Американски самолети ще охраняват небето ни за седмица

От 9 до 16 септември два американски самолета ще участват в охраната на българското въздушно пространство, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.

Обратно в новината

Коментари - Американски самолети ще охраняват небето ни за седмица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По моята програма /Еразъм/ университетите правят обмен на студенти.Предполагам че така ще е и с охраната на въздушните пространства.Първо американски самолети ще участват в охраната на БГ въздушното пространство , а после етично янките ще дадат въздушното си пространство за да бъде охранявано от БГ самолети.Това в международните отношения се нарича принцип на реципрочност.

АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ ЛЕТЯТ НА ВСЕКИ 15 МИНУТИ ВЕЧЕР НАД СОФИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 1ГОДИНА.

F 15 - самолет за завоюване на въздушно превъзходство. Излиза от въоръжение в армията на САЩ. Дали пък не искат да му покажат възможностите на нашите избиращи нов тип изтребител на място и съвместно с нашите самолети. Споменава се нещо такова. Нищо лошо, това е самолет без нито една загубена въздушна битка. С нашите леки изтребители МиГ 29 и F 15 ставаме надеждно защитени, макар и с по-стари самолети !Като нямаме пари не за 5-то поколение, а и за стари или нови 4-то!

Какво са замислили Щатите за 9-16 септември, че трябва да прехвърчат над нас?

Нищо лошо. Баща ми казваше, че няма по голяма военна сила от американска авиация и руски ботуш.

ненчев,ти си срам,срам за българите...другото,което искам да ти кажа е нецензурно,но ти си го знаеш,тъпак

Не , благодаря от такава " охрана " ! Да си платят за десетилетие ползване на Българските военни бази и то с право на екстериториалност . Нечувана наглост ! Дължат ни пет вагона кинти ! В евро , разбира се , кухият долар никой не го брой за жив ;)))) Да не отварям приказка за гепените Български Марица 1-3 .... Ще ви гази Древният Български Дух , рептили зомбирани ! И вас и онова неугледно шломско недоразумение , колю барадака !

Точно какво налага това ,,временно" охраняване не става ясно,а това ,че било безплатно ми напомня сиренцето в капана което също е безплатно за наивната мишка.Времето е напълно достатъчно и да ни спретнат един инцидент с руснаците от наша територия.

Вече не сме и понятие България.Бог да я прости.

господин н. вие сте тъпанар

И от кого ще ме охраняват?! Това е като "партизанина" дето се криел в гората, ама не знаел, че никой не го търси...

А тогава що мрънкат комундрелите по великата ни социалистическа армия?

Генерала Радев ни обърка плановете, но ще се вземем в ръце!

Другарят Радев?

Защо не си ловят Покемоните в Америка, а в България? Нас никой не мисли да ни напада.

Холивуд прави репетиции за продулжение на Топ Гън, ама Том Круз е в надпенсионна възраст (54), а Кели Макгилис е на 59 и вече над 100 кг, та едва ли ще вдигнат пак самолета ;-)

Томи още може и да го вдигне, боядисал е алаброса, ама за Кели май ще трябва товарен самолет, с голямо багажно. Другият вариант е, по стара традиция да снимат на Луната, гравитацията е 6 пъти по-ниска ;-)

Да не забравят за Луната да вземат и един Американски байрак, че онзи предишният май е само по старите ленти на Холивуд.

Top Gun (1986) е хубав филм, ама сега е 2016. Имам го на една стара видеокасета. Харесвам го, тогава харесвах и Америка... Отивам да си го пусна.

Нас никой от никого не трябва да ни пази, охранява, защитава и т.н. Оставени сами на себе си ние сами ще се изтребим - по пътищата или по селата, където циганите крадат и последните кокошчици и домати на бедните ни родители. Или това ще направят непрекъснатите експерименти и реформи (става дума повече от 70 години!) в образование, култура, здравеопазване, МВР, транспорт, икономика. Да, те са на път да ликвидират останалата част от народа или пушенето и пиенето (какво ли друго ни остава?!), или наркотиците - по-младите. Всичко това под ведрия и благосклонен поглед на политиците ни от всички цветове и разцветки. Почти без изключение. Но ние сами сме си виновни, че кой ги избираме тези крадци и лъжци, тези лигльовци и подмазвачи, тези агенти и ченгета, мутри и проститутки, популисти и националисти, социалисти и демократи. Как не ги е срам, как не ги е поне мъничко грях за този народ?!

Даааа Другари Товарищи... Вашето временце свърши окончателно и безвъзвратно!

изтече...А ти говориш за другари...Времето на другарите, тепърва започва!! А това на европедалите, завърши!!

Vladimir Borisov

Да мидо, сигур е така. Ама тука е НАТО, а не Путинистан! Понимаеш?

Без много коментари и празни приказки - одобрявам !

И сега...какво? Значи лудите крави ще ни охраняват небето? При условие, че имаме изправни самолети...УЖ!!! ..И ще им плащаме за охраната, за спането, за швеските маси....За срането!!! И за всичко ще си цакаме като попове!! Вместо да използваме, нешите ВВС!!!!!

Нали имаме достатъчно самолети. Дай да охраняваме небето на САЩ! ;) Щели да охраняват една седмица небето ни и с това се хвали Ненчев! Това са показни инициативи. Все едно си правят кампания.

За какво им е кампания - те вече владеят всичко. Правят си нещо друго, но простия народ поробен така и няма да рзбере какво.

Махането на Радев от ВВС май им дойде дюшеш на нашите партньори от САЩ. Не е минала една седмица от указа за напускане и вече американците ще летят в нашето небе. Сега чакаме да ни върнат ген. Стайков от САЩ и нещата за САЩ се нареждат идеално.

Не смеют крылья чёрные Над Родиной летать, Поля её просторные Не смеет враг топтать!

Тук не ни върши работа руския..

Хамериканците нещо ги сърбят ръчичките да тестват модернизираните си 15-ки срещу руските и нашите хвърчила май - те това ако не е безплатно разузнаване... и естествено ще им дадем възможност и нашите да покарат...безплатно....

Крим вече е покрит от С-400. Дори крилата ракета не може да прилети. Пълно безумие е да се дразнят руснаците с американски (не натовски) бази у нас а сега и бомбандировач с охрана. Виж на какво положение е Куба. Това я очаква България - икономическо ембарго. Газпром си изтегля акциите от доставчика на руски газ в България. Знаеш ли на какви цени ще купуваш газ...заради американските самолети? Докато на ония костюмирани мутри в НС и МС не им влезе в пипето, че политиката е надстройка на икономиката...България ще потъва.

българският цар Иван Асен 2 : " мирът е търговия, свърши ли търговията - започва дипломацията, свърши ли дипломацията - започва войната"

Мурзилажът копейкаджийски беснее в безсилна злоба. Скърцат със зъби, пяна им излиза. Егати кефа! :-)))

И защо за една седмица??? Не си ли задавате въпроси! На вас ви стига да не е Русия. За ваше съжаление, ако европейските граждани искат да има Европа въобще с бели хора, ще трябва Русия ПАК да я спасява. Няма алтернатива. Но у някои фоби по принцип няма и мисъл.

изоставаш с плетката...

vasil

От тия съм,които мислят,че сегашният ни съюз със САЩ е по-добре,отколкото предишният със СССР. Хора като хора,нито ги обичам,нито ги мразя,едните,другите,изобщо по принцип.. Но и на мене ми е кеф,когато има повод определени яростни антиамериканци у нас да бълват ...змии и гущери.Едва ли не добро дело е на такива да им се бръкнв в здравето.

Много е зле положението щом янкитата ти пазят небето......

Докато небето ни го охраняваше съветската авиация, положението сигурно беше много добре, а?

vasil

Споко,бе,само 13 щата са янки,37 не са.Всички българи шопи ли са?

От кого по-точно ще ни охраняват? От феса или от рашките?

Феса е съюзник от НАТО, рашките- не.

Ти като си заключваш вратата от кого си пазиш къщата, знаеш ли?

Да, ама нашата врата е широко отворена, даже въобще я няма ;-(

След като чалмите изритаха ушанките от иранските бази, сега и фесовете ги отритнаха за Инджирлик. Отде намериха рашките наглост въобще да попитат...

деер

За 2016г. - няма да взимаме повече кредити, за 2017г. - 0 кредити...Е, как тогава ще си поръчаме самолети, като бюджета по документи е на 3.3. млрд на плюс, а реално е на минус??? Резервът си е резерв, но реално ако си го изхарчим, ще се набълбукаме като Гърция до 2022г.... Моля, всички сороидчета да ми обяснят технологичния разход на поляците и да ми отговорят, защо не си ги отремонтираме в България и 65-те млн печалба да са си за нашите хора?

Не ги ремонтираме щото не можем.Ти не си ли разбрал още че ние не можем и кламер да направим Колкото до заемите догодина- да не би да си повярвал на Боко. За самата охрана от тези самолети- няма такова нещо.Това е тестдрайв.Нали ще купуваме нека видим и как фъркат

ами да нато ще ни охраниява небето ,след като генерал радев си зеба самолета и тръгна да става президент.наи трагичното е ,че нито президент ще стане ,нито самолет ще кара:такава изцепка е непростима за човек с пагон

Единствено , само и изключително за това.

Защо забравяте че земеделеца каза че всички за пенсиониране до края на годината ги изхвърля??Да чака Радев някакво мекере да му каже ''дърт си не ставаш'' ли??

Що така бе чичо Бонго! Отпрет, напърчен, Бом- бардировач, зат него, охранители, а сме съюзници?

Да разчистим терена и после ще го охраняваме.

Само САЩ и Канада там е истината, питам кога Русия и Турция ще изплатят на България злините които са сторили, за унищожението на българския народ, съответно СССР и османската империя?

ДОКОГА ЩЕ МИ СЕ НАЛАГА ДА ТЪРПЯ МАЛОУМНИЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ?! НО ТОГОВОР-ТЦ !!!

От бая време май ни ''охраняват'' защото шума от тях на места в София нямащи никакви допирни точки с летище е достатъчен за това заключение.. Безплате обяд няма и това го знае земеделеца и ментора му ама не ги е еня защото ние ще го плащаме

то хубаво ще ни охраняват-но това последното("БЕЗПЛАТНО"),те това ме плаши-на тоя свят няма нищо безплатно,всичко се прави с някаква цел

Баща ми /бог да го прости/ ме е учил да не се радвам ,когато ей така,безплатно ,комшията купи рокля за жена ми! А два американски самолета в комбина с нашиЯ МИГ 29 ,ще ни помогнат толкова ,колкото на мъртвец студен компрес. :-(

Като пазят нас, пазят себе си. Съвсем просто е. За който иска да го види.

ezi4e@mail.bg

аах-и какво по точно ще пази с тези 2 самолета за една седмица,и как точно америка ще пази себе си.....ние нямахме ли договор с турските ввс.а и нали сме в нато,заобиколени сме с страни членки на нато и всяка би се притекла на помощ при нужда-----кому е нужна тази демонстрация-"(БЕЗПЛАТНО")

Мурзилажа да слуша хубаво нашите истински приятели САЩ ни пазят безплатно с техните наи модерни в света самолети и с техните безплатни военни бази в България. Русняците като ни владяха нито бази имаха нито със самолети ни пазеха защото само ни използваха. Затова ще сме винаги в НАТО ЕС напукна комунягите.

А дали си чувал, че безплатен обяд няма?

Който не храни собствена армия - ще храни чежда. Дори СССР не си позволи да остави руски военни бази в България след 1944г, въпреки че се водехме за бита държава окупирана от СССР. Днес, без война има 5 американски (не натовски) военни бази в България, където българското законодателство не важи. Комунизма, Шломо, е внесен от САЩ в Русия за да се създаде СССР. Първият опит е Декабристкият майдан, после Японската война 1905г, после убийството на руският икономически гений Столипин и чак накрая Русия е майданосана от евреина Керенски през февруари 1917г. Циркът през Октомври е за лумпен-пролетариата като теб - дай му зрелища...даже без хляб.

колко бомби къде ще ги изсипят този път ? Нали и 1944 година са били "приятели"? Хора спете, не ни трябва земетресение - имаме си - правителство и НС за това! Кой попита българите да им охраняват небето? Или тогаа САШ- НАТО ще вкарат на територията на България най-много главорези и няма да дадат на никой да ги безпокои?

През 1944-та БКП подкрепя американските бомбардировки по заръка на Москва , защото СССР, САЩ и Англия са съюзници срещу фашистка България, която забележи, обявява война на тези държави!

Станишев е виновен!!

може да съм заблудена, но ти какъв си? Никой ли не мисли, че точно тогава ще си вкарат ИДИЛ тук? Заспалници

vasil

Комунисти и др.от ОФ подпомагат реално бомбардировките над София чрез умишлено нарушаване на задължителното затъмнение по време на нощна тревога. Царство България не обявява война на СССР.

По какъв случай ще ни охраняват американците една седмица?

По случай, случката, че се окучи кучката.

Меркал каза да се запаси всеки за 10 дена, а тук правителството ни готви война и мълчи!!!!!!!!!!!

Казала е така Меркел щото на 11 ден ще пият водка и ще похапват борш . Онея на площата в Москва дато носеха избитите снимките на избитите си близки няма да се церемонят с Германците този път .

Една добра новина за българската демокрация!Абе комундета ,вий ко искате бе ,руски самальоти ли да ни охраняват ха ха ха ...

Aбе еврйино тука се напълнихме с такива като вас .На едните дядо и баба от Германските на другите от Полша- еееее омръзнахнте ни бе кавали непризнателни комунистически отрепки които са си заровили картите на БКП в Земята. Адолф щеше да ви направи на нощни лампи ако не бяха Българите

Аз съм българин,ти не си!

Добре не искаш затова си ми сложил минус -благодари се,че ние Българите и преди сме се замисляли дали да не ви пратиме в центрофугата на Треблинка

"Безплатно". Ето това се казва съюзник. Нито ни изнудвам, нито ни издоява с "Големи шлемове". За съжаление нашето правителство е толкова продажно, че все още се кланим на руските варвари.

герб -предатели на България !!Бог да я прости !!!

Защо ни охраняват? Кой ще ни напада? Каква работа имат те в България? Кой им разреши? Има ли решение на Парламента? Къде сте господа журналисти????

за "референдума" в Крим със спецчастите.

Абре прост трудовак-министър. Точно като теб главочи слязоха от Балкана на 9Х да осерат България. Ти на не очакваш конкуренция по това време?

Виждате ли колко лесно се продава суверенитета на една държава пред овчедушния поглед на населението и,защото тези хора не могат да кажат за себе си,че са народ или нация.Защото нямат дух и смелост за това.

Да, неуважаемо недоразумение от президентството! Любимата ти хибридна война набира унищожителна скорост. И кой е тръгнал да ни напада небето. Гадни, мръсни манипулатори!!! Спрете се! Как така нито една медия не отрази оправдателната присъда на Милошевич. Разбиха една наистина мултинационална държава в сърцето на Европа. Държава, в която етническите малцинства не живееха в гета от западно"цивилизационен" тип. Тези разбеснели се псета няма ли да получат възмездие от малкото останал човешки разум на планетата. Кога военнопрестъпниците за геноцида в Ирак, Либия, за нашествениците в Европа ще получат възмездие от всички богове, на които се кланят човешките същества???!!! Като искате да воювате с Русия, воювайте си!!! Оръжията, с които разполагате, ви позволяват от ваша си територия да се млатите. Но така е по удобно, нали??? С разрушения на чужди държави, с гибел на чужди народи да чучнете на руските ресурси. А, ненчев, ....Няма да си хабя думите.

И аз мисля като Вас и Ви приветствам, но на ла..ното ненчев желая да гори в пъкала. Призовавам всички сили на земята да накажат по някакъв начин американските политици за желанието им да ни въвлекат във война и вражда със съседски държави. Разрушиха Югославия и наказани няма да има. Разрушиха и продължават да унищожават Уктайна и наказани пак няма да има. Наглост, лицемерие без граници и ние само се възмущаваме но нищо не предприемаме да спрем американската агресия по света

В България антинатовски и антиамерикански протести нямат никакъв шанс. Мое мнение. Спомняте ли си първите съвместни учения бяха за борба с безредиците. Интересно, нали? Изпуснахме момента. В България, за съжаление, може само да ни спретнат майдан.

vasil

След 1918 Югославия е смачкала или направо убила хиляди българи,а и хървати,албанци и пр.така,че си имаше грехове за изкупуване.

бабе! Добре го каза, но дебилните чада на демонкрацията не те разбират!

Абе знаеме каква "идилия" беше в Югославия за сръбските грандомани, когато за някой "македонец" да каже че е българин беше равнозачно на смъртна присъда.

ТРОЛОВЕЕ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО СА ВЕЧЕ НА ЛИНИЯ. ПИШАТ ЛИ ПИШАТ ПРОСТОТИИ. ЗАЩО БИЛИ АМЕРИКЦНИ, АМИ ЗАЩОТО СМЕ В ЕС И НАТО. ЗАЩОТО СМЕ В ЕС И НАТО, ЗАЯОТО РУСНАЦИТЕ НИ ОКУПИРАХА 45 ГОДИНИ И ОСТАВИХА У НАС ФАЛИТ И НРАВСТВЕНА КЛОАКА. ЗАЩОТО НА ЗАПАД РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ. ТА ДРУГАРИ РУСКИ ТРОЛОВЕ, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ КОИТО ЖИВЕЯТ В РАША-ФАША МИНАТ 500 ЧОВЕКА, ЩЕ СИ ГОВОРИМ ПАК. КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА ИДЕ В РАША-ФАША, ЧУХ, ЧЕ В КРИМ ВЗИМАЛИ ГОЛЕМИ ПЕНСИИ

Ти иди при САЩа-фаша, чуш че там на такива като теб давали шлангове в задния двор.

Преди 1989г ромите бяха интегрирани, нямаше безработица, ходихме на почивки, не мислехме как да си платим ток, вода, парно, нямаше убити стари хора за по 2 лева. Сега 1% от хората държат 99% от парите. Нямаме съдебна система, полицията охранява само политици и правителство, нямаме здравеопазване, децата ни отлитат като птици от България. След години в България 90% ще са пенсионери и 10% работещи, държавата ще фалира!

vasil

Откъде се взеха днешните 40-50 годишни неграмотни роми като са били интегрирани при соца?

по официални данни в омразната раша живеят и работят малко над 150000 българи,около 250000 американски граждани и около половин милион от ЕС.Данни които може да се октрият и на сайта на Евростат. Толкова замитовете от запад където се мият чинии ,гъзове и вече милиони араби и талибани са завзели люмибият на всичи запад от който за съжаление вече нищо не остана, освен дългове и дефицити.

vasil

Когато престареят родителите ти кой ще им мие...върши личната хигиена?

Иска ми се да те видя в очите и пак да ми ги говориш тези неща....

Ей, Вие сте 100% дебили, какво пише, че минуси и слагате, изродиииииии :-)

Трябва незабавно да отидете на психиатър...

Кой взе това абсурдно решение? Бате Бойко ли? Или от САЩ казаха че сме ги помолили да ни охраняват? Къде са от АТАКА, или от САЩ платиха и на атаката?

Това щеше да е поносимо, ако САЩ ни бяха съседска страна, която много ни е помагала в миналото, народите ни имат взаимни приятелски чувства, тук идват много американски туристи, ние ходим при тях на почивка, писмеността им е кирилица, православни християни са и така нататък. Но май нещата изобщо не са такива, а бандитската държава, която иска да владее нови територи е на 8 часови зони от нас.

Това правителство трябва да бъде линчувано.

сега една седмица ще спя спокойно. Защото ще знам че някой американски пилот , който предната седмица може да е бомбардирал болници и деца в афганистан примерно, ще ме пази! Сладки сънища на всички.

Как така спокойно?! Те са само негри и педерасти.

За седмица? Какво ли са планирали за тази седмица? А през следващата седмица, какво?