Съдии срещу Цветанов: Да се провери как наркобос е пуснат от затвора

Три предишни ръководства на Съюза на съдиите в България (ССБ) поискаха от главния прокурор да разпореди проверка, която да установи по какви причини осъденият наркотрафикант Васил Маникатов се е оказал на свобода много преди изтичане на срока на присъдата.

Обратно в новината

Коментари - Съдии срещу Цветанов: Да се провери как наркобос е пуснат от затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хей,Цецко нещо много се разгорещи да не ритнеш Боко по тиквата ,че ще се опариш жестоко,знае се,че ти си най-чистият ,най-компетентният и най-бедничкият,който с много многоооооооо честен труд си припечелил

полицията ни трябва да се научи да вкарва в съда обвинения с ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА , а не Самопризнания от които ОБВИНЯЕМИЯ се отрича пред съда , с мотив че е бит . иначе е МИЛИЦИОНЕРЩИНА и некомпетентност .

Г_Н Борисов, както скрихте Маргарита Попова след като не можа да се справи със преструктурирането и заработването на съдебната система и заради нейната некомпетентност и нежелание да си свърши работата имаме Отрицателни Доклади от ЕС...И Я скрихте на спокйно в президенството, ТАКА направете и с Ц.Цветанов, той явно не се справя със садълженията си на министър и това уронва авторитета на ГЕРБ и вашият...

да така е.

ЦЕЦО СТРАДА ОТ ДЕЛИРИУМ...КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЛЕКУВА.

Ей, белчев ли си, велчев ли си, земисе самосезирай за престъпника цецо апартаменто, чо после тия съдии ще те съдят и теб, драги ми фридолинчо!

Ако имам някакви забележки срещу Цв.Цветанов то те са за това, че под понятието организирана прпестъпност разбира нещо друго. Според мен организираната престъпност си има устав, органи , представители и дейни изпълнители. Само изпълнители не може, за да се нарече едно явление " организирана престъпност".Без наличието на тези организационни критериеи, не може да се говори за организирана престъпност, а за битова, улична, потготвена, но не и организирана.

стига са се правили на устипани госпоици садиите! всички знаем, обстествена таина е как деистват, какви са им доходите! маи е време да се направи една много стателна провеверка на имотите им! засто никои нисто не прави!! аз ли сам проста и не разбирам..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преди няколко дни се разбра как в Англия задържали Тишо Боксьора, който имал 18 - годишна присъда за убийство и тежки телесни повреди и въпреки това е бил пуснат под гаранция от ' независимия ' съд ... И пак ли Цветанов е виновен ? Да не би Цветанов да го е пуснал под гаранция ? Въпросната ' независима ' съдийка да вземе да ни осъди всички нас, който подкрепяме Цветанов ?

Не си разбрал! Не от съдиите е пуснат , а от вътрешното министерство и то сигурно за да помага на мутрата за контрабандите и амфетките!

моето скромно мнение е . че Цвъцко с неговото физкултурно образование изобщо нито е компетентен нито може да дава мнения и насоки за неща за които ще му трябват години за проумее- това не му е висилката или успоредката.... и не се прави със сила- трябва малко сиво- АМ ТОЙ ББ НАЛИ НЕ ГИ Е ИЗБИРАЛ ДА СА ПО-УМНИ ОТ НЕГО ВСИЧКИТЕ МУ ПОДЧИНЕНИ- ТА СМЯТАЙТЕ КОЛКО МУ Е СИВОТО И НА ЦВЪЦКО И СИЕ.... ИЗЛАГА СЕ - И НЕ СЕ УСЕщА КАК ГО ПЪРЗАЛЯ ББ ПО НАДОЛНОТО....

Много си озлобен , така не печелиш дивиденти и симпатии.

И оправдава грабежа на България!В НОИ документите за доходи се пазят 50 години!

ами как,много лесно,по начина по които и вие ги пускате,парички :)

"европейска заповед за арест от Гърция по обвинение в трафик на дрога от 1996 г. Очаква се на 27 януари Апелативният съд в София да реши ще бъде ли той екстрадиран в южната ни съседка. " ХАХАХА - АБЕ КРЕТЕНИ, ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СТЕ ПОДЧИНЕНИ НА ЕС?!?!?!

Цецко,ако си седиш мирен,братко-никой няма нито да те плюе,нито да ти го прескача,ама ти-не,та не.Е,сега бери ядове!Казах ти-купи си едно салонче-имаш пари,направи си едно отборче...и бой,бой,бой по магистратските кратуни.Брей,олан,брей!

всички големи бандити са спонсори на Гоце как ще ги осъждат

Да се разреши закупуване на оръжие от нуждаещи и съдебна с-ма не е нужна.Тая с-ма е октоподът български.Тя и само тя роди мафията.Махнем ли корумпираните магистрати-обезглавяваме мафията.Иживотът ще стане по-хубав от песен,по-хубав от пролетен цвят/Вапцаров/

Разбрахме, че най-корумпирани са съда!Но защо няма нито един с повдигнато обвинение????Ясно е, че се следят и подслушват, та грам доказателство ли няма??????Фактите говорят, форумджиите си пишат, ли пишат!!!В Бг е пълно със заблудени овце и манипулиращи селяндури!!!!

За да подслушваш съдия друг такъв трябва да разреши, за да осъдиш съдия трябва друг съдия да го осъди. 40 години живях в диктатура на пролетариата, сега живея в диктатура на съдебната власт. И едните и другите се самоизбират, никой не ги контролира, на никого не дължат обяснения. Каква е тази демокрация, която не позволява на един министър да каже пред обществото какво мисли за съдебната власт и ако казаното не се хареса на тази власт тя може да го осъди. Някой трябва еднолично да ръководи съдебната власт, отговаряйки за ефективността и честността и. Този някой може да бъде , цар, президент или някой друг избран на общи избори и който може да бъде отстранен от референдум. Знам, че това няма да стане, но проблема е ваш, на съдиите и "овцете" ви.

Съдиите са нагли. Какво стана с проверката на имотите им в Гърция и не само там?! Публична тайна е, че вземат по няколкостотин хиляди от мафиоти, за да ги пуснат под гаранция или ги оправдаят. Всички са вземали и затова никой от тях няма да си отвори устата.

Layer, Много си прав! Според мен на първо време трябва да учреди Фонд "Съдебна Грешка" към МП и после да се отмени ЗСВ, да се освободят всички съдии и се назначат нови конкурси след успешен избор на местно ниво. Да се променят НПК, ГПК, АПК и други кодекси, които само дават правото на всякаква администрация да нарушава умишлено законите, поради процедурни нарушения.така е, процедурна нарушение винаго може да рефлектира възху прилагагането на материалното право в ущърб или в незаконна полза на някоя от страните.

За кокошка няма прошка - за милиони няма закони! Всеки знае, че много богат не се става с работа, а с измами. Ха кажете, колко от тез грабители са проверени, кога и как? Колко от тях са в панделата? Знаете ли какво е направил генерал Пиночет? Няма друг изход! Имаме генерал, остава да е като Пиночет :) и ще бъде добре да покани магистрати, кастрати и другата сволоч за зрители, а после и тях :)

Ако си ботгат може да те оправдаят. А може и изобщо да не те съдят. Особено ако си на власт н момента, независимо от броя на апартаментите. Даже и да си обещал на Мишо Бирата да не го закачаш!

Ч И С Т К А!!!!!!!! СТИГА!!!сме чакали животът ни си отиде!

За пореден път ще кажа, че за да се произнесе един съдя с необорима присъда, е необходимо следователи и дознатели да са предали дело с необорими факти и доказателства!!!Правните науки не са 100м гладко бягане!!!

Точно така е. Но за "независимия" съд и това не достатъчно. С едни и същи доказателства в Германия съдят, а тук пускат. В Германия съдружника на Марио Николов (или май беше контрагент, няма значение) го осъдиха за няколко месеца, докато самият главен виновник българският съд се правеше че не може да го осъди. И чак когато над него възникна заплахата да го съдят в Германия (даже май му бяха повдигнали обвинение там), родните магистрати благоволиха да го осъдят (най-вероятно в резултат на споразумение). Знае този мушмурок как е в Германия и дава мило за драго да не го съдят там. Също както оня, другия не ще да го екстрадират в Гърция. Та хората отдавна са казали: "който иска намира начин, който не иска намира причини" - така хубаво пасва тази приказка за родните магистрати.

+1

Съгласен съм с теб, още един пример - Делото за фабриката за фалшиви цигари, собственост на Пашата и Борисов беше потулено и смачкано от същия този съд.

а аз пък само едно бих добавил- не може съда да е нещо по-различно от това каква е държавата- ТАКЪВ Е И СЪДА..... ПОНЕ ТАКА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ КАКТО И СЕГА И НАС- АКО СЕ МАХНЕ ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО- МОЖЕ И СЪДА ДА ЗАРАБОТИ....

Е, да, ама не! Първо в Брюксел и второ в Холандия и трето в България, е ЯРОСТНО КРИТИЧНО отношението към съдебната система в България. Факти всекидневно, оправдания всякакви, наказания като в детските ясли /спрямо едрите риби/. Стига сте обслужвали ...джобо си. Щом не ви устройва, хващайте мотиката или гегата, боклуци жалки!

Бак си избягал от психодиспансера.

Благодарение на "съдиите" имаме разкошна престъпност, която от затвора се ходи по дискотеки и фитнеси...Чували ли сте за присъда от 500 години затвор ? Прочетете за ДДС-измамника в Гърция. Колкото пъти да му намаляват присъдата, пак няма да доживее да помирише фитнеса...

пълен абсурд. темата изведъж се завъртя навсякъде с цел отклоняване на вниманието от побоя над хората от мировяне. няма връзка и логика тази изтъркана тема да ни се сервира отново с цел разводняване на интереса по на милиционерите надвишили правата си

А защп съдиите да отколоняват вниманието на обществото? Няма логика - съдът в България по презумпциия действа срещу правителството на ББ. Защото се състои от кадри на бСП и малко на СДС - все екземпляри дето мразат ББ и в червата си. А пък и аз да кажа - ако съдът си вършеше нормално работата нямаше да има екземпляри с по 50 висящи дела да с еразхождат нба свобода. И да се бъзикат с полицаите. А и те са хора - на някого не са му издържали нервите непрекъснато да хваща едни и същи боклуци, а съдът да ги пуска. Това разбира се не гои оправдава че е приложил насилие, но пък доста добре обяснява причините. И въобще с термина "криминално проявен" да се наричат екземпляри с по една купчина висящи дела, дето съдът ги е пуснал да се разхождат на свобода (и да продължават да вършат престъпления), за една държава члемнка на ЕС е неприемлив. И не случайно съдебната система е във всеки доклад на ЕС за напредъка ан България. Напредъка ан съдебната система е нулев.

АУУУУУУ- МОЛЯ ТИ СЕ НЕ МИ ГИ ХВАЛИ ПОЛИЦАИТЕ- ТОВА ЖИВОТНО ГО НЕМА НИКЪДЕ ПО ЦЕЛА ЕВРОПА КАТО НАШЕНСКИЯ ПОЛИЦАЙ... КАКВО ТОЛКОВА ПРАВЯТ НАПОСЛЕДЪК- ДА СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ НЕЩо????? - освен да пазят дилърите по улиците на София-а вече и по големите облстни градове- не стават за нищо- погледни ги че сичките са вече с големи шкембаци.... Трагедия....- поне не се излагай като даваш мнения ...

Присъдата му бе съкратена с почти три години заради добро поведение ..." Във всяка друга държава, считаща се за правова, с подобна присъда този ще изгние в затвора, а тук: 1. присъдата му е смешна; 2. излиза предсрочно?!

Този ВИФ-аджия много скоро ще се осере тотално и тогава дори Бойчо няма да може да му помогне. Дано този ден да идва по-скоро че ми омръзнаха тъпите му изцепки. Като ни освободи от присъствието си да отиде в СУ и да кандидатсва ПРАВО. Пожелавам му успехи в юридическите науки!

Може ли някой да обясни защо Борис Велче мълчи като шаран на сухо и допусна Б.Б и Ц.Ц. директно да се разпореждат на подчинените му.Не е тайна,че Бойко Найденов и Кокинов са най-усърдните в слагането на властта,сато в гилдията си коментира,чъ първият е сигурният бъдещ Главен прокурор.Само че малцина знаят,че Найденов също е с милиционерско образование и закваска.За какво разделение на властите говорим и какво очакваме от прокуратурата,та всички погледи са вперени в нея!

То, като стана дума з аобразование, Станишко е специалист по съветски униформи, а Фоцката - по история на БКП - медни толкова ценни специалности. А цялата върхушка на БСП са номенклатурчици ан БКП - партийни и комсомолски функционери. А като гледам какви "професионалисти" са съдиите с уж юридическо образоивание, как осъдените се броят на пръсти, но сме във всеки доклад на ЕС за съдебната ситема, май наистина епо-добре да се назначи човек, дето не е свързан с цялата тази червена пасмина.

Съдът е много важен и необходим. Той узаконява чрез дела незаконно придобитото /откраднатото/ имущество на олигарсите и мафията.

И целият български народ и Европа вижда некадърността и невежеството на родните ни съдебна власт. Нали и законите се творят от тях. Президентът, за това е президент за да има правото да контролира и ръководи съдебната власт. Тя нали е независима, всеки съдия по собствено усмотрение може да решава дадено дело. Тогава субективен, или обективен е съдът? Всички закони и разпоредби да бъдат както са в Европа и САЩ. Юристи да се подготвят само в СУ, а не във всяко селце. Да се спазват новите закони равнопоставено от всички. Да се премахне договарянето със съда. Коренна реформа в съдебната система.

Добра идея за юристите. И наистина сделки със съда не бива да има. Жалко само, че реформи няма да има докато парламента не се прочисти от всички тези, които вече 20 години си разменят властта помежду си.

Ако животът ти е застрашен на кого би се доверил в тази държава? Да се молим на Бога да минаваме между капките иначе ....

Като заговорихме за Маникатов, зали някой ще се поразрови в местната и централна преса за ролята на бившия (надявам се) следовател Олег Матеев в това Маникатов да бъде закаран в съда много по-рано. PS. Ало , модератора, може да изтриеш отново този коментар или да пуснеш, че преди по-малко от минута съм коментирал.

Като заговорихме за Маникатов, зали някой ще се поразрови в местната и централна преса за ролята на бившия (надявам се) следовател Олег Матеев в това Маникатов да бъде закаран в съда много по-рано. PS. Ало , модератора, може да изтриеш отново този коментар или да пуснеш, че преди по-малко от минута съм коментирал.

браво на Цецо "Пържола " . Само така . Подкрепям .

ЧЕТА И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ. От затворите се отвличат затворници и за тях се иска откуп !!!! ЕГАТИ И ЗАТВОРА , ЕГАТИ И ОХРАНИТЕЛИТЕ МУ, ЩОМ КАТО НЕИЗВЕСТНИ ЛИЦА ГО НАПАДАТ И ПРЯКО ВОЛЯТА НА ИЗЛЕЖАВАЩИЯ ПРИСЪДАТА ГО ОТВЛИЧАТ КАТО АГНЕ !!! По голям идиотизъм от този не бях чел. Всъшност гледал съм изказването на министър председателя на РБългария пред немските консерватори: "Бойко Борисов пред германските консерватори / VBOX7" Когато видите това изказване ще разберете , че държавата ни се управлява от един завършен класически простак.

Не питай как е отвлечен , а кой и с какви пари плати откупа.

Престъпниците са под покровителството на мутрата и престъпната мафиотска партия герб!

но и на подкупните съдии....

"...които са "извън рамките на неговата компетентност, засягат интересите на правосъдието и увреждат конкретен съдия"." Абе като гледам как наскочиха всички срещу Цецо, май засегна по-скоро интересите на мафията. Ако се направи нещо в посока промяна в съдебната система и ефективност срещу мафията може да се гласува за Герб, но ако само се говори... Браво че поне 1 човек се намери да им го каже в очите на тия корумпирани копеленца!

Би ли застанал ЦЦ на полиграф.Гледах го днес в БТВ-той не позволи да се задават въпроси/в речта му нямаше никакви паузи за да не му задават въпроси/.Този човек се държи като типичен престъпник.ПОЛИГРАФ?

Би ли затанал доносник Гоце на полиграф. За АЕЦ"белене" и не само. Би ли застанал Р. Овч. на полиграф? Би ли застанал Станишко на полиграф? Биха ли застанали огромната част от съдиите и прокурорите на полиграф? Не, не биха. Пък ако съвсем случайно някой застане има опасност да счупи полиграфа с лъжите си. като дърти цигани лъжат.

Е ЗАЩО ТЕ ДА ЗАСТАВАТ? ТЕ НЕ ХВЪРЛЯТ БОМБАСТИЧНИ ТВЪРДЕНИЯ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО. МОЖЕ И ДА ЛЪЖАТ,НО НЕ ТАКА ЯВНО И НАГЛО КАТО ГЕРБЕРИТЕ,ПОСЛЕДНИТЕ СА НЕНАДМИНАТИ В ЛЪЖАТА И ИЗМАМАТА.

Ти пак ли се появи бе, защитнико Цецов!?

Че полицията не си върши както трябва работата е видно от всички. Че българският съд е корумпиран, цял свят го знае. Че българските политици са тясно свързани с организираната престъпност и богатите "бизнесмен"и е ясно също за цял свят! Само че как ще си почистим сами къщичката не ми ясно?!

ами...реформа му е майката. Жури и нови закони ни трябват.

Dobromir Dimitrow

Кой ще я направи реформата - бг полтиците няма да направят качествена промяна, защото неим отърва. Евентуално, ако ги принудят от европата... Ние, обикновените граждани трябва да създадем една силна нетърпимост към тези явления и малко по малко да ги премахнем.

Точно Цецко "Чесните избори" и "Шестте апартамента" на не говори за престъпна умисъл и професионална небрежност!! От него лъха на корупция и блюдолизщина. Сигурно още го е яд, че Плевнелиев стана Президент

Пак на Цветанов се падна да върши мръсната работа и да обира негативите :(. Трябва да се предизвика силен обществен дебат за проблемите в съдебната система. Жалко, че не сме народ като народ да подкрепим това, а все разделени на сини и червени. Най-лошото за тази държава идва от гнилата съдебна система и липсата на справедливост еднаква за всички!

ЦВЕТАНОВ СИ Е ЕДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ,ОТКЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ. ПЛЮС ТОВА СИ Е И ПРАВНО НЕКОМПЕТЕНТЕН. ПЛЮС ТОВА Е И УЖАСНО КОРУМПИРАН,АЛЧЕН,НАГЪЛ И ТЪП.

Приличате си!

И ДА РИПАТЕ И ДА НЕ РИПАТЕ ВСЕ ТАЯ. ЦВЪЦКО СИ Е ТАКЪВ,КАКЪВТО ГО ВИЖДАТ МНОЖЕСТВОТО ПО ФОРУМИТЕ. А ТОВА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ВАШЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. ЦВЪЦКО ДЕЙСТВИТЕЛНО СИ Е ТЪП,ПЛЮС ТОВА ГО ДОКАРВА И НА ФИЗИОНОМИЯ.

ТЪП СИ ТИ КРАДЕЦ ИЗМАМНИК НЕ ИСКАШ ПРОМЯНА А ЗАЩО ЛИ СКАПАНЯКО?.....

каква промяна бе братче, защо продължавате да заблуждавате хората - навсякъде смърди на корупция,беззаконие и полицейщина!!! СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ!!! РАЗТРЪСКАЙ ГЛАВА И ХВЪРЛИ БУЛОТО НА ЗАБЛУДАТА!!!

СЪС СМЕШНИЦИ И ШУШУМИГИ НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ КОМЕНТИРА НЕЩО, ПЪК БИЛО ТО И ЗА ЦВЪЦКО.

Не споря за определенията. Но и ти ми изглеждаш като ядосан съдия на който са тръгнали да му режат незаконните доходи. Иначе защо ще пишеш с главни букви така бясно? Май ви настъпиха по мазола, а?

Съжалявам грешно си ме разбрал анонса ми беше за 42. Аз одобрявам квалификациите за съда на Цветан Цветанов. И съм бясна на такива драскачи като 42

Я да помислим малко върху един важен въпрос. Защо този симпатяга не ще да го екстрадират в Гърция? Затова че е свидетел по делото "Наглите"? Глупости! Той може да е свидетел и като лежи в затвора в Гърция. Друга е причината. Съдебната система в Гърция работи. И за разлика от "независимия" български съд, гръцкият съд съди престъпниците. И не условно или на някакви смешни срокове, а много здраво. особено за наркоразпространение. Не му мърдат поне 20 години. И никой няма да го освобождава предсрочно. Там нещо родният Хелзингски комитет няма особено влияние. Ще го вкарат в панделата, ще яде бой, ще го шибат (ама без пръчка), а ако рече да се прави на болен или да с еоплаква ще лежи в карцера. Както стават там. На фона на тази перспектива "независимият" български съд, доминиран от номенклатурата на БСП е смехотворен. А дали пък не е корумпиран?

Много правилно разсъждаваш.

Глупи, нищо не каза - твойто мнение не е подкрепено от нищо, освен от това, че съда бил с БСП. Що за глупости?! Друг е въпросът тук, ама няма кой да чете - въпросът е, че Цветанов пак действа некомпетентно, но поплювковците във форума нямат почивка.

Всичко що мърда и диша и пречи на герб е или с бсп, или бог знае още с кого, който не им е удобен!

Бай Тошо управлява повече от 30 години,всички му бяха в краката.След това лежа в ареста на Векилски и беше дълго време подсъдим. Какво ли ги чака днешните управляващи?

Гоце управлява 10 години на длъжността на бай Тошо. И заради националното си предателство трябва да бъде съден. Бай Тошо беше съден, но не беше осъден. Извод.....

Спряха делото за СРС-разговорите между Великаните,когато слязат от власт,ще го възобновят и тогава са наред съдиите,същите съдии,които в момента ги плюят разни временно попаднали във властта.

Хората използват дупките в закона, които са оставени съвсем умишлено от въпросните господа политици. Та ако искат да решат проблема просто да оправят законодателството, тогава няма да има извинения, но май не искат ... иначе що ГЕРБ предлага всичко що е предобито по неясен начин преди 2002 да се озакони след като сега срока е 25 г. Наглеци дето вместо да ходят на работа само висят по разни сутрешни блокове и приказват глупост след глупост !

Как очакваш да оправят законодателството като преди седмица двама от ГЕРБ внесоха проекто-закон за опростяване на имущество придобито от криминална дейност преди 2000г.?!

Те изтъкват и днешно интервю на Цветанов пред Би Ти Ви, по време на което водещият го попита защо, ако има данни за съдийка, която подкрепа организираната престъпност, ги държи за себе си, той отговори: "Аз съм убеден, че тя като една интелигентна жена не е разговаряла с Васил Маникатов, за да каже, че ще му забави мотивите. Но има механизми, с които тя е предприела тези действия, и тук има умисъл. И това или е професионална небрежност, което е много лошо за председател на съюза на съдиите, или е в услуга на организираната престъпност." /Хем бил убеден или е професионална небрежност. ??????

Не обвивявайте съдиите, а законите. Аз съм най-потърпевша от днешните обирджии - съдия - изпълнителите. Заради 200 лева сметка за вода някой ме осъдил по бързата процедура, без да знам. Дал ме на съдия-изпълнител и той ми направи запор на заплатата не само за водата, но за две сметки за парното, тазгодишните данъци и дори две неплатени гроби за паркиране и угаснал фар на колата, които обжалвам. Отидох да вдигна снакнал, но се оказа, че депутатите тихичко са приели такъв закон. Ако те осъдят за една неплатена сметка, ти търсят парите за всички неплатени. А мен вчера ме съкратиха и не зная как ще плащам всичко това, особено глобите, които съм обжалвала...

А не тия дето не ги четат даже, камо ли да ги спазват. От древни времена е известно првилото, че незнанието на закона не освобождава от отговорност...

не е така както го обеснявате! всеки ви е съдил отделно, това са отделни изпълнителни дела! била сте уведомена с решението на адреса по лична карта и този който сте дали на компаниите които са ви усъдили и сте имали две седмици да обжалвате решенията преди да влезнат в сила! вие не сте и те са влезнали в сила!

А Вие, уважаема, защо не си плащате сметките, а? Като мангалите. Така, като гледам май депутатите в този случй са приели един добър закон. така поне някои ще започнат да си плашат сметките.

добър закон, добър...ама ако на тебе ти се случи да закъсаш и дори не те привикат да се защитиш? Да те съдят без присъствието ти е доста противно на демократичните принципи на които уж се гради страната. Да беше за убийство- разбирам. но както винаги законите са за кокошките, а не за вълците. Ама защо ли се хабя...пожелавам ви да не ви се случи същото като на жената, че тогава друга песен ще пеете.

Един човек трябва да носи отговорност за съдебната система и този човек трябва да се избира от народа. Това е единственото решение на проблема. Докато съдебната система се ръководи от някакви съдебни съвети назначени по някакви квоти и всъщност никой не носи отговорност , проблема няма да се реши.Защо не и този човек да е президента. Нека да му се дадат правомощия да "коли и беси" в съдебната система и той да бъде отговорен за делата й.

добра идея!

Да, но да се въведе и жури, а не както е сега панел от подкупни съдии. И журито както е в Англия без достъп до външния свят. Хванаха сега една , че използвала Google да види статии за подсъдимия и хоп 6 месеца затвор! Не се явиш при повикване за жури- хоп затвор и глоби и за теб и работодателя ти. Така е на запад.

Предлагам -промяна на законите!!!

Един и то избираем човек по-лесно се манипулира -напр. президентът ни. Мисля, че няма друг начин освен повече морални и интелигентни хора да се обединяват в граждански движения, които да оказват контрол и да ни информират. И ние самите трябва да станем по-интелигентни, по-морални и по-активни към обществото ни!

Демек искаш да кажеш да стане чудо. Да ама магически пръчици не съществуват. Освен ако не върнеш всички висшисти от запад...успех ти пожелавам в това начинание хе! Прав си обаче, че един се манипулира по-лесно, но се и сваля от власт по-лесно... отколкото една цяла порочна система като съдебната.

Още по добре щеше , ако вместо президент зависим от партиите, да бяхме станали монархия, имаме си и готов цар. това щеше да спести по 10 милииона през пет години. Ако той(царя) или неговият наследник не оправдаят надеждите, винаги може да се върнем към президентската институция. Разбира се това няма да стане защото партиите няма да искат, а и народа е прекалено манипулируем.

Не разбрахте ли , че сегашното правителство е престъпно и покровителства престъпността на дело, а Бойко и Цецко говорят, че другите/ магистрати или от тройната коалиция / пускат престъпниците. Тези всички са за затвора!

Каква наглост, и то пред лицето на Европа!? Куцкова - кандидатката за вицепрезидент от седесарите, колко и бил акъла!? Цецо, по-добре внесете съдии от...Китай, че да видят тогава Меката кучките!!!

От Северна Кореа ще ни излезе по евтино!

Абе олигофрен, та те веднага ще вкарат в затвора Боко Тиквата и физкултурника Цветанов и ще секнат парите от контрабандните канали към Герб. Ало, Мишо Бирата ми се обади пак.... Впрочем и митничарят Вучката, който редовно рита топката с премиера, и когото Борисов върна на работа на Терминал 2 се оказа пръв братовчед на небеизвестния наркобос Димитър Вучев Демби