Уволнената съдия Тодорова: 2 години нямах кабинет и компютър

Затрудненият ми достъп до компютър е една от причините да се забавя с изготвянето на обявените за решаване дела, годишно съм имало около 250. Това заявява съдия Мирослава Тодорова в писмената си защита по дисциплинарното дело, по което днес беше уволнена дисциплинарно с решение на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Обратно в новината

Коментари - Уволнената съдия Тодорова: 2 години нямах кабинет и компютър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оххх, колко сте лесни... На тази съдийка просто са й намерили цаката като преекспонират някакъв маловажен проблем. Явно не е схванала нещо, като са й намалили заплатата с 15%.

Хайде не на нас тези. Като е нямала условия, да е уведомила писмено когото трябва. Какво са виновни тези, чиито съдби са променени несправедливо заради забавянето на делата им ? И КАК ТАКА ДЕЛАТА НА БАНДИТИТИТЕ СЕ ПРЕДВИЖВАТ ПО ТАКЪВ НАЧИН, ЧЕ ТЕ СА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ ?

Хамстер, 250 дела за година - по колко са на ден и как да се запознаеш с документи и да вземеш решение и т.н.? Та - не наривай! Делата на бандитите се придвижват с позвъняване, а не с пачки. Пример - КОЙ звънна за Маргините, Вальо Топлото и др.?

Ще съдиш, а ще съдиш. Кого ще съдиш ма!? Ми той съдът е вече мой! п. ЦЦ

браво!!!!! вярващи в христа исуса се молят за властта,за благоденствие,справедливост сигурност и прочие...20години ни се подиграваха на целят булгарски народ и този случаи е едно от доказателствата за корупцята,анархята в изминалите правителства...макар и бавно,таино се надявам за истинността и справедливостта на булгарскят суд за будещите ни поколеня....вярвам,че молитвите ни,не са напразни...бог да благослови булгаря!

е то бива бива тъпи оправдания ама тая корумпирана кака счупи всички рекорди. малииии... компютър нямала... ама парите не забрави да вземеш.

Че съм си наивен наивен съм, но не дотолкова, че да вярвам, че нямала компютър. Ами един лаптоп се носи в чанта. Тя на безценица купи имоти , пък да няма за лаптоп. Горката . Ще се разплача.

Тъпото в случая е не, че не може да си купи и сто лаптопа, а това,че този който трябва да и купи и предостави не е направил това - може би целенасочено. Освен в Дира и във Фейсбук, никой от нас не може да говори свободно,както го прави тя. Човек, който говори на глас, а не като нас да щрака по клавиатурата, човек който се изправи с цялото си достойнство срещу нападките на Цвъко, просто не е удобен и трябва да си отиде. Това е била задачата на ВВС, но пък този път те се оказаха бързаци и един ден преди мониторига взеха ,че се изпляскаха!

ега ти тъпите оправдания, тая се оправдава като ученичка. хленч и сополи.

Затова пък дружката на ЦЦ. не се оправдава за нейните забавени 42 дела, а разписва по 1000 разрешения за подслушване на месец .. и сигурно има 2-3 компютъра, купени й от МВР.

кое е тъпото? Че е имала 250 дела през годината, от които не е завършила 5-6, а други съдии са имало по-малко от 100 и не са завършили повече от 40? Да товариш някого с 250% повече от другите, а накрая да го уволниш затова, че е свършил почти всичко, за разлика от другите, които не са свършили и половината!? Най-малкото, което може да се каже за това е тенденциозност!

Много ми се иска да повярвам, че след това уволнение страшно и е заболяло, щото може и да е очаквала таково развитие щом като вече натрупала кинтите от умишлено забавените дела. От такива като нея БГ е патила много по време на прехода, хубаво е да доживеем да видим как изритват съдийка от ВСС по най-безжалостния начин. Нека си лае кучката сега...

Как може един юрист да няма компютър?Това е много наивно извинение!След като човек иска да работи нещо трябва да си задава и някои въпроси,това е като да идеш да копаеш без мотика!

ега ти тъпите оправдания, тая се оправдава като ученичка. хленч и сополи.

Само човек, който никога не се е занимавал с това може да коментира по този начин:)

Две години нямала компютър Колко неудобно! Как е приключила 400 без компютър, а 20 не е успяла - пак без компютър

само много тъп човек може да се оправдава по този начин :)

Хелзинкският комитет, защо не се преименува на мафиотски или на Мирославо Тодоровски комитет. 100 години мълчаха, докато не настъпиха "българските радетели за ненаказуема мафия"

ама бате... нямах компютър бе, бате... и лист и химикал нямах... и слъцето силно прежуряше... и трябваше едни пачки да броя... никакво време нямах за писане на мотиви...

Не я мислете тази госпожа.Тя ще стане адвокат и ще дере двойно повече кожи от народеца.Но анализирайте технологията,с която се изритват служители,ако не слушкат.Това наистина е висша елегия по Оруел.

Ти пък от къде знаеш до сега колко кожи е одрала за скатаване на делата? И ако можеше да дере повече кожи, щеше сама да си напусне преди лайната да стигнат до вентилатора!

...тази ли беше прехвалената отличничка-шеф на съдиите.Ха-Ха по тъпи оправдания не бях чувал до сега.А забелязвате ли кои най-много я защитават?....Главния прокурор шефа на ВАС ,нели куцкова , Хелзинския комитет.... и други радетели на "правдата" и мафиотски мекерета

Аре сега ония с кривата ракета и космоса пак да пишат. Ама сега не е вързано с ББ и 'напълно я разбират и оправдават'!

Готви се народе да плащаш капризите и подчинението на няколко гъзолизци за обезщетение..Струва ми се че сега е време да им покаже как се работи....

pompai

Аз ако бях щях да обмисля .Ако Държавата е осъдена в Стразбург парите да ги приспадна от парите за съда и да ги взема от там където е решено това.

Тук вече явно е застъпила втората смяна платени защитници на герберастията. Първата е свършила плюнките, а новите са още свежи и добре заредени. Дано поне да са се продали за добри пари, за да си платят здравните вноски.

Още няколко месеца ще ги изтраем.

Смешна е причината, поради която я уволняват. Просто им пречи на плановете с изказвания като:"налага се съдът да се защитава от това, че е предаден и от вътре от собствения си кадрови орган ВСС". Така се случва в БГ, пречи ти някой-махаш го.

Тези, които защитават ЦЦ и Гробарите, да вземат да се гръмнат сами, щото са тъпи колкото тях! ЦЦ и ББ ще довършат всичко останало в държавата със политиката си да слагат тъпи и прости "техни" хора навсякъде и да махат неудобните. Ама то в една милиционерска държава друго не може да се случи.

хич не се оправдавай. явно не ти е чиста съвестта.

Хайде сега ме убедете, че Цвинокио няма пръст в тая работа?

Няма и не може да има - Съда е независим орган, който се подчинява само на подкупи и икономически интереси и на нищо друго!

само като видя някой да пише "цвинокио" и "тиквата" и прочие тъпни ми става ясно, че е от платените форумни бригади и плювалници.

или от безработните гладни неудачници

германският пастор Мартин Фридрих Густав Емил Нимьолер : Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Kommunist. Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte. Когато те дойдоха Когато нацистите дойдоха за комунистите, Аз мълчах; Не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, Аз мълчах; Не бях социалдемократ. Когато дойдоха за профсъюзните дейци, Аз мълчах. Не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, Аз мълчах. Не бях евреин. Когато дойдоха за мен вече нямаше кой да протестира.

Ако натовариш някого двойно повече от останалите е нормално да има дори двойно повече забавени дела. При условие, че Тодорова е била натоварена с двойно повече от останалите, а е забавила мотивите на 2-3 дела...Ами тя работи в пъти по-бързо мот всички останали съдии. Ама я захапаха само нея, защото само тя се опъна на Цветанов. Цв Цв и ББ са съд, прокуратура, парламент, президент, МС и всичко останало в тази държава.. Един Господ само остана, но ББ и у него се огледа дали не може да му изземе функциите.

Работила не работила Цветанов не те харесва и толкоз!

Доводите й са напълно реалистични и силни. Системата по такъв циничен начин спира работата на някои структури и отделни служители, че нямате представа. Съдия трябва да има кабинет, надеждна компютърна техника и възможност за перфектна организация на самостоятелно добре обособено работно място. В противен случай нищо не може да направи. А количествтоо дела, за което говори, е колосално! Не съм наясно с персоната, но мога да кажа, че доводите й са железни и ако са верни (предполагам, че са), следва че не бива да я уволняват за закъснение на дела. България е едно миризливо и цинично място. Хора, мислете и чакайте преди да произнеесете присъдите си, защото някой го е направил на вас, не на нея. Не бъдете тъпири и лайнометачки, а мислете. Възможно е тази кака да е работила за вас и вече да съжалява, че го е правила. Мислете! Един такъв пример на оплют съдия може да откаже десетки от изпълнение на задълженията им, след като има такъв 'лесен' резонанс от обществото.

Предполагам и въртолет трябва да има, за да си върши работата. Ако искаш - правиш. Ако не искаш - търсиш оправдание. Щях да приема, че това е човек с морал, ако се беше оттеглила с достойнство. Защото тя знае, че има пропуски. Оправданията за несвършена работа могат само да я закопаят оттук нататък.

Да добавя. Ако лекар ти каже, че няма кабинет, за да извърши животоспасяваща операция и ти умре детето, дали ще бъдеш толкова благосклонен? Има няма кабинет, на пода трябва да го направи, нали така?

Не въртолет, а компщтър и работно място. Освен това тя си е вършила работата, въпорсът е как условията са съответствали на възможността да си върши работата. Не е търсила оправдания, а е работила. Наистина се убеждавам, че българинът е тъпо парче. Той дори няма изгрдени реални представи. Борави с посредствени фреази и приключва с това. Има ситуации, в които не е въпрос нан оправдание, а въпорс на цяла система, с която не можеш да се справиш. Ак отеб те сложат там, и хеликоптер няма да ти помогне да си вършиш работата. България е цинично и миризливо място. Няма как да не го повторя, с;ед като на по-горния пост пак се изцепва някой, който владее правопис, знаее къде се поставят запетайки, т.е. образованието го е учило на това. Но не е успяло да го научи на основни неща. Това се е пропускало в България с десетилетия и сега дава силно негативно отражение върху действителността в тази държава.

pompai

Какви железни бре ,на такъв пост и да няма комп?Какво въобще е работила и сме и плащали заплата?

Питай шефовете й. Те са комундета и всичко е възможно! Даже и каквото не можеш да си представиш.

Виж са! Моята работа също е свързана с компютър! Знаеш ли, че ако един ден съм без него - просто няма да мога да работя и ще ми дадат друг, макар че моите документи няма да са достъпни, но поне ще мога да работя. Тази, след като работата и е свързана с компютър и достъп до каквото и да било, след толкова години на работа да се оправдава, че не е имала достъп...........???? Не е ли малко смешно? Пак питам: как тогава толкова време е работила и взимала заплата!??!?!?!? Айде мисли ти сега!

Сега я уволняват дисциплинарно, затова сега си изказва доводите жената! То е ясно като бял ден, само ти не си разбрал (а)

и аз не сум разбрал - и в селските училища има компютри и баба ми даже има а тя е судя нещо не се вурзва да не може да си осигуру компютур ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Делото било 142 тома, боже, боже, тя четири години да не ги е чела бре тези томове. Те обвинителните актове не чатат , та камо ли дознанията. Намерят си някой образец на подобно дело и приписват от него мотивите, а тази калпазанка и това не е сторила .

ТОЗИ НЕИСТОВ РЕВ ПОКАЗВА ,ЧЕ БОЙКО Е НА ПРАВ ПЪТ !!!!!!!!!

Oх, ох , горката нямала компютър

pompai

Това е правосъдна система в БГ и аз НЯМАМ.:Р

pompai

Защо не почнат масови проверки на прокурори и съдии,за доходи и имоти ам до 3-то поколение?

Ама тя въобще как е работила, като има затруднен достъп до компютър!? Ей, тва съдийте винаги знаят 2 и 200. Смешна работа!

..когато си взимаше бонусите не рева от липсата на техника, нали?

Не може да им се отрече, че двама полуграмотни успяват да поставят цялата съдебна с-ма на колене...

Когато един човек е грамотен, полуграмотните трудно ще намерят как да го съборят. Проста логика - ако си добър в нещо, никой не може да те пипне с пръст, защото не даваш поводи. Но ако си се взел за недосегаем и си направил дори една грешка, и глупака ще те пребори. Ако един човек има морал и го следва, никой с пръст няма да го пипне. Просто няма да има за какво.

Ако не си добър в нещо пак никой неможе да те пипне с пръст ако си от тях...Примери много в днешното управление, не се връщам назад защото няма смисъл и защото в настоящето трябва да избягваме грешките от миналото за да не си приказваме "вие защо биете негрите"....

pompai

Ако и е чиста съвестта да живее ,ако ли не да я полазят 20 -талибани:)))))

Егати глупавото обяснение. Преди 20 години съдиите само на компютри седяха. То няма химикали и мотиви и бели листа. Какво, ако го напише на ръка, не може, а? Или не може да намери пишеща машина. Такова оправдание и дете няма да използва, а това е съдия.

Добре се е накярила,сега по-добре да се скатае.НО...да има и спреведливо пор-цание.Иначе кава хитруша изглежда.

Нямала компютър -ала бала. Скеретарката ти нали има. Ще и идиктуваш решението и тя ще го напише. Или го напиши на ръка и тя ще го препише. Дрънкаш глупости все едно че имаш малоумници насреща. Какво значи да забавиш едно дело години - значи не ставаш. Ходи да чистиш входове или стани магазинерка, като нямаш пипе за съдия. Колко твои колежки си купиха дипломите особено от Благоевградския и Пловдивския. Че как няма да бавиш делото като не знаеш как да го решиш. То се иска да си чел, да знаеш и да можеш. Браво на Висшия съдебен съвет!!!

Какви глупости говори тази съдийка/ако може да се нарече така/. Като е имало три компютъра тя права в коридора ли е стояла близо 5 г., че да не напише мотиви. Това е престъпление. Само тя е имала дела, другите да не би да са стояли без работа? Просто невероятни глупости говори тази - не знам каква да я нарека. Сега този й виновен, оня й виновен, а тя, горката,безгрешна. Кой знае колко пари е взела за бездействието си, което е породило прекратяване на дела.

"На чужд гръб 100 тояги са малко"- това е вашия коментар. Съдиите не стоят по цял ден в кабинетите си та да искате да си мислите че се стои в коридора, това че аз ще продам стока за 100 лева не е равносилно на продажба за 1000 лева, най-елементарно ви го обяснявам.....Запознайте се малко от малко със спецификата на работа и тогава е ред на коментарите.

Това са глупости. Никой насила не я е държал на работа. Щом е била претоварена и не е можела да спазва сроковете, можела е мотивирано да си подаде оставката.

Ех, германец, германец, все ги плещиш едни да ти се чуди човек откъде ти идват.

Междузвездни войни- "ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА"

Колко тиквени семки смяташ че ще разберат подтекста?

Бла-бла-бла! Тая се обяснява като първокласник без домашно. На кривата ракета и космоса й пречи.

Така е, на кривия все нещо му пречи. Затова се отърваха от нея герберите.