Големите фирми не се отказаха от ”Стара планина”

Фирмите-членове на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) подкрепят стандарта "Стара планина" и продължават да произвеждат продуктите с този знак.

Обратно в новината

Коментари - Големите фирми не се отказаха от ”Стара планина” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА, НЕ ВСИЧКИ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ФИНАНСИ ЗА ОБОРУДВАНЕ И КАЧЕСТВЕНА ТЕХНОЛОГИЯ! НО, ТЕЗИ КОИТО ДЪРЖАТ НА ИМЕТО НА ФИРМАТА СИ ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯТ! СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ СИ ВЪЗВЪРНАТ НАПРАВЕНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ, ЗАЩОТО ХОРАТА ИСКАТ ДА КУПУВАТ КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ! ОЩЕ ПОВЕЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ХРАНА ОТ КОЯТО ЗАВИСИ ЗДРАВЕТО НИ!

неиндустриално производство на храна не е лесно и е скъпо, но си струва, по-добре да се лишиш от нов мобилен и да ядеш качествена храна, отколкото да се тъпчеш с евтини боклуци и после да дадеш парите за лекарства, сигурно е едно- високата цена не е гаранция за качество, но ниската е гаранция за липсата му

да не са луди да се отказват те маса пари са хвърлили под масата за да се вкара това в парламента спомнете си кви дебаи имаше да влезе или не стандарта че нямам думи как ше се откажат ..........

Кървавица! Бахур!

ко се радвате на нещо,за което изобщо не трябва да се пише и говори,т.е за нещо което всъщност отговаря на написаното на етикета,друг е въпроса,че и тези продукти също не са вкусни,например кренвиршите от свинско месо и надениците им,я по-добре ......да си ги ядат:)

Не съм запознат в дълбочина със съдържанието на стандарта "Стара планина", но е безспорен факт, че населението трябва да може да се ориентира по някакъв приемливо лесен начин за съдържанието на храните. И да има възможност да потребява нормална храна. Тук не сме пустиня, не сме северен или южен полюс, напротив, имаме всички условия за водещо по качество и количество /на глава от населението/ земеделско производство. След като за 20 години производителите не намериха за нужно да създадат стандарт или нещо подобно, а акцентираха върху грабежа на финансите и здравето на потребитля, то е ясно, че някой трябва да се заеме вместо тях. Като не искаха с добро има и друг път. И на който не му харесва да пали джапанките към други части на света. Мястото на никой бизнес не е запазено. Трябва да има железен стандарт, доброволен за прилагане, но който напише , че работи по него, а не го прави - яки глоби до откат !

Мнооого обясняваш. Населението, матреала, де - да чете етикети и да не рИве!

Аз пък се отказвам да ми продават същите боклуци на 2 пъти по-високи цени. Яжте си стара планина (да, не е от соя, дето не е неполезна, а е от месо, ма какво - кости, косми, сланина и копита) , аз предпочитам да ям качествени вносни неща - да, скъпи са и се намират в специализирани магазини само, но пък поне знам за какво си давам парите - и вкус, и вид, и всичко.

Кажи ги къде са тия скъпи магазини с вносни стоки? Аз имам усещането, че колкото и пари да е готов да даде човек, все боклуци му пробутват.

Да бе! Соята всъщност е една полезна храна, на всичкото отгоре богата на протеини. Немски колбас без соя не е вкусен, т.е. вурстчета без соя няма. А интересно как не се сетиха за остаанлите боклуци: консерванти (чиста отрова), стимуланти за растеж на животните - стероиди, които влияят на човека невероятно силно и разклащат здравето, антибиотици (животинските действат и на хората), косми и копита, възраст на употребяваното месо. Някак си ми се вижда, че соята би могла да е най-накрая в списъка или изобщо да я няма там, защото е един ценен хранителен продукт. Според мен въросът е да няма генно модифицирана соя. Ето там е проблемът. И не мога да разбера кой простак се гнуси от соята, та да е по-ценно месото. Според мен българинът се чувства минат и това го яде отвътре адски силно! Ако не беше такъв идот нашия бай Ганьо, щеше да се огледа за реалните вредности, заради които след 50-те идват инсултите, а преди това инфарктите. За това май не го е грижа простака му с простак.

На мен и познатите ми които са опитвали Стара планина, ни харесва. Повече от останалите. Но най-ми харесва да си купя месото и да го смелят пред мен, и овкусят както аз желая...

Смилането важи за кайма. Хайде купи си месо и си направи луканка ей така набързо.

И наденици си правя...

Набързо не става, но става добре. Всеки който преди 20 години е живял на село или в малък град, може да направи рилична луканка или поне малко по-добра от Стара планина.. Струва си човек сам да направи.

Дали просто не ми върви, но в повечето случаи колбасите и каймите "Стара планина" имаха неприятен тежък привкус на мазнина, а в наденицата имаше някакви твърди частици - като смлени хрущяли. Дали просто не ми върви ...

Разбира се че няма да се откажат. Това е пернишки каприз на Сами-М! Трябва да има възможност да се купуват качествени храни у нас!!!

Разбира се, че няма да се откажат! В нашето семейство купуваме прредимно "Стара планина" - не е вярно, че "са като другите" или, че "не са вкусни" - просто има различни - има някои, които може и да са качествени, но не са вкусни , но има и такива, които са страхотни (например наденичките на Бони). Това, че някои се били отказали от производството на тези колбаси говори само за едно - за тяхната неспособност да предложат продукт с гарантирано високо качество. И понеже видяха, че "номерът им не минава" (т.е., държавата контролира стриктно), сега мрънкат, че "гроздето е кисело".

Абсолютно съм съгласен с теб.Моето семейство купува салам на "Маджаров" и определено не е като другите.Каймата на"Бони" също!Винаги ще се намерят и недоволни"спецове".

и аз купувам маджарово от години и са ок кремвиршите им от как се помня но те и сега нямат надпис от Стара Планина щото са си добри.Така че не е до надписа а до качество и контрол от самия производител.А клиента решава кво да купи и кво не.

Дирчето, ние днес ядохме на Тандем кибапчита - убао отсекъде - кво ни влезна през устата - такова излезе отдоле! Е, айде малко да спрем рекламите или се разберете с Мазния Миро - какво да се яде! Не се ли виждате/усещате, че 3-ти месец текат безумни дискусии за кой, какво, защо и някакви стандарти?

Каймата на Бони, според мен, е ужасна. Мирише на тежко, все едно има овча лой в нея...а не би трябвало

Аааа, ние ще запалим още магазини от веригата Европа, защото оня ден в Благоевград от тяхно отровно месо след 1-о кило метил умре човек! Метил - метилов, де...