Лъжат за съставките на диетичния хляб

Калоричната стойност, съдържанието на фибри, сол и захари, обявени на опаковките на популярни марки диетични хлябове, не съответстват на реалното съдържание на продуктите.

Обратно в новината

Коментари - Лъжат за съставките на диетичния хляб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно - хвърлиха народа в сензация, а през това време кой знае какво става зад този параван

С къв акъл си мислят тези сладури, че могат да са добре за сметка на цял народ, ей това ми е интересно! Драги хлебари, Господ бави, но не забравя! Толкова отрицателна енергия сте привлекли, 4е не се чудете някой ден, защо децата ви скъпо плащат... Джобовете пълни, душите ви - празни!

Покупателната способност е единица.Качеството е нула.Цените растат.Ха, да видим след 4 месеца коя е истината.В Кауфланд и Лидл хляб 750 гр. е 35-45 ст. Много частни фурни, които навириха цените вече фалираха.Ха да видя и кой ще ви купи житото.Гъгрицата чака затоплянето и започва лапане безплатно!Ай, ша ви се не види...

Какви захари, какви 5 лева? Да не би за въглехидратите става въпрос? Та брашната съдържат от 65 - 80 % въглехидрати и всичките те са от растителен произход.

кой пък е този?

Пак старата тема с кафетата! НИКОЙ производител на хляб в страната не е луд да слага утайка от кафе. Това, което се използва и придава по-тъмен цвят и лек карамелен привкус се нарича МАЛЦ / МАЛЦОВ ЕКСТРАКТ / МАЛЦОВО БРАШНО. То е 100 % натурален продукт. Произвежда се от Ечемик, Пшеница, Ръж. Използва се основно в пивопроизводството. В Германия ТРАДИЦИОННИТЕ видове хляб се правят именно с добавка на малцови продукти. Целта на влагането на малц далеч не е потъмняването на хляба...то е страничен ефект. Малца се използва за придаване на специфичен и приятен малцов привкус. Българските хлебопроизводители започнаха да използват малцови продукти преди около 10 - ина години с идеята да разнообразят асортимента и така на стелажите по магазините освен до болка познатите ни от миналото 3 асортимента хляб запопчнаха да се появяват и по тъмните така наречени оцветени малцови хлябове. Важно е да се ограмотят и самите потребители: По тъмен хляб далеч не означава поздравословен, означава хляб с по различен вкус и мирис. Той в никакъв случай не е вреден. Колкото до несъответствията на написаното на етикета и резултатите от лабораторните изследвания... ДА отговорността си е изцяло на производителя и той трябва периодично да верифицира тази информация.

Дали пък темата отново не се измества и това да са измислици. Точно когато се доказа, че житото е изнесено още през есента и когато въпросите към Министерството станаха много,точно тогава се появи този анализ. А и най-странното, е че е правен през Ноември, а сега е пуснат.........

Найденов- тиси на ход!

кой пък е този?

Не мога да разбера къде е спора. Писах преди време и за стандарта "Стара планина", щом няма глоби и затваряве предприятията на провинилите се, ще си ядем евтини храни с ниско качество и ... много високи цени. Даже министрите от време на време казват "като струва под х лева то не е месо, мляко, хляб и т.н." И баламите купуваме. Затова предлагам - винаги купувайте най-евтиното - в него винаги има съвпадане на това, което пише на етикета и съдържанието вътре. Щото няма интерес да се лъже - и без това всеки знае, че не е качествено. Аз например винаги пия най-евтиното кафе. И без това, ако си купя скъпо, пак пия евтино, само че ще плащам по-скъпо. Същото е с т.н. биопродукти. Някой може ли да докаже, че това са наистина биопродукти?! Единственото доказателство май е ... високата цена. А това е най-уязвимото доказателство. Например, като ям ябълки, откъснати от дърво в полето, почти винаги вътре има по някое червейче. А като си ги купя от пазара - няма червейче. Не, че ми е хубаво да го видя вътре, но като купя ябълки от пазара, червейчетата изчезват... Същото е с хляба, млякото, месото и т.н.

ВСИЧКИ ДЕТО СЕ ГАВРЯТ С ПРОИЗВОДСТВОТО НА ХЛЯБА. КОЛБАСИТЕ, СИРЕНЕТО И ДРУГИ НАПРАВО ДА УВИСНАТ НА ВЪЖЕТО - КАКТО Е В ИРАН И ДРУГИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ.

Има една много точна приказка- "Не е луд този, който яде баницата , а този който я дава." В скапаната ни държавица няма вече грам контрол за нищо. Чиновниците "следат" отдалече и са съгласни на всичко, само и само да получат обещания подкуп. Може в хляба да има и отрова, но никой няма да си признае. То и без това целта на управляващите е да мрем повече.

"...и други добавки (например утайка от кафе), " не знам на кой му е хрумнало това, на журналиста най вероятно. По-добре да спре да пише да не обърква хората с невярна информация. В цял свят добавят към рецептите на многозърнестия и др. хлябове малцово брашно от ръж или ечимик. То коригира цвета, но в него няма нищо вредно.

Дайте конкретни данни за фирмите, които подвеждат с грешна информация за да знаем кого да съдим и евентуално саморазправим с тях ако съдът ги оправдае. Мошеници - играят си с нашето здраве за да се обогатяват. Линч за тях.

Много си назад с материала, говориш чул, недочул, по какво си студент, то хлебарството е проста работа, ама не е за пр...и хора...Нещо ти е тъмно под шапката, знай, че където има биотехнология, производството трябва да е много стриктно..., а нашите хлебари първо не са експерти и второ гонят печалба, за сметка на качеството.Да те светна само, че много малко фурни имат перфектна аспирация, от което следва, че са биологически опасни- високата влага води до нестерилна среда.

Към диетичните хлябове се отнася най-вече безглутенният, който се препоръчва на страдащите от цьолиакия/глутенова ентеропатия/, които напоследък са доста хора.Той се приготвя от безглутенови брашна/оризово,картофено,царевично,овесено и др./.Тук също производителите внасят хаос, неспазвайки принципите и рецептурите.

това фибри от къде го измислихте?!!! на български се казва влакнини!

Не се заблуждавайте, че ръжения хляб е истински.Ръж се произвежда главно в Задбалканските полета, а единствена мелница за ръжено брашно едно време построихме в с.Балван, В.Търновско.Изкупената ръж е малко,тъй като производителите отбягват производството и, поради ниски добиви, което е предпоставка да смесват ръжта с пшеница.Хлебарите от своя страна, за да снижат цената също смесват закупеното брашно с пшенично.Сами се досещата какъв е резултата.Едно време имаше железни стандарти, сега всеки си изготвя рецептурата, сам е автор на системата за самоконтрол...И като резултат - продукта не е това, което се афишира!

Брашната с по-високо пепелно съдържание не са по полезни, тъй като съдържат повече целулоза, т.е. части от трите слоя обвивка на зърното, а се явяват като баластни вещества,активиращи перисталтиката,респективно функцията на дебелото черво.За съжаление при неефективно почистване на зърното, в типовото брашно попадат много повече патогенни микроорганизми от родовете Мукор,Ризопос,Алтернария и прочие, което вече е лоша новина.Затова често хляба от тъмните брашна, с високо пепелно съдържание е недоразвит като обем, което принуждава хлебарите да слагат марка 500 и да хакат оцветители и добавки, с което довеждат лошите ефекти!!!...Затова този хляб не е за препоръчане,срока на годност на брашното е много малък, поради гранясване и развитие на вредители...

Докато не се напишат КОНКРЕТНИ ИМЕНА НА ФИРМИ И ХОРА ОТГОВОРНИ ЗА НАРУШЕНИЯТА И НЕ СЕ САНКЦИОНИРАТ, ефект няма да има и ще си пишем по форумите и ще бъдем все по-болни!

А не искал ли като при Тошо? Истинско сирене за смешни пари? Иска ти се...

Мислите ли, че такива големи фирми не си анализират продуктите в лаборатории? Това са най-добрите хлябове, и как нито един анализ не е както трябва? не6тоооо....а???? Няма ли кой да си зададе вапроса?

Да ви светна малко за пепелното съдържание, което според асоциацията, се дължи на влагането на утайка от кафе. Цитирам от учебник: "Цифрата, поставена към типа на брашното, изразява пепелното му съдържание в проценти. Например брашно тип 1150 има 1,15% пепелно съдържание. Брашната с високо пепелно съдържание имат висок процент обвивка и алейронов слой на зърното, по-тъмен цвят, повече вещества с кисел характер, витамини и ензими." Схванахте ли? Пълнозърнестите брашна са с по-високо пепелно съдържание и това ги прави полезни. Да вземат от тая асоциация да се пообразоват малко и тогава да пишат.

Точно така е! Само, че едно верме тези неща се учеха. Сега... не ми се коментира. Добре, че има малко умни и нетлигентни хора все още...

В "Нилана" докарват само един тип брашно, а от него произвеждат 15 марки "хляб" ... и типов и бял и диетичен и ... Имат доста кафета - от там събират кафеевите отпадъци ... Попитайте напуснали ... Ние знаем !!!

зад наи-големите фирми за хляб ,особено вув варнеския регион стоят руско-арменски мафиоти.това е известен факт.които и обяснява резулттите от изследването.

вервате ли на нещо българско? аз - не!

На някой нещо хубаво да му се е случило в БГ последните 20-30-40-50-60 години?

Никъде по света няма, сигурна съм! Дали има някъде такова чудо като Топлофикация, Мтел или БТК - Виваком, улични кучета и лъжи, лъжи, лъжи - НЕ ДЪРЖАВА - БЛАТО!

Заради такива мошеници, да живеят Сталин, Цар Иван и Петър !!!

Lalina

Да се надяваме, че ще има наказания, а не само да се изнесе информацията в медиите и после всичко по старому.

Ммдааа, у нас всичко е Менте! Дори хлябът! :(

Много пъти съм бил в Турция и съм се учудвал на безкомпромисното качество и разнообразие в храната. Отдавах го на само на традициите, докато вчера мой познат готвач от турски произход не ми каза, че подправянето на храна се приравнява от закона с опит за убийство и наказанието е от 10 до 20г. затвор зависимост от мащаба на деянието. Затова у нас етикетите със хранително съдържание са литературни съчинения на неуспели журналисти.

Вижте сега, какви са тези Активни потребители, за които никога никой не е чувал. Пак някви майки дето седят във фейсбук и форумите без работа денонощно. Всичките фирми, от изброените, са със доказано име и качество на хляба през годините. Говорят се само глупости. Самият аз и мои приятели ядем от гореизброените хлябове и нямаме оплаквания. Тоя си го дал на кучето, оня си направил тестове на хляба у тях си...ставате смешни с подобни коментари. Защо не се направи национална проверка, на всички нива, за всички хлябове?! Супер добри станахте да плюете само. Без да употребявате тези хлябове, просто не говорете празни приказки. Купувам си и ръжено-пшеничен от България, и пълнозърнест от Германия - и от двата съм доволен!

де да бяха майки... те правят нещо. само дето не са майки а поредното НеГОдно

Ти веднага ли мислиш, че ще усетиш вредния ефект?

Не ям такъв хляб, от както е модерно, за разлика от вас. Роден съм с хранителна алергия и знам за какво става дума. Аман от 'спицялисти'! По отношение на цените - с цената идва и качество. Не е възможно да плащате 20 лева за 1 тон ръжен хляб! Който желае качествен хляб, ще си купи и ще опита. Темата е много обширна и мога да ви кажа много неща, нооо за вас е по-важно какво се раздува от написаното горе.

хляб 100% ръжен е супер, една препечена филийка сутринта е отлична закуска! И деа си взимаме от време на време, да Ви кажа- никак не е зле!

Скъпа, у нас ръжен хляб не може да има просто защото ръж не се отглежда в БГ.

Права е жената, и аз купувам от този хляб, когато успея да го намеря, но рядко се среща, за съжаление. Брашното се внася, както и технологията и той е една голяма тухла, доста тъмнокафяв на цвят, много вкусен, за разлика от белите клисави боклуци, които се пекат в разни фурни и миришат на мазут. А като не се отглежда ръж, не може ле поне да се прави такъв хубав хляб от пълноценно пшенично брашно, каквото си спомням, че правеха, когато бях дете, особено по селата - в истински фурни с дърва, едни едри мъже, покрити с брашно, само очите им святкат, работеха нощем и сутрин тичахме за хляб, който беше още топъл, ухаеше, имаше дебела розова кора, много вкусна, и изобщо беше много стегнат и вкусен, като ти намажат една филия с него се нахранваш и тичаш после половин ден по баирите ... Беше по кило, и ако трябваше да се купи и за гости или за събота и неделя, едва домъквах три до къщи ... Ех, кога беше това и какви бяха тия продукти - мляко от биволите на комшиите, сирене от овцете на баба ми, мед от кошерите на двора, грозде от нашето лозе, всички цветове и вкусове, чушки и домати от градината, която се напояваше през ден цяло лято ...

От какво се страхуват идиотите,от мръсотия като тяхната,направете им това което те правят,на пазара има всевъзможни материали,какво ще ни струва да се подхвърли вещество което ще им затвори кранчето...но се иска мъжество а не приказки.....

Колко от хлебопроизводителите нямат джипове бе хора. Нали им оправихте живота. Защо да ви правят хубав хляб - те и с лош добре си живеят и реват разни мафиотски картелни организации - наречени у нас съсловни организации и защитават правото на все по-скъп джип. Може ли на 7 млн души да има 5000 производителя и да няма реална конкуренция - да , но само в БГ. Царевично брашно хакат у разните уж типови и ръжени хлябове , боядисват с болкуци и на ви лефче - кефче пардон джипче - яхтичка.

голям разбирач се извъди, във по-крайните квартали на София, има малки пекарни, които си правят хляб за махалата. Те не пречат на големите хлебопроизводители и големите не пречат на тях. Как няма да има 5000 производители, като всеки един от тях заема различна пазарна нисша. Супер много се кефя на "хейтърчета", като тебе - джипче, яхтичка, ала-бала. С толкова акъл и яснота, 'що не си направиш ти водеща фирма за хлебопроизводство? Ей така - хоп от нищото и след 2 месеца да си #1, защо не?!

Може и да си студент. Може и да има някаква логика в разсъжденията ти. Но си неграмотен. Пише се "пазарна ниШа". А "ниСШа" е само твоята икономическа култура".

Диабетик съм и ежедневно консумирам някой от тези три продукта на "Нилана" - 100% ръжен хляб, диабетичен и Тиролски ръжен. При редовните ми лабораторни прегледи захарта е между 5,5 и 6. Така че тези хлябове не ми вредят.

А трябва да ти стане нещо? И тогава ще питаш пък къде са организацийте за защита и контрол.Все пак не забравяй че в Бълхария ще се отровиш от храна , ще разберат по-цялата верига кой е производител ,Но видовни тука немаааа.

Става дума за резултати от лабораторни прегледи. Съгласи се, че не мога да манипулирам и да подкупвам апаратурата!

Lalina

Не бих казала, че не ти вредят. Това че днес имаш кръвна захар на горна граница, не означава, че тези хлябове не отнемат бавно от здравето ти. Ако се храниш качествено по всяка вероятност кръвната ти захар ще е и по-ниска, а и ще запазиш по-дълго време инсулиновата си секреция.

Най-добре изобщо не яж хляб, както всякакви тестени изделия, а също и картофи, ориз, пържено, панирано...

Не яж хляб, не яж месо /дигогсин, луда крава и какво ли още не/, не ползвай олио /щото не стана ясно нещо с машинното масло какво точно беше/, не пий мляко /щото е сухо, изхвърлено от Украйна/, картофите са египетски, плодовете бъкани с какво ли не и лакирани отгоре - няма измиване, не живей - щото топлофикация ти взима здравето, не говори - щото Мтел ни разби с 3 фактури за декемри, не се вози в градския транспорт - там останаха само цигани, слизаш задължително без нещо от чантата, не ходи на лекар - няма смисъл - е какво да правя в тази държава?

Аз затова си бих камшика от тази измислена държавица, в която никой нищо не контролира та и затова има толкова раково-болни!

"обективен,доста глупаво изказване.Хубаво ли ни беше до сега,като не знаехме какво точно ядем?Сега поне има вече някакъв ред и правила.Май на тебе и на доста други българи ви е трудно да разберете това,или пък сте си недоволни по рождение???

Аз купувам ръжени хлябове, и наистина само "Тонус" и "Истински ръжен" на Нилана са добри. Всичко друго, включително на същата тази Нилана, са гола вода и разноцветни отвътре - не знаеш опечен ли е, правилно ли е забъркан, какво изобщо съдържа ... Този за диабетиците е някакъв сладникав и влажен, странно нещо, и никога не са същите от две различни доставки - всеки път изненади, вече ми стават много съмнителни. Някакви клисави, нямат плътност, нямат вкус или имат странен, понякога имат различни цветове вътре, явно от някакви оцветители ... Пълно безумие, от тоя ламтеж да се обогатяват, ще ни изтровят вече! А в чужбина се правят такива истински хлябове - и бели, и черни, явно има технологии, но има и контрол! Ако не поддържа качеството, производителят отива по дяволите и плаща на всички, а у нас е обратното - клиентът отива по дяволите, а престъпниците богатеят!

Спя с фурнажийка, НАИВНИЦИ ! Ако искате качество давайте цената на качествените западни стоки и плащайте техните заплати.С трици маймуни ще ловите.Иди виш на магазина до вас, триците два пъти по-скъпи от брашното, на бензиностанцията нафтата по-скъпа от бензина.Цялата "пазарна" икономика е с главата на долу.Това и при Тато го нямаше !

Само за спане ви бива вас, особено по форумите ... Ти първо дай качеството и производителност като на запад, редовни доставки по всички магазини, опаковки, грамажи, които да съответстват на това, което пише на опаковката, а после искай пари за продукта! Твоята фурнаджийка сигурно прави по двеста хляба на ден, а иска да печели и за ауди, и за лексус, и за ти плаща на теб да спиш с нея, ама всичко - за наша сметка - на потребителя!

Не се подвеждайте.Пак насочиха гнева ви не където трябва. Сега клоунът от Враца потрива доволно ръце и ще прави проверки и пак няма да върши нищо полезно. Проверките не произвеждат жито, брашно и хляб. Не са виновни хлебарите. Каквото брашно има такъв хляб правят. Цената на хляба се образува предимно от цената на брашното горивата. Ако няма конкуренция и цените растат и хлябът става по лош. МАНИПУЛИРАТ ВИ. ЧАКАЙТЕ ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ХЛЯБА. И ТРИЦИ ЩЕ ЯДЕМ, АКО МОЖЕМ ДА СИ КУПИМ.

Не ти е минал номера с хляба- боклук, ами поне сети ли се да се извиниш на кучето си?

Аз не ям тая смрад, но скоро купих хляб с фибри и го дадох на кучето, което беше гладно, та чак скимтеше.Като помириса подобието на хляб, само ме погледна жално и се отдалечи тъжно, като че ли искаше да ми каже: Да не съм бясно, та ме тровиш с тоя боклук!

Всички деликатесни хлябове са менте.Истината е да си смилаш зърното в малка мелница,за да си сигурен,че брашното е от твоята пшеница,иначе големите мелници шибат в негодното зърно подобрители,набухватели,избелители,коректори . Хлебарите като купят брашно ръгат отначало отрови до откат-димекси,оцет,аскорбин... Като хапнеш от такъв хляб,ставаш разноглед,все едно си дрогиран!

аз купувам баварски от 1 лв. менте ли е?

Ало ти го карат директно от там надали . Но щом се прави тук .............. вече е побългарено.

Хлебопекарите са огромна мафия -в този отрасъл има толкова много пари, а защото са алчни, предлагат на хората не хляб, а някаква химия, която понякога и животните не искат да ядат. Затова си вземете хлебопекарни и си правете хляб сами - няма нищо по-вкусно от истинския хляб. Хем ще ядете чист продукт, хем няма да пълните джобовете на пробутващите ни боклуци фирми. Нека да фалират, не ми пука.

А, ве цезари досега кво ручаате и от време оно до днес? Ми земете се у руке и нАпрайте нещо като леб по ващу рецепту...Или сакате само да ручате. То отдека да ви измудрим тва де сакате, а я да умрем от глад заради вази ли? Ай со здраве.

има едни държавни контролни органи,дето прибират рушвети и се страхуват да не объркат банкомата с булфона че немогат си иэтеглят эаплатите

До като не се провери в международна лаборатории - само може да се чешеме езиците тука. Аз съм за международна проверка. После ще стане както със "Стара планина" - излагация за нашите лаборатории. По принцип винаги се търси сензация от подобен род теми, та вече вяра им нямам много много. После винаги се опровергават

Ха-ха-ха-ха-ха! Да, да, така е, нашите лаборатории са виновни, че някои месопроизводители са големи ЛОБИСТИ.

ДА БЕ ЗВАЕШ ЛИ КОГА .....КОГАТО ПРОВЕРЯТ И АЛКОХОЛА НА ЦАР КИРО.

крайно време е да има драстични глоби за опасни храни. долна граница от 100 000 лева за всеки производител, произвеждащ стоки с несъответстващо на етикета съдържание. Не може да купуваш типов или грахам хляб, а да е обикновен хляб с боядисано брашно и да си мислиш, че се храниш здравословно!

Да, ама в България се глобяват само обикножените хора за какво ли не, едва ли не и за това, че живеят....Никакъв контрол и последващи санкции няма в тая тъпа държава!

Абсолютно съм съгласен! Само тоягата оправя нещата !

може, може, в България

А какво да кажем за шоколадовите изделия, които съдържат соев лецитин и соя? Соята, от която се правят е ГМО. 90% от световното производство на соя е ГМО. Ако съдържанието на ГМО е над 0.9% за даден продукт, това трябва да се обяви на опаковката. Същото важи за месните продукти. Аз досега не съм видял някъде да има по етикетите нещо по въпроса.

Владко, соята ти е последният проблем специално в шоколада. Основният проблем са трансмазнините - хидрогенирани мазнини с цел да се повиши температурата им на топене. Така шоколадът при 30 градуса си остава твърд и "готин". Ама тези трансмазнини са силно канцерогенни. Остави соята, още повече, че ГМО не е доказано, че в вредно. Има хипотези и теории за вредността на ГМО, но до момента не може да се твърди, че ГМО предизвиква смърт или мутации, докато е 100 процента сигурно, че трансмазнините са вредни.

Да, вярно е, че производителите на ГМО - Монсанто и BASF и т.н. не са доказали за своите продукти , че са вредни... Ха-ха-ха ! Ти им вервай докат се окаже, че не можеш да имаш деца приверно..... Диабетиците трябва да защитят живота си! Какво дремят? При тях не става въпрос, че не е здравословно, а че е убийствено!

Трябва да има проверки във всички сектори на производство на хранителни продукти и не само. И супер глоби да им се замае свят като я видят. Трябва да спре тази мания за бързо забогатяване, тровят народа с техните боклуци просто всичко е боклук а цените растат всеки ден, на какво отгоре- питейната вода некачествена а цената се увеличава, в млякото -мляко няма, в колбасите - не е пострадало животно при производството им, хляба - пълен с подобрители, белият го избелват а ченият е пак същият с разни пепели и бои и трици, кашкавала е маджун направо, пилешките замразени продукти- инжектирани с вода (уж окрехкотени), списъка е много дълъг за да ги изброявам. Подкрепям министъра и дано поне малко да ги вкара в ред.

Ха глоби, нали после ги калкулират в цената пак. Трябва си затвор, защото това не е просто "лоша практика", а престъпление. Това си е лъжа, измама, която застрашава живота на всички хора, включително и на политиците, и техните деца. Не вярвам да си поръчват хляб от Франция като Том Ханкс.

Трябва да има държавни лаборатории за санитарен контрол и проверки да се правят постоянно, но пари за т'ва няма! По-важно е да се подслушват Дянков, Танов и не знам си още кой. Да не говорим, че ти представяш ли си как държавен служител със заплата 500-600 лв. санкционира производител с милиони левове оборот?!

Държавни лаборатории и сега има. Ама се очаква да заработи и Агенцията по храните. Тогава ще я втасаме съвсем. Може ли някой да ми посочи къде да прочета Закона за тази агенция, който предизвиква толкова спорове ?

Поредната публична тайна. Аз като диабетик съм изпробвала всички видове черен хляб и истината е, че от всички изброени (с изключение на Деа) ми се вдига захарта. Моето проучване (върху себе си) показва, че колкото е по-голям е производителя, толкова е по-ниско качеството на хляба.

Оксиморон малко стана...Нилана си е голям производител.

Не съм казала, че Деа е качествен, а че ни ми се вдига захарта, но за сметка на ниското съдържание на фибри и високото съдържание на глутен (нищо, че пише друго на опаковката)

Минаваме масово на системата на Хира Ратан Манек и оставяме всички дето ни тровят с пръст в уста. А ние се радваме на перфектно здраве и огромни икономии на средства за препитание:))