар на високи токове, сексманяка жабар, скопения ингилизин - гледайте си държавите дето са натрупали толкова богатства от колониите, че те ще се свършат и вече няма да има от къде да грабите.

Когато едно нещо, като Новият Световен Ред-NWO, българският народ осъзнава че не е по силите му да го промени, е показател за МЪДРОСТ = СОФИЯ. Интересът на световните петролни компании не е български приоритет. Който не се определя на страната на правдата, а остава пасивен, с глава там където слънце не огрява, остава в "утайката" - "тежките материални енергии".

явно все повече света се доближава до трета световна война, що с такава лекота се напада и унищожава една суверенна държава, утре ще нападнат и китай и русия с такава лекота , интересни времена предстоят!!!!!!!

2012 наближава - идва краят на света ... Това чувал ли си го?

Нема лошо. Както казваше м-р Смит: "Човечеството се държи като вирус." А вирусите требва да се тепат. Томас Малтус също го е рекъл още преди 200 год.

Е с Русия и с Китай няма да е толкова лесно.Преди много време още докато Путин беше Президент, каза нещо, което всички трябва да помнят"Ние допуснахме да сме слаби, а слабите ги бият" Е от тогава руснаците, а и китайците се въоражават за да не ги бият. И още нещо, кой каквото и да разправя, световните въпроси винаги са се решавали с сила (война).Дугото е ала бала за наивници.

Те сами си се бият. Следващото разпадане на Русия ще е още по-качествено, а когато Китай започне да се срутва ще го усети цял свят и последната криза ще му се стори като период на невиждан разкош...

Наистина с голяма лекота решиха този път. Никой не поиска изясняване на въпросите, защо се стигна до гражданска войска в Либия? Кой въоръжи със самолети либийските бунтовници. Раз два и готово все едно решиха да направят едно кино.

Ех, бих искал да видя как ще стане тая работа с нахлуване в Китай и Русия. Щот нищо чудно, тия самозабравилите се и това да им хрумне. По-добре всички да загинем, отколкото тия откачените да управляват света и да избиват хора постепенно. Поне да е наведнаж и бързо.

Ти повече се притеснявай Русия или Китай да не вземат да решат, че искат да са новите световни господари, че тогава съвсем няма да видим добро.

е тук вече лъжата тие с 2 метра опашка. освен, ако не си американско хранениче.

Вярно, сега доброто го виждаме всеки ден. Интересно, как се излиза достойно от такава ситуация - хем агнето цяло, хем вълкът сит.

САЩ И Русия са тайни приятели от едно време.

Някои глави започнаха да изтрезняват,щом като официално признават за падналия рейтинг на НАТО и САЩ.

по идиотско твърдение не бях чувал! нато не участвало, участвала франция, англия, испания, белгия, дания... а бе тия от армиите на марс ли са??? олигофрения на квадрат!!!

Tоя Дейвид Камарън да си затваря устата, че изложи балансираната по принцип политика на Великобритания, след атентатите в Лондон относно арабските държави с първосигналните си брътвежи в началото на агресията.

Елате долу, бе, евнухчета, слезте долу ! Със самолетчето и компютърчето и баба знае !

Тази реклама чувал ли си я?: само с мускули не става - ТРЯБВА И АКЪЛ!

Ами като знае баба, да си ги изобрети тогава! А с петролец и цял ден под сянката - това и бабата на бабата го знае!

Войските на КРЪСТОНОСЦИТЕ изсипаха боеприпасите си с ОБЕДНЕН УРАН в либийската пустиня и решиха проблемите с отработеното ядрено гориво на АТОМНИТЕ СИ ЦЕНТРАЛИ. ТЕЗИ "ЦИВИЛИЗОВАНИ" БОКЛУЦИ РЕШАВАТ ЕКОЛОГИЧНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ ПО ТОЗИ НАЧИН И В АФГАНИСТАН И ИРАК. Не разбирам как ТВОРЕЦА търпи тези ДЕГЕНЕРИРАЛИ човекоподобни същества да разсипват това което е създал ??? МИСЛЯ СИ, ЧЕ ТЪРПЕНИЕТО МУ НЕ ЕБЕЗГРАНИЧНО И Е КЪМ СВОЯ КРАЙ.

Жалко за невинните хора.

Пълни профани сте, бегом към Либия, ама и за жив щит не ставате (не бих се съобразил с наличието ви!). Иначе съм против акцията, защото е половинчата и ще увеличи проблемите (нова Сомалия)

Бягай да се преработваш.

Не бе, Крас с обогатен уран са си бомбите и правят много хубави гъбки, но журналистите си траят....