Хванаха 4 фирми да слагат соя в ”Стара планина”

Ветеринари са открили съдържание на соя в продуктите с лого "Стара планина" при проверки в четири фирми - три от които големи производители.

Обратно в новината

Коментари - Хванаха 4 фирми да слагат соя в ”Стара планина” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А мерки срещу Миро Мазния някога ще бъдат ли взети? Или понеже е човек на Бойко може да вкарва ирландски и други меса с изтекъл срок на годност и да остава ненаказан? Но сега се прави на велик министър и ще раздава правосъдие! Много ни е криворазбрана циливилизацията, както се казваше в една пиеса.

То пък един стандарт. Стоят два-три вида колбаси и полуфабрикати отделени на специални щандове като срамежливи моми - колкото да се вдига пушилка,че е въведен стандарт. А масовото производство си върви, както е било. по-добре да обяснят какво съдържат масовите салами и пр. и да кажат, кое е недопустимо, под определена здравна норма и да заблранят производството им.

Очаквах го тва нещо от Бай Ганьо Балкански и поради това до сега не съм купувала продукти с марката "Стара планина", защото тя си е като "Средна гора"..ха, ха ! Купих си обаче от по-скъпото сирене и какво...познайте... и то си и тебешир, кисело и пълен отврат..само цената завишили.

Всички репликари на Измамен да си измият устата и да поемат към Министерския съвет да лижат задниците на управляващите. Пътят си го знаят - лижат от Бай Тошово време, та през Фил. Димитров, Виденов, Костов, царчето, Сергейчо та и до днес. А са готови да лижат и утре, независимо кой е, само да имат келепир.

То се знаеше че така ще стане! Видяхте ли сега какво представляват тъй наречените БИЗНЕСМЕНИ иБИЗНЕС!!! А иначе реват срещу вдигането на осигуровките с 1.60 лева!

Сами-М", "Майстор Цветко" "Лалов и Вачев", "Унимес" АД, "КЕН" - Запомнете имената им и не купувайте нищо от тях! Това е правилното потребителско отношение. Това е начина да се научат производителите да не ни тровят!

Правилно! С имената напред. Защо скриха името на Нестле, когато имаше меламин във вафлите им? В Русия даже има предаване по ТВ, където на живо правят анализ на продукти. Ама ние да не сме изостанала пияна страна като тях.

За да се избегнат елементарни врътки с пререгистрации на фирми и продължението на безобразията, варианта е един: ЗАПЕЧАТВАНЕ НА ЦЕХА ЗА ЕДНА ГОДИНА. Нека му запечатат цеха, пък той да върви да вади нови лицензи и да пререгистрира фирми. Да видим тогава дали ще си помисли някой да сложи етикет с невярно садържание.

Мисля, че се разчистват от позара големите играчи. Марката /а не стандарт, както пишат доста хора тук/"Стара планина", ще започне да се произвежда в цехове в бивши ТКЗС-та от където ще капят парички.

Трябва да изследват всички местни продукти,не само тези с марката"Стара Планиа". И ще видите,че във всеки един продукт има съставки,които не са обозначени в съдържанието на опаковката.А,и не трябва да чакаме министъра прави такива проверки. Ние потребителите ако имаме съмнение в някои продукт-даваме си го за изследване,пускаме официално оплакване до ДВСК и нещата се задействат. Време е вече да спрат да ни пробутват боклуци на безумно високи цени.Да спрат да ни тровят-нас и нашите деца. А,може би е време и ние като потребители да започнем да си търсим правата.

Браво на Министър Найденов! Браво и на подчинените му, които си вършат работата както трябва! Правилата трябва да се спазват. Който се прави на много хитър и си мисли, че тези правила не се отнасят за него - АУТ от пазара. Всички ние, клиентите ще го накажем ! Трябва да го накажем!

Що не вземат всичко вкупом да си подадат оставките начело с министър-председателя........Пушек и дим се стеле над бедните ни глави. Това лято видях онова недоразумевие бившея министър Дикме.......Разхождаше се човекът в Балчик с пура в ръка и една засукана булка около него и някакъв пазач.Гледаше надменно и си се кефеше .........

Най накрая да кажат имената на фирмите, че досега само се знаеше че има нарушения а не и извършителите.Тези марки ще ги отбягвам вече.Щом слагат соя в "Стара планина"...какво ли слагат в обикновени колбаси.Евала, ако продължи така...Найденов - премиер!!:)))

Странна работа! Преди месец господин министъра се изказа, че до 2012 г. няма да има техника, с която да се установи дали се изпълнява стандарта Стара планина! А сега да каже как се установиха нарушенията в тия фирми, дали по това, че не са си платили на когото трябва?!

У тоя ред на мисли да припомня думите на ББ преди да стане премиер, че сме "лош генетичен материал" - тогава всички скочиха обидени, но в крайна сметка ще се окаже, че е бил прав човека. Както казват психиатрите първа стъпка в преодоляването на един проблем е да признаеш, че имаш проблем. А по въпроса Алеко Константинов е писал много.

ха ха стандарт Стара планина. То между другото по му подхожда име Витоша, ама най добре БАНКЯ би му отивало !Измислен някакъв си стандарт. Стандарт е само БДС-запомнете...ама го нямааааа. Ха сега да те видя др.Найденов , да те видим дали ще им бъде отнет лиценза. Ама били 4 фирми сгафили , ами толкова искате да хванете. Кой знае дали не са конкуренти на вашите .....

Пиар до небето. АСко прочетат във форума как още от начало коментирахне качеството на "стара планина" щяха да бъдат наясно. Сега - Еврика и "ще видите колко сме лоши"

това си бе въпрос на време. довчета ще те храни със соя, перушина, сланина и пилешки нокти, днес ще ти слага месо?!

Браво на Министър Найденов!

СПОКО, КАТО МИ ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗА, ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ХРАНА ЗА КУЧЕТА И КОТКИ, НА МОЯТА МАЧКА ВИНАГИ ЩЕ КУПУВАМ "КЕН", ЗАЩОТО СИ МИ Е БАРОВКА И ТРЯБВА ДА ЗАГЛАДИ КОСЪМА

А така г-н Министър ! Разкатай тез нагли мошеници ! Откога народа чака такъв като вас !

ТОВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗВА ЧЕ,ОТ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ЕВРОПЕЕЦ НЕ СТАВА .АФРИКАНЦИТЕ СТАНАХА ФРАНЦУЦИ ,АНГЛИЧАНИ И КАКВИТО СИ ПОМИСЛИТЕ НО ОТ НАС.............НИЩО НЕ ИЗЛИЗА ТОВА ЕЛЕМЕНТАРНАТА НИ КУЛТУРА Е КЛОЗЕТНА /ЗА ЖАЛОСТ/

напълно съм съгласна с теб

Доста време трябва да мине за да ми вдъхнат доверие с този измислен стандарт, май с единствената цел да се вдигнат цените допълнително.

Ако това беше в някоя европейска страна направо ги затварят за месец. При повторно нарушение за 6 месеца или направо ги затварят завинаги а тук щели да им отнемат лиценза за 'Стара планина".Направо се гаврят дано поне това , че ги осветиха да накара хората да не купуват продуктите им. Да им спре оборота. За да е за урок на всички!

А, нали знаете, че не винаги това, което се пише и показва по телевизията е вярно. Просто, недоказана, но предстои да се докаже - лъжа. Явно някой се страхува от тези фирми. Скоро ще бъде ясно.

"Сами-М" ... "Майстор Цветко" ..."Унимес"... "КЕН"...

На 10 окт. бях поканил гости и приготвихме кебапчета, кюфтета и сурова наденица на скара. Беше много вкусно. След вечерята прибрахме в хладилника останалата скара. На другия ден притоплихме в MW - всичко се беше спаружило, във вътрешноста на каймата нямаше нищо, а обвивката беше като гума - не можеш да я сдъвчеш. За съжаление бяхме изхвърлили опаковката, но покупката беше извършена от "Фантастико" в Изток (до блока на народните представители).

Няма да копувам вече никакви продукти от тези четири фирми.

Някой от пишещи тук пробвал ли нещо от Стара планина? Всички продукти са ужасни. Нямат никакъв вкус, много са твърди, много мазнина, много сухожилия и др. такива не добре смлени неща. Изобщо не съм доволна. По Тошовото време също имал стандарт, но саламите бяха по-крехки, по-сочни, по-миришещи на месо. Въпрос - защо трябваше да измислят някакъв си стандарт, като го имало и стария, който не беше лош. Отговор - изгодно на определени кръгове, лобисти на определени хора, на определени производства. Ще купувам пак по-евтини колбаси, кренвирши - т.п.

Абсолютно вярно.Аз съм купувал продукт "Стара планина" пълна отврат.Чак си помислих че нещо аз съм повреден и съм забравил вкуса на истинските колбаси

въпроса не е какво представлява марката "Стара Планина". въпросът е, че някои тарикати въвеждат в заблуждение крайните потребители с цел печалба. Което според мен би следвало да е подсъдно....

Ами яжте си тогава обикновенната генномодифицирана соя що ревете , те и без това месопреработвателите се чудеха как ще си пробутват обикновенните боклуци е все трябва и такива хора като вас да се намерят "консуматори" .Но ми се чини че и свинята пред вас да заколят пак ще кажете че е с изкуствен вкус , а може би не помните всъшност вкуса на истинските неща с тия 20 години ядене на боклуци .

За първи път изпитвам някаква гордост от министър. От позицията на обикновен човек и потребител. Дано остане последователен в действията си. За мен е важно какви продукти консумирам и искам да имам право на избор. Искам ако имам възможност ( финансова ) да си купя продукт Стара Планина, този продукт да е качествен. А ако реша да си купувам другите боклуци отговорността да си е само моя.

каква"стара планина",какво месо сънуваш,всичко което съм купил е пълен боклук! ами прочети и на опаковката: 55% свинско полутлъсто(разбирай сланина),45% телешки джолан_ЕЙ ТОВА Е "СТАРА ПЛАНИНА! Отделно че и дори тая сланина и джоланите не ги знаеш откъде и откога са!

Доволна съм от този министър.

ти българин ли се наричаш?

Не знам дали се нарича Българин ,но в случая е прав.

Именно истински българин ще ти каже истината в очите,защото го боли от манталитета на псевдо-родолюбците. Ти се запитай дали си българин,или според теб да си българин трябва да си тарикат.

Браво г-н Найденов. Браво! Нямам думи. Точно това очакваме да правите.

Евала за това, че назовахте имената на тези фирми.

Най-важното беше, че започнахме да чуваме ИМЕНАТА НА ПРОВИНИЛИТЕ СЕ! Това е тяхното истинско "наказание"! Браво на Министър Найденов!

Отгледай си едно прасе и си го хапни. Така ще знаеш какво ядеш.

стандарта "стара планина" се въведе скоро. ясно е,че в началото поне ще има строг контрол. трябва да са или малоумни, или много нагли началниците на вупросните фирми.

Тази ПОМИЯРСКА нация какво друго може да измисли... Държава без култура, музика, история, наука, архитектура и която не е дала абсолютно нищо на света!

Не си прав, драги! Освен че си има всичко изброено от тебе, освен че е дала нещо полезно на света, дала е и неграмотен идиот като тебе, дето плюе сам себе си, което е генетична грешка!

Ще ми се това да се случи наистина.Това обаче е пътя-бой със сопата -без никакви компромиси,това да е ясно и на производителя и на потребителя.Дано времето на рушветите за сметка на купувачите отиде в миналото.

Само соята ли е? Ами жилите и костите? Купих си един път и го изхвърлих. Пълно е с несмляни сухожилия и дребни кокълчета. Дадеш сумати пари и накрая хапнеш - плюнеш. Че и вкус нямат никакъв. Цялата работа е организирана за свои хора да изкарат повече пари.

Абсолютно подкрепям - на Сачи колбас беше пълен с полусмляни черва и хрущяли. За тях какво наказание

То беше ясно, че продуктите са същите. а само етикетите са нови. Какво ще стане, ако въведем и ценз за депутати 'Стара планина'? Да не би да поумнеят или да ги махаме. Че той Дянков, Тотьо, Шибания и Веждичката веднага да са отпаднали, освен ако марката 'Стара планина', не се отнася за приятели на Бойко.

Дано има наистина твърди мерки срещу нарушителите! Идеята за стандарт Стара планина не е лош, дано не се опорочи.www.insconsultbg.com

Колко много истина има в коментарите и на ИВ и на ИЗМАМЕН. Миро Мършата, който вкара 20 годишното ирландско месо загрижен - цинизъм.

Дано държавата най после си влезе в ролята за която е създадена.

Винаги съм преценявал хората по самата визия. Тоя определено като го погледана какъв е ми прилича на на долен измамник. Много ми се струва че ни правявт на балами шибаните политици за да могат да си връткат техните далавери.

Как да вярваме г-да ....????...!!!...Всеки гледа да прецака др......трябва ни учение за някой ценности...Това ли е пазарната реформа...???

Не само лицензите да отнемат, а и да ги глобят така, че Стара планина да им се стовари отгоре. Тези фирми се подиграват с потребителите, с министерството, с конкурентните фирми, с държавата!

не само месото...,крайно време е да изземе от търговската мрежа и бутилките вино..,от цял свят са ни залели ментета... какво има в бутилка "вино"?!?!..1,69лв ,където 50ст е бутилката,и 70 ст е етикет,капсула и тапа...?!?!?

а глобите къде са няма ли да има глобииииииииии

Цялата ви ГЕРБерска паплач ни измами на последните парламентарни избори, та една соя в месото ли няма да преглътнем. Още повече, че стандарта "Стара планина" го измислиха баш ГЕРБаджии, като много добре знаеха, че с него само хвърлят прах в очите на хората и гледат да бръкнат по-дълбоко в джобовете им. Грижа за здравето било, да бе! Може би от грижа за здравето оставихте онази луда стара магистралска чанта Анна-Мария да управлява здравеопазването и не да го доведе, а направо да го закопа под кривата круша. И накрая: Браво Мирославе, браво, Найденов. И на теб след време ще гледаме как ти слагат прангите. Ама все тая, нали ще си си напълнил вече гушата и то за поколения напред. Дано ти приседне още сега.

ти си червен боклук