Армията се сдоби с трети самолет ”Спартан”

Тържествената церемония по приемане на въоръжение в българските Военновъздушни сили на третия транспортен самолет C-27J „Спартан” се проведе днес.

Обратно в новината

Коментари - Армията се сдоби с трети самолет ”Спартан” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Машината за изграждане на хангари, която Николай Цонев закупи струваше 5 млн. лева, а Халето за обслужване на Спартан-а 8.3 млн. ЕВРО. Пита се в задачката: Колко щеше да струва халето , ако беше направено с нашата машина.

olele

Както вика един шоп : "Мнооо убав самокац - фърчи и квака" :)

Историята се повтаря ....ех комисионни...ех алчност -политиците забравиха историята на самоковеца кап.Христо Николов.......ех Българио......

Не става за нищо тоя боклук. Нито далечина на полет, нито поема тежки и обемни товари, една бойна машина не може да носи за разлика от Ан-12.

olele

Мдааа прав си, като съотношение товароподемност и изгаряне на керосин е кръгла нула ! (а АН12 вече са стари и морално остаряли) То, че си има нужда от подобна техника си има , но като харчат пари поне да вземат нещо истинско - поне Глоубмастер , а в краен случай и Руслан (върши работа за 6 такива ) И най-основния му недостатък - италянски е ! :)

Е,честито.Вече си имаме транспорт без да има какво да возим.Славната ни армия която няма изгубено знаме се разпада окончателно,а парите на данъкоплатците обслужват чужди интереси.Сега унищожаваме бойна техника,а купваме буклуци.Диктуват ни чужди интереси.Ликвидираме всяка защита на небето си.Нямаме истребители,нямаме зенитни комплекси,нямаме боеспособни части.Имаме пушечно месо,което да рине лай..та на новите ни съюзници и ментори. Продажна политика на продажници които имат наглоста да се наричат българи.

нямаме и транспорт! на 4 години машина спира за ремонт на стойност 1.5 млн лв. Имаме трети самолет, но нямаме първи или втори? А най вероятно, тъй като сме редуцирали поръчката от 5 на 3, ще ни редужират цената - за 2 работещи - цена като за 6!!! докторска му работата, но е добре, че разбира от "фукошими", да отива там!

Първо се образовай, преди да пишеш нелепи неща. Купуването на тези 3 самолета е едно от най-далновидните решения, чак се учудвам, че е възможно, истинско изключение. Този самолет е изключително успешен модел, с отлични характеристики, които му позволяват изключително широк спектър на действие. Може да изпълнява най-различни задачи - както военно-временни, така и при хуманитарни акции. Самолета е отличен. Интересното е, че България получава първата си бройка близо 1 година преди САЩ (веднъж и ние в нещо да изпреварим американците). 3 самолета дори не са много, а е под първоначалните намерения за 5 бройки. За сравнение Румъния е поръчала 8-9, а Гърция 12 бр. Спрете във всяка новина да търсите негативното, преди отрицателната енерегия тотално да ви е обзела.

Колега, това са транспортни самолети основно. Истинската им цел е да участват в мисии на Нато, като превозват какво ли не. Реално за отбраната на България почти нищо не могат да свършат. В момента пак харчим пари за чужди интереси. По-добре да си бяхме пазили ракетите, които набързо нарязахме...

И що ще ги прайм тез такованка неизползваеми резервни чаркалъци ?! /// Първо -- бяха 5 ( Пет ! ) чинно-заплатени ( В аванс ! ... Ъ-ъъъ, защо ли ?! ) самолета ; Второ -- само един ( Само един ! ) успя да отлепи от земята при пробите у нас и-иии ... за малко летище Варна да замяза да Афганистан ; ... Ен-то -- стига крадохте бре !

Миг-овете се бият срещу НАТО-т.е.са извън играта.Ако Русия ни превземе пък няма да ползваме Спартаните-въобще не ни върви на самолети и пак купуваме.Опако племе.

всеки кито е ходил в казармата знае, че армията е наи безмислената и безполезна организация в БГ.

Бахго.... три нови самолета единия вече за ремонт....

Е, това какъв ремонт е ... Милион и половина евро - нищо работа. Сигурно са му откраднали стоповете - той имаше ли? Е, каквото е имал тогава ... Е ...

Браво, браво!! Сега вече цялата ни войска ще може да се натовари на тия 3 авиона...

А, какво е туй нещо авион аджеба?

Това правителство, което харчи тия грешни милиони, не беше ли същото правителство, което обвиняваше предишните за излишните "президентски" самолети?

Че ми писна вече от глупостите ви... сделката е от предното правителство.......или четете или ако не можете да четете , си спестете безсмислените коментари!

Я, стига глупости. Този, трети Спартан, не е!

Ами тогава защо се хвалят с его като не е тяхна сделка

А, да ви е чистито! Всичко сумирано 54 800 000 ЕВРО за кефа на военните. Пък до преди месец нямаше от къде 7 милиона ЛЕВА за корекция на минималното заплащане. Дянков, Дянкооооов...

НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ

Koгато направя правителство ще си събера министрите от тук,стахотни сте "завиждам" ви на малкия ви мозък!

Поредната западна каруца за милиони левове,а нямат пари за заплати и пенсии..нещастници!!!!!

Ами да - ние ставаме само за теляци и за каруцари. Да не говорим, че въобще нямаме нужда вече от никакви самолети..

Брей, експерт...много ми е интересно да чуя защо нямаме нужда от никакви самолети????????

Ако не ти е ясно, със сигурност няма и да ти стане

Ти ако ставаш само каруцар, това си е твой проблем. Карай си каруцата и не се меси в темата за самолетите.

Наздраве Смърфи ! Напълно подкрепям казаното от теб!

Честито!

абе аню светофара може ли да обясни защо самолет от 2007 г. е повреден и за ремонта са нужни 1,5 млн лева? Че да бяха си купили бойлер Теси с 5 год. пълна гаранция, хахаха! Със сигурност тоя самолет няма и 100 часа във въздуха!

Защото при едно от първите кацания го духна малко страничен вятър и едното витло пробва здравината на асфалта .... асфалта издържа теста, за другите 1,5 млн. за ремонт!!!