Самолет кацна аварийно в нива край Новосибирск, 165 пътници оцеляха като по чудо

Заради проблеми с хидравликата и опасения, че спирачките може ще се повредят при кацане на летище, екипажът решил да приземи машината на избрана от тях площадка

Обратно в новината

Коментари - Самолет кацна аварийно в нива край Новосибирск, 165 пътници оцеляха като по чудо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се живее в русия е голям хазарт или руска рулетка, поправят самолетите със стари и неоригинални части купени по второ направление или по кой знае какъв начин отнякъде си, проблема не е само в това, а че такова е отношението като цяло, няма сериозно отношение дори да става дума за отговорна работа от която зависи живота на хора/поданици на царя.

Не съм самоубиец и никога не бих се качил на руски самолет или на самолет на руска авиокомпания.

Покрай санкциите, самолетите им, които са основно западно производство, са закрепени с канибализирани части, тиксо, дъвка и кламер. Руската трагедия ще е по-голяма и от съветската...

Помня един самолет кацна в една река в сащ преди време. Пилота беше герой и никой не рева колко страшно е да се живее в Русия. Един баскетболист пък въртолета му нещо сдаде багажа. Пари ли е нямал за механици. Може пък и механика да е бил руснак това обяснява всичко.

Нали санкциите не работеха, частите се доставяха през трети държави и да летиш с руска авиокомпания е безопасно... ,а и да не забравим, че русия никога няма да нападне Украйна...

Добра аналогия, и руснаците кацнаха на луната... от раз.

МОЛОДЦЬI !!!

Самолетът не е руски!

Човешкият живот в Русия не струва и не е струвал нищо! По този причина и поради неуспешното "импортозамещение" много от руслямците ще си отидат без нужда от този свят ...

Причината там беше ято гъски в турбините, не самият самолет. И да, водно приземяване на боинг си е геройство.

Абе, тука разни се пънат как нечестно се отнасяме към руснаците, ама на един тезгях като видиш руска и немска отверка, всички знаем коя ще бъде ползвана... Пък вие си ги харесвайте ватниците. Всеки има право на лош вкус. Просто свиквайте, че не можете да го налагате вече, като в доброто старо време.

До няколко години руските авиокомпании ще летят на руски машини. Ситуацията е добра, ще доведе до възраждане на руското гражданско авиостроене, убито от запада през 90-те години на миналия век ...

Последните два абзаца от статията казват всичко...

.

Ти сериозно ли?!?

Не е голяма гордост да нлагаш безпрецедентни санкции,особено в гражданския сектор и да се присмиваш на породените за Русия проблеми, докато тя постигне пълна технологическа независимост. Мога само да си представя как тук в България щяхме да се справим с подобна ситуация.

оказват влияние вече. и все по- зле ще е . нема части , нема обслужване. па и руски двигатели не се правят от 20г барем да закърпят положението за некой месец

Нема части за самальотитИ у блатная

Аууу, горките орки, направо да ги ожалиш! Започнаха непровокирана война в Украйна, сега плачкат, че нямали резервни части за западните си самолети. Ами да си карат руските бракми, като са толкова умни.

"През декември 2022 г. руското правителство разреши премахването на резервни части от някои самолети за ремонт на други, както и инсталирането на неоригинални чужди части на чуждестранни самолети, останали в Руската федерация. През февруари руските въздушни превозвачи поискаха от регулаторите да разрешат в изключителни случаи увеличаване на интервалите на обслужване за западни самолети."

Командирът на екипажа е Сергей Белов само на 33г., трето поколение пилот!

Да го дават на местните за сладкарница или овчарник.

Из обява в руски продавалник: ... продавам колесник, свален от Еърбъс, като нов с минимални следи от употреба. Може бартер за задна врата на Боинг.

Ватата още ли лети нелегално на крадени самолети с контрабандни резервни части?

Невъзможно е западната педерастия и техните умнокрасиви копелдаци в София да победят държава ,чийто бойни пилоти дрифтят самолети и въртят гуми в царевичака ,без да падне косъм от главите на пътниците! Руския пилот може да кацне , на две бири и насред гей парада в София ,да им пусне новичока и напалма и след това да кацне на Шипка за всенародно освободително посрещане с китки и питки от целокупният българский народ!

С двеста.

Глупости. Една ремонтна бригада с тесли, пирони и дъски много бързо ще го изправи, където се е огънал и ще го върне в строя.

Понеже дори и гуми не могат да направят за самолетите, вече слагат една нова и оставят една от старите на А320 по време на задължителната подмяна! Пак, че са успели да спрат, преди да се разбият ...

Абе орките защо не си карат техните руски бракми Ту и Ил и Су, а се излагат със западни марки самолети като Airbus и Boeing?

Ама вие наистина ли смятате, че била непровокирана?!

Хубава новина. Няма нито една човешка жертва. Господ ги е пожалил. Ще се върнат при роднините си невредими. Имат много по голям шанс да умрат, ако со в Бг на пътя, даже на тротоара. Мх..

Санкциите не работели ли? Я пак?

Ти остави майтапа, но един приятел от гражданска авиация ми е разказвал истории от тренажора през който минават периодично, как руски пилоти се въргалят през глава по стълбите на хотела мъртво пияни и на следващия ден разцепват тренажора безгрешно :)))

Браво на пилотите! Добре е че всичко се е разминало без жертви.

Този тук, който бълва срещу Русия под различни имена и си пуска безброй лайкове, да си каже кой е!

Загубите на ВСУ в жива сила от началото на "контранаступа" до днес са 71 500 /седемдесет и една хиляди и петстотин/ души. В.В.Путин

Непровокирана, а, непровокирана. Горкото НАТО те искаха само да се "отбраняват" и се навряха милите до границите на Русия. Та и Украйна въоръжиха и насъскаха. А Русия трябваше да стои и да чака да я ударят. Не сте познали глупаци.

Добре е, че се отървахме на време от тея абдали. Още им сърбаме попарата и трябва да минат няколко поколения докато се нормализираме като държава. Няма такива комплексари!

Това е като ненадминатия руски алпинист Валери Бабанов от най мощната алпийска школа в света - руската, за който казват че борави еднакво добре с чашката в базовия лагер и с алпийския инвентар по стените и ръбовете на седем и осем хилядниците :)))

Откакто започнаха самкциите, орките канибализират части за откраднатите си западни самолети, а в краен случен използват дъвка, тиксо и кламери. Въпрос на време е, докато слепените им дефектни самолети започнат да падат един след друг като камъни от небето. Падението на фашистка Русия ще е по-жалко и от това на СеСеСеРе...

Миналата година, по време на Източния икономически форум, Aeroflot Group направи поръчка за 339 собствени самолета. Поръчката на Aeroflot включваше 210 Irkut MC-21-300, 40 Tupolev Tu-214 с тесни корпуси и 89 Irkut SSJ 100/95-NEW регионални самолети, ревизирана версия на Superjet 100. https://simpleflying.com/russian-airlines-order-mc-21-and-sj-100/ Толкова за самоубийствените за Запада санкции срещу Русия !!

Санкциите не работят? Импортозамещение? Много тъпо да кацнеш в полето и да повредиш колесника. Разходите за местенето на самолета и ремонта ще са няколко пъти повече, отколкото да беше кацнал на летището, спирайки с реверса и накрая с аварийната спирачка и можеше и да не излезе от пистата.

В много области на Россия вече летят само руски таралясници,щото санкциите не работят.

"Като по чудо"? Вие пак ли сте пропуснали хапчетата? Оцеляването при подобно презимяване не е чудо. По-скоро умирането би било любопитно събитие. Няма скандал и викате да си го направите с "красиви" думички, а?

Другари, нещо не върви импортозамещението? Пак ще се наложи да клякаме на другарите китайци , но трябва да чакаме на опашка за C919 ...

Скоро в РФ ще се върне старата руска традиция да се пътува от точка до точка по една седмица с вокзала.

Над лявото крило

Браво на пилотите за професионализма

...и почнал да пише глупости в коментарите

Irkut ползват британските Pratt & Whittney двигатели, които са под санкции…Аерофлот ако иска и ракети да си поръчва, няма кой да им ги построи.