"Сълзи и пепел": За австралийците климатичната криза вече е факт

Обилни дъждове потушиха огъня, но наводниха източната част на континента

Обратно в новината

Коментари - "Сълзи и пепел": За австралийците климатичната криза вече е факт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че такива като Бойко почват да си мислят че могат и ще продължат да внасят неразграждащ се боклук с тонове, да изсичат поголовно горите и да замърсяват всички сладководни източници - реки, езера и в резултат на това ще се самоопределят като " климатично неутрални", щот " климатични промени" нямало....болни психопати простаци

"От нетърпимата жега до затоплящите се води Австралия всъщност е обхваната от ефекта на глобалната климатична криза много по-бързо в сравнение с останалия свят", алармират експертите. === Поредната доза простотии.

Хубаво преписали сте статията, реално само сте я превели. Но можеше поне малко да вложите труд и да дадете обяснения разбираеми за нас. Площа била колкото ирландия, никой няма да може да си представи колко е. Това за нас не е определение. Кажете колкото Ирландия но сложете в скобки поне (70 хил. км) и ако някой си представи че българия е 111 хил км, ще си прдстави че е колкото 3/4 българия, което вече ще даде някаква представа. Стига с този мързел

Пък BoM (австралийското НИМХ) бяха казали, че нямало да вали до април. Не могат прогноза с месец напред да направят, пък за климатични промени говорят....

Интересно, години наред пожарите в Африка се гасяха от обилни дъждове. Може би и там е имало климатични изменения?

Поредната манипулативна статия! Както такива пожари се оказа,че е имало и преди,така и такива порой,тези от 20 години били най силните,но преди 20 години са били по силни! Аман от климатичните ви катастрофи!

Иииии един мармот...

Бъдете стронг и останете позитив, стига сте хленчили.

idio

дали не ме снимаха как ловя риба под моста бе? ама моя чадър си е здрав, сигурно не съм аз...

До миналата седмица се молиха за дъжд сега реват, че били наводнени?! Тия не знаят какво искат!

шллемби, ти висиш денонощно в българските форуми. недей да лъжеш, че ловиш риба. може да я чистиш в кухнята, въпреки че се съмнявам, че само носиш чувалите с боклук и миеш чиниите.

Охх, преписано ама със задна дата... Значи, заваля в петък и спря в неделя, днес няма да вали 130мм, но уикенда паднаха 300мм в Сидни и с изключение на няколко квартала ситуацията беше много добре. Ако паднат 300мм в София няма да има град след това. Цялата канализация на Сидни е предвидена за 200-300мм на 24/48 часа без проблеми. Статията не обясни най-важното - напълни се язовира от който Сидни пие вода от 45% за 3 дни е на 65% и до края на седмицата ще е на 70%. Та всичко е точно и не преписвайте статии, като не разбирате как работи времето на "острова".

Единственият факт е поредният опит за манипулация. Пожари в Австралия има всяка година, всяка. Имало е по-мащабни и продължителни. В Австралия всяка година вали. В Австралия е имало по-горещи периоди и ако хората се интересуваха поне малко, а не разчитаха някой да им сдъвче и изплюе информацията, щяха да знаят, че по-горещи години е имало далеч преди индустриалната революция да може да бъде обвинена за каквото и да е. Просто се разчита на късата памет и хроничния мързел на съвременното зомби, забило мутрата си в телефона. Колкото до пожарите, що не пишете, че екофашагите от години лобират и прокарват регулации, с които забраняват на собствениците на земи превантивно да извършват контролирано горене, за да не могат пожарите да се разпространяват, а? Имаше няколко човека, които в момента се развяват по съдилища, защото екодебилите ги съдят точно, защото профилактично са горили. Е, те имат имоти, а останалите реват, че всичко е изгоряло. Екофанатиците мрат да създата проблем и след това да се къпят във внимание и възхита, че го "решават". Вие не сте журналисти, вие сте активисти с платформа. И под "вие" нямам предвид дира, защото на всички ни е ясно, че в тоя словесен рефлукс, "преведен" с "Гугъл, оригинално е, може би, само името на "автора".

"Статията" няма за цел да обясни каквото и да е. Това е елементарен опит за манипулация и влизане в тона на повсеместната истерия, чиято цел е една - абсолютен контрол над хората, ама не наложен, а пожелан. Това вече го играем със "соц. мрежи".

idio

Важното е, сайтовете да пишат сензации БГ зомбитата четат, зъкат с език, викат си... брей имало и по-зле от нас (хаха) междувременно, онези рекламки, които нормалните хора си блокират, но масовото зомби не, си се прожектират. И дира прибира кеш! от глупави сензации за далечни места

!!ми те сами си ги палеха!! Кое е чудното? Що климатична криза... НЕ Е ТОВА!