Лъжат за съставките на диетичния хляб

Калоричната стойност, съдържанието на фибри, сол и захари, обявени на опаковките на популярни марки диетични хлябове, не съответстват на реалното съдържание на продуктите.

Обратно в новината

Коментари - Лъжат за съставките на диетичния хляб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само боклуци, то и брашно да си купуваш от магазина, пак боклуци в него... няма спасение

Напишете марките хляб. Само така ще излекуваме производителите от желанието да ни продават боклуци.

ти да не мислиш,че има фирми изключения!всичките ни лъжат и се наговарят да държат високи цени!и това не е само при хляба,а за вс продукти-изберете българското!!!!!!!

това си е престапление и трябва да има присади !!! ялко че не и в нашата дарява!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Затова поименно:производител-стока-проблем докато се излекуват.

Само като видиш колко народ се биеше да влезе в Л..л преди 1 месец за кисело мляко от 19 стотинки ти става ясно колко му дреме какво консумира! Парадоксът на съвремието е да продават храна на един рафт и хранителна добавка на съседния. Баба ми на село не е чувала за добавки, не е ходила и в Аптека скоро време...

Ето защо ше трее да дигнем цените на ляба, че да можем пак да продаваме боклуци но с по-шерени етикетчета и по-малки буквички.

им е вярвал на тия мушмороци от хлебарите??? сега остава Миро Дебелия да тури и за хляба стандарт например "Средна гора" и сичкуту шъ и 6))))))

Това наистина е престъпление-особено по отношение на диабетиците!Производителите -мошеници са за съда!

Ако някой се сети за нещо,за което не се лъже в България да каже....

МРЪСНИЦИ долни, това е престъпление ! Искаме наказания, глоби, затвор ! Правете им регулярно такива проверки. Ей, това е цяла МАФИЯ в БГ, всичко тръгнало да лъжи бетер циганите....Пишете открито кои са марките "хляб", та да знаем и да не ги купуваме! АМАН ОТ ПЕЧЕЛБАРИ НА ГЪРБА НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА !

Щом започнаха и тука да ровят ,значи ще се оправи и хляба!Допреди година и половина никой не обръщаше внимание на храните изобщо!Затова тези мошеници си разиграваха необезпокоявани коня!Сигурно няма да стане за ден-два или дори за нялолко месеца,но ако се притискат непрекъснато ще има добри резултати!

мамка му,да се чуди вече човек какво ядем.саламите не били с месо,сиренето не било от мляко

а дали е така?????

И аз съм диабетичка и си го знам това с хлябовете. Но какъв хляб да купуваме, настина все се чудя кой е най малко фалшивия.

Е как, да не е!? Успешно е...за производителя. Т'ва, че вътре има всичко друго само не и написаното на етиката си е проблем на потребителя.:)

Абе хора, стига сте писали без да знаете, майка ми е диабетик и откакто консумира хляб за диабетици на Нилана, кръвната й захар пада и е доволна много. За деругите хлябове нямам информация.

ЗАЩО? КАТО РОВИХА ЗА КАЧЕСТВОТО НА МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ ОПРАВИХА ЛИ ГО?САМО ДЕТО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СИ ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ ЗА ДА ПОКАЖАТ ЧЕ ТЕХНИТЕ ПРОДУКТИ СА ПО ИСТИНСКИ/с подсказката на един "умен" министър,който каза колко трябва да струва кило добро сирене!Та сиренето поскъпна,но качеството си е същото!/!ВЕРВАЙТЕ ОПРАВЯНЕ НЯМА!ДА ВЯРВАШ В ОБРАТНОТО Е ПРОСТО НАИВНО,КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ ЗАД ВСЯКАКВИ ТАКИВА НАПЪНИ И ИЗЦЕПКИ СТОЯТ ЧЕСТО ЧИСТО КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ!ТЪЙ ЧЕ ДАНО АМА НЕ ВЯРВАМ!

Ми...явно диабетиците не трябва да ядем ник`ъв хляб.Май ще се наложи да караме на фотосинтеза...

То май за всички ще е по-добре!

Цялата България е една клоака,няма спасение. За младите спасението е в чужбина,а за старите остават само спомените. За съжаление аз пренадлежа към втората категория. Има поне 5-10 хиляди в България които я огрбиха и продължават да в грабят и трябва да са в затворите ,но уви това няма как да стане защото така я плетат,че все те да се сменят местата и да управляват и заблуждават бедния и глупав български народ.

Да, ,,Тонус'' е много добър хляб - ДА НЕ СЕ БЪРКА с ,,Бонус'', който го копира по етикет и външен вид и за съжаление е по- наложен сред търгоците. ,,Нилана'' също правят качествен хляб. По принцип заводките са добри също

искаш да кажеш,че е по-добре да не закачат мръсниците!А утре не ща да ставам циничен,но знаеш ли какво може да ти продават вместо хляб!Как не можете да проумеете,че това е част от пътя за подобряване на храните!А другата част е нашето участие!И аз и ти сме яли какви ли не боклуци ,и сме го виждали и сме си траели!Защо?Защото не ни се занимава!Нека,Боко тиквата да се занимава!Е и какво,искате 8 ;лн.да стоят и гледат как само един човек че оправи всичко с магическа пръчка!Да ама не!Това го има само в гръцката митология- Херакъл и авгиевите обори!

Мръсници!А сега се готвят и да увеличават цените на хляба!Ядем разни боклуци и няма кой да санкционира наглите лъжци!Кой знае колко вредни съставки сме изяли?!

Минаваме масово на системата на Хира Ратан Манек и оставяме всички дето ни тровят с пръст в уста. А ние се радваме на перфектно здраве и огромни икономии на средства за препитание:))

Поредната публична тайна. Аз като диабетик съм изпробвала всички видове черен хляб и истината е, че от всички изброени (с изключение на Деа) ми се вдига захарта. Моето проучване (върху себе си) показва, че колкото е по-голям е производителя, толкова е по-ниско качеството на хляба.

Ако не вярвахте на всичко нямаше да ви лъжат.НАИВНИЦИ !

Оксиморон малко стана...Нилана си е голям производител.

Трябва да има проверки във всички сектори на производство на хранителни продукти и не само. И супер глоби да им се замае свят като я видят. Трябва да спре тази мания за бързо забогатяване, тровят народа с техните боклуци просто всичко е боклук а цените растат всеки ден, на какво отгоре- питейната вода некачествена а цената се увеличава, в млякото -мляко няма, в колбасите - не е пострадало животно при производството им, хляба - пълен с подобрители, белият го избелват а ченият е пак същият с разни пепели и бои и трици, кашкавала е маджун направо, пилешките замразени продукти- инжектирани с вода (уж окрехкотени), списъка е много дълъг за да ги изброявам. Подкрепям министъра и дано поне малко да ги вкара в ред.

Какво се страхуваш, та не напишеш без точки ЛИДЛ.

Ха глоби, нали после ги калкулират в цената пак. Трябва си затвор, защото това не е просто "лоша практика", а престъпление. Това си е лъжа, измама, която застрашава живота на всички хора, включително и на политиците, и техните деца. Не вярвам да си поръчват хляб от Франция като Том Ханкс.

Трябва да има държавни лаборатории за санитарен контрол и проверки да се правят постоянно, но пари за т'ва няма! По-важно е да се подслушват Дянков, Танов и не знам си още кой. Да не говорим, че ти представяш ли си как държавен служител със заплата 500-600 лв. санкционира производител с милиони левове оборот?!

А какво да кажем за шоколадовите изделия, които съдържат соев лецитин и соя? Соята, от която се правят е ГМО. 90% от световното производство на соя е ГМО. Ако съдържанието на ГМО е над 0.9% за даден продукт, това трябва да се обяви на опаковката. Същото важи за месните продукти. Аз досега не съм видял някъде да има по етикетите нещо по въпроса.

Владко, соята ти е последният проблем специално в шоколада. Основният проблем са трансмазнините - хидрогенирани мазнини с цел да се повиши температурата им на топене. Така шоколадът при 30 градуса си остава твърд и "готин". Ама тези трансмазнини са силно канцерогенни. Остави соята, още повече, че ГМО не е доказано, че в вредно. Има хипотези и теории за вредността на ГМО, но до момента не може да се твърди, че ГМО предизвиква смърт или мутации, докато е 100 процента сигурно, че трансмазнините са вредни.

крайно време е да има драстични глоби за опасни храни. долна граница от 100 000 лева за всеки производител, произвеждащ стоки с несъответстващо на етикета съдържание. Не може да купуваш типов или грахам хляб, а да е обикновен хляб с боядисано брашно и да си мислиш, че се храниш здравословно!

До като не се провери в международна лаборатории - само може да се чешеме езиците тука. Аз съм за международна проверка. После ще стане както със "Стара планина" - излагация за нашите лаборатории. По принцип винаги се търси сензация от подобен род теми, та вече вяра им нямам много много. После винаги се опровергават

Не съм казала, че Деа е качествен, а че ни ми се вдига захарта, но за сметка на ниското съдържание на фибри и високото съдържание на глутен (нищо, че пише друго на опаковката)

има едни държавни контролни органи,дето прибират рушвети и се страхуват да не объркат банкомата с булфона че немогат си иэтеглят эаплатите

А, ве цезари досега кво ручаате и от време оно до днес? Ми земете се у руке и нАпрайте нещо като леб по ващу рецепту...Или сакате само да ручате. То отдека да ви измудрим тва де сакате, а я да умрем от глад заради вази ли? Ай со здраве.

Ха-ха-ха-ха-ха! Да, да, така е, нашите лаборатории са виновни, че някои месопроизводители са големи ЛОБИСТИ.

Хлебопекарите са огромна мафия -в този отрасъл има толкова много пари, а защото са алчни, предлагат на хората не хляб, а някаква химия, която понякога и животните не искат да ядат. Затова си вземете хлебопекарни и си правете хляб сами - няма нищо по-вкусно от истинския хляб. Хем ще ядете чист продукт, хем няма да пълните джобовете на пробутващите ни боклуци фирми. Нека да фалират, не ми пука.

Всички деликатесни хлябове са менте.Истината е да си смилаш зърното в малка мелница,за да си сигурен,че брашното е от твоята пшеница,иначе големите мелници шибат в негодното зърно подобрители,набухватели,избелители,коректори . Хлебарите като купят брашно ръгат отначало отрови до откат-димекси,оцет,аскорбин... Като хапнеш от такъв хляб,ставаш разноглед,все едно си дрогиран!

Аз не ям тая смрад, но скоро купих хляб с фибри и го дадох на кучето, което беше гладно, та чак скимтеше.Като помириса подобието на хляб, само ме погледна жално и се отдалечи тъжно, като че ли искаше да ми каже: Да не съм бясно, та ме тровиш с тоя боклук!

Не ти е минал номера с хляба- боклук, ами поне сети ли се да се извиниш на кучето си?

Не се подвеждайте.Пак насочиха гнева ви не където трябва. Сега клоунът от Враца потрива доволно ръце и ще прави проверки и пак няма да върши нищо полезно. Проверките не произвеждат жито, брашно и хляб. Не са виновни хлебарите. Каквото брашно има такъв хляб правят. Цената на хляба се образува предимно от цената на брашното горивата. Ако няма конкуренция и цените растат и хлябът става по лош. МАНИПУЛИРАТ ВИ. ЧАКАЙТЕ ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ХЛЯБА. И ТРИЦИ ЩЕ ЯДЕМ, АКО МОЖЕМ ДА СИ КУПИМ.