17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истерията в някои медии срещу решението на апелативния съд за Полфрийман обслужва единствено политически интереси (познайте чии). Защо? Защото решението е напълно законосъобразно. Такива решения съдилищата постановяват със стотици всяка година – такъв е законът. Но до сега не си спомняме случай, този въпрос да е поставен на обществено внимание, още по-малко да се подбуждат граждани към упражняване на натиск върху съда. И как да бъде поставен на обществено внимание, след като за състоянието на законите отговарят Министерския съвет и Народното събрание – институции, които вече 10 години са доминирани от ГЕРБ. Ако управляващата партия имаше убеждението, че наказателния закон е несъвършен (примерно по отношение на условното предсрочно освобождаване, по бързото наказателно производство и др.), за период от 10 години можеше да измени и усъвършенства законодаталството стотици пъти. Да, но не го прави. В същото време не отговаря, защо проявява подобно престъпно бездействие. Дори често пъти се оправдава със състоянието на „реформата на съдебната система“. Като се абстрахираме от празните приказки, я да видим от кого зависи тази реформа. Може да ви прозвучи странно, но зависи единствено от управляващите, въпреки независимостта на отделните власти. И отново въпросът защо? Много елементарно: съдебната реформа има два компонента – 1-во, законите, които е известно, че се предлагат и приемат от ГЕРБ. Съдебната система работи по тези закони и ако те са несъвършени (недомислени в интерес на обществото и държавата), калпава ще е и работата на правосъдието. Това има не само вътрешен, но международен негативен ефект, неблагоприятно е за правата и свободите на гражданите, за икономиката и чуждестранните инвестиции. И вторият компонент – кадрите в съдебната система. През последните 10 години именно ГЕРБ имаше главната роля при определянето им (например „...ти си го избра“, а избраният сега предлага следващия). Знае се, че 11 от членовете на Висшия съдебен съвет (кадровия орган на съдебната власт), се избират от Парламента, който по същество се подчинява на управляващата партия. Тези 11 плюс още 2-3-ма могат да кадруват съдебната власт. Към момента се оказва, че те така са я „кадрували“, щото съдебната власт не може да се отърве от подозренията и обвиненията в корупция, водеща до нарушение на основните принципи на правораздаването. Е, тогава какви са основанията за обвиненията към съдебния състав от апелативния съд, който просто прилага закона такъв какъвто е. Или смятаме, че ще е по-правилно да не се съобрази със закона? А какво да правим с тези, които са пряко виновни за състоянието на българското законодателство – това е въпросът, на който ние като граждани трябва да си отговорим?

Точно от такива самозабравили се , ачни и двулични хора като Вас , които са се докопали до НЕограничена и Безнаказана власт , България НИКОГА НЕ Е била и ако вървим по този път НИКОГА НЯМА да бъде ''Правова държава'' ,защото Вие за пари сте готови да пуснете в обществото и най-закоравелия РЕЦИДИВИСТ с по няколко ВИСЯЩИ Присъди , за които Вие НЕХАЕТЕ , защото не Ви интересува нищо освен ПАРИ !!!! Когато обаче усетите , че нещат могат да загрубеят , тогава се сещате , че имало и нещо като ''закони '' и ''ред'' , за да не го отнесете - Така че или се оправяйте или му мислете !!!!

Я да ви видем имотното ви състояние. Май и зпревавихте мутрите

Ами като не си вършите работата хич, какво очаквате, а да не говорим, че така го раздавате все едно сте безсмъртни. Скапаняци.

Ами за да няма линч, някой трябва да работи в интерес на гражданите и законите, не в интересна кемера си! А както е видно щом един Австралийски убиец се развява перчема у нас е ясно защо хората избирас Мистър Линч. В същност разрешете на хората да имат право на оръжие в къщи, и тогава ще се реши и проблема ЛИНЧ; ще намалее работата на полицаи, на следователи, на съдии (горките адвокати)

Според мен е дошло времето дасе линчуват няколко съдии, пък другите съдии да се сещат. Също трябва да им се види имотното състояние и да се прецени как от съдийска заплата живеят така. И не разбирам защо намесват правовата държава, като България заради тях именно отдавна не е правова държава.

Само червен политик може да използва смъртта на детето си за да трупа псевдо популярност преди изборите? Този задмина и ненадминатата популистка Мая Манолова.

Ахаа като видят дебелия край и почват да сънуват правова държава. Като е толкова недопустимо напускате и сменяте попрището да де ама толкова пари са броили да станат съдии трябва да ги избиват.

Аз лично познавам корумпирани о зависими съдии, макар че далеч не толкова много, колкото прокурори и полицаи.. Но нд мога да разбера наистина ли в България има толкова много тъпаци и идиоти, които не вдяват, че без прокуратурата да ди свърши работа съдът не може да свърши своята? Колко много случаи има, когато прокуратурата прикрива и не преследва, или се споразумява (тайно) с престъпници и рецидивисти, а преследва невинни и неудобни на нея и на властта!!! Някои съдии не са света вода ненапита, но истината е, че онези, които се изживяват за недосегаеми и неконтролируеми и ненаказуеми, че над тях е само Господ са огромното бедствие и катастрофа за България! И сега с тази тяхна поредна организирана истерична кампания се опитват да отвлекат вниманието на хората от собствените си некадърност, безобразия и престъпления!

Хайде престанете да давате акъл на гражданите как да възстановяват справедливостта която вие потъпквате ежедневно... Когато станем правова държава тогава може да кажете че е ''нетърпимо'' но сега гражданите вече с изчерпано търпение са в правото си цялата съдебна система да линчуват и да се самораправят с нея...защото въпреки протестите им продължавате да си правите гешефтите в правораздаването... Прав беше бащата на убитото момиче като каза - акам да го пуснат за да го убия, защото близките на убитите мняма какво да губят освен да въздадът справедливост..

От морално етична гледна точка не може да има правов ред в либерално демократична държава, защото законите са такива, че оставят в хората чувство на неудовлетвореност.

Покойният проф. Кино Лазаров казваше- искаме правова държава,но за това е необходим и правов Народ.

Народа и неговата воля не е ли над всичко, още от римско време, глас народен глас божи.

Даже циганите си имат т.н. Мешере. Глас народен? Да не би да е проведен референдум?

Ако народът ще съди,тогава да завърши право и да съди.Сега няма ценз. Съдята трябва да завърши ПРАВО,да изкара едногодишен стаж и т.н. А народа-ум царува,ум робува,ум патки пасе.

Всъщност ако се замисли човек, народът никога не е управлявал в историята, но има някои управления, които наистина са имали благодентствието му като приоритет, докато всички останали управления просто се опитват да го убедят, че (само него) го представляват, и че знаят и могат по-добре от народа да разберат и защитят интересите му, видени от лични и котерийни, а понякога доти и откровено престъпни интереси.

Тогава обаче те не са имали Бог , а ти сега си имаш , е в момента не е тук де но си имаш !! Рано или късно ще се прибере !!!

в България съдиите все вижда престъпниците невинни или недоказано виновни... Ловко използва закона, за да ги остави на свобода ,а не обратно... Прави са нетърпимо е положението

"Създаденото положение е нетърпимо в правова държава, смятат те" -да, нетърпимо е положението което създадоха съдиите, които пускат на свобода крадци, изнасилвачи и убийци!

Съдиите само прилагат законоте. Законите се приемат от Народното събрание. Това повечето хора не го знаят, жалко!

а закона не може ли да се прилага по различен начин и според "вътрешното убеждение на съда" ?

Големият проблем е,че прокурорите могат да образуват дела срещу съдии с, което ги поставят в условия на изнудване- зависимост, а съдиите не могат да образуват дела срещу прокурори. Най големият ташак,който не съществува в нито една държава по Европа е, че когато прокурора е мотивиран както трябва и откаже да образува досъдебно производство по някой случай, пострадалият не може да се обърне към съда- липсва съдебен контрол въргу актовете на прокурорите. И затова те са си разпасали поясите и правят,каквото си искат......като те сложат в ареста за 72 часа, образуват ти едно дело и го влачат 3-4 годинки..... ти ходи да се оплакваш на арменският поп.

Същите тези 300 човека защо не “осъдиха” с подобен паскивил съдия Мирослава Тодорова, която супер безцеремонно пусна убиецът на Кирил Въжаров и Васил Александров да избяга в чужбина - с вляза в сила присъда за двойно убийство.

Тези 300 души не са професионални протестери. Хората са съпричастни точно към този случай. Защо не е имало съпричастни за случая който цитирате? Защо не сте се организирали?

Защото жертвите нямаха влиятелни татенца с връзки?

Това съкратено производство е КРАЙНО НЕЛОГИЧНО АБСУРДНО И НЕПРИЕМЛИВО. Обвиненият признава вината си. А я си представи, че обвиняемият не е извършил това престъпление, а поема чужда вина? Ако примерно е заплашен за живота си от криминалите, ако не го направи? ПРИ ЕДИН ОБИКНОВЕН СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ВЕДНАГА ЩЕ ЛЪСНЕ ЛЪЖАТА И ИНСИНУАЦИЯТА, ЧЕ ТОЙ Е ИЗВЪРШИТЕЛЯТ И ЩЕ СЕ ТЪРСИ ИСТИНСКИЯ ПРЕСТЪПНИК. А ПРИ СЪКРАТЕНОТО ПРОИЗВОДСТВО, НАБЕДЕНИЯТ ПОЕМА ПРИМЕРНО ЧУЖДАТА ВИНА. ПРИЗНАВА СЕ ЗА ВИНОВЕН И ТОВА Е КРАЯТ, ПРОИЗНАСЯ СЕ ПРИСЪДАТА И НИКОЙ ОТ СЪДА НЕ СЕ ИНТЕРСУВА ДАЛИ НАИСТИНА ТОЙ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО. НЕ БИВА СЪДЕБНИТЕ ДЕЛА ДА СЕ ТОЧАТ С ГОДИНИ. НЯМА ДА ХРАНИМ ЕДНИ ПАРАЗИТИ, ТЪРТЕИ И ТУНЕЯДЦИ-СЪДИИ, КОИТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ И СИ ЛЮЛЕЯТ КРАКАТА ПО ЦЯЛ ДЕН НА СТОЛА. НА КОИТО ОСИГУРЯВАМ ОХОЛЕН ЖИВОТ С ДАНЪЦИТЕ СИ. АКО АЗ НЕ ВЪРША РАБОТА И ТО В СРОК ВЪВ ФИРМАТА НИ, ПРОСТО ЩЕ ОТИДА НА УЛИЦАТА. АКО СЪДИИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПРОСТО ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ДИСЦИПЛИНАРНО, КАКТО БИ СТАНАЛО С МЕН, АКО РАБОТЯ МНОГО БАВНО ВЪВ ФИРМАТА НИ. КАК ЗА МЕН АРШИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН,А ЗА СЪДИИТЕ ДРУГ. ПО КОНСТИТУЦИЯ ИМАМ РАВНИ ПРАВА С ТЯХ. И ЕДНАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА ГЛЕДАМ СЪВЕСТНО РАБОТАТА СИ. А НЕ ДА СЕ ИЗЛЕЖАВАМ И ЛЕНТЯЙСТВАМ КАТО СЪДИИТЕ.

ЗА КАКВО ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ ОТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ НА МЕСЕЦ, А СА АЛЧНИ И ЛАКОМИ И ИСКАТ И ТРИНАЙСТА ЗАПЛАТА, ЩОМ НЕ ВЪРШАТ РАБОТАТА В СРОК И НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СЪВЕСТНО И КАЧЕСТВЕНО СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ? ЩОМ ЩЕ ГЛЕДАТ ДЕЛАТА С ГОДИНИ И КПД-ТО ИМ НА ПРАКТИКА Е НУЛА (КПД=КОЕФИЦИЕНТ НА ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ), ТОГАВА ГИ ОСТАВЯМЕ НА ЕДНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И ПОВЕЧЕ ДА НЕ ИСКАТ. СПОРЕД РАБОТАТА ИМ И ПАРИТЕ. НЯМА ДА ХРАНТУТИМ ТУК ЕДНИ ТЪРТЕИ И ТУНЕЯДЦИ. МЪРЗЕЛИ, ЛЕНТЯИ, КОИТО ДА НОСИМ НА ГЪРБА СИ. ТЕ ИЗОБЩО ИМАТ ЛИ ЖЕЛАНИЕ ДА РАБОТЯТ ИСТИНСКИ? ИЛИ САМО СИ ТЪРСЯТ ПОВОДИ ДА НЕ РАБОТЯТ И ДА НЕ ВЪРШАТ НИЩО?

Така е, но защо поема чужда вина? В повечето случай е присъствал на престъплението или е свързан по някакъв начин с извършителя. Едва ли някого ще го дръпнат от улицата, за да стане обвиняем, може принципно, но малко вероятно. Така че според мен поемането на чужда вина си е пак някакъв вид, хайде да не е престъпление, но нарушение, лъжа и т. н.

Само преди няколко месеца същите, които протестират сега, искаха промяна в законите за неизбежна самоотбрана. Как беше? “Измененията предвиждат да не се счита за превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато е извършено от две или повече лица, от въоръжен човек или нощем.” Както и да го погледнем, нападение от 15 футболни лумпена през нощта попада точно в тази хипотеза. Под влияние на онова червено ДС ченге - бащата, беше осъден невинен човек.

Човек с мачете се отбранявал?! Хайде бе, сигурно онези нигерийци в Лондон също се отбраняват докато режат чуждите глави-)

Интересно колко хора носят хладно оръжие в България непрекъснато за да се "самоотбраняват"? Много неправдоподобно звучи това "самоотбраняване".

Аз нося. А ти ако ми скочиш ще те резна хубаво. Само че няма да чакам полицията като глупавия австралиец.

Съгласен съм със съдиите,че решения на съда се използват за политически цели и манипулиране на обществото. В основата на това българинът да няма доверие в правосъдието е прокуратурата ,която от професионална институция се е превърнала в подлога на силните на деня и с удоволствие се е превърнала в една мутренска бухалка срещу инакомислещите.

Народен съд за съдиите! И не само за тях.

В България съдебна система на съществува, има само корупция. Лична практика...

Добре че си лична практика а не лекарска или зъболекарска практика.

Дами и Господа съдии, С много, мнооого малки изключения ВИЕ сте Срам и Позор за правораздаването в БЪЛГАРИЯ !!! Докарахте го до там, че просто такова вече не се вижда....

Положението е нетърпимо !!! ние си правим квото си искаме ( според парата под масата ) а пък тука некви ще ми протестират и развалят рахата , а така не може , после кой ще връща парите ?? питам аз вий си гледайте турските сериали , пък ний ще четем закона според дебелината на пачката

На думи са прави, но на практика-не! Влачат с години елементарни дела, вървят по акъла на продажни прокурори, защо не вадят те самите на показ корумпетата между тях, вчера пак бях на дело за един пиклив случай и съдииката се чудеше как да угоди и да не обиди подсъдимият апаш.Аман вече..... може и да са останали читави, но са рядкост.

По тази логика убийците да ги пращат да излежават присъди в Акапулко.Педофилите на Бахамите,крадците на Канарите и неправилно политически ориентираните на Белене.

от изявлението на "елита" никак не става ясно точно по кой закон, конституция и/или право този клон на "отворено общество" и бхк се нарича "независим съд".

след като представителите на тази "съдебна система" от години, години, години наред се гаврят системно с хората, роднините, жертвите и всички онези, които им плащат заплатите, като ги поставят на едно робско ниво спрямо престъпниците, които имат правата на недосегаеми като колегите си в "съдебната система", то съвсем справедливо ще е тези да бъдат наказани по някакъв начин за безчинствата и беззаконието, които сами си създадоха. това е.

вТОРОТО корумпирано съсловие в тази жалка държава взе да прави групови изказвания в среда все още различна от нормалната за ЕС. По НАГЛОСТ госпожи и Господа "съдии" достигнахте продажните ни политици. Закони в България ИМА, но Вие не си вършите работата, така както трябва и НЕ ГИ ПРИЛАГАТЕ !!!!!

Абсолютно са прави! Един депутат от БСП води битка срещу законите, които сам е писал и бяха справедливи като съдеха Ставийски!

И престъпниците да ги пускат на свобода без наказателна присъда? Какво стана с Бисеров, Цветанов, Баневи, Митьо-Очите .. и т.п. всякакви мафиоти???

По безскрупулни са само в парламента.

Що не си еввете марката.

Ехото отвърнало - майката, майката.

Защо делата не са в интернет??????? За да можете да се продавате!!!!!! Няма нито едно дело в интернет! Лъжете в решенията и в определенията с цел лична облага! Голяма част от преподавателските състави на съдиите са някакви стари неграмотници, които не са си чели законите нито в миналото , нито сега! А, за простотията на прокурорите не ви се говори - те са по-елементарни от Димитър Пенев на интервю!

Защо делата не са в интернет??????? За да можете да се продавате!!!!!! Няма нито едно дело в интернет! Лъжете в решенията и в определенията с цел лична облага! Голяма част от преподавателските състави на съдиите са някакви стари неграмотници, които не са си чели законите нито в миналото , нито сега! А, за простотията на прокурорите не ви се говори - те са по-елементарни от Димитър Пенев на интервю!

Съдиичетата и прокурорчетата ни са НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ и КОРУМПИРАНИ в Европа!

Чета и невярвам на ушите си, колко прост и необразован народ има. Хора, които въобще неразбират как Бойко ги гали по главичките и им краде бъдещето, как Цацаров прикрива всички и него и Пеевски и комунистите, докато крадат за световно. Малкото читави останали съдии се опитват да ги линчуват, за да останат съвсем ненаказани а българските лумпени се хващат за НПО, Сорос и Америка. Ами защо не заминете да живеете в Путинова русия бе другари ? Хора, които едва ли имат осново, та дори и средно образование и най-вече не могат да формират собствено мнение отвъд балканския си маналитет, тръгнали да дават акъл как съдиите били за разстрел. Ама когато тези съдии оснободиха предсрочно българдкия художник гръмнал един циганин крадец, всички се радваха, че съдията го е пуснал предсрочно. Ама сега нали е чужденец ...

май нещо куца ( като теб) в единия случай художника застрелял КРАДЕЦ , докато защитава дома и себе си , докато наглият чужденец се разхожда с 30 см нож из София и убива един Българин а втори ранява , на други места самото носене на хладно оръжие на обществени места е равно на ЗАТВОР , стига помиярщини засрами се нещастник

Абе човек - какви НПО бълнуваш - те са си баш правителствени - интегрирани са с правителствените и бюджетни структури и сучат от няколко крави. Трябва да се забрани законово - щом си на заплата в държавна или бюджетна организация, нямаш право да работиш и в неправителствена. МОН е пример - всичките началници там са се продали и продават и децата ни.

Това призив към гласоподавателите ли е. Когато няма кой да прилага законите, а върхушката е затънала в корупция става време да се намеси масата.

Недопустими ли? Защо бе, нещастници? Пречи ви на алъш-вериш-а ли?

от несправедливите решения на съдиите вина имат прокурорите, които спретнаха тази истерия в стил "Крадецът вика дръжте крадеца". В случая нямаме нарушение от страна на съдиите. Обаче имаме един много неудобен съдия, който застана против кандидатурата на гешев, а сега се опитват да насочат делото към Лозан Панов - другият отдавна неудобен на свинезависимите. Внимавайте на чия страна заставате в тази битка. Днес са съдиите, утре - всеки от нас.

Съдиите се движат и си живеят като бейовете - потънали в разкош. Отде са им милионите?

но срещу тях никога няма да се изкаже главният прокурор, защото те слушат. Подайте сигнал за които знаете такива до главния прокурор, за да видите какво ще се случи.

Алоу, съдийчетата, кой го създаде това положение бе, главанаци? Вие, с това че ползвате съдебната система като частен бизнес. Малко им е линч на некои елементи от вас, подкупна пасмина такава!

Звучи цинично това, казано точно от съдии. Да го кажат други.. както и да е, "не са в час" с с това " що е български съд" и т. Н, но да го казват съдии.... Що за наглост!

Когато присъдите започнат да отговорят на справедливостта, тогава хората няма да излизат.. продажници!

Обаче, е "допустимо", разни морални чудовища под прикритие на "български" съдии да се гаврят арогантно с правото, справедливостта, с народа.

всички, които сега си мислят, че свинезависимите не ги заплашват лично, ще започнат да се усещат какво ни чака.

Кой казва, че България е "правова държава" ! Тези, същите, които я докараха да не е такава ли?

Когато присъдите започнат да отговорят на справедливостта, тогава няма да има брожения. А съдиите да не се правят на ангели, а да съдят справедливо. Ако нещо не им отърва, да стачкуват за хубави и справедливи закони, а не само за заплати.

Ами той Гешеф, кандидата за нов супер прокурор, нали точно това е написал в програмата си... ако прокурора не успее да убеди съдиите то гражданите да линчуват заподозрените(набедените);)

Закривай. Тези колко убийци са пуснали на свобода не е истина.

"Създаденото положение е нетърпимо в правова държава..." А съдиите да се ебават с хората от "правовата "държава е допустимо?! Линчът е правото на тия с които "правото" се подиграва!

съдии,не оставяйте улицата да раздава правосъдие,защото може да стигнат и до вас.Щом за такова криминалнално дело си затворихте очите,какво остава за с гражданските дела