17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как бе ''душо'' ще го наблюдавате дали е нарушил ''условното си пускане''???? Преди да пуснете някой дали се поинтересувахте че не е изпълнил задължението си по присъдата да плати определената от съда кръвнина...

монов трябва да му плати ,че толтова години без вина момчето е било в затвора .

Коментарите под тази тема са доста показателни, как се манипулира общественото мнение и колко много власт имат НПО-тата. Обръщам се към обикновените хора, които четат такива новини и коментарите под тях и си правят изводи за света около тях. Не приемайте това като представителна извадка на обществото, не приемайте изобщо "мненията" , които се пишат в нета по каквато и да е тема като меродавни и представителни за нагласите на хората. Болшинството от пишещите "мнения" заработват заплатата си с това и не изразяват лично мнение, а спуснати им отгоре внушения, които имат за цел да ви манипулират. Мислете с главите си и мислете критично и безпристрастно!

Съюзът на съдиите в който ръководния му състав е с масонски "клетви" трябва да бъде разпуснат,защото служи на друг господар,а не "независимата съдебна система" !

Хора, спрете с тази истерия около това дело, не виждате ли, че партии и прокуратура ви замазват очите. 1) Вижте в НПК - https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135512224 , като търсите предсрочно освобождаване ви излизат чл. 437 - 442. Последната корекция по тях от Народното събрание е от 2017 г. Отиваме в сайта на Народното събрание. Използваме търсачката и откриваме, че с промяна на Закона за изпълнението на наказанията от януари 2017 е добавена нова алинея в НПК: в) създава се нова ал. 2: „(2) Осъденият може и сам да подаде молба за предсрочно освобождаване по чл. 70 и 71 от Наказателния кодекс. Молбата се подава чрез началника на затвора.“; По това време министър-председател е Борисов, министър на правосъдието Екатерина Захариева, а шеф на правната комисия на парламента - Данаил Кирилов. 2) Тези, които имат проблеми със състава на съда, нека да прочетат стенограмата от заседанието миналата седмица (има го в търсачката на САС), ето цитат от него: "ПРОКУРОР ТРИФОНОВА: Да се даде ход на делото. Не правя отвод на състава на съда." Сега, или главният прокурор се прави на голямата работа и гледа да "яхне вълната", или прокурор Трифонова не си върши работата. Със сигурност има по-смислени неща от това да се хаби обществена енергия за човек, който все пак е бил в затвора 12-13 години (заслужено). Има много други, които заслужават, но още не са били там, а трябва.

Много смислена гледна точка!

За много неща сте обективен, но за това че видите ли лежал 12 години в затвора и всичко му е простено макар че другия е изгнил ''лежейки'' в гроба не сте обективен...

Гледаи видиото ,убития скинар и групата му ако те нападнат .

Според мен този убиец трябва да се обеси за назидание. Навремето, никой не ги жалеше подобни. На първия клон и това е.

Ти не си човек, за истинския човек са типични любовта състраданието милосърдието, а ти си един примитив воден единствено и само от злобата, гнева и отмъщението !! 12 години за непредумишлено убийство, какво си е, са достатъчно много за правораздаването в България, макар, че предсрочното му освобождаване не е безусловно.

Не сме Индия, а България. А съдиите в България са свешенните крави на индийците. Те за нишо на света не могат да се пипат и никой не може да им смущава спокойствието. Те са прави, дори и когато са корумпирани или просто некадърни и мързеливи На най некъдрните им дават по 40 заплати, за да се пенсионират и да си гледат рахатлъка. а заплатите са им като на премиера, и то без класовете. За нормалните българи класа е 0.6%, а за съдиите, защото те са пипнали Господ за шлифера, са по 2%. И това се приема за нормално. Нормално е за обществото и съдиите и техните деца да са социално слаби и да им се разрешава да купуват апетитни места по морските и планинските курорти на безценица, защото те са умрели от глад. До кога ще ги търпим? ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?

Капче и Калинчо,спите ли спокойно след изговарянето на тези глупости ?

От морална гледна точка е укоримо, но да не забравяме,че съдиите се ръководят от Закона, а той е предложен и приет от тези лидери на партии,които сега искат да се промени. Защото, когато гласува не мислят. Този поне са го осъдили, защото 85 % от апашите на коли и апартаменти са със висящи дела, които отлежават в прокуратурата и не стигат до съда. Отделно има бая апаши със по 2-3 условни присъди, което не се допуска от Закона, но магистратите от различните градове и съдилища нямали връзка и не знаели,че този когото осъждат условно вече има условна присъда и втора такава не може да получи, а трябва ефективна.Изхарчиха...... т.е. напълниха си джобовете със стотици милиони евра за някаква интегрирана информационна система, ама как да я използват,като я няма.Пък и да я имаше..... на кой му пука! Луда държава!

Тази госпожа да не ни обяснява сякаш сме дебили....Впрочем, не й ли е време за пенсия, данеби след като не подлежат на контрол, да могат да работят и до умирачка. Съсипаха нацията с безумията си, безнаказаността си и гъмжилото от корумпирани в редиците си. Ако искаме да се въведе ред, извънредна проверка на материалното състояние на всеки от от тези недостижими крале на правото и тогава който остане, остане. Иначе язвата обхваща целия организъм и няма друго лечение. Само операция. Операция чисти ръце докато не е късно.

"Умници" от ДИР бг Искате да ни кажете какво е казала съдия Костова или да ни рекламирате днешният протест ,,,Костова каза много неща ..А не само няколко изречения.Скапани журналисти

Ти ли си, Калпакчиев?

К,,,,апут смотан !

Монов и прочие горе ръцете от Българският съд. Достатъчно злени си пречинил на този народ като ченге на ДС

Вероятно си от омразния така наречен ХЕЛЗИНСКИ, КОМИТЕТ и ти плащат, за да съсипваш непрекъснато чувството за справедливост в българите. Цвъкате едни и същи простотии навсякъд наетите тролчета,, но може да манипулирате само полуграмотни лумпенчета и джендърчета. За другите е ясно, убито е едно българско момче. От един нагъл, отвратителен убиец. Точка.

Господа съдии, не си играйте със съдбите на българския народ,

И тя приема, че може да извърши същото престъпление, ама щял да бъде наказан като му прибавят и тази присъда. И какво, госпожо, че е възможно отново да убие, а бе вие хора ли сте.

Прост/проста си, няма смисъл да ти се обеснява. Щом не си разбрала, няма и да разбереш

Тази "капка" като се прави на съдия си мисли че всички други са идиоти! Ако бил извършил друго престъпление Полфрииман щял бил да си отлежи и останалото време! Как точно си го представя че това ще се случи в Австралия тази т.н. "съдиика" като България изобщо няма такъв договор с тази страна!?

Поне за такива като теб се отнася...

По-добре кажете кой плати на БГ съда и колко, за да стане това. Хващат те с марихуана и ти лепват 1-2 години, които даже си ги излежаваш чинно, но за убийство няма проблем да ти съкратят времето с 1/3.

С 1/3 го съкратяват ако се признаеш за виновен и след това пак може да те освободят предварително. В случая той не се е признал за виновен и не са му съкратили 20те години

В САЩ никога не биха пуснали извън страната човек, който дължи пари, близките му също докато не ги изплатят, дори след смъртта му.

Престъпление е да приемеш становище на т.нар.НПО(който м/у другото е финансиран от същият източник,който финансира и съюза на съдиите,при добро твое желание може да го провериш и всеки разумен човек може върже двете неща), а да захвърлиш в кошчето становище от 7 страници на юристконсулта на затвора,където се обяснаява с факти,че този човек НЕ СЕ Е ПОПРАВИЛ. Иди сега ти да си вземеш хонорара,все пак имш цели 3 плюсчета. Злекарус....

7 страници едър шрифт с едра разрядка просто изброяват затворническия план и изпълнението му. Не представляват списък само с провинения, както ви заблуждават. Затворническата администрация е силно настроена против него, защото вече ги е съдил и осъдил, че му нарушават правата. Как си го представяте да бъдат обективни? Освен това защо ги мислите тях за светата вода ненапита? Те за Куйович как са преценили, че е поправен, а се е оказа, че не е и сега имат да доказват кой му е предоставил фалшивия документ. Не се ли вижда колко може да се разчита на тяхната преценка? По-скоро тук корупцията е видна с просто око. Аз хонорар не получавам, за разлика от Вас. Няма кой да ми го изплати, защото не се познавам с БХК-то. Под много статии ги плюя активно, така че едва ли ще ми се зарадват и сега, когато по една случайност са заели правилна позиция.

Така и не разбрах Монов и приятелите му от коя футболна агитка са?

"Левски"

хаха - ами че баш си е наистина свободен - не е в затвора вече :)

ПЛАЧЕТЕ ВИЕ ВСИЧКИТЕ ЗА ЕДНА ТРИЧЛЕНКА ДА ВИ ПРЕГЛЕДА ПРИСЪДИТЕ ... И ДОХОДИТЕ...

От коя партия?

Ама естествено тази скочибра действа на принципа гарван гарвану око не вади! Как ще изтърпи убиеца евентуално останалите 6,5 години, ако извърши друго престъпление, след като той ще си е в Австралия? Първо кой от БГ ще следи дали е така и второ Да не мислите, че австралийците ще го екстрадират? Та те впрегнаха посланници и тем подобни да си го искат още преди присъдата! И второ какво става с обезщетението? Той е осъден да плати на семейството на убитото момче 400 000лв.. До момента не е дал и 1лв. Кой и как ще го накара да си плати, това също е част от присъдата

Чувал съм словосъчетанието "съдийска мафия", но не зная какво означава. Според мен тази баба лъже. Ние не сме учили право, но знаем, че при повторно или друго извършено престъпление, тези 6 и половина години ще бъдат формално добавени към предварително занижената присъда, след което отново ще бъде предсрочно освободен. Достатъчно е наличието на достатъчно заинтересована страна с нужното влияние. Все пак, привилегиите не са за всеки.

Най интересно, чо при повторно провинение той ще бъде в Австралия - където австралийския съд нявряд ли ще вземе предвид неговата присъда в БГ

А за твоя сънародник, Салийски, нещо да кажеш? Той не пребили едно невино дете? Та, той колко лежа? Или за руските свине тук няма закони?

По твоята логика е същото, защото загиналото момче е било също пияно.

от типа "на чужд гръб и сто тояги са малко". Къде и кога ще лежи тия "останали" години при ново престъпление?! Абе вие за малоумни ли мислите хората? Отиде ли си в Австралия тоя ще му хванат опинците, ако ще там да го съдят за каквото и да е въобще няма да си спомнят за тук!

" Съюзът на съдиите, оглавяван от постановилия освобождаването Калин Калпакчиев, призова членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да подадат оставка" До колкото се разбра, Калин Калпакчиев е на хонорари при Сорос. А от тази новина, може да направим извода, че соросовите съдии започват атака и опит за цветен преврат в съдебната система на България. Дали това е общо мнение на съдиите и дали всички са се пренесли към един нов работодател, Сорос. Ако е така, да си минат официално на заплата при него и в негови структури. Господина Калин Калпакчиев, който прибира пари от Сорос и взема и парите от нашите данъци, да бъде така добър да освободи мястото и да се назначи и официално при Сорос, след като така и така работи за него. На България е нужен честен и безпристрастен съдя, до колкото е възможно. А доказал се българопродавец и агент на чужденци, не ни е нужен. Ако не желае да напусне, трябва да бъде уволнен.

никой от троловете не посочва какво точно нарушение е извършил съдия Калпакчиев, а само за Сорос и БХК се говори, разбира се без никакви доказателства. Кой точно закон е нарушен?

Хайде не така адвокатски. Вземи чети, пише си ясно. И задай този въпрос на главния прокурор на държавата, явно ти разбираш по-добре от него. И отделно, законите обхващат част от живота. Някои са недоносени. Това не означава, че са правилни. Като например, кой ще плати едни 600 000 кръвнина. Австралиеца след като избяга ли? Хайде ако не ги плати, ти да ги платиш. Или после ако последва поредната присъда срещу България, кой ще плаща, пак от нашите пари ли. Имаме убиец, да вземе да си излежи присъдата без остатък. Всякакви други увъртания и мазни приказки са неприемливи. С които още малко на убиеца ще трябва да платим обезщетение, че сме му ограничили правата. Ако ще я караме с тарикатеене, да се върнем по системата Око за око. Чиста работа.

не разбирам от юриспруденция, но имам въпрос - престъпник е освободен и се готви да напусне България , без да платил кръвнина, което е задължително условие за освобождаване. Между РБ и Австралия няма сключен договор за правно взаимодействие, затова, тази ПРИСЪДЕНА от Български съд кръвнина НИКОГА няма да бъде платена. Дали това е дава тема за размисъл?

кой точно закон е нарушен? Защо прокурорът не издава забрана за напускане на страната, ако е вярно това за кръвнината, което пишете? Не виждате ли, че прокурорите и политиците се целят в съдията, а изобщо не се интересуват от убиеца?

Непосочват, защото такова няма. Освен това съдиите са били трима и тримата единодушно са взели това решение, включително Магдалинчева на Боян Магдалинчев ! на троловете им е ясно за какво говоря. А иначе, доста от хората при така поднесена новина веднага са се обърнали срещу съдийския състав, това е нормално все пак тая шайка на Цацаров и Пеевски държи 90 % от медиите. А дали знаят, че българския художник осъден за убийството на крадец преди време също е пуснат по тази процедура предсрочно ? не знаят защо тогава никой не скочи срещу съдията, ама нали когато се отнася за чужденец нещата стават други.

Явно имаме много комплекси за избиване. Целият джангър е защото е чужденец. Ако беше циганин всички щяха само да цъкат с език и да псуват. И дори не коментирам дали е правилно или не това което се прави. Глупав народ, слаба държава.....

ДА ТИ СЕ СЛУЧИ НА ТЕБЕ !!!

Ама и ти каква бабичка си станала Капке, а колко нафукана беше...Грантовете не помагат а? Не могат да спрат времето, което тече и за теб, и за вас ! И помнете смъртта, както казват италианските мафиоти!

Явно случаят се ползва за атака срещу Калпакчиев , щото не е угоден на Пеевски и Гешев да имат пълен контрол върху съда. Иначе депутатите гласуваха единодушно : да няма на наказание и превишаване на размерите на неизбежна нападение от две лица и на тъмно, какъвто е точно случаят Полифрийман. Защо уж патриотите, по чието предложение се гласува и да няма наказание за убийство при нападение на тъмно и повече от две лица , а после абсурдно искат Полифрийман за същото нещо да лежи 20 години, е лесно за обяснение. Водещият им "юрист" Джамбазки 17 години не можа да завърши Право в СУ, и държи всички рекорди в цялата история на висшето образование по тъпота. Обаче момчето е кандидат за всички постове в държавата и ЕС и за него няма поклон пред мутрите, който да не направи и малоумна истерия,която да не подпали. Явно е вярна приказката , че национализмът е убежище на хора без качества, негодници и бандити .

да правиш така..... Обещавам. На това ви прилича цялата работа.

ГЕРБ ще загуби изборите. Този случай показва разпад в съдебната система. Също и случая на Северин заклал и изнасилил Виктория от Русе. Той ще бъде помилван. Народа не търпи подобни съдебни грешки.

той народът изтърпя да го излъжат, че е Северин, та не търпял грешки...

Блажени са верующите. Успокоява ли те предположението, което си постнал? Защото това го срещам по форумите от три мандата насам. А България се срива все по сигурно и по ускорено. И това не се случва. Няма да се случи и сега.

Никакво съмнение няма, че се дава глас на неосведомени хора да се възмушават, като политиците ги настройват. Изненадан съм, че Фрийман е излежал 13 години и 6 месеца, защото първоначално се твърдеше, че е излежал 12 години и 8 месеца. Съдията някога беше дългогодишен председател на Софийски районен съд и беше доста строга. Мнението 'и тежи и днес. Онези, които бръщолевят от някаква политическа гледна точка са пълни палячовци. За съжаление към тях се причисляват и прокурорите, които са изготвили жалбата до ВКС с искане за възобновяване на наказателното дело и отмяна на определението, което е недопустимо и неоснователно , но най- вече представлява въпиюща некомпетентност. Още по- странното е, че в съдебния район на Цацаров се пишат определения за условно предсрочно освобождаване, а не решения.

В САЩ щеше да получи доживотна присъда. Тук дават малко пари и ги пускат. Полфрийман е убил син на депутат. Това е показно престъпление.

В САЩ има доста щати със Stay your ground закони, така че на много места изобщо нямаше да лежи. САЩ са малко по-сложни. Федерация са. Ама, пишете глупости, достатъчно безкритични хора има, дето ще ви повярват. :)

Ма, Ралице, стой в САЩ, ако изобщо си стигнала до там. Аз лично не съм чувала за повече показни, серийни, масови и чести убийства, отколкото там....напоследък...И нещо друго, не се изказвай неподготвена, защото щатското законодателство е пъстро като чергата на баба ти.

Абе, пичове, толкова възмутени ли бяхте, когато се оказа, че няма доказателсвто кой е бил Октай, след като стерсна Доганката на сцената? :)) Или, вие политически циркове няма да правите, ама да биете цигани докато сте в голяма компания може и да ви се случи, та затова едното ви вълнува, а другото не...

Да има възможност съгласно закона да бъде освободен предсрочно, НО аз питам магистратите: 1. Защо становището на затворническите власти не е взето в предвид; 2. Поправил ли се е Полфрийман ; 3 . Как обезпечихте изпълнението на гражданския иск ???

е толкова важно мнението на затворническите власти? Защото те изобщо не са корумпирани? А случаят с Куйович случайно да Ви възмущава? Не, нали? А в него затворническите власти са го преценили поправен.

КОи затворнически власти? Онези, които е осъдил в СТрасбург ли? Еми ясно, че ще напишат отрицателно становище! Като го гледах напомпания примат по ТВ как се пени, чак вяра не хващам 7 страници да може да изпълни! Айде стига сте издигали в култ простаците в тази държава! АЗ ПЪК ПИТАМ- АБЕ ЗАЩО ВСИЧКИ ГОВОРИТЕ ЗА ТЕЖКИ НАКАЗАНИЯ?! АМИ ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА, ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА?!

Моля , ако нямате какво да кажете без епитети - "простаци " били в БГ. Вероятно визирате себе си . Човекът зададе 3 много умни и точни въпроса и особенно последния вие въобще не се потрудили да коментирате 3 . Как обезпечихте изпълнението на гражданския иск ???

"...кадровиците са нарушили независимостта на съдебната власт..." Ако говорим за българската съдебна власт, понятието НЕЗАВИСИМОСТ е неприложимо. Примери за това имаме в изобилие. Този случай надвиши предела на нашето ревнодушие, защото е върховна проява на цинизъм и безскруполност. За професионалното изпъленние не се наемам да говоря - може и да са го издокарали. Да не забравяме, че закон без морал не е закон.

И сега, изведнъж, ЕС и проруските сили в обществото ще се съгласят, че има нужда от рефома на съдебната система. Ще спорят жестоко, каква трябва да е реформата, но ще се съгласят, че така повече не може. :)))

Съда е корумпиран. За убийство и опит за убийство да лежи 12 години е много малко.

Той не е помилван, само дето скоро ще щъка по медиите и ще си продава историята като звезда на "Арестувани зад граница". Това по-цинично и от помилване - хем престъпник, хем окичен със слава.

Това което не ви казват "независимите"съдии е,че този човек през време на престоя си в затвора е бил канен на ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: РАБОТНИ ГРУПИ, В КОИТО Е ОБСЪЖДАЛ ПРАВАТА НА ЗАТВОРНИЦИТЕ! Уважаван човек от нашето правосъдие демек! Защо не го казвате, либерални лакеи, чух го от Сидеров!

Това е известно на всички, канеше го оня джендър от Дай България.

Полфрийман ще напусне България и няма как да извърши друго престъпление. Това е помилване. Трябва да се преразгледа решението на съда. В обществото остава чувство за безнаказаност. Това руши устоите на държавността. Точно преди изборите.

Тебе ти е мъчно, че няма да извърши друго престъпление ли?

Постановеното условно освобождаване не е прецедент АКО НЕ СЕ ВЗЕМЕ ПОД ВНИМАНИЕ ХАРАКТЕРИСИКАТА ОТ ЗАТВОРА капке

На българинът не му трябва съдии, право и законност. Трябват му връзки във властта и той ще си уреди всичко перфектно. Проблемът е, че масово българинът е скот и затова, както се урежда прави кочина.

Няма истерия, съдия Костова! Има справедлива ярост, породена от продажността на "хора" от вашата гилдия! За всичките години на прехода точно вие, призваните да сте опора на законността, се превърнахте в най-срамното петно на новото време.

Значи сега циганите, палицайте и политиците ги реабилитирахме, а? :))) А Сорос и БХК? :)

ама по случая "Ало, Ваньо" колко беше справедливият гняв? Знаете ли поне името на съдията, който го оправда? А после Мишо Бирата как си умря удобно, даже не го разследваха. Какво стана с този справедлив гняв? Защо само агенти на ДС могат да го организират?

положението в съдебната система е поправимо... когато няколко съдии бъдат публично линчувани и обесени на уличното осветление пред съдебната палата. иначе нека си приказват каквото си искат. нали са недосегаеми...

И аз викам, че обществото ни ще се оправи като обесим няколко патреОта и руски подлоги, ама казваТ. че не можело да го казвам, че било лошо...

Няма значение, как ще наречеш нещата. И да не е помилване, пуснахте го, убиеца, няколко години по-рано, не месеци, не година. И казваш така, като че ли разчиташ той да извърши друго престъпление, за да доизлежи старата присъда и да спре "истерията" и да забравим за срамното ви решение. Ами ако заживее честно? Ще бъдеш разочарована ли? И не е истерия, а гняв срещу системата, в която за тежки престъпления получават смешни присъди.

Ама тая система си е такава от време оно. Признай си, че сага ти е обидно, че вече и цигани не можеш да биеш в центъра без да се чувстваш застрашен. При това, от чужденец!

определението???????? Пинг понг между двете институции. А човека къде е?

И пак питам дали щеше да има такава истерия ако Монов-баща не беше депутат? Едва ли. Както каза Ц.Цачева, ние не трябва да се сравняваме с тях, те, политиците са нещо "по" от нас. И го доказват на практика ежедневно.

кого защитаваш бе мекере?

обикновените хора. Не си казвайте името, досетихме се.

Изтървали са тука двама трола на БХК и те яростно бранят либералните гей ценности! Какво друго да брани първосигнално говедо, то е получило заповед и я изпълнява!

Има и един откровен гей с ник "гост"..............

Какъв е смисъла от цялото съдебно производство, след като по някакво си мнение, че се бил поправил, мие кенефите и пее в хора, го освобождават предсрочно?!

Juris

И къде ще го извърши това друго престъпление? У нас ли? Като дойде време да го извърши, предсрочно условно освободеният ще е отдавна в Австралия или някъде другаде, но не и у нас. От родната му страна издействаха да бъде пуснат, пък после ти вярвай, че ще го върнат да си доизтърпи наказанието...

Да искаш отговорност от съдиите било "истерия"!!! Хайде, холам. Та българският съд редовно се проваля и това е добре известно от десетилетия насам. Има ли досега поне един осъден от крадците във властта??? Крайно време е тази съдийка и подобните й да напуснат съдебната система и да върнат на хората и огромните пари, които им даваме, и привилегиите, и неоправданото доверие. Нека и те да отидат да ровят по кофите за боклук или да бъхтят по строежите, като онези, които са ги облекли във власт. Едва тогава ще разберат, че корумпираното и некадърното им правораздаване е позорно! Аз не вярвам в българския съд! Патил съм от него!

ама сте възмутени само в този случай. Когато оправдаха министър Москов нямаше протести, нямаше истерия, нямаше искания за наказания на съдии, нали? За апартаментгейт също не поискахте оставки на съдии, защото изобщо не се стигна до съд. Твърде много престъпници на едро са на свобода, за да се хващате за обикновените случаи с такова настървение.

Същото стана и с фигуриста, от руски произход, а протести нямаше....

Протеста разрешен ли е от Общината ? Толкова много "протестен" шум намирисва на нещо много политически вулгарно лицемерие. Замислете се дали целта не е да се удари българското правосъдие. Предстоят и други дела с много по-значими за България проблеми.

ВСС наистина трябва да бъде отсранен и наказан, защото е назначил съди катао Калпакчиев и Костова . Те са се самозабравили, занимавт ни дрбни подробности като дали е амнистия или не, а вършат безконтролно престъпления. Питам каква отговорност ще понесат те, ако убиеца извъши ново такова? Отговора е НИКАКВА.