"Сълзи и пепел": За австралийците климатичната криза вече е факт

Обилни дъждове потушиха огъня, но наводниха източната част на континента

Обратно в новината

Коментари - "Сълзи и пепел": За австралийците климатичната криза вече е факт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственият факт е поредният опит за манипулация. Пожари в Австралия има всяка година, всяка. Имало е по-мащабни и продължителни. В Австралия всяка година вали. В Австралия е имало по-горещи периоди и ако хората се интересуваха поне малко, а не разчитаха някой да им сдъвче и изплюе информацията, щяха да знаят, че по-горещи години е имало далеч преди индустриалната революция да може да бъде обвинена за каквото и да е. Просто се разчита на късата памет и хроничния мързел на съвременното зомби, забило мутрата си в телефона. Колкото до пожарите, що не пишете, че екофашагите от години лобират и прокарват регулации, с които забраняват на собствениците на земи превантивно да извършват контролирано горене, за да не могат пожарите да се разпространяват, а? Имаше няколко човека, които в момента се развяват по съдилища, защото екодебилите ги съдят точно, защото профилактично са горили. Е, те имат имоти, а останалите реват, че всичко е изгоряло. Екофанатиците мрат да създата проблем и след това да се къпят във внимание и възхита, че го "решават". Вие не сте журналисти, вие сте активисти с платформа. И под "вие" нямам предвид дира, защото на всички ни е ясно, че в тоя словесен рефлукс, "преведен" с "Гугъл, оригинално е, може би, само името на "автора".

idio

Важното е, сайтовете да пишат сензации БГ зомбитата четат, зъкат с език, викат си... брей имало и по-зле от нас (хаха) междувременно, онези рекламки, които нормалните хора си блокират, но масовото зомби не, си се прожектират. И дира прибира кеш! от глупави сензации за далечни места

!!ми те сами си ги палеха!! Кое е чудното? Що климатична криза... НЕ Е ТОВА!

Охх, преписано ама със задна дата... Значи, заваля в петък и спря в неделя, днес няма да вали 130мм, но уикенда паднаха 300мм в Сидни и с изключение на няколко квартала ситуацията беше много добре. Ако паднат 300мм в София няма да има град след това. Цялата канализация на Сидни е предвидена за 200-300мм на 24/48 часа без проблеми. Статията не обясни най-важното - напълни се язовира от който Сидни пие вода от 45% за 3 дни е на 65% и до края на седмицата ще е на 70%. Та всичко е точно и не преписвайте статии, като не разбирате как работи времето на "острова".

"Статията" няма за цел да обясни каквото и да е. Това е елементарен опит за манипулация и влизане в тона на повсеместната истерия, чиято цел е една - абсолютен контрол над хората, ама не наложен, а пожелан. Това вече го играем със "соц. мрежи".

До миналата седмица се молиха за дъжд сега реват, че били наводнени?! Тия не знаят какво искат!

idio

дали не ме снимаха как ловя риба под моста бе? ама моя чадър си е здрав, сигурно не съм аз...

шллемби, ти висиш денонощно в българските форуми. недей да лъжеш, че ловиш риба. може да я чистиш в кухнята, въпреки че се съмнявам, че само носиш чувалите с боклук и миеш чиниите.

Бъдете стронг и останете позитив, стига сте хленчили.

Иииии един мармот...

Поредната манипулативна статия! Както такива пожари се оказа,че е имало и преди,така и такива порой,тези от 20 години били най силните,но преди 20 години са били по силни! Аман от климатичните ви катастрофи!

Интересно, години наред пожарите в Африка се гасяха от обилни дъждове. Може би и там е имало климатични изменения?

Хубаво преписали сте статията, реално само сте я превели. Но можеше поне малко да вложите труд и да дадете обяснения разбираеми за нас. Площа била колкото ирландия, никой няма да може да си представи колко е. Това за нас не е определение. Кажете колкото Ирландия но сложете в скобки поне (70 хил. км) и ако някой си представи че българия е 111 хил км, ще си прдстави че е колкото 3/4 българия, което вече ще даде някаква представа. Стига с този мързел

"От нетърпимата жега до затоплящите се води Австралия всъщност е обхваната от ефекта на глобалната климатична криза много по-бързо в сравнение с останалия свят", алармират експертите. === Поредната доза простотии.

Пък BoM (австралийското НИМХ) бяха казали, че нямало да вали до април. Не могат прогноза с месец напред да направят, пък за климатични промени говорят....

Че такива като Бойко почват да си мислят че могат и ще продължат да внасят неразграждащ се боклук с тонове, да изсичат поголовно горите и да замърсяват всички сладководни източници - реки, езера и в резултат на това ще се самоопределят като " климатично неутрални", щот " климатични промени" нямало....болни психопати простаци